עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. TOSHIBA SATELLITE C660-1ML - מעבד Core i3-2310M זיכרון 4GB וכרטיס מסך GeForce 315M. עם שנתיים אחריות בינ"ל. Lenovo G570 4334-4YG M514YIV - מעבד Core i5-2410M זיכרון 4GB וכרטיס מסך Radeon HD 6370 1024MB. שנה אחריות נמכר בתקציב אצל Ivory. Asus K53SJ - מעבד Core i3-2310M זיכרון 4GB וכרטיס מסך GeForce 520M. אחריות 3 שנים. אלה הפיינליסטים מבחינתי. במידה ויש מחשבים טובים יותר בתקציב שפסחתי עליהם אני אשמח לשמוע עליהם. תודה רבה מראש.

2. Started by dugi,

לחברים שלום, ראיתי לא מזמן מחשב חדיש של DELL מסדרת latitude המצוייד במעבד I5 שמריץ XP. לצערי לא רשמתי את הדגם הספציפי של המחשב, למישהו יש דגם למחשב כזה שיריץ לי בביטחה ועם כל הדרייברים מערכת הפעלה XP ?

• 3 תגובות
    • 643 צפיות
  3. Started by mistaarvim,

היי חברה מה עדיף לבחורה סטודנטית ליסומי אינטרנט WORD EXEL וצפיה בסרטים בסבבה? אין לי נסיון עם נטבוקים בכלל ואת שני הדגמים האלה אני יכול להשיג ב 1500 שח. תודה מראש.

4. Started by Bakshi1,

* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (אולי, ואם אז קלים מאוד), צפיה בסרטים, * גודל המסך? 15.6 אינץ' * משקל רצוי? עד כמה זה באמת משנה? * האם נדרש זמן סוללה ארוך ? כמה שיות ארוך במסגרת התקציב * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? יציאת usb,vga,אוזניות מיקרופון וכו' * בלוטות? אם אפשר אז כן אבל לא חובה * גודל מינימלי של כונן קשיח ? 320GB * כונן CD/DVD? צורב? כן * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא בנוסף יש לי שלוש שאלות: 1. אם אני נמצא במקום ליד שקע חשמל ומחבר את המחשב הנייד לשקע, האם עבודה ממושכת כשהמחשב מחובר לחשמל פוגעת ב…

• 0 תגובות
    • 720 צפיות
  5. אני מחפש נייד לחברה סטודנטית לרפואה. השימוש העיקרי יהיה כתיבה וגלישה באינטרנט. הדרישות הבסיסיות: מסך 13" זמן סוללה ארוך (לפחות 6 שעות) מקלדת נוחה להקלדה ממושכת. (כן אני יודע שהכי טוב לנסות בפועל אבל הכוונה היא שלא יהיו מקרים שהלוח טאץ' נלחץ בטעות בזמן הקלדה...) כונן DVD (אלא אם יש אופציה ממש טובה שמצדיקה כונן חיצוני...) חשוב שיהיה קל ונוח לשאת כפי שמצופה ממחשב בגודל הזה... מחיר סביבות 4500ש"ח ואם אפשר אז שיהיה אסתטי =] אני מקווה להזמין אותו בשבוע הקרוב, אשמח לקבל המלצות. תודה!

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by mistaarvim,

מחפש חוות דעת על המחשב הנ"ל, ישמש לסטודנטית לאינטרנט\סקייפ וכדומה.. חלק מהאנשים מזהירים אותי לא להתקרב לATOM וחלק אומרים אחלה נטבוק.

7. Started by matan333,

שלום לכולם. המפרט של המחשב שלי עכשיו הוא: Q8200 2..33GHz 9500GT 500GB ספק כוח- ezcool 12 cmf 450w real זיכרון- 2gb ddr2 800mhz kingston סטיק אחד של 2GB WINDOWS XP 32 BIT לוח אם- אסוס p5ql pro p43 רוב השימושים של במחשב הם גלישה באינטרנט ומשחקים כמו פיפא, מנג'ר, פרו וטיפה NFS ניסיתי להפעיל פיפא על המחשב וזה עבד גרוע אז החלטתי שכדי לשדרג את המחשב. התקציב הוא באיזור 1000 ש"ח. אשמח אם מישהו יוכל להציע לי הצעות איך לשדרג את המחשב תודה לעוזרים.

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. מטרות המחשב: עבודה משרדית, בעיקר בבית (הסיבה שזה לא מחשב נייח עדיין לא ברורה לי לגמרי, אבל הפסקתי להתווכח) גודל המסך: 15-17.5 אינץ' משקל רצוי: לא משנה (לא מתוכנן לצאת מהבית כמעט) האם נדרש זמן סוללה ארוך: לא. כמעט תמיד יהיה מחובר לחשמל האם יש צורך ביציאות מיוחדות: לא בלוטות': אין צורך (אבל לא מפריע) גודל מינימלי של כונן קשיח: 250GB, אבל ההפרש במחיר לא משמעותי עדיף יותר כונן CD/DVD/צורב: צורב DVD כונן bluray: אין צורך האם נדרשת אחריות בינלאומית: לא, אבל חשוב שתהיה אחריות טובה בארץ האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה: כן. xp אם עדיין אפשר להשיג, או win7 האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי: לא, רק שתהיה אחריות אמינה בארץ דרישות נוספות: מקלדת גדולה ונוחה (עם numpad בצד ימין) מ…

9. Started by חן מ,

אהלן אני עתיד לקנות מחשב נייד בעוד 4 חודשים בערך.... ברור שעד אז יהיו כל מיני חידושים ודברים מעניינים,אבל בשביל ההתעניינות אני רוצה לראות מה הולך... אני מעוניין לקבל המלצה על לפטופ קל מבחינת המשקל,וטוב בביצועים... זאת אומרת שאוכל לקחת אותו ללימודים באוניברסיטה די בקרוב,ומצד שני שאוכל להריץ עליו משחקים ושיעבוד מהר... כתקציב אני אגדיר 3000-4000 שקל. תודה ושבת שלום!

• 0 תגובות
    • 587 צפיות
  10. שלום רב, אני מחפש מחפש שישרת אותי זמן רב. שימוש אופייני הוא Visual Studio פתוח ו-Firefox עם המון טאבים , לכן אצטרך כמה שיותר RAM (רצוי 6-8 ג'יגה). חשוב לי גם שיריץ סרטי 1080p. בעיקרון אני מעדיף מחשב 13" קל וקטן (שיתחבר בבית למסך-מקלדת-עכבר). יש לי הרגשה שבמסגרת התקציב אין נייד 13" עם הביצועים הנדרשים, לכן אתפשר על אחד במימדים גדולים יותר. התקציב הוא כאמור 3,500 שקלים, ואני לא רואה כרגע אפשרות לקנות בחו"ל. * מטרות המחשב: צפייה בסרטי HD, תכנות ב-Visual Studio, גלישה באינטרנט. * גודל המסך? 13 או 15, ראו לעיל. * משקל רצוי? 3 קילו ומטה. * האם נדרש זמן סוללה ארוך ? שעתיים-שלוש זה בסדר. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, VGA. כניסת ethernet אם זה לא סטנדרט היום. * בלוטות? לא m…

11. . מה התקציב המקסימאלי? 6000 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שח -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? הגבוהות ביותר 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 7 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? אין לי מושג מה זה 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. באזור השרון

• 3 תגובות
    • 689 צפיות
  12. Started by PzD,

אהלן חברה.. יש לי מחשב נייד מסוג ASUS 1005HC והאות כ\F לא עובד... כנירא התקלקל או משו .. ואני לא יודע מה לעשות .. אם יש לכם הצעות או משו .. ואין שום דבר שיכול לתקן, איפה אני יכול לקנות לוח מקשים (מקלדת) חדשה ואם אפשר עזרה להחליף אותה. תודה רבה !

• 0 תגובות
    • 514 צפיות
  13. שלום חברים ראיתי לא מזמן המליצו פה למישהו על המפרט הזה לגיימינג מחנות IQPC והמפרט הזה גם נראה לי כמו שכתבתי המחשב יהיה לגיימינג והמסך שלי הוא 1080. לא מעניין אותי ראש ,OC וכל הדברים האלה פשוט לגיימינג של כל המשחקים החדשים והכבדים , כמו BF3,SKYRIM...... הארדיסקים יש לי וגם כונן DVD הנה המפרט שחסר לו לוח ואני מבקש שתעזרו לי איתו. הפרטים למטה מעבד: [..] INTEL CORE i5 S1155 2500 3.3Ghz - TRAY ₪926 זיכרון: [..] CRUCIAL/MICRON 4GB 1333MHZ DDR3 - לרוכשי מחשב חדש ! - זמין במלאי ₪123 כמות:2 כרטיס מסך: [..] PNY GTX570 1280MB DDR5 - RETAIL - לרוכשי מחשב חדש מעל 3500 ש"ח ! ₪1473 מארז: [..] COMPUCASE 63R3-NPS w/o PSU ₪185 ספק כוח: [..] HEC COUGAR RS 550W - RETAIL - זמין במלאי ₪315 קרו…

• 22 תגובות
    • 2.3k צפיות
  14. http://www.olsale.co.il/olsale/heb/itemdetails.aspx?auction_id=22964156 http://www.wallashops.co.il/ws/a/dap.aspx?pi=3ICK52 על האסוס יש ביקורות טובות אך הזכרונות איטיים יותר והמעבד הוא i3 בזמן שלנובו חזק יותר אבל אני מפחד מאיכות ה"פלסטיק" מה אתם חושבים?

• 0 תגובות
    • 684 צפיות
  15. Started by landmn,

דרוש מחשב נייד לסטודנטית לצרכים בסיסיים חשוב לה שהמסך יהיה 15 אינצ' ולא מבריק (מט). חשוב שהמחשב יהיה בנוי חזק ועדיף גם חסין מפני נוזלים על המקלדת. מעבד i3 Sandy bridge. זכרון 4 GB נאמר לנו שמסכי מט יש רק בסדרות העיסקיות. האם נכון? שאר הפרטים ע"פ השאלון: * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) אופיס ואינטרנט, משחקים קלים* גודל המסך? 15 אינצ' מט (!!!) * משקל רצוי? רצוי עד 2.5 * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? רצוי אבל לא חובה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) לא * בלוטות? לא * גודל מינימלי של כונן קשיח? נתפשר גם על 320 * כונן C…

16. Started by yoavbd123,

1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ממש עדיף שלא, גג עד 4300אם יש שיפור משמעותי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה יום יומית + סרטי FHD + משחקים חדשים שיצאו בקרוב, א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. DIA BLO3 GUILD WARS 2, ELDER SCROLLS SKYRIM וכד' לא כל כך בקטע של SHOOTERים ו GTA שאלה בד"כ המשחקים עם הדרישות היותר כבדות למיטב ידיעתי. -מהי הרזולוציה ה…

• 15 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by Kenny,

היי אנשים, כרגע אני עם E8400 \ HD4870 בעיקרון יש לי הכל, המחשב לא סוחב לי BF3, החלטתי לשדרג מספר חלקים. כרטיס מסך - נראה לי די ברור מעבד+לוח אם+זכרון - באים ביחד.. יש לי ספק כח 600W של קורסייר, מאמין שהוא יספיק. הרד דיסקים יש , מארז יש cooler master C690 (נראה לי שזה השם שלו). מסך 24" full hd חשבתי על כרטיס המסך GTX570.. אין לי בעיה עם ATi במידה ויש להם משהו חזק יותר בואתו המחיר. חשוב לציין, התקציב שלי הוא בערך 3000 אולי אפשר להוסיף עוד קצת.. יש המלצות?

• 7 תגובות
    • 711 צפיות
  18. Started by caveman,

שלום לחברי הפורום כבר כמה ימים שאני מחפש פורום חברים שנושמים CPU ומדברים בייטים. כנראה שמצאתי מאז הרכישה של המחשב הנוכחי לפני שנתיים לא נגעתי במפרטים, ועכשיו כשהגיע הזמן לשדרג אני מוצא שאני מה זה לא מעודכן. NVIDIA עבורו לסדרות תלת ספרתיות ומדברים פה כבר על פטה-בייט. בקיצור יקיריי הנוב הותיק קורא לעזרתכם ברמה העקרונית כמו כל אחד אני מעדיף לחסוך כמה שאפשר ושכל שקל יתן תמורה של שתיים ויותר. ולכן החלטתי לבצע את רכישת הרכיבים בנפרד ממקורות שונים ומחול כמו EBAY למשל הייתי רוצה להתפרע לגמרי, שיהיה מפרט מטורף שיעבור את הדרישות המומלצות למשחקים הכבדים ביותר וישמור על מעמד גבוה במשחקים גם בעוד שנה שנתיים. סוף סוף אני רוצה לשחק בפול HD בלי מריחות ובלי פינגים ולאגים. אשמח ל…

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4600 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית א) מידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).אילסטראטור פוטושופ פרימר פלש לפרנסה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 17 אינצ' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות . האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשו…

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. אני מבקש מפרט לשימושי אופיס, צפיה בסרטי HD וגלישה באינטרנט בתקציב של כ-2,500. מעוניין לחסוך בתקציב כמה שניתן אך לא על חשבון איכות. זיכרון:4GB לא פחות. אילו זכרונות כדאי לקנות? הם יש עדיפות לתצורה של 4 זכרונות של 1G על פני 2 זכרונות של 2G. HD: מעוניין ב-HD BLACK בנפח 1TB או 2TB מארז: חשוב שיהיה מאוורר ושקט. אך לא צריך שיהיה שקט לגמרי. לוח אם : מעונין בלוח אם P8H67-M PRO - מה דעתכם? התקנים: מעונין שהמחשב יתמוך בהתקני ESATA/SATA3/ USB3 מערכת הפעלה:כדאי אבל לא חובה שהמחשב יהיה מותקן WINDOWS 7 PRO זהו סך הכול התקציב הוא 2500, ועדיף שישאר באזור ה2500 , להשתדל לא להתקרב מדי ל3000 שקלים. חשוב לי גם לשמור על אופק שדרוג למחשב. תודה, איל

• 5 תגובות
    • 809 צפיות
  21. שלום לכולם, אשמח לקבל את עזרתכם בנושא מפרט למחשב נייד. המחשב עומד להיות מחשב עיקרי לעבודת משרד רבות (אופיס, גרפיקה קלה וכ'ו..) וכמו כן בעל יכולת מולטימדיה (קולנוע ביתי משהו) מחיר: עד 7,000 ש"ח. תכונות חשובות (מבחינתי לפחות)- - מעבד חזק וחדש - זיכרון 8 ג'יגה - SSD ככונן קשיח - יצאות USB 3.0 (2 לפחות) - יציאת HDMI - יציאת VGA - מסך לא מבריק - גודל ומשקל : 13'' - 15.6'' (כמובן שאשמח ל 14'' עם משקל נמוך) - סוללה חזקה - וכמובן כל המרבה הרי זה משובח.... אשמח לעזרה בעיניין. תודה מראש, דניאל.

22. Started by talevi83,

היי, עד עכשיו הייתי עם מחשב נייד Lenovo G550, תכלס מחשב אכזבה! אחריות על הפנים והוא בסה"כ בין שנתיים וכבר יש לו איזה בעיה שלפי מה שאני רואה כרגע זה בלוח אם. לפי דעתי אין לי טעם עכשיו להתחיל להחליף לוח אם כי אולי עוד יצוצו בעיות נוספות שיעלו את מחיר התיקון בעוד כמה מאות. לכן אני מחפש לקנות מחשב נייד של אחת מהיצרניות Dell או HP בסכום עד 3500 עם עדיפות לנמוך מזה, מעבד i3 ומעלה כרטיס מסך שיוכל להריץ תוכנות כמו Photoshop וסרטים ב- HD וחשוב ביותר, בחנות שתיתן לי 36 תשלומים באשראי או כמה שיותר קרוב לזה עם כמה שפחות ריבית ואחריות ל 3 שנים!!. אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי עם זה...

• 0 תגובות
    • 606 צפיות
  23. Started by BloodyW,

היי, יש לי מחשב ישן מ2007 בערך, אני מעוניין לשדרג אותו כדי להריץ את BF3 לפחות על HIGH, אם זה אפשרי. כרגע המשחק רץ על LOW וזה על הפנים. 20-40 FPS. המפרט הנוכחי:GIGABYTE GA-P35C-DS3R, INTEL Q6600, AMD RADEON 4780HD 512MB, 4GB RAM 667MHZ, ENERMAX LIBERTY 500W 1. מה התקציב המקסימאלי? 1200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Battlefield 3, Skyrim -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 20" 1680X1050 -ל…

• 6 תגובות
    • 970 צפיות
  24. Started by X_Dror,

היי, אני מחפש לגיסי מחשב נייד שמיועד בעיקר לשימוש ביתי. (בעיקר בגלל בעיות מקום, ומעבר עם המחשב בין חדר לחדר) בעיקרון המחשב מיועד למשחקים ולסרטים. (גם כדי לחבר את המחשב לטלוויזיה בשביל הסרטים) משחקים כמו Fifa וכו, אבל לא רק. תקציב מיועד 4000+. הכיוון הוא 4000 אבל אם יש מחשב משתלם במחיר גבוה יותר שלא עולה על 5000, אז זה גם בא בחשבון. זמן סוללה ושמקל פחות חשובים מן הסתם כי המחשב הולך להשאר רוב הזמן בבית. מבחינת גודל, אני מניח ש-15" אינצ' זה טוב בשביל מחשב שנשאר בבית, למרות שגם 14" יכול להתאים. כדאי גם מחשב אמין עם תקופת אחריות ארוכה כמה שיותר. תודה!

• 1 תגובה
    • 686 צפיות
  25. Started by 00Amir,

מצאתי בבית של חברים מחשב נייד ישן של HP , מעבד, AMD Turion 64 Mobile technology ML-32 , חד ליבתי במהירות 1.6Ghz,וזיכרון 865MB כרטיס מסך ATI X200 . חיברתי , הפעלתי והוא עובד יופי, מאוורר המעבד קצת רועש אבל אני אנקה בהמשך, הדבר המפתיע זה שהנייד הזה משנת 2001 ומצליח להריץ סרט של HD, והמערכת ב 60% ניצול מעבד... מדהים! איך זה יכול להיות שבנייד אחד חד ליבתי שיש לי של אינטל אני לא מצליח להריץ סרטים HD בלי שהמעבד יגיע ל 100% ? מצטער על הגודל כתב... לא מצליח לסדר את זה....

• 2 תגובות
    • 590 צפיות

דיונים חדשים בפורומים