עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום, אחרי סקר שוק ענקי אני מתכנן לרכוש מחשב נייד עוד השבוע או שבוע הבא... ואני מתלבט אין כמה דגמים שהם קצת שונים - הדרישות שלי הן בעיקר שיהיו ניידות (זמן סוללה כמה שיותר גדול) והשימושים שלי לא כבדים - בעיקר סרטים וכתיבה של קוד (C/C#/PHP וכ"ו דרך קומפיילרים שלא דורשים יותר מדיי גם כן) והדברים הרגילים כמו גלישה באינטרנט ואופיס וכ"ו אני מתלבט בעיקר בין Aspire AS5750-2414G50MN http://www.mwave.com.au/sku-31010933-Acer_Aspire_AS5750_2414G50MN_Notebook_Intel&_174;_Core_i5_2410M_dual_Core_Proces#Specs היתרות שלו לדעתי זה המעבד i5 שהוא יחסית מאוד חדש אבל החיסרון הוא המסך 15.6 שהבנתי שיגרום ל"ביזבוז" סוללה.. ומחשב אחר שהסתכלתי עליו הוא Samsung Q330 http://www.techrada…

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. מחפש מפרט מומלץ להורים, שימוש באינטרנט ואופיס. כולל מערכת הפעלה XP PRO או WIN 7 PRO לא חייב רשיון. לא כולל אופיס כולל מסך 22' מקלדת + עכבר מארז טוב + קירור. + המלצה איפה לרכוש את המוצר.

• 5 תגובות
    • 933 צפיות
  3. Started by erezb84,

שלום, יש לי מחשב נייד dell latitude d430. בדקתי לו טמפ' עם everest והטמפ' הם בסביבות 60 מעלות. עכשיו - משטח קרור אני אקנה לו היום, השאלה שלי - מה אפשר לעשות כשהוא לא בבית ואין את המשטח קרור? האם אפשר איכשהו לשפר לו את הקריר? בתודה מראש!

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. Started by adirmor455,

אהלן כולם אני צריך רשימת יבואנים של מחשבים זולים מאוד למטרת "לקנות ולמכור" באיזור : ת"א תודה

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by YARONGT,

מה ההבדל בין lenovo g550 ל lenovo b550 ? תודה.

• 1 תגובה
    • 885 צפיות
  6. טס לשיקגו שבוע הבא וצריך מחשב נייד בסיסי בתקציב של כ 400$ גמיש . | הצרכים שלי : [list type=decimal] [*]אינטרנט , [*]שימוש כמרכז מולטימדיה (שידור סרטי HD לטלויזיה , עדיפות ליציאת קול סטריאופונית לפחות כדי לחבר מגבר , יכולות אלחוטיות עבור חיבור למגבר, טלויזיה וכו' ) , [*]יכולות משרדיות בסיסיות OFFICE וכו' , [*]נפח דיסק מעל 300 GIGA , [*]מסך גדול 15 אינץ ומעלה , [*]אין חשיבות מרובה למשקל וזמן בטריה מכיוון שלא מתכנן להוציאו מהבית בדר"כ , [*]אחריות בינלאומית - שמעתי ש HP נותנים זאת היום. [*]אין צורך ביכולות גרפיות עבור הרצת משחקים. האם יש המלצות וחנות או אתר כדי להזמין ? ראיתי בארץ שדגמי HP Pavilion dv6 מתחילים באזור ה 2800 ? האם כדאי ללכת על סדרה זו ואם כן מה ל…

• 1 תגובה
    • 717 צפיות
  7. ערב טוב לכולם, אני מבקשת את עזרתכם בקניית מחשב נייד לצורכי עבודה, אחרי אין ספור חנויות מחשבים ונציגים להוטים מדי שמפזרים שמות באוויר אני פונה אליכם, חברי הפורום המלומדים. הדרישות שלי ממחשב זה, הסכום הוא עד 3,500: מעבד: Core i5, אני עובדת עם תוכנות לעיבוד תמונה (קל להגיד פוטושופ, אך הן אינן כאלו, הן חזקות יותר, ודורשות הרבה זיכרון וכוח מהמחשב) זיכרון: מעל 4G מסך: גודלו מעל "15.6, ומסוג LED, כפי שהבנתי עד עתה, זהו מסך שחוסך בחשמל כמו גם הרזולוציה שלו היא ממש טובה(עדיפות למסך HD). משקל: בין 2.5-3, כאשר יש לזכור שאני מסתובבת עם המחשב עלי ולכן רצוי שיהיה במשקל נמוך. בטריה: העדפה ל6 שעות (למרות שגם 3 זה בסדר, במיוחד אם אפשר לצרף עוד אחת). הסתכלתי עד היום על מספר חברות, ועל דגמי…

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  8. בוואלה שופס מוכרים את הסמסונג Q330 JS03IL ב-3100 שקל כולל משלוח. זה הלינק למכירה (http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1OKNPQ330i5), ואת המחיר הסופי הספציפי הציעו לי בטלפון אחרי שלא סגרתי עסקה במחשב. על פניו, ובהשוואה למחירים בזאפ, נראה די שווה. מה אתם אומרים על המחשב בכלל ועל הדיל בפרט?

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. Started by Wz4,

הינה המפרט שלו: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=6882&CatCode=315 1)האם ציון 925 ב3dmark 2011 נחשב לטוב? 2)אילו תוכנות מומלצות כדי לבדוק שהמחשב פועל כמו שצריך מבחינת ביצועים? 3)האם במקרה של המחשב שלי מומלץ לאפשר DXVA בצפייה בסרטי HD? כי יש לו מעבד חזק (core i7) לעומת הביצועים הגרפיים שמתחלקים בין הכרטיס המובנה של אינטל לבין gefore gtx 525m תודה לעונים!

• 6 תגובות
    • 839 צפיות
  10. בניתי לעצמי מפרט, אשמח אם תתנו לי חוות דעת על מה ניתן לשפר ו\או לתקן. בעיקרון, המחשב אמור לשמש אותי כשרת טורנטים וכ VOD פרטי בסלון, חשוב לי שיהיה שקט ויוכל לעבוד 24\7. עוד פרט חשוב: שיוכל להריץ סרטים באיכות הטובה ביותר על טלויזיה FULLHD 40' דגם מחשב: computer לוחות אם למעבדי ‏AMD: GIGABYTE E350N-USB3, AMD E-350, AMD Hudson M1, 2xDDR3 1066, HDMI, DVI http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=12365 זכרונות: DDR3 1333Mhz 1x4GB Kingston http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=11724 זכרונות: DDR3 1333Mhz 1x4GB Kingston http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=11724 דיסקים קשיחים: Western Digital Caviar Green 2TB IntelliPower, 64MB, SATA II WD20EARS http://www.ksp.co.il/hmain.…

• 18 תגובות
    • 2.6k צפיות
  11. Started by Raamses,

שלום לכולם, אני יודע שזה לא בדיוק שאלה סטנדרטית אבל רציתי לדעת כמה לדעתכם שווה לשלם על המפרט הבא שהוא כמובן יד שניה. חשב חזק, מארז ZALMAN GT1000, מעבד Extreme QX6700 2.66 GHZ, ספק ZALMAN כוח 600 וואט, 4GB RAM, לוח אם GIGABYTE DQ6 היוקרתית.לוח בקרה על מאווררים של ZALMAN, כרטיס מסך 8800 GT 512 מ"ב, מאוור למאבד של ZALMAN דגם 9700. הארד דיסק 250GB. גמיש במחיר. תודה מראש על העזרה.

• 2 תגובות
    • 545 צפיות
  12. Started by a_a_aa,

רכשתי נייד עם המפרט הבא: Processor: 2nd generation Intel® Core™ i7-2630QM processor 2.00 GHz with Turbo Boost 2.0 up to 2.90 GHz Video Card: NVIDIA® GeForce® GT 550M 1GB graphics with Optimus Memory: 8GB Shared Dual Channel DDR3 Memory Battery: 90 WHr 9-cell Lithium Ion Primary Battery LCD: 17.3" FHD (1080p) with 2.0MP HD Webcam 1. ככול הנראה למחשב יש 2 כרטיסי מסך אחד של NVIDIA והשני של INTEL זה של INTEL מוגדר ככל הנראה ככרטיס הראשי. כאשר אני משתמש בתוכנות גרפיות קלות כמו SKETCHUP הביצועים ממש לא "מעוררים השתאות" בלשון המעטה. מה אפשר לעשות בנידון? 2. לכמה זמן בטרייה כזו צריכה להספיק בין הטענה להטענה [אינטרנט+מוזיקה] בשימוש רגוע [ המסך 17 אינטש

• 0 תגובות
    • 684 צפיות
  13. Started by kandaay,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 550 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.כל משחק שנחשב כ"כבד" , כמו כן רצוי שמשחקים עתידיים לפחות ירוצו לא משנה על איזה הגדרות. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1680X1050 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד ה…

• 2 תגובות
    • 600 צפיות
  14. Started by alergic,

ASRock Z68 Pro3-M Z68 Chipset + Intel i5 2500K +ThermalRight Ultra-120 Extreme +120mm - 1649 128GB Crucial m4 2.5-inch SATA 6GB/s - 1067 Kingston KVR1333D3N9/4G X2 - 236 Samsung Spinpoint F3 1000GB HD103SJ X2 - 508 צורבים ‏LG‎ - צורב DVD ‏ פנימי 22X LG GH22NS30‎ - 128 Gigabyte GeForce GTX 570 1280MB GDDR5 320Bit Overclocked - 1,479 מארז מחשב NZXT Phantom - 625 Seasonic 620W S12II Bronze - 400 סה"כ: 6092 יש אילו המלצות לשינוי רכיבים לשיפור היחס בין המחיר\תועלת? לא מתוכנן OC כבד(אולי ברמת התוכנה) בתודה, נתן. נ.ב: כל תגובה שתיכתב פה אני אתייחס אליה ברצינות אז אנא לשקול מילים, זה הכסף שלי. בנוסף נא לציין אם אמור לצאת חלק כלשהו ב 30 הימים הקרובים שיכול …

• 29 תגובות
    • 2.5k צפיות
  15. Started by Azam,

* מטרות המחשב? - אינטרנט, תוכנות אופיס, משחקים קלים עד בינוניים (SC2, Diablo 3 ). * גודל המסך? - אני לא כ"כ מבין בגדלים, אבל גודל המסך צריך רק להתאים לעבודה סטודנטיאלית בכיתה, לכל שאר הדברים אני אשתמש במסך חיצוני. * משקל רצוי? - כמה שפחות זה יותר טוב, אבל זו לא דרישה מהותית מבחינתי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? - צריך ביום לימודים של 5-6 שעות שכולל שימוש באינטרנט ואופיס. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) - HDMI ו-VGA/DVI * בלוטות? - לא צריך * גודל מינימלי של כונן קשיח? - 500GB * צורב DVD? - לא נדרש * האם נדרשת אחריות בינלאומית? - לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? - לא

• 3 תגובות
    • 819 צפיות
  16. מחפש מארז, לוח אם וקרור שיתנו לי את התאים האופטימליים להמהיר i5-2500K ל- 5Ghz (עם קצת מזל) עיקר השימושים הכבדים במחשב הם: פוטושופ,לייטרום,mathlab, vs2010 וקצת premiere וכמובן משחקים כבדים אם יש זמן החלקים שיש ברשותי עכשיו הם: מעבד 2500K Patriot Viper Xtreme Series 8GB (2 x 4GB) DDR3 1600, Timing 8-9-8-24 Voltage 1.65V - במקרה הצורך אני יעבוד איתו ב-1.5V ספק Enermax FMA-II 525Watt - יכול להיות שאני אחליף להספק גבוהה יותר אם יהיה לי צורך כ.מסך MSI NX8800 GTS 320Mb - כרגע אני לא פנוי לשחק, לכן אחכה עם שדרוג הכרטיס מסך, אולי אפילו עד שיצא דור ה-28nm Crucial M225 128GB SSD SATA2 הדרישות שלי הן: תקציב: עד 1500שח ניתן לחרוג קצת אבל אם ניתן לצמצם אז עדיף. יכולות קירור:עדיפות עלי…

• 6 תגובות
    • 922 צפיות
  17. Started by antique,

מפרט בשביל חבר שלי שמתגייס הוא לא הולך לראות הרבה בית לכן הוא צריך מחשב שפשוט יענה על צרכיו ל-3 שנים הבאות לאחריהן הוא יקנה מחשב חדש 1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם יש משהו דומה בפחות אז בפחות אבל אני מניח שבתקציבים כאלו תעדיפו לנצל עד הסוף ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן לחרוג בכמה מאות שקלים, אין לו סכום מוגבל אבל הוא לא רוצה לזרוק יותר מדי על מחשב כשהוא לא יהיה הרבה בבית ב-3 שנים האלה אבל כשהוא יהיה בבית הוא רוצה שיהיה מחשב שיענה לצרכיו 2. מה שימושי המחשב עבודה משרדית, גלישה מהירה, אם יהיה אפשר להפעיל קאונטר או משחקים בסגנון זה יהיה פלוס אדיר 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא…

• 9 תגובות
    • 924 צפיות
  18. אפרט את הצרכים ע"פ חשיבות: משקל: לא יותר מ 2.19 קילו מסך לא פחות מ 14 אינטש (רצוי כמה שיותר), אם יש צורך אז אפשר גם 13+ אבל שתהיה סיבה טובה... מעבד 2.3 כפול - משהו בסדר גודל הזה זיכרון 4GB RAM לפחות כרטיס מסך: אני חושב שאם שאר המפרט יהיה טוב ה HD3000 יהיה מספיק (אני לא סגור לגמרי במה הביצועים שלו תלויים) סוללה: במנוחה 8 שעות+. במאמץ שעתיים לפחות הארד דיסק 250 GB לפחות מקלדת עם תאורה אחורית WIFI N 3 (עדיף 4) יציאות USB BT, HDMI כמובן כרטיס חיצוני ואופטימוס (או טכנולוגיה מקבילה) או איזה SSD לשיפור ביצועים יהיו נחמדים אפשר בכיף בלי כונן CD השימושים הם: דבר ראשון שיהיה מחשב טוב (להריץ חלק דפדפן עם 12 לשוניות, לנגן מוזיקה ברקע, להריץ איזה תהליך ברקע כמו המרת פורמט או משהו כזה,…

• 0 תגובות
    • 537 צפיות
  19. Started by guy1976,

היי אני בונה מחשב לסלון הנה המפרט: Core i5 2300 GIGABYTE H67N-USB3-B3 Scythe BIG Shuriken CPU Cooler 4GB Kingston WD Caviar Blue 1TB 7200RPM, 32MB, SATA III nVidia GT520 Thermaltake Element Q יש לי מספר שאלות חשוב לי שהמחשב יהיה סופר שקט (סלון) ואמין, הכרטיס מסך זה למשחקים 1. האם המארז טוב למעבד i5 + כרטיס מסך 2. האם לחסוך 200 שקל וללכת על i3 2100 (זה מחשב סלון בעיקר משחקים + סרטים) 3. המלצות על כרטיס מסך בסביבות 300 ש"ח? תודה

• 2 תגובות
    • 987 צפיות
  20. Started by MODY69,

אהלן, אני נמצא עכשיו בארה"ב לעוד כחודש ואני שוקל לקנות פה לפטופ. קראתי את תרד הקניה בארה"ב אך הוא מעודכן ללפני 3 שנים. יש לי כמה שאלות: קודם כל, אני צריך המלצה למחשב נייג עד 800$ מארה"ב (אפשר לסטות מהמחיר למטה או למעלה אם יש משהו משתלם). המחשב הולך להיות מיועד לסטודנט שגם משחק במשחקים (אני!). המשחקים יכולים לרוץ בהגדרות נמוכות... העיקר שהחדשים ירוצו. כמו כן, עדיף שתהיה לו סוללה חזקה... לגבי האחריות בארץ: האם יש חברה שכן נותנת אחריות לדגמים שלה גם בארץ? אם כן, המחשבים שלה מקבלים עדיפות גדולה מאד. תודה מראש, MODY.

• 2 תגובות
    • 761 צפיות
  21. Started by papiron,

אהלן, אשמח לעזרה בנושא - ראשית - נעמוד בחוקים: * מטרות המחשב? מתכנת בבית... כלומר - יכולת להריץ 3 חלונות של Visual Studio ועוד כמה של Eclipse + הרבה (20+) טאבים של דפדפן, כמה מצגות כמה מסמכים - ורצוי בקלות... * גודל המסך? - גדול. זה מחשב עיקרי, שמתנייד בעיקר בין הסלון לחדר. הכיוון הוא 17 עם מקלדת מלאה. * משקל רצוי? - ר' סעיף קודם. אין אילוץ * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? - כמה שיותר יותר טוב. בהגדרה מסך 17 כנראה לא יחזיק ימים... * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) - חיבור לטלויזיה, אז או DVI וחיבור סאונד טוב (אופטי) או HDMI. כנראה ש HDMI... * בלוטות? - אין צורך. * גודל מינימלי של כונן קשיח? 500 זה מינימלי. 640 זה הציפיה. 75…

• 3 תגובות
    • 780 צפיות
  22. Started by kobi0100,

קיבלתי הצעת מחיר שכוללת גם מסך samsung 233T 23" LCD מארז flamingo ספק כוח huntkey 500w לוח אינטל wws155-h61 מעבד GH-301 I3-2100 INTEL 3-MB SANDY BRIDGE זיכרון 4-GB DDR3 של קינגסטון דיסק קשיח SATA2 W.D 500GB צורב 22X nec/ L.G sata DVD כרטיס מסך GEFORCE 1-GB GTX-560 TI כרטיס קול 6 ערוצים כרטיס רשת מהיר O/B 10/100/1000 סה"כ כולל המסך 3,096 סה"כ כולל מע"מ 3,350 ניסיתי לבנות מפרט שאני יוכל להריץ עליו משחקים חדשים אשמח מאוד לשמוע חוות דעת על המפרט הצעות והערות בתקציב שלא יעלה על 4000 ש"ח תודה רבה קובי

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. Started by erezb84,

שלום, ברשותי מחשב נייח + נייד שאני מגבה בכונן חיצוני 2T שמחובר למחשב הנייח. אני שוקל לעבור לאופציית גיבוי יותר גנרית ובעלת שטח אכסון גדול יותר (ושניתן להגדיל). מה הפתרון המומלץ בשביל המקרה הנ"ל? איזה מפרט אני צריך? אציין שהגיבוי מתבצע אלחוטית מהנייד לכונן החיצוני, ודרך USB בין הנייח לכונן החיצוני. בתודה מראש,

24. Started by AmitMa,

http://www.wallashops.co.il/ws/a/dap.aspx?ai=2584343 תודה.

• 2 תגובות
    • 755 צפיות
  25. . מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אי אפשר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימושים בייתיים, פיתוח (JAVA בעיקר), הורדות (המחשב הנוכחי שלי מגיע ל100% CPU ביוזנט) ומשחקים ברמה בינונית+ (בעיקר משחקי תפקידים וSHOOTERS לא חייב ברזולוציה מקסימלית. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. THE WITCHER2 לדוגמה. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1680X105…

• 8 תגובות
    • 915 צפיות

דיונים חדשים בפורומים