ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,491 דיונים בפורום זה
-
הי, המחשב הזה מוצע למכירה ב-1600 ש"ח ואני שוקל לקנות אותו. מה דעתכם? מעבד: Intel Core 2 Duo T6500 2.10GHz מסך ''15.6 זיכרון: 4.00 GB מערכת הפעלה windows vista home premium 32 bit כונן קשיח 250 GB
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני מבקש מפרט עד 4,000 ש"ח לשימושים של אינטרנט בעיקר, איי סי קיו, קצת משחקים (לא משהו כבד), סרטים ... כולל מקלדת+עכבר לשמוש של נערה בת 15. שיהיה שקט ושיחזיק לאורך זמן. תודה מראש.
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מחפש לקנות מחשב 14-15 אינץ' שישמש לשימושים כלליים כמו סרטים אופיס ולימודים, המחשב אמור להיות רוב הזמן בבית אולי למעט מקרים חריגים שאקח אותו למכללה. הציפיות שלי מהמחשב בעיקרון שיהיה מהיר, נוח, ובעל ביקורות טובות. * מטרות המחשב? אופיס, סרטי hd, לימודים. * גודל המסך? 14-15 אינץ' עדיף 15 אני חושב אלא אם כן יש משו ממש טוב ב14 * רזולוציית המסך? לא מתמצא בזה,שיהיה רגיל * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט?לא * משקל רצוי? משקל סביר, שלא יהיה כבד מדי * האם נדרש זמן סוללה ארוך?גם, שיהיה סטנדרט * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? hdmi * Bluetooth? לא חייב * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? כונן רגיל, שיהיה 500 ג'יגה לפחות * כונן אופטי?לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית?לא * האם נדרשת א…
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מחפש מפרט למחשב (שיהיה מ-ksp או נועה, מה שעדיף) ב-3,400 ש"ח (לא כולל מסך, מקלדת, עכבר,רמקולים ומערכת הפעלה. לא לחרוג יותר מידי). המחשב בעיקר לאינטרנט וכל מה שקשור לעבודה משרדית, ומשחקים קלים יחסית. שיהיה מארז טוב (אבל בלי להגזים בהשקעה), עם כונן DVD וצורב. זיכרון בעיקרון אמור להיות סה"כ 1 ג'יגה. וזהו.. הצעות יתקבלו בשמחה
-
- 17 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג קל ותוכנות כגון פוטושופ ואילוסטרייטור א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: pes13 /fifa 13 בעיקר -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).21.5 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות + 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, …
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי מחשב נייד מאוד ישן אבל עושה את העבודה שאני צריך ממנו. הבעיה היא שהדיסק הקשיח משמיע רעשים שלא מוצאים חן בעיני מידי. לא משהו חריג מאוד ואני צריך לקרב את הראש למחשב על מנת לשמוע אותם אבל אם שמתי לב אליהם זה אומר שזה רעש חריג (כאמור, יש לי את המחשב הרבה מאוד זמן). גם אם הוא לא משמיע רעשים חריגים לא אכפת לי לקנות דיסק קשיח נוסף רק כדי להיות בטוח. הבעיה היא שאני לא יודע איזה דיסק יתאים ואם ניתן בכלל למצוא דיסקים כאלה היום. זה הדגם של המחשב - http://www.notebook-driver.com/specs/lg-r400-series-notebook-specifications/ וזה הדגם של הדיסק הקשיח שיש לי היום - hitachi hts541680j9sa00 איזה דיסקים יכולים להתאים? כל מה שאני רואה שניתן לקנות הוא בנפחים הרבה יותר גבוהים …
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני מתכנן לקנות את הG550 K3G, הוא מגיע עם VISTA HOME PREMIUM אני יודע שיש אופציה "לשדרג בחינם" דרך LENOVO לווינדוז 7 (תמורת דמי משלוח "פעוטים" של 20 דולר בערך) אך הסדרה של G550 לא נמצאת שם לבחירה. כלומר, האם כדאי לחכות? כמה זמן יקח למעבר בניידים לווינדוז 7? ואם אקנה עכשיו ואתקין את הוויסטה שמגיעה איתו, עם כל הדרייברים מכונן הRESTORE וכולי, איך יתבצע המעבר לווינדוז 7 שכולל פירמוט? איך גורמים למערכת להכיר ולהסתדר עם כל האופציות של הנייד? תודה רבה וסופ"ש נעים.
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג, סרטים ושימוש יום יומי. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל המשחקים החדשים, GTA V וכד'. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי? כן, מסך. 4. האם יש ר…
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, בעתיד הקרוב אני מתכנן לשדרג את המחשב, ויש לי ספק כוח שהולך איתי עוד מהמחשב הקודם ובן קרוב ל10 שנים כבר... דגם הספק: Thermaltake toughpower 750w cable management הספק עובד טוב ולא עשה בעיות מאז הקנייה. חשוב לציין שגם לא עבד תחת עומסים כבדים אלא שומש למטרות גיימינג רגיל. אז האם יש צורך בהחלפה בגלל גיל הספק ? בשדרוג אני מתכוון שיהיה רק כרטיס מסך יחיד כך ש750W אמורים להספיק בהחלט. תודה לכל העונים
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אחרי השנה ראשונה באוניברסיטה הבנתי שלהמשיך במצב הנוכחי אני לא יכול ולכן אני מתייעץ איתכם. לאחר התלבטויות רבות החלטתי ללכת על 13.3". 15.4 גדול לי מדי, ופחות מ 13 זה נראה קטן... דברים שחשובים לי במחשב זה שהמסך יהיה מט (לא מבריק, עושה לי כאב ראש), כמה שיותר קל עם סוללה שתחזיק כמה שיותר, אחריות לפחות שנה, רמקולים כמה שיותר "סבירים", ושלא ירעיש... מבחינת חומרה? רק שיהיה לו wi-fi, ודיסק 160gb לפחות. אשמח לשמוע הצעות (אם הן קיימות)...
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הי, אני בונה מפרט ויש לי כמה שאלות של מתחיל בכח מה שקשור לחומרה בת שנה שנתיים ומבין בעולם המחשבים בכלל (לא להתבייש להשתמש במושגים "מפחידים"). המחשב יהייה משפחתי שזה אומר אינטרנט, אופיס, צפיה בסרטים ומוזיקה ומשחקים (בעיקר אסטרטגיה אבל לא רק). אני לא מעוניין בתותח על (אין תקציב) אבל בהחלט ברכיבים טובים מותאמים בעלי יכולת שידרוג. התחלתי כך : Athlon XP 2500+(512k 333) 8RDA3 (n-force2)sb,lan,USB2.0 או NF7 (nForce2)lan,usb2 256MB Kingston DDR 333 80 GB 7200 ATA-100 (8MB) 2/3 Lang. Rus or Arb Optical PS2 + roll transparent/black 17''V.M. PRO1403 או MAG מקביל אין צורך ב-CD או כונן 1.44 ההתלבטויות הן: 1. מה האבדל בין שני לוחות האם ? ה-chipset זהים אז מה האבדל ומה עדיף? 2. כמה ק…
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
השאלה בכותרת,זה לחבר טוב שלי,אני רוצה לעשות לו מפרט דרך החנות בה אני עובד,עכשיו ההתלבטות היא איזה מפרט להביא לו,הוא לא מחפש משהו חזק אבל משהו שיוכל להריץ PRO EVOLUTION SOCCER ,התקציב הוא ממש נמוך,משהו בסביבות ה1900-ל2300 אפילו פחות יותר,המחשב הוא גם כן בעיקר למסנג'ר,דיבור עם חברים מחו"ל במסנג'ר ולקריאת דואר אלקטרוני,איזה מפרט אני צריך להביא לו בכדי שאני יגיע לפחות מהסכום הזה ו-עד הסכום הזה........תודה מראש
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הי מחפש לבן שלי בן 8 מחשב יד 2 לפורטנייט. אשמח לדעתכם איזה מחשב מבחינת יד 2 עם איזה מעבד ואיזה כרטיס מסך שיהיו בתקציב של עד 2000 ש"ח. ראיתי שהרבה מוכרים מחשבים רק לא יודע מה יהיה לו טוב. לא מחפש להוציא אלפי שקלים ועל מפרט מפלצתי... ראיתי ביד 2 מישהו שמוכר מחשב שלו מעבד i7-7700 כרטיס מסך 1050ti 4GB זכרון קינגסטון 16GB ספק 500W שאר הדברים לא כאלו רלוונטים (HD SDD וכו'....) מארז ZALMAN השאלה שלי אשמח לחוות דעת מה ערך ריאלי לקנייה של מחשב כזה בהנחה שמעבד בן 6 וכרטיס מסך בן 7. מבחינת שנת יציאה. ואם הוא יסחוב בצורה סבירה פורטנייט. תודה מראש לכל העוזרים :-)
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום חברים. בניתי לעצמי 2 מפרטים של מחשבים ביתיים. אשמח לקבל חוות דעת, האם הרכיבים של המפרטים שבניתי מתאימים או שיש רכיב כלשהו שלא יסתדר במפרט? נייח 1 [TABLE=width: 484] [TR] [TD=align: right]לוח אם[/TD] [TD]Asus H81M-A LGA1150[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]מעבד[/TD] [TD]Intel Core i3 4160 3.6Ghz box[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]זיכרון RAM[/TD] [TD]G.Skill 4GB DDR3 1600Mhz[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]זיכרון קשיח[/TD] [TD]Western Digital Scorpio Blue WD5000LPVX 500GB[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]מארז[/TD] [TD]Generic Micro ATX Black with 450W[/TD] [/TR] [/TABLE] נייח 2 [TABLE=width: 484] [TR] [TD=align: right]לוח אם[/TD] [TD]Gigabyte GA-H97-HD3 LGA1150[/T…
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני חוזר להיות סטודנט להנדסה ומתעניין מאוד באפשרות של לכתוב על המחשב/הטאבלט במקום לסחוב הרבה מחברות. האם יש מישהו שהתנסה בזה ויכול להמליץ? ספציפית שמתי עין על Microsoft surface pro 3 שהמחיר שלו בטח יירד בקרוב בעקבות היציאה של ה pro 4. החשש שלי הוא שהמסך קטן מדי. אהיה בארה"ב בעוד חודש - אני מעוניין לקנות שם או להזמין באינטרנט ולאסוף שם. במידה ואתם לא ממליצים על מחשב מהסוג הזה, מה הייתם ממליצים? מטרות המחשב: עבודות משרדיות, משחקים קלים, צפיה בסרטים. * גודל המסך? לפחות 12 * רזולוציית המסך? עדיף כמה שיותר, לא חובה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מסך שניתן לכתוב עליו. * משקל רצוי? עד 2 ק"ג, עדיף פחות * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 4 שעות לפחות, עדיף יותר * האם יש צור…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
מצאתי בוואלה את המחשב הבא http://www.wallashops.co.il/shopmind_portal_heb/auctionProd.asp?auction_id=1798686 ולפי חישוב גס שלי יש כאן חיסכון של כ-700 שקל אולי יותר(תקנו אותי אם אני טועה) יש לי רק היסתיגות לגבי הלוח האם והכרטיס מסך המשולב ,האם הלוח הזה סביר חוץ מכרטיס המסך שלו(תמיד אפשר לקנות אחד ששווה משהוא ולהתקין גם אותו) האם הקניה כדאית? אני בטוח שישאלו אותי למה אני צריך את המחשב אז התשובה היא לדברים רגילים שכולם צריכים וגם יהיה נחמד להריץ עליו משחקים מדי פעם (גם חדשים אבל לא בהכרח האיכות הכי טובה שאפשר) תודה מראש לעונים
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 7000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט,סרטיפ, משחקים (ARMA II/III, COH2) , תיכנות של פרוצדרות כבדות מאוד בMATLAB, וקבצים עתירי פונקציות ומשקל באקסל, א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אקסל 2007 - פרנסה, MATLAB- כבד, Ethovision - תוכנה גרפית כבדה. adobe illustrator+photoshop -מזדמן. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: המחשב מיועד גם לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב- ARMA II/III, COH2 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) ש…
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן, אני מעוניין לקנות מחשב נייד ומה שהרכבתי בנתיים היה זה * Microsoft® Works * LCD 16.4" (XBRITE-FullHD) * No Fresh Start * 320 GB SATA Hard Disk Drive [7200 rpm] [Regular price $150] * Video Standard * No Engraving * Large Battery * QuickBooks Simple Start * WLAN (802.11a/b/g/n) with integrated Bluetooth® technology * ATI Mobility Radeon HD 3650 with 512MB vRAM * Intel® Core 2 Duo Processor T9400 (2.53GHz) * None * DVD±R DL / DVD±RW / DVD-RAM Drive * Windows Live OneCare 90-Day Trial * Black * Microsoft® Windows Vista® Home Premium 64-bit * 2 GB DDR2-SDRAM (DDR2-800, 1GBx2) עכשיו השאלה שלי היא האם המפרט הזה כדאי? אני לא רואה שום סיבה …
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
התקציב המקסימלי הוא 8000 שקל לנצל את כל התקציב אני לא רוצה לחרוג מהתקציב השימושים: משחקים, ברזולוציה גבוה ועריכה גרפית השימוש בתכניות maya,3ds max,photoshop,after effect שימוש כבד בתוכנות האלה המחשב מיועד למשחקים כגון:quantum break,משחקים של מיקרוסופט ברזולוציה של 4k המסך בגודל 24אינץ ההגדרות הגרפיות מיועדות לגבוה אני צריך מקלדת לגיימרים כל הרכיבים אני כולל במחשב השקט שיהיה 5 אני לא מתכנן overclock אני רוצה שירכיבו לי את המחשב בחנות וגם windows 10 לא משנה הגירסא אני גר בתל אביב לא משנה לי החנות אני מתכנן לקנות את המחשב שייצא הכרטיסים הגראפיים החדשים של amd אני רוצה לבקש לחכות לכרטיסים החדשים של a…
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני כמעט בטוח שאני שקונה את המחשב הזה רציתי לקבל חוות דעת מהמומחים . השימושים שלי : אופיס , תוכנת לכתיבת קוד (דרימוובר), מעט פלאש ופוטושופ (לא ברמה מורכבת) ,אינטרנט, ואם אפשר קצת משחקים (לא גיימר) אז בכיף . המחשב עולה 3300 ולאחר חיפוש נרחב ברשת הוא בהחלט נותן את התמורה לכסף (אין לי בעייה עם אייבורי ) . האם כדאי לרכוש אותו ??,האם הוא יעמוד במשימות שלו בכבוד ,אם לא מה אתם ממליצים ?? . זה המפרט של המחשב מעבד Intel Core 2 Dou T5550 1.83GHz ערכת שבבים Chipset Intel 965PM מסך "15.4 1280X768 כרטיס מסך לא משולב nVIDIA GeForce 8400MG 256MB זכרון 2048MB DDRII 667MHz דיסק קשיח Toshiba 160GB SATA 5400 RPM כונן אופטי צורב Dual Layer Super Multi DVD תקשורת כרטיס רשת אלחוטי WiFi 80…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
אז ככה יש לי כבר במחשב 4ג'יגה ראם ידש לי כרטיס מסך ATI Radeon HD 4670 DD3 1G עכשיו מה שאני רוצה זה חוות דעת על כמה חלקים שקניתי היום מעבד: AMD Phenom II x4 Quad-Core 955 Socket AM3 3.2Ghz CPU קירור למעבד: Thermaltake Blue Orb II Silent 140mm CPU Fan For 754,393,AM2,775 (תכלס גם מתאים לAM3) לוח אם: Gigabyte GA-MA785G-UD3H (AM2+, AM3, 785G, DDR2 800, VGA ATI HD 4200, HDMI, 1394a) [2סלוטים לכרטיס מסך יענו אפשרות לקרוספייר בעתיד] והארדיסק WD 500GB יצא לי: 1700 ש"ח. למטרת שימוש: הכל בתכלס לרוב אינטרנט ומשחקים. וזה כי אני ממש ממש ממש עני(חייל) פשוט החלטתי לפנק את יצמי ליומולדת 20 שהיה לי לפני יומיים (:
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: יאפ -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. COD WW2, Battlefield 1, dark souls 3 (דברים בסגנון הזה) -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כרגע 1080p 60 Mhz - כנראה ישודרג בעתיד -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? כמה שאפש…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם אני אספר לכם, רציתי לקנות מחשב נייד של IBM. שאלתי כמה שאלות בנושא מחשב נייד. ונתת לי תשובה מחיר טוב 7400 ש"ח. שאלתי שאלה חשובה מאוד. אני רוצה לחלק דיסק קשיח מחיצות איך שאני רוצה לדוגמא: דיסק קשיח 60GB רוצה לחק אותו 2 או 3. מחיצות. בעל חנות אמר לי זה לא איפשרי. שקונים מחשב נייד זה מותקן הכל מוכן רק ורק מחיצה אחת. מצורפים דיסקים התקנה מוכנה (כוונה הוא עושה הכל לבד כולל שדרייברים ועם חלונות XP). ואמרתי לו למה? אני רוצה לבחור לבד לחלק דיסק קשיח מחיצות. ולהתקין בעצמי חלונות XP.זה לא טוב. משהו מוזר במחשב ניידים חדשים. מישהו ניתקל בסיפור כזה? באיזה חברה טובה יכולה לתת מה שאני רוצה? מה קורה במדינה הזאת, זה פראייר. זה לא בסדר. מה אני צריך לעשות? זה מאוד חשוב לי. בברכה מ…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מתלבט בין מק למחשב לנובו הזה : https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=15073 אם לדעתכם מק עדיף, איזה? בדקתי מחשבי מק עד 10 אלף וכולם מבחינת חומרה פחות טובים מהלונובו. מצד אחד אומרים שאפילו שהחומרה של המק חלשה יותר הוא נותנים ביצועים טובים יותר, מצד שני לא קיבלתי שום הסבר למה והאם זה בכלל נכון. מישהו יכול לעזור לי ולעשות לי קצת סדר בדברים? אגב, המחשב הוא במטרתו הראשונה לגראפיקה (פלאש, אילוסטרייטור, פוטושופ, MAYA)
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אני נמצא כגע בחו"ל וראיתי את המחשבים ניידים הבאים והמחיר שלהם אטרקטיבי השאלה מה מהם הוא הכי כדאי אם בכלל הדגמים הם LENOVO NOTEPAD IDEAPAD U550 SU7300 1.3GHZ ACER ASPIRE 5541 HP NOTEBOOK G72A-A17SZ TOSHIBA SATELITE L500-1T9 מה הכי כדאי מהרביעיה הזאת?מה הכי טוב?מבחינת המחיר הם כולם אותו דבר הבדל של 50$לפה ולשם זה הכל. עוד שאלה. לגבי עברית במקלדת מה עושים?הבנתי שהאפשרויות הם חריטה או מדבקות מה הכי מומלץ? וכן מבחינת אחריות..איזה חברה הי אחראית מבין הרביעייה הנ"ל.. תודה
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-