עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום רב, מחפש מחשב נייד 15.6 אינץ עם מסך איכותי במציג ברזולוציה 1900*1080 המחשב יהיה מיועד לסטודט עיצוב\אדירכלות.( לשימוש בתוכנות כגון:AUTOCAD) תקציב: אני הבנתי שהמחשבים האלה יקרים בהרבה ממחשבים רגילים שמציגים 1366X768. ובכל זאת אינני מחפש להוציא הון של כסף, אז בגדול מחפש מחשב שיביא תמורה יחס/מחיר כמה שיותר טוב ( ואם בכל זאת לציין תקציב אז עד6K עם חריגה קלה) נתונים נוספים : מעבד לפחות i5, כרטיס מסך בינוני + ( לא מובנה של אינטל) , 4-6GB DDR3 , זיכרון קשיח : לפחות חצי טרה. עדיפות למחשבים של Dell.( אבל לא חובה, פשוט זה מה שאני הבנתי שהכי טוב, אם אני טועה תתקנו אותי בבקשה) תודה רבה מראש!

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  2. Started by ranrt,

היי לכולם, אשמח לדעתכם על ההצעה שקיבלתי במפרט הנ"ל מחנות בעיר שאני מתגורר,(לא KSP או אייבורי) לוח אם גיגהבייט דגם GA-H67MA-USB3-B3 מעבד CORE I5 2400+fan זיכרון KINGSTON 4 GIGA DDR 1600 MHZ HARD DISK 500 GB 16MB 7200 RPM צורב DVD סמסונג ספק COOLMAX 600W + מארז COOLERMASTER כל זה ב 2780 ש"ח אשמח לחוות דעתכם !!!

• 4 תגובות
    • 668 צפיות
  3. שלום, בהמשך לשרשור שפתחתי לפני יותר משבוע, הגעתי למפרט הבא (רכיבים מח"ול ולכן תקציב איננו רלוונטי) מה שחשוב לי לוודא הוא שהרכיבים מאוזנים ברמת החומרה - ספק מתאים, זיכרונות וכו'.. המפרט: מעבד I5 2500K לוח אם - Gigabyte z68a ud3h b3 כרטיסי מסך - XFX 6870 שניים. CF. כונן קשיח - SSD 128 crucial m4 ספק - Corsair 650tx Enthusiast זיכרונות - 8gb kit מה שחסר לי כרגע זה מארז, מאוורר למעבד ומסך. אשמח להמלצות לשלושת אלו בתקציב כולל בין 1200 - 1800 שקל.. המון תודה

• 3 תגובות
    • 708 צפיות
  4. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, תכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל משחק חדש כיום. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אני רוצה מסך בגודל סביבות 22 אינץ', רזולוציה אתם תגידו מה כדאי לפי מחיר\חומרה\ביצועים. (כאשר המטרה לאיכות טובה שלא "תקרע" את כרטיס המסך. -ל…

• 27 תגובות
    • 2.3k צפיות
  5. Started by Emmanuell,

מעבד Intel Core i5-750 Box לוח אם Gigabyte GA-P55-US3L כונן קשיח Seagate ST3500418AS 3.5" 500GB SATA2 16MB זיכרון G.Skill DDR3 4096MB (2048MBx2) 1333Mhz CL 9-9-9-24 Ripjaws צורב Samsung SH-S223 X22 SATA DVD ספק כח Seasonic SS-500ET 500W קרור למעבד CoolerMaster Hyper TX3 Radeon HD 6870 1024MB GDDR5 Sapphire Windows 7 Home Premium 64Bit English OEM מארז ללא ספק Lian Li pc-7fw black חשבתי בהתחלה להוסיף עוד כרטיס מסך וליצור מערך crossfire , כמובן שעם שדרוג הספק כוח , אבל אני רואה שזה ממש ממש גבולי מבחינת מקום במארז שלי ,אלא אם כן יש ספקים נמוכים יותר פיזית ... נכון ? יש חנויות כמו ksp שאני יכול להביא את המחשב אליהם והם יעשו oc ויחליפו לי את הספק ? יש לי oc אבל אולי עם שדרו…

• 3 תגובות
    • 641 צפיות
  6. שלום - הנושא הוא השוואה בין כמה הצעות של מחשבי מותג של החברות: Packard Bell, HP, ו-Dell. צרפתי מסמך המשווה בין 6 מפרטים בסביבות 3K+/-500 מבוסס על תמחור של באג ואופיס דיפו. 1. קודם כל אשמח לשמוע חוות דעת רצינית על שלושת החברות הללו. 2. אני רוצה לשמוע את דעתכם בכלל על קניית מותג - האם זה באמת מוצדק והאם זה באמת אמין מבחינת האיכות והתאימות בין הרכיבים השונים. 3. מה מתאים לצרכים שלי - ומה מיותר. [הגדרת הצרכים שלי בהמשך] - ומה ההצעה הטובה ביתר מהמפרטים במסמך המצורף הכי מתאימה לצרכי. 4. יש לי כמה שאלות ספציפיות: 4.א. מה ההבדל האמיתי בין i3-i5 - והאם ההבדל במחיר שווה - בכלל ולצרכי בפרט. 4.ב. כמה משנה באמת האם לכרטיס גרפי יש 1GB או 2GB זכרון - והאם ההבדל במחיר כנ"ל... 4.ג. כמה מ…

• 3 תגובות
    • 755 צפיות
  7. מעבד : Intel Core-I5 2500K גרסת Tray1050 גוף קירור למעבד : Zalman לוח-אם : intel DH67GD דיסק קשיח : W.D 500GB 7200RPM זכרונות : 2X4GB DDR3 1333Mhz כונן אופטי : Basic DVD-RW, SATA 100 כרטיס מסך : Saph hd 6970 מארז : Zalman z7 ספק כח : Seasonic 600w איך המפרט הזה למשחקים הכי חזקים שיש היום ?

• 1 תגובה
    • 508 צפיות
  8. שלום, אני חייל משוחרר ומתעסק בעיצוב גרפי ובעריכת סאונד, לא באופן מקצועי עדיין אבל רוצה להפוך ליותר מתחביב. 1. תקציב: 1500 ש"ח, ניתן לחרוג ל-1800 אם באמת יש סיבה. 2. תוכנות בשימוש: Photoshop - תדיר, Indesign - לעיתים, Cubase - תדיר. 3. התקציב מיועד למחשב עצמו בלי מקלדת/מסך/עכבר. 4. לא חשוב שקט. לא צריך לכלול מערכת הפעלה או כל תוכנה אחרת, הכל כבר יש לי. 5. חשוב שהחנות תהיה באזור רמת גן לצורך תיקונים. מתלבט על המחשב הזה (רוצה להוסיף לו זיכרון ואולי קירור קצת יותר טוב). אשמח אם תתייחסו גם לשאלות: 1. ממה שקראתי הבנתי שלצרכי חשוב מעבד 4-ליבתי. מה דעתכם? האם כדאי להשקיע במעבד דו-ליבתי מהיר יותר באותו מחיר? 2. יש מחשבים דומים עם המעבד אינטל המקביל לדור החדש - i5 אבל המחיר יקר יות…

• 9 תגובות
    • 672 צפיות
  9. 1. מה התקציב המקסימאלי? - 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000. עדיף לכמה שפחות, מן הסתם 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב ישומש לגיימינג בעיקר א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים חדשים, סביר להניח שעם גרפיקה כבדה, יחסית. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 22" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות ככל שניתן …

• 1 תגובה
    • 624 צפיות
  10. אמא שלי מחפשת מחשב נייד לשימושיים של אינטרנט סרטים וכו'... מספיק לי רק לקבל המלצה לדגם ואני כבר יחפש אותו בחנויות שבאזור שלי.. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות, צפייה בסרטים, אולי גם משחקים קלים. גודל המסך? לפחות 15.6 אינץ'. * משקל רצוי? לא רלוונטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך .לא רלוונטי. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא. * גודל מינימלי של כונן קשיח? 250GB ומעלה, * כונן CD/DVD? צורב? כן. * כונן Bluray? יתרון - לא חובה. * לא נדרשת אחריות בינלאומית . * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא חייב. תודה לעוזרים.

• 1 תגובה
    • 796 צפיות
  11. Started by Ofir.Zak,

קיבלנו מהפקולטה אפשרות לרכוש בקנייה מרוכזת את המחשב בקובץ המפורט. מה דעתכם על ASUS? האם המחיר כדאי? האם יספיק כדי להריץ תוכנות תלת-מימד ותוכנות פרמטריות? הדמיות? תודה [attachment deleted by admin]

• 1 תגובה
    • 757 צפיות
  12. Started by david_comp,

מעוניין במחשב נייד: למטרת: 1. כל הפעולות הביסיסיות 2. לתיכנות דרישות: (בעיקר) אחראיות: 3 שנים לפחות גודל המסך עד 14 אינץ זיכרון 4GB עלות: עד 4K מתלבט בין שני דגמים: Vostro 3450 מול Vostro 131 מה כדאי? (כמובן עם שיקולים) (אם יש המלצות על חברה אחרת גם יתקבל) תודה

• 33 תגובות
    • 4.7k צפיות
  13. Started by Kjede,

שלום פורום. אני מעוניין לקנות מחשב חדש, בסביבות ה4500 ש"ח (ניתן להתגמש במידת מה בלית ברירה) למשחקים. אני משתמש כבד, אבל אני משחק פחות בFPS ויותר בMMORPGS, כך שהוא פחות תובעני בגרפיקה (המשחקים הכי כבדים על המערכת שאני משחק הם בסגנון Assassin's Creed). הייתי רוצה, במידת האפשר, מחשב שיספק אותי לכמה שיותר שנים, ויש סיכוי שאצטרך לכלול במחיר מסך, ואם זה אכן המצב אני מחפש מסך שטוח ורחב למטרת צפייה בסרטים. אני לא מבין מספיק במסכים בשביל לתת ספציפיקציות יותר מספקות...אני חדש לעולם החומרה. שום ציוד הקפי אחר לא נדרש. לא צריך לכלול מחיר תוכנה. תודה מראש!

• 4 תגובות
    • 739 צפיות
  14. Started by ludacris,

היי, יש לי Dell studio XPS 1647 כרגע יש לו 2 סטיקים של 1066-2gb. אם אני אוציא אחד מהם ואוסיף 1333-4gb. מה יקרה? האם יפעלו בקצבים שונים? האם ה1333 יוריד את עצמו ל1066? האם זה מומלץ בכלל? תודה.

• 3 תגובות
    • 575 צפיות
  15. 1. מה התקציב המקסימאלי?6000 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 שקל גג 2. מה שימושי המחשב ?גיימינג כבד ושימוש כללי ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב?ישוחקו battlefiled3,crysis2 וכ"ד. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך.רזולוציה מקסימאלית שאני אשחק היא full hd. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות(?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?לא 5. עד כמה חשו…

• 2 תגובות
    • 663 צפיות
  16. Started by yigael_o,

היי, חבר שלי רוצה לקנות לאמא שלו מחשב. שלחתתי לו את השאלון והתשובות לפניכם: 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? 3500 , לחסוך כמה שיותר. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? שימוש באופיס ואינטרנט. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). אופיס ואקספלורר. ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: לא מיועד למשחקים. * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? * לאילו הגדרות גרפיות המפרט…

• 2 תגובות
    • 696 צפיות
  17. * מטרות המחשב?- בעיקר לשימוש בתוכנה After effects ופוטושופ, בגדול מדובר בגרפיקה 2D אבל למי שמכיר את האפטר אפקטס יש לה מין יכולת תלת מימד אבל היא שונה בתכלית מתוכנות כמו מאיה ו- 3d max למינהם, אני לא יודע כמה ההבדל משמעותי מבחינת הדרישה לביצועים. מערכת ווינדוס 7 אולטימט 64 ביט. אולי בעתיד יהיה גם לצורכי לימודים. אופציה שולית זה גם סרטים, אבל לא HD. * גודל המסך?- המחשב צריך להיות נייד. לא מוכן להסתובב עם מחשב שעדיף שהיה נשאר בבית אחרת הייתי קונה מחשב רגיל. לפי מה שהבנתי מדובר בגודל סטנדרטי של סביבות 15". * משקל רצוי?- כמו הסעיף הקודם, רצוי שיהיה קל יחסית למה שניתן לקבל ממחשב בגודל כזה. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)?- רצוי שיהיה אפשר…

• 0 תגובות
    • 559 צפיות
  18. היי, קניתי מחשב חדש בבאג בקניון אילון ב 27/2/2011 יום לאחר מכן ב 28/2/2011 איבדתי את עבודתי. עד היום אני לא מועסק בשום מקום. פניתי היום לחברת המפעיל כדי לממש את האחריות למקרה פיטורים. ניתן לראות אותה פה: https://www.nomatterwhatguarantee.com/main_structure.php?page=home ציטוט ישיר משם: "כיסוי בגין אבטלה: העסקה על-ידי מעביד אחד במשך תקופה מינימלית של 6 חודשים בעת ההרשמה ומובטל במשך 3 חודשים לפחות בתוך שנה אחת מתאריך הרכישה, למעט החריגים המפורטים בתנאים ובהגבלות אלה." כמובן שעד לאותו יום עבדתי יותר מ 6 חודשים (שנה אצל אותו מעסיק וחמש וחצי שנים רצוף בלי יום אחד אפילו של אבטלה) כאשר טילפנתי היום הודיעה לי מישהי בשם אורלי שאני לא זכאי לתנאי הפוליסה כי לא עבדתי 6 חודשים מיום הר…

• 18 תגובות
    • 2.2k צפיות
  19. שלום לכל חברי הפורום, אני מנסה לעזור לחבר לבחור מחשב נייד. ידיעותיי בתחום הניידים כמכלול הן לא גבוהות במיוחד ולכן אשמח מאוד לעזרה. אני לא ממש יודע אם דרישות שתארתי בכותרת ולהלן תואמות לתקציב. אם הן מוגזמות אודה אם תכוונו אותי לכיוון תקציב ריאלי יותר או לחלופין למה כן ניתן להשיג בתקציב הזה. עבודה משרדית וניגון מדיה. בעבודה משרדית הכוונה לגלישה ברשת, דוא"ל ועבודה עם תוכנות בורסאיות שלא זקוקות לכוח עיבוד רב, אבל כן לכמות זכרון יחסית גדולה, כך לדבריי החבר, אני מניח ש-4GB יספיקו, אבל אם יש דגם מחשב עם קצת יותר (6GB-8GB) באותו סדר גודל של מחיר סופי, אשמח לדעת. המחשב מיועד להוות תחליף Desktop ואחת הדרישות היא מסך 17" ומעלה. המחשב ינוייד בעיקר בתוך הבית כך שהמשקל לא משנה. לא,…

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  20. Started by shlomoreuven,

ברשותי מחשב די טוב אבל לא מספק למשחקים של היום, CALL OF DUTY למשל... מפרט: מעבד E8400 לוח אם: MSI P35 NEO (MS-7360 זיכרון: 4GB של GAIL CL5-5-5 DDR2-800 כרטיס מסך: 9800GT ספק חדש 500W איך תמליצו לי לשדרג?

• 2 תגובות
    • 576 צפיות
  21. Started by assaf897,

קנו לי מחשב של DELL עם intel graphics 3000 HD, והיו גם כאלה עם Geforce 525. רציתי לדעת מה ההבדל בינהם בתכלס? אני רוצה שאוכל לשחק משחקים כמו שצריך, פיפא וכאלה....

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. צריך חוות דעת המחשב שמגיע מאתר www.sagernotebook.com הדגם הוא הNP7280-S1 תקציב של 16k אפשר לחרוג עד עוד 2k השימוש שלו יהיה לגימינג ועריכה ציוד הקפי: תיק גב מתוכנן OC נמוך/בינוני יש צורך לכלול מערכת הפעלה מקסימום מקום זיכרון בRaid 0 כל המידע החשוב יהיה מגובה בהרד דיסק חיצוני נוסף מפרט: [table][tr][td]Display[/t][/t] 17.3" Full HD LED-Backlit Display with Super Glossy Surface (1920 x 1080) [table][tr][td] Video & Graphics Card Dual Nvidia GeForce GTX 580M GPU with 2GB GDDR5 Video Memory - Opt out additional AC Adapter & Power Converter Box [$700.00] [/td][/tr][tr][td] CPU Processor Intel® Core™ i7-990X Processor Extreme Editio…

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. שלום לכולם, בבעלותי מחשב נייד של DELL מדגם XPS M1330. לאחרונה המחשב נדלק, המסך נדלק אבל לא רואים כלום על המסך ( גם לא במסך חיצוני). כלומר מאפיינים קלאסיים של כרטיס מסך תקול. מבירור ב 3 מעבדות באיזור המרכז תיקון יעלה בין 500- 800 ש"ח. השאלה היא האם כדאי לתקן אותו? סה"כ הוא מחשב חזק ונוח ועונה על צרכיי(סטודנט). האם מישהו יכול להמליץ לי על מעבדה אמינה וזולה באיזור המרכז ( גם איזור חיפה יכול לבוא בחשבון...) תודה לכולם

• 0 תגובות
    • 568 צפיות
  24. Started by noam31,

מה דעתכם על המפרט הבא? כדאי להוסיף עוד 130 שקל ולקנות את גרסת ה OC בחנות אחרת? Intel Sandy Bridge Core i5 2500K Socket 1155 6MB 95W 3.3Ghz Tray, יחידות 1 ₪1036 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2906 Scythe Mugen 2 Rev B, יחידות 1 ₪190 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1676 Gigabyte GA-Z68X-UD3 Z68 CHIPSET, יחידות 1 ₪780 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2960 Kingston Hyper X Blu 8GB Kit (4GBx2) DDR3 1600Mhz, יחידות 1 ₪291 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=3226 Crucial SSD M4 Sata3 64GB CT064M4SSD2 415/95 IOPS 40000 זמין ת"א כ"ס, יחידות 1 ₪599 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2828 GigaByte GeForce GTX570 1280MB GDDR5 Ultr…

• 2 תגובות
    • 608 צפיות
  25. אהלן, אני רוצה לקנות מחשב נייד לאמא, לצרכי אינטרנט וסרטים בעיקר. התקציב למחשב הוא 3,000 שקלים לכל היותר (רצוי שזה יכלול גם תשלומים) *מטרות המחשב? בעיקר שימוש באינטרנט (אלחוטי) וצפיה בסרטים. * גודל המסך? לא קריטי. * משקל רצוי? לא קריטי, רצוי שלא יהיה מעל 2.5-3 קילו. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כ- 3 שעות, אם אפשר יותר במסגרת התקציב אז עדיף. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) לא. * בלוטות? לא. * גודל מינימלי של כונן קשיח? כ- 250 ג'יגהבייט. * כונן CD/DVD? צורב? לא קריטי. * כונן Bluray? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא ספציפי, העדפה ל…

• 2 תגובות
    • 692 צפיות

דיונים חדשים בפורומים