עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. 1. מה התקציב המקסימאלי?6000 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 שקל גג 2. מה שימושי המחשב ?גיימינג כבד ושימוש כללי ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב?ישוחקו battlefiled3,crysis2 וכ"ד. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך.רזולוציה מקסימאלית שאני אשחק היא full hd. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות(?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?לא 5. עד כמה חשו…

• 2 תגובות
    • 677 צפיות
  2. Started by estypere,

שלום שלום, יש לימחשב asus eee קטן וחמוד שיש בו ווינדווס xp אחי התקין לי פה windows 7 לפני כשנה, כמו שקיבלתי אותו... מתישהו במהלך השימוש שלי במחשב, גיליתי שכפתורי הפונקציה מתים בחלקם. הכפתור שמשנה את עוצמת הכוח של המחשב (במקש הרווח), הווליום ועוד... חלקם גם עובדים... עוד כפתור שהפך למת זה הכפתור המקביל לכפתור הכיבוי, מצידו השני, שהוא של העכבר, מבטל אותו ומדליק אותו... הפסיק לעבוד... איך אפשר להחזיר הכל ? איך ביטלתי את כל זה?.... מבקשת אם אפשר לענות בפירוט, אני בחורה (זו כבר סיבה אחת) ולא מבינה מספיק במחשבים בשביל שאבין באמת את הכוונה שלכם אם לא תפרטו אחי בחו"ל כבר הרבה חודשים, הוא הגאון ואין לי מושג מה לעשות. כבר קראתי את המדריך שימוש ומשום מה לא רשום איך לעשות לזה unlock …

• 6 תגובות
    • 813 צפיות
  3. שלום לכולם, בבעלותי מחשב נייד של DELL מדגם XPS M1330. לאחרונה המחשב נדלק, המסך נדלק אבל לא רואים כלום על המסך ( גם לא במסך חיצוני). כלומר מאפיינים קלאסיים של כרטיס מסך תקול. מבירור ב 3 מעבדות באיזור המרכז תיקון יעלה בין 500- 800 ש"ח. השאלה היא האם כדאי לתקן אותו? סה"כ הוא מחשב חזק ונוח ועונה על צרכיי(סטודנט). האם מישהו יכול להמליץ לי על מעבדה אמינה וזולה באיזור המרכז ( גם איזור חיפה יכול לבוא בחשבון...) תודה לכולם

• 0 תגובות
    • 577 צפיות
  4. Started by noam31,

מה דעתכם על המפרט הבא? כדאי להוסיף עוד 130 שקל ולקנות את גרסת ה OC בחנות אחרת? Intel Sandy Bridge Core i5 2500K Socket 1155 6MB 95W 3.3Ghz Tray, יחידות 1 ₪1036 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2906 Scythe Mugen 2 Rev B, יחידות 1 ₪190 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1676 Gigabyte GA-Z68X-UD3 Z68 CHIPSET, יחידות 1 ₪780 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2960 Kingston Hyper X Blu 8GB Kit (4GBx2) DDR3 1600Mhz, יחידות 1 ₪291 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=3226 Crucial SSD M4 Sata3 64GB CT064M4SSD2 415/95 IOPS 40000 זמין ת"א כ"ס, יחידות 1 ₪599 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2828 GigaByte GeForce GTX570 1280MB GDDR5 Ultr…

• 2 תגובות
    • 614 צפיות
  5. Started by eL!RaN,

Ultra Graphics _eL!RaN_DaDoN מה אומרים? המפרט בוידאו יש פירוט

• 0 תגובות
    • 600 צפיות
  6. Started by magafaim,

אני צריך מחשב נייד לאחותי, לא מדובר במחשב לגיימינג אלא לשימוש יום יומי רגיל. התקציב הוא 1500, אם אפשר פחות-מבורך. המשקל לא חשוב, עדיף שיהיה מסך גדול אם אפשר באיזור ה15 אינץ' ושיהיה בצבע אדום, שחור או ורוד (אני יודע שזאת בקשה מטומטת אבל זאת הבקשה היחידה של אחותי). תודה

• 1 תגובה
    • 721 צפיות
  7. שלום לכולם, אשמח לקבל המלצה על דגמים של מחשבים ניידים עם החומרה המתקדמת ביותר שניתן לשלב במחיר עלות של 2500-2800 ש"ח מכל חנות בארץ, השאיפה היא שהוא יהיה רלוונטי לכמה שיותר זמן מבחינת חומרה ולכן אם יש הבדל משמעותי ומשתלם ניתן לחרוג עד 3000 ש"ח. חובה על המחשב לכלול: גודל מסך 15.6 אינץ' ומעלה, 3 שנות אחריות, 4GB זיכרון, מערכת הפעלה Windows 7 מובנית בעברית ותמיכה בתקן n. העדפות נוספות שלא בגדר חובה: מעבד Sandy Bridge, כרטיס מסך דיסקרטי, אפשרות הרחבה ל-8GB זיכרון, HDMI, רזולוציית מסך גבוהה. להלן הטופס המצורף מהנעוץ: * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות, צפייה בסרטים, אולי גם משחקים קלים. * גודל המסך? לפחות 15.6 אינץ'. * משקל רצוי? 2-3 ק"ג. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להג…

• 0 תגובות
    • 716 צפיות
  8. Heya, מה דעתכם על המפרט הבא, שהרכבתי למחשב גיימינג בתקציב של עד 3K ללא אפשרויות חריגה וללא צורך בציוד היקפי (לא מתוכנן OC): Intel Sandy Bridge Core i3 2100 Socket 1155 3MB 3.1Ghz Box, יחידות 1 ₪593 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2521 Gigabyte GA-H61M-D2-B3 H61 CHIPSET, יחידות 1 ₪308 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2655 Kingston Hyper X Genesis 4GB DDR3 1600Mhz, יחידות 1 ₪184 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2745 WD 500GB 7200RPM 16MB Sata3 AAKX WD5000AAKX^, יחידות 1 ₪463 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2350 Sapphire ATI Radeon 6850 1GB GDDR5 DIRT3 כולל משחק DIRT3 מתנה, יחידות 1 ₪729 http://www.rsm.co.il/prod…

9. Started by geigera,

שלום רב יש לי IBM think pad r50e. יש לו תקלה שכל פעם שהוא מנותק מהחשמל מיד הוא עושה restart וגם לא מצליח לעלות חזרה. נתתי לטכנאי והוא לא איתר את התקלה. זו לא בעיה בסוללה כי ניסיתי גם עם סוללה אחרת. יש לכם כיוון מה זה יכול להיות? תודה ארי

• 0 תגובות
    • 553 צפיות
  10. Started by inbara,

שלום עברתי על ההודעות בפורום הזה ובפורם אחר נוסף. ויש לי כמה רעיונות חיפשתי את השאלון שצריך למלא- לא מצאתי אותו, לא מצאתי לינק לחוקי פורום -אם ניתן לכוון אותי אני אמלא בשמחה. יש לי כמה דרישות מהמחשב העתידי שלי- שיהיה כמה שיותר קל אך עדיין עם המסך הגדול ביותר שניתן כדי לענות על קטוגריית הקל( סביר כי 13.3). בנוסף חשוב לי כי חיי הסוללה יהיו גבוהים (לפחות יותר מ4 שעות, וכמה שיותר יותר טוב). וכמובן אחריות ל3 שנים. מבחינת תקציב - עד 6000 שח מהבדיקה שלי נראה לי הlenovo E320 , toshiba portege r700, ואם כבר טושיבה כדי לחכות לטושיבה Z830? על del vostro v131 קראתי ביקורת שדיברה רעות על החיי סוללה של הדגם לדעתי בynet תודה רבה על העזרה ענבר

• 8 תגובות
    • 1.8k צפיות
  11. Started by Vafel,

שלום לכולם, בדקתי את המפרטים המוכנים שמפורסמים פה באתר ונראה שהם מתאימים לצרכים שלי, אשמח אם תענו לי לשתי שאלות: 1) איפה מומלץ לקנות? אני יכול להרכיב לבד את המחשב. עדיף חנויות בירושלים או תל-אביב 2) אלו הדרישות שלי למקרה שיש לכם עוד המלצות: התקציב הוא 1500 ש"ח, אם ניתן לחסוך אז עדיף מחשב נייח לצורכי עבודה משרדית (אינטרנט, תוכנות משרדיות וסרטים). הארד-דיסק באיזור ה160GB צריך להספיק. אני יכול להרכיב את המחשב בעצמי ולעשות OC אם צריך. אין צורך במערכת הפעלה. מידת השקט של המחשב לא חשובה. אופק העדכון לא רלוונטי. תודה מראש!

• 3 תגובות
    • 633 צפיות
  12. Started by Kjede,

שלום פורום. אני מעוניין לקנות מחשב חדש, בסביבות ה4500 ש"ח (ניתן להתגמש במידת מה בלית ברירה) למשחקים. אני משתמש כבד, אבל אני משחק פחות בFPS ויותר בMMORPGS, כך שהוא פחות תובעני בגרפיקה (המשחקים הכי כבדים על המערכת שאני משחק הם בסגנון Assassin's Creed). הייתי רוצה, במידת האפשר, מחשב שיספק אותי לכמה שיותר שנים, ויש סיכוי שאצטרך לכלול במחיר מסך, ואם זה אכן המצב אני מחפש מסך שטוח ורחב למטרת צפייה בסרטים. אני לא מבין מספיק במסכים בשביל לתת ספציפיקציות יותר מספקות...אני חדש לעולם החומרה. שום ציוד הקפי אחר לא נדרש. לא צריך לכלול מחיר תוכנה. תודה מראש!

• 4 תגובות
    • 744 צפיות
  13. Started by MODY69,

* מטרות המחשב? אינטרנט וטיפה סרטונים במדיה פלייר. שום דבר רציני. * גודל המסך? כמה שיותר גדול. מדובר באישה מבוגרת. לפחות 15, עדיף אפילו 17 אם אפשר במסגרת התקציב. * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? גם, לא כזה משנה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * בלוטות? לא חובה * גודל מינימלי של כונן קשיח?כמעט וכלום לא הולך להיות מאוכסן על המחשב. אז אפשר להסתפק בכונן קטן. אין צורך ב- SSD. * כונן CD/DVD? צורב? עדיף שיהיה כונן. צורב לא חשוב בכלל. * כונן Bluray? אין צורך * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא, אך נדרשת אחריות טובה וארוכה בארץ. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? מעדיף מאד שכן. * האם …

• 2 תגובות
    • 942 צפיות
  14. אהלן, קראתי את ה"נושא מפרטים לגרפיקה" ולהרכיב מפרט בעצמי לא כזה הולך לי אני אשמח עם תוכלו לעזור לי זה די דחוף לי 1. מה התקציב המקסימאלי?3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כן ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 שקלים 2. מה שימושי המחשב ? גרפיקה, תוכנות ADOBE למינהם, ו3DMAX א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). כרגע באופן תדיר, אבל ככל הנראה גם ללימודים וגם לפרנסה בעתיד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד (אבל יכול להיות נחמד) -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1600*900 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכו…

• 1 תגובה
    • 569 צפיות
  15. Started by ludacris,

היי, יש לי Dell studio XPS 1647 כרגע יש לו 2 סטיקים של 1066-2gb. אם אני אוציא אחד מהם ואוסיף 1333-4gb. מה יקרה? האם יפעלו בקצבים שונים? האם ה1333 יוריד את עצמו ל1066? האם זה מומלץ בכלל? תודה.

• 3 תגובות
    • 585 צפיות
  16. Started by Lmagus,

אהלן, אני מחפש מחשב נייד עבור סבתא שלי, בעיקר ישמש לגלישה באינטרנט וסרטים/סדרות. תקציב הוא עד 3000 ש"ח. הדברים העקרוניים שאני מחפש זה מסך 15" ומעלה ומקלדת נוחה. זמן סוללה - בונוס בינתיים ראיתי את אלה: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=5941&CatCode=315 http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=7162&CatCode=315 http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=5831&CatCode=315 אשמח לקבל חוות דעת/תובנות/הלצות.

• 0 תגובות
    • 515 צפיות
  17. Started by DeadMemories,

היי כולם חבר שלי רוצה לקנות מחשב נייד עד 4000 שקל הוא מתכנן לעבוד איתו בתאורה ולשימוש עצמי (סרטים, מוזיקה, אינטרנט וכו' - הוא לא הולך לשחק איתו [לפחות לא משהו כבד]) יוכל לעזור מאוד אם תוכלו לתת חנות מומלצת לקנות ממנה (שלא יתיחסו אליו כמו אל זבל אחרי שהוא שילם) בכללי אנחנו מאזור המרכז תודה רבה לעוזרים.

18. Started by david2405,

אני צריך חוות דעת על המפרט הבא: Core i5 2500K 3.3Ghz, s1155, 6MB, GPU Core, Tray Z68XP-UD4 s1155 Core i3/i5/i7, Intel Z68, DDR3 2133, 2xPCI-E, 2x4GB G.Skill SNIPER Dual Channel CL9-9-9-24)) X2 (HD 6970 2GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI 2xMini DP PCI-E)X2 Caviar Black 1TB 7200RPM, 64MB, SATA III WD1002FAEX Intel 80GB SSD 320 Series Sata II 2.5'' SSDSA2CW080G3K5 DVR-219LBK DVD±RW x24 Black Sata LabelFlash Corsair A70 120mm Dual-Fan High Current Gamer 900W Active PFC 13.5cm PSU HCG-900 אנא העבירו חוות דעתכם למפרט בתודה מראש

19. Started by geigera,

שלום אני מחפש מחשב נייד. חשוב לי שיהיה קל, אבל מסך בגודל סביר, מה שאומר כנראה 13.3. בנוסף, חשוב לי שיהיה גימור טוב, שיחזיק מעמד כשהוא חוטף מכות (כמו IBM thinkpad שיש לי עכשיו). אני לא צריך ביצועים חזקים, לא משתמש בתוכנות כבדות. רוצה גם אחריות לפחות שלוש שנים ומחשב איכותי מבחינת הרכיבים. מעדיף מסך מט. קיבלתי הצעה ל hp 4330 probook מעבד M2330. איך הוא? ואיך אותה סדרה עם מעבד 2310 או 2410? איך הוא לעומת הסדרה dell vostro או asus 31? האם 2 ק"ג זה לא כבד למחשב עם מסך 13.3 (זה המשקל של ה hp)? האם זה בגלל הגימור החזק יותר? תודה ארי

• 3 תגובות
    • 684 צפיות
  20. Started by rotman,

שלום לכולם , מדובר על lenovo T410i בכל פעם שאני מדליק את המחשב ממצב של hibernate המחשב טוחן בסביבות ה 6 דקות עד שהוא "נרגע" ואפשר להתחיל לעבוד איתו. מ"ה : windows 7 pro. כשאני אומר טוחן זה אומר שהמחשב עצמו בקושי זז וההארד דיסק עובד בלי הפסקה. יש איזושהי דרך לגלות איזו תוכנה אחראית לזה? או שאולי זו בעיה מוכרת ויש לה פתרון? תודה רבה.

• 20 תגובות
    • 1.7k צפיות
  21. Started by 00Amir,

מחפש מחשב אולטרהבוק כתחליף למקבוק איר , אני רואה שהם מגיעים יחסית מאוד חזקים אבל אני לא מצליח למצא המלצות או מפרטים ברשת... אשמח אם מישהו יתן חוות דעת או קישור למפרטים וביקורות.. מיהם ה TOP 5 אולטרהבוקים הקיימים בשוק? תודה

• 1 תגובה
    • 747 צפיות
  22. Started by levelone,

שלום לכולם. אתמול רכשתי מחשב נייד של HP. אחרי ההתקנה הראשונית, שמתי לב שיש אוסף לא קטן של תוכנות שמותקנות מראש במחשב. המחשב צורך כ1.80 ג'יגה ראם כשהוא דלוק ואני לא משתמש בו. אני רוצה לעשות פורמט ולהתקין מערכת הפעלה נקיה, אבל אני מעדיף לדעת אם יש חשיבות לתוכנות האלה או לא לפני שאני עושה את זה. בנוסף, אני ישמח לדעת אם יש צורך בלשמור את המחיצות של הrecovery או שעדיף לי למחוק אותן ולנצל את השטח שהן תופסות. תודה לכולם, levelone.

• 6 תגובות
    • 580 צפיות
  23. שלום - הנושא הוא השוואה בין כמה הצעות של מחשבי מותג של החברות: Packard Bell, HP, ו-Dell. צרפתי מסמך המשווה בין 6 מפרטים בסביבות 3K+/-500 מבוסס על תמחור של באג ואופיס דיפו. 1. קודם כל אשמח לשמוע חוות דעת רצינית על שלושת החברות הללו. 2. אני רוצה לשמוע את דעתכם בכלל על קניית מותג - האם זה באמת מוצדק והאם זה באמת אמין מבחינת האיכות והתאימות בין הרכיבים השונים. 3. מה מתאים לצרכים שלי - ומה מיותר. [הגדרת הצרכים שלי בהמשך] - ומה ההצעה הטובה ביתר מהמפרטים במסמך המצורף הכי מתאימה לצרכי. 4. יש לי כמה שאלות ספציפיות: 4.א. מה ההבדל האמיתי בין i3-i5 - והאם ההבדל במחיר שווה - בכלל ולצרכי בפרט. 4.ב. כמה משנה באמת האם לכרטיס גרפי יש 1GB או 2GB זכרון - והאם ההבדל במחיר כנ"ל... 4.ג. כמה מ…

• 3 תגובות
    • 761 צפיות
  24. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, תכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל משחק חדש כיום. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אני רוצה מסך בגודל סביבות 22 אינץ', רזולוציה אתם תגידו מה כדאי לפי מחיר\חומרה\ביצועים. (כאשר המטרה לאיכות טובה שלא "תקרע" את כרטיס המסך. -ל…

• 27 תגובות
    • 2.3k צפיות
  25. שלום רב, מחפש מחשב נייד 15.6 אינץ עם מסך איכותי במציג ברזולוציה 1900*1080 המחשב יהיה מיועד לסטודט עיצוב\אדירכלות.( לשימוש בתוכנות כגון:AUTOCAD) תקציב: אני הבנתי שהמחשבים האלה יקרים בהרבה ממחשבים רגילים שמציגים 1366X768. ובכל זאת אינני מחפש להוציא הון של כסף, אז בגדול מחפש מחשב שיביא תמורה יחס/מחיר כמה שיותר טוב ( ואם בכל זאת לציין תקציב אז עד6K עם חריגה קלה) נתונים נוספים : מעבד לפחות i5, כרטיס מסך בינוני + ( לא מובנה של אינטל) , 4-6GB DDR3 , זיכרון קשיח : לפחות חצי טרה. עדיפות למחשבים של Dell.( אבל לא חובה, פשוט זה מה שאני הבנתי שהכי טוב, אם אני טועה תתקנו אותי בבקשה) תודה רבה מראש!

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.