ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,474 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, שבת שלום, שמי שי ואני חדש בפורום, אני מקווה לתרום כמה שיותר ולעזור לחברי הפורום בהתאם ליכולותי, בימים אלו אני אצטרך את עזרתכם, אני מעוניין לרכוש מחשב חדש ואם תוכלו לעזור לי להרכיב מפרט מחשב לגיימר מקצועי, שכולל רק מחשב+מסך(לפי הבירורים שעשיתי ההמלצה היא על LG L1970HR2MS) התקציב הכולל הינו 9000 ש"ח כולל מסך. אני מעוניין להרכיב במחשב את כלל הרכיבים הטובים בשוק בהתאם למחיר שאני יכול להשקיע. בקשר לדיסק קשיח אני לא זקוק ליותר מ160GB, או שתמליצו לי אחרת על SATA2 אם ההבדל הוא משמעותי. בנוסף, שאלה לגבי כרטיסי מסך, מה עדיף במסגרת התקציב RADEON 1950XT או GF7900GS? ובנוגע ללוח אם, האם חשובה השקעה כספית גבוהה מאוד בלוח אם? כי לפי מה שהבנתי הוא גורם לא פחות חשוב מכר…
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מחשב נייד 5000-8000 שח, לשיחות וידאו, אופיס וחלונות כרום רבים פתוחים במקביל, קריאה וכתיבת מאמרים. 15 אינצ' אבל לא כבד מדי - יסתובב בדרכים ולפעמים העבודה על הברכיים ולא תמיד על שולחן. מעדיפה מסך מגע אבל אין לי נסיון עם זה ואשמח לדיעה. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000-8000 שח (למשל מצא חן בעיני ה XSP של דל אבל נראה לי הרבה יותר מדי יקר לצרכי). אוכל להוציא גם 10000 אם יהיה צורך אבל לא נראה לי שיש צורך. בנוסף אני מבינה שיש גם תוכנות שצריך לשלם עליהן. אני פתוחה לכל חברה כל עוד המחשב אמין שאינו סובל מבעיות, ומקבל שירות טוב במקרה תקלות. (נפלתי בעבר במחשב 'זול' שנזרק לפח לאחר שנה של עבודה). 2. מה שימושי המחשב …
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
אז לקח שנים, זה נכון, אבל בסופו של דבר אני יושב לי מול מחשב דנדש. טוב, האמת היא שהמעבד עוד חסר, הוא יגיע רק מחרתיים, אבל נעזוב את זה כרגע - הכל כאן, ומוכן, אז קבלו אותו: AMD 3200+ venice DFI LanParty UT Ultra-D Twinmos 512 Mb PC3500 BH5 Enermax 420W Noisetaker 2 Raidmax Cobra 868 Silver Leadtek Px6600 Gt TDH Extreme Version XP-120 TT Thunderblade 120 RGB NEC 3500A (הועבר מהמחשב הישן) WD 160GB JB MX-518 מקלדת אלחוטית מהמחשב הישן. אחרי כמה ימים על המחשב אני בטוח שיגיע זמן הOC, אני מבטיח לעדכן... סידרתי את כל הכבלים בתוך המארז, נראה פשוט פצצה, אני אצלם ואעלה תמונות... אז זהו חבר'ה, כל המפרט הזה הוא תוצר של המון המון עזרה מכם. תודה רבה! נדב.
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הזמנתי את המפרט הבא: AMD Athlon 2 X4 635 2.9Ghz Quad Core AM3 BOX 561.00 Gigabyte MA785GT-UD3H AMD785G CHIPSET 506.00 Transcend 4GB Kit (2GBx2) DDR3 1333Mhz Core I3 I5 I7 490.00 Samsung 500GB 16MB Sata2 HD502HJ SpinPoint F3 218.00 Cooler Master Elite 335 180.00 HEC 500TE-2WX 500W 263.00 סט מקלדת ועכבר חוטי Microsoft Wired Desktop 400 95.00 הזכרון Transcend לא נמצא במלאי האם כדאי לחכות כשבוע וחצי עם המחשב עד שהזכרון יגיע מהספק או לקחת את הזכרון הבא 2x Samsung 2GB DDR3 1333Mhz Core I3 I5 I7 במחיר זהה. או אולי ללכת על זכרון של חברה אחרת במחיר דומה. תודה מראש, שלומי
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, בעתיד הקרוב אני מתכנן לשדרג את המחשב, ויש לי ספק כוח שהולך איתי עוד מהמחשב הקודם ובן קרוב ל10 שנים כבר... דגם הספק: Thermaltake toughpower 750w cable management הספק עובד טוב ולא עשה בעיות מאז הקנייה. חשוב לציין שגם לא עבד תחת עומסים כבדים אלא שומש למטרות גיימינג רגיל. אז האם יש צורך בהחלפה בגלל גיל הספק ? בשדרוג אני מתכוון שיהיה רק כרטיס מסך יחיד כך ש750W אמורים להספיק בהחלט. תודה לכל העונים
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מה עדיף- מחשב נייד עם מעבד U ועם כריס מסך או מעבד HQ בלי? i5-6440HQ AMD Radeon R7 M360, 2GB Discrete Graphics או i7-6820HQ
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה לבנות מחשב HTPC סביב ה-2500-3000 ש"ח בגדול הוא הולך לשמש לצפייה בתכנים בטלוויזית LCD, לכידת וידאו, שמיעת מוזיקה ואולי קצת משחקים (בלי דגש על זה). חשוב שיהיה מארז שקט. אין צורך בשום ציוד הקפי, יש לי הכל. המלצה על חנות אמינה חשובה לא פחות. תודה רבה לכולם, וחג שמח !
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מה התקציב המקסימאלי? 6800 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?מעדיף לא לעבור את ה 6.5K ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג בבקשה 2. מה שימושי המחשב?לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב? BF4 COD וכו' משחקים כבדים בכללי -מהי הרזולוציה הטבעית של המסך שיחובר למחשב Samsung SyncMaster XL2370 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות.. אולטרה במשחקים.. 3. האם יש צורך בציוד הקפי ?לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 ?4 6. האם מתוכנן אוברקלוק ? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?הסיכוי שיקרה נמוך.. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מ…
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום רב, ברצוני לשדרג את המחשב בעבודה שירוץ מעט יותר מהר יעלה ווינדוס 7 בנקל ויריץ משחקים כמו PES 2012 עכשיו - כל הנושא הזה עולה בעקבות השדרוג שערכתי למחשב שלי. נשאר לי כרטיס 9800 GT של NVIDIA וספק כוח 500 80+ של SEASONIC ברצוני לשלב אותם במחשב בנוסף להגדלת זיכרון ורציתי לדעת האם הוא יעמוד במטרה: ווינדוס 7 חלק ומשחקים כמו מנג'ר FM2012 ופרו אבולושין. לוח אם: Gigabyte GA-945GCM-S2L מעבד: DualCore Intel Pentium E2180, 2000 MHz (10 x 200) הלוח יסתדר אם הכרטיס מסך הנ"ל ? והספק ? האם 3 ג'יגה זכרון יספיק או שאני זקוק לפחות ל4 ג'יגה ? (הלוח תומך בזכרון עד מהירות של 667.) ואיפה אפשר למצוא זכרון כזה גם יד שנייה במחיר הוגן ? בתודה מראש.
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אוקיי אני צרך מפרט למשחקים ,קצת עבודה גרפיט בסיסית(PS וכו'), וצפיה הסרטים (HD). אני לא צרך ציוד הקפי אבל אני ישמח למפרט עם מסך 22 ומפרט בלי. אהה והכי חושב אני צרך שהמפרט יחזיק כמה שנים. אהההה ועוד משהוא אחרון אני צרך המלצה על חנות לקנות ממנה את המחשב. אבל שהחנות תהיה בסביבות אשקלון אשדוד. תודה מראש לכול העוזרים.
-
- 15 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום חברים. בניתי לעצמי 2 מפרטים של מחשבים ביתיים. אשמח לקבל חוות דעת, האם הרכיבים של המפרטים שבניתי מתאימים או שיש רכיב כלשהו שלא יסתדר במפרט? נייח 1 [TABLE=width: 484] [TR] [TD=align: right]לוח אם[/TD] [TD]Asus H81M-A LGA1150[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]מעבד[/TD] [TD]Intel Core i3 4160 3.6Ghz box[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]זיכרון RAM[/TD] [TD]G.Skill 4GB DDR3 1600Mhz[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]זיכרון קשיח[/TD] [TD]Western Digital Scorpio Blue WD5000LPVX 500GB[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]מארז[/TD] [TD]Generic Micro ATX Black with 450W[/TD] [/TR] [/TABLE] נייח 2 [TABLE=width: 484] [TR] [TD=align: right]לוח אם[/TD] [TD]Gigabyte GA-H97-HD3 LGA1150[/T…
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד 7 שנים (כן אני יודע שהוא ישן אבל אני רוצה למשוך איתו עוד כמה חודשים) שמשמש כמחשב ראשי. דגם gigabyte-w576v GPU-9600GS - ללא שום שימוש הוא ב42 מעלות, בשימוש פשוט - אינטרנט וכו' הוא על 51 ואחרי שעתיים דוטא 78 מעלות. רציתי לדעת אם זה טמפ' נורמליות. ראוי לציין שניקיתי אותו אתמול מאבק אחרי שראיתי שהוא מגיע ל95 מעלות במאמץ. בנוסף מעולם לא החלפתי משחה תרמית ורציתי לדעת כמה השפעה תהיה להחלפה ואם צריך משחה מיוחדת לניידים (אם כן אז אשמח להמלצה)?
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 2000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? כל התקציב במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים, תכנות, גרפיקה מועטה. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). אופיס, פוטושופ, משחקים בסיסיים ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? מסך קיים, 19',LG * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? בסיסיים * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות) גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים…
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי אני כרגע מתלבט בין נייח לנייד, המחשב צריך להריץ כל משחק אפשרי בהגדרות בינוניות-גבוהות יותר לכיוון הגבוהות (לא אולטרא). לא מפריע לי המשקל של המחשב וגודל המסך מעדיף 15 אינץ אבל לא חקוק באבן. האם אני יכול למצוא מחשב כזה שעולה בסביבות ה10 אלף?
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הנה המפרט שלי כתבו דעתכם! (ד"א אני לא לוקח ת'לוח אם asus p5ql-e כי אני לא צריך את התוספות שיש לו שאין בלוח אם שלי..) מעבדי אינטל Core 2 Quad Q9550, 1333Mhz, s775, 12MB לוחות אם למעבדי אינטל GIGABYTE EP43-DS3L s775 C2Q 1333Mhz, Intel P43, DDRII 1066, PCI-E זכרונות DDR II 800Mhz - Life Time Warranty 2x2GB Kingston Value כרטיסי מסך Sapphire HD 4870 512MB GDDR5 DX10.1 HDTV 2xDVI PCI-E דיסקים קשיחים Western Digital 640GB 7200RPM, 16MB, SATA II צורבים LG DVD±RW GH22NS x22 Black SATA מארזים NZXT TEMPEST - No PSU ספקי כוח Corsair VX 550W Active PFC 12cm Fan הרכבת מחשב 10 ש"ח Total price 4815 ¤
-
- 15 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני צריך מפרט ב-2500 למחשב שולחני ששימושו גלישה באינטרנט ואופיס. חשוב שיהייה בעל 512M זכרון + צורב DVD + רמקולים נחמדים (לא את הרגילים בשקל) פלוס מסך, מקלדת, עכבר. תודה
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש מצב להשיג מחשב חדש פנטיום 4 +LCD 17 אינטצ' ב1700 שקל? 256 זיכרון 80 ג'יגה HD ולוח מצידי מעפן
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן, אני צריך המלצות למחשב עפ"י הדרישות הבאות: - מעבד מונטבינה/סנטה רוזה 2.0ghz ומעלה. - זיכרון פנימי של 3GB ומעלה - HDD עם לפחות 250GB - כ.מסך חזק שיריץ משחקים של השנה-שנתיים הקרובות על הגדרות בינוניות-גבוהות - מצלמה מובנית איכותית של 2.0MP ומעלה - מיקרופון טוב מספיק להקלטות ברורות של הרצאות. - רצוי עם BT אבל לא קריטי גודל מסך של 15" יהיה בסדר אבל אם במקרה יש משהו עם 14" זה יהיה עדיף. המחשב ינוייד לעיתים קרובות לאוניברסיטה אז משקל עד 3 ק"ג. התקציב הוא עד 12000 ש"ח, אפשרי לחרוג במידה מסויימת אם יש משהו טוב שמתאים לדרישות. יש אפשרות להזמין מחו"ל אבל עדיפות לארץ. תודה מראש לעונים.
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם המפרט שלי הוא: P-D 820 2.8 MHZ DAUL CORE 800FSB Intel® Board D102GGC2 + ATI X300 Video 512 DDR2 667Mhz BENQ FP93GX DVI עכשיו השאלה שלי היא מה עדיף לעשות מה יתן יותר ביצועים ויהיה עדיף משיקול כספי וגם יתן תמורה טובה יותר בפועל למחשב: להוסיף כרטיס מסך שגם ינצל את חיבור ה DVI של המסך וגם לא ישתמש בזיכרון במחשב. או להוסיף זיכרון 256 מגה ואז יהיה לי 768 זיכרון כללי למחשב ובכך אני יכול לתת למחשב יותר זיכרון לכרטיס מסך O/B שהוא X300 ATI ואז יהיה לי יותר זיכרון למחשב אבל המסך לא יחובר ב DVI. אז חברים בבקשה מה כדאי לי לעשות תקציבי דל גג 250 שקל תודה לכולם.
-
- 19 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מה דעתכם על המפרט הבא לקודי ו JRIVER שיריץ (הרבה) קבצי FLAC הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים מחשבי Barebone - intel NUC NUC5CPYH - Intel - NUC SFF Barebone (No memory and storage) - Intel Celeron N3050 Braswell - Intel® HD Graphics - 1X SODIMM 1333/1600Mhz DDR3L, HDMI 1.4a,VGA - 2.5 inch SATA Bay, SDXC Slot, 2xUSB3.0, 2xUSB 2.0, Gigabit ... שלוש שנים אחריות כמות: - 1 - 672/659 ₪ זכרונות - DDR3 - לנייד KVR16LS11-8 - Kingston - 8GB DDR3L 1600Mhz CL11 SODIMM 1.35V - KVR16LS11/8... Lifetime Warranty כמות: - 1 - 223/219 ₪ דיסקים קשיחים ו SSD - SATA Laptop WD5000LPVX - Western Digital - 500GB - 2.5 inch - SATA3 6Gb/s - 5…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
אני מעוניין להתחדש במחשב: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 ש"ח. פלוס מינוס 500 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר גלישה, סרטים, NETFLIX, מעט משחקים לא כבדים, LUPA, ארכיון תמונות וסרטים משפחתיים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) קיים כונן SSD 250BX100. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי. יותר חשוב הגנה מאבק ושלא יתחמם. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא. 7. האם האם יש צור…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500₪ א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך כמה שניתן ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200₪ 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים. אין לי כרגע משהו ספציפי אז נגיד BF4 ברזולוציה של 1440X900. הגדרות כמה שיותר גבוהות למרות שאני מאמין שבתקציב כזה לא יהיה יותר מבינוניות וגם זה בלחץ 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם יש אפשרות שייכנס לתקציב אז מסך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? מארז וסידירום לא צריך 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם הא…
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום. הציעו לי את המפרט הבא, (מחשב משומש) מעבד i7 6700k מארז: Corsair SPEC-ALPHA gaming Mid-Tower ספק כח: Corsair 650W 80+ VS65 Samsung SSD 850 Evo 250gb כרטיס מסך: GTX 1060 6GB לוח אם: Gigabyte Z170X gaming 5+RAM זיכרון: Kingston 16gb DDR4 2666mhz האם המפרט מאוזן, ומתאים למשחקים קלים? בתודה מראש
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
- 2 followers
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 2600 ש"ח . האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? ניתן לנצל את כולו . במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן . 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? עבודה משרדית , תכני HD , משחקים , עריכה ( ברמה חובבנית ) . א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 22 אינץ' , רזולוציית FULL HD . * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? PES ,DIRT2, CRYSIS , COD ועוד . * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. הא…
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 (בלי לחרוג בכלל בבקשה) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אין יותר מדי מה לחסוך.... ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אין. 2. מה שימושי המחשב א) תוכנות משרדיות סטנדרטיות, וכנראה גם סביבות תכנות (vs2008, eclipse ומה שבא ליד.) ב) מחשקים שישוחקו Minecraft, Sims 4 ועוד משחקים שאין לי מושג -רזולוציה טבעית 1680*1050 (פחות או יותר?) מיועד להגדרות גרפיות נמוכות בינוניות למשך 4 שנים נניח? 3. ללא ציוד היקפי, מחשב נייח בלבד. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? זה יהיה בחדר שינה אז סביבות 5-6 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה…
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-