ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,456 דיונים בפורום זה
-
שלום חברים, שתי בקשות לי אליכם,ואודה לכם מאוד אם תוכלו לסייע לי - 1. אני מחפש מפרט של רכיבי מחשב לצרכי עבודה בסיסית עם אופיס,הרצת וויסטה,עבודה עם תוכנות תלת מימד (rhino,maya,poser,bryce) , פוטושופ, ומדי פעם משחקים. למחשב מתוכנן ביצוע OC למעבד,ולכרטיס מסך,תוך שימוש במערכת קירור מים. תודה רבה מראש. התקציב צויין בכותרת. 2. קיבלתי לפני שבוע מארז LANBOX של TT. להלן הקישור - http://www.ttlanbox.com/. אצלי יש דגם עם מסך 7" מובנה. אני מבקש מכם עזרה ברכיבים בשביל המחשב. כיוון שלא היה בדיוק מקום לציין תקציב בכותרת,אני ארשום אותו גם פה - עד 3,000 ש"ח. תודה רבה מראש.
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, סרטי HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כרגע אני משחק רק SWTOR אבל רוצה להריץ משחקים חדשים שיצאו לאחרונה ושיריץ משחקים עתידיים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 22 אינץ' 1680X1050 (אולי אשדרג בעתיד) -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש …
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
המחשב מיועד למשחקים חבדים... לא צריך OC למרות שכמה חלקים הם לOC.. מעבד Intel Core 2 Quad Q6600 Box ¤1560 http://skypc.co.il/product.asp?pid=IQ6600 לוח אם GIGABYTE GA-P35-DS3 ¤820 http://skypc.co.il/product.asp?pid=39211 כונן קשיח Western Digital WD2500AAKS 250GB ¤368 http://skypc.co.il/product.asp?pid=2500AAKS זיכרון G.Skill DDR2 2048MB (1024MBx2) 800Mhz CL4 ¤766 http://skypc.co.il/product.asp?pid=F2-6400CL4D-2GBHK כרטיס גרפי Sapphire ATI Radeon HD2900XT 512MB HDCP PCIe ¤2345 http://skypc.co.il/product.asp?pid=NCH2900XT-512 צורב LG GSA-H62N X18 DVD ¤184 http://skypc.co.il/product.asp?pid=GSA-H62N מארז ללא ספק NZXT Apollo ¤390 http://skypc.co.il/product.asp?pid=NZApo…
-
- 15 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית 4K. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). AVID, PREMIER, AFTER EFFECTS 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? מעדיף לא להתעסק עם זה 7. …
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום רב, התקציב המירבי הוא 7K (כאשר אני קונה את המחשב באילת). השימוש של המחשב הוא אך ורק לאימון מודלים של AI לכן נדרש כרטיס גראפי עוצמתי (כדאי עם 12Gb vram לפחות). מעבד שיהיה חזק מאוד אבל לא צריך להתפרע במחיר, זיכרון נדרש 32Gb ואם אפשר יותר אז זה אחלה, לSSD 1T וגם הארד דיסק של 1T, לוח אם טוב שיתמוך בכרטיס גראפי, ספק כוח אמין שיתמוך בכרטיס גראפי. הדגש במחשב הזה הוא על הכרטיס הגראפי בגלל העבודה האינטנסיבית של ה-AI. אבל גם נדרש מעבד חזק עבור תכנות. לא נדרש ציוד עיקפי. תודה, ברק
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום זה המחשב שאני מעוניין לקנות מה דעתכם ? Intel Core 2 Duo E6750 2.66Ghz Conroe BOX E6750B ¤ 1166 Gigabyte GA-P35-DS3 Conroe Support GP35DS3 ¤ 748 Arctic Cooling Freezer 7 Pro ¤ 132 Enermax NoiseTaker 370W ¤ 273 Kingston Original 2GB (2x1GB) DDR2-667Mhz K2G667DC ¤ 447 Western Digital 320Gb 16MB WD3200AAKS ¤ 456 Sapphire ATI RADEON 2600XT 256MB DDR3 PCI-E Retail ¤ 630 LG H62NK DVD-RW Dual Layer Sata Black ¤ 206 סה"כ: 4058¤
-
- 16 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
חבר ביקש עזרה. הכין מפרט עם חומרה בסיסית, (דגש על השילוש הקדוש), אני כבר לא הכי מעודכן בחומר אז אשמח להיעזר בכל יודע דבר. לא מתוכנן OC 1920X1080 משחקים כגון BF3 ויתר שוטרים לא חזיר fps, מסתפק במועט צריך המלצה לכל השאר, מארז (לא חייב להיות שקט) + usb3 ספק מתאים SSD מומלץ בנפח הנ"ל GA9970A-DS3 AMD FX6200 (6 x 3,8 GHZ) 7850 / 7870 SSD 120GB תודה
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
המחשב אמור לשמש לתיכנות בmatlab, סרטי HD, מעט משחקים וכמובן שימוש בייתי. התקציב הוא בסביבות 4000 ש"ח. הנה המפרט שאני מחפש: מסך: 15.6 אינץ'. הארד דיסק: 500 GB (אין צורך ביותר) זכרון: 4 GB זמן סוללה: אעדיף כמה שיותר זמן. צורב DVD. העדפה למקלדת מלאה אבל אם זה מפריע למציאת מפרט מתאים אז אסתדר גם בלי. לפחות 3 חיבורי USB חיבור VGA (עדיף גם DVI וHDMI אבל לא חובה). כמובן, מצלמה והתקן blue tooth. המשקל פחות רלוונטי אבל כמובן אשמח למחשב הקל ביותר שניתן למצוא עבור המפרט הזה ובמחיר הזה. אין צורך בתוכנת הפעלה או כל תוכנה אחרת. בנוסף, אשמח מאד אם למישהו יש הצעה לחנות לקנות בה את המחשב באיזור: חיפה או ראשל"צ - תל אביב. אשמח מאד לעזרתכם. שבת שלום.
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, אשמח לשמוע חוות דעת על 2 מחשבים גיימינג מה עדיף? 1. https://www.amazon.com/AORUS-NA-7US1021SH-i7-9750H-GeForce-Keyboard/dp/B07RYSSQFL?tag=h0dab-20& 2/ https://www.amazon.com/dp/B07R6B94C7?tag=h0dab-20& תודה
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
- 2 followers
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, הורדות, צפיה בסטרימינג \ אופלין 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אין צורך במסך 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? לא משנה. שקט סביר 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן למערכת הפעלה 8. האם ישנה …
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, התקציב המקסימלי- 4.5K וכדאי שלא לחרוג מהתקציב שימוש במחשב- משחקים לרוב והמשחקים יחסית לא כבדים כמו 4 GHOTIC אולי לפעמיים אני אשחק במשחקים יחסית כבדים גם, המסך הוא 22 אינץ לא בטוח איזה רזולוציה מקסימלית אבל אני חושב ש1920x1080 אין שום צורך בציוד הקפי יש לכלול כל רכיב במפרט לא ממש חשוב לי את רמת השקט אבל כמובן כמה שיותר שקט יותר טוב בינתיים לא ידוע אם אני מתכנן OC אני חושב שלא אין צורך בלכלול מערכת הפעלה החנות שהייתי רוצה לקנות בא היא IVORY אני יכול להיות פתוח להצעות שונות אבל שיהיה באזור המרכז ואם הבדלי המחירים קטנים מאוד משל IVORY אז אין צורך בחנות אחרת לא חושב שאני אתכנן שידרוג גדול בעתיד כי בסך הכל המשחקים שאני אשחק בהם לא כל כך כבדים אבל עדיין ארצה שהמחשב…
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מארז : XIGMATEK MACH ספק כח : XIGMATEK 500W 80 PLUS מעבד :Intel® Core™ i7 4790 3.6GHz Haswell לוח אם : ASROCK H81M-HDS CHIPSET INTEL 81 + USB 3.0 זיכרון :8GB DDR3 1600MHZ דיסק קשיח : Toshiba 500GB SATA 3 כרטיס מסך : ATI R7 360 2G DDR5 (DVI + HDMI) כרטיס קול :Intel® High Definition Audio כרטיס רשת :Gigabit (10/100/1000 Mbits/sec) המחיר הוא 3K, המחשב מיועד לגיימינג בינוני-כבד ועריכת וידיאו, האם שמחשב שווה(ביחס עלות-תועלת)? הוא יהיה בר שדרוג בעתיד? תודה מראש,
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
תקציב עד 5000/6000 שימוש ביתי ולימודי, סטודנטית להנדסת תוכנה מחשב חזק שאפשר בקלות להרכיב עליו וירטואל משין כמו אובונטו לא כבד מ 2 קילו קניה מיידית, דחופה תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין להחליף מחשב ולהשאיר את 2 הכוננים הקשיחים שלי, אחד מהם 80ג'יגה בממשק IDE והשני 120ג'יגה בממשק SATA. אני זקוק למחשב חזק לשימושי אינטרנט רב , אופיס בסיסי , תוכנות תחזוקה למחשב , מעט הורדות... בקיצור: אני לא גיימר אך כן רוצה מחשב חזק לשימושים שלי+++. קיבלתי כבר המלצה על: מחנות: לוח אם: GigaByte G41M-ES2H , S775 , 1333MHz , DDR II 800 מעבד: Core 2 Duo E7500 , 1066MHz , S775 , 3MB Tray המחיר לסט זה: 905ש"ח (כיום). מפרטי: מצאתי בלוח יד 3 לוח אם חדש באריזתו...אין לי מושג מה יותר טוב מבחינת "עלות=תועלת\איכות". לוח אם: MSI , עבור מעבדי Socket 775 E2xxx ומעלה , מהירות לוח 1333mhz , ציפסט G41 הלוח חדש בקופסא , והמחיר: 300ש"ח. *** זה לא כולל את המעבד *** איזה מעבד ה…
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום. אני מעוניין לדעת, האם יש אתר אמין שבו אפשר להשתמש כדי להשוות כרטיסי מסך?
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אפשר לעבור את התקציב ב 200-300 שקל ,אני אודה לכם אם תעזרו לי עם זה.
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני עובד כרגע על Asus x54c עם מעבד i3 ו4GB RAM. כונן SSD. כשאני עובד- עם מסך נוסף, דפדפן פתוח ואנדרואיד סטודיו, המחשב מתחמם והמאוורר עובד ללא הפסקה. חוצמיזה, כשאני עושה בילד לפרויקט (ולא מדובר בפרויקט גדול) לוקח לו 3-4 דקות, ובזמן הזה המחשב בקושי עובד. האם זה נורמאלי? אני חושב לקנות מחשב חדש, i5 ו8GB RAM. זה הדבר הנכון לעשות? האם להוסיף RAM למחשב הנוכחי יעשה את העבודה? איזה עוד מעבדים מומלצים (חוץ מi7)? ראיתי שיש סדרת M, ולא הצלחתי להבין אם הם טובים יותר מi או לא. יש עוד דברים שאני צריך לשים לב אליהם?
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי לצערי יש לי רק את התמונה של המפרט לכרטיס מסך צריך להוסיף עוד 1600 שקלים ולמחשב 2500, נראה לי מחיר מטורף למעבד I5
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן, אני רוצה לקנות השבוע מחשב למשחקים לבית. התקציב הוא דיי גמיש והוא בים 3500 - 4000. אני רוצה שהמחשב יחזיק ליחסית הרבה זמן. לא צריך רמקולים, עכבר, מקלדת, מסך או כל ציוד היקפי אחר. אם חסר מידע אז תגידו ואני אוסיף. תודה רבה לכל מי שעוזר.
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, עוזר למכרה ברכישת מחשב נייד. תקציב 2.5 אלף +-. השימושים מאוד בסיסיים אני מניח ולכן לא דרוש כוח עיבוד רב. חשוב שהמחשב יהיה קל באזור ה1.5 ק"ג, מסך 14-15. בעל SSD לפחות 128GB. שקט ברמה סבירה לסטודנט שהולך להשתמש במחשב בכיתה לא יותר מזה. קנייה בארץ. לא מתוכננים שדרוגים או אוברקלוק. האם יש משהו יותר מומלץ מזה: https://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=27360. בסך הכל יש לי ניסיון טוב עם המחשב הנ"ל, השאלה אם יש משהו יותר משתלם? תודה רבה, זאב.
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
אשמח מאד לקבל מפרט אופטימלי של רכיבים המתאימים, בשים לב לפירוט ולפעילויות הבאות (הפעילויות העיקריות הודגשו): 1 - צפייה בסרטים - בתדירות גבוהה למדי (לפחות פעם ביום) 2 - שימוש בעריכת וידאו (לעתים - VIRTUALDUB בעיקר או DR.DIVX) 3 - שימוש תכוף באקסל ו-MULTITASK (שתי תוכנות או יותר עובדות או פתוחות במקביל) 4 - גלישה רציפה באינטרנט (רוב שעות היום) 5 - OC - בכלל לא - גם לא בעתיד! 6 - ציוד היקפי - אין צורך (גם לא מסך, ולא צורב). מעבד -- לוח-אם -- זיכרון -- דיסק-קשיח -- מארז בלבד! 7 - AMD או אינטל - מה שיותר טוב למשימות הנ"ל. 8 - המחשב עובד באופן רציף 24/7 (אחת לשלוש יממות אני מאתחל אותו). 9 - משחקים - לא הרבה, אולי פעם בשבוע (בעיקר משחקי ספורט ואסטרטגיה). טווח מחיר: 3500-3000 …
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, מצורף מפרט למחשב במחיר 7190 שח. מעוניין בחוות דעת ותיקון אם יש צורך התקציב שלי הוא עד7500 שח, עדיף כמובן זול יותר, אך ניתן גם לחרוג אם זה שדרוג חומרה משמעותי. השאיפה היא שלא לחרוג שימושי המחשב: גרפיקה- פוטושופ, אילוסטרייטור וכ"ד. תוכנות תלת מימד כמו 3DSMAX rhinoceros, sketchup רזולוציה שיש לחבר 1920X1080. מתכוון לחבר גם מסך נוסף. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 5 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא מתוכנן 7. אין צורך במערכת הפעלה/אופיס 8. אין עדיפות לחנות ספציפית 9. אין בקשות מיוחדות כלשהן 10. חשוב שניתן יהיה לשדרג…
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אנשי החומרה שביניכם, אשמח לייעוץ +הצעות מחיר למחשב הבא(תמונה מצורפת):
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? 3.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה באינטרנט ועבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. מקלדת, עכבר ומסך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 7 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש …
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אחותי מעוניינת ברכישה של מחשב נייד. עלי, כמובן, הוטל לעזור לה. עזבו כרגע את התקציב ואת החומרה- אני כרגע מתלבט בדברים ב"רמה" אחרת. הסתכלתי קצת במה שיש בשוק ובמה שהולך פה בפורומים- התרשמתי מכך שהמחירים של MSI (ב IVORY) ושל GIGABYTE (ב KSP) סבירים יחסית. גם נעזוב כרגע את עניין "אייבורי", אני מכיר ויודע- תודה. זה יכנס לשיקולים בשלב מאוחר יותר. כרגע מה שאני מעוניין לדעת זה איך האיכות של הניידים של גיגהבייט (כי ממש אין עליהם ביקורות ברשת) ואיך הניידים של MSI. בסך הכל בסופו של דבר מדובר בשתי חברות ענק, אני מעריך שבסך הכל אפשר לסמוך על המוצרים שלהם. כמה שאלות: 1. איך החברות אחת מול השניה "ראש בראש"? אם לאנשים פה יש נסיון איתן- את מי הייתם מעדיפים? 2. איך הניידים של…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-