עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by sahar4gamer,

1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסוך ולחסוך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן. 2. מה שימושי המחשב? משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש. אין תוכנה ספציפית. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3, MW3, Crysis 2 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות-גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אין צורך. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אין. 5. עד כמה חשוב ה…

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. אני רוצה לקנות מחשב חדש שיעלה לי על המחשב GTA החדש ( יותר מ IV ) , GTA IV , קרייסיס 2 וכל החדשים מה אתם אומרים על המפרט הזה : זה מפרט שהיה מוכן בחנות (אייבורי) ואני שיפרתי לו תזיכרון , את הדיסק קשיח , את המעבד , לוח אם , ספק , הוספתי מאוורר למעבד , וכרטיס מסך מארז + ספק כח מארז מתוצרת IN-WIN הכולל יציאות אודיו ו-USB קדמיות ואחוריות ספק כח מותג IN-WIN Power Man 450W יתרון חשוב: ספק כח בטכנולוגיית Active PFC שנתיים אחריות לספק הכח מעבד Intel® Core™ i5 2500 2.9GHz 3 שנות אחריות למעבד מאוורר למעבד Scythe Katana 3 לוח אם לוח Intel דגם DH61WW B3 צ'יפסט H61 כ.קול 5.1 כ.רשת 10/100/1000 3 שנות אחריות ללוח האם דיסק קשיח WD 500GB SATA3 7200RPM 16MB Buffer 3 שנות אחריות לדיסק הקשי…

• 31 תגובות
    • 5.2k צפיות
  3. הגיע הזמן לשידרוג, מפרט קיים: CPU: C2D e6850 3.0ghz RAM: 4GB G.Skill DDR2 800 HDD: 2TB+250GB+500GB SATA Seagate GPU: Radeon HD 5850 1GB MB: GA-965P-DS3 rev. 3.3 CASE: Enermax Chakra ATX Mid Tower PSU: Corsair TX750 v2 Monitor: LG FLATRON W2252TQ 22" 1680x1050 מחפש לשדרג את המעבד, לוח אם וזיכרון ואם יש צורך אז גם כרטיס מסך. עריכה: *חייב שיהיה בלוח כניסות PCI רגילות (לכרטיס טלויזיה) *הקירור למעבד חייב להיות שקט

• 22 תגובות
    • 2.4k צפיות
  4. Started by daniel4x,

1. מה התקציב המקסימאלי? 1700 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? 1700 בדיוק ללא חריגה זה המקסימום ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעקרון מחשב לחייל חוזר פעם בשבוע-שבועים לבית לגיימינג קל בינוני עד כמה שאפשר.... סרטים אינטרנט וכו'... א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? המח…

• 3 תגובות
    • 692 צפיות
  5. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3,500 עד 4,000 ש"ח עם אפשרות חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - מסחר במניות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תדיר \ 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 5 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא מתוכנן 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? וינדוס 7, הרכבת מחשב 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. אזור ת"א. 9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA,…

• 0 תגובות
    • 617 צפיות
  6. Started by Adir88,

שלום אני מחפש מחשב חדש שישרת אותי ב4 שנים הקרובות לפחות. השימושים הם די סטנדרטיים - אופיס, אינטרנט, סדרות ומוסיקה בעיקר (בדר"כ הכל פתוח אצלי ביחד). התקציב הוא 2500. ניתן לחרוג במעט ובמידה ונדרש. (150-200 גג). כונן 1T. תקציב כולל ציוד הקיפי - מסך 22', מקלדת עכבר סטנדרטים (ללא רמקולים). אני אסתדר עם רמת שקט סבירה. לא צריך להשתגע עם ציוד חרישי. לא מתוכנן OC. אין צורך להכניס בתקציב תוכנות כלשהן. גם הרכבה אפשר לחסוך. אני אסתר לבד. מומלץ מKSP. הם ליד הבית. אני קונה מהם בדר"כ ומרוצה. תודה מראש.

7. Started by Lirux,

שלום, אני מעוניין לקנות נייד למטרת לימודים ושימוש ביתי שלא כולל משחקים אבל כן ידרוש מעבד חזק ללייטרום ופוטושופ. התקציב הוא בערך 3200 ש"ח. חשבתי בנתיים על האופציה הזאת: http://www.ivory.co.il/Product.asp?productid=7645 יש משהו יותר טוב בסביבת מחיר הזאת?

• 0 תגובות
    • 692 צפיות
  8. קודם כל הערה כללית: אם חשבתם לקנות מחשב נייד של סוני - אל תעשו את זה. לא ראיתי מעולם תמיכה כל כך גרועה במחשבים מבחינת מידע והורדות. אני רגיל לדל, HP, לנובו וזה הבדל של שמים וארץ. מסתבר שאפילו מדריכי החלפת רכיבים במחשב הם סודיים בסוני. שלא לדבר על הורדות שגם הן בבלגן אחד גדול. בכל מקרה, המחשב הגיע עם ויסטה והתקנתי עליו התקנה נקיה של 7. הכל עובד סביר למעט מקשי ה FN שכוללים את האופציות כמו שינוי בהירות וכו'. ניסיתי כל מיני הורדות אבל אין שום עזרה. מישהו מכיר אולי את הדגם או דגם דומה ויודע איך לפתור את זה?

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  9. Started by goniak,

1. מה התקציב המקסימאלי? 1850 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא להתפרע(: ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? רצוי שלא, אין צורך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אופיס, אינטרנט, קצת פוטושופ (לא עיקר השימוש אבל יש שימוש) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? נראה לי שבגלל הפוטושופ צריך כרטיס מסך נפרד ? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? חשוב מאוד! 8 המחשב יהיה בחדר שינה. אין צורך להשקיע במארז בגלל שקט(למעט המאורר שלו). רק בספק ובקירור למעבד (אולי גם בדיסק הקשיח) 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)…

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  10. הלפטופ שלי נפל על הרצפה(כמה פעמים השנה ) מאז הסוללה שלו קצת נופלת, אבל הוא בסדר. קניתי לו רמקולים בחיבור USB והם נהרסו אחרי חצי שנה, חשבתי שאני הרסתי אותם אז קניתי את אותו דגם שוב והפעם הוא נהרס אחרי שלושה חודשים(נהרס הכוונה הרמקולים עושים רעש של טרקטור כזה) אז עכשיו קניתי X-MINI 2 מדהימים. חיברתי למחשב והכל טוב, אבל כשהם מחוברים דרך הUSB לטעינה הם מקרקשים קצת... אני משקשקת שהם יהרסו גם!!! עלו לי 230 שקל! יש מצב שהמחשב רוצח לי ציוד היקפי? איך אפשר לבדוק דבר כזה? ???

• 3 תגובות
    • 895 צפיות
  11. Started by guygold,

שלום לכולם, אני מעוניין בקניית לפטופ ללימודים (כלומר בעיקר צפייה בסרטי HD בתקופות בחינות לחוצות) ולתכנות. המחשב לא מיועד למשחקים כבדים, עריכה גרפית או דברים כאלה. דרישות נוספות: גודל המסך: 15 אינץ' לפחות משקל: פחות קריטי. אני מעדיף מחשב חזק (פיזית) גם אם הוא שוקל מעט יותר. לא נדרש זמן סוללה ארוך במיוחד נדרשות יציאות USB רבות (3 לפחות) וUSB 3.0 HDMI הוא בונוס נחמד, אבל לא הכרחי כונן קשיח: 250 ג'יגה מספיקים, אבל אפשר יותר נדרש כאמור ניגון סרטים באיכות HD בקלות, ועדיף בלי להתחמם יותר מדי. לא נדרש: בלוטות, צורב, כונן bluray, אחריות בינלאומית מאוד קריטי לי שהמקלדת תהיה חזקה ונוחה. אני מקליד הרבה, ולרוב המחשבים הניידים אין מקלדת מספיק טובה עבורי. בנוסף, אני מתכנן להתקין לינוקס …

• 0 תגובות
    • 519 צפיות
  12. אני מתעניין ברכישת Vostro v131, הדבר שמפריע לי בדגם שראיתי שנמכר בארץ הוא שבגלל סוללת 6 תאים יש בליטה מגוף המחשב. בפרסומים של dell בחו"ל רואים גם שהדגם יכול להמכר עם סוללת 4 תאים ובלי הבליטה. האם מישהו יודע אם מייבאים את הדגם הזה לארץ?

• 1 תגובה
    • 571 צפיות
  13. Started by SeaMonster,

המחשב עבד מצויין ובלי שום בעיות עד אתמול. באתי להדליק אותו והוא לא נדלק, חיברתי את המטען וגם החיווי של הטעינה לא נדלק! הדבר היחידי שנדלק כאשר אני מחבר את המטען זה הלד ליד שקע הטעינה. אני מפספס פה משהו?

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא, עד 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, גלישה באינטרנט וכד' ממש לא משהו כבד. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקול…

• 4 תגובות
    • 930 צפיות
  15. Started by natan805,

ראיתי שיש הרבה סוגים של i5 ורציתי לשאול למשל מה ההבדל באחוזים בין ה intel core i5 760 2.8 לבין Intel CORE i5 S1155 2500 3.3Ghz ? יש אולי איזה בנצ'מארק שאני אוכל לבדוק ? כי בשביל הפרש גדול אני כנראה אחשוב לשדרג את של שה ה760

16. יש לי מחשב ישן מאוד עם המפרט הבא..... האם יש חלקים שכדאי לי לשמור ויהיו שימושיים גם למחשב חדש ? מעבדIntel Pentium D 805 2.66Ghz 1Mx2 LGA775 FSB533 64 bit Dual Core Boxלוח אםGigabyte GA-8I945PG Intel 945P Socket 775, SATAII, PATA, PCI-Express, Dual DDR LAN, Bulkדיסק קשיחWestern Digital 80 Gb 8Mb 7200RPM SATAזיכרוןSAMSUNG DDR2 512MB 533MHZ X2כרטיס מסךnVIDIA GeForce FX6600 256MB Gigabyte PCIXמארזFoxconn TLA397 Silver/Black 1x 90 mm CPU V- Tube FSP F400A PSU 20/24 pin תודה ! רועי

• 1 תגובה
    • 649 צפיות
  17. Started by OR2OOO,

צריך מפרט לסבא וסבתא שלי צרכים משרדיים אופיס ואינטרנט. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2800 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אופיס ודפדפן אינטרנט. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד למשחקים. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. X -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). לא רלוונטי. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?…

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. Started by 100100,

Acer Aspire AS7741G-6426 אני חושב שמצאתי את המחשב המושלם בשבילי שנותן הרבה ביחס למחיר וייתן לי אפשרות לגיימינג לא כבד במיוחד מי יכול לתת לי ביקורת עליו?

• 1 תגובה
    • 814 צפיות
  19. Started by extremex,

שלום חבר שלי קונה מחשב בקרוב ויש כבר מפרט מוכן , אני צריך חוות דעת לשיפור ולשינויים אשמח אם תוכלו לעזור לי : ) הינה המפרט : רק מ KSP 1. מה התקציב המקסימאלי? 2600 בלי מסך א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? יש מפרט אני צריך שתגידו לי מה לשפר / להחליף וכדומה כולל חוות דעת 2. מה שימושי המחשב ? גיימינג - משחקים חדשים / כבדים וסרטים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים כבדים / חדשים כמו MW3 שיצא GTA וכדומה ... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). רזולוציה Resolution 1,600 x 900 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 5. עד כמה חשו…

• 3 תגובות
    • 802 צפיות
  20. Started by avi4111,

צריך מחשב לגיימר שקט וחזק 1. מה התקציב המקסימאלי? 3300 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד למשחקים. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. FIFA,GTA,CRYSIS -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FULL HD יש לי מסך. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבועות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מק…

• 0 תגובות
    • 562 צפיות
  21. Started by below_z,

תקציב: 2000 שח ועדיף פחות * מטרות המחשב? אינטרנט, אופיס, סרטים (גם FHD) * גודל המסך? לפחות 15" * משקל רצוי? לא חשוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? מספר שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) HDMI ו USB3 במידת האפשר * בלוטות? כן * גודל מינימלי של כונן קשיח? 320 * כונן CD/DVD? צורב? לא חובה * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? היה ניסיון טוב אם HP בעבר. בגדול מדובר במחשב לאדם מבוגר שלא משחק ורוצה שהכל יהיה כמה שיותר פשוט (plug&play), לכן אין צורך בחומרה הכי חזקה, אבל יש צורך במחשב אמין, מקלדת נוחה, מסך גדול ומערכת הפעלה. מ…

• 1 תגובה
    • 749 צפיות
  22. נשמע הזוי אני יודע אבל אני רציני - אני רוצה להישתדרג בלפטופ התקציב בכלל לא מוגבל ואפשר אפילו במחיר 10 אלף אפילו יותר ! אין לי בעיה אם יש את הדגם בארץ או בחול - ולא אני לא רוצה אפל ! המטרה היא: גיימיג, בידור, להשוויץ, עליונות בחומרה (גם אם זה לחודש בלבד) הבהרתי את עצמי? גודל המסך 15-17 אינץ זה מספיק בקיצור אני רוצה את הכי טוב - לגבי משקל הוא פחות קריטי (ואני לא מצפה לנייד כבד רצח) אני מאוד אשמח להמלצות בנושא ולדעת מאיפה להתחיל תודה

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. Started by Michaelkras,

לפני שבוע הווינדוס הזהיר אותי שכנראה יש תקלה ב GPU ואז המחשב נכבה וכשהוא עלה הוא רק הראה מסך שחור עם פסים לבנים אנכיים שיערתי שיש תקלה עם כרטיס המסך לכן הבאתי אותו למעבדת מחשבים באזור מגוריי בכדי שיבדקו אולי ניתן להחזיר אותו לחיים בלי להחליף לו את כל הלוח מסתבר שטעיתי והלוח וכרטיס המסך תקינים לטענתם הבעיה היתה באינברטור ומשום מה הם טוענים שגם המסך שרוף ויש להחליף את שניהם עבור האינברטור נם גובים כ 350 ש"ח ועבור המסך עוד כ 1000 אולי קצת יותר יש לי מספר שאלות 1. האם זה בכלל יתכן שהאינבטור הפגום יהרוס לי את המסך? הבנתי שיש אנשים שהאינבטור שלהם פגום ומספיק רק להחליף אותו נשמע לי קצת הזוי שבאותו יום גם האינבטור וגם המסך נפגעו 2. האם המחיר שהם דורשים ממני מוצדק לדעתכם? (בקשר…

• 2 תגובות
    • 854 צפיות
  24. Started by Shmonzi,

1. מה התקציב המקסימאלי?2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2600 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מנסה לכוון כמה שיותר גבוהה עם התקציב הנתון. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? כפי שאמרתי, מכוון כמה שיותר גבוהה עם התקציב הנתון 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לד…

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by guy81,

יש לי מחשב נייד מיני. בשנה האחרונה מדי הפעם המחשב הציג מסך שחור עם כיתוב לבן. נראה לי שתמיד זה בא ביחד עם התחממות של המחשב..אחר כך הייתי צריך לכבות את המחשב לחכות כמה שעות ולהדליק שוב..עד שזה קרה שוב. מדי פעם הייתי צריך לאתחל אותו(נראה לי שזה אתחול של המערכת הפעלה-ע"י לחיצה על f9 רצוף מיד לאחר הפעלה של המחשב) זה קרה הפעם שוב רק שעכשיו כשמדליקים אותו הוא משמיע גם צפצופים ולא הצלחתי לאתחל אותו ע"י f9 והוא ככה כבר כמה זמן. לקחתי אותו לתיקון והוא אמר לי שהבעיה בדיסק קשיח והוא יחליף לי אותו עם משומש(+תיקון התקלה ב-350..) האמת שנראה לי הוא מחרטט אותי..לא מבינה מה הקשר לדיסק קשיח ואמא שלי גם אומרת שאם זה הבעיה המחשב בכלל לא היה נדלק. אפשר חוות דעת מאנשים שמבינים?

• 2 תגובות
    • 792 צפיות

דיונים חדשים בפורומים