ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,373 דיונים בפורום זה
-
לפני שאני מבצע קנייה, האם הכרטיס מסך המובנה (Intel HD Graphics 3000 ) יצליח להניע את המסך (U2711 של דל)? הכוונה לסרטים (אני די מיואש מראש מHD וניצול הרזולוציה הטבעית, אבל תמיד יש תקווה) בלבד. לא משחקים. תודה.
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידאו א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). משתמש עם preimer 1.5 ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). לא למשחקים -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם ה…
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום חברים, לפני שאני בוחר מחשב נייד למשרד יש לי 2 שאלות: 1. האם חיבור sub c מהווה תחליף מלא ל-hdmi? הנייד מחובר כיום למסך גדול באמצעות hdmi ומעביר וידאו וגם אודיו. האם החיבור הנ"ל עושה זאת גם? (דוגמת מחשבי ה-yoga). 2. מתאם כרטיס רשת: בהנחה שלנייד החדש אין כרטיס רשת מובנה, האם ניתן לחבר מתאם דרך ה-usb או ה-usb c ? הנייד מחובר כיום לרשת קווית במשרד כדי לאפשר עבודה רציפה ומהירה. תודה!
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם. אני סטודנט לארכיטקטורה. מחפש מחשב ומתלבט - האם ההבדל בין 4K ל5.5K הוא משמעותי. אין צורך בציוד היקפי. לכן, אני מבקש אם תוכלו לתת מפרט לכל הצעה שאתם מאמינים שהיא מספיק טובה, 4K או עד 5.5K , אני ממש חייב לחסוך אבל מחפש מחשב שיחזיק כמה שנים ויהיה שדרוג משמעותי עבורי (כיום יש לי מעבד DUALCORE E8400 , כרטיס מסך GFORCE 9500 1GB , לוח אם ASUS P5QL, ו 4 GB זכרון אבל המחשב כבר מקרטע ולא אמין - לא מזהה זכרונות, בלוסקרין, מתחמם מדי ושהוא לא עושה בעיות הוא עובד די בסדר - עדיין לא מטוס. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000/5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית,…
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? במקרה הצורך אין לי בעיה עם ניצול כל התקציב. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ב-500 ש"ח (בערך 5000 ש"ח כולל חריגה) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שימוש מזדמן בeclipse ופוטושופ. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. למשל BF4, FIFA/NBA 2K -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 (גודל 23 אינצ') אני מתכנן גם לקנות מאוחר יותר מסך נוסף. -לאילו הגד…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
הי, אשמח לקבל המלצה למחשב נייד בסביבות 4000 ש"ח. עקרונית המחשב מיועד לעבודה משרדית, מולטימדיה וקצת משחקים (קל עד בינוני). בחנתי מספר אופציות, בהן Dell Latitude 3540, אבל רציתי לראות האם יש המלצה לדגם בעל מפרט עדיף. פחות התרשמתי מהמעבד 4200U ומהעדר יציאת ה-HDMI (באופן תמוה) בדגם הזה. *מטרות המחשב? עבודות משרדיות , משחקים (קלים-לדוגמא civ5), צפיה בסרטים. * גודל המסך - 15.6 או דומה. עדיף מאט. * רזולוציית המסך? עדיפות ל- FHD 1920x1080 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי - לא פקטור משמעותי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? מספיק זמן סוללה של 3-4 שעות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? עדיפות ליציאת HDMI, אך לא קריטי. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? אין עדיפות * כונן אופטי? …
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. האם יש אתר אמין שממנו משתלם להזמין לפטופים לארץ? 2. מחפש לקנות לפטופ לצרכי לימודים/גלישה/סרטים בלבד - שום דרישה להרצת תוכנות כבדות או משהו כזה. מכיוון שאני צריך להקליד בו בזמן שיעור ומכיוון שלרוב כיסאות הסטודנטים יש מסעד מתקפל כזה שהוא די קטן - אני מעדיף 11.6 אינץ'. אבל אני מתלבט בין 2 הלפטופים הבאים: לנובו https://www.pc365.co.il/product.aspx?id=3929&; אסוס https://www.pc365.co.il/product-4544-Asus_ZenBook_UX305_UX305FA_FC052H_ שנייהם מאוד דומים מבחינת חומרה וזהים במחיר (אחרי הרחבת אחריות ל-3 שנים) אבל יש 2 הבדלים מרכזיים: הלנובו הוא 11.6 אינץ' אבל 4GB RAM, לעומת זאת האסוס הוא 8GB RAM אבל 13.3 אינץ' האם תוספת הזכרון הפנימי משמעותית בכלל כשמדובר בלפטופ שיהיה לצרכי …
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך, נניח עד 3000 ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מעדיף מאוד שלא 2. מה שימושי המחשב: גיימינג, הרצת MATLAB, תכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש: MATLAB בתדירות גבוהה (אבל לא נראה לי שזה צריך להשפיע על השיקול, כל מחשב סביר יסחוב בכיף) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: רוצה להיות מסוגל להריץ בכיף משחקים חדשים שיוצאים בשנה הקרובה נניח -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 20 אינצ', 1440X900 אבל יוגדל בעתיד. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המח…
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אחותי מעוניינת ברכישה של מחשב נייד. עלי, כמובן, הוטל לעזור לה. עזבו כרגע את התקציב ואת החומרה- אני כרגע מתלבט בדברים ב"רמה" אחרת. הסתכלתי קצת במה שיש בשוק ובמה שהולך פה בפורומים- התרשמתי מכך שהמחירים של MSI (ב IVORY) ושל GIGABYTE (ב KSP) סבירים יחסית. גם נעזוב כרגע את עניין "אייבורי", אני מכיר ויודע- תודה. זה יכנס לשיקולים בשלב מאוחר יותר. כרגע מה שאני מעוניין לדעת זה איך האיכות של הניידים של גיגהבייט (כי ממש אין עליהם ביקורות ברשת) ואיך הניידים של MSI. בסך הכל בסופו של דבר מדובר בשתי חברות ענק, אני מעריך שבסך הכל אפשר לסמוך על המוצרים שלהם. כמה שאלות: 1. איך החברות אחת מול השניה "ראש בראש"? אם לאנשים פה יש נסיון איתן- את מי הייתם מעדיפים? 2. איך הניידים של…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום רציתי לדעת כמה לדעתכם שווה המחשב הנ"ל- שמור ברמה נדירה ביותר !!! מעבד T9300 2.5GHZ זיכרון 4G קיצר הנה לינק... http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2274504,00.asp נ.ב-אין שריטות ולא פיקסלים מתים
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום מחשב HP Pavilion dv5-1160ej עם Vista, המחשב נדלק ורואים את המסך שכתוב HP לאחר מכן המסך ניהיה שחור ונתקע כך, ניסיתי להעלות את המחשב עם דיסק איתחול של וינדוס וזה נתקע באותו שלב וגם שמפעילים את האפשרות של Windows recovery המחשב פשוט לא מגיב. הרצתי את הבדיקות של הביוס לזיכרון ולהארד דיסק והכל תקין. אודה אם מישהו יוכל לעזור לי או אפילו לתת לי כיוון איך לבדוק את הבעיה. תודה מראש.
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
התקציב המקסימלי הוא 8000 שקל לנצל את כל התקציב אני לא רוצה לחרוג מהתקציב השימושים: משחקים, ברזולוציה גבוה ועריכה גרפית השימוש בתכניות maya,3ds max,photoshop,after effect שימוש כבד בתוכנות האלה המחשב מיועד למשחקים כגון:quantum break,משחקים של מיקרוסופט ברזולוציה של 4k המסך בגודל 24אינץ ההגדרות הגרפיות מיועדות לגבוה אני צריך מקלדת לגיימרים כל הרכיבים אני כולל במחשב השקט שיהיה 5 אני לא מתכנן overclock אני רוצה שירכיבו לי את המחשב בחנות וגם windows 10 לא משנה הגירסא אני גר בתל אביב לא משנה לי החנות אני מתכנן לקנות את המחשב שייצא הכרטיסים הגראפיים החדשים של amd אני רוצה לבקש לחכות לכרטיסים החדשים של a…
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? כללי ומשחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: משחקים חדשים בעיקר. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 22" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. - לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכל…
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מחפש מחשב נייד בסיסי ,אין שום דרישות מיוחד רק שיוכל להתמודד עם סרטים כמו צריך. זה המפרט וזה הדיל הכי טוב שנתקלתי בו לחומרה כזאת. RV511 מסך "15.6 1366x768 WLED HD מעבד Intel® Core™ i3-380M Processor (3M Cache, 2.53 GHz) זיכרון 2GB DDR-3 1066Mhz דיסק 250GB 5400RPM SATA מערכת הפעלה Win 7 Premium שפת ממשק אנגלית סוללה 4-Cell Lithium-ion upto 2h כ. מסך Intel HM55 כונן DVDRW Dual Layer תקשורת אלחוטית 802.11b/g מקלדת רגילה צבע מכסה עליון שחור מידות ס"מ 38x25x3.6 משקל ק"ג 2.7 חיבורים VGA, RJ45(LAN), RJ11(MODEM), MIC, SPK, 2xUSB 2,,HDMI החששות שלי לגבי 1. הכרטיס מסך ,זה לא הכרטיס הסטנדטי המובנה שאני תמיד רואה (3000HD) ,יש הבדל? 2. מעוניין ב עוד 2 גיגה זיכרון, יש בעי…
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב? 3000 ש"ח ללא חריגה. 2. מהו היעוד של המחשב? אופיס, אינטרנט וסרטים 3. האם יש לכלול גם ציוד היקפי בתקציב כגון מסך\מקלדת\עכבר\רמקולים? המסך הקיים זה DELL 23", והמחשב יכלול מקלדת ועכבר. 4. האם יש צורך בחומרה לא סטנדרטית במחשב או יציאה מיוחדת? אם כן, מה? לא 5. האם יבוצע OC (המהרה) למעבד? לא 6. האם יש צורך לכלול תוכנה בתקציב כגון מערכת הפעלה, חבילת אופיס, אנטי וירוס? לא 7. האם יש העדפה לחנות\רשת מסויימת? האם יש העדפה לחנות מאיזור כלשהו? אזור המרכז-שפלה, הם מתגוררים בראשון לציון. 8. האם יש העדפה לגודל מארז (למשל HTPC או מארז מיקרו)? לא 9. האם יש בקשות מיוחדות במפרט? ללא כרטיס מסך מכיוון שיש כבר אחד כזה במחשב הקיים (ראדון 567…
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 4000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים חדשים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Call Of Duty MW2 Prototype Assasins Creed Crysis Mass Effect Anno -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1200 22inch -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
המחיר והמפרט שלהם הוא אותו דבר בערך למעט גודל מסך, דיסק קשיח וסוג מעבד (INTEL ATOM N450 מול INTEL ATOM Z520) אצל מי מבין השניים המעבד חזק יותר והתוכניות ירוצו באופן חלק יותר?
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מעבד- Intel Pentium 4 2.4C Ghz 800Mhz 512K לוח אם- Asus p4p800 Deluxe זכרון- 512 ddr 400 mhz דיסק קשיח- 80 gb 8mb כרטיס מסך-sapphire radeon 9600 pro 128ddr כרטיס קול- CREATIVE 5.1 Live Value כונן 3.5- floppy 1.44 (עדיף teac) Dvd- 16x-48x צורב- lg 52x24x52 כרטיס רשת- NetCard RJ45 10/100Mb מארז- 350 w atx midi tower מקלדת-microsoft multimedia רמקולים- CREATIVE Inspire 2400 sub + 2Sp עכבר- microsoft optical mouse (אני צריך גם המלצות לספק כוח ולקולר של המעבד אם אפשר),תודה מראש לעוזרים
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מעבדה מומלצת באיזור המרכז לתיקון מחשב נייד של HP, אשמח לשמוע המלצות תודה
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? בסביבות 5000 ש"ח 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף: בעיקר למשחקים [לפחות ל3 שנים הקרובות] ולתכני HD 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד. לא 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)? אין צורך בכונן דיסקטים , יש צורך בצורב DVD 5. במידה ואתם צריכים מפרט חלקי, רשמו את החלקים שיש לך כרגע (דגמים מדוייקים) ואילו אתה צריכים. צריך מפרט מלא 6. מ1 עד 10- עד כמה השקט חשוב (10=השקט קריטי)? 9 7. האם מתוכנן אוברקלוק (אם כן איזה- קל/בינוני/כבד)? האם אתם מתמצאים ויודעים לבצע אוברקלוק בעצמכם? לא 8. האם יש צור…
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, אני מעוניין לרכוש מחשב נייד שיחליף מחשב ביתי בן 6 שהלך לעולמו. עיקר השימוש במחשב הינו לצורך גלישה באינטרנט. יש בנוסף שימוש מועט לצפייה בסרטים ולמשחקים (כאלו שיוצרו לפני למעלה מ-6 שנים ועבדו עד עכשיו). התקציב- 2.5-3k. * גודל המסך? סטנדרטי+ היות ומדובר בשימוש ביתי בעיקר. * משקל רצוי? לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו): לא * בלוטות? לא * גודל מינימלי של כונן קשיח? 250 גיגה * כונן CD/DVD? צורב? צורב DVD * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא תודה לעזרתכם!
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
התקציב הוא בין 2600 עד חריגה ל3000 עם ניסיון לחסוך השימוש העיקרי במחשב הוא גיימינג ומדיה (דגש גם למולטיטסקינג) (משחק לדוגמא אם אפשרי הוא GTA IV) המסך הוא SAMSUNG SYNCMASTER 2253LW עם רזולוציה של 1680*1050 יש צורך בצורב כמו כן אני לא מבין בזה אבל רצוי כרטיס קול איכותי למערכת של 5.1 השקט אינו קריטי אך כמה שיותר שקט יותר טוב, יותר מעניין אותי הקרור עקב העובדה שאני גר בממ"ד ובימים כמו עכשיו החדר נהפך לחממה לא מתכונן לא OC ולא שידרוג מסיבי (או כל שידרוג), אין צורך למע' הפעלה אבל יש צורך להרכבה העדפה לחנות היא בין KSP לבין TMS (אם KSP אז ב"ש למרות שאין לי בעיה להזמין) לאחר חפירות רבות בפורום הגעתי למפרט הבא: מעבד Phenom II x4 Quad Core 955 Socket AM3 3.2Ghz Box לוח…
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אני מחפש מחשב נייד לצורך סטודנט (מדעי מחשב) עד 4K ש"ח עם חרגיה קטנה של לא יותר מ 200-300ש"ח. מטרת המחשב: עבור סטודנט למדעי מחשב, לרוב תיכנות, מוזיקה, סרטים, אינטרנט, יש סיכוי המחשב יחליף את ה DESKTOP שלי (הוא יחובר למסך חיצוני) (אין צורך לייחס חשיבות מיוחדת לזה, זה אמור להיות מחשב נייד לכל דבר פשוט בבית הוא לא יהיה כל כך נייד). גודל מסך: 14.1 אינץ' משקל רצוי: אין לי מושג, שלא יהיה אבן. אני מאמין עד 3 קילו זה בסדר האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם): סוללת שש תאים רגילה תספיק (שזה בערך 4 שעות על מצב חסכוני?) האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו): יהיה נחמד אך לא חובה. בלוטות: יהיה נחמד אך לא חובה גודל מינימלי של כונן קשיח: לא ממש מש…
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הסתכלתי על המפרט של 2 המחשבים וראיתי שהבטריה של ה x5 חלשה יותר. האם יש עוד הבדלים פרט לכך (אני לא מבין גדול בניידים וזה רק מה שראיתי), והאם הם מצדיקים הבדל של 35 דולר? עוד שאלה קטנה האם המחיר באמזון כולל מס/משלוח? או שעל המחיר שרשום שם צריך להוסיף תוספות אלה? תודה!
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-