ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,433 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם ! אני סטודנט ואני רוצה לרכוש מחשב נייד, לשימושי אופיס בעיקר Excel ו Word. בנוסף לגלישה, מעדיף מחשב 14 אינץ', מעבד I5, בעל יותר מ 4GB RAM, בנוסף למחשב הנ"ל יש גם כרטיס מסך חיצוני שזה אחלה תוספת, למרות שלא מיועד למשחקים. הדגם חשבתי עליו הוא http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=914313 (asus x455lf-WX084T איך המחשב לשימושים שציינתי, האם המקלדת נוחה לשימושים שציינתי. אשמח לקבל מגוון דעות וגם המלצות על ניידים אחרים באותו טווח מחירים. תודה מראש.
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ברשותי מחשב נייד Lenovo 3000 N100, והסאונד שלו נמוך מאוד. במידה ואני רוצה לשמוע באמצעות הרמקולים הנמצאים במחשב עצמו, כמעט ולא שומעים. ואם אני מחבר אביזר חיצוני כגון אוזניות או רמקולים, אז החוזק עולה. בכל אופן, השאלה שלי היא האם ניתן איכשהו להגביר את העוצמה של הרמקולים אשר נמצאים במחשב, בעזרת דרייברים, או כל שיטה אחרת. תודה מראש. עריכה: לא שמתי לב שהפורום הזה נועד אך ורק לעזרה בקניית מחשב. בבקשה להעביר לפורום "אודיו וקולנוע ביתי" אם אפשר.
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) בעיקר גלישה באינטרנט, משחקים בפייסבוק. לא מעבר, דברים שנייחים עם כרטיסים מובנים עשו לפני 7 שנים. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) גודל, כרגע יש 15.6 שנהרס באספקט 16:10. כל דבר שירגיש גדול מזה באספקט 16:9. אין חשיבות לרזולוציה גבוהה מHDR * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)…
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ברשותי מסך 17" משמע כרטיס מסך יהיה בטוח 8800GTS 320MB זה מה שחשבתי בעבר: e6400 G.skill 2048 800Mhz cl4 gigabyte ds3 WD 250GB 16MBbuffer Antec sonata2+psu450W 8800GTs 320MB LG H30 DVDRW שזה יוצא 6500 כמעט. אפשר להשוות את זה לזה? AMD ATHLON 64 4600+ X2 DUAL CORE SOCKET AM2 65W - 2.4GHz 1MB CACHE - ADO4600CUBOX - BOX מחיר: ¤661 אחריות :שלוש שנים יבואן רשמי. לוח אם: DFI INFINITY NF ULTRA2-M2 מחיר: ¤491 אחריות: שלוש שנים. כרטיס מסך: BFG PCI-EX GeForce PX8800GTS OC2 320MB GDDR3 320 BIT TV/O DUAL DVI - DX10 - RETAIL מחיר: ¤2008 אחריות: שלוש שנים. דיסק קשיח: WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500KS מחיר: ¤396 אחריות: שלוש שנים. צורב DVD: LG DVDRW GSA-H30N DOUBLE LAYERE…
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 +- א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 400 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?עריכה גרפית, שימוש בתוכנות פוטושופ ואילוסטרייטור בו זמנית על מגוון עבודות מקבילות, עבודה עם לוח WACOM תוך כדי. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ, אילוסטרייטור ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). דרוש גם מסך - 23" FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (ל…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
חברה מישהו שמע על לפטופ עם יציאת DVI ? אני רוצה לקנות לפטופ אבל לחבר לו מסך נורמלי בבית. מה לגבי עמדות עגינה ? הבנתי שיש להן יציאות DVI אבל נראה לי קצת תמוה איך הן מייצרות את האות הדיגיטלי. האם הן לוקחות את האות האנלוגי ומעבירות אותו דרך A2D (מזעזע) או שבאמת מקבלות אות דיגיטלי איך שהוא מהכרטיס מסך ? תודה אנשים
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
http://www.dell.com/en-us/shop/compare?ocs=dncwy604h,dncwxb1608v2 צמצמתי את הבחירה ל2 המחשבים הנל אשמח לעזרתכם תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
צהריים טובים אני מתכנן לרכוש מחשב חדש. באופן מפתיע נתקלתי בבעיה למצוא לוח אם עם יציאת eSATA במחיר שפוי (500 ש"ח ומטה). מצאתי רק את הלוח של אינטל שמספק הכל במחיר ראציונלי. האם הלוחות של אינטל אמינים? 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? +100 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Mass Effect 3(כשיצא), Fallout 3, Shooters -מהי הרזול…
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני מעונינת להרכיב מחשב המיועד לעבודה גרפית. (המחשב לא למשחקים). על המחשב להיות יציב ומהיר. אני מחפשת: לוח אם (האם רצוי לוח אם עם כרטיס מסך מובנה?, אני צריכה גם כרטיס רשת, כרטיס קול...אם יש firewire טוב אבל לא הכרחי. והרבה מינימום 8 כניסות של Usb) , מעבד רצוי של AMD שבא עם מאוורר זיכרון מינימום 1 גיגה עדיף 2. מארז (עם כפתור ריסט נוח.. לא כזה שצריך להשתמש בעט) רעיונות? דבר נוסף, ראיתי מחשב http://www.getit.co.il/ie2/ProductDetails5.asp?PID=25923#description האם זה מחשב שכדאי בכלל לשקול? תודה 8)
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מה דעתכם על המפרט הבא? מיועד למשחקים במסך 24 FHD הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים מעבדים - Intel Socket LGA1151 CM8066201920401 - Intel - i5-6600 Skylake Quad core CPU - 3.3 GHz - Max Turbo Frequency 3.9 GHz - Socket LGA1151 - 14nm - 6MB cache - 65W TDP - Tray... שלוש שנים אחריות כמות: - 1 - 1007/987 ₪ לוחות אם - Intel LGA1151 GA-B150M-D3H - Gigabyte - 4x up to 64 GB of DDR4 2133MHz - VGA - DVI - HDMI - PCIe x16 - mATX (24.4x17.4cm)... שלוש שנים אחריות כמות: - 1 - 375/368 ₪ זכרונות - DDR4 - לנייח HX421C14FB2K2-16-PC - HyperX - 16GB (2x8GB) DDR4 2133Mhz - With new PC Only - PC4-17000 CL14 - 1.2V…
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות מחשב נייד לעריכת וידאו ומחפש דגם של i7 עם 16ראם בתקציב עד 3500 4000.אני לא יודע איזה כרטיס מסך צריך,אשמח להמלצה על דגם
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידאו א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). משתמש עם preimer 1.5 ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). לא למשחקים -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם ה…
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני סטודנט לארכיטקטורה. מחפש מחשב ומתלבט - האם ההבדל בין 4K ל5.5K הוא משמעותי. אין צורך בציוד היקפי. לכן, אני מבקש אם תוכלו לתת מפרט לכל הצעה שאתם מאמינים שהיא מספיק טובה, 4K או עד 5.5K , אני ממש חייב לחסוך אבל מחפש מחשב שיחזיק כמה שנים ויהיה שדרוג משמעותי עבורי (כיום יש לי מעבד DUALCORE E8400 , כרטיס מסך GFORCE 9500 1GB , לוח אם ASUS P5QL, ו 4 GB זכרון אבל המחשב כבר מקרטע ולא אמין - לא מזהה זכרונות, בלוסקרין, מתחמם מדי ושהוא לא עושה בעיות הוא עובד די בסדר - עדיין לא מטוס. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000/5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית,…
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב נייד עד 1500 ש"ח, לצרכים בסיסיים - אינטרנט, קצת אופיס, מוזיקה סרטים. אני מעדיף שיהיה לו כונן DVD מובנה. גודל - העדפה ל 13-15.6 (העניין הוא שבמחיר הזה מצאתי רק או נטבוקים ב 10 אינץ או נוטבוקים ב 15.6) לפי מה שראיתי אני מתלבט כרגע בין 2 הדגמים הללו: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=5685&CatCode=315 http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=7396&CatCode=315 יש עוד משהו ששווה לראות? או להחליט בין 2 אלה... אני יודע שהסכום הוא נמוך יחסית...השאלה אם יש עוד מבחר בסכום הזה? המון תודה!
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך, נניח עד 3000 ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מעדיף מאוד שלא 2. מה שימושי המחשב: גיימינג, הרצת MATLAB, תכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש: MATLAB בתדירות גבוהה (אבל לא נראה לי שזה צריך להשפיע על השיקול, כל מחשב סביר יסחוב בכיף) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: רוצה להיות מסוגל להריץ בכיף משחקים חדשים שיוצאים בשנה הקרובה נניח -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 20 אינצ', 1440X900 אבל יוגדל בעתיד. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המח…
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
כולל: מסך, לוח-אם, כרטיס מסך, דיסק קשיח, זיכרון, כרטיס קול (גם OB יספיק), מארז וספק. ללא: מקלדת, עכבר, צורב, CD-ROM, כונן דיסקטים, רמקולים. שונות: הארד-דיסק: 60 גיגה. זיכרון - 512mb. יתרון - אפשרויות הרחבה נוחות (כלומר עדיף בסטיק בודד ולא 2*256). מסך - 17' שקט - 30DB ומטה. עם טמפרטורות יציבות. תודה רבה .
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום חברים וחברות. מתנצלת מראש על הנדנוד. בשל סיבות אישיות שלא ניתן היה לחזות אותן לא התאפשר לנו לרכוש את המחשב כאשר נתתם לנו את ההמלצות באוגוסט השנה. מאז חלפו מים רבים (במיוחד בתאילנד) ואני מעוניינת בהמלצה חדשה או ברענון ההמלצה הקודמת. החידושים הם: 1. החנות המועדפת היא זיג זג אלא אם יש ממש בעיה עם זה והמפרט המומלץ יכול להתגבש רק בחנות אחרת אז אפשר גם IQPC 2. דיסק קשיח לא פחות מ- 1TB 3. זכרונות של 8 GB אני חוזרת על פרטי המפרט המבוקש 1. מה התקציב המקסימאלי? 3700 כולל מערכת הפעלה, מסך 23" רמקולים מקלדת ועכבר א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? רצוי לחסוך כמה שאפשר המשתמש הוא לא גיימר כבד ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן לחרוג 2. מה שימושי המחשב (ל…
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם. קודם כל, אני רוצה להגיד תודה מראש. אתם חבר'ה שנראים לי מאוד מקצועים ומוכשרים וחבר המליץ לי עליכם. אז אני אתן את הפרטים ה"רישמיים": תקציב: 4000 ש"ח נע עד כ 4500 ש"ח במידת הצורך. אני מאוד מבקש לנצל את כל הסכום. אני כבר אומר שאני לא צריך צורב וציוד הקיפי כמו מקלדת ועכבר מכיוון שיש כבר ברשותי. שימושים: גיימינג כבד עד בינוני ותכני HD. המשחקים שבהם אתכוון לשחק הם לדוגמה MW2, BFBC2, GTA IV, JUST CAUSE 2... ועוד משחקים שעתידים לצאת. אני מאוד מצפה שבמחשב החדש אזכה לשחק ברמת איכות בינונית + עד גבוהה. בנוסף לכך, אשתמש במחשב לשימוש ביתי. (אינטרנט, סרטים וכו') עדיין אין לי מסך, אבל אני פונה לפורום מסכים בישביל זה. אני בכיוון של מסך 20" ברזולוציה רגילה. ציוד הקיפי: אין צורך…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני רוצה לשחק עם המחשב הזה משחקים כמו: COD4, Half Life 2, Crysis, World In Conflict ועוד מלא!! חשוב שיהיה שקט, אז הנה המפרט: (חשוב לציין כי יש לי מסך 19") מעבד Intel Core 2 Duo E8400 Box ¤861 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=IE8400 לוח אם GIGABYTE GA-EX38-DS4 ¤917 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=39386 כונן קשיח Seagate ST3500320AS 500GB SATA2 32MB ¤344 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=10836 זיכרון Mushkin DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 4-4-4-12 XP ¤543 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=996580 כרטיס גרפי Club3D ATI Radeon HD4850 512MB PCIe ¤897 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=CGAX-4856DD מארז ללא ספק Antec Nine Hundred ¤620 כ…
-
- 20 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
תודה לכל מי שעזר.. האשכול לא רלוונטי יותר פתחתי חדש אחרי שהתאפשר לא לקנות כונן דיסקים וכונן קשיח
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכל מי שיכול לייעץ ראיתי באתר שמרבית השאלות מתייחסות למחשבים עבור משחקים. הצורך שלי שונה לחלוטין. אני צריך מחשב שעיקר ייעודו פיתוח. הפיתוח יהיה ב-NET. כולל מערכות WEB כך שצריכה להיות גישה מהירה לרשת. וכן זמן תגובה מהיר של המחשב עצמו לבדיקות, הרצה ו-Debug. המחשב צריך להיות אמין מבחינת כל הדרישות - הכוונה שלא תהיינה קריסות בגלל זיכרון, דיסק כושל וכו'. בנוסף כיוון שהמחשב הוא כלי העבודה שלי אני זקוק למסך טוב אשר יאפשר לי צפיה טובה וחדה לאורך שעות רבות במשך היום וכן גם בתאורת לילה (החורף קרב ושעות האור מתקצרות). תוכנות שמשמשות אותי לעבודה: בשלב זה מערכת הפעלה XP אבל ברגע ש-Vista יתייצב כמובן אשדרג כך שהמחשב אמור להיות מתוכנן לזה. אינטרנט אקספלורר כיום 6 בעתיד 7 Office Pro…
-
- 19 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב? 3000 ש"ח ללא חריגה. 2. מהו היעוד של המחשב? אופיס, אינטרנט וסרטים 3. האם יש לכלול גם ציוד היקפי בתקציב כגון מסך\מקלדת\עכבר\רמקולים? המסך הקיים זה DELL 23", והמחשב יכלול מקלדת ועכבר. 4. האם יש צורך בחומרה לא סטנדרטית במחשב או יציאה מיוחדת? אם כן, מה? לא 5. האם יבוצע OC (המהרה) למעבד? לא 6. האם יש צורך לכלול תוכנה בתקציב כגון מערכת הפעלה, חבילת אופיס, אנטי וירוס? לא 7. האם יש העדפה לחנות\רשת מסויימת? האם יש העדפה לחנות מאיזור כלשהו? אזור המרכז-שפלה, הם מתגוררים בראשון לציון. 8. האם יש העדפה לגודל מארז (למשל HTPC או מארז מיקרו)? לא 9. האם יש בקשות מיוחדות במפרט? ללא כרטיס מסך מכיוון שיש כבר אחד כזה במחשב הקיים (ראדון 567…
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 4000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים חדשים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Call Of Duty MW2 Prototype Assasins Creed Crysis Mass Effect Anno -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1200 22inch -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני צריך מפרט לאחותי הקטנה (11). מה שהיא עושה במחשב בעיקרון זה לגלוש באינטרנט, לשחק בסימסים למיניהם, מסנג'ר, ומוזיקה. אוקיי אז הנה כמה דברים שנחוצים בתקציב (2000 ש"ח): * שהמחשב יעמוד בגבורה במטרות הנ"ל (משחקים קלים/בינוניים - אינטרנט - אופיס - מסנג'ר - מוזיקה ) * ציוד היקפי (רמקולים + מקלדת ועכבר (אם אפשר לדחוף סט אלחוטי בתקציב זה מעולה) ) * שהכל יהיה מחנות אחת. * הרכבה. בלי חריגות בבקשה, תודה מראש.
-
- 17 תגובות
- 1.1k צפיות
-