עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by YoniDahan,

אהלן, בכמה אתם מעריכים את השילוש הבא.. מעבד: AMD FX9370 לוח: ASUS 990FX SABERTOOTH R2.0 זיכרונות: G.SKILL 3X8GB DDR3 RIPJAWS X

• 7 תגובות
    • 2.8k צפיות
  2. Started by xbuka,

היי אני צריך קצת עזרה במפרט, מתכנן להרכיב מחשב תקציבי (2K+-) , שיחליף מחשב ישן היעוד העיקרי זה אינטרנט ופוטושופ, ככה שנושא הזכרון חשוב מאוד. הבסיס יהיה core 2 dou, זכרון 1 או 2 גיגה ודיסק כנראה 160G (יש לי הרד דיסק חיצוני+80G ישן ככה ש160 יספיק לי) ראיתי באתר של גולד טופ אפשרות להרכיב מפרט http://www.goldtop.co.il/buildComp.asp?type=INTEL2 נראה לי נחמד העסק שם, אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי (או דרך אתר אחר לחילופין) במיוחד בכל המסביב ,מארז\לוח\ספק וכו' שאני לא ממש מבין בזה הרבה . אין שום חשיבות ליופי מארז ושאר השטויות, וגם צורב מקלדת עכבר ומערכת הפעלה לא צריך (יש כבר) תודה לכל העוזרים! ;D

• 7 תגובות
    • 715 צפיות
  3. Started by guyafik11,

שלום, אני סטודנט למדעי המחשב וצריך לקנות מחשב חדש ללימודים. בנוסף אני מחפש מחשב שמסוגל להריץ פיפא 16 טוב (המשחק היחיד שאני משחק בו) - חשוב לי שהוא יריץ אותו טוב גם בשנה-שנתיים הקרובות ולכן צריך כרטיס מסך נורמלי אני מתלבט בין שני הלפטופים האלו : http://ksp.co.il/?enter_zap=1&store=shipment&uin=30105&utm_source=zap&utm_medium=cpc&utm_campaign=zap - קל משקל , סוללה חזקה , כרטיס מסך טוב, מעבד חסכוני אך חלש יותר https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=15061 - מעבד חזק, כרטיס מסך טוב, כבד יחסית ויקר האם ההבדל בין ה-GT940 ל-GTX960 משמעותי? שמתי לב שיש גם הבדל בין המעבדים התקציב שלי הוא די מוגבל ( 4500 ש"ח) והלפטופ השני…

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  4. Started by Karos,

עבר הרבה זמן מאז שקניתי מחשב והלכתי לאיבוד בין כל החידושים שיצאו... אני צריך מחשב שישמש למשחקים, סרטים (כרגע הוא לא מחובר לטלוויזיה אבל אולי בעתיד) וכמובן אינטרנט אני לא גיימר כבד, אבל חשוב לי שכל המשחקים יפעלו גם אם לא באיכות המקסימלית שלהם. אני מעדיף מעבד אינטל על פני AMD ובכרטיס מסך NVidia על פני ATI מסך LCD אני צריך גם מערכת הפעלה, יש טעם להשקיע בויסטה או ש-XP מספיק לשימושים שלי? לא צריך רמקולים אני אשתמש באלה מהמחשב הקודם. בקיצור... מעבד, לוח אם, זכרון, הארד דיסק, מארז, צורב DVD, ספק כוח ומסך. צריך לבחור קירור למעבד ולמארז או שזה כלול כבר? ועוד משהו, שהמחשב יהיה שקט אפשר לחרוג טיפה בתקציב אם זה שווה את זה תודה ענקית

• 7 תגובות
    • 675 צפיות
  5. Started by falken,

אוקי אני מעוניין לקנות מחשב נייד שישמש אותי לעבודה... אני צריך להפעיל תוכנה אחת שהמפרט שהיא דורשת זה : Windows 7 (latest Service Pack, 32/64 Bit), 2.0 GHz Intel Core 2 Duo or AMD Athlon 64 X2, 2 GB RAM (4 GB recommended) חשבתי על המחשב הבא : http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?productid=11940 עכשיו מה דעתכם אליו ? אפשר להשיג במחיר שלו מש'ו יותר טוב וחזק ?

• 7 תגובות
    • 853 צפיות
  6. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5,500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לנצל את כולו ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 ש"ח נוספים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר עריכה גראפית, ומשחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Photoshop, Indesign, Illustrator - פרנסה \ Cuebase - תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA5, DayZ ,Overwatch, Diablo 3, Starcraft2, Heroes of the Storm -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מס…

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. דברים נדרשים: מעבד E6600 חוות דעת על לוח אם: 1. Intel P975XBX2 2. GA965PDS4 Gigabyte מחיר: 1029 ש"ח 3. GigaByte GA-965P-DQ6 מחיר: 1290 ש"ח אם יש לכם לוח נוסף שיכול להתאים בטווח המחירים אז בכיף מה אתם אומרים על רכיב זכרון זה: G.Skill DDR II PC5400 667MHZ 2GB Dual Channel 3-4-3-8 מחיר: 1520 ש"ח כמו כן מה הספרות האחרונות אומרות? מה אתם אומרים איזה זכרון לקנות? המלצה על כרטיס מסך GF? מה אתם אומרים על:GIGABYTE GeForce 7900GT GV-NX79G256DP צריך המלצות למארז? קירור מים מומלץ או לא? יש קיט של טרמלטק ב700 ש"ח HD- בנפח של 250Gb

• 7 תגובות
    • 662 צפיות
  8. אז המפרט הוא לחבר שנדלק על משחקיםחדשים, ומכור לפריימרייט. הדרישות לפי חשיבות יורדת הן כאלה: 1. מחשב שיריץ את משחקים כמו OBLIVION, NWN2 וכו באיכות גבוהה 2. מחשב שיתאים גם לתכנות וקידודים...ההתייחסות היא בעיקר למעבדים וזכרונות וסוגיית אינטל-AMD מי יותר טוב למה 3. אפשרות שדרוג עתידית בהיבט של כרטיס מסך, אבל לא פחות, גם בהיבט של התושבת (החלפת מעבד ו/או זכרונות). יעני CROSSFIRE או SLI זה כמעט חובה ראיתי אינסוף מפרטים באתר שמתאימים. היסבה שפתחתי ת'רד חדש היא בגלל שתי הסתייגויות: 1. אולי שווה לחכות עוד חודשיים שלושה לאיזו פריצת דרך צפויה (למשל DX10, או איזו תושבת מטורפת חדשה למעבדים, או משהו שיוליד האיחוד של AMD-ATI ) 2. איפה כדאי לקנות? במידה ואסור להמליץ על חנויות בפורום…

• 7 תגובות
    • 604 צפיות
  9. Started by Guy Ziv,

שלום לכם, איך אפשר לדעת האם ללוח יש בקר NVME? אני מניח שללוחות חדשים כן אבל אני רוצה לדעת איך אפשר לוודא אני מתעניין למשל ב ASUS PRIME X570-P ב Manual האזכור היחיד ל NVME הוא זה: NVMe RAID modeThis item allows you enable or disable the NVMe RAID mode. Configuration options: [Disabled] [Enabled]

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  10. Started by primo,

מעבד: INTEL CORE 2 QUAD S775 2.4GHz Q66000 STEPING G0 - BOX אחריות: ללא הגבלת זמן. אסטרוניקס/חיון מקורי. מחיר: ¤1443 לוח אם: GIGABYTE GA-P35-DS3R אחריות: שלוש שנים. מחיר: ¤662 כרטיס מסך: GIGABYTE NVIDIA 8800GT 512MB,256BIT אחריות: שלוש שנים. מחיר: ¤1440 דיסק קשיח: WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500AAKS אחריות: שלוש שנים. מחיר: ¤379 צורב DVD: LG DVDRW GSA-H62N DOUBLE LAYERED X18 - BLACK - SATA אחריות: שנתיים. מחיר: ¤187 זיכרון: CORSAIR 2048MB (1024MB X2) DDR2 800MHz DUAL CHANNEL KIT אחריות: ללא הגבלת זמן. מחיר: ¤437 מארז: NZXT APOLLO w/o PS -BLACK אחריות: שנה מחיר: ¤415 ספק כוח: ENERMAX LIBERTY 400W - ELT400AWT אחריות: שלוש שנים. מחיר: ¤393 קרור למארז…

• 7 תגובות
    • 817 צפיות
  11. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000-3500 אפשר לחרוג מעדיף שלא ולא בהרבה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג - תכנות (unity + vs code) - שימוש יום יומי בסיסי 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך גיימינג 144 לא יקר מדי - מוכן להוסיף אקסטרה כסף 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) יש לי ספק כוח 550w שיכול להישאר במידה והמתח יספיק וכרטיס מסך RX470 שאולי יכול להישאר אבל אני לא מבין מספיק בזה 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא מאוד 6. האם ישנה הגבלה או …

12. Started by bono_71,

אני צריך מפרט לחבר ,הכי קרוב שאפשר למשחקים,אני יודע שהתקציב דל אבל מה שאפשר יתקבל בברכה אין צורך במסך ובציוד הקפי קופסה בלבד. חשוב ספק כוח חזק. תודה לעונים.

• 7 תגובות
    • 804 צפיות
  13. Started by MBoomer,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3300 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם צריך אז לנצל, כמובן שאם אין צורך מעדיף לשלם פחות ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Skyrim, Shadow of Mordor, Borderlands, etc. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 23" ברזולוצית 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות (HIGH-Ultra) 3.…

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  14. Started by d1v,

אז לפי הכותרת אני מחפש משחב חזק שיריץ את המשחקים הכבדים ביותר,מעוניין לקנות ב TMS בשביל ה OC. יופע המארז לא חשוב,העיקר שיהיה כמה שיותר טוב. יש לי בבית 2GB RAM GSKILL 800MHZ PK אז אם אפשר לכלול אותם במחשב יהיה ממש טוב. המחיר המקסימלי הוא 5K אבל אפשר לעלות טיפה אם זה משמעותי. קניית המחשב תתבצע עוד היות,בתקווה ויבנה המפרט. משחק בעיקר על מחשב 15",אשר ישודרג ל 19" ממש בקרוב. בעיקר שיהיה בנוי מQUAD וכמה שיותר חזק,תודה מראש.

• 7 תגובות
    • 680 צפיות
  15. Started by ron1919,

מטרות המחשב? אינטרנט משחקים כבדים על high כמו gta iv וBattlefield: Bad Company 2 , צפיה בסרטים * גודל המסך?16.4 Full HD * משקל רצוי?אין * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? 2+- שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? USB eSATA VGA HDMI * בלוטות?כן * גודל מינימלי של כונן קשיח?7,200 סל"ד 350GB * צורב DVD?כן שתומך LightScribe * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?hp עם יש בפחות מ 8000 זה גם טוב

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  16. Started by nbav,

יש לי כרגע בעיות במחשב הנוכחי פתחתי נושא בפורום תמיכה טכנית לתקלות חומרה במידה ואני לא אמצא פתרון, אני כנראה אאלץ לקנות במחשב חדש אני לא ממש מבין כיום מבחינת איזה חברות טובות וכדומה ולכן אשמח להסבר על הרכיבים שאתם ממליצים (מה היתרונות שלהם וכדומה) ". מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?" עד 3,000 ש"ח לא ניתן לחרוג מהתקציב "מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)?" גלישה באינטרנט ואם אפשר גם משחקים, אני אשמח א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה)." " פיירפוקס הייתי גם רוצה שתכונה …

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. אני מחפש נייד 14" או 14.1 מבחינתי זה הגודל האידיאלי- מספיק גדול להקלדה ומספיק קופמקטי לנשיאה תקציב- עד 4K עדיפות לכיוון 3K ככל שיענה על דרישותיי: מעבד: I5 מדור 4 ומעלה, או I3 דור 6 זכרון: 6GB ומעלה אחסון: SSD חובה 128 ומעלה משקל: עד 1.75 קילו כל השאר פחות חשוב. יש לחברה שלי HP ENVY 4 שאני מאוד אוהב לעבוד איתו. מקלדת נוחה מאוד. אז חשבתי ללכת על זה שנראה מתאים לדרישות שלי: http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?productid=16629 אלא אם כן תגידו שמדובר בקטסטרופה. או שיש אותו במחיר טוב יותר במקום אחר לצורך ההשוואה, אני היום עובד עם ASUS UX31E וחושב שהוא נייד מאוד לא נו…

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. היה Laptop של חברת DELL מדגם C540 שנשבר לו המסך, ורצו 3,000 ש"ח תיקון. עדיף כבר לרכוש מחשב חדש וטוב יותר. לכן, אשמח מאוד לקבל המלצה למחשב נייד (Laptop). תקציב : 5,000 - 6,000 ש"ח מטרות : בעיקר אינטרנט, עבודה עם אופיס וקצת משחקים חשוב שיהיה לפחות חצי ג'יגה זכרון, צורב (אם אפשר צורב DVD, בהחלט עדיף) ומהיר. תודה !

19. Started by ozwrx,

שלום חברי פורום יקרים, אני קונה מחר מחשב ואני מתלבט בין שני מפרטי אלה בלבד את שתיהם אני קונה ב 1600 שקל למזומן (עולים אותו כסף)- ככה אני משיג אותם רק עיזרו לי בבקשה איזה מהם לבחור: מפרט 1: מעבד Intel P-D Dual Core 2.66GHz 805 * לוח אם מתקדם INTEL GRANT COUNTY 2 * כרטיס מסך ATI X300 תומך PCI-X מובנה על הלוח * חבילת זכרון מהיר DDR2 בנפח 512MB במהירות 667MHz * דיסק קשיח בנפח 80G SATAII + צורב DVDRW Dual layer X 16 כולל מקלדת ועכבר אופטי ומארז 450 וואט מפרט 2: מעבד Intel LGA 775 64Bit -524- P4 3.0 לא דואלי לוח אם BIOSTAR 945 עם כרטיס מסך לא מובנה עם FSB 1066 כרטיס מסך ATI X300 PCIX 256MB לא מובנה זיכרון DDR2 512MB 667MHZ דיסק קשיח 160GB SATA2 + צורב DVD מאז 450 וואט ללא מ…

• 7 תגובות
    • 644 צפיות
  20. Started by nimrod85,

שלום, הצרכים של המחשב הם בגדול צפייה בסרטים,סדרות,גלישה באינטרנט המחשב יהיה מחובר לטלויזיה. הסדרות והסרטים צריכים לרוץ ב-FULL HD חלק מערכת הפעלה: Windows 10,Ubuntu. רצוי שיהיה זמין ברשתות הגדולות כמו: KSP,Ivory וכו'.

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. Started by NEUROMA,

ASUS N10J 2 GB זכרון 667 VISTA PRIMUM 2 כרטיסי מסך 1. INTELL 3500 2. ATI 9300 10.1" גודל מסך 250 GB HD לא משנה הכובד ... המון תודות שי

• 7 תגובות
    • 953 צפיות
  22. 1. מה התקציב המקסימלי? סביב ה-2000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב : עבודה משרדית, סרטים, מטלב מדי פעם, לא מעבר המחשב לא נועד למשחקים, ובמידה וכן, אני אקנה כרטיס מסך בנפרד. בכל מקרה כרגע יעבוד עם מסך סמסונג 2333T FHD 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא. 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? לא. 5. במידהויש צורך במפרט חלקי בלבד, יש לציין במדויק אילו חלקים כבר קיימים ואילו צריך לכלול במפרט. 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? שקט ככל האפשר, הייתי אומר 8, אולי יותר, תלוי בהשקעה. 7. האם מתוכנן אוברקלו…

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  23. <blockquote> 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, סדרות HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. starcraft 2, hitman, assassin's creed -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 24 אינטש -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמ…

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. 1. מה התקציב המקסימאלי? 6K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא חייב לנצל את כל התקציב. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מחשב גיימינג. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - אני לא מכיר כל כך משחקים, יחסית חדש בעסק. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24 אינץ - 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות…

• 7 תגובות
    • 3.2k צפיות
  25. שלום, אני צריך חוות דעת לגבי הפריטים שבחרתי. יש לי כבר קירור למעבד noctua nh-d14 ואני הולך להשתמש בכוננים הקשיחים שיש לי עכשיו למחשב החדש. שאלה ראשונה: אין לי מושג איזה לוח אם לקנות בשביל OC למעבד haswell.. קיבלתי המלצות על gigabyte, msi ו asus ואין לי מושג למה הלוחות שלהם יכולים להיות כל כך יקרים בגלל feature חדשני ביותר שמאפשר לי להשתמש בעכבר ב BIOS. שאלה שניה: לגבי ספק כוח האם אפשר לחסוך ממה שאני בחרתי? לפי מה שהבנתי מומלץ לקנות ספק כוח עם דירוג של 80 plus gold לפחות בשביל מעבדי haswell וקראתי ביקורות טובות על seasonic אבל הספק כוח קצת מכאיב לי בכיס... שאלה שלישית: האם TMS יביאו לי הנחה על הכרטיס מסך אם אני לא קונה כונן קשיח? האם זה נחשב כאילו אני לא קונה מחשב ח…

• 7 תגובות
    • 742 צפיות

דיונים חדשים בפורומים