ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,375 דיונים בפורום זה
-
שלום מפרט המחשב: מעבד: intel centrino core 2 duo T5550 1.83 GHz זכרון: 1GB 667MHz DDR2 (אופציה לשדרוג ל-2GB ב-80 ש"ח) הארדיסק: 250GB (5,400 rpm) SATA מסך: "15.4 כונן: (combo (w. Dual Layer כ. מסך: intel x3100 כולל WiFi, Bluetooth מחיר: 4300 ש"ח. המחשב מיועד בעיקר לעבודה משרדית, אינטרנט, ולפעמים איזה MatLab... הערות / רעיונות / הצעות יתקבלו בברכה. תודה רבה
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
התחדשתי לי במחשב נייד של acer מדגם 5740g יש לו כפתור כזה עם סמל של בלוטות ושאני לוחץ על הכפתור הוא רושם לי no device ואני לא מוצא שום איזכור של הבלוטות בלוח בקרה..איך אני מתקין או מפעיל בעצם את הבלוטות?! תודה מראש..
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום חברים אחרי שעות של חיפושים וקריאה ברשת, גם בפורום המוצלח כאן, אני שוקל בחיוב לקנות את ה-Yoga Pro 2. הצרכים שלי הם גלישה, אופיס, ואולי MatLab מדי פעם. הכיוון שלי הוא הדגם של ה-i5, עם SSD של 256GB. יש לי עדיין התלבטות קטנה אולי ללכת לכיוון ה-Toshiba Z30. אשמח אם תוכלו לחוות דעתכם לגבי מספר שאלות: 1. כנראה שאקנה את ה-Yoga באילת, ההתלבטות שלי היא בין KSP ל-"נט מחשוב". בגדול המחיר ב"נט" הוא 4620 כולל הרחבת אחריות (ובנוסף הוא בצבע כסוף ולא "קלמנטינה"), לעומת 4860 ב-KSP. ההתלבטות שלי לגבי קנייה מ"נט מחשוב" היא: א. לא מצאתי עליהם ביקורות ברשת. האם מישהו קנה מהם ויכול לשתף? ב. במקרה של DOA, כמו שקרה פה למישהו בפורום (http://goo.gl/orfAPp), האם לא תהיה לי בעיה לממש קבלת מחשב ח…
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
היי, המחשב הוא לגיימינג ודברים מהסגנון, לא יותר מזה..לא OC. [TABLE=class: tablefull, width: 960] [TR] [TD=class: cartcoldetail, bgcolor: #FFFFFF, align: center]מעבד אינטל Intel Core i5 4690 3.5Ghz 6MB L3 Cache s1150 - Tray[/TD] [TD=class: cartcolprice, bgcolor: #FFFFFF, align: center]1040[/TD] [TD=class: cartcolqnt, bgcolor: #FFFFFF, align: center]1[/TD] [TD=class: cartcolfinal, bgcolor: #FFFFFF, align: center]1040[/TD] [TD=class: cartcoldel, bgcolor: #FFFFFF, align: center] [/TD] [/TR] [/TABLE] [TABLE=class: tablefull, width: 960] [TR] [TD=class: cartcoldetail, bgcolor: #FFFFFF, align: center]לוח אם Gigabyte GA-H97M-D3H LGA1150, Intel H97, DDR3 1600, 2xPCI-E…
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
יש לי אחות קרציה. שלומדת גרפיקה ממוחשבת ועריכת וידאו (עאלק עורכת :-* נייהיתה לי...) מוכן להשקיע בה להחזרת תשואה עתידית עד 2000 2200 ש"ח ללא מסך, מקלד (זכר) וחולדה. מהן האפשרויות עד שתיתחתן ותחזיר לי כפול ארבע ליבות?
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי חברים, אחי החייל שילם אתמול מקדמה על מחשב. המחשב, כמו שציינתי בכותרת, נועד לשימושים פשוטים בעיקר. מאחר לא הוא ולא אני מבינים כ"כ במפרטים, הייתי שמחה לברר עם אנשים אובייקטיבים שמבינים יותר מאיתנו:) זה המחשב: https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=23304 שוטטתי קצת באינטרנט ומצאתי בגרופון כמה דגמים שנראים אחלה במסגרת התקציב שלו: https://www.groo.co.il/deal/1004761/laptop-dell/?affiliate_id=2&utm_term=1_298_1004761&psuid=[ext8]&iTrack=FkrLJ4drNJy8Bb5_3MPsDGAXEhcKZCt_TsFkrLJ4drNJy8Bb5tS https://www.groo.co.il/deal/1013922/asus-laptop/ https://www.groo.co.il/deal/1001907/computer-touch-screen-dell/?affili…
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עבודות משרדיות בלבד * גודל המסך? 13 האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) לא קריטי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא * משקל רצוי? עד 1.8 קילוגרם * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) כן * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) לא * Blu…
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
שלום רב, במקביל ליצירת נושא זה אני עובר ברשת על מדריכים שונים ופורמים שונים לקבל פרספקטיבה טובה יותר בעצמי על הנושא אך הייתי שמח לשמוע מחברי הפורום דעות שונות גם כן על העניי, מומלץ מניסיון אישי. מחשבים ניידים עם מפרט המותאם למשחקים הם מצרך שעל פניו נראה ממש אטרקטיבי וריווחי מכל הצדדים. מיותר יהיה למנות את היתרונות של מחשב נייד פשוט שניתן לנייד אותו ולעשות בו כל שימוש בכל מקום.. ובמחשבים ניידים המיועדים למשחקים גם האפשרות.. של לשחק את כל המשחקים שבעבר היו אקסלוסיבים למחשבים שולחניים גם על מחשבים ניידים. השאלה שלי היא כזו: אין זו שאלה שכיום ניתן להריץ כל משחק על מחשב נייד המותאם לכך.. לא משנה מפרט כרגע.. בין אם הוא עולה 4-5 אלף או 7-8. אבל מה שבאמת חשוב לי לדעת זה, האם מחשב…
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום ותודה מראש למגיבים, מעוניין במחשב בשביל חברה סטודנטית שמתעסקת באומנות. השימוש בנייד הוא לצרכים בסיסיים (משרדי) + צפייה בסרטים ומוזיקה. אולי בעתיד גם צורך בעריכת קול. מפורט למטה הדרישות. * מטרות המחשב: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים, שמיעת מוזיקה. * גודל המסך: 15.4 * משקל רצוי: לא יותר מ 2750 גרם, רצוי נמוך יותר כמה שניתן על בסיס התקציב. * זמן סוללה: צריך ארוך, בסביבות 4-5 שעות * בלוטות: רצוי, לא חובה * יציאות מיוחדות: HDMI רצוי לא חובה. * גודל מינימלי של כונן קשיח: 120G אבל השאיפה היא לסביבות ה 300 * צורב DVD: רצוי לא חובה * אחריות: מספיקה בארץ, חובה 3 שנים. ניתן לקנות נייד שמגיע עם שנה אחריות ולהרחיב ל 3 שנים אבל צריך להכנס לתקציב. * אין העדפה לחברה ספ…
-
- 11 תגובות
- 1k צפיות
-
-
לא מזמן הוספתי SSD למחשב הנייח שלי (מפרט בצד) והתקנתי עליו Windows 7. בזכות זה עכשיו המחשב עובד הרבה יותר מהר, מגיב הרבה יותר מהר ותוכנות נפתחות במהירות רבה יותר משמעותית. בעקבות ההצלחה עם ה-SSD בנייח חשבתי להחליף גם את הדיסק הקשיח בנטבוק שלי (Asus 1201N) ולהתקין במקומו SSD. השאלה שלי האם אוכל ליהנות מתוספת ביצועים דומה כמו בנייח שלי או שמא הנטבוק שלי חלש מדי כדי לנצל את היכולות של ה-SSD? לנטבוק יש מעבד אטום כפול ליבה ו-3 ג'יגה זכרון (במקור 2, הוספתי לו עוד ג'יגה). מה דעתכם? אודה לעצתכם בנושא. תודה מראש לעוזרים. עריכה: במידה ואחליט להתקין SSD בנטבוק, עד כמה זה מסובך? האם זה משהו שאוכל לעשות בעצמי או שאצטרך להיעזר במעבדה?
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
בבקשה מפרט מחשב בין 4.0K - 5.0K המחשב מיועד למשחקים (לא כבדים במיוחד קונטרסטרייק סורס וכאלה..), הורדות, אינטרנט, שירים וסרטים תוכנות. (בעיקר שהרבה תוכנות פועלות יחד). את תצליחו לשלו את המעבד core i7 זה יהיה מעולה ואם לא אז את ה Q תודה. מחשב ממוצע בבקשה למי שיכול להרכיב לי איזה מפרט טוב בבקשה שירכיב אגב השקט של המחשב חשוב לי אבל לא בצורה רבה יש לי מסך 22" לא צריך צורב וציוד היקפי אפשר לחרוג טיפה מהסכום... כונן לא צריך יותר מ 320G 32MB (לא כל כך משנה לי חברה) ואם אפשר לשלו מעבד טוב וכרטיס מסך טוב יהיה מעולה.. הקנייה מתבצעת באזור הדרום לפי דעתי IVORY טובים מאוד. תודה מראש לעוזרים להכנת המפרט!
-
- 12 תגובות
- 1k צפיות
-
-
המחשב ישמש לצורכי משחקים חדשים ואינטרנט אז חשוב שהוא יריץ את המשחקים בצורה חלקה ושיהיה שקט(לא כזה חשוב בעקרון) ללא ציוד הקפי חשוב שיהיה באזור המרכז בעדיפות בראשון וגם בבקשה את האתר שהרכבתם את המפרט תודה מראש
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מעבד: intel P-D-930 כרטיס מסך: MSI 6600GT 128MB DDR3 X2+SLI+ZALMAN FAN LED לוח אם: gigabyte GAG1975X זיכרון:1GB DDR2 533MHZ דיסק קשיח:200GB 8MB SATA2 מארז: SAMURAY מאווררים:10 מאוררים חלקם עם לדים מנורות לד:7 ספק כח:RIAEL 500W שני מאוררים
-
- 12 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי חברים, חבר שלי נתן לי מחשב שהוא קנה לפני כמה ימים של חברת אסוס דגם x501a הצלחתי להתקין עליו וינדוס 7 אנטרפרייז והתקנתי את כל הדרייברים מהאתר של אסוס שמתאימים למחשב זה מלבד 2 דריברים SM BUS ומתאם רשת אלחוטי.לא משנה מה אני עושה לא מצליח להתקין את מתאם הרשת למרות שבחרתי דרייבר מתאים מאסוס.מישהו יכול לעזור בעניין.הכל עובד חוץ מזה וזה די מבאס. תודה מראש גל
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 2500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? מפרט הכי כדאי אם אפשר לחסוך אז מבורך אבל ממש לא חייבים במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? עבודה משרדים סרטים ומשחקים COD NBA 2K11 א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? מסך דל 2007FP רזולוציה 1600*1200 אם אני לא טועה * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? חדשים יחסית. * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבו…
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני אשמח לקבל מפרט למחשב למשחקים כבדים חשוב לי שאם יצא משחק בעוד שנה + עם גרפיקה חזקה, עדיין המחשב יריץ ללא בעיה אני צריך מחשב ממארז עד אחרון חלקים (כולל מערכת קירור) לא צריך מסך , מקלדת, עכבר אני מוכן להשקיע עד 3500 שקל ידוע לי שפתחתי 2 הודעות אחרים, מקווה שלא תנעלו לי את זה .. קראתי חוקים! תודה רבה המשתמש E_XeQuit הציע לי את זה: בבקשה: מעבד Intel Pentium Dual-Core E5200 Tray ¤325 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IE5200ay לוח אם Gigabyte GA-EP45-DS3L ¤574 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=39453 כונן קשיח Seagate ST3500410AS 3.5" 500GB SATA2 16MB ¤301 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=ST3500410AS זיכרון G.Skill DDR2 4096MB (20…
-
- 19 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום למומחים אני מחפש נייד למטרות משרדיות (אופיס, אנטרנט, תוכנות סטטיסטיות) משקל - עד 2 ק"ג גג. (ועדיין קשיח מספיק כדי לעמוד בטלטולים וחבטות) מסך - גדול ככל האפשר בגבולות המשקל (עם אפשרות לעבודה בסביבה חיצונית ללא סינוור) הוא צריך לכלול כונן אופטי, והארדיסק גדול זמן סוללה פחות קריטי תודה מראש לעוזרים
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך במקום לבזבז - כן ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיפות שלא. אם כן - 200-300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים,עריכה גרפית. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. באטלפילד, אססיין קריד, פאר קרי 3, ומשחקים שיצאו בעתיק -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהו…
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? - 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300~400 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים , עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב - cs:go left4dead 1/2 bo2 battelfield 3/4 gta iv tf2 ועוד.. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך) - 1280X1024 19 בעתיד אני יקנה מסך FHD 22/23 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? רוצה גבוה, …
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? 5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשרי ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?גרפיקה, סרטים, גיימינג קל א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש .אופיס, פוטושופ, אינדיזיין, אילוסטרטור,תדיר. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לעיתים רחוקות אבל שיהיה מסוגל לסחוב משחקים בינונים -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. הכל מהכל -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). רזולוציה: 1920x1080, אינץ: 24 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צור…
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
שבוע טוב לכולם! בלי יותר מדי דיבורים (כי יהיו בהמשך עוד הרבה), בואו נתחיל. * ערכתי מעט את הפורמט הרגיל, בשביל שיהיה לכם יותר נוח לקרוא, מקווה שזה בסדר: 1. מה התקציב המקסימאלי? א. 3500 ש''ח ב. לנצל ביעילות בבקשה ג. ניתן לחרוג עד 200 ש''ח במידת הצורך. 2. מה שימושי המחשב? אוקיי, הנה זה בא: א. גיימינג כבד עד כמה שניתן במסגרת התקציב (פירוט בהמשך) ב. האזנה למוזיקה באיכות גבוהה ג. צפייה בסרטים באיכות גבוהה (FullHD, 1080p, Bluray עם קידוד DTS) ד. עבודה משרדית פשוטה יחסית (פירוט התדירות והתוכנות בסעיף הבא) ה. גלישה באינטרנט 3. במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש: א. Microsoft Office ו-Photoshop למטרות עבודה פשוטות בתדירות של מס…
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי אני רוצה לקנות מחשב להורים שהשימוש בו הוא סה"כ אינטרנט. צריך שיהיה מסך גדול ושירוץ מספיק מהר כדי שעדיין יהיה נוח להשתמש בו. חשבתי על המחשב הזה: https://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=989979 שיש לו ביקורות בסדר באינטרט ונראה לי שבתמורה למחיר הוא סביר ובמקרה הכי גרוע להוסיף SSD כדי לשפר אותו קצת. האם לדעתכם הוא באמת שווה את המחיר או שכדאי לקחת אחד אחר? התקציב לא ממש מוגדר אבל אני לא חושב שצריך להוציא יותר מזה בשביל שימוש כזה בסיסי. תודה
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
בוקר טוב. אני מחפש מפרט מחשב לשימוש מקצועי (פרנסה) בתוכנות הבאות: 3Ds max, vray, after effects, premiere pro, photoshop, zbrush וגם סימולציות בתוכנה realflow התקציב נא בין 8000 ל- 9000 שקלים. אין צורך בציוד נלווה. אינו מיועד לגיימינג כיום רזולוצידת המסכים שלי היא 1920/1080 (אך סביר להניח שהיא תעלה בעתיד). -2 מסכים, אחד 27" והשני 23"- ניתן לנצל את מלוא התקציב ולחרוג במידת הצורך (כמובן שזו לא חובה (: ) חשיבות מידת השקט? נניח 5 (כלומר לא קריטי אבל תמיד נחמד). לא מתוכנן OC צריך מערכת הפעלה (WINDOWS 10), אין צורך באופיס. זמן רכישה - בחודש הקרוב בקשות נוספות- 2 חיבורי USB3, HDMI עדיפות לרכישה באיזור רמת-גן. חשוב לשמור על אופק …
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אהלן, אשמח לקבל מפרט לשימוש משרדי ופוטושופ בתקציב של כ-2000 ש"ח, לא כולל ציוד היקפי (שאותו כבר בחרתי אז אין צורך להמלצות מהבחינה הזו). עדיף שיהיה 8 ג'יגה ראם. לא יבוצע אוברקלוק לאף חלק במחשב. תודה, יהונתן
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
תקציב: 3000 -3500 מטרה: עבודה שוטפת ללימודים, אופיס וכדומה וגם משחק אחד :] ציוד היקפי: זקוק למסך הכי זול, עד 20 אינץ', רמקולים זולים, עכבר ומקלדת איכותיים ואלחוטיים. קירור ועיצוב: נורא חשוב שיהיה שקט, כמה שיותר קטן ודיסקרטי [בלי אורות צבעים זוהרים וכדומה]. דיסק קשיח: אני צריך נפח איחסון גבוה [לפחות 500 ומהיר] ואיכותי [עדיף 500 וטוב מאשר יותר ומפוקפק], כרטיס קול: אני מעוניין לחבר את המחשב לזוג רמקולים ובאס איכותיים שבבעלותי, אז אני רוצה כרטיס קול איכותי [אין צורך בסראונד] אבל לא בשביל עריכה, רק בשביל איכות סאונד. כללי: אני סטודנט [בשעה טובה] ואני צריך מחשב שיהיה בחדר הקטן שלי ולא יהיה מורגש, יש לי כבר מחשב בבית שאני אעביר לאחותי, ויש לי כבר מסך איכותי ורמקולים, זו הסיבה ש…
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-