ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,443 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 8,000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים, תכני HD. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל משחק כבד שיצא כבר ושייצא בהמשך. לדוגמא: GTA V, Battlefield, Crysis, The Witcher, וכו'. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אני מאמין ש-1980x1080. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות מאו…
-
- 19 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
לצרכי אינטרנט אופיס וסרטים. מעבד: AMD ATHLON 64 4600+ X2 DUAL CORE SOCKET AM2 - 2.4GHz 1MB CACHE - ADA4600CUBOX - BOX מחיר: ¤672 לוח אם: ASUS M2A-VM מחיר: ¤493 מסך: VIEWSONIC 17" VP720 DVI 4ms מחיר: ¤1131 דיסק קשיח: WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500KS מחיר: ¤391 צורב DVD: LG DVDRW GSA-H30N DOUBLE LAYERED X18 - BLACK - SATA מחיר: ¤217 זיכרון: G.SKILL 2048MB (1024MBX2) DDR2 667 CL5-5-5-15 - F2-5400PHU2-2GBNT מחיר: ¤709 כונן DVD: LG DVD-ROM 16X48 - GDR--8164B(B) - BULK מחיר: ¤115 מארז: JSP-TECH H-550D - MID TOWER - BLACK + EZCOOL 400W PSU מחיר: ¤261 סט מקלדת ועכבר: BTC 5213 MULTIMEDIA KEYBOARD + OPTICAL MOUSE - HEBREW מחיר: ¤87 מחיר סו…
-
- 5 תגובות
- 698 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6,000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? למצל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ועבודה משרדית. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תדיר\כבד. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד לגיימינג. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF, DoTA 2, HoN, AC וכד'. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גב…
-
- 5 תגובות
- 907 צפיות
-
-
CPU - ATHLON 64 +4800 x2 DUALCORE MOTHERBOARD - GIGABYTE MA770-DS3 AM2+ DDR2 1066 PCI-E MEMORY - DDR2 800 OCZ PALTINUM REVISION 2 XTC. GRAPHICS CARD - SAPPHIRE HD 2600 XT 256MB DX10 HDTV HDD - SEGATE 250GB 7200RPM 16MB SATA 2. הגעתי ל2100 ש"ח מזומן. עכבר, מקלדת, רמקולים ומסך אין לי צורך. כמו כן אין לי צורך בצורב. קודם כל אני רוצה להסביר כי אין לי מושג וחצי מושג בAMD, רוב הידע שלי, שהוא לא הרבה מוקדש לרכיבי אינטל וNVIDIA. אז השאלה הראשונה שלי, האם הרכיבים האלה מתאימים אחד לשני? שאלה שנייה איזה ספק כוח ומארז אני צריך? והאם יש לי צורך במערכת קירור מסוימת, או שמאווררים של 120MM יספיקו? דבר שלישי, האם ניתן לשים כרטיס מסך של NVIDIA על לוח אם של AMD, והאם הפואנטה של כרטיס מסך NV…
-
- 19 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אז ככה אני צריך הצעה למפרט יש לי תקציב של 3K מה שאני יעשה בעיקר עם המחשב זה משחקים קלים ,הורדות ועריכה גרפית רק אני רוצה את GTA IV זה המשחק היחיד הכבד שאני רוצה אני מעדיף שאני יוכל להשתמש בו לאורך זמן לפני שאני אצטרך לשדרג חשבתי על המחשב הזה: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=1302&CatCode= יש לו מעבד 4 ליבות שיספיק לי לאורך זמן ואחלה כרטיס מסך
-
- 3 תגובות
- 594 צפיות
-
-
בס"ד שלום לכולם, אשמח אם תוכלו להמליץ לי על מפרט למחשב עם הדרישות הבאות: 1. לנצל את כל התקציב - 4800 ש"ח, אפשרות לחריגה עד 500 ש"ח למקרה שלדעתכם החריגה הזו תאפשר הכנסה או שדרוג של רכיבים שממש חבל שלא ייכנסו. 2. המחשב מיועד ל- א. משחקים - ככה שכל משחק חדש שייצא עכשיו לשוק אני אוכל להתקין אותו ולשחק בו בכיף במחשב, בלי תקיעות כאשר בהגדרות המשחק אני אציין שאני מעוניין ברמת פירוט הגרפיקה הכי גבוהה. בעיקר אני מעוניין לשחק במשחקי ספורט כגון פיפא וNBA ומשחקי מרוצים כדוגמאת Need For spped ומשחקי אסטרטגיה למיניהם כמו Red Alert ומשחקי פעולה כמו Max Pain או Assassin's creed. מה שאני מנסה לומר הוא שאני מעוניין במחשב שיוכל להריץ בכיף ובמהירות משחקים חדשים שייצאו לשוק בקטגוריות הללו. ב…
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
שלום קניתי לאחרונה מחשב ניד שמתפקד כמחשב שולחני עד היום היה לי מחשב ניח שאת היציאת קול שלו חיברתי כבל אופטי ועכשיו אין לי יציאה אופטית אז רציתי לדעת איזה חיבור הכי כדאי ולגבי החיבורים שיש לי זה חיבור אנלוגי וחיבור hdmi כולל העברת אודיו ורציתי לדעת איך אפשר לחבר יצאה הכי אכותית שאפשר
-
- 3 תגובות
- 873 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב לשימושים סטנדרטיים (Office, emule וכו') בלי משחקים. חשוב לי לקנות מחשב טוב שיתמוך בויסטה ושאוכל לשדרגו בעתיד אם ארצה. מה דעתכם על המפרט הבא: מעבד: Core 2 Duo E6300 לוח אם: DG965WHMKR s775 Conroe, DDRII 800, PCI-E זכרונות: 2 יחידות של 1GB TwinMOS דיסק קשיח: WD 250GB 7200RPM, 16MB, SATA II צורב: DVD±RW GSA-H12 x18 מארז: HEC Compucase CI-6A21 ספק: 450TD-TF 450W 2x8cm fan 24pin עבור כרטיס מסך חשבתי להשתמש בהתחלה בזה שמגיע על לוח האם, ואולי בעתיד לשדרג לכרטיס חיצוני PCI-E (משהו כמו 7600GS 256MB). סה"כ כ-3500 ש"ח (עם כרטיס מסך חיצוני 4000). מה דעתכם על המפרט? תודה
-
- 4 תגובות
- 568 צפיות
-
-
אני מחפש מחשב נייד בעיקר להרצת תוכנות סרטים, משחקים לא כל-כך אבל מעדיף שיוכל להריץ את המשחקים של היום על LOW לפחות. מצאתי את המפרט הבא, אשמח את דעתכם אם יש פה מבינים: aspire 7738G intell core 2 duo t6600 ( 2 x 2.2ghz 800mhz fsb) nvidia geforce GT 240 M Up to 2815mb ( 1gb cuda ) turbocache 17.3'' HD+ LED LCD 4GB ddr3 intern geheugen 640GB Hard Drive אם יש לכם הצעות אחרות אז מוזמנים להציע
-
- 0 תגובות
- 643 צפיות
-
-
הי, יש לי חבר, שרוצה לקנות HTPC (באיזור תל אביב). הוא רוצה להוציא עליו כמה שפחות שהוא מקווה שכל העסק יעלה 3000, אבל אם צריך יותר אז אין לו ממש בעיה. הדרישות שלו - טרה איכסון, יציאת s-VIDEO, יציאת HDMI, שידא לנגן FULL HD, מארז של HTPC (הוא גם שאל מה המסך במארז עוזר לו), שלט, יציאה למערכת 5.1. אפשר להרכיב לו מפרט?
-
- 3 תגובות
- 638 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב בשביל לערוך וידיאו (לא משהוא מקצועי ככה לערוך מדי פעם)... השאלה היא אם המחשב הזה עם מעבד CORE I3 יספיק.. אני גם רוצה לדעת אם הכרטיס מסך יספיק כי ישנה אפשרות לשדרג.. המפרט המלא: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=4801&CatCode=1[br]פורסם בתאריך: 7.06.2010 בשעה 11:42:18 שכחתי להגיד שאני רוצה לערוך עם התוכנה:Pinnacle Studio Ultimate
-
- 1 תגובה
- 621 צפיות
-
-
שימו לב! עיינתי במדריכים רבים בעיון, ומה שלא הבנתי-אני שואל. 1) אני קונה כנראה מעבד IB, ומתכנן לעשות לו OC לסביבות 4.5. הבנתי שאני צריך מתח יציב בלוח אם כדי שהלוח לא יישרף לאחר OC. הבנתי גם שבודקים לוח יציב על ידי מספר phases למעבד ומספר פינים בחיבור ה12V. האם יש עוד שיקולים למתח יציב? 2) הבנתי שבלוח אם יש חיבור 12V וחיבור אחר עם 24 פינים. מה מספק כל אחד מהחיבורים ולמה? (אני יודע שמתח, אבל למה? ולמה שני חיבורים? ומהו החיבור הראשי שמספק את הכי הרבה מתח?) 3) האם חיבור חשמל על הלוח אם לכרטיס מסך הכרחי לכרטיס GTX 580? מה החיבור הזה מוסיף? 4) הבנתי שPhases הם פיצולים לאספקת המתח למעבד, וככל שיש יותר פיצולים כך הלוח אם יתחמם פחות. האם זה נכון? 5) האם רק למעבד יש phases…
-
- 15 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אם משהו לא מתאים, או יש לכם המלצה לחלק אחר, תגידו לי בבקשה מחשב למשחקים כבדים בעיקר תגידו לי אם המפרט שקט זה חשוב לי, אם לא, אז איזה חלק/ים אתם ממליצים להחליף... מספיק לי 160GB כי אני לוקח עוד 120 מהמחשב הזה עריכה : שמתי תקציב (איך אני תמיד שוכח ? )
-
- 17 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי, אני רק רוצה לציין שלא לכלול בתקציב כרטיס מסך, אבל אני כן רוצה המלצה לכרטיס מסך בסדר גודל של 1000 ₪, אפשר לחרוג ב200 שקלים אם זה יהיה ממש שווה. תקציב הקנייה: 3000 ₪ חריגה מקסימלית: ללא האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך: לנצל את כל התקציב, לחרוג רק אם זה משפר. מה שימושי המחשב: משחקים, סרטים/סדרות משחקים לדוגמא: Batman Arkham Knight, GTA V רזולוצית המסך: DELL P2414H, 1920x1080 הגדרות גרפיות: כמה שיותר גבוהות. חשיבות השקט במערכת: 5, לא קריטי אבל יהיה ממש נחמד. האם מתוכנן OC: לא. צורך במערכת הפעלה/אופייס/הרכבת מחשב בחנות: הרכבת מחשב בחנות. תאריך קניית המחשב: השבוע. בקשות מיוחדות: זכרון SSD שמירת אופק שדרוג המחשב: לא. הציעו בעבר מפרט דומה שפחות או יותר …
-
- 0 תגובות
- 836 צפיות
-
-
שלום לכם, אחרי המון זמן שהתלבטתי אז הכנתי לעצמי מחשב חדש שמיועד למשחקים כבדים כמו Crysis ועוד הרבה.. המפרט הוצאתי הוא כזה: http://tms.co.il/preview/spec/gnyde789 + כרטיס מסך של ג'יגהבייט 8800GT מה אתם אומרים על זה? ויש לי עוד שאלה חשובה, האם כדאי לקנות קירור למארז? או שזה מיותר? תודה רבה לעוזרים. זה נורא חשוב לי.
-
- 9 תגובות
- 812 צפיות
-
-
AMD Athlon 64 Bit 939 3000+ Gigabyte K8NS-Ultra יש לי כרטיס AGP זיכרון 512DDR עדיף משהו אחר? אבל שלא יעלה על המחיר של שני המוצרים הללו אני רוצה שתהייה לי אפשרות בעתיד להמשיך ולשדרג לכונני SATA כנראה.. אבל זה בעתיד הרחוק בבקשה תגיבו...
-
- 6 תגובות
- 735 צפיות
-
-
מחפש משהו קל ודק ככל האפשר. לשימוש קל אבל אני אוהב שיש לי מפרט חזק בידיים. מסך 13.3 בעל איכות גבוהה, עם SSD ומסך מגע. מצאתי כמה אבל אני לא באמת יודע מה דגם טוב ומה לא. האם אפשר לקבל המלצה לנייד שכזה? דגמים שראיתי- Dell xps 13 דגם 2015 Acer s7 וכו'. לא חייב להיות יקר אבל שיהיה עם מפרט מרשים. אשמח להמלצה על מחשב אמין.
-
- 13 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
הצרכים זה לתיכנות (לא משהו כבד) אינטרנט וצפיה בסרטים (עדיף שיהיה יציאה של HDMI) אז ככה עדיפות למסך 14.1 כרטיס מסך לא משולב - שיהיה משהו טוב (לצורך צפיה בסרטים) זיכרון - במינימום 2 GB עם אפשרות להרחבה לפחות עד 4. מעבד טוב (בהתאם למחיר כמובן..) שהאינטרנט האלחוטי שלו (wifi) יתמוך בתקן החדש של n. שטח איחסון : 250 גיגה . אפשרות לחריגה בתקציב , מקסימום עוד 200 ש"ח. תודה רבה לכל העוזרים!!!
-
- 5 תגובות
- 613 צפיות
-
-
היי, ברצוני לקבל הצעת מחיר וחלקים עבור מחשב שנועד בעיקר לאיסיקיו מסנג'ר ואולי עבודות בית ספר פלוס כל הציוד ההיקפי, רמקולים צורב דיוידי, מקלדת וכו'. מחשב לבנות אפשר לומר, הדרישות הן מסך LCD, הארד דיסק די גדול וזהו. אני יעדיף משהו זול בסביבות ה3-4 אלף כי אני לא מאמין שצריך מחשב ממש יקר לדרישות נמוכות, אני רוצה שהמחשב יחזיק הרבה זמן מבחינת התיישנות החלקים כלומר שעדיין יפעל בסדר לדרישות שיגיעו עוד שנתיים שלוש.
-
- 1 תגובה
- 526 צפיות
-
-
k.s.p: ?Athlon 64 3200+ (S-939)? A8N-SLI Deluxe (s939) NF4, 2xPCI-E ?xfx 6600GT 128MB DVI,TV DDR3,PCI-E? ?Thermaltake Sviking VA4000BWS? ?CREATIVE Audigy 2 Value WD 160 GB SATA ?NEC 3520A DVD±RW x16 Dual x4? ?Teac/SONY 1.44?? כל זה עולה 4955 ש"ח... עכשיו בקשר לזכרונות וספק אני לא סגור על עצמי.. תכלס אני לא ממש מעוניין לעבור את ה-6000ש"ח HEC 475W (True Watts שח 370 2x512MB A-DATA /VT שח 640 בתוספת אילו זה יוצא 5965 ש"ח... אבל האם כדאי דווקא את הספק הזה? והזכרונות האילו לא "איטיים" מדי ביחס ל-CL2.5 נגיד... יש צורך לקחת זכרונות טובים יותר על חשבון משהו אחר? או לקחת 2x256 של זכרונות יקרים? אשמח לחוות דעת על המפרט ועיצות למיניהן... (על ה-augidy אני לא אוותר - 250שח, למרות כר…
-
- 16 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום חברי קהילה. לפני שאפתח בשאלה, המפרט שלי נמצא בפרופיל. היום אני מחזיק בלוח אם יחסית לא משהו שנקרא Gigabyte K8nf-9, בלוח אם הזה אי אפשר להכניס הטסינק מתקבל על הדעת וזה בגלל חוסר מקום באיזור המעבד (את Zalman CNPS 8000 אני לא מצליח להכניס!). הזיכרונות עדיין בDDR1 אולם בתחום הזה אני ממש לא רואה בעיה, ddr2 לא בדיוק הוכיח את עצמו. בתחום המעבד, לדעתי אני יוכל עוד להחזיק אבל זה די קשה.. הכרטיס מסך ממש לא משהו אבל גם איתו אני חושב שאוכל עוד לסחוב. עכשיו, באתי לשאול את דעתכם ואני בטוח שאשמע כאן כמה הצעות. האם שווה לי לעשות את השידרוג עכשיו? אם כן מהו? הרי ב3200 ש"ח לא בדיוק הייתי קונה גם לוח אם גם זיכרון גם מעבד וגם כרטיס מסך.. האם יש צורך בלהחליף ספק? יש לי 400W של RAIDMAX, מה…
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
^כותרת^ עדיפות לSKYPC או TMS ואם לא אלה חנויות שקרובות לרמת גן
-
- 4 תגובות
- 560 צפיות
-
-
אלהן, דרוש המלצה למפרט שישמש ישומי גרפיקה כבדים, רינדור, ואנימציה. כמו כן שיתן גם מענה נחמד למשחקי מחשב. ללא ציוד הקפי. מעוניין לבצע OC עד המקסימום שאפשר בקירור אוויר וביציבות. 4 גי'גה זיכרון כמובן. HD לא חובה... רצוי בהחלט אבל כי לא בא לי לגרור מהמחשב הישן. זה מפרט שחשבתי ללכת עליו, מה דעתכם ? אני לא הכי מרוצה מהזכרונות כי אלו שאני רוצה של GSKILL דיי יקרים בחנות הזו.. מה דעתכם ומה היית משנים ? מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 3.0GHz(E8400) 1333MHz/FSB 6MB 45nm - BOX ¤987 לוח אם: ABIT IP35-E ¤468 כרטיס מסך: PALIT PCI-EX 2.0 Geforce 9600GT 512MB GDDR3 SONIC OC - RETAIL ¤905 דיסק קשיח: WD 320GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD3200AAKS ¤371 צורב DVD: ASUS DVDRW DRW-2014L1T LIGHT SCRIBE B…
-
- 5 תגובות
- 684 צפיות
-
-
שלום, אני חשבתי לקנות מחשב לסלון במקום להשתמש כל פעם בלפטופ. הוא צריך להפעיל סרטים באיכות של 1080P אני משער עם מתאים של DVI לHDMI אלא אם כן אתם מכירים לוח עם HDMI. שיתמוך 5.1,אם אפשר גם אופטי. 250GB יספיק , כי יש לי בשאר המחשבים מספיק מקום. חשוב מאוד זה כרטיס רשת תומך GBIT או אלחוטי רשת N. ואם אפשר שיהיה שקט. מישהו יכול להמליץ על משהו בתקציב עד 1500 או שזה רק במציאות מדומה ?
-
- 2 תגובות
- 810 צפיות
-
-
אהלן אני קונה מחשב חדש שישמש אותי בעיקר למשחקים וגם לאוברקלוק במידה וארצה (לא קריטי יותר מידי). בימנו יש לי מחשב דיי חזק עם Q9550 ו HD4870 אבל לצערי אני נאלץ להיפרד ממנו בשביל אחי הקטן. חשוב לי שהמארז יהיה טוב עם קירור איכותי (כולל למעבד כמובן), מסך טוב של לפחות 22" ולהכניס גם מקלדת ורמקולים לתוך הסיפור (אין צורך בעכבר). במידה ויש צורך להעלות קצת את התקציב זה אפשרי. הערה חשובה: אני לא מתכנן לשדרג את המחשב בזמן הקרוב ככה שטענות כמו "תוכנות בימנו לא יודעות לנצל את הפיצרים X Y Z" לא תמיד משנות לי. תודה מראש!
-
- 3 תגובות
- 727 צפיות
-