עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. יש לי יומיים להחליט אם לקנות מחשב בתאילנד או בהונג קונג ואין לי מושג איפה עדיף ואיפה יותר אמין אם יש למישהו ניסיון בנושא או סתם טיפים לרשום לי זה יעזור רצח!!

• 2 תגובות
    • 777 צפיות
  2. Started by ilu_xa,

שלום לכולם, שנת הלימודים באה ומתקרבת, לכן הגיע הזמן להצטייד בהתאם. אף פעם לא היה לי מחשב נייד משלי, ואף פעם לא יצא לי להשתמש באחד כזה יותר מדיי, לכן אשמח לקבל המלצות והכוונות מבעלי הניסיון בתחום. למרות התקציב הדחוק ראיתי שיש לא מעט אופציאות והמגוון הוא דיי גדול. * מטרות המחשב? אינטרנט, סרטים, אופיס. בשביל המשחקים יש לי את המחשב הנייח. * גודל המסך? 12-14", הבנתי ש15.6 יהיה בעייתי מבחינת גודל, משקל, זמן סוללה? * משקל רצוי? אין לי אינדקציה. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? אני מניח שכן, לימודים. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) HDMI כבונוס, אבל לא חובה. * בלוטות? אין צורך. * גודל מינימלי של כונן קשיח? 320GB * כונן CD/DVD? צורב? רצוי שיהיה כונן כלשהו, לא…

• 4 תגובות
    • 907 צפיות
  3. שלום, אני מרכיב לחבר מוגבל בתקציב מחשב בסיסי לשימושים בסיסיים - אינטרנט, אופיס, סרטים וכו'. יריץ win7, שום גיימינג/גרפיקה או תוכנות כבדות אחרות. חשבתי להרכיב מפרט כזה: מעבד - G840 (כ-400 ש"ח). קירור למעבד - להשתמש בקירור שבא עם ה-Box (חינם). לוח אם - Intel DH67BL (שווה כ-450 ש"ח. השגתי בקומבינה - חדש באריזה, חינם). זכרון - Kingston 2G 1333 (כ-75 ש"ח). דיסק - Samsung 500GB F3 (כ-200 ש"ח). צורב - איזה x22 של LG/Samsung/Sony (כ-125 ש"ח). מע' הפעלה - win7 home premium (כ-400 ש"ח). עכשיו חסר רק מארז, ספק והרכבה. אז אלה השאלות שלי: 1. איך המפרט? 2. לגבי מארז + ספק: הייתי מעדיף שייכנסו ב-200-250 ש"ח גג. מצד שני שיעשו את העבודה בלי פדיחות. רעש/נוחות/אסתתיקה וכו' לא ממש חשובים, …

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. אהלן! המחשב ישמש בעיקר לגלישה באינטרנט, אופיס וצפייה בתמונות וסרטים. המחשב לרוב יהיה נייח ומחובר לחשמל לכן אינו צריך לכלול זמן סוללה ארוך במיוחד והמשקל אינו פונקציה אשר תשפיע על הקנייה. איכות הבנייה חשובה וכן משך האחריות איתה מגיע המחשב. דגשים נוספים: 1. גודל המסך 15.6" 2. כונן קשיח של 320GB במידה ואפשר אז יותר. 3. יציאת HDMI. 4.מערכת הפעלה. תודה מראש, גיא.

• 0 תגובות
    • 570 צפיות
  5. Started by netdd,

יש לי מחשב hp tx2500.. לפני כחודש נהרסה לי הסוללה המקורית שלו...קניתי סוללה חדשה שגם היא מקורית ולאחר כשבוע נהרסה גם היא מה יכולה להיות הבעיה...? תודה לעוזרים.

• 1 תגובה
    • 666 צפיות
  6. . מה התקציב המקסימאלי?2000-2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחק 1 פיפא ואינטרנט א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). מזדמן ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. פיפא -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 19 אינץ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.…

• 1 תגובה
    • 495 צפיות
  7. Started by barakooda,

ללא עכבר ומקלדת ומסך יתכן שידרוג בעתיד קניה KSP כולל עם מערכת הפעלה מותרת חריגה קלה מאד לא יבוצע אוברקלוק תודה לעוזרים (:

• 1 תגובה
    • 486 צפיות
  8. שלום, אני צריך מפרט למחשב לבן דוד שלי שמיועד למשחקים (קונטר סטרייק, קריסיס זה מה שהוא משחק) אמא שלו תיקצבה את זה ב1000-1300 ש"ח תודה

• 1 תגובה
    • 642 צפיות
  9. לפני יומיים פרסמתי פה בקשה להמלצת מחשב נייד ובעזרת Chevy קניתי את הacer 5750 . עושה רושם של אחלה מחשב..עונה לכל צרכיי. היום התקנתי עליו את הדמו של PES12 (המשחק אגב רץ מצויין) ושמתי לב לבעיה מוזרה..כאשר אני לוחץ על רצף הכפתורים למעלה+שמאלה+ האות ד' (מסירה במשחק לכיוון אלכסון) הכפתור ד' לא מגיב..כאשר אני מנסה את אותה פעולה בדיוק עם צד ימין הכל עובד מצוין..אמרתי אולי זה בעיה במשחק, יצאתי לווינדוס וניסיתי לרשום סתם בגוגל את האות ד כאשר אני לוחץ על הכפתורים למעלה ושמאלה והוא לא מגיב..כאשר אני לוחץ ימינה ולמעלה הוא כן מגיב ורושם לי את האות ד'.. אולי זה משהו בהגדרות? צריך לציין שזאת פעם ראשונה שברשותי לפטופ. תודה רבה לכל העוזרים

• 5 תגובות
    • 647 צפיות
  10. לאחר סקר שוק נרחב במיוחד דיי ננהלתי על הדגמים האלה... HP ProBook 4330s http://ksp.co.il/hmain.php?uin=13299 Dell Vostro V131 http://www.notebookclub.co.il/products/latitude_vostro/dell-vostro-v131-231.htm שניהם בתקציב של 3200שקלים שניהם עם מסך 13.3 שניהם עם מסכי מט שניהם עם HDD של 7200RPM שניהם עם חיבורי USB3 אבל הHP מגיע עם i5, ועם כונן אופטי ולעומת זאת הDELL מגיע עם i3 ובלי כונן אופטי אבל שניהם מגיעים לאותו מחיר... ככה שנראה שטכנית הDELL יותר טוב - או שהקירבה במחיר לעומת ההפרש המהותי במפרט נובע מה"שם" של DELL? (כי גם HP יש לה שם מבוסס בתחום) האם מישהו יכול להכריע ביתר קלות בין 2 הדגמים הנ"ל? מדוע בDELL אני אשלם אותו הדבר ואקבל "פחות"? תודה רבה.

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. Started by Gadgets4all,

הי, חייב לרכוש בהקדם מחשב חדש ללא ציוד היקפי, בעיקר למשחקים. יש ברשותי ספק די חדש מדגם thermaltahe tr2 rx 500w ובנוסף מסך סמסונג T240, בגודל 22". רמקולים מקלדת ועכבר ישנם גם. עדיפות ללוח אם של GIGABYTE. מעוניין במערך של 2 כרטיסי מסך (עדיפות גם של חברת GIGABYTE) ודיסק קשיח SSD, באופן כללי זקוק לדיסק קשיח עם נפח גדול מאוד. לא מתכוון לעשות OC. תודה מראש, דני

• 41 תגובות
    • 3.3k צפיות
  12. שלום לכולם, המחשב שלי כרגע מוציא אותי מדעתי כי הוא נתקע בפעולות בסיסיות ועושה שטויות (פירמוט כבר לא יעזור לו). אשמח לעזרתכם, הדרישות הן: 1. התקציב המקסימאלי הוא 2,000 ש"ח. כיוון שאני לא מבינה בסדרי גודל של מחירים, מוכנה לנצל את כל התקציב, אבל אם ניתן לחסוך, אז מעולה. 2. שימושי המחשב: גלישה באינטרנט, תוכנות אופיס, מוזיקה, סרטים. אני צריכה שהוא יעבוד מהר ולא יטריף אותי. 3. בלי ציוד היקפי (גם בלי מסך). 4.כמה עולה אופיס10 ווינדואוס7 בחנות? 5. כן מעוניינת שירכיבו את המחשב בחנות. 6. אין העדפה לחנות ספציפית, אבל כן באזור בבאר שבע. 7. לא מתוכנן שדרוג מאסיבי. בקיצור, אני צריכה משהו בסיסי, אבל לא בסיסי מדי (שלא יקרטע אם אני מריצה כמה תוכנות במקביל). תודה רבה מראש! סשה

• 7 תגובות
    • 754 צפיות
  13. אני מחפש מחשב נייד להרצת סרטי וידאו בלבד. * חייב מסך מט - כי המחשב יושב על דוכן באמצע הרחוב, לאור השמש ולכן חשוב שהמסך לא ישתקף * גודל המסך מינימום 15" או יותר גדול * משקל רצוי - לא משנה * זמן סוללה - שיחזיק שעתיים מינימום. * יציאות מיוחדות - כלום * בלוטות - לא צריך * גודל מינימלי של כונן קשיח - לא קריטי * צורב DVD - לא צריך. עדיף לי להריץ מהדיסק הקשיח למיטב ידיעתי (מבחינת צריכת חשמל) * אפשרות למחשב מחודש/יד שנייה וכו' - כן

• 7 תגובות
    • 837 צפיות
  14. שלום, ברצוני לעדכן את המחשב הקיים (מפרט בצד ימין) כאשר הרכיבים המיועדים הם: לוח-אם, מעבד, זיכרונות וכ.מסך. ההעדפה היא למחשב זול ככל הניתן אשר יוכל להריץ את המשחקים שעתידים לצאת בקרוב על ההגדרות המירביות ברזולציה של 1680*1050. כמוכן אני עורך חובב בפוטושופ ובתוכנות עיצוב בתלת מימד (לא צריך לתת דגש כמעט לכיוון). לא מתוכנן אוברקלוק או מערך SLI/CF, אך אם הדבר כלול בלוח-אם באותו המחיר, מה טוב. כמובן יש יתרון ללוח-אם שיכלול את החיבורים העדכניים כגון; USB 3.0, SATA III וכד'. אין עדיפות לחנות מסויימת כל עוד היא בסביבת חיפה, ואין תוכניות לשדרוג מסיבי בזמן הקרוב. בתודה מראש.

• 11 תגובות
    • 803 צפיות
  15. Started by or250,

1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: pes/crysis/battelfeeld ועוד -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 22 אינץ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? אין לי מושג 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, נית…

16. הכל בערך בכותרת, בתקציב של בין 3000 ל6000 שקל. אני מחפש מחשב מוכן ומורכב של HP (או של חברה אחרת, העיקר שלא יהיה מורכב CUSTOM), שיריץ משחקים חדשים בקלות ושיצליח להריץ באופן סביר משחקים עתידיים. זה לאחי הקטן ליום הולדת נ.ב: מבחינת ציוד הקפי, דרושה רק מקלדת ביחד עם המחשב. אין צורך במסך. תודה רבה מראש!

• 3 תגובות
    • 698 צפיות
  17. Started by wtf123,

אני שואל בשביל חבר, אני מזמן לא מעודכן בחומרה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3,500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך זה תמיד טוב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם זה חריגה קטנה והשיפור משמעותי אז אפשר. עדיף להשאר בגג-3,500. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש כללי, אינטרנט, עבודה משרדית, סרטים ו-DIABLO 3. ;D הכי חשוב שהמחשב יוכל להריץ את דיאבלו3 כשייצא. בדר"כ דיאבלו לא צורך הרבה, אבל מה שזה אומר שפשוט צריך כרטיס מסך סבבה (לא משהו חיה). א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). דיאבלו3, אמרתי כבר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לצ…

• 1 תגובה
    • 506 צפיות
  18. שלום לכולם, האם הכרטיס intel wifi link 5100 נתמך במחשב נייד מסוג HP Pavilion dv6-3060ej מצורפת תמונה של הכרטיס הנוכחי שיש לי במחשב, על פניו הכרטיס החדש נראה ארוך יותר. האם המידה שיש לי במחשב היא לא MINI PCI? אלא HALF MINI PCI ? תודה [attachment deleted by admin]

• 0 תגובות
    • 684 צפיות
  19. Started by NatanZ,

שלום חברים, רכשתי לאחרונה DELL VOSTRO3350 ועדיין יש לי מספר דרייברים שלא מותקנים, למרות שהתקנתי ככל הזכור לי את כל הדרייברים מהאתר של DELL. צירפתי תמונה. אשמח לקבל עזרה תודה רבה! [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 628 צפיות
  20. 1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 ש"ח (אם קיימת חריגה קטנה אשרוד את זה) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? go wild ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? חריגה pokito 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עריכת תמונות ב-Photoshop, Lightroom, עריכת וידאו ב-Premiere, After Effects ו-Sony Vegas א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקי FPS וספורט למיניהם -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אצרף מסך 24" -לאילו …

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. צריכה אותו לתוכנה גראפית solidworks שדורשת מאיץ גראפי nvidia quadro, אני חייבת להבין באיזה מבין שני הדגמים נמצאת העלות מול תועלת הכי גבוהה מבחינת איכות המוצר (הרכבה), אחריות המוצר וכמובן מחיר. באתר אחד מצאתי את הדגם הזה במחיר הזה http://www.g-tech.co.il/Product.asp?Pid=PM-RD33-4661&Cat2Cat1ID=36&Cat2ID=108&aff=Zap〈=he ופה הציעו לי את הלנובו הזה http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?productid=9776 כל דגם ויתרונות שלו האם היתרונות בכל אחד מהדגמים מצדיקים את המחיר, אני אדגיש שאת הלנובו אני די מכירה מהעבודה.

• 7 תגובות
    • 2k צפיות
  22. Started by luna100,

שלום, אני מחפש מחשב נייד איכותי בעיקר לצרכים הרגילים של גלישה באינרטנט, אופיס, שמיעת מוסיקה, פוטושופ אבל גם לצורך עבודה ולימודים (טלסמינרים שאני לומד בצפייה בזמן אמת דרך האינטרנט), וצפייה בסרטים. אני חושב שאני צריך מסך של 15.6 אינטש... הוא צריך להיות מתאים לנסיעות לחו"ל לא מבין גדול במחשבים אז אולי יש דברים שלא ציינתי... והתקציב עד 4500 עם עדיפות לפחות... אשמח להמלצה לדגמים ספציפיים וגם המלצות כלליות לקניה יתקבלו בתודה גדולה!

• 2 תגובות
    • 667 צפיות
  23. שלום, אני שוקל לקנות מחשב נייד להתניידות בעיקר (ושיהיה לקצת משחקים וסרטים אבל לא מחייב) התקציב גמיש, יכול להסתובב ב3K גם * מטרות המחשב? מגוון (משחקים לא מפוצצים כמו קרייסיס אבל נגיד הירוז 3 וסטארקראפט, בנוסף סרטים באיכות HD וגלישה באנטרנט) * גודל המסך? 15.6'' מעדיף * משקל רצוי? שיהיה נוח להתניידות * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? 3 שעות מספיק בכללי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) HDMI * בלוטות? מומלץ שיהיה * גודל מינימלי של כונן קשיח? 250GB-500GB * כונן CD/DVD? צורב? עדיף שלא, מוסיף למשקל * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? חובה אחריות בינלאומית (שנה-3 שנים) * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? DELL! …

• 25 תגובות
    • 2.1k צפיות
  24. Started by liorco,

* מטרות המחשב? לצורך לימודים בעיקר, לומדת מדעי המחשב--> יש צורך בהרצה מהירה של תוכנות כבדות * גודל המסך?13.3 * משקל רצוי? עד 2 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? זמן סוללה ארוך ככל הניתן 4-8 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) לא * בלוטות? כן * גודל מינימלי של כונן קשיח? לא מבינה בזה * צורב DVD? לא חובה * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? dell

• 3 תגובות
    • 898 צפיות
  25. היי חברה לאחר 4 שנים מספקות הגיע הזמן לחדש את המחשב (את הישן אני מייעד לHTPC). הוספתי לא מזמן כרטיס גראפי 6970 ואני לא זקוק לציוד היקפי. אני עובד עם מסך DELL 23 ברזולוציה של FULL HD. ארצה לבצע OC גבוהה ככל הניתן. ארצה כמות זכרון גדולה ככל האפשר (עובד על VM ועל sql, .net ולעתים עריכה גראפית). כמה דגשים שחשובים לי: מעבד 2500k כרגע יושב לי על המעבד מאוורר Scythe Mugen והגם שעשה את עבודתו נאמנה עד היום, ארצה להתקדם למשהו פחות מפלצתי בגודל אם אפשר ולכן חשבתי על ‏Corsair Hydro H100 שאמנם לא פחות גדול וגם יותר יקר, אך מפנה הרבה מקום לאוויר במארז. האם הוא יעמוד במשימה של קירור מעבד i5 2500k בOC? אני מחפש מארז full tower עם מקום בתקרה לרדיאטור (אם אקח...) כשחשוב לי השקט …

• 2 תגובות
    • 639 צפיות

דיונים חדשים בפורומים