עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by Itaylasman,

אהלן, אני מעוניין לקנות מחשב חדש ואני מתלבט: -האם שווה להשקיע בDUAL CORE או שכדאי להשקיע את הכסף בעוד RAM? -האם כדאי לקנות RAM של KINGSTON או OCZ? -האם באמת יש יתרון בלקנות M.BOARD של INTEL? -האם יש טעם ב SATAII ? -איזה מארז מומלץ ולא הכי יקר יש שיהיה שקט ומספיק מאוורר? אודה מאוד לכל מי שיעזור...

• 12 תגובות
    • 746 צפיות
  2. שלום, המחשב שלי כבר עתיק ונחנק אפילו כשאני מפעיל תוכנות פשוטות כמו פוטושופ או כמה פעולות בו זמנית. יום ההולדת שלי מתקרב והחלטתי להחליפו במשהו קצת יותר חדיש שיספיק לי להרבה זמן, אשמח אם אתם תעזרו לי להרכיב מפרט בישבילי שמתאים לצרכים האלו: -הרצת משחקים כבדים וקלים כאחד -ריבוי משימות -צפייה בסרטים התקציב עומד על 8000 שקלים כולל מסך, וכולל סט מקלדת ועכבר אלחוטיים. אני רוצה את המחשב מבוסס על מעבד אינטל, ואת כרטיס המסך של nVIDIA. אין צורך בדיסק קשיח עם נפח גדול. 250 GB יהיה מצויין.

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. Started by Zeus710,

1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עם אפשר - לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים ושימוש ביתי רגיל א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF4 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1680X1050, אך המסך בן 5.5 שנים ובעתיד הקרוב מתוכנן שדרוג ל FHD. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוג…

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. Started by cyrodill,

* מטרות המחשב? משחקים כבדים אבל לא אכפת לי אם ירוצו על מדיום העיקר שירוצו, סרטים בFULL HD BLUERAY ותכנות. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא משנה הגודל או הסוג או 15 17 * רזולוציית המסך? FHD 1920X1080 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא משנה * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) זמן סוללה של לפחות 5 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? חשוב לי מאוד שיהיה HDMI * Bluetooth? לא משנה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לא משנה איזה אבל גודל לפחות 750 ג'יגה * כונן אופטי? לא משנה * האם דרושה תמיכה בתחנ…

• 1 תגובה
    • 659 צפיות
  5. שלום, מפרט מחשב לעריכה גרפית (תוכנות כמו MAYA ו- MAX ) מחיר המפרט בערך 5000 ש"ח כולל מסך . תודה

• 1 תגובה
    • 515 צפיות
  6. Started by maor-a-,

היי אני צריך בבקשה המלצה למחשב נייד עד 2000 ש"ח שיישמש בעיקר לאופיס ומיילים. בקיצור מחשב לעבודה משרדית, אופיס מיילים ואינטרנט בכללי.... תודה ושבת שלום

• 7 תגובות
    • 937 צפיות
  7. מחפש מחשב נייד לשימוש משרדי וממש מעט לצורך גרפיקה ומצגות. קיבלתי המלצות על המחשב הבא: טושיבה L305-S58884 המפרט למטה ובקישור. כמה שאלות: 1. ראיתי בחנות אחת שמוכרים. 1 שנה אחריות . אחריות על ידיד חברה בשם "קשרי מחשב" מישהו מכיר? 2. האם יש יבואן רשמי של טושיבה או שיש כמה יבואנים של המותג? 3. בארף הוא עולה כ 5000 ש"ח. בחו"ל כ - 2800 ש"ח. במידה ואני יכול להזדכות על המע"מ שווה היה להביא מחו"ל? האם האחריות הבינלאומית של טושיבה תתפוס כאן? תודה מראש על העזרה. מפרט כאן: http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16834114506 Model Brand TOSHIBA Series Satellite Model L305-S5884 Part# PSLB0U-074039 General Operating System Windows Vista Home Premium CPU Type Intel Cor…

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  8. 1.התקציב המקסימלי הוא עד 2000אבל תתכן חריגה של כעד 200-300 שקלים. 2.השימוש העיקרי של המחשב הם משחקים כבדים. 3.בלי ציוד היקפי 4.השקט לא קריטי ולא מתוכנן אוברקלוקינג. 5.אני מתכנן לקנות את המחשב באייבורי(אלא אם יש מקום בחדרה שיותר משתלם לקנות בו) וצריך שהמחשב יורכב בחנות,בנוסף צריך התקנה של מערכת ההפעלה אבל אני מביא דיסק והם יעשו את זה בחינם.

• 1 תגובה
    • 568 צפיות
  9. Started by liorna88,

שלום, חברתי התחילה לא מזמן ללמוד לתעודת הנדסאי אדריכלות ועיצוב פנים, וכמובן שעם זה התעורר צורך במחשב נייד ראוי, שיסחוב ויחזיק מעמד, פיזית וביצועית, לכל הפחות ל-5 שנים הבאות (המחשב הנוכחי שלה בן 5 וכבר איטי מאד, למרות שתקין לחלוטין ומריץ XP הקלילה. אגב, אני מניח שאין טעם להוציא עכשיו כסף, רק בשביל שעוד מעט היא תצטרך להוציא שוב על מחשב חדש). המחשב יצטרך להריץ תוכנות כ-REVIT, 3DMAX וכו', לעתים 2-3 תוכנות בו זמנית (אני גם לוקח בחשבון שגם התוכנות הכבדות הללו רק תגדלנה בדרישות המערכת שלהן בגרסאות הבאות) ואפשר שלאחר מכן גם יעשה בו שימוש מול לקוחות. התקציב עמד תחילה על 3000 ש"ח, אבל הבנו די מהר שזה לא מעשי, כך שהתעדכן ל-5500 בערך, בשאיפה לכמה שפחות, ולכן ההתלבטות כרגע הינה בין …

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. שלום. ההבנה שלי במחשבים בינונית אבל כל שאר החבריםן שלי והמשפחה מבינים ברמה גבוהה מאוד. אני צריך מחשב חדש,שיהיה תותח למשחקים,וכשאני אורמ תותח אני מתכוון ל: *שיעבוד שוטף על משחקים כמו DOOM 3,NFS CARBON ומשחקים כמו אלה רק לשם דוגמא שלא יהיו קטיעות ואני יראה את זה בצורה ריאליסטית ביותר+פילטרים אני לא מתמצא כל כך בהגדרות וכאלה את כל אלה אחי דואג לי לסדר אבל הדרישות שלי למחשב גבוהות כמו כל גיימר מקצועי אחר,כל השאר עניין של לימוד.. אני משתמש בפוטושופ גם,בהורדות שוטפות כל הזמן באימיול וקאזה,יפריע לי מאוד לסגור כמה חלוני אקספולרר בגלל סטיק חסר של זכרון,ואני רוצה שוטף.... הסאונד חשוב גם.. כמעט כל רכיב חשוב לי וכמובן שגם ההארד דיסק,מאחר וכל דבר אני שומר על המחשב ועל מדיות DV…

• 35 תגובות
    • 2.3k צפיות
  11. Started by Matanki,

זה המפרט של המחשב שלי כרגע. מעבד http://gyazo.com/3fc0f3336f8869ca680dfcdf78339590 לוח אם http://gyazo.com/9aa7132b12d21a7f63c597411902c376 כרטיס מסך http://gyazo.com/3cdca93baba1bba97bb775808db8b2e2 השאלה שלי היא כזאת, אני לא מעוניין להשקיע 3 אלף במחשב חדש קומפלט. אני מעוניין לקנות מעבד חדש שיתאים ללוח אם וכמובן שיתמוך בזכרון DDR 2 . אני יודע שמנסים להיפטר מהטכנולוגיה הזאתי ולא מייצרים כבר מעבדים כאלה בשוק אבל אני אשמח אם מישהו כן יודע על מעבד חזק שיתאים למשחקים ויתאים לכלל המחשב. תודה רבה

• 0 תגובות
    • 769 צפיות
  12. היי יש לי מפרט ששודרג עם השנים. בגדול הוא מכיל I5 2500 8GB RAM DDR3 GTX 970 256SSD מחובר למסך 24 של סמסונג 1080 מסיבות כאלו ואחרות החומרה התחילה להתעייף- כמה הפסקות חשמל גרמו ליציאת HDMI של הGPU להשרף. והיום אני משתמש במתאם DVI בנוסף מסיבה לא ברורה, אחת לכמה זמן לאחר שהמחשב כבוי, אני מנסה להדליק אותו ואין אותו למסך. רק ניתוק של המחשב מהחשמל (פיזית את הכבל) למשך שעה, והחזרתו, גורמים לו לחזור לחיים. כנראה קשור בספק\כרטיס מסך\לוח אם. אין לי זמן ורצון לאתר את הבעיה (ההתעסקות עם הכרטיס מסך לפני שנתיים גזלה לי 3 שבועות מהחיים), וזו הזדמנות להחלפת המערכת. בגדול רוב השימושים הם משרדיים רגילים- הרבה…

• 8 תגובות
    • 2.1k צפיות
  13. . מה התקציב המקסימלי?5000 ש"ח אפשר להתגמש ל6000 ש"ח. 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף:צפיה בסרטי HD, משחקים, אינטרנט, הורדות ואופיס. 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד. לא 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)? לא. 5. במידה ואתם צריכים מפרט חלקי, רשמו את החלקים שיש לך כרגע (דגמים מדוייקים) ואילו אתה צריכים. צריך מפרט מלא. 6. מ1 עד 10- עד כמה השקט חשוב (10=השקט קריטי)? 5. לא ממש משנה, מדובר במחשב לכבד שמיעה, פשוט שלא יהיה רעש טרקטור. 7. האם מתוכנן אוברקלוק (אם כן איזה- קל/בינוני/כבד)? האם אתם מתמצאים ויודעים לבצע אוברקלוק ב…

• 5 תגובות
    • 756 צפיות
  14. שלום וחג שמח לכולם תהיתי האם יש אפשרות להשיג את הדרייברים למחשב הזה? כי כל מה שמצאתי באתר זה דרייברים של ויסטה...או שיתכן שהוא לא צריך דרייברים כאשר מותקנת עליו מערכת XP תודה מראש לעוזרים!! חג שמח

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. שלום, זקוק למפרט מחשב לשימוש כללי וגרפיקה (לא מקצועי), עריכת סרטים ורינדור, וכן למשחקים - שניתן יהיה להריץ משחקים ברמה סבירה. התקציב הוא 4K ללא ציוד היקפי. מבקש גם המלצה למסך 19-22 בסכום של כ 1000-1200 ש"ח.כרגע יש לי מסך 17 של LG. 1. מה התקציב המקסימלי?4000 ש"ח 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף:תכני HD עריכה וגרפיקה א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו.פוטושופ, פרמייר,אופיס.. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?).לא לפרנסה ג) במידה והמחשב למשחקים, רשמו מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם. 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל…

• 4 תגובות
    • 696 צפיות
  16. Started by shisho8,

אהלן אנשים אני מתכנן לקנות את המחשב מהאתר www.iqpc.co.il ואין שם את המארז שמופיע במפרט . אם אפשר לבחור לי מארז אחר סולידי שייכנס בתקציב . מעבדים Intel Core 2 Duo E6750 2.66Ghz Conroe BOX E6750B ¤ 1114 1 לוחות אם Gigabyte GA-P35-DS3L Conroe Support GP35DS3L ¤ 599 1 מארזים Compucase HEC 6A19 400TRT Black ¤ 414 1 זיכרונות Corsair 2GB Kit Value Select DDR2-667 (2x1GB) C2GG667KB ¤ 398 1 קשיחים למחשבים שולחניים WD 250GB SATA II 16MB WD2500KS ¤ 403 1 כרטיסי מסך Gigabyte 8800GT G92 512MB DDR3 DualDVI Retail - זמין במלאי ¤ 1499 1 צורבים LG H62NK DVD-RW Dual Layer Sata Black ¤ 180 1 מסכים LG 19" LCD L1953TR 2MS 1:2000 DVI ¤ 1363 1 תודה לעוזרים

• 29 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. תקציב - 3000-4000 ש"ח (לא להגזים, ראו הערות נוספות) שימושים - בעיקר משחקים, הוא אומר שהוא משחק בהכל (אני לא מבין במשחקים), כמובן גלישה באינטרנט וכו' OverClock - לא חומרה - צריך מחשב מלא ציוד היקפי - מקלדת ועכבר. (מסך אני ארכוש כנראה את הDELL U2312HM - אבל זה לא במסגרת התקציב הנ"ל) חנות מועדפת - KSP הערות נוספות - המחשב מיועד לנער בן 16-17 שאוהב לשחק עד עכשיו היה משחק על מחשב עם מעבד i5-2500K עם כרטיס המסך המובנה (HD3000) והרבה משחקים עבדו, חלק לא רצו על המחשב (בגלל הכרטיס מסך אני מניח). סה"כ אני מחפש מחשב טוב ומהיר, ומקסימום נשדרג כרטיס מסך עוד שנתיים אם הוא יהווה צוואר בקבוק. תודה רבה

• 15 תגובות
    • 4k צפיות
  18. Started by moshind,

האם זה רק נדמה לי או שאכן יש מחסור מסויים בחומרה בארץ? אני רוצה להרכיב לעצמי מפרט של מחשב חזק שיתאים גם לגיימינג וגם לעבודה (AMD R9 או אינטל I9 עם 128GB של זכרון וכרטיס 2080super)אבל מיום ליום אני רואה במפרטים של החנויות הגדולות שאין כמעט חומרה זמינה.

• 1 תגובה
    • 991 צפיות
  19. Started by Shoq,

ללא מסך, ומארז. בעיקרון אני עומד לקנות את המחשב בארצות הברית בערך ב 550$, ככה שאם תוכלו לבנות לי באתר כמו newegg אני אפילו אשמח תודה מראש.

• 2 תגובות
    • 538 צפיות
  20. Started by IDOnoach,

שלום, בהמשך לשרשור הזה, אין מנוס אלא להחליף את המחשב... המטרה- קצת משחקים, הרבה עבודה עם קבצים כבדים (תמונות, DWG, ) לא בעריכה אלא בצפייה. אני צריך בגדול שני מחשבים- לשדרג מחשבים קיימים. יש לי באחד 1050TI ובשני 970 ואותם אני מתכוון להשאיר תכננתי להעביר גם את הSSD שיש לי שעליהם יושבת מערכת ההפעלה והתוכנות. הם בגודל 250GB בכל מחשב, ולצרף 1TB מהיר חשוב מערכת שקטה ומאווררת. אין מגבלת מקום. ואין צורך בלדים צבעוניים למיניהם המערכת הנוכחית שלי כולל I5 2500 ששירת אותי כמעט עשור ואני צריך מערכת שתחזיק תקופה יפה גם. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2500 ש"ח למחשב. כולל חריגה קלה אם זה נדרש 2. …

21. שלום לכולם. אני מעוניין לקנות מחשב נייד שישמש בעיקר עבודה משרדית אבל יוכל להריץ משחקים קלים כמו SAN ANDRES וSIMS2 חשוב לי שהמסך יהיה לא פחות מ-15 אינץ' ושהסוללה תיהיה סבירה+ (ולא אחרי שעה וחצי עבודה מול אינטרנט יגמר הסוללה כי ה-EIFI דלוק) היה לי נסיון טוב עם TOSHIBA בתחילת הדרך אז זאת החברה שכרגע אצלי בעדיפות ראשונה.. כמו כן DELL, LENOVO, ASUS שמעתי פעם שהאחריות של HP לא טובה והם עושים בעיות, אבל אם אני טועה גם זאת יכולה להיות אפשרות דרך אגב, packard bell היא חברה חדשה בנידיים? רק לאחרונה אני רואה מחשבים שלה.. איך היא? מאוד מאוד חשוב אחריות ! שנתיים לפחות או אם שנה אז שיהיה אפשרות להרחיב (: הנה כמה דגמים של LENOVO שראיתי ורציתי לדעת מה אתם חושבים עליהם: http://ksp.co.il/h…

• 6 תגובות
    • 832 צפיות
  22. Started by nomagr,

בעיקר ל...אינטרנט, יוטיוב (הילדות...), RPC (עבודה...) יריץ WIN7 (מה לעשות)

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  23. Started by erezShiran,

. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? תקציב כ 2000 שח. רצוי לא לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? צפייה בסרטים, חיבור לטלוויזיה, אופיס, אינטרנט 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 7 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפע…

• 4 תגובות
    • 801 צפיות
  24. היי, הייתי צריך עזרה בקשר ללוח אם ומעבד (בפורום המתאים) וקצת חרגתי מהנושא אז אני אתחיל כאן מהתתחלה רק יותר קשור. אני מעוניין לקנות מחשב חדש, בלי מסך, מקלדת, עכבר וכו' רק את המחשב עצמו, ואני לא יודע איזה רכיבים אני לא צריך הארדדיקס כי כבר יש לי ואני לא צריך כרטיס מסך כי גם אותו יש לי בקשר לכל השאר, כאן אני צריך את העזרה שלכם איזה רכיבים כדאי, אני לא מחפש מחשב על שיחזיק לי לכמה שנים טובות אני צריך מחשב שיחזיק לי שנה-שנה וחצי ושיפעיל משחקים בלי בעיות התקציב לכל זה הוא בסביבות ה2000-2500 שקל אני חוזר, אני לא צריך כרטיס מסך או הארדדיסק! תודה!

• 16 תגובות
    • 1.6k צפיות
  25. שלום רב, ברצוני לרכוש מחשב לשימוש כללי, בעיקר שימוש באופיס אך גם אפשרות למשחקים פה ושם, הורדת תכני HD למרות שאת רוב הצפיה לא אעשה דרך המחשב, עריכת סרטי מצלצת וידאו שצולמו במצלמת FHD. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2,000 ש"ח ללא מסך ומערכת הפעלה,. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? תמיד עדיף לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר שימוש באופיס אך גם אפשרות למשחקים פה ושם, הורדת תכני HD למרות שאת רוב הצפיה לא אעשה דרך המחשב, עריכת סרטי מצלצת וידאו שצולמו במצלמת FHD. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנס…

• 1 תגובה
    • 606 צפיות

דיונים חדשים בפורומים