עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. אהלן חברים, שימושים עיקריים: משחקים, סרטים אינטרנט ומוזיקה. גודל מסך: עד 15.6 (אפשר גם פחות) ניידות: לא כל כך קריטי המשקל והגודל אבל כמה שפחות עדיף כי אני מתכוון להשתמש בו גם בלימודים בעתיד כרטיס מסך, זיכרון ומעבד: אני לא כל כך מבין אז מה שתמליצו לי תקציב: באזור ה 4000 בעיקרון שמתי עין על המחשב הבא http://www.pcpocket.co.il/ProductInfo.asp?ProdId=2500 מה אתם אומרים?? אשמח לעצות ודעות נוספות תודה

• 0 תגובות
    • 496 צפיות
  2. Started by philips456,

שלום, המחשב נועד לעבודה עם תוכנות כבדות (כמו Matlab, Visiol Studio, CST וכדומה) צפיה בסרטיםת, גלישה באינטרנט ואופיס. גודל מסך רצוי כמה שיותר גדול, אבל מתאים לי 15.6 אינץ. משקל המחשב רצוי בין 2 ל-3 ק"ג. זמן סוללה, עדיף כמה שיותר (מבחינת שעתיים וחצי מספק). יציאות מיוחדות, HDMI USB3 .בלוטות רצוי שיהיה. יש צורך בצורב DVD. מעדיף שהלפטופ יהיה אחד מן החברות הבאות: Toshiba,HP,Dell. לכן בחנתי כמה מהחברות: 1. Toshiba Satellite L655 1E8 http://www.fre.co.il/Product.asp?Pid=ori64&Cat2Cat1ID=39&Cat2ID=89&aff=Zap〈=he 2. HP Pavilion dv6 http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?ProductID=7072 3. Dell Inspiron n5110 http://www.saleshop.co.il/Product.asp?Pid=IN5110BKi241&…

3. שלום ברצוני לרכוש מחשב חדש, אשר מלבד לשימושים יומיומיים כגון אינטרנט\אופיס, יתאים גם לעבודה עם תוכנות לעיבוד נתונים כגון PASW aka SPSS וSIGMASTAT מעט פוטושופ בסיסי. הדגש העיקרי הוא על שימוש בתוכנת ה-MATLAB. המחשב ישמש להרצה של סימולציות כבדות בתדירות של כפעם בשבוע כאשר ברצוני להיות מסוגל להמשיך לעבוד עם המחשב בזמן שהסימולציה רצה. מבחינת תכני HD\ מוזיקה, ברשותי מערכת ביתית, והמחשב ישמש כספק משני לתכנים אלו, כך שהדרישות לא חייבות להיות גבוהות. לא דרוש ציוד היקפי ו\או תוכנת הפעלה. חשוב לי שהמחשב יהיה שקט ככל האפשר. התקציב גמיש, כל עוד יחס העלות\תועלת משתלם. בתודה מראש למשיבים

• 12 תגובות
    • 2.3k צפיות
  4. Started by sapartil,

עבור גלישה ברמה בסיסית, כלומר דפדוף באתרים, הורדת סרטים ומוסיקה, שיחות וידאו בסקייפ ומסנגר.ולכן שתי שאלות : האם המחשב הנ"ל טוב לשימושים שלי ? האם אפשר לקנות מחשב טוב יותר בתקציב של עד 2300 ש"ח ? SAMSUNG RV511-A03IL מערכת הפעלה:Windows 7 Home premium 64Bit מעבד: Intel Core I3-380M 2.53GHz . זיכרון: 4GB DDR3 כונן קשיח: 320GB כונן אופטי : Super Multi Dual layer כרטיס מסך : Intel GMA HD Shared כרטיס קול: HD (High Definition) Audio כרטיס רשת: GigaBit Lan רשת אלחוטית: 802.11b/g/n BlueTooth 3.0 מסך: LED "15.6 מצלמה מובנית : קיים רמקול: רמקולים סטריאופוניים 2X1.5w מיקרופון מובנה סוללה בעלת 6 תאים – עד 10 שעות עבודה 3 חיבורי USB2. כניסת VGA , יציאת אוזניות , יציאת…

• 0 תגובות
    • 965 צפיות
  5. Started by VanGuard,

אני מעוניין להחליף הארד דיסק לmacbook a1181. מחיפוש באינטרנט עושה רושם שמה שיש בשוק כרגע מתאים למאק אבל לפעמים אני מוצא איזכורים של משתמשי MAC שלא הסתדר להם עם הארד דיסק כזה או אחר. הדגמים שאני שוקל הם: 1. Momentus 500GB 16MB 7200RPM Sata II ST9500420AS 2. Travelstar 7K500 500GB 16MB 7200RPM Sata II 3. Travelstar 5K500.B 500GB 8MB 5400RPM Sata II 4. Scorpio 500GB 16MB 7200RPM Sata II WD5000BEKT 5. Scorpio 500GB 8MB 5400RPM Sata II WD5000BPVT למישהו יש נסיון עם אחד מאלו ב-MAC? בחנות לא מוכנים לקחת אחריות אם הוא יתאים או לא אז כבר אין לי כל כך את מי לשאול.

• 0 תגובות
    • 544 צפיות
  6. Started by Tal-T,

אז ככה מה התקציב המקסימאלי: 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 50 שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט , משחקים לא כבדים , צפייה בסרטים וסדרות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. COD , FSX , סימולטורי טיסה שייצאו בעתיד -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 19" 1680X1050 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? משחקים לא כבדים …

• 0 תגובות
    • 633 צפיות
  7. אני רוצה לפרסם מפרט אבל לא מוצא בשום מקום איך מעתיקים את הלינקים מהאתר (rsm.co.il) ככה שיהיו עם המחיר וכתובים מסודר. מישהו יכול לעזור לי בזה בבקשה?

• 2 תגובות
    • 587 צפיות
  8. CPU Type Intel Pentium 4 630, 3000 MHz Motherboard Name MSI P35 Neo (MS-7360) (2 PCI, 3 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN) Motherboard Chipset Intel Bearlake P35 System Memory 2048 MB (DDR2-800 DDR2 SDRAM) כרטיס מסך - NVIDIA GeForce 9600 GT 512 MB זה המפרט שלי או לפחות היה עד שנשרף הלוח... עכשיו אני יודע שגם מעבד צריך להחליף אז צריך המלצה למשהו במקום וזה אפשרי לשמור את הכרטיס מסך? או שגם הוא צריך החלפה? תודה.

• 9 תגובות
    • 945 צפיות
  9. שלום אני מחפש לוח אם למפרט הבא אבל קצת מבולבל מכל האפשרויות. קודם כל זה המפרט: מעבד: intel i5 2400 כרטיס מסך: gigabyte gtx460 זכרון: 2x2gb או 1x4gb ספק כח: 500w אני צריך לבחור לרכיבים האלה לוח אם כמה שיותר זול אבל עדיין בגבול האיכותי. נגיד עד 350 שח. או של asus או של gigabyte מכיוון שאלה החברות שהספק שלי עובד איתן. אין לי צורך בכניסות מיוחדות או חיבורים מיוחדים, משהו סטנדרטי לחלוטין. אולי רק usb3 לעתיד. המחשב מיועד לשימוש אישי, אני משחק רק משחק אחד (והרבה) שהוא Starcraft 2 אז חשוב שהמשחק יפעל טוב בביצועים כמעט הכי טובים. חוץ מזה המחשב הוא לשימוש יום יומי אבל חשוב לי שהוא ירוץ כמו טיל. תודה מראש, אמיר.

10. Started by marazili123,

שלום. הרכבתי את המפרט הבא עבור שימוש משרדי, גלישה, סרטי HD וגיימינג (לא כבד במיוחד אבל שיספיק לשנתיים הקרובות) התקציב שהעמדתי לעצמי הוא 5000 שקל לכל החבילה. מארז Antec Three Hundred Midi Tower Gamer Black Case (No PSU) ספק כוח Seasonic 620W Bronze Retail לוח אם GA-Z68MA-D2H-B3 מעבד Core i5 2400 3.1Ghz, s1155, 6MB, GPU Core, Tray קרור למעבד Scythe Katana 3 CPU Cooler (For Intel Only) הארד דיסק WD Caviar Blue 1 TB SATA זיכרון DDR3 1333Mhz 2x4GB G.Skill SNIPER Dual Channel CL9-9-9-24 צורב DVD iomega SuperSlim USB 2.0 DVD±RW x8 Black מסך DELL LED U2312HM כרטיס רשת אלחוטי PCI Edimax EW-7722IN כרטיס מסך GIGABYTE - AMD HD 6770 OC 1GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI DP PCI-E רמקולים CREATI…

11. Started by rost1k,

שלום אני מתלבט בין 2 מפרטים מKSP CORE I3 2100 SCYTHE KATANA 3 ASUS P8H61-M G.SKILL 1333 MHZ 4GB SEAGATE 500 GB sata 3 GIGABYTE GTX460 SOC SAMSUNG צורב THERMALTAKE V4 SEASONIC 620W 80+ עם הרכבה חובה . 3006 שקל. ומפרט שני : ANTEC 100 GTS 450 INTEL I3 2120 SEASONIC 500W ואותו לוח אם 4GB 1600 MHZ GSKILL אם יש יותר טובים מKSP פתוח להצעות . תודה גולדמן

• 0 תגובות
    • 643 צפיות
  12. אשמח לקבל כאן עזרה בבניית מפרט מחשב לשימוש ביתי 1. מה התקציב המקסימאלי?3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף לא לחרוג אלא אם ההבדל יהיה משמעותי. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? 88% גלישה, אופיס ותכנות, 10% סרטים, 2% משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. oblivion, titan quest , skyrim, dragon age ואולי גם fifa. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כעת …

13. Started by guysilent,

אהלן חבר'ה. אני צריך את המחשב ללימודים באוניברסיטה ולמשחקים, נגיד שכבדים. גודל מסך 15.6. משקל לא חשוב יציאת HDMI 500 גיגה לפחות, עם דיסק SSD גם. בלוטות לא משנה צורב בלוריי אין לי העדפה לחברה כלשהי התקציב לא כולל רשיון למערכת הפעלה תודה.

• 0 תגובות
    • 492 צפיות
  14. שלום, מחפש מחשב נייד חדש, המטרה היא לרוב לאימייל+אינטרנט, אך לפעמים גם לסרטים וסדרות. - גודל מסך - היום יש 15.6 וזה מתאים לצפיה בסרט או סדרה, זה פחות או יותר גם הכיוון (עם אופציה לאינץ אחד פחות אם יתאים מבחינת שאר הדרישות...) - משקל - המחשב יהיה בעיקר בבית, אז סוגיית המשקל יותר זניחה, למרות שקל תמיד עדיף. - זמן סוללה - של 4 שעות לפחות יהיה טוב. - תוספות - WIFI N כמובן, חשובה יציאת HDMI. - דיסק קשיח - לפחות 500 GB. - כרטיס מסך - יהיה נחמד אם יהיה כרטיס מסך קצת יותר טוב מהגנרי, אם אי פעם אחליט להריץ משהו מעט כבד יותר (משחק פה ושם..) - אמינות! הנייד האחרון היה של HP Compaq והוא היה זוועה. נשלח לתיקון כ-4 פעמים בשנה הראשונה שלו... התקציב לא גדול, כ-3000 שקל מקסימום, אשמח ל…

15. Started by aiman407,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בסרטים HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). יצרן: Samsung רוחב המסך: מסך רחב 16x9 גודל מסך: 22 זמן תגובה: 5 חיבור DVI: כולל -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות - …

• 40 תגובות
    • 3.3k צפיות
  16. Started by JamesH,

. מה התקציב המקסימאלי? א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך - לנסות לחסוך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב - מעדיף שלא, אבל יש מצב 2. מה שימושי המחשב (תכנות, משחקים, אופיס) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש - שימוש שוטף, יכול לפעול גם לילות שלמים מדי פעם. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: Battlefiled Bad Company 2. GTA4, Starcarft 2 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך): 1280x1024, אינשט 19 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות) גבוה עבור הרזלוציה הנמוכה שלי, הייתי שמח שגם אם אני אשדרג את המס…

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  17. שלום לכולם, אני מעוניין לרכוש מחשב שולחני, כולל מסך בגודל 21-23 אינצ' עבור תוכנת העריכה AVID 5. הדרישות המינימליות של התוכנה, כפי שהם נכתבו באתר החברה נמצאים כאן: Computer: Avid-qualified Windows-based computer or laptop2 (see details)OS: Windows 7 Professional (64-bit), Windows XP Professional SP3 (32-bit), Windows Vista Business SP2 (64-bit), Windows Vista Ultimate SP2 (64-bit) Processor: Intel Core 2 Duo 2.33 GHz processor or faster Memory: 4 GB of RAM (6 GB of RAM recommended for Windows 7 and Windows Vista) Graphics Card: NVIDIA Quadro FX family3 (FX 560 or higher) Internal Hard Drive: Minimum 500 GB 7200 rpm hard disk מלבד זאת אני אצטרך גם: זוג רמקולים איכותיים כרטי…

• 12 תגובות
    • 2.1k צפיות
  18. Started by iem,

אהלן אנשים ! ;D אני מחפש מחשב ללימודים שיהיה פעיל באזור ה-8-10 שעות ביום וצריך שיהיה לו קירור טוב (כלומר לא נטבוק נכון ?!)... מה מומלץ? אני נוטה לכיון לנובו אבל אין לי מושג כי זה עבור מישהי ולא בא לי לפשל אחרת ...

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. שלום לכולם, יש לי מחשב קיים שמשמש כHTPC לצפייה בסרטים ע"ג LCD 37". במפרט הקיים היום סרטי HD נתקעים (עוצרים ואז ממשיכים וכו'). אני רוצה לשפר המפרט הקיים בחלקים (גם מיד שניה) עד 250 ש"ח. מתלבט במה כדאי להשקיע את התקציב (מעבד, זכרון, או כ. מסך). המפרט הקיים - לוח אם תומך בתושבת 478. מעבד סלרון 330 - 2.6GHZ. זכרון - 768מ"ב, מהירות - 400MHZ. כ. מסך - AGP geforce 5200 128mb. במה כדאי לשים התקציב ? תודה רבה לעוזרים !

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  20. Acer One 753-U362KI‎ ‎Model Name‎‎753-U362KI‎‎ CPU‎‎Intel® Celeron processor U3600 (2MB L3 cache, 1.2 GHz, DDR3 800 MHz)‎‎ Memory‎‎2GB Dual-channel DDR3 SDRAM support with two soDIMM modules, Up to 4GB‎‎ HD‎‎500GB‎‎ Display‎‎11.6'' HD (1366 x 768), high-brightness (200-nit) Acer CineCrystal™ LED-backlit TFT LCD‎‎ GPU‎‎Intel® HD Graphics with 128 MB of dedicated system memory, supporting Microsoft® DirectX® 10‎ ‎ Dual independent display support‎‎ Webcam‎‎1.3 Megapixel WebCam‎‎ Optical Device‎‎None‎‎ Lan‎‎Gigabit Ethernet‎‎ Wireless‎‎Acer InviLink™ Nplify™ 802.11 b/g/n Wi-Fi CERTIFIED™‎‎ Bluetooth‎‎Yes, (Bluetooth® 3.0 + HS)‎‎ Audio‎‎High-definition audio support‎ ‎ MS-S…

• 0 תגובות
    • 686 צפיות
  21. Started by guyby,

שלום, יש לי מחשב דיי ישן בן 6 Fujitsu Amilo Pro V2000 נגמרה לו סוללת ה-CMOS/BIOS ואני צריך להחליף אותה. הבעיה היא שאני לא מוצא איפה היא (פתחתי רק מלמטה - יש זיכרונות HD ומתחתיהם כלום) מישהו יודע איפה זה?

• 2 תגובות
    • 893 צפיות
  22. Started by LENOVO,

ש לי מחשב נייד lenovo s10-3 ויש לי 1 RAM... עכשיו אני רוצה להחליף ךזיכרון הזה http://www.ebay.com/itm/2GB-RAM-MEMORY-4-Lenovo-IdeaPad-S10-3-S10-3c-DDR3-/270790530998?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3f0c5f97b6#ht_1787wt_1163 איל אני יכול לדעת אם המחשב יכול להחזיק כזו כמות של זיכרון? זה המעבד: Intel® Atom™ Processor N450, 1.66GHz כרטיס מסך: intel® graphics media accelerator 3150 גודל מסך: ‎10.1'' high-defnition LED backlight display, 16:9 widescreen מערכת הפעלה ‎Windows 7 Starter 32 bit המחשב יצליח להחזיק את התוספת של הראם?

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. שלום, אני מתכנן לרכוש מחשב לעבודה משרדית, Office ואינטרנט. כמו כן גם לצפיה והקלטה של טלויזיה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית. צפיה והקלטה של טלויזיה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מתכנן לחבר את זה למסך U2410 שיקנה בנפרד. הרזולוצי…

24. * מטרות המחשב? צפיה בסרטי HD, קריאת PDFים, תכנות, פוטושופ (לא כבד), אינטרנט ושימושים משרדיים, GNS, VMware. * גודל המסך? רצוי 15.6 * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? רצוי, אני לא יודע מה זה זמן סוללה ארוך אבל נדמה לי 3-4 שעות לפחות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) HDMI, VGA * בלוטות? אם יש אז נחמד. * גודל מינימלי של כונן קשיח? 320GB * כונן CD/DVD? צורב? אפשרי שיהיה צורב. * כונן Bluray? לא נדרש. * האם נדרשת אחריות בינלאומית? לא. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא חובה. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? HP,DELL,ASUS אם יש עוד חברות טובות אז בכיף. יש לי שאלה חשובה - כשקונים מחשב נייד מקבלים איתו דיסק דרייברים? אם כ…

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  25. חבר ביקש ממני עזרה ואני ממש לא מבין בנושא הוא צריך מחשב לעבודה ב AUTOCAD ו SolidWorks. אני לא יודע להגיד לכם מה בדיוק הוא עושה עם זה אבל הוא מהנדס מכונות אם זה עוזר. ניסתי קצת לחפש בפורום אבל רק יצאתי יותר מבולבל. ראיתי כל מיני המלצות על מעבדים,כמות זכרון,כמות של כוננים קשיחים,כרטיסי קוואדרו לעומת כרטסי מסךרגילים בקיצור זה לא התחום שלי ומחשבים זה לא התחום שלו ככה שכל אחד מנסה למכור לו איזה בוליש אחר. אין ממש תקציב מוגדר , השאיפה היא להוציא כמה שפחות אבל למיטב הבנתי אי אפשר להגיע למחשב נורמאלי אם מפרט בסיסי. בו נגיד שהקציב הוא סביב ה 3000 ואפשר לחרוג עד 4000 שקל כדי לקבל ביצועים נורמאלים/טובים תודה מראש לכל מי שעוזר

• 2 תגובות
    • 894 צפיות

דיונים חדשים בפורומים