ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,350 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, אני סטודנטית שמחפשת נטבוק לשנת הלימודים הקרובה, ומרגישה קצת אבודה מול כל ההיצע של השוק... הצרכים שלי כרגע מהנטבוק הם בעיקר שימוש באופיס (אפשרות עבודה בכמה חלונות במקביל) וגלישה באינטרנט. אני מתכננת להשתמש בו בעיקר בהרצאות ובזמן נסיעה, שזה מוביל אותי לצרכים הבאים- סוללה שתחזיק ל-3 שעות ומעלה, מקלדת, עכבר ומסך נוחים לעבודה. גודל המסך שאני מחפשת הוא בין 10 ל-12 אינטש. התקציב הוא עד 1700 ש"ח, אך כמובן אשמח לפחות מ-1700. המשקל שאני מחפשת הוא עד קילו וחצי. קראתי על הדגם הזה Lenovo IdeaPad S205 כדגם מומלץ, אבל הוא בגג העליון של התקציב שלי ולכן אעדיף זול יותר אם הוא בעל איכויות טובות מספיק. אשמח מאוד לכל עצה וסיוע תודה רבה רבה!
-
- 1 תגובה
- 606 צפיות
-
-
יש לי 2 מפרטים של מחשבים אחד מהם ישבתי עם חבר והשני מישהו ששמעתי עליו הרבה יצר לי רציתי לדעת מה ההבדלים באיחויות ומה משתלם יותר.. אם יש לכם הצעות למפרט טוב יותר אז אני ישמח^^ 1. מה התקציב המקסימאלי? -4K-4.5K לא כולל מסך (אם יש הצעות למסכים טובים אז זה יעזור מאוחר יותר) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? -מקסימום ניצול ביחס למחיר.. אפשר לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? -אפשר לחרוג 200+- במידה וזה ישתלם 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -גיימינג בעיקר -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (נית…
-
- 8 תגובות
- 835 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא משנה העיקר שיתאים ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה באינטרנט ומשחקי פייסבוק ושימוש בסיסי. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:לא 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?6 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כב…
-
- 5 תגובות
- 835 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לרכוש מחשב נייד חדש באזור ה- 2000 ש"ח. המחשב משמש בעיקר לצרכים בסיסיים אבל חשוב לי שיהיה מהיר יחסית. כיום אני עובד על Toshiba satellite A200-1YX שאני מניח שהוא כבר מזמן נחשב מיושן... * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עבודות משרדיות, צפייה בסרטים, עריכה גרפית (ברמה בסיסית) ומשחקים (ברמה בסיסית גם כן) * גודל המסך? 15 אינץ' + * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא קריטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) HDMI * בלוטות? לא יזיק * גודל מינימלי של כונן קשיח? מתכוון לחבר כונן חיצוני אז גם לא …
-
- 5 תגובות
- 750 צפיות
-
-
סגור נהיה פה קצת בלאגן אני אפתח דיון חדש אם פרטים הרבה יותר מעודכנים
-
- 4 תגובות
- 708 צפיות
-
-
צריך מפרט בשביל חבר לעבודה ועריכה גראפית עם adobe premiere וכאלה לא צריך מסך וציוד הקפי המסך שיש לו עכשיו הוא כ23 אינץ' כמה שיותר זול יהיה יותר טוב תודה מה שמציעים לו עכשיו ב3200 שח זה I5 2300 4GB RAM ו GTS450.. אין לי את המפרט המלא. זה יפסיק לו?
-
- 4 תגובות
- 680 צפיות
-
-
שלום, אבקש מפרט מחשב מתאים לצרכי עריכת וידאו ללא מסך, רק מארז ללא דיסקים קשיחים וכונן DVD רק מעבד+קירור (רצוי I7) לוח אם זכרונות כ. מסך מארז ספק תקציב 4000 ש"ח תודה.
-
- 23 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
ראה תמונה מצורפת [attachment deleted by admin]
-
- 5 תגובות
- 696 צפיות
-
-
שלום, קיבלתי המלצה בפורום השכן על הנייד הזה http://www.jr.com/lenovo/pe/LEN_41786UU/ אשמח לשמוע חוות דעת כי אני לא מבין מספיק בשביל להחליט. הצרכים שלי- אינטרנט, אופיס, סרטים, פוטושופ, לימודים דרך האינטרנט, ניידות (נסיעות) ועבודה על הידיים עבודה במקביל בתוכנות שונות ומסכים נפרדים מסך מט 14 אינטש תקציב כ-1000 דולר חשוב לי שיהיה אמין ועמיד לטווח ארוך... אשמח להמלצה לדגמים נוספים. תודה רבה!
-
- 7 תגובות
- 901 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מתלבט בין מחשב עם מעבד N550, לבין אחר עם מעבד N570. (הבנתי ששניהם בעלי ליבה כפולה, וההבדל היחיד הוא לא משמעותי , במהירות 1.5G לעומת 1.66G). הסיבה להתלבטות- MSI מציעים מחשב עם N570 במחיר זול יותר מאשר מחשב של ASUS שבו יש רק N550. העניין הוא שלא שמעתי על MSI ויש אותו רק באייבורי, ששמעתי עליה דברים לא טובים. מצד שני גם על ASUS לא שמעתי בהקשר של ניידים, אבל הוא נמכר גם ב-KSP שמהם תמיד יצאתי מרוצה. תודה מראש לכל מי שיכול לעזור, מפני שאני מתכוון לקנות 2 כאלו.
-
- 0 תגובות
- 805 צפיות
-
-
שלום אני צריך חוות דעת למפרט מחשב של חבר שלי, המחשב הוא לשימוש כללי (גלישה, סרטים וקצת עבודה משרדית, ללא משחקים) i Core 5 2310 2.9GHz s1155 6MB Tray Gigabyte H67N USB3 B3 , DDR3 1333 1*PCI-E 2*HDMI Kingston ValueRAM 2GB 1333MHz DDR3 Caviar Green 1TB 64MB SATA 2 DVD SH S223B / SH 222AB Edimax EW-7722IN nMAX 802.11n 300Mbps Scythe BIG Shuriken CPU Cooler Antec NSK1480 Mini Desktop case with 350W CPU הדרישה שהמארז היה קטן ככל האפשר שאלות נוספות: האם המתח של הזיכרון תואם את לוח האם האם כדאי להחליף את המעבד ל BOX והאם הוא יכנס למארז האם ה CPU מספיק למערכת תודה
-
- 3 תגובות
- 850 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל את כול התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 שקל יותר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:גיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Battlefiled 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).גודל המסך 22 אינץ והרזולציה המקסימלית היא 1920x1080 ודגם המסך הוא Benq E2200HD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהה 3. האם יש…
-
- 3 תגובות
- 713 צפיות
-
-
שלום, הגיע הזמן להחליף את המחשב השולחני שלי וחשבתי על הרעיון של קניית מחשב נייד קטן וקל, שיחובר בבית למסך גדול יחסית, מקלדת ועכבר. כך אני אהנה מהיתרון של מחשב נייד עם שימוש נוח בבית. הדרישות שלי הן: * מטרות המחשב? שימושים כללים בעיקר. גלישה באינטרנט, אופיס (בעיקר אאוטלוק אם זה משנה), מוסיקה, סרטים, תכנות חובבני. התוכנה הכי כבדה לדעתי שאני משתמש בה היא גיטר פרו. * גודל המסך? עד 13.3". חשוב שיהיה קטן. * משקל רצוי? עד 2 קילוגרם. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא יודע מה נחשב ארוך, אם הוא יחזיק זמן כולל של 3 או 4 שעות (השימוש בו לא יהיה רציף) זה יהיה טוב. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לפחות 3 יציאות usb (לא משנה אם usb2 או usb3), יציאת hd…
-
- 0 תגובות
- 577 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לגיימינג כבד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל סוגי המשחקים: FPS, RTS, RPG החדשים ביותר -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1366 * 768 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? רצוי בגבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, ר…
-
- 24 תגובות
- 2k צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לנסות שלא לחרוג בכלל 2. מה שימושי המחשב? עריכה בלבד א)התוכנות שיעבדו על המחשב(AFTER EFFECTS,AVID,MAYA) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:המחשב לא מיועד לגיימינג 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא צריך ציוד היקפי 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)7 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא מתוכנן OC 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?הרכבת מחשב,אין צורך במערכת הפעלה 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? TMS,אייבורי 9. האם יש בקשות מי…
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום רב. ידידה שלי מעצבת תכשיטים ובתים. היא מעוניינת לקנות מחשב חדש שישמש אותה. כרגע היא עובדת על לפטופ בן שנתיים שלפעמים קורס לה כאשר היא מרנדרת ובעיקרון כבר עשה את שלו. מאחר ואת עבודת העיצוב היא עושה בבית, המלצתי לה שתעבור למחשב נייח (שיכול לתת לה תמורה גבוהה יותר במחיר נמוך יותר ממחשב נישא). השימושים העיקריים שלה הן בתוכנות בסגנון פוטושופ ואוטוקאד, אבל מאחר והיא משתמשת גם בתוכנות בסגנון 3DMAX ו-REVIT (אין לי מושג מה זו התוכנה הזו) ומעוניינת לרנדר את העבודות שלה היא צריכה יותר ממחשב משרדי רגיל. מהמפרטים שמוצעים לא הצלחתי להבין מה הכי יתאים לה ולכן אני שואל כאן. בעיקרון היא מעוניינת שהרינדורים שלה יהיו מהירים ויותר חשוב מזה שהמחשב לא יקרוס באמצע. התקציב שלה הוא בסביבות ה…
-
- 8 תגובות
- 842 צפיות
-
-
לפני שאני מבצע קנייה, האם הכרטיס מסך המובנה (Intel HD Graphics 3000 ) יצליח להניע את המסך (U2711 של דל)? הכוונה לסרטים (אני די מיואש מראש מHD וניצול הרזולוציה הטבעית, אבל תמיד יש תקווה) בלבד. לא משחקים. תודה.
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום מחפש מחשב נייד לאיש עסקים המרבה לטוס לחו"ל למטורות עבודה (אימייל,אופיס ) דרישות מיוחדות מסך עד 13.3 אינץ משקל כמה שיותר נמוך (מתחת ל1.5 קילו) כולל אופטי מובנה (DVD\CD) כונן קשיח גדול בטריה חזקה מאוד והדרישה הכי בעיתית למרות שאפשר להתגמש עליה : מקלדת מוארת. מודה לכם המון על העזרה
-
- 5 תגובות
- 914 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב נייד לסטודנט, הידע שלי דיי דל בתחום ואת הצרכים בחרתי לפי מה שאמור להתאים לסטודנט, אם לדעתכם אני טועה באחת או יותר מהנחות היסוד שלי, אשמח אם תעמידו אותי על תיקוני מטרות המחשב? עבודה משרדית - אופיס ואינטרנט בגדול, מעדיף שיוכל גם להריץ בצורה טובה סרטים באיכות 720 לפחות(אם כי לא אסון אם רק זה מה שחסר) * גודל המסך? 13.3 או יותר אפילו, כל עוד הוא לא כבד * משקל רצוי? כמה שפחות, בטוח שפחות מ2 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך ? רצוי מאוד, נראה לי ש6 שעות זה מעולה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? 3יציאות USB לפחות, HDMI, וESTA אני לא מכיר אז אתם חופשיים להמליץ כן או לא * בלוטות? אין צורך * גודל מינימלי של כונן קשיח? לא יודע כמה זה הולך היום אבל זה לא קריטי, 250 …
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
קניית מחשב נייד SSD, מסך LED עד 7500-3000 ש"ח מקסימום. דיסק קשיח SSD- בין GB80- ל250GB (דיסק קשיח נוסף רגיל עם זה אפשרי) מסך LED כ15 אינץ+- wifi blootooth כונן צורב CD זיכרון פנימי של 4GB המהירות מקובלת\סטנדרטית היום(אני לא מעודכן בנושא) USB לא חובה אבל עדיף שכן מצלמת רשת מובנית אחריות מעל שנה אם אפשר ותשלומים של לפחות 6
-
- 9 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
אהלן, יש לי תקציב עד 3200 שח בערך וראיתי מספר ניידים עם הכרטיס הנל. מה דעתכם? ירחץ משחקים חדשים על הגדרות סבבה?
-
- 1 תגובה
- 743 צפיות
-
-
שאלום, אני בקרוב רוצה לרכוש מחשב. יש ברשותי מחשב נייד של DELL, (של אמא שלי) ואני רוצה לקנות מחשב נייד יד 2. השאלה שלי, האם המחשב שאציג עוד מעט, עולה בביצועיו על מחשב הדל (שאציג גם)? אני קונה אותו ב-1000 ש"ח. ומאוד מאוד חשוב לי לדעת האם בכלל זה משתלם לי, כי הDELL מבחינתי קצת צולע, ואני דיי זקוקה לקצת יותר ביצועים. [זה התקציב שיש לי. 1000 ש"ח, ומאוד קשה לי להשיג כסף ולכן חשו בלי לקנות את המחשב הנכון, בסכום הזה. ואני רוצה לדעת אם זה ישתלם לי] [glow=red,2,300]מחשב הנייד של הDELL :[/glow] General Features: Color: Black Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit pre-installed w/CoA Intel Pentium Dual-Core T4400 2.2 GHz processor 3 GB DDR2 SDRAM (supports up t…
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, ביקשו ממני לעזור בבניית מפרט למחשב משרדי חזק ללא שימושים מיוחדים אך כזה שיהיה רלוונטי בעוד שנתיים שלוש. אשמח את דעתכם על המפרט והאם יש הבדל גדול בינו לבין מפרט שיהיה מבוסס אינטל. בנוסף - האם הבנתי נכון ולוח האם שבחתרי תומך גם בUSB3 ? תודה
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?2200 למחשב בלבד, מסך בנפרד. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?עבודה משרדית + גיימינג קל עד בינוני א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. heroes, gta -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). עדיין אין מסך. נא להמליץ לי על מסך שיהיה טוב לסטודנט שקורא הרבה. המחיר למסך בנפרד. 21 אינץ' נראה לי סבבה.... התקציב למחשב 2200 מסך…
-
- 19 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום אני חדש שמי יוסי בפורום וברצוני לציין שאני מאד נהנה מהאתר שלכם תודה ! הנתונים שלי : מעבד INTEL E5800 לוח אם FOXCONN G41MXE זיכרון 4GB RAM כרטיס מסך HD 4350 מארז COOLER MASTER CM690II ADVENCD דיסק קשיח 500GB המשחקים שאני משחק הרבה NEED FOR SPEED MAX PAYNE SPLINTER CELL בקיצור הרבה RPG U וRACEING הסבירו לי שהמעבד שלי חלש מאד אבל אני לא מבין המשחקים עולים יפה אם היה יותר מהיר בהחלט היה נחמד יותר גם הכרטיס ממש בסיסי אולי פשוט לשדרג כרטיס ל סדרות גבוהות יותר 5000 ו 6000 אם לשדרג כרטיס אז אמרו שהוא לא ינצל את המעבד ?? הציעו לעבור לI3 יקר מידי צריך להחליף לוח המחשב בן חודש הציעו גם לעבור ל QUAD8400 ב600 שח ולרכוש כרטיס מסך חזק נראה לי הצעה מצוינת מה דעתכם אנא עיזרו לי …
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-