עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. היי קיבלתי T420S חדש של לנובו, ויש לי בעיה מאוד מאוד מרגיזה - כל כמה זמן המחשב כאילו לוחץ בעצמו על כל מיני כפתורים - ESC, F1, F2 וכו' או ה-BREAK וזה משגע את המחשב. בביוס לפעמים הוא עושה מלא ביפים ונתקע, ואז אחרי כמה זמן משתחרר. עידכנתי BIOS, ופרמטתי את המערכת. למישהו יש פתרון ?

• 1 תגובה
    • 781 צפיות
  2. Started by sim-m12345,

שלום חברים וחברות. מתנצלת מראש על הנדנוד. בשל סיבות אישיות שלא ניתן היה לחזות אותן לא התאפשר לנו לרכוש את המחשב כאשר נתתם לנו את ההמלצות באוגוסט השנה. מאז חלפו מים רבים (במיוחד בתאילנד) ואני מעוניינת בהמלצה חדשה או ברענון ההמלצה הקודמת. החידושים הם: 1. החנות המועדפת היא זיג זג אלא אם יש ממש בעיה עם זה והמפרט המומלץ יכול להתגבש רק בחנות אחרת אז אפשר גם IQPC 2. דיסק קשיח לא פחות מ- 1TB 3. זכרונות של 8 GB אני חוזרת על פרטי המפרט המבוקש 1. מה התקציב המקסימאלי? 3700 כולל מערכת הפעלה, מסך 23" רמקולים מקלדת ועכבר א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? רצוי לחסוך כמה שאפשר המשתמש הוא לא גיימר כבד ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן לחרוג 2. מה שימושי המחשב (ל…

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. שלום, אני חדש פה בפורום. אני מעוניין לקנות מחשב נייד קל לנשיאה (עד 2 ק"ג), וזמן סוללה ארוך. הצרכים שלי הם גלישה, אופיס, ותכנות ב- C#. חשבתי על Asus 1215P. מה דעתכם? בתודה מראש, עמית

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. Started by NoamNine,

אז הגיע הזמן להחליף את מארז הHP העתתיק שלי והGT230 המזדקן במשהו שיריץ משחקים בכמה שנים הקרובות. אין לי מושג בשיט בנושא של חומרה. אפילו לא טיפה. אבל הנה הדברים שאני בטוח רוצה במפרט שלי: כרטיס מסך GTX470 4RAM (זה יספיק לכמה שנים? או כבר לקחת יותר?) מעבד 4 ליבות. כונן קשיח של טרה. וגם חשוב שלא יהיה רועש וכ'ו וכ'ו. אני רוצה שהוא יריץ משחקים (לא אכפת לי אם על הכי גבוה או לא) לכמה שיותר שנים. אם יש כרטיס/מעבד או משהו כזה יותר משתלם ממה שרשמתי אני פתוח להמלצות. ועכשיו לשאלון כי זה חובה: 1. מה התקציב המקסימאלי? 5-6K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אבל אם זה ממש משתלם זה לא קריטי. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אני חושב ש5500…

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by mary22,

1. מה התקציב המקסימאלי?4000 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג מהתקציב. 2. מה שימושי המחשב ?גיימינג קל וגרפיקה. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב?ישוחקו sims3 SC2 וכ"ד. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך.רזולוציה מקסימאלית שאני אשחק היא full HD. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות(? בינוניות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם…

6. Started by Winmax1990,

1. מה התקציב המקסימאלי? 2200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אין הבדל ואפשר לחסוך אז למה לא. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר אבל תלוי אם הבדל משמעותי 100-200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים וסרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: BF3 GTA החדש שיצא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 19 אינץ' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? לא ממש הבנתי הכי גבוה עדי…

• 9 תגובות
    • 807 צפיות
  7. Started by avivkah,

שלום, אשמח לקבל המלצה למחשב נייד, אין לי כרגע מושג מהם הרכיבים או החברות המומלצים, אפילו אם רק תרשמו לי על איזה מעבד ללכת זה יהיה מצויין עבורי. אני זקוק למחשב לאישתי, שלא יהיה עגלה אבל עם תקציב מינימלי (מעדיף לא לעבור את ה-2000 שקל) השימושים שלה הם בעיקר לצורכי עבודה - אינטרנט ואופיס גודל מסך לפחות 14 אינץ' (יכול להיות גדול יותר), וכדאי שהמשקל יהיה נמוך. אין משמעות לזמן עבודה עם הסוללה מאחר ורוב הזמן העבודה תהיה בבית או במקום העבודה שלה. תודה אביב

• 1 תגובה
    • 683 צפיות
  8. Started by DjArtium,

שלום חברים, רציתי לבדוק האם למישהו יש ביקורת שלילית/חיובית לגבי ניידSamsung 300e5a ? באפשרותי לקנות אותו ב2000 שקל. תודה רבה.

• 0 תגובות
    • 716 צפיות
  9. Started by rami_hsn,

שלום לכולם... אני רוצה לקנות מחשב נייד עשיתי חיפוש והגעתי לחמש דגמים אפשריים ורציתי חוות דעת מה הכי טוב מבחינת ביצועים... להלן הניידים: dell - Inspiron n5110 i5-2410M http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=790448 HP - ProBook 4530s Notebook XX959EA http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=796045 Toshiba - Satellite L655-1E8 http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=790564 Samsung - R540 JA05IL http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=768509 Acer - Aspire 5740G i5-430M http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=752651 כולם בעלי מסך 15.6 ומקלדת מלאה הסאמסונג …

• 1 תגובה
    • 609 צפיות
  10. 1 ) מה עדיף מבחינת אמינות 2 ) אם האליאנוואר , אז את ה17 או 14 ? http://goo.gl/a4Urk http://goo.gl/7MiMG התקציב שלי הוא 1500$ כולל טקס והיות שיש להם הנחה של 25% אני יכול להוסיף עוד 300$ פלוס מינוס 3 ) האם כדאי להוסיף כיסוי נגד השתקפויות ? תודה רבה!!!

• 0 תגובות
    • 830 צפיות
  11. הייתי באופיס דיפו ובבאג, באופיס דיפו המליצו לי על HP מסדרת PROBOOK שיש לו 2 דגמים, אחד עולה 3700 והשני 5000, המשקל של המחשב הכי חשוב לי ואני לא רוצה שהוא יעלה על 2 קילו, לכן חשבתי על מחשב עם מסך 13.3. השימושים יהיו בעיקר אופיס ואינטרנט, אבל הייתי רוצה שהמחשב יוכל להריץ גם משחקים קלים וסרטים לפחות ב 720P... בבאג שהייתי המליצו לי על מחשב אחד של דל ואחד אחר של טושיבה ששוקל ממש מעט אבל המפרט שלו ממש ישן... רציתי לשאול באופן כללי איזה מהחברות מומלצות? אני יודע ש- HP היו על הפנים לפני כמה שנים במחשבים ניידים, איך הם עכשיו? על איזה דגם אתם ממליצים באופן כללי מכל חברה בתקציב כזה?

• 5 תגובות
    • 738 צפיות
  12. שלום לכולם, ברצוני לרכוש מחשב כבר בשבוע הקרוב. אני אומנם מבין דבר או שניים בתחום החומרה, אך אשמח לקבל עזרה מאנשים מקצועיים כמוכם. הרצון שלי הוא לשמש את המחשב לצורכי וירטואליזציה, להריץ עליו כמה מחשבים במקביל. חשוב לי מאוד שהראם יהיה מהיר, כמו כן שיהיה שקט וקריר מכיוון שאני מתכוון לכבות אותו לעיתים רחוקות. אני בספק בעיקר על הלוח אם שבחרתי ועל הקירור,מארז,ספק. מה דעתכם? האם ניתן להשיג רכיב טוב יותר במחירים האלה או אפשר להשיג את אותו אחד במחיר זול יותר? אשמח לתשובות כנות מאנשים עם ניסיון אולי במארזים,קירור,לוחות אם. בנוסף, האם יש צורך בלקנות משחה טרמית טובה יותר? והאם יש דבר כזה הרכבה של הטכנאי במקום? 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? …

13. Intel Sandy Bridge Core i5 2500 Socket 1155 6MB 95W 3.3Ghz Tray ASROCK H61M-HVS S1155 VGA HDMI H61 CHIPSET Elixir 8GB Kit (4GBx2) DDR3 1333Mhz SeaGate 500GB 7200RPM 16MB Sata3 ST500DM002^ Connect3D ATI Radeon 6850 1GB GDDR5 LG GH22 SATA x 22 Black NZXT Source 210 + Cougar RS-450 את המפרט הזה קיבלתי ב3200 שח. אשמח אם מישהו יוכל לתת חוות דעת ואולי להציע משהו שנראה לו יותר טוב. תודה מראש.[/

• 4 תגובות
    • 850 צפיות
  14. היי חברים, אשמח לעזרה למחשב שנועד לשרת את כל בני הבית במשך שנים: 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - כל התקציב. אני מעוניין ברכיבים אמינים לאורך זמן אם הם שווים את ההשקעה. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - 200 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אין צורך בציוד היקפי. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? בלי מסך. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 7 בסולם - לא חשוב שקט מופתי, אבל אני לא רוצה טרקטור כמובן. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? …

• 11 תגובות
    • 917 צפיות
  15. Started by Moor,

שלום. אני סטודנט מחפש נייד לשימושים די כלליים: סרטים, office, אינטרנט... התקציב גמיש אך אשמח לא לעבור את ה-3K. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס) צפיה בסרטים. * גודל המסך? 15' * משקל רצוי? 2 ק"ג בערך, עדיפות לכמה שיותר קל (יודע שעם המסך זה קצת בעייתי) * האם נדרש זמן סוללה ארוך? מעל ל-3 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * בלוטות? כן * גודל מינימלי של כונן קשיח? 320 * כונן CD/DVD? צורב? * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * אם יש המלצה למסך יותר קטן במחיר משלתם, אז אשמח אם תצרפו גם אותו.

• 0 תגובות
    • 566 צפיות
  16. Started by Classify,

אם המחשב שלי באחריות ואני רוצה להחליף כונן קשיח או להוסיף זכרון, האם אני יכול לפתוח את המחשב ולעשות זאת או שזה יפגע לי באחריות?

• 4 תגובות
    • 971 צפיות
  17. 1. מה התקציב המקסימאלי? 1800 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אני יודע שהסכום קטן, אבל אפשר תמיד טוב לחסוך עוד שקל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אי אפשר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עבודה משרדית ותכני HD כו'. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: הוא מיועד גם לגיימינג כמה שאפשר. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. COD, FIFA וכו'. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). לא צריך מסך -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? כמה שניתן להשיג במחיר של עד 1800 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 5 6. …

• 1 תגובה
    • 747 צפיות
  18. שלום, אני מעוניין לקבל מפרט מחשב שמיועד בעיקר למדיה (סרטים, שירים וכו') ומשחקים עם גרפיקה בסיסית (אסטרטגיה וכו') התקציב המקסימלי הוא 2500 ₪. הרכיבים שאני צריך הם : מארז ספק לוח אם מעבד זכרון הארד דיסק צורב DVD כרטיס מסך

• 1 תגובה
    • 504 צפיות
  19. Started by thewhiteark,

שלום וברכה חברי פורום יקרים. השילוב הארור של גיימר תאב-גרפיקה ושל משחקים חדשים תאבי-הביצועים (סקיירים, B3, MW3...) גרמו לי לחשוב שייתכן שהגיע הזמן לשדרוג קל במפרט. המחשב כיום: מעבד: AMD Phenom II X4 955 לוח אם: Gigabyte MA785GMT-UD2H זכרון: 2X2GB DDR3 כ. מסך: ATI HD5850 1GDDR3 אני חושב לשדרג את כ. המסך והזיכרון. אשמח לקבל חוות דעת בהתחשב בלוח האם והמעבד, האם שדרוג שכזה יהיה שווה את הכסף, ואיזה שדרוג בדיוק לעשות. כרגע אני חושב על: 1. לשדרג את הזיכרון ל-8G RAM. 2 סטיקים של 4? או אולי סטיק אחד של 8, שבהמשך יפוך ל- 16? או שייתכן שכבר עדיף ללכת על כל הקופה ולקנות 8X2? 2. כרטיס המסך: הלבט העיקרי! האם לקנות עוד אחד בדיוק כמו שיש לי ולהריץ אותם בקרוספייר, או שמא עדיף כבר להשקיע ק…

• 1 תגובה
    • 570 צפיות
  20. Started by Ronenosh8,

1. מה התקציב המקסימאלי?1500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?אם ניתן לחסוך תמיד טוב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. 4. האם יש רכיב שאי…

• 2 תגובות
    • 552 צפיות
  21. Started by Noder,

שלום אני מעוניין לקנות נייד עד 4000 ש"ח לצרכי לימודי מחשבים לאוני' הגעתי ל 2 מחשבים שאני מתלבט ביניהם להלן המפרטים : Asus A53S מעבד Intel® Core™ i7-2630QM 2.00 GHz (Max Turbo Frequency 2.9 GHz, 6M Cache) זיכרון 4GB DDR3 1333MHz כונן קשיח (640GB (SATA 5400RPM מסך 15.6" 16:9 HD (1366x768) LED backlight כרטיס מסך (NVidia® GeForce® GT 520XM (1G DDR3 רמקולים מובנים של Altec lansing 3 שנות אחריות עלות - 3900 ש"ח Samsung 3 Series 300V5A-S07IL מעבד Intel® Core™ i5 Processor 2430M זיכרון ראשי 6GB DDR3 System Memory at 1333MHz (4GB x 1 + 2GB x 1) מסך 15.6" HD LED Display (1366 x 768), Anti-Reflective LED כרטיס גרפי NVIDIA® GeForce® GT 520MX Graphics, Optimus™technology כ…

• 0 תגובות
    • 874 צפיות
  22. 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לנצל את כל התקציב כל עוד זה יגרור שיפור - זה השקעה לטווח ארוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בעיקר א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל משחקי הגיימינג העדכניים ביותר שיש -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920 על 1080 (מסך 23" DELL כמו במפרט המומלץ) -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחש…

• 3 תגובות
    • 620 צפיות
  23. Started by SOLIDUS SNAKE,

אני זקוק למפרט של מערכת לטובת גיימינג בעיקר, אך משום שיש בידי מסך ברזולוציה של 1920 על 1200 ברצוני שיתמוך במשחקים ברזולוציה זו. אני מתכנו מעט אוברקלוק בעיקר על מנת לחסוך כסף ולקנות חומרה מעט זולה יותר כדי שבאוברקלוק אשיג את הביצועים הטובים יותר. המטרה היא בעיקר משחקים חדשים יותר כמו BF3 ו MW3.

24. Started by Adar363,

1.אני מחפשת מחשב נייד ללימודים שנהפך להיות גם טאבלט (לנסיעות) עם מערכת הפעלה של windows ולא אנדרואיד (כדי שיהיה נוח לעבודות וכו'), ושיהיה מספיק חזק. 2.האם מישהו שמע על ה-Lenovo LePad?? תודה!

• 1 תגובה
    • 906 צפיות
  25. הכי חשוב: מסך מט מסך 14-15 אינצ' משקל בסביבות 2 ק"ג (כמה שפחות כבד יותר טוב) פחות אבל עדיין חשוב: רצוי עם זכרון של לפחות 3G 3 כניסות USB לפחות כונן DVD מערכת הפעלה אחריות בבית לקוח תודה מראש!

• 0 תגובות
    • 589 צפיות

דיונים חדשים בפורומים