ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,351 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, אהלן וסהלן, אני צריך מחשב לצורך עבודה עם תוכנות קאד. לא מצאתי משהו עדכני בארכיון הפורום לגבי דברים דומים ואינני בטוח שאני זקוק לאותן דרישות כמו הגרפיקאים אז.. למבינים בנושא הקאד - אני לא זקוק לסימולציות כבדות וגם לא לרינדורים תכופים. ההרכבות שאני בונה הן לא כבדות, לא יותר מ1000 חלקים באסמבלי. מה התקציב המקסימאלי? 3000 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 400 2. מה שימושי המחשב? שימוש בתוכנות גרפיות כבדות כדוגמת סולידוורקס, אינוונטור, אנסיס, סוליד אדג' וכו'. השימוש בהן די תדיר, כמו שאמרתי למעלה אין לי צורך מיוחד בסימולציות או ברינדורים. דברים בסיסיים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, ר…
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אחרי שהסתדרתי עם התקציב אני אמשח אם תתנו לי המלצה על מפרט. 1. מה התקציב המקסימאלי?4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?אם אפשר לחסוך טיפה ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא לחרוג אבל אם אפשר חריגה לא רצינית לציין מדוע כדאי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?גיימינג ותכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:משחקים עתידיים -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.BF3,ACR ... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1920X1024 וגודל 22 אינצ -לאילו הגד…
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אחרי החלפת הארדיסק לנייד. ההארדיסק הקודם שבק חיים, החלפתי הארדיסק, שמתי את הג'אמפר אותו דבר כמו בהארדיסק הישן עשיתי להארדיסק CHECK בביוס, עובד בסדר גמור לפי הבדיקה. מה יכולה להיות עוד הבעיה ?
-
- 9 תגובות
- 834 צפיות
-
-
אהלן, יש לי צורך בשדרוג המחשב הקיים שלי, לא בבניית מחשב חדש לחלוטין. 1. התקציב שלי נע בין 4000 ל-5500 שקל, כשאשמח אם לא יהיו חריגות ממנו (גם אני לא רואה סיבה, אני צריך מרכיבים מסויימים בלבד). 2. המחשב ישמש לעריכה תלת מימדית, וכן ב VFX, בתוכנות הבאות : Adobe : After Effect, Premire, Photoshop, Illustrator, Encore בנוסף בתוכנת התלת מימד Autodesk Maya. אני עובד עם התוכנות האלה באופן קבוע, ולרוב נאלץ להשתמש בהן בו זמנית, מה שלפעמים מאט לי את העבודה במחשב. 3. אין שום צורך בציוד היקפי. אני כרגע עם מארז Thermaltake Armor+ MX Middle Tower שמעולה לצרכים שלי, ואשמח אם לא יהיה צורך לקנות חדש. בנוסף אין לי צורך בכוננים פנימיים (יש לי TB 1 פנימי לצורכי עבודה ואני עובד עם כוננים חיצו…
-
- 31 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני מעוניין במחשב לסטודנט רגיל.ללא כרטיס מסך מטורף.. בעיקר אופיס ואינטרנט. מה מומלץ לי? i5 או שi3 מספיק? תודה רבה.
-
- 2 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
שלום, לאחר קבלת הצעות וקריאה נוספת, מצ"ב מפרט שהרכבתי ואשמח לחוות דעתכם לגביו. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3,500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?אם אפשר לחסוך, תמיד טוב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?+-200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש בתוכנות אופיס, גלישה באינטרנט, עריכת סרטים מדי פעם לצורך ביתי (צולמו במצלמת FHD), משחקים מדי פעם. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). יעשה שימוש מזדמן בתוכנת Pinnacle Studio. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקי ספורט וכן יריות מדי פעם בפעם (לא סגור …
-
- 3 תגובות
- 647 צפיות
-
-
מעוניין לשדרג את המחשב שלי , יש לי מארז טוב וספק כח טוב וצורב תקציב שידרוג עד 3300 ש"ח( עדיף פחות), מחשב אינטרנט + משחקים כבדים (COD וכדו') . 1. מה ההבדל בין Core i5 2500K Socket 1155 6MB 95W 3.3Ghz ל Core i5 2500 Socket 1155 6MB 95W 3.3Ghz, מה ה K נותן ? הבנתי שלא כדאי להשקיע ב I7 . 2. לוח אם ASRock Z68 Pro3 Z68 Chipset + ThermalRight Ultra-120 Extreme + 120mm האם זה טוב ומתאים גם ל K וללא K ? 3. זיכרון - Transcend 8GB Kit (4GBx2) DDR3 1333Mhz Core I3 I5 I7 4. כרטיס מסך - TwinTech GeForce GTX570 1280MB GDDR5 השידרוג הזה (ללא K ) יעלה 3,334.00 , האם כל הרכיבים מתאמים והאם יש רעיונות אחרים . רעש לא מטריד, לא מתכוון OC . תודה
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מתחיל השנה לימודי קולנוע וטלוויזיה באוניברסיטת ת"א ולשם כך אני רוצה לקנות מחשב נייד שתהיה לו גם יכולת לערוך וידאו בצורה טובה. הנה הדרישות: משקל: אני הולך להסתובב איתו הרבה כולל רכבות ואוטובוסים ככה שדי חשוב שיהיה לא כבד מדי. גודל מסך: בגלל הצורך של התעסקות עם וידאו אני מניח שאזור ה15 אינץ'. חברה: לא משנה לי, הבנתי שחשוב נושא האחריות והטיפול בארץ. תקציב: ממה שהתחלתי לברר אני מבין שמחשב כזה יעלה לי באזור ה5000 ש"ח. אני עומד בפני שכירת אוהל בת"א וכל שקל חשוב ככה שאשמח להצעה כמה שיותר משתלמת. מצד שני אני רוצה שהמחשב ישרת אותי ל4 שנים הקרובות לפחות אז שווה להשקיע.אציין שייעוד המחשב הוא בעיקר עריכת וידאו ושימושים משרדיים (אופיס ואינטרנט). לא מעניין אותי גיימ…
-
- 0 תגובות
- 718 צפיות
-
-
הרכבתי את המפרט הבא על פי המלצות שונות בפורום. המחשב הוא לצרכי גלישה ואופיס, ללא ציוד היקפי וללא צרכי OC או גיימינג אני מבקש את דעתכם, האם המפרט מתאים (וכולל את כל החלקים הדרושים ) ומה מידת הרעש הצפויה ממנו. כמו כן, אני מחפש לקצץ עוד 100-200 שקל מהמחיר: לדוגמא, אין לי צורך ביציאת HDMI מהלוח אם, אבל הייתי רוצה רוצה לשמור על ההתקני SATA3, USB3. המפרט: Intel Sandy Bridge Core i3 2100 Socket 1155 3MB 3.1Ghz Tray, יחידות 1 ₪491 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2522 Arctic Cooling Alpine 7 Pro CPU Cooler , יחידות 1 ₪59 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1288 Transcend 4GB Kit (2GBx2) DDR3 1333Mhz Core I3 I5 I7, יחידות 1 ₪148 http://www.rsm.co.…
-
- 7 תגובות
- 983 צפיות
-
-
בכמה הייתם קונים את הלפטופ הבא: Dell Xps m1530 מסך 15" Core 2 dou T7250 Nvidia 8400 2GB 667mhz 250GB 7200RPM כמובן משומש אבל במצב מצויין.
-
- 2 תגובות
- 779 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100-1502. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. napolan total war או crysis 2 או BF3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1440X990 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרש…
-
- 11 תגובות
- 907 צפיות
-
-
[table][tr][td] [table][tr][td]שלום חברים, אני רוצה לקנות לאמא שלי מחשב בתקציב של עד הרשום לעיל, צירפתי טופס בקשה עם כל הדרישות, תודה רבה לכם!! האם יש אתר או חנות ספציפית שאת\ה מעונין\ת לקנות בהן? אם כן, איזה: עדיפות לאייבורי, KSP, TMS. תקציב:2800 ש"ח יש מצב לחריגה? אם כן, בכמה: ללא חריגה. יד ראשונה\שניה: חדש. זמן אחריות רצוי: שנה-שלוש. חברת המחשב הניד המועדפת: לא משנה. מערכת הפעלה מועדפת: אם יש אפשרות שיגיע ללא מערכת הפעלה ולהוזיל במחיר - מה טוב. גודל כונן קשיח מועדף: לא משנה. משקל הנייד המועדף: לא משנה. גודל הצג: 14' או 15.6', במידה וישנה עדיפות בביצועים, לא משנה מה גודל המסך. זמן סוללה רצוי: לא משנה. צבע המחשב הרצוי: רצוי שיהיה שחור. אפשרויו…
-
- 4 תגובות
- 723 צפיות
-
-
בס''ד כמה יעלה בערך מחשב נייח עם הפרטים האלו וגם עם אפשר בבקשה הצעות למחשבים 6\8 ג'יגה זיכרון 250\1000 ג'יגה 2 כוננים קשיחים מעבד i7 4 ליבות מערכת הפעלה פרופשונל\אולטימיית וינדווס 7 64 סיביות וכרטיס מסך שיספיק להפעלת המשחקים האלו Portal 2,Crysis 2,Brink PC,Call Of Duty: Black Ops,Assassin's 2\3,world of warcraft תודה לעוזרים !!!
-
- 52 תגובות
- 5.1k צפיות
-
-
בס''ד מחפש מחשב נייד להציע עם 9 /8 סוללות 6\8 ג'יגה זיכרון 250\1000 ג'יגה כונן קשיח מעבד i7 4 ליבות מערכת הפעלה פרופשונל\אולטימיית וינדווס 7 64 סיביות יכולת WIFI וכרטיס מסך שיספיק להפעלת המשחקים האלו : Portal 2,Crysis 2,Brink PC,Call Of Duty: Black Ops,Assassin's 2\3,world of warcraft עד 7000 ש''ח .
-
- 0 תגובות
- 624 צפיות
-
-
היום הגיע אלי הלפטופ החדש vostro 3550 hd6630m לאחר שהתעקשתי שיהיה בו את הכרטיס מסך החיצוני. אך מה גדולה הפתעתי, תחילה חשבתי שהכרטיס אינו עובד כי אני רץ על לינוקס אבל אחרי יום שלם של חפירה ברשת גיליתי שכולם סובלים מזה ודל יודעים מכך, כל סדרת המעבדים הגרפיים הדיסקרטיים שאמורים לפעול תחת מאמץ מחברת AMD כושלים פה ואינם פועלים או שפועלים ולא מתפקדים טוב ב OPENGL. כרגע דל מבטיחים שהם יודעים לגבי הבעיה ושהיא בטיפול אבל אינם נותנים תאריך- הפיתרון יהיה כנראה עידכון ביוס. לפרטים נוספים והתייחסות של דל לנושא: http://www.ideastorm.com/ideaView?id=087700000008XjiAAE&p=6
-
- 17 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מחפש מחשב נייד חדש. אני מוכן להשקיע עד 5.5K, אם יש צורך אז עד 6K. המחשב יהיה מחשב יעודי לעיצוב פנים עם התוכנה Dilix Interio. כלומר, יש צורך בכוח עיבוד חזק וכמובן כרטיס מסך מתקדם. בנוסף, המחשב צריך לעמוד בשעות עבודה ארוכות. קבלתי הרבה המלצות על סדרת הThinkPad של Lenovo, מה אתם חושבים? אני אשמח לדגם קצת יותר ספציפי, אם אפשר. מחכה להמלצות. תודה רבה לכולם!
-
- 2 תגובות
- 712 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?1650 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה באינטרנט ועריכת סרטים ביתים ב 1080P א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא למשחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?DVD 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?4 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?לא 7. האם האם יש צ…
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם ! אני מבקש עזרה מהאנשים פה מפני שראיתי לפי תגובות וממה שהספקתי לקרוא שהפורום הוא מאוד מקצועי ואמין. מצורפות הדרישות עבור המחשב (לפי הפורמט בחוקי הפורום). תודה רבה מראש ! 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-300 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לימודים (תכנות בעיקר), צפיה בסדרות/סרטים ב-HD דרך הטלוויזיה ומשחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Eclipse, Visual Studio עם אמולטור עבור Android ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לד…
-
- 10 תגובות
- 931 צפיות
-
-
שלום רב ברצוני לקנות לפטופ חדש ואני מתלבט בין 2 מחשבים הצרכים שלי הם שתי תוכנות עיקריות : פוטושופ ואוטוקד כאשר באוטוקד יש שימוש ב 3D יתר השימושים הם בעיקר אופיס,אינטרנט ואין לי שום כוונה להריץ עליו משחקים אני מצרף את הדרישות של התוכנה http://usa.autodesk.com/autocad/system-requirements/ שני המחשבים שאני מתלבט בינהם הם http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=10401&perur=2&t=1&c=441 http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=10399&perur=2&t=1&c=441 ההבדל הקריטי עבורי בינהם שבאחד יש כרטיס מסך HD3000 של אינטל ובשני יש כרטיס מסך בנוסף למובנה באתר של אוטוקד כתוב שצריך בשביל 3D כרטיס מסך עם זיכרון של 128MB לפחות השאלה אם המחשב בעל הכרטיס המובנה בלבד יריץ דרישות אלו?…
-
- 8 תגובות
- 827 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אך לא יותר מדי ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אי אפשר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?בעיקר עבודה משרדית, תכני HD ומעט משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).מסך CRT ישן -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, …
-
- 3 תגובות
- 688 צפיות
-
-
http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=792349 האם המחשב הנ"ל שווה את המחיר המבוקש עליו? השימושים הם כאמור כלליים...אינטרנט משחקים לייט ושאר הירקות. תודה.
-
- 3 תגובות
- 788 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני חושב להזמין את המחשב הנ"ל מHP בימים הקרובים. אני מתכוון להתשמש במחשב לגיימינג במשחקים כגון - Starcraft 2, Call of Duty Black Ops, Crysis וכמובן לשימוש יומיומי - אינטרנט, סרטים\סדרות והגשת מטלות. לינק למפרט : http://www.shopping.hp.com/webapp/shopping/load_configuration.do?destination=review&email_id=2177848&jumpid=in_r329_emailconfig (במקום הדיסק הקשיח עם ה5400RPM אני מתכוון לקנות את ה7200RPM בתוספת של 10$). המחיר כולל מיסים הוא 900 דולר (המחיר באתר אינו כולל מיסים). אני כמובן לא מצפה שהמחשב יריץ את כל המשחקים על High בלי שום בעיות - אבל אני כן מצפה למשחק חלק על הגדרות בינוניות. אשמח לחוות דעת על המפרט (עלות\תועלת, וכמו כן האם הוא משתלם לצרכים שלי)…
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי אנשים, יש לי שתי הצעות של מפרטים למחשב, תביעו את דעתכם מה יותר טוב.שני ההצעות בסביבות ה4 אלף: מעבד AMD Phenom II X4 955 Black Edition Box - קירור מצויין למעבד: לא תודה כמות: 1 Arctic-Cooling Highend Low Noise (AMD 64) Freezer 64 Pro - PWM - קירור למעבד כמות: 1 לוח אם ASRock 880GMH/U3S3 כמות: 1 4GB Crucial DDR 3 - 1333 - Crucial Original כמות: 1 SAMSUNG 1000GB (HD103SJ) -32MB - 7200RPM S-ATA - SpinPoint F3 - כונן קשיח - הנחה ללקוחות המזמינים באתר: לא תודה כמות: 1 כרטיס גרפי PNY GeForce GTX 570 1280MB DDR5 PCIe -- לרוכשי מערכת מחשב חדשה כמות: 1 LG DVD-RW GH22 x22 DUAL LAYER (black) SATA- bulk כמות: 1 THERMALTAKE TR2 600W 80Plus Bronze 50A ATX 2.3 A-PFC 12cm Fan -…
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יש מחשב זעיר עם צורב שנקרא:[table][tr][td][table][tr][td]ZBOX HD-ID11-E, 6xUSB, 6-in-1 Card Reader, eSATA, HDMI, DVI איךהמחשב הזה? חזק?יכול להריצ סרטים?שיחות ודיאו?גלישה איכותית?מה שמצא חן בעיני זה הגודל שלו. הוא ממש קטן .[/td][/tr][/table][/t][/td][/tr][/table]
-
- 1 תגובה
- 481 צפיות
-
-
שלום! אני מחפש המלצה למפרט טוב ואיכותי שישמש לגלישה באינטרנט די אינטנסיבית, צפייה בסרטים ותוכנות אופיס ושאר תוכנות שוליות (לא זוללות אנרגיה). אשמח למפרט איכותי וחזק באזור המחיר שרשמתי. אשמח אם תכללו בו 4 ג'יגה זיכרון וגם כרטיס מסך סביר ולא מובנה. תודה רבה!
-
- 17 תגובות
- 1.9k צפיות
-