ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,433 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? אני לא בטוח במה זה בדיוק כרוך לכן אין תקציב מדויק א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד אשר המחשב יענה באופן אופטימלי לצרכים... 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת סרטים & גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Premiere CC 2014 גם מזדמן גם תדיר גם כבד וגם פרנסה צדדית. סורסים כבדים FHD של כמעט חצי ג'יגה לדקה, נכון לעכשיו חיתוכים CUT TO CUT ושימוש בMULTICAMERA של 3 עד 5 שכבות ללא אפקטים. בהמשך כנראה שצפויים שימושים באפקטים. לא יודע איזה…
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
רציתי לקבל חוות דעת על מחשב שבנו לי, המפרט לא כולל קירור למעבד משום שאין בטי אמ סי אז אני קונה מפה: http://ksp.co.il/?uin=20219 ואת הזיכרונות אני אקנה מאיביי (חיסכון של 100₪) אבל הם רשומים המפרט: http://www.tms.co.il/preview/spec/y9uxbvhk/1 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כל המשחקים החדשים והכבדים -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מק…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לרכוש מחשב חדש שמסוגל לטפל באינטרנט, קצת תוכנות אופיס, מדיה (סרטים תמונות), וגם לספק יכולת משחקים סבירה. התקציב - עד 2500 ש"ח למחשב ללא מסך וללא אביזרים נילווים. קיבלתי את המפרט הבא: · לוח: GIGABYTE INTEL GA-EP43T-UD3L DDR3 1600MHZ · זיכרון: ddr3 - 4giga – שני סטיקים של 2GB 1333 Mhz CL9 KINGSTON · מעבד: E7500 2.93G CORE2D 1066MHZ 3M BOX · דיסק קשיח: HITACHI 320GB 16M SATA II או כל דיסק SATAII בנפח 200-320 ג'יגה מיצרן מוכר אחר. · כרטיס מסך: ATI VTX3D HD 4670 1GB DDR3 HDMI/ DVI / VGA · ספק כח: Spire Jewel 550WATT או כל ספק 450W-550W מיצרן מוכר אחר. · צורב DVD: LG GH22NP20 · מארז: נתנו לי Compucase 6A19 אבל האמת הוא שהוא לא מאד מו…
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מתעניין לקנות מחשב נייד פשוט אך מהיר לשימושים של אינטרנט וסרטים כרגע זה מה שהכי מתאים לי ככל הנראה https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=17946 אני מתעניין אם מישהו היה ברוסיה - מוסקוה ויודע מה טווח המחירים שם לעומת הארץ אני נוסע לטייל במוסקווה בעוד חודשיים +- האם הפער הכספי מצדיק את ההבדל?
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, בונה מפרט לשימוש כללי וגיימינג בסיסי (total war series, משחקי FPS בהגדרות בינוניות פלוס) ללא OC. רעש סביר זה בסדר, לא כמו בג'נרי שיש לי עכשיו. הרכבתי משהו ב SKY, יש הצעות לשיפור? אפשר גם בחנויות אחרות באזור המרכז. איך הלוח הזה? האם עדיף לקחת 2 גיגה RAM ואז כשהמיינסטרים יהיה סטיקים של 4 אז להוסיף (לוח עם 2 סלוטים...)? 2 גיגה יסחוב סביר על WIN7 עם כרטיס מסך? איזה ספק בא עם המארז? לא רשום הדגם למרות שאני מתאר לעצמי שזה HEC. תודה מעבד AMD Athlon II X2 245 Box ₪314 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=ADX245OCGQBOX לוח אם Asus M4N68T-M ₪282 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=941040 כונן קשיח Samsung Spinpoint F3 HD502HJ 3.…
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מעבד I5 3317 2 כרטיסי מסך אינטל HD 3000 ו-NVIDIA 610M 500GB 4GB זכרון כולל עכבר ותיק
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכם חברים וחג שמח. אני מחפש מפרט שיהיה בנוי בצורה מושלמת לתקציב שלי ל-3 פרמטרים חשובים, חשוב לי לציין שיש לי כבר כונן SSD ואני מרוצה ממנו, אז אין מה לשים SSD במפרט, תודה. 1 - עבודה מהירה ואפקטיבית עם תוכנות עריכת מוסיקה. 2 - עבודה משרדית 3 - גיימינג. שאלון : . מה התקציב המקסימאלי? 5,300 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה עם תוכנות מוסיקה , עבודה משרדית , משחקים. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 2560x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נ…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
האם שווה לקנות מחשב נייד עם המעבדים האלה? יש המלצות כאלה?
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
עריכה: שוב, תודה רבה על העזרה.
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם! החלטתי לרכוש מחשב חדש, והסתכלתי קצת על המפרטים באתר בניסיון למצוא את המחשב בשבילי. מטרות המחשב הן: 1) שימוש ביתי - אינטרנט, תמונות, מוזיקה, אופיס וכו'.. 2) הצגת סרטים וסדרות טלוויזיה. 3) משחקים - תתפלאו או לא אבל מה שגרום לי לקנות מחשב חדש זה גם זה שהנוכחי ישן, אבל גם זה שאני לא יכול להריץ את דיאבלו החדש עוד שתי נקודות חשובות בשבילי הן: 1) כיום אני משתמש ברשת אלחוטית באמצעות אנטנה שחוברה למחשב על ידי כרטיס יעודי. אני צריך תמיכה בכרטיס זה, או לחלופין יכולת WIFI מובנית. 2) הטלוויזיה בחדר שלי ישנה, ובעלת חיבורי RCA בלבד, ולכן אני זקוק לכרטיס מסך שתומך ביציאה זו. לחלופין, אם קיים כבל שממיר בין HDMI לRCA אז גם אין בעיה. התקציב המוגדר הוא בין 3500 ל4000 שקל…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום חברים, אני מנסה לבנות לעצמי מפרט בערך בתקציב של 6000. (מזומן) המחשב בעיקר מיועד למשחקים. בלי מסך, DVD, עכבר... אשמח לשמוע הצעות. ההתלבטויות העיקריות שלי הן הכרטיס מסך, והמעבד. האם ללכת על דגם טוב של AMD? או ללכת על intel 920 למרות שזאת טכנולוגיה בחיתוליה? או בכלל כדאי לחכות עד ליציאת ה-Pentium-M ?? תודה, :s05:
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אנשים , אני צריך עזרה בקניית מחשב , הרבה פה יותר מבינים ממני אז אם תוכלו לעזור אשמח מאוד. הסכום שאני רוצה להשגיע הוא עד 3000 שקל. אני רוצה לקנות מחשב ויש לי אפשרות לקנות אותו פה בארץ ובארצות הברית. אני רוצה שהוא יגיע אחריות. אז ככה: גודל מסך: רצוי כמה שיותר גדול במחיר שאני מוכן להשקיע. משקל רצוי:לא משנה סוללה:רצוי שתחזיק הרבה זמן בלוטוס,מצלמת אינטרנט:רצוי שיהיה כונן קשיח:מהירות - 7,200 סל"ד , זיכרון פנימי של 8 ג'יגה מינימום , צורב DVD רצוי שתהייה אחריות בינלאומית אם אני קונה אותו בארצות הברית ואין העדפה כלשהי לחברה מסוימת.. *רצוי כרטיס קול וכרטיס מסך טובים. תודה רבה לכל העוזרים .
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום רב לכולם ! אני מקווה שאני מפנה את הבעיה לפורום הנכון.. במידה ולא אשמח אם תוכלי להפנות אותי לאן שצריך יש לי מחשב נייד Compaq CQ61 הוא הגיע עם וינדוס ויסטה - מקורי מיד לאחר הפעלה ראשונית יצרתי לבקשת הודעה שהופיעה לי במחשב דיסקים של גיבוי ראשוני של המחשב לפני 3 שבועות רכשתי וינדוס 7 מקורי דרך HP - גרסת עדכון מויסטה ל - 7 וזה הגיע בשני דיסקים שבוע שעבר ניסיתי להדליק את המחשב וצצה לי ההודעה הבאה : "widows failid to start a recent hardware or software change might be the cause" למרות שערב לפני השתמשתי במחשב בצורה רגילה ולא היה שום דבר חריג בכל אופן בהמשך להודעה הזו ניצבות בפני שתי אפשרויות : 1/ launch startup repair (recomended) 2/ start windows normally לא משנה מה אני בוח…
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
לכל העוזרים שלום רכשתי HP Pavilion dv6-6140ej לפני שנה ושמתי לב כי האפשרות של התאורת מסך לא עובד בכלל, לא בשילוב על כפתור הFN ולא דרך האפשרויות של צריכת חשמל, לא משנה אם המטען מחובר או לא פשוט האופציה של בהירות מסך לא עובדת במחשב בכלל. מישהו מכיר/נתקל??
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
כמה אתם חושבים שהוא עלה לפני שנה מעבד: [..] INTEL 2500 : CORE I5, S1155, 3.3Ghz - BOX ₪1010 לוח אם: [..] INTEL COLD LAKE : BLKDH67CL-B3 ₪452 זיכרון: [..] KINGSTON HYPER-X BLU 2048MB DDR3 1600MHz CL9 - זמין במלאי ₪95 כמות:4 כרטיס מסך: [..] SAPPHIRE HD6870 1GB GDDR5 - RETAIL ₪904 צורב DVD: [..] LG DVDRW GH-24NS90 X22 - BLACK - SATA - זמין במלאי ₪111 מארז: [..] ANTEC THREE HUNDRED w/o PSU - לרוכשי מחשב חדש! ₪282 ספק כוח: [..] HEC WIN+ POWER 600 - RETAIL ₪375 דיסק קשיח: [..] HITACHI 1TB SATA3 - לרוכשי מחשב חדש ! ₪565 הרכבת מחשב: [..] "הרכבה ובדיקות SILVER" - הרכבה + ביצוע בדיקות - אספקת מחשב עד 5 ימי עסקים ₪81 מחיר סופי כולל מע"מ: ₪4160 מפרט זה הורכב באתר: www.IQPC.co.il למ…
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן חברים, עקב המחירים הרצחניים בארץ החלטתי שאין ברירה ועליי להזמין מחשב נייד מחו"ל. שלושה חששות עיקריים: 1. לפי מחשבון העלויות, הסכום הסופי יוצא בערך 5,000 ש"ח (4800 ליתר דיוק). הפחד שלי הוא שבסוף אני יחוייב על 6,000. 2. נזק פיזי למחשב. 3. אין לי מושג בכלל איך עושים את זה?! מחירו המלא של הלפטופ הוא 999$ ואני רוכש מהאתר הרשמי של HP. מה שאני רוצה לשאול הוא: דרך איזו חברה אני מבצע את ההזמנה כך שיגיע בריא ושלם ושלא יפתיעו אותי במחיר. באתר של QSys הדגם עולה 6,800 והם מייבאים את זה אישי: http://qsys.co.il/items/534780-%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91-%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%93-HP-Spectre-X360-13-4002dx אז השאלה אם הערכת המחיר של 5,000 הגיונית? תודה!
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
לאבא שלי יש סולם, סתם לא... אבל יש לו מחשב נייד. המחשב הוא ARMADA V300 של COMPAQ (סלרון 400 מגה הרץ, 160 מגה בייט SDRAM, דיסק קשיח 5 ג'יגה בייט, כרטיס מסך ATI RAGE MOBILITY ועוד...). הוא מתעקש לא לקנות מחשב חדש, אלא רק לשדרג. אני צריך המלצה לשידרוג מינימלי (חשבתי על דיסק קשיח של 20/30 ג'יגה בייט, להעיף סטיק זיכרון של 32 מגה בייט ולהוסיף עוד 128 מגה בייט). האם הזשדרוג שהצעתי טוב (בוא נגיד בתקציב של 600-700 ש"ח)? האם במחשב כזה ישן מהירות ההארד דיסק משנה? האם תוספת הזכרון תעזור (לא לשכוח שזה SDRAM ולא DDR)? תודה!
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מתחיל ללמוד מדעי המחשב ואני מחפש מחשב חביב לתקופת הלימודים. נכון לעכשיו ראיתי את הדגם הזה: Asus P53E-SO061V Intel® Core i5 2410M Processor, 2.3GHz, 3MB Cache,1066MHz FSB 4GB DDR3 1333MHz (1 x 4096MB) 640GB (SATA) 5400rpm 15.6'' 16:9 HD (1366x768) LED Backlight anti-glare Integrated Intel® HD Graphics 3000 אחיות 3 שנים ע"י IBM (איסוף והחזרה בבית הלקוח) מחיר - 3300 בעיקורן אני מחפש מחשב שיחזיק לי לשלוש שנים הקרובות. המטרות העיקריות שלו הם אינטרנט, סרטי HD ולימודים (מדעי המחשב). הדבר הכי חשוב לי במחשב הוא שהוא יהיה מחברה ידועה וטובה ללא כל בעיות נפוצות, והכי חשוב זה האחריות. רציתי לשאול מה אתם חושבים על המחשב הנ"ל? איך Asus בתור חברה ואיך האחריות ש…
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן מתחיל בקרוב תואר במדעי המחשב המחשב ומתלבט בין שני מחשבים: Asus X556UA XO100T i7 7500U https://m.ivory.co.il/catalog.php?id=20166 Dell inspiron 5567 i7 7500U http://www.b-student.co.il/Product/36148671/מחשב-נייד-Dell-Inspiron-5567---i7-7500U--מסך-15-6--3Y--WIN10---256SSD---8GB מה דעתכם? האם יש עדיפות לאחד מהם?
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
קניתי את הדגם החזק יותר (i5-460m, 1gb, 500gb) לפני שבועיים עם רעשים מהרגע שהפעלתי אותו, פניתי לדל ובאמת היתה בעיה מוכרת בהארד דיסק של seagate החליפו לטושיבה חדש, קיבלתי אותו חזרה עדיין עם צליל מעצבןן מכיוון המעבד (צד ימין למעלה) בדקתי עם חברים לוודא שאני לא מטורף וגם הם שומעים את אותו רעש. עודכנו כל העדכונים/דרייברים של המעבד... זה הרעש הטבעי של ה i5?? אשמח בבקשה לעצה למי שיש את אותו דגם/מבין בנושא....
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. crysis 3, bioshock infinite -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות, לא משתמש בפילטרים. הכי חשוב מבחינתי זה להריץ משחקים על הרזולוציה הטבעית של המ…
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני צריך שני מפרטים למחשבים שישמשו בעיקר לעבודה משרדית אך גם למשחקים פה ושם. התקציב לראשון כולל מסך (לא LCD) הוא באזור ה-4000-4500 השני כולל מסך LCD הוא באזור ה-5000-5500. שני המסכים 17 אינץ'. משהו שמעניין אותי לדעת הוא למה במפרטים רק ממליצים על Athlon? אינטל פשוט פחות טובים או שיש איזשהו הסכם פרסומי כלשהו? ועוד שאלה היא מאיפה המחירים בלוחות המפרטים? אם לא ניתן לפרסם על גבי הפורום (שלדעתי ניתן הרי אין פרסום כלשהו של החברה) אשמח לקבל בהודעה פרטית. ושאלה אחרונה שאם לא מתאימה אשאל במעבדים, היא מהו ה-Athlon64 הזה? הוא 64Bit? ומה ההבדל בינו לבין אינטל עם פי 2 Ghz? (לצורך העניין ה-3Ghz). תודה רבה רבה מראש, אורן.
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי! אשמח מאוד לעזרה בבניית מפרט למחשב ללימודי אנימציה, בתקווה שיוכל לשרת אותי כבר כמה שנים קדימה 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7000 ש"ח, ממש מעדיפה לא לחרוג אם אפשר. חריגה רק בשביל באמת לא לעשות פשרות אלימות מידי. 2. מה שימושי המחשב: אנימציה ועריכת וידאו\תמונות (הרמוני, מאיה, אפטר אפקטס, פרימייר, פוטושופ...) 3. האם יש צורך בציוד הקפי: כן, מסך (המלצות יתקבלו מאוד בברכה) 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא באמת יודעת על מה מדובר... 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס כן, WIN10 …
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? משחקים בינוניים (בהמשך ההודעה אפרט ), סרטים ובעתיד הקרוב גם ללימודים.. * גודל המסך? לא חשוב לי כל כך * רזולוציית המסך? רזולציה נורמלית לא חשוב כל כך.. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט?אין * משקל רצוי? לא חשוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא חשוב * האם יש צורך ביציאות מיוחדות?אם יהיה HDMI זה יהיה מעולה אבל לא קריטי * Bluetooth? לא חשוב * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח?לפחות 500 GB * כונן אופטי?כן רצוי שיהיה צורב * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? עדיף שתיהיה * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?לא אין העדפה כלשהי * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם - אין משהו ספציפי עכשיו לגב…
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום חברים אני צריך את עזרתכם במציאת מפרט, עדיף דגם ספציפי מחנות אמינה. להלן הפירוט: 1. מה התקציב המקסימאלי?2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?עבודה משרדית וצפייה בסרטים וסדרות. 3. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 9 4. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא. 5. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? מערכת הפעלה והרכבת בחנות, דגש על דגם מוכן במארז 6. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? חנות אמינה (לא ivory) באזור חולון-ראשון-בת ים 7. האם חשוב לשמור על …
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-