ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,474 דיונים בפורום זה
-
מבקש המלצה למחשב לסרטי HD, משחקים (לא חזקים במיוחד) ואינטרנט. האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 50 שח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב ? משרדית, משחקים בינוניים ותכני HD. שימוש ביתי. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? דיסקטים 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 9 7. האם מתוכנן אוברקלוק? לא 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה? לא, אתקין עליו עצמאית WIN7 9. האם יש העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? קריות 11. האם מתוכנן שדרוג משמעותי של המפרט בהמשך? אולי 12. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג למעבד/זיכרון? כן תו…
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, הציעו לי מפרט למחשב החדש שאני קונה. המחשב לשימוש במשחקים (חדשים, גרפיקה דיי גבוהה) ועיצוב (תלת מימד ודו מימד). תקציב: 5000 שקל. המפרט: Intel® Pentium® D 805 Dual Core 2.6Ghz LGA 775 GIGABYTE GA-8I945PL-G P-4/P-D LGA775 DUAL DDR2 PCI-E SATA2+L+A Super Talent DDR2 667MHZ 512 Mb CL5 64x64 *2 = 1G WD 160GB SATA2 7200RPM 8MB BUFFER WD1600JS COMPUCASE HEC CI-6A21-400 BLUE-BLACK MIDI ATX 400W 24PIN BLACK FLOPPY DRIVE 1.44MB LG GSA-H10A DUAL LAYER DVD WRITER BLACK OEM הרכבה - 180 ש"ח סה"כ 3673ש"ח. את כרטיס המסך אני מתכוון להזמין בנפרד בחנות אחרת: CONNECT3D Radeon® X1800 GTO 256MB GDDRIII Dual DVI-I + VIVO (1250 ש"ח) וסה"כ הרכישה - 4923ש"ח אני צריך חוות דעת על המפרט + מקום …
-
- 18 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מפרט עבור חבר: 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? הטוף הוא 5 אלף - כמה שיותר נמוך מזה יור טוב 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) המטרה היא עבודה משרדים, תכנות ומשחקי סימולטור טיסה 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. יש עדיפות לציוד הקפי אלחוטי ואין צורך בכרטיס טלוויזיה, מערכת הסאונד תהיה בסיסית למדי 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי כרטיס קול על גבי הלוח יספיק 5. האם יש לכם העדפ…
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מחפש מפרט למחשב שיחובר למסך 22-24" מעוניין שיריץ עליו סרטים ומשחקים כבדים, ללכת לכיוון המשחקים במסגרת התקציב. אין מטרה לתוכנות עריכה\תוכנות כבדות מעבר למה לממוצע למשתמש הרגיל. לא מתוכנן OC. תודה.
-
- 15 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום חברים, מחפש המלצה למחשב נייד לסטודנט, חשוב זמן סוללה גדול ככל הניתן. שימו לב הרכישה תהיה באילת לכן אני מניח שיש אופציות מעולות. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2k א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, לימודים, כתיבה במהלך הרצאות, גלישה ותפקוד טוב עם אופיס. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין משהו ספציפי. (ניתן לציין גם גודל מסך). עדיפות ל-14 אינץ' ומעלה. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבו…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום ברצוני לקנות מחשב נייד המחשב הוא בעיקר בשביל האינטרנט, סרטים, מוזיקה ומשחק אחד (FOOTBALL MANAGER) התקציב שלי לא גבוה לכן השאיפה שלי היא לא לעבור את ה3000 שקל קיבלתי המלצה על מחשב של ACER אך אשמח לקבל עוד המלצות. תודה רבה
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי חבר'ה.. דברים חשובים לי: מסך: רוצה מעל 1280x800, רצוי מסך מט, רצוי שיהיה LED. משקל: אשמח להיות מתחת ל-2 ק"ג אבל נראה שזו לא דרישה קלה להשגה. חיי סוללה: משהו שיחזיק ניגון סרטים (לא דיוידי) בטיסות, רצוי לפחות 4 שעות עם 6CELL. אכסון: 250GB יספיק, זיכרון 2GB בסדר אני בטח אשדרג בהמשך, רצוי בסטיק בודד. כרטיס מסך: לא משחק, המובנה של אינטל בסדר, כדאי שיהיה HDMI או Display Port. אחריות: חובה 3 שנים נוספים: רצוי רשת אלחוטית N, מערכת הפעלה לא משנה. מעבד שמסוגל להריץ 1080P. איזה DualCore 2.2ghz לפחות. חובה איוורור שקט. שימוש משרדי וניגון סרטים ברשת אלחוטית מחובר לטלוויזית LCD. תקציב בין 5000 ל-7000 ש"ח חשבתי על כמה דגמים, ביניהם: Dell E6400 14.1" P8600 עלות: 6440 …
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, מעוניין לקנות מחשב נייד שיתאים לעבודת אדריכלות, עבודה עם אוטוקאד בעיקר, לא עושה רינדורים וכו' אבל כן רוצה אופציה לתוכנות תלת מימד ברמה בסיסית גם אם המחשב לא יטוס. מצאתי שני מפרטים עם הבדל של כ1000 ש"ח בניהם, שההבדל העיקרי שאני רואה זה הכרטיס מסך GTX 1650 לעומת gtx1660 אשמח לחוות דעת האם מפרט הזול חזק מספיק, ואם לא האם המחשב היקר יותר יעשה את העבודה? HP Pavilion Gaming 16-A0010NJ / 1Q0Q5EA https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=33639 "15.6 HP Omen 15-EK0000NJ 1Q0N0EA i7-10750H https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=33643 תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
אני צריך: כרטיס מסך חזק למשחקים שיהיה משהו טוב חיבור Pci exprres זיכרון 1 ג'יגה מעבד משהו מהיר לוח אם תום ומתאים לכרטיסי מסך טובים
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מה קורה לכולם, אני מאוד רוצה לקנות מחשב חדש אבל אני כרגע מתלבט ואשמח לעזרה. בעוד 3 שבועות הולכים לצאת לוחות אם מדגם חדש, בעוד חודש חודש וחצי עומדים לצאת כרטיסי מסך של הדור החדש וכו' וכו' השאלה היא האם לחכות להם או לקנות כבר עכשיו? ואם כן לחכות אז כמה זמן? והאם יש לזה בכלל סוף?
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4,500 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות להישאר באזור 4,500 ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 5,000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, תכנות, צפייה בקבצי וידאו (MKV) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Elder Scrolls Online, משחקי תפקידים, משחקי אסטרטגיה, מעט משחקי פעולה מגוף ראשון. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 42 FULL HD וגם מסך מח…
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
כולל: מסך, לוח-אם, כרטיס מסך, דיסק קשיח, זיכרון, כרטיס קול (גם OB יספיק), מארז וספק. ללא: מקלדת, עכבר, צורב, CD-ROM, כונן דיסקטים, רמקולים. שונות: הארד-דיסק: 60 גיגה. זיכרון - 512mb. יתרון - אפשרויות הרחבה נוחות (כלומר עדיף בסטיק בודד ולא 2*256). מסך - 17' שקט - 30DB ומטה. עם טמפרטורות יציבות. תודה רבה .
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום רב המחשב יהיה לרוב לשימוש כבד של אינטרנט והורדות עריכת וכתיבת מוזיקה ושימוש בתוכנות כגון CUBASE SX3 ו REASON 3 במקביל (המון משאבי מערכת!!!!!) שימוש כללי בתוכנות OFFICE אני לא גיימר, אבל אשמח ליהנות מכרטיס מסך שיעשה את העבודה במידה וארצה לשחק במשחק קליל, וגם בגלל שאני לא מעוניין בכרטיס SHARED כדי שלא יזלול לי זיכרון מהזכרון הכללי - אני ממש זקוק לזכרון RAM שלי במלוא התפוקה. לא מתכנן לעשות OC ללא מסך ללא כונן DVD (כבר יש לי, אני אתקין בחדש) ללא מערכת הפעלה ללא אביזרים\הקפי וכל הנלווים המיותרים... :-) המפרט: מעבד INTEL CORE 2 DUO E6300 1.8GHZ 1066MHZ 2MB 64BIT LGA775 BOX לוח אם Gigabyte GA-945P-S3 זכרון פנימי - 2GB לקנות 2 כרטיסים: KINGSTON DDR2 1024MB 667MHZ CL5 - או ש…
-
- 18 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, צריך שתבנו לי בבקשה מפרט למשחקים\עריכת סרטים ב-3.5K .. אין צורך במסך\רמקולים..אך יש צורך בסט מקלדת ועכבר..(אפשר משהו פשוט יחסית,אני לא גיימר כבד! ) בקשר למארז חשבתי על NZXT TRINITY או איך שלא כותבים את זה או מה שתכניסו בתקציב..(לא לחוץ עליו)..ואני מעדיף שהמארז יהיה יפה עם חלון צד .. בעיקרון אני רוצה שהמחשב יעבור סבבה לעוד שנתיים שלוש.. תודה! ד"א לא מתוכנן OC .
-
- 20 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח לשמוע את הצעות הפורום למחשב נייד חדש: * מבחינת תקציב: ללא חריגה, אם אין ברירה אז לא יותר מ3,700 ש"ח. * מטרת המחשב: עבודה משרדית (חשוב לי שיגיע מותקן עם חלונות ואופיס) צפייה בסרטים וסדרות בעדיפות אחרונה, משחקי מחשב עד כמה שהתקציב יאפשר. * גודל המסך: שיהיה קטן מ16 אינצ', עדיף לאזור ה13-14. * זמן סוללה - שידע להחזיק עבודה אינטנסבית כ5 שעות. * מדובר במחשב עבור אדם לא טכני (אמא) לכן רצוי אחריות מקיפה ולזמן ממושך. לעזרתכם אודה
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם . שוב אני והפעם עם שאלה טיפה שונה באותו נושא . בסופו של דבר אחרי שהבנתי שזה מה יש בארצנו הקטנטונת , רכשתי את המחשב הנייד המדובר עם הכונן/צורב DVD הרגיל אחרי שקיבלתי הצעת מחיר טובה יחסית . עכשיו אני בשלבים של לבדוק אפשרות של החלפת הכונן לכונן בלו ריי בעצמי או דרך מעבדה. כרגע לפי העצה שקיבלתי כאן מ Chevy ( תודה !! ) בדקתי באינטנרט אבל לא מצאתי משהו שרשום עליו בדיוק שם הדגם שלי ( אולי הדגם חדש מידי ?? ) . מצאתי כוננים כמו אלו : http://www.ebay.com/itm/DELL-Inspiron-15R-n5010-4X-BD-ROM-3D-Blu-Ray-Combo-Player-DVD-Burner-Drive-/120925379249?pt=US_CD_DVD_Blu_Ray_Drives&hash=item1c27b6dab1 http://www.ebay.com/itm/6X-Blu-Ray-BD-ROM-Player-CT30N-for-Dell-Inspiron-XP…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ערב טוב, אני צריך עזרה בהרכבה של מפרט מחשב שמיועד בעיקר לעריכת מוסיקה, וצפייה מועטה בתכני HDלהלדן הדרישות: 1. מה התקציב המקסימאלי? - 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - אין אפשרות לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - תכני HD ועריכת מוסיקה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש - תוכנת לעריכת סאונד Nuendo 3 ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: - לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - אין -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). - 22 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד …
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום.. אני חדש פה השבוע הלכתי והוצאתי הצעת מחשב, ברצוני לדעת אם אתם יכולים לכוון אותי במה שדורש החלפה מארז: RAIDMAX Scorpio 868 Silver לוח אם : MSI K8N Diamond nForce4 SLI 939 מעבד : AMD Athlon 3200 512Kb Cache BOX 64Bit 939 זכרון : TWINMOS DDR 512MB 400mhz x2 כרטיס מסך : MSI NX6600GT VTD128E 128MB DDR TV/DVI PCI-EXPRESS דיסק קשיח : 160GB 7200Rpm Sata Western Digital כרטיס קול : 7.1 o\b Creative צורב : NEC ND-3520A Dual Layer DVD±R/W/DL 16X BLACK כונן דיוידי: TOSHIBA DVD BLACK מקלדת : Logitech® Media Keyboard עכבר : Logitech® MX518 Gaming-Grade כרטיס רשת : 2x10\100\1000 כרטיס רשת אלחוטי : o\b המחשב מיועד למשחקים
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שבוע טוב!! תודה מראש לעוזרים! 1. מה התקציב המקסימאלי? 5500 ש"ח - כולל המסך (עלותו 1100 ש"ח) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל את כל התקציב אבל מצד שני אם מגיעים לרמת מפרט מספיקה גם מתחת לתקציב אז אפשר לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם זה קריטי אפשר חריגה של 200-300 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית - תוכנה לעיצוב מטבחים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למ…
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
פורמט מומלץ להודעה על מנת שנוכל לעזור לכם כמה שיותר ביעילות: 1. מה התקציב המקסימלי? 3000 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? מטרות גיימינג ועבודה משרדית בעיקר ( GTA החדש וכו') 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד. לא צריך שום ציוד הקפי 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)? אין משהו מיוחד.. שיהיה במחשב החדש צורב DVD 5. במידה ואתם צריכים מפרט חלקי, רשמו את החלקים שיש לך כרגע (דגמים מדוייקים) ואילו אתה צריכים. אין כאלו 6. מ1 עד 10- עד כמה השקט חשוב (10=השקט קריטי)? 8 7. האם מתוכנן אוברקלוק (אם כן איזה- קל/בינוני/כבד)? האם אתם מתמצאים ויודעים לבצע אוברקלוק בעצמכם? לא מתוכנן 8. האם יש צורך לכלול …
-
- 15 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני נוסע לארה"ב בקרוב ומעונין לרכוש שם מחשב נייד. השימוש העיקרי: תוכנות מתמטיות (כמו Matlab), צפייה בסרטים, מסמכים אני מעונין בתכונות הבאות: * מסך 15.6" עם רזולוציה לפחות 1080p * מסך מגע מסתובב למצב Tablet * מעבד i7, עדיפות לדור 5 * דיסק SSD של לפחות 256G, עדיף 512G * זכרון לפחות 8G בדקתי את המפרט של לנובו Y50 והוא כמעט מה שאני צריך... אין מסך מגע מסתובב http://shop.lenovo.com/us/en/laptops/lenovo/y-series/y50/#tab-tech_specs האם תוכלו לייעץ על דגם שמתאים לדרישות הנ"ל ? תודה רבה משה.
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7000 ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג לטווח ארוך 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך - שיהיה טוב לעיניים - מתלבט אם עדיף לקחת Hz גבוה (144) או 2K\4K או אם אפשר לשלב רמקולים 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין צורך במקלדת, עכבר, בנוסף ל NVMe (לדעתי 1TB) אני יוסיף לו 3.5" כלשהו שיש לי בבית. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומש…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי אני מחפש מחשב נייד עם דרישות מסוימות (אחרי שכבר ביררתי כמה דברים) רצוי מאוד דל / לנובו / ובמיוחד אסוס. כולם בגלל עניין האחריות מארה"ב לארץ. הצרכים - מחשב להפקת אודיו וסאונד, ומחשב סטודנט, וצפיה בסרטים. ההעדפות: מסך 15.4 עם יכולות HD, כרטיס מסך - לא משנה כל כך, אפילו מובנה יעשה את העבודה, רק עם יציאת HDMI, כונן קשיח - רצוי מאוד 7200RPM, ידוע שנדיר... / יקר זכרון - 4GB ב800MHZ, ואולי אפילו כדאי / אפשר ביותר? מעבד - אם אפשר במחיר לדחוס T8100 זה יהיה נהדר. אני מרגיש מאוד מיושן אם אני קונה T5800. יש לי ממש משיכה למקלדת מלאה, עם מספרים בצד, אבל אני לא מעוניין במחשב גדול או כבד מדיי ; הרבה על ל3 ק"ג נראה לי קצת יותר מדיי... סוללה - רצוי 9 תאים. ומאוד חשוב כם שלא…
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
*תקציב: מאוד גמיש בעיקרון עד 5-6K. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים. * גודל המסך? עד 13.3" לא יותר מזה. *האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא חשוב. * רזולוציית המסך? עדיף FHD לא מחייב. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין משהו מיוחד. * משקל רצוי? כמה שיותר קל כמובן. לא יותר מ1.5 קילו. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא משנה כל כך, המחשב יהיה 99% מהזמן בבית. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא. מה שבא ברוך הבא. * Bluetooth? לא חשוב. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) מלכתחילה רק SSD אבל אם לא ניתן אז שילוב או HDD רגיל. הגודל לא משנה כל כך, אם זה SSD שיהיה לפחות 128GB מן הסתם.. * כונן אופטי? לא. * האם דרושה ת…
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב חדש עם GTX1080. אין לי מושג על איזה 1080 ללכת אז ראיתי מפרט מוכן בפלונטר, שללא הדיסקים יוצא לי 7K: http://plonter.co.il/detail.tmpl?sku=ROGpLay3r1080FE&cart=1469860648312741&lang=heb כמה שאלות שאשמח אם תענו לי עליהן: 1. האם המפרט שווה את המחיר והאם הוא יתן לי תמורה לטווח הארוך. 2. האם אפשר להרכיב את המפרט באופן טיפה שונה ואולי עדיף בחנות אחרת כמו TMS? 3. אני חייב הרבה מקום לכל הדיסקים שלי. 2 דיסקים 3.5 אינץ ו3 דיסקים של SSD, ואני חייב לפחות שני חיבורי 6GBPS ומומלץ שיהיו 3. תודה לעוזרים.
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-