עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום, אני צריך עזרה בבחירת מחשב נייד לסטודנט לארכיטקטורה בתקציב של 5-6k (יש אפשרות למתוח את התקציב ב1000 ש"ח) המחשב צריך לשמש להרבה שנים ולכן אני מעדיף לרכוש מחשב יקר אמין וטוב מאשר להחליף מחשב כל שנתיים. דברים שחשובים במפרט: 1. כרטיס מסך לא OnBoard וטוב. 2. גודל מסך 13.3-14 אינץ (ללא מסך מגע). 4. עדיפות למחשב קל (נמצא על הגב כל היום). 3. יציאת USB3 אחת לפחות. 5. עדיפות למעבד מרובע ליבות (הרבה תוכנות שעובדות עם Multithreading) 6.יתרון - דיסק קשיח SSD 256GB (השאר יאוחסן על דיסק חיצוני) או שני כוננים (SSD128 + HDD320GB) 7.יתרון - תמיכה בתחנת עגינה (Docking Station). 8. יתרון - גם יציאת vga וגם יציאת HDMI. 9. לא מעוניין במחשבי Apple. כמובן שאם לדעתכם ישנם מחשבים שיותר מתאימי…

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  2. Started by Shveik,

1. מה התקציב המקסימאלי? 8k א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל אם מדובר בשידרוג משמעותי , אם זניח אז לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - עד 1000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב : משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש: גיימינג כבד (משתנה) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך) - 24 ? אין לי מושג מה מומלץ לגיימינג היום -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב - גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי - לא למקלדת ועכבר. אם יש המלצות על אוזניות לגיימינג , שלט (למשחקים שנוצרו לקונסולות) ומקרן קול אני אשמח (לא לכלול בתקציב) 4. האם יש רכיב שאין צורך לכ…

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by ngc224,

שלום ! אני צריך מחשב משרדי, לאינטרנט וסרטי HD... איזה מהמפרטים האלה עדיף לקנות ? תודה. [attachment deleted by admin]

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. המפרט נועד למשחקים כבדים במיוחד...CRYSIS, MEDIVAL TOTAL WAR 2 RAINBOW SIX VEGS וכדומה... אין כוונה לOC תקציב סופי 9.3K גג דיסק קשיח : WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500KS ¤ 391 מעבד : INTEL CORE 2 DUO S775 2.4GHz(E6600) 1066MHz/FSB 4MB - BOX ¤ 1726 לוח אם : GIGABYTE GA-965P-DS3 REV3.3 ¤ 657 זיכרון : G.SKILL 2048MB (1024MBX2) DDR2 667 CL5-5-5-15 - F2-5400PHU2-2GBNT ¤ 709 כרטיס מסך : LEADTEK PCI-EX WINFAST GeForce PX8800GTS TDH 640MB GDDR3 320 BIT TV/O DVI - DX10 - RETAIL ¤ 2221 מסך : DELL LCD 20" 2007WFP ULTRASHARP FLAT PANEL MONITOR ¤ 2315 ASUS DVDRW DRW-1814BLT DOUBLE LAYERED X18 - BLACK - SATA - LIGHT SCRIBE סה"כ כל המוצרים (כולל מע"מ) : 8277 אין פ…

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. קניתי מחשב נייד ובמפרט רשום שהוא מגיע עם ווינדוס 7 זה אומר שהמחשב מגיע מוכן להפעלה עם הווינדוס. השאלה עם אני צריך לפרמט עכשיו את המחשב לא צריך לקבל בנוסף את הדיסק התקנה?

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. שלום , אני מעונין לקרות מחשב לילד בן 13 שמיועד למשחקים ואינטרנט וכן לחבר ממיר YES לצפיה בטלויזיה דרך מסך המחשב, המפרט שחשבתי עליו הוא : מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 2.0GHz(E4400) 800MHz/FSB 2MB- BOX ¤672 לוח אם: GIGABYTE GA-P35-DS3 ¤664 כרטיס מסך: LEADTEK PCI-EX WINFAST GeForce PX8500GT TDH 512MB GDDR2 - DX10 - HEATPIPE - RETAIL ¤510 דיסק קשיח: WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500AAKS ¤380 צורב DVD: LG DVDRW GSA-H62N DOUBLE LAYERED X18 - BLACK - SATA ¤189 זיכרון: CORSAIR 2048MB (1024MB X2) DDR2 800MHz DUAL CHANNEL KIT ¤463 מארז: JSP-TECH H-550D - MID TOWER - BLACK + EZCOOL 400W PSU ¤254 וידאו וטלוויזיה: HAUPPAUGE PVR-150 MCE KIT ¤452 הרכבת מחשב: הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24…

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by amadey,

בעקבות הדיון שפתחתי לפני חודשיים בערך שבו חיפשתי מחשב נייד 13.3` , הגעתי ל 3 דגמים סופים. המחשב הראשון : HP ProBook 4330s I5 2420M השני: HP Probook 6360B והשלישי : lenovo Thinkpad E320 I3 - דגם יחיד בסדרה בעל מסך מט. מבחינת נוחות - ה E320 מנצח לדעתי בגלל ה THINKPAD ( יצא לי לראות את המחשב) אבל מפריע לי קצת עניין המעבד. (באותו מחיר אפשר להביא מחשב חזק יותר + כול הדרישות) HP-ה 4330s מעוצב היטב לדעתי - אבל חוץ מזה אני לא רואה משו "מיוחד " בו. (חיסרון - המחשב מכיל כונן DVD שאין לי בו צרוך) ה 6360B זהה ל E320 מבחינת PAD ( לפחות לפי התמונות). עניין נוסף לא פחות חשוב האחריות : IBM מטפלת במחשבי LENOVO THINKPAD שזה פלוס רציני מבחינתי. בקשר ל HP , אין לי מושג על איכות השירות שלהם …

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. מבקש המלצה למחשב לסרטי HD, משחקים (לא חזקים במיוחד) ואינטרנט. האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 50 שח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב ? משרדית, משחקים בינוניים ותכני HD. שימוש ביתי. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? דיסקטים 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 9 7. האם מתוכנן אוברקלוק? לא 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה? לא, אתקין עליו עצמאית WIN7 9. האם יש העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? קריות 11. האם מתוכנן שדרוג משמעותי של המפרט בהמשך? אולי 12. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג למעבד/זיכרון? כן תו…

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. למחיקה

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. אני עומד לקנות מחשב הסכום 4000-4500 [בלי חריגות] בלי ציוד היקפי אולי רמקולים אם ישאר כסף שהמחשב יהיה גם עם חלקים טובים לאוברקלוק [ אולי אני יעשה בעתיד] תודה

• 21 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. היי חבר'ה.. דברים חשובים לי: מסך: רוצה מעל 1280x800, רצוי מסך מט, רצוי שיהיה LED. משקל: אשמח להיות מתחת ל-2 ק"ג אבל נראה שזו לא דרישה קלה להשגה. חיי סוללה: משהו שיחזיק ניגון סרטים (לא דיוידי) בטיסות, רצוי לפחות 4 שעות עם 6CELL. אכסון: 250GB יספיק, זיכרון 2GB בסדר אני בטח אשדרג בהמשך, רצוי בסטיק בודד. כרטיס מסך: לא משחק, המובנה של אינטל בסדר, כדאי שיהיה HDMI או Display Port. אחריות: חובה 3 שנים נוספים: רצוי רשת אלחוטית N, מערכת הפעלה לא משנה. מעבד שמסוגל להריץ 1080P. איזה DualCore 2.2ghz לפחות. חובה איוורור שקט. שימוש משרדי וניגון סרטים ברשת אלחוטית מחובר לטלוויזית LCD. תקציב בין 5000 ל-7000 ש"ח חשבתי על כמה דגמים, ביניהם: Dell E6400 14.1" P8600 עלות: 6440 …

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. שלום לכל חברי הפורום, מטרות המחשב המיועד הם בעיקר אופיס, אינטרנט, ותוכנות קלות-בינוניות(כבדות בטוח לא)-סטודנט ואני מדגיש ואומר: אין צורך בכרטיס מסך חזק, משחקים לא יועלו על המחשב אני מתלבט בין 3 מחשבים: אופציה ראשונה: http://m.wallashops.co.il/shopmind_portal_heb/auctionProd.asp?pi=TZC07684999 אופציה שנייה היא ה-HP Pavilion DV5269ea, קישור: http://www.yardenpc.co.il/product.asp?productid=3464 אופציה שלישית היא ה-HP Pavillion DV6126EA, קישור: http://www.pccenter.co.il/Product.asp?productid=2781 אשמח לקבל תשובות ומענות בהקדם, או אופציות אחרות שנעות בטווח המחירים של המחשבים הנ"ל. בתודה מראש אלעד

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?עד 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ברמה בינונית+ (לא בדרישות הכי גבוהות), עבודה משרדית, תכני HD, הרצת מספר אפליקציות רב במקביל. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך) 22" 1080X1920. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? רק רמקולים סראופוניים טובים, ללא סאב 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 7 6.…

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. שלום רב לכולם, לאחר המון קריאה של כתבות + עיון מעמיק במפרטי המחשב המומלצים הגעתי למפרט הזה. ראשית, להלן השימושים שיהיו לי ודרישות שאני מציב לעצמי: 1. תקציב כולל ציוד היקפי למעט עכבר. עד 5000 ש"ח 2. שקט - זו הסיבה שבחרתי במארז זה, השאלה איך הוא מבחינת אוורור - האם כדאי להוסיף לו עוד מאוורר 120 מ"מ? 3. נפח גדול - לכן בחרתי ב HD 1T 4. משחקים - בעיקר משחקים "כבדים" , אני אוהב לראות איכות - ומבחינת יחס עלות תועלת זה הכ.מסך שמצאתי לנכון שמשתלם ביותר. אך עדיין, האם יש חלופה בטווח מחירים הזה? או בסכום של עד 100 ש"ח טובה יותר? 5. לא עושה OC - מסתפק במה שיש. לכן חוזר על השאלה מסעיף 2, האם הדיפולט של המארז מספיק? 6. מסך - חשבתי על הדל שכמעט מומלץ בכל ת'רד שראיתי, אך עדיין יקר. כחלופ…

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. Started by Ligi,

1. מה התקציב המקסימאלי? 4,500 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות להישאר באזור 4,500 ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 5,000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, תכנות, צפייה בקבצי וידאו (MKV) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Elder Scrolls Online, משחקי תפקידים, משחקי אסטרטגיה, מעט משחקי פעולה מגוף ראשון. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 42 FULL HD וגם מסך מח…

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. שלום, אשמח לכל סוג של עזרה משום שאני עייפתי מלנסות לדלות פרטים מהרשת או לסמוך על מוכרים למיניהם, אשמח לשמוע ממביני דבר. אני מעוניין לקנות מחשב חדש לחלוטין (מלבד מסך) למטרות עריכה, אנימציה (גם תלת) ובאופן כללי גרפיקה - בלבד - לא למשחקים. וקשה מאוד למצוא ביקורות חומרה שלא מיועדות או לשחקני משחקים או לאנשי משרד. אני עובד במקצוע אך לא מעוניין במערכת מקצועית הרדקור שעוברת את עשרות אלפי השקלים, ולא מעוניין בענייני אוברקלוקינג. המטרה היא לעבוד בנחת עם די מקום ומהירות כדי להספיק לכל הצרכים הביתיים ואלו של העבודה, ואני יודע שזה אפשרי ומעבר לכך במחיר של סביבות ה 4000 ש"ח מקסימום. אני יודעבאופן כללי שאני רוצה הארדיסק של 500 ג'יגה, זיכרון של 3-4, מעבד ארבע ליבות שהוא גם טוב( q660…

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by meirp,

שלום, אני מחפש מחשב נייד, של חברה מוכרת, בסדר גודל של 5000 ש"ח, +- 500. המחשב יהיה לעבודה ב-office וגלישה באינטרנט. מסך - מינימום 14" משקל - לא יותר מ- 3 ק"ג. אשמח להצעות ודעות לגבי מפרטים. תודה

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by oferle,

שלום רב, אני זקוק למחשב נייד לצרכי עבודה - office, אינטרנט ושימושיים ביתיים / משרדים לא תוכנות מורכבות. חייב שיהיה קל מכוון שאני מסתובב איתו הרבה...כלומר לכוון ה 14" יש המלצות - תקציב של כ 3500 ש"ח תודה!

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  19. אני צריך שתעזרו לי להרכיב מחשב עד 6000 ¤ המחשב ישמש לעבודה גראפית (Photoshop, Premire, Flash, בעתיד יכול להיות Lightwave). המפרט כולל מסך + ציוד היקפי אני חשבתי על המפרט הזה מהמפרטים המומלצים. פריט דגם מחיר בשקלים כולל מע"מ מעבד AMD Athlon64 (S939) 3000+ *Venice* 64bit 1800MHz, 512kb 1600MHz HTB - Tray + TT TR2 fan - 3Y Warranty 860 לוח אם Socket939 - nVIDIA nForce4-Ultra - DFI Infinity NF4U - 3Y Warranty 680 זיכרון פנימי 512mb PC3200 DDR-RAM - TWINMOS CAS2.5 400MHz - TMD7608F8E50I-D-B - 3Y Warranty 300 זיכרון פנימי - מודול שני 512mb PC3200 DDR-RAM - TWINMOS CAS2.5 400MHz - TMD7608F8E50I-D-B - 3Y Warranty 300 דיסק קשיח 200GB - SATA-II - 7200RPM - 8MB - Samsung SP200…

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. שלום רב ומועדים לשמחה אשמח לקבלת עזרה למפרט למחשב ביתי משפחתי שישמש לבני הבית לגלישה באינטרנט, שימוש באופיס (וורד אקסל) וצפייה בנטפליקס וקודי. צריך הכל מלבד מסך מחשב (מקבלים מחבר). תודה רבה מראש לעוזרים 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5,000 כולל ציוד היקפי, מערכת הפעלה ואופיס. לא ניתן לחרוג 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה?גלישה באינטרנט, שימוש בוורד ואקסל, צפייה בסרטים עם נטפליקס וקודי. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)?צריכים בנוסף, מקלדת ועכבר, רמקולים 2.1 . אין צורך במסך. 4. האם …

21. קניתי מחשב נייד של HP ואני רוצה להוסיף לו זיכרון האם זה יפגע באחריות?

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. 1. מה התקציב המקסימאלי? זה תלוי , מכיוון שאופציה מחו"ל גם פתוחה בפניי(EBAY) , אבל אני חושב שעד 7K ולא יותר (זה כאילו המקסימום שבמקסימום להוציא) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג אבל שוב בארץ זה יעלה X באיביי יש מציאות . 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א.תכני HD ב. משרדי ג.משחקים קלים כמו Contraption Maker ,Crazy Machines א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבע…

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by PrimCadet,

שלום לכולם, אשמח לשמוע את הצעות הפורום למחשב נייד חדש: * מבחינת תקציב: ללא חריגה, אם אין ברירה אז לא יותר מ3,700 ש"ח. * מטרת המחשב: עבודה משרדית (חשוב לי שיגיע מותקן עם חלונות ואופיס) צפייה בסרטים וסדרות בעדיפות אחרונה, משחקי מחשב עד כמה שהתקציב יאפשר. * גודל המסך: שיהיה קטן מ16 אינצ', עדיף לאזור ה13-14. * זמן סוללה - שידע להחזיק עבודה אינטנסבית כ5 שעות. * מדובר במחשב עבור אדם לא טכני (אמא) לכן רצוי אחריות מקיפה ולזמן ממושך. לעזרתכם אודה

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  24. AMD Athlon64 3200+ (S-939) VENICE CORE - 1010 ש"ח AMD MSI K8N Neo4 Platinum (s939 nF4Ultra) - 790 ש"ח DDR 400 512Mb 400MHz Corsair (Value) CL2.5 - שני סטיקים - 660 ש"ח GIGABYTE 7800GT 256MB DUAL DVI, DDR3, PCI-E - 2300 ש"ח WESTERN DIGITAL 160GB SATA II 7200RPM 8MB - 465 ש"ח HEC Compucase CI-69U6 400W - 460 ש"ח FLOPPY 1.44 Teac/SONY 1.44 - 45 ש"ח (Black) סה"כ 5720! איך המפרט? חשוב מאד שאם אתם מציעים להחליף משהו שיהיה רק מהחנות KSP! יום טוב. נ"ב אל תחרגו חרגתי כבר מהמחיר ההתחלתי של 5200 ש"ח.

• 22 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. מסך בגודל 15.6" עדיף שיגיע עם מערכת הפעלה מובנית. המחשב מיועד לשימוש משרדי רגיל, ובנוסף יעבוד עם תוכנה לעריכת סרטים ופוטושופ. אשמח לקבל הצעות תודה!

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים