ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,464 דיונים בפורום זה
-
שלום חברים אני רוצה לקנות מחשב נייד ואני צריך את המצלתכם למחשב לעבודה עם תוכנות ומשחקים בסיסיים עד 3200 יש המלצות?
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי,חדש פה. אנסה לתמצת. צריך מחשב נייד לגיימרים תקציב סביבות 5.5-6k אבל השאלה המרכזית היא,איזה חברה לקנות? DELL/AUSSIS? / מהיכן לקנות? אחריות? כמו כן חשוב שהמחשב לא יתחמם מהר וכ'ו ראיתי את זה : https://ksp.co.il/?uin=44855&select=.1304..271. תודההההה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. PUBG GTA IV GOD OF WAR 4 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא נדרש 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא יודע איך בכלל ז…
-
- 9 תגובות
- 3.2k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, אני מחפש מחשב לצרכים המפורטים בכותרת בתקציב 3000 שח. ראוי לציין כי התקציב גמיש - כלומר אם להוסיף 500-1000 שח יתן שיפור משמעותי אז ניתן, ואם מחשב ב-2500 יתן מענה מוחלט לצרכים אז אין צורך לנצל את מלוא התקציב. אין צורך בציוד היקפי. במידה וצריך כרטיס מסך (הכוונה לכרטיס שהוא לא on board) אז עדיפות לכרטיס שהוא לא reference design. לא מתוכנן אובר קלוק. כמו כן המחשב לא יהיה בחדר שינה כך שאין צורך לשים דגש מיוחד על שקט. עדיפות למארז פשוט - בלי אורות. תודה.
-
- 5 תגובות
- 718 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? מעדיף שיהיה עד 2.5k, אם צריך מוכן לחרוג קצת א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשרי לחסוך אז למה לא ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן להגיע עד ל 3k (שוב, עדיף שלא...) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לימודים(אני סטודנט), ותכנות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). visual studio, androaid studio וכו'... שימוש תדיר. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: המחשב לא מיועד לגיימינג. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא קריטי…
-
- 1 תגובה
- 700 צפיות
-
-
1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ?אם צריך יותר במסגרת של הצרכים שלי אני מוכן להוסיף אבל מעדיף שיהיה במסגרת התקציב 2.מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) משחקים קלים וכבדים, עבודות משרדיות, צפייה בסרטים, הורדות 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה:מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה.לא, בעתיד אני יקנה מסך שטוח 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי. לא צריך כרטיס קול איכותי 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא 6. האם נושא הק…
-
- 19 תגובות
- 1k צפיות
-
-
-
* מטרות המחשב? צפיה בסרטים HD (בחיבור מסך חיצוני) , מחשב חזק שירוץ חלק עם הרבה משימות במקביל (פיתוח ב intellij,eclipse), * משקל: בין 1.5 ק"ג עד לאיזור ה-2.5 גג * גודל המסך? באיזור ה-15.6-14 * רזולוציית המסך? פחות קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? רצוי שיספק לי לפחות 3 שעות עבודה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות?יציאת HDMI חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח?500GB DISC לפחות * רצוי שיהיה לפחות שנה אחריות * מעדיף שיגיע עם windows7, אבל לא חובה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? מתעניין בדגמים של ASUS מעדיף בלי מסך מגע אשמח אם מישהו יכול להמליץ לי על דגם טוב
-
- 2 תגובות
- 692 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מבקש המלצת מפרטים לשני חברים שלשניהם יש את אותם צרכים: הרבה אימיול - אני מניח שזה אומר הרדיסק גדול יחסית ואולי מעבד טוב (?? לא יודע, מה האימיול טוחן כשהוא עובד זיכרון או מעבד ? או רק הרדיסק...) הרבה צפייה בסרטים - גם שיורדים מאימיול וגם ב-DVD, צריך להיות מסך סביר ומעלה, 19" LCD. קצת אופיס, קצת אינטרנט - לא משנה הרבה למפרט אני מניח. לאחד יש תקציב של 3,000 ש"ח (אולי יצליח לגרד קצת יותר אם אצליח לשכנע אותו שכדאי) לשני יש תקציב של 4,000 ש"ח (לא נראה לי שאוכל להזיז אותו הרבה). אשמח לקבל את עצותיכם המלומדות. תודה רבה.
-
- 1 תגובה
- 569 צפיות
-
-
אחותי צריכה מחשב חדש והחלטתי לעשות SCAVANGE לחלקים שיושבים לי בבית ולקנות מעט חלקים חדשים. כרגע יש בידי לוח אם ומעבד, כשהילדה תצטרך מארז, ספק, כונן, וזכרונות (שכחתי משהו?). החלטתי גם לתת לה את ספק הכוח שלי אבל אצטרך לקנות לעצמי אחד חדש. כנ"ל הכונן. הספק והכונן ישומשו למטרות גיימינג ו-OC (כלומר, הספק צריך לעמוד בלחצים, על מערכת E8400+4GB+8800GT; הכונן צריך להיות ברמה סבירה כי הבנתי שזה יכול להשפיע על ביצועי משחקים אם המשחק נקרא מהדיסק). אחותי צריכה את המחשב רק למסנג'ר, פייסבוק, פורומים, שטויות כאלה. עבודה משרדית מה שנקרא. התקציב הוא בין 500 ל-700 אבל אם זה -ממש- משתלם אפשר גם לחרוג ל-1K. הכנתי את הבאנדל הזה, עוד לא בחרתי זכרונות: [table] [tr] [td][/td][td][/td] [td][…
-
- 2 תגובות
- 705 צפיות
-
-
שלום לכולם אני רוצה מחשב חזק שיפעיל את המשחקים הכי כבדים באוכיות הגבוהות ביותר עם המחשב אני רוצה את כל הציוד ההקפי שזה מקלדת עכבר מסך ומערכת שמע 2.1 ומדפסת משולבת 1. מה התקציב המקסימאלי? 8K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך עד 2K ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 8K זה המקסימום שאני יכול לשלם 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים -כגון: בטלפילד. הילו. ועוד... בקיצור בעיקר משחקי יריות -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080P -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת…
-
- 20 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם אני צריך לבנות תחנת פיתוח שתוכל להריץ VISUAL STUDIO,VISTA , SQLSERVER ו-VIRTUAL PC חשבתי ללכת לכיוון של מפרטי המשחקים כשאני מפחית בדרישה לכרטיסי מסך אך מעלה בדרישה לזיכרון. הנה המפרט עליו חשבתי: Categories Products Price Qty ספקי כוח Enermax Liberty 400W 30A @ 12V ¤406 1 מעבדים Intel Core 2 Quad Q6600 2.40Ghz 8MB Conroe -=Stepping G0=- OEM ¤1450 1 מארזים Raidmax Sagitta + Window 2x120MM+1x80 LED שחור - ללא ספק ¤327 1 לוחות אם Gigabyte GA-P35-DS3L Conroe Support GP35DS3L ¤604 1 זיכרונות Geil 2GB DualKit DDR2-800Mhz Value GD22G800K ¤588 2 קשיחים למחשבים שולחניים Western Digital 320Gb 16MB WD3200AAKS ¤448 1 כרטיסי מסך Leadtek Nvidia Ge…
-
- 26 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
המפרט שחשבתי הוא: מעבד:C2D E6400 לוח : Gigabyte 965P DS3 זיכרון : CORSAIR 1 GB 677 הארד דיסק : Seagate 250GB 8MB כרטיס מסך : Sapphire ATI Readon 1950PRO 256MB מארז+ספק : Raidmax X-1 כולל ספק של Raidmax 400 בתקן החדש. סה"כ : 5500 מה אתם אומרים? הוא טוב לאוברקלוק?
-
- 25 תגובות
- 2k צפיות
-
-
מעוניין ב-HTPC בפחות מ-2000 ש"ח. כרגע אני צריך יציאת svideo פשוטה עם אפשרות לחבר כרטיס מסך מתקדם יותר בבוא הזמן כשארכוש מסך עם כניסת HDMI. (כרגע יש לי CRT רגילה). דגש על מערכת שקטה עם HD גדול להכיל את כל הסרטים.
-
- 5 תגובות
- 691 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לפי הצורך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות אתרים, גיימינג קל, קצת וירטואליזציה וגרפיקה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תדיר, פרנסה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. NFS FS GTA -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). dell u2312hm -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניינת לקנות מחשב נייד שישמש אותי בעיקר לגלישה, תוכנות משרדיות, מוזיקה וצפייה בסרטים. (התקציב הוא כ2500). להלן המפרטים של המחשבים: 1. dell - http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=5831&CatCode=315 2. lenovo - http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=5566&CatCode=315 הם סה"כ די דומים במפרט.. רציתי לשאול על ההבדל בין המעבדים שלהם, מה לדעתכם יותר טוב וכמה זה באמת משנה לאור הצרכים שלי מהמחשב. בנוסף, אשמח לשמוע דיעה כללית על המחשב ועל ניסיון חיובי/שלילי איתם. תודה רבה וחג שמח, דניאל
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אחרי 5 שנים החלטתי לקנות מחשב חדש 1. מה התקציב המקסימאלי? אין תקציב בגלל שאני כמעט נעול על המפרט א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים,סרטים 1080p א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: המחשב מיועד לגיימינג כבד -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. bf4,cod ghosts, assassin's creed 4, watch dogs -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). U2312HM LED DELL -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גב…
-
- 19 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב המרבי 3500 ש"ח ניתן לחרוג קצת. בתקווה שאני ראלי.. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב מיועד לעבודה באדריכלות אני מתכנן להתחבר למסך מקלדת ועכבר (קיימים) בזמן העבודה. במקביל סטודנט למדעי המחשב. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) קיים ssd 128 על מחשב שולחני אני לא יודע אם זה מתאים 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? בינוני 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא …
-
- 3 תגובות
- 2k צפיות
- 1 follower
-
-
אממ אני חדש כאן בפורום ואני מחפש מפרט טוב בתקציב של 4500 שקל חשוב לי מאוד שהמחשב יהיה AMD , חשוב מאוד שיהיה כרטיס מסך לא מובנה ובכללי זה הכל אני מדבר פה על מחשב ללא מסך ללא רמקולי מקלדת וכלום בקיצור רק מחשב תודה
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
קניתי gta 4 והמחשב שלי לא משתף פעולה. מעצבן ממש. המפרט הקיים הוא: מעבד: intel Q9550 לוח אם: asus p5qc זכרונות: kingston 800Mhz 2Gb 2 sticks, לא זוכר איזה דגם. כרטיס מסך: gtx260 896Mb. ספק כח: 650W topower עם 80 אחוז ניצולת. מארז: gigabyte aurora דיסק קשיח: 1TB sata II seagate. אני מעדיף להוציא כמה שפחות כסף, אבל להוציא מהחלקים את המקסימום (אין לי מושג קלוש בOC, ולא כ"כ רוצה לקחת את הסיכון). יש לי זכרונות של kingston של 1333Mhz. 2 סטיקים של 1333Mhz. הם אינם עובדים עם הלוח אם הנוכחי, למרות שהוא מפורסם עם יכולת ל1333Mhz (ddr3). בנוסף, היה לי בעייה עם הקירור של המעבד, איזה קירור משתלם לקנות לאור העובדה שהמארז מאוורר היטב, ואני לא עושה אוברקלוק? אני מניח שהבעייה היא בכרטיס מסך…
-
- 8 תגובות
- 929 צפיות
-
-
שלום לכולם, קניתי לפני כחצי שנה מחשב נייד Lenovo U410 מחו"ל שאני מאוד מרוצה ממנו. לפני מספר ימים הדיסק הקשיח קרס ואיבדתי את כל המידע, וכרגע המחשב בדרך לתיקון תחת אחריות. חצי שנה לקריסת דיסק קשיח זה זמן מאוד קצר, ורציתי לדעת האם יש לכם טיפים לעתיד למנוע מצב כזה. אני לא יודע אם זה היה מקרי, אבל הניחוש שלי אולי שזה קשור לחום העבודה של המחשב (הוא אף פעם לא התחמם יותר מדי - לפחות ככה זה הרגיש - אבל עבדתי איתו גם בחוץ, והקיץ הישראלי כידוע הוא מאוד חם). זה יכול להיות החום? יש לכם טיפים נוספים? תודה יובל
-
- 1 תגובה
- 774 צפיות
-
-
אהלן, אחרי שהלך לי המחשב שהיה מחובר לטלויזיה ושימש לצפיית סרטים וסדרות (מבוסס על הסדרות הישנות של הספרון, סביבות ה1.7GHZ) אני מעוניין במחשב שהשימוש שלו הוא נטו להיות מחובר לטלויזיה ולעבוד לי דרך השלט. התקציב הוא סביבות ה1000 עד 1500, עם נטיה לכמה שפחות. אני באמת חושב שאם הסתדרתי עם מחשב שהיה תחילה Athlon XP 1.6GHZ (אחרי זה שודרג מחוסר ברירה), אז אין סיבה שאני אצטרך לקפוץ עכשיו מעבר לתקציב הזה. מה שאני צריך במפרט זה ככה: 1. מעבד 2. לוח אם 3. זכרון 4. כרטיס מסך עם SVIDEO (עדיפות למובנה בלוח, בתנאי שיעשה את העבודה) 5. דיסק קשיח 5. מארז קטן וקומפקטי. אם ניתן אני מעדיף שהלוח יהיה יותר קטן מATX ובהתאמה גם המארז, כמה שיותר קטן. (האם יש על מה לדבר על מחשבי Barebone למינהם? בתקציב…
-
- 2 תגובות
- 676 צפיות
-
-
עריכה: זה אחרי שהתאפסתי קצת על עצמי: החלטתי לא לחכות לכרטיסים החדשים ולירידת מחירים מלקחי ה- I7 שלי... בקצב הזה אני אשאר עם הישן עד שימות. אני די סגור על מה שאני רוצה ואני מעוניין שתעזרו לי: 1) מחשב מבוסס ci5 2) חשוב לי שהמחשב יהיה שקט שקט! הולך להיות דלוק כל הזמן אצלי בחדר. 3) חשוב לי שהמארז יהיה עד כמה שניתן, חסין לשערות של הכלבה שלי ולאבק. 4) הולך להיות מחובר לטלוויזית HDREADY 32" 5) תקציב 3.5... אם אפשרות חריגה קלה. 6) אין לי בעיה לעשות OC אם אני אופנה למדריכים מתאימים. 7) אני מעדיף חנות מאזור ראשון לציון. 8) חשוב לי HD גדול ואמין(אני צריך לפחות טרה!), אם זה לא תוספת גדולה... אני מוכן לחרוג. אני טיפה מבין במעבדים ובכרטיסי מסך... אבל בלוחות, זכרונות, כוננים קשיחים, ובמ…
-
- 37 תגובות
- 5.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2100 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משרדי ומשחקים לא כבדים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 22 אינץ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? נמוכות-בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5…
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם אני צריך לבנות מפרט מחשב שישמש אותי להרצה של VM (VIRTUAL PC( בעיקרון אני לא צריך ספק (יש לי אנרמקס 650 ואט ) וכרטיס מסך יש לי כרטיס של 9800 GT , אבל אני מבקש שמפרט יכלול ספק מינימלי וכרטיס מסך סביר כדי שעדיין המחשב הישן שלי יהיה בשימוש אחרי החלפת החלקים אני מתלבט בין I5 ל I7 כיוון שנראה לי שישום שעובד קבוע שהוא ה VM גוזל משאבים רבים מהמערכת ובנוסף מהמעבד ולכן ריבוי משימות הכרחי ובזה I7 יהיה יותר טוב המפרט שבניתי הוא מעבד Intel Core I7 920 2.66GHz 8Mb 1333mhz BOX לוח אם DFI X58 T3eH6 כרטיס מסך (האם 9800GT כרטיס מסך מספיק טוב היום למשחקים או שכדאי לשדרג ל4700X2 ?) Innovision 9400GT 512MB DDR2 PCI-E ספק + מארז COMPUCASE 6T10 Black 400W VN PSU HD 2 כוננים של 500…
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
-
- 0 תגובות
- 460 צפיות
-