עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by entire,

שלום לכולם, חג שמח ושנה מתוקה יש לי מחשב מנייד מסוג HP G62 460SJ .. לאחרונה יש למחשב שלי בעיית חימום נוראית הוא מגיע ל 100% בצריכת CPU בדקתי בטסקמנגר ואין שום דבר חריג.. שראיתי שעובר את ה20% . בדקתי בתוכנה REALTEMP והמחשב באמת מגיע ל100% ורק לאחר 5 דקות שאני סוגר אותו הוא חוזר לעהבזר לעבוד כמו שצריךץץ אין לי מושג מה לעשות ניסיתי כבר סריקת וירוסים וכו'.. עזרה.????

• 1 תגובה
    • 516 צפיות
  2. Started by OR2OOO,

אני רוצה לדעת את שווי המפרט שלי(המפרט מצד). המחשב ניקנה ב-21/12/2006 עד הייתה לו בעיה אחת, כל החומרה עובדת כמו שצריך ולמרות שזה לא קשור לפורום יש לו XP חוקי. אשמח לעזרה...

• 1 תגובה
    • 674 צפיות
  3. Started by moping,

היי יש לי מחשב נייד Eee 1001 HA ASUS פתחתי את כל הברגים אך עדיין הוא לא נפתח לי ,יש אולי בורג נסתר אשמח אם תעזרו לי בעניין אני חייב לפתוח אותו להגיע לדיסק קשיח! המון תודה!

• 1 תגובה
    • 684 צפיות
  4. Started by justincase,

היי חברים, אני מתכנת שלומד לתואר במדעי המחשב. אני לא גיימר גדול (אם כבר משחק מחשב כלשהו, אז Football Manager או Guitar Hero היו האחרונים שהתקנתי) אני כנראה ארכוש את המחשב בארה"ב, כי אני נוסע תיכף. התקציב הוא בערך 1000$ אבל יכול להיות גם יותר אם באמת יש צורך, אני לא באמת מבין בתמחור רצוי גם לפרט במידת האפשר את הפרטים הבאים בגוף ההודעה: * מטרות המחשב? תכנות (באמצעות VISUAL STUDIO), צפייה בסרטים, משחקים קלים * גודל המסך? הייתי שמח למסך רחב וגדול 15.4 אינץ', אפשר גם קצת יותר * משקל רצוי? לא דרוש מחשב קל במיוחד * האם נדרש זמן סוללה ארוך? שתספיק לפחות ל-5 שעות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? - קורא כרטיסים, לפחות 2 כניסות USB, כניסה למסך נוסף * בלוטות? לא קריטי * גודל מי…

5. Started by below_z,

כרגע שוקל את ASUS K53E http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=5194&CatCode=315 מה דעתכם על המחשב ועל ASUS בתור יצרן? מכיוון שכל המחשבים בתקציב הם בעלי מאפיינים דומים ויתנו בערך אותם ביצועים במשחקים הקלים שישחקו עליהם עיקר הבחירה היא יצרן איכותי. חשוב מאוד שתהיה אחריות ל3 שנים לפחות או אופציה להרחיב ל3 שנים במסגרת התקציב. עדיפות לרכישה באייבורי. תקציב: עד 3000 ש"ח פרטים נוספים * מטרות המחשב? מחשב לסטודנט, משחקים קלים. * גודל המסך? 15.6" האם נדרש זמן סוללה ארוך? כמה שיותר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) מעדיף שיכלול USB 3, HDMI * בלוטות? אם אפשרי * גודל מינימלי של כונן קשיח? 500 GB ועדיף יותר * כונן CD/DVD? צורב? לא * כונן Bluray? לא * האם נדר…

• 7 תגובות
    • 964 צפיות
  6. Started by lgmtk,

שלום. מתכנן לקנות מחשב באיזור ה4500 - צריך קצת עצות ושיפורים. לנוחיותכם מילאתי את השאלון P: אודה לכל עזרה! מה התקציב המקסימאלי? 5000שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר משחקים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. הכי חדשים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב: 1280*1024 כ19אינץ' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? הכי גבוהות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלו…

7. Started by dani555,

חג שמח. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? צפיה בסרטים על מסך טלויזיה 37 אינץ' full hd הורדות תכנים וגלישה באינטרנט א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).אין תוכנות ספציפיות. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.לא למשחקים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).37 full hd -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות , כנ…

8. Started by Timestreamer,

שלום לכולם, אני מחפש מחשב משרדי לגלישה באינטרנט, צפייה בסרטים(לא נדרש HD) ותוכנות בסיסיות כגון אופיס. העיבוד הגרפי היחיד שנדרש הוא ברמה של לצפות ב- streaming תוך גלישה באינטרנט. מחיר בין 1000 ל - 2000 ש"ח, אין צורך בציוד היקפי. את המפרט הבא לקחתי מהאתר של ksp, והייתי מעוניין לשמוע דעות לגביו: מעבד: Core i3 2100 3.1Ghz s1155, 3MB, GPU Core, Tray מאוררים למעבדים: Zalman SZ CC92HS CPU Coole לוח אם: ASUS P8H61-M LX B3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel H61, DDR3 1333, PCI-E, VGA זכרונות: (DDR3 1333Mhz 2GB G.Skill CL9 (X2 דיסק קשיח: Hitachi DeskStar 500GB 7200RPM 16MB SATA II כרטיס מסך: מובנה במעבד Intel HD Graphics 2000 כרטיס קול: On Board 5.1 Channel Audio צורב: Sony Optiarc AD-728…

• 1 תגובה
    • 576 צפיות
  9. טוב יש לי נייד acer 5750g להלן המפרט: i7 2630QM Nvidia GT 540M 1g 4G memory 640G hard disk קיצר המחשב ניהיה איטי בזמן האחרון החלטתי לפרמט אך ללא הצלחה... תוצאה של 3DMARK 06 : http://3dmark.com/3dm06/16087139?show_ads=true&page=%2F3dm06%2F16087139%3Fkey%3DW3SRULj3usBhehFUbAnvH8bJhF3SCX כמו שאתם רואים קיבלתי רק 5000 שבדרך ככל המערכת הזאת אמורה לקבל מעל 8000. תמונה של טמפרטורה מהתוכנה HWMONITOR http://imageshack.us/photo/my-images/28/temptkh.jpg/ הורדתי BF3 כאשר הרזולוציה היא לא הכי גבוה.. 1280 על 720 וכל ההגדרות על LOW יש לי בסביבות ה 20FPS וביצעתי עוד בדיקה עם 3DMARK 11 התוצאה שלי היתה רק 675 כאשר הלפטפוט הזה מגיע ל 1000+ ללא אוברקלוק... בכל מקרה כבר בדקתי.. יש לי א…

• 1 תגובה
    • 655 צפיות
  10. Started by shahar0592,

אני צריך לדעת עם זה טוב (בעיקרון אמא שלי משלמת 2200 באשראי ואני משלים 2750 [שזה אחרי הנחת מזומן פחות 50-60 ש"ח מהמפרט) אז היינה המפרט: (אני לא אוהב את NVIDIA ולא יורד מ-OC! וחייב להיות תמיכה ב-CF (עתידי)! לדעתי זה טוב אבל אולי יש אפשרות לשפר בלי לחרוג (החריגה חייבת להיות מינורית כמו 10-30 ש"ח) מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il . מעבד: Intel Quad Core I5 2500K Quad Core 3.3GHZ 1155 6MB + Scythe Mugen 2- בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪1159 לוח אם: Gigabyte GA-Z68A-D3-B3 כמות: 1 - מחיר: ₪538 מארז: SilverStone Precision Black X1 120MM + Silverstone Strider 600W- ברכישת מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪530 קירור למארז: Raidmax 120mm Retail Quiet Fan כמות: 2 - מחיר: ₪23 זיכ…

• 12 תגובות
    • 940 צפיות
  11. Started by JoniBm,

1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א)לנצל את כל התקציב! ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב: משחקים בעיקר א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך LED 23 INCH FULL HD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כונן אופטי 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=…

• 5 תגובות
    • 934 צפיות
  12. שלום. רכשתי נטבוק מסוג ASUS 1215B ברצוני לשדרגו (באופן עצמאי) לכונן SSD. השאלה שלי היא האם הממשק של הנייד הינו SATA 2, וינצל כראוי את המהירות של כונן ה SSD, או שאני זורק כאן כסף לפח. כמובן שלא אעיז לשאול אם הנייד תומך ב SATA 3, כי אני פשוט מניח שאנחנו ממש לא שם. תודה מראש

• 3 תגובות
    • 609 צפיות
  13. Started by nafroman,

אז כמו שהבטחתי , להלן ביקורת קצרה אך מקיפה שבצעתי ל ASUS U36SD בצעתי כמה בנצ'מרקים - אני אביא את התוצאות כמו שהם בלי לנתח אותם - היות ובאמת אין לי מושג בנושא הניתוח. חלקתי את הביקורת לפי תחומים ובכל תחום אני אביא ניתוח קצר . עד כאן חלק המבוא ועתה לביקורת . ASUS U36SD-RX057V תמונות : מה בארגז ? מחשב,סוללת 8 תאים,תיק עם לוגו של ASUS,עכבר ASUS קטן,הוראות הפעלה ,מטען ,מטלית למסך ודיסק (אין כונן אבל יש דיסק.. ) משטח פנימי מסך כניסות גב המחשב קצת מסביב : -המחשב מגיע עמוס בתוכנות ושטויות שASUS טרחו לשים בפנים מבעוד מועד..קצת מציק אבל אחרי 15 דקות הסרתי כל מה שהיה מיותר. - בדגם הזה יש גם קורא טביעות אצבע ,אמצעי נחמד לאבטחה בנוסף לסיסמא . - מצלמת ר…

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  14. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. ms flight simulator -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1920x1200 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם …

• 4 תגובות
    • 705 צפיות
  15. המפרט של המחשב הוא כזה T4300 2100GHZ, Fujitsu Simens D48 Mainboard, Hyundai 3Gb 400mhz Memory, Mobile Intel 4 Series Express Graphics. יש לי 400 שקל, חשבתי לשים 2x2048 GB Kingston + קירור פנימי +לנקות אותו. איזה קירור אתם ממליצים? (בלהתחשב שכרגע המעבד עומד על 50 מעלות). ועוד דבר, לא מצאתי בZAP שום מאוור בפחות מ199, זה מציאותי? עריכה: סליחה, הטמפ' היא לא 50 היא 67-65 ב40% עומס.

16. Started by romansah9,

אחרי שבחרתי איזה מחשב נייד אני רוצה: Dell XPS L702x i7-2720QM GT 555M http://speed4u.co.il/sg_product~XP-RD33-5209~65~137.htm נתקלתי בחוסר וודאות... אחרי חיפוש השווהתי, לא מצעתי נתונים על הביצועים של כרטיס המסך במחשב הנ"ל. האמת קשה לי להבדיל בין הכרטיסים בכלל כי אני לא ממש מבין בהם. רציתי לדעת העם המחשב יוכל להריץ משחקים כבדים כמו:Crysis 2, BF bad company 3, Deus Ex: Human Revolution וכו'.. ועם למחשב יוכולת תלת מימד, אז הוא יצליח להריץ אותם בתלת מיימד? או שהוא יכול רק "לסחוב" סרטים בתלת מיימד? בבבקשה צריך עזרה... זה פשוט המחשב הראשון שאני הולך לקנות ואני לא רוצה לפקשש... ???

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. Started by tomerA,

יש לי בעיה שהמעבד שלי מתחמם לאחרונה יותר מידי וחשבתי שאחת הבעיות יכולה להיות שהמאוררים שלו מלוכלכים. חשבתי לנקות אותו עם ספריי של אוויר והשאלה שלי היא האם צריך לפתוח את המחשב בשביל זה? או שמספיק לרסס לתוך החורים של האוורור? במידה שאני רוצה לפתוח אותו, האם זה פשוט כמו מחשב נייח? ואם לא כדאי לקחת את המחשב לטכנאי שינקה אותו?

• 0 תגובות
    • 540 צפיות
  18. Started by neshro,

שלום לכולם, ברצוני לבנות שרת קבצים ביתי, למטרות גיבוי והזרמת מדיה למכשירים שונים. אני רוצה לבנות מערך Raid לשם היתירות. כמו כן, השרת יהיה מבוסס Linux, לכן, אני מעדיף לתעל את התקציב לאחסון ואמינות, על פני כח חישוב. אשמח לקבל את דעתכם מה ניתן לבנות בתקציב שבנדון

• 1 תגובה
    • 705 צפיות
  19. שלום. בנייד שלי - 1215B Asus Eee PC - קיימת פונקציה לכבות את ה ה WiFi (זה טוב בשביל הבטריה כמובן). אפשר להפעיל את הפונקציה על ידי כפתור יעודי שנמצא ליד המסך עצמו, או, לחילופין, על ידי לחיצה על ה Fn+F2. לאחר פירמוט ווינדוס והתקנה מחדש, הפונקציה חדלה לעבוד. צריך את הדרייבר. הבעיה: לא ברור איזה דרייבר אחראי על הפעולה הזאת. אשמח לעזרתכם הנה האתר הרשמי (כאשר אני מריץ Win7 64bit) http://www.asus.com/Eee/Eee_PC/Eee_PC_1215B/#download

• 1 תגובה
    • 860 צפיות
  20. היי, אני צריך מפרט למחשב לשימושים הבאים: אינטרנט, סרטים, מוזיקה, משחקים קלים-בינוניים תקציב: 2,000-2,500 ש"ח (בבקשה לא לחרוג) מה חובה שיהיה כלול במחיר: לפחות 500GB, צורב DVD, הרכבה לא צריך: ציוד היקפי תודה

• 2 תגובות
    • 561 צפיות
  21. Started by baraksol1,

חברים אני צריך את עזרתכם בהרכבת מחשב חדש למשחקים 1. מה התקציב המקסימאלי? א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. 4. ה…

• 8 תגובות
    • 856 צפיות
  22. שלום לכולם, מה שלומכם? לאחרונה רכשתי מחשב נייד בפעם הראשונה ויש לי מספר תהיות שלא הצלחתי למצוא להם תשובה חד משמעית, אשמח אם סוף כל סוף זה יובהר לי. (אפילו חיפוש אינטנסיבי בגוגל לא עזר, הייתם מאמינים?) אז כך: 1. שאלה בנוגע לסוללה של המחשב הנייד, כבר הבנתי שיש תאריך תפוגה ואין מה לעשות בנוגע לזה, בסופו שך דבר היא תמות. שאלתי היא האם לאחר שהיא כבר נשחקה לחלוטין (כבר לא נטענת בכלל, נשארת על 0%, נטענת אבל נגמרת אחרי 5 דקות וכדומה...) עדיין אני יכול להשתמש בה? זאת אומרת להשאיר את הסוללה הגמורה מחוברת ואת המחשב עצמו מחובר לחשמל באופן קבוע. 2. שאלה זו קשורה לשאלה הראשונה האמת, קראתי שהסוללה משמשת כמגן מפני נפילות מתח או משהו כזה שיכולות לגרום לנזק משמעותי למחשב עצמו. עכשיו במקרה…

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. Started by A1eX,

• 7 תגובות
    • 693 צפיות
  24. Started by NirNirNirNir,

תקציב באזור 3000 , ניתן לחרוג עד 3500 (המחיר לא כולל מערכת הפעלה,מסך) יעוד המחשב לעבודת תיכנות,אופיס וכד' חיבור למסך 22 ברזולוציה 1680:1050 אין צורך שהמחשב יהיה שקט באופן מיוחד, לא מתכוון להשתעשע עם אוברקלוקינג . דרישות מיוחדות : על המחשב יותקן win7 64bit זיכרון : 8 GB יש צורך בדיסק ssd 60-80 GB עבור מערכת הפעלה, visual studio וכד' דיסק קשיח - לפחות 500 GB

• 4 תגובות
    • 498 צפיות
  25. Started by PriorTak,

חברת החשמל החליטה להרוס לי את המחשב אז צריך חדש 1. מה התקציב המקסימאלי? בסביבות ה3K, גמיש למדי בגלל שניתן להניח שחברת החשמל תחזיר לי את הכסף. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה שצריך, עד סדר גודל של כמה מאות שקלים. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? הפעלת מכונות וירטואליות רבות במקביל, גישה מרחוק, ניהול רשתות ותוכנות כבדות. בנוסף שימושים כלליים כמו גלישה וכ"ו. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). VMWARE ושרתים וירטואליים. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: אינו מיועד לגיימינג בכלל.…

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים