ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,362 דיונים בפורום זה
-
ערב טוב חברים ושבת שלום, אני צריך בבקשה את עזרתכם בהתלבטות בין שדרוג מפרט קיים לרכישת מפרט חדש. המחשב משמש בעיקר לשימוש משרדי כגון אינטרנט, אופיס וכיו"ב, אך גם לשימוש בתוכנות גרפיות כגון פוטושופ, אילוסטרייטור, מאיה וכו'. המחשב שירת אותי נאמנה מאז שנרכש לפני כ-3 שנים, אך לאחרונה הוא קצת "כבד". המפרט הקיים הוא: לוח אם MSI P35 NEO 7.1 1GLAN מעבד אינטל E7200 CORE 2DUO CONROE 3MB כ. מסך של חברת INNOVISION מדגם NVIDIA GEFORCE 9400GT עם 512MB ספק כוח EZCOOL LED 12CMF400W REAL זיכרון BLACK DRAGON CL4 2G KIT DDR 800 GEIL אם אני זוכר נכון בשני שבבים שונים. כונן קשיח ST3250410AS BARRACUDA 7200RPM 250GB SATA 3GB/s מארז VX SOPRANO THERMALTAKE מ.הפעלה - WIN 7 32BIT ההתלבטות היא בין 3 א…
-
- 5 תגובות
- 730 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך אם אפשר ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית, CAD, 3D, קצת משחקים ושימושים רגילים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Solid works, Autodesk Inventor, NX7.5, Mastercam, SolidCam, Autocad סוליד ואינוונטור בשימוש כבד. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. הכל מהכל -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפ…
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1. עדיף אחריות ארוכה 2. מעבד I5 ומעלה 3. חשוב כניסות USB3 4. עד מסך של 15 אינץ', המחשב מיועד להיות DESKTOP REPLACEMENT בינתיים ראיתי את שלושת הדגמים האלה: Dell Vostro 3450 Dell Vostro 3550 Dell Inspiron n5110 * תקציב? אזור ה 4000 ש"ח * מטרות המחשב? בעיקר סרטי MKV ו FULL HD * גודל המסך? לא קריטי * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא משנה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) יציאת HDMI * בלוטות? כן * גודל מינימלי של כונן קשיח? לא משנה * כונן CD/DVD? צורב? כן * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? אלא אם כן ישנה הצעה …
-
- 6 תגובות
- 961 צפיות
-
-
תגידו... זה רק אצלי או שלפטופים מתחממים ממש מהר? אני פותח 8 טאבים בדפדפן והמאוורר מתחיל לעבוד שעות נוספות. אני מנסה לצפות בסרט יוטיוב מסך מלא... כנ"ל. ומה לגבי מערכות הקרור החדשות שיש במחשבים ניידים? קראתי שיש לHP את HP COOL SENSE ולASUS את ICE COOL (למתחרים יש גם?)
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
עקב הבהרה על חוקי הפורום שיניתי את הפוסט המקורי לפורמט הסטנדרטי. את הפוסט המקורי ניתן למצוא בתחתית. * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים, עריכה גרפית - מצגות למען פרסום מוצרים, מחשב לעסק. * גודל המסך? רצוי 13 אינץ אבל לא פוסל 14 או אף 15. * משקל רצוי? רצוי עד שתי קילו, שוב גמיש. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לפחות שלוש שעות,. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לפחות שלוש יציאות USB 2.0, או שתיים ואחת של USB 3.0, רצוי גם HDMI. * בלוטות? לא הכרחי. * גודל מינימלי של כונן קשיח? 500 GB, ואני מעדיף 7200 RPM, אבל אם זה 7200 אפשר גפ 320. * כונן CD/DVD? צורב? כונן אני רוצה, פחות חשוב לי שהכונן גם צורב, אם ההבדל במחיר משמעותי מעדיף בלי כונן (תמיד אפשר לקנ…
-
- 4 תגובות
- 952 צפיות
-
-
היי. אשמח לחוות דעת על המפרט הבא: מעבד: AMD Phenom 2 955 3.2Ghz 64Bit Quad Core AM2+/AM3 Black Edition Box כמות: 1 - מחיר: ₪559 לוח אם: Gigabyte GA-890FXA-UD7 - במחיר מטורף כמות: 1 - מחיר: ₪494 מארז: ARMOR A60 2X 120mm + 200mm TOP Vent + USB 3.0 + eSATA HOT SWAP HD CAGE כמות: 1 - מחיר: ₪431 ספק כוח: Seasonic PSU 620W Active PFC 80+ Retail - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪370 זיכרון: Corsair 4GB Single Stick Values Select Retail DDR3-1333 כמות: 2 - מחיר: ₪114 כרטיס מסך: SAPPHIRE HD 6870 1GB GDDR5 PCIE DVI HDMI - בקניית מחשב חדש בלבד כמות:2 - מחיר: ₪1579 יש לי דיסק קשיח וקירור. טופס: 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) …
-
- 2 תגובות
- 719 צפיות
-
-
מחפש המלצה למחשב סלוני סדר גודל של 3000 ש"ח יחובר לרסיבר ONKYO , טלויזיית פנאסוניק 42 LED המלצות יתקבלו בשמחה , בגלישה ברשת הגעתי לאתר של PC-4u , מישהו מכיר , יש המלצות ? המחשב ישמש בעיקר לגלישה , סרטים בתקווה HD , אופיס , אולי מעט משחקים (תמיד כיף שיש אופציה , אך אין זמן) ישמש גם כנגן ו DVD ..... תודה שוב
-
- 0 תגובות
- 663 צפיות
-
-
יש לי מחשב עם מעבד אינטל e6550 2.3ghz זכרון 4gh לוח של גיגה בייט ep43-up3l כרטיס מסך g.f 7300 gt 512mb ורוצה להחליף אין שימוש במשחקים כבדים מעוניין במיפרט ללוח+מעבד+זכרון מרוב עצים שיש ביער של אינטל קשה להבין מי נגד מי תודה מראש לכל העונים אין צורך בציוד הקפי ולא בתוכנת הפעלה ואופיס ישמש לעיתים לעריכה גרפית אני גר בגן יבנה אבל אין בעייה להגיע גם לראשון או תל אביב
-
- 6 תגובות
- 712 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?2200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?עבודה משרדית,סרטים,משחקים לילדים קטנים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1920*1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?כמו שצויין משחקים ללידים קטנים. וורד.... 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד…
-
- 2 תגובות
- 670 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. ללא 4. האם יש רכ…
-
- 2 תגובות
- 658 צפיות
-
-
אני מחפשת מחשב נייד ללימודים (טכנאי PC), שאוכל גם לעבוד בו בפוטושופ ועריכת סרטים ב-MovieMaker... הציעו לי Lenovo ThinkPad: http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?productid=10256 ועוד 2 מחשבים יותר זולים: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=5941&CatCode=315 http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=8263&CatCode=315 השאלה היא אם ללכת על ה-Lenovo כי הוא Lenovo, או שהוא סתם יותר יקר מהאחרים והם נותנים תמורה טובה יותר לכסף?? תודה!
-
- 3 תגובות
- 589 צפיות
-
-
שלום יש לי מחשב נייד HP Pavilion דגם שעשוי מאלומיניום מבחוץ. הבעיה שמורגש זרם חשמלי כשנוגעים בו. האם זה מסוכן למחשב?
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אשמח להמלצות לנייד חדשמטרות- בעיקר עבודה אינטנסיבית ביותר עם אופיס ואינטרנט מינימום משקל חשוב מאוד אפשרי כונן SSD יש המלצות? תודה
-
- 8 תגובות
- 767 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 150 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לראות סרטים HD ולגלוש באינטרנט א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.…
-
- 3 תגובות
- 698 צפיות
-
-
ככה, יש לי עד בערך 2200 שקלים להשקיע במחשב שלי כרגע והייתי רוצה מכם חוות דעת אני רוצה להרחיב\להחליף את הראם שיש לי, לקנות כרטיס מסך חדש ומסך נורמלי (אם אפשר גם שיתחבר לממיר ושיתפקד כטלוויזיה עדיף) מה שיש לי כרגע זה מעבד: Intel Core 2 DUO E6750 לוח אם: Asus P5K-SE כרטיס מסך: GeForce 8600GT 512MB GDDR3 זכרון ראם: 2GB DDRII 800MHz דיסק קשיח: 250GB פנימי ועוד 500GB חיצוני אני רוצה לדעת מה אתם חושבים על מה שאני רוצה לעשות, מה הייתם משדרגים במקומי.. יש לי ספק כוח של 400W עם מפצל מתחים והוא מפיק מתח נקי ככה שהוא מחזיק יפה את הקול וגם מארז עם מערכת קירור של AC אז מהבחינה הזו אני גם יחסית מסודר.. אני רוצה לעשות לו אוברקלוק לאחר השדרוג, לא משהו מטורף אבל טיפה להאיץ את המעבד והשקט ל…
-
- 0 תגובות
- 684 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך קצת ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים עם גרפיקה טובה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). כבד מאד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). בערך 22 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא צריך…
-
- 7 תגובות
- 764 צפיות
-
-
לחנות בה אני רוכש את המחשב אין את המפרטים המומלצים וגם לא את התחליפים. אבקש המלצה למפרט הכי בסיסי לשימוש משרדי/אינטרנט. מה דעתכם על הלוח+ מעבד הבאים: M4A88T-M + מעבד Athlon II 260 D.C AM3 AMD המוכר הציע לי תחילה ללכת על לוח GIGABYTE GA-M68MT-S2P AM3 AMD אך אני חושב שטפשי לקנות היום לוח שלא תומך ביציאות מסך דיגיטליות/USB3 על אף שהמחשב אמור להיות פשוט וזול. תודה.
-
- 0 תגובות
- 548 צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?בעיקר עבודה משרדית אבל גם משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). צרכן כבד של אינטרנט ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. דיאבלו 3, סקיירים וכו -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24 אינטש -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוני /גבוה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: …
-
- 0 תגובות
- 530 צפיות
-
-
שלום רב. _______________________________________ 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל למקסימום ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח רק במידה וזה ממש קריטי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים וסרטים באיכות HD -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 37' FULL HD 1920x1800 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם…
-
- 1 תגובה
- 717 צפיות
-
-
אני מחפש מחשב למשחקים בעיקר מאחר שבדירה שלי אין מקום למחשב נייח. שתהיה מקלדת נוחה גם. חשבתי על הבא, מה דעתכם? http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=17899 * מטרות המחשב?בעיקר משחקים, אבל גם צפייה בסרטים וסדרות וגלישה באינטרנט. * גודל המסך?15.4(אפשר גם 17, לא חובה * משקל רצוי?לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)?3 שעות מספיק * האם יש צורך ביציאות מיוחדותI שיהיה HDMI * בלוטות?אפשרי * גודל מינימלי של דיסק קשיח? לא משנה , אבל מעדיף 7200RPM * כונן CD/DVD? צורב?כן * כונן Bluray?אין צורך * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא, אבל עדיף 3 שנים אחריות בישראל * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה?כן *…
-
- 2 תגובות
- 569 צפיות
-
-
אהלן חבר'ס, אני לפני קנייה של לפטופ ורציתי להתייעץ איתכם מה דעתכם על המפרט והאם הוא מדוייק לצרכים שלי. אני אנימטור שצריך את המחשב לצרכי עבודה, הכי חשוב לי שהוא יאכל תוכנות כבדות כמו AFTER EFFECTS ותוכנות תלת מימד למיניהן. זו ההצעה שקיבלתי מ- DELL (מצורף כתמונה) אודה לדעתכם!! [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 647 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני עוזר לידידה טובה שלי לרכוש נטבוק טוב ללימודים, בעיקר משהו שיהיה קל ונוח לנשיאה ונוח לצרכי הקלדה, יש לה לפטופ גדול יותר שאליו היא תעביר את המסמכים לצרכי עבודה ממושכת יותר. הנטבוק ישמש בעיקר להקלדה בזמן שיעורים והרצאות. תודה לעוזרים !
-
- 4 תגובות
- 794 צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום, אני עומד לפני רכישת מחשב נייח לבית, ואחרי שהיה נראה לי שאני נסגר על כיוון, עלו אצלי לבטים חדשים. השימוש שאני מייעד למחשב הוא משרדי-ביתי אינטנסיבי: בהערכה גסה 70% עבודה מול הרשת ואופיס, עם שימוש מעל הממוצע ב-streaming מהרשת של וידאו ואודיו. 30% בתוכנות נוספות, צפיה בוידאו, סקייפ, google earth, לא שימוש במשחקים. אחסון כמות גדולה יחסית של data. אני מעדיף ללכת על המוכר מהבחינה הזו שאני סגור על פלטפורמה מבוססת אינטל, ומערכת הפעלה Windows. אופק שדרוג: חשוב. מעוניין שהמערכת תוכל להתמודד בקלות עם שדרוגים והכבדות שיתכנו בעתיד בתוכנות שהיא עובדת איתה, כולל מערכת ההפעלה. אני לא רוצה לעמוד בעוד פחות משנתיים מול מצב שאצטרך שוב להחליף את כל המחשב. התקציב המקסימלי: 3,…
-
- 0 תגובות
- 495 צפיות
-
-
שלום לכולם, דרוש מפרט טוב שיחזיק לי לכמה שנים טובות: 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר כמובן לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית ופעילות יומיומית סטנדרטים ולא כבדה אבל מעוניין גם באופציה לשחק במשחקים חדשים שיצאו וייצאו. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). משתמש בתוכנת הHTPC ג SAGETV בתדירות תכופה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של…
-
- 3 תגובות
- 586 צפיות
-
-
כמו: Blu-ray HD ולאינטרנט ולמשחקים כמו: FUEL . PURE ללא מסך אני מוכן להוציא על המחשב עד 2000 שקל תודה לעוזרים
-
- 3 תגובות
- 621 צפיות
-