עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום לכולם, אני מעוניין לרכוש מחשב נייח חדש, אזדקק לעזרתכם בבניית מפרט איכותי למחשב. שידרוג הוא חלק מהחלקים ולא כל המפרט, מה שאני צריך: לוח אם מעבד קירור איכותי למעבד שיעמוד בביצועים גבוהים בזמן משחק זיכרונות מעולים. יש לי ספק כוח 520 OCZ, מאז שקניתי לפני כמה שנים. לא יודע אם זה יחזיק מעמד ויתאים ללוח אדם חדש שקיים כיום, וכרטיס מסך 480GTX, אם אני לא טועה. ובגדול לא חסר כונני קשיחים - SATA 1 קיים. דעתכם חשובה לי. ואז למפרט: 1. מה התקציב המקסימאלי? 2K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש ספציפי: משחקים, עבודה משרדית ותכני HD (…

• 6 תגובות
    • 851 צפיות
  2. Started by obali,

אהלן, אני זקוקה למחשב נייד לצרכי CAD וגרפיקה (לא באופן יומיומי, בערך אחת לשבוע), לפעמים גם קצת תלת מימד ורינדורים. טווח המחירים שהייתי שמחה להגיע אליו הוא 3000 - 3500 ש"ח, אבל אני יכולה גם לחרוג מזה אפילו עד 4.5K אם ההבדל משמעותי וזה מה שיאפשר לי להשתמש בו ביעילות לאורך שנים רבות יותר. * מטרות המחשב? כאמור, CAD, גרפיקה, קצת 3D, ואני גולשת באופן קצת כבד (נניח 5 חלונות של כרום עם 15 טאבים בכל אחד....) * גודל המסך? גמיש (רצוי מספיק גדול כדי לשרטט בנוחות, אבל לא ענק כדי שיכנס לתיק נשים גדול בנוחות) * משקל רצוי? גמיש, נראה לי ש-2.5 זה כבר יחסית כבד * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? גמיש * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) USB 3.0 …

3. Started by shido,

1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים חדשים ותכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BT3 , COD black ops -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FHD 1920 x 1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, נית…

• 3 תגובות
    • 784 צפיות
  4. שלום לעוזרים, אני מחפש מחשב שייתן מקסימום יכולות לעריכה גרפית, עד 2000 שקל. 1. מה התקציב המקסימאלי? א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כולו ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-150 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית, אינטרנט. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). AutoCad, 3DMax, Photoshop - שימוש תדיר למטרות לימודים . האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 7 6. האם מתוכנן אוברקלו…

5. Started by Musta Susi,

נתקלתי במפרט מאוד מעניין ובמחיר אטרקטיבי: http://www.imperia-pc.com/ProductDetails.aspx?pid=2395 האם אתם מצליחים לראות פה איזשהו מלכוד? כרטיס מסך אני לא צריך משום שיש לי אחד חלופי [Geforce 9500GT 1GB+HDMI] ואני פשוט אלביש אותו בהמשך. האם מפרט שכזה יכול להריץ לדוגמה את GTA 4 בצורה טובה?

6. Started by draak31,

אני מתחיל ללמוד הנדסת מחשבים ועדיין לא הספקתי לקנות מחשב, המחשב אמור לשמש אותי ל4 שנים הקרובות מטרות המחשב? לימודים, גלישה באינטרנט, סרטים * גודל המסך?13-14, 15 אם אין ברירה * משקל רצוי? כמה שיותר קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא קריטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות?HDMI * בלוטות?עדיף * גודל מינימלי של כונן קשיח?500 לפחות * צורב DVD?לא קריטי * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?לא תודה מראש

• 4 תגובות
    • 809 צפיות
  7. Started by Mulex,

אהלן אנשים אני מחפש לאחי הקטן מחשב נייד זול שהמקסימום מאמץ איתו זה להריץ את המשחקים PES 2012 וFIFA 2012. המחשב נייד הזה http://ksp.co.il/hmain.php?uin=12526 או זה http://ksp.co.il/hmain.php?uin=12502 יכולים לעשות את העבודה ? אם לא תתנו הצעות למחשבים אחרים כמה שיותר זולים

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  8. Started by Tamarcuse,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש די כללי: אינטרנט,הורדות, סרטים אין יעוד ספציפי. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך בשום ציוד היקפי 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 7 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספצ…

• 2 תגובות
    • 689 צפיות
  9. אהלן חבר'ה! יש לי מחשב אחלה שקניתי לפני יותר מ4 שנים והוא כבר מתחיל להזדקן (הכרטיס מסך - NVIDIA 9800GT שבק חיים) והגעתי להחלטה שהגיע הזמן לפנק במחשב חדש.. אני חושב שהייתה לו בעיית קירור גם שגרמה לו לקיצור חיים.. אבל אני לא מבין יותר מדי בנושא הזה אז אני לא רוצה להגיד סתם.. אקדים ואומר שהשימושים העיקריים שלי במחשב הם משחקים די כבדים, עריכה גראפית בפוטושופ ועריכת וידאו.. אני מחפש מחשב שיהיה מצוין לתקופה הזאתי וגם ידע להחזיק זמן לתקופה ארוכה.. סומך עליכם שתעזרו לי כמו שצריך 1. מה התקציב המקסימאלי? 4200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית,…

• 7 תגובות
    • 933 צפיות
  10. אני רוצה לבנות מחשב כמרכז מדיה לסלון אשר ישמש להורדת תכנים ולהרצת סרטי HD עם ערך מוסף של גיימינג. מספר הגבלות: תקציב: עד 3K ש"ח (אשמח לפחות אם לא הכרחי). מארז: עדיפות ל-ANTEC (מאד אוהב את האיכות ובפרט את מערכות ההשתקה שלהם). כונן BR הכרחי (הזדמנות להפטר מנגן ה-DVD הישן...). נפח זכרון מינימלי 2T עם אפשרות להוספת כוננים נוספים בעתיד. חיבור ישיר לרשת. חיבור הקול יהיה למערכת סטריאו "רגילה" בשתי יציאות RCA (אין צורך בכרטיס מתוחכם ודי בכרטיס מובנה על הלוח). המחשב יחובר למסך פלזמה FHD של פנסוניק (VT20). אין צורך בציוד היקפי. אין צורך ב-OC. אין צורך במערכת הפעלה (יש לי ויסטה הום פרמיום). לגבי משחקים, אני לא גיימר רציני, אבל כן אשמח לכרטיס שיתמוך ברוב המשחקים או לפחות שתהיה אפשרות…

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  11. Started by yuvalbar84,

שלום יש לי טלויזיה של SAMSUNG ואני מעוניין לחבר את המחשב שלי שמחובר לרשת האלחוטית בבית אל הטלויזיה בכבל Ethernet על מנת שהטלויזיה תקבל ממנו את הגישה לרשת הביתית האם יש אפשרות לעשות דבר כזה? אם כן איך עושים ? צריך תוכנה מיוחדת? או פשוט לחבר את הכבל LAN בין הטלויזיה למחשב נייד והכל אמור להסתנכרן לבד ? תודה

12. Started by morpheus211,

* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) מחשב לנסיעות למטרת עבודה משרדית ועריכת תמונות קלה גודל המסך? [12.5-13.3 משקל רצוי? כמה שיותר קל במסגרת התקציב והדרישות * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? עדיפות לסוללה שתחזיק בין 4-5 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? USB3] * בלוטות? לא חייב אבל כדאי * גודל מינימלי של כונן קשיח? 500 ומעלה * כונן CD/DVD? צורב? לא חייב * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? חשובה חברה המעניקה אחריות טובה בארץ אשמח להמלצה למחשב מסדרה עסקית, בעל א…

13. Started by com,

אהלן. מחשב לאחותי, תקציבי מאוד, עד 2000 שקלים, לימודי תעשיה וניהול בבראודה. לפי ידיעתי - מטרותיה הם משרדיות בלבד - אך עם זאת, אני לא יודע עם איזה תוכנות עובדים בהמשך התואר (מישהוא במקרה כן יודע? עיצוב? מדעי המחשב?) עקב התקציב המאוד מוגבל אשמח לדבר הכי סביר במחיר זה. כמובן שנשמח למשקל נמוך, זמן סוללה מרשים, כמו כן - אם יש מחשבים עם מסך יותר קטן, כמובן שנשמח - אך אני חושב שעקב התקציב הנמוך זה לא יתאפשר * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) מטרות משרדיות, לימודי הנדסה תעשייה וניהול * גודל המסך? 15.6, ניתן גם פחות * משקל רצוי? עדיף נמוך, אך מודע לבעיתיות מבחינת התקציב * האם נד…

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. הדרישות: 1)מסך 13.3 אינץ'-חובה. 2)זמן סוללה כמה שיותר ארוך-רצוי 8 שעות. משקל נמוך יתקבל בברכה. 3)כמובן ש3-4GB RAM לפחות. המחשב הוא למטרות לימודים באוניברסיטה (משפטים) ואין צורך בכ"מ חזק וכ"ו. תודה רבה לעוזרים.

• 0 תגובות
    • 760 צפיות
  15. Started by Zmosh,

שלום לכולם ותודה מראש על העזרה! בהתאם להוראות: 1. תקציב מקסימלי 4,00 ש"ח 2. שימושים עיקריים יהיו משחקים כמו פיפא ופרו, לא סימולציות עתירות גרפיקה, וצפייה בסרטי HD 3. צריך מסך, שיהיה טוב ויריץ HD 4. צריך מה שצריך... 5. שיהיה שקט בסביבות ה7 6. לא מיועד אוברקלוק 7. לא צריך מערכת הפעלה או אופיס. כן צריך הרכבה בחנות 8. איזור השרון, רצוי רעננה/כפר-סבא 9. לא 10. כדאי להשאיר אופציה לשדרוג עתידי שוב תודה מראש על העזרה!

• 5 תגובות
    • 849 צפיות
  16. ברשותי מחשב במפרט הבא, E6300 945pl-s3 3GB RAM DDR1 כ.מסך RADEON HD 4890 1TB HDD ספק לא ג'נרי, 500W (לא זוכר סוג) מעוניין לעשות שדרוג למארז,זכרונות,לוח אם ומעבד . אשמח לקבל המלצות ורכיבים מומלצים תחת התקציב הזה (ניתן לחרוג עד 100-200 שקל) כמו שרשום בנושא, התקציב הוא 1500 ש"ח, ואני מעוניין להשאיר את הכרטיס מסך, הHDD והמסך. תודה מראש, רועי

• 1 תגובה
    • 672 צפיות
  17. Started by Salwaby,

אני מחפש מחשב לקחת לאוניברסיטה לשימושים לימודיים בעיקר (בלי תוכנות גרפיות), סרטים סדרות אולי בקטנה. חשוב שיהיה כרטיס רשת ל Wi-Fi (בכולם כבר יש לא?), עד 15" (שיוכל להכנס לתיק שלי), 2GB זכרון ומעבד כמה שיותר טוב הנכנס בתקציב. אין לי כוונה להריץ עליו משחקים או דברים כאלה, ככה שאין צורך בכרטיס גרפי מיוחד, היציאה היחידה שקריטית היא כמובן USB כאשר אני מעדיף שיהיה לו גם יציאת HDMI. אין צורך בצורב / קורא דיסקים. מערכת הפעלה מובנית. תודה רבה. נ.ב - כבר פתחתי לפני איזה חודש בפורום דיון בנושא דומה, השתנו לי במעט הדירשות לנייד ולכן פתחתי דיון חדש.

18. שלום, מעוניין לקנות מחשב נייח לצורך הפעלת תוכנות כמו פוטושופ,לייטרום וכו'. בעתיד רמת התוכונות יעלה. שיהיה הרבה זיכרון וכרטיס מסך טוב. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש לתוכנות: תוכנות עריכה,פוטושוט,לייטרום וכו',שימוש ביתי. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). כבד (כמה שעות טובות כל יום) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לצ…

• 5 תגובות
    • 749 צפיות
  19. Started by roeesnir,

מדובר על נייד Lenovo N300. במסך מופיעים קווים או משבצות קטנות בצבע וורוד, תכלת, ולבן. (התאורה שלו עובדת כמו שצריך) ממש אי אפשר לראות כלום. כשנכנסים לביוס, רואים ממש בקושי. נראה כמו כרטיס מסך שרוף. אבל כשמחברים אותו למסך חיצוני דרך יציאת ה-VGA - רואים מצויין. מה יכולה להיות הבעיה? תודה.

• 5 תגובות
    • 639 צפיות
  20. Started by b_snir,

אני מתלבט בין 2 מפרטים האחד מיועד לOC והשני מיועד יותר לגיימינג ASRock Z68 Pro3-M Z68 Chipset 589.00 ₪ - 1 1 Intel Sandy Bridge Core i5 2500K Socket 1155 6MB 95W 3.3Ghz Tray 1,036.00 ₪ - 1 1 Scythe Mugen 2 Rev B 190.00 ₪ - 1 1 XFX ATI Radeon 6870 687A-ZDFC DualFan 1GB GDDR5 ברכישת מחשב חדש 799.00 ₪ - 1 1 Cooler Master Elite 370 + Antec True Power Trio 650Watt 567.00 ₪ - 1 1 Kingston 8GB Kit (4GBx2) DDR3 1333MHZ CL9 KVR1333D3N9/4G 246.00 ₪ - 1 1 סה"כ 3,427.00 = 3,427.00 ₪ או Cooler Master Elite 370 + Antec True Power Trio 650Watt 567.00 ₪ - 1 1 Kingston 8GB Kit (4GBx2) DDR3 1333MHZ CL9 KVR1333D3N9/4G 246.00 ₪ - 1 1 Intel Sandy Bridge Core i…

• 7 תגובות
    • 851 צפיות
  21. שלום לכולם לאחר שחיפשתי מחשב חביב לסטודנט כבר זמן מה, נתקלתי בASUS U 31F, הוא היה נראה מחשב טוב, נוח, קל יחסית וכמובן עם זמן סוללה ארוך ומתאים למחיר שלי (באיזור ה-3k). החשש היחיד שלי היה שאסוס נותנת רק אחריות לשנתיים. ואז משום מה התחלתי לשמוע שהשירות של החברה בארץ הוא על הפנים, שהמעבדה שלהם עובדת מאוד לאט וכו'. אמינות של מחשב מאוד חשובה לי (חשוב לציין שלא שמעתי כלום לגבי האמינות של הדגם הזה, לכן אני אשמח אם תעזרו לי גם פה), ואני לא רוצה להתקע באמצע שנת הלימודים חודשיים בלי מחשב כי פתאום נדפק משהו והחברה לא עושה מספיק. לכן רציתי לשמוע מה דעתכם על אסוס באופן כללי בתחום הזה, ועל הדגם הזה ספציפית. מעבר לכך, בזאפ יש ממש דף שמרכז את כל הדרישות שלי (מחשב קל, בטווח של עד 3K)…

• 4 תגובות
    • 984 צפיות
  22. מעבד ASUS K53E-BBR3 לינק http://www.wallashops.co.il/ws/a/dap.aspx?pi=3ICK53E&s=MainCat.aspx

• 1 תגובה
    • 616 צפיות
  23. Started by mmmbbb,

אני מחפש מחשב נייח למטרות עבודה..המחשב לא מיועד לגיימינג או עבודה אינטנסיבית עם גרפיקה ברמה גבוהה (פה ושם פוטושופ) מצד שני אני כן רוצה לראות סרטי מדי פעם ולא רוצה שהוא יתחיל לזייף עם HD התקציב יכול להגיע עד 3000 כשאיפה(איך לא..) למשוך מטה לכיוון ה2500 עד כמה שאפשר.. הנה מפרט ראשוני שהורכב שסה"כ גמיש לשינויים: מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Quad Core I5 2500 Quad Core 3.3GHZ 1155 6MB Tray כמות: 1 - מחיר: ₪938 קירור למעבד: Scythe KATANA 3 1156 / 1366 only כמות: 1 - מחיר: ₪116 לוח אם: Gigabyte GA-PH67-DS3-B3 כמות: 1 - מחיר: ₪475 מארז: Gigabyte Triton 180 + Seasonic S12II-430W - בקניית מחשב חדש כמות: 1 - מחיר: ₪492 ק…

• 5 תגובות
    • 781 צפיות
  24. Started by propush,

היי חברה! גנבו לי לפטופ, וקיבלתי מהביטוח 4000 שקל לקנות חדש. השימושים שלו: עבודה (פוטושופ קצת, DREAMWEAVER וכאלה), לימודים (וורד) ומשחקים. המשחקים הכי פחות חשוב ואני מחבר את המחשב למסך 22 נפרד, וציוד היקפי נפרד כשאני משחק ולכן גודל המסך לא חייב להיות יותר מ-14 אינטצ'. הניידות וחיי הסוללה הכי חשובים. אחרי זה ביצועים עם התוכנות שציינתי, ולבסוף משחקים. ------------------------------------- * מטרות המחשב: לימודים, עבודה (קצת פוטושופ) ומשחקים. * גודל מסך: 14 אינטצ', פתוח להצעות אחרות כלפי מעלה. * ניידות: לא נורא קריטי לי, אבל ניידות באופן עקרוני זה חשוב - אז כמה שפחות. * האם נדרש זמן סוללה ארוך: כן. עדיף 6 שעות ומעלה (מה שאפשר, אני לא יודע מה נהוג) * האם יש צורך ביציאות מיוחד…

• 0 תגובות
    • 553 צפיות
  25. Started by maazg,

שלום רב, לאחר שחיכיתי לביקורת של מעבדי AMD החדשים (באתר TOMSHARDWARE) והתאכזבתי אני יכול להרשות לעצמי לקנות מחשב חדש של INTEL. אז כך... 1. מה התקציב המקסימאלי? 5.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים וסרטי HD. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. MW3, BF3 , CYRSIS2 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 23' רזולציה טובה למשחקים …

• 6 תגובות
    • 994 צפיות

דיונים חדשים בפורומים