עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by Dubliner,

שלום לכולם, עד כמה מסובך להרכיב מחשב לבד למי שלא עשה זאת עד היום? יש לי נסיון בסיסי עם החלפת זכרונות, דיסק וכרטיס מסך במחשב מורכב, אבל לא מעבר לכך. האם כדאי לי לנסות לעשות את ההרכבה לבד או שיש בזה סיכון?

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. Started by Morfium,

שלום, פרסמתי מחשב למכירה, כך בלי קשר לזה אשמח לדעת כמה הוא באמת שווה לדעתכם. מעבד : Core I7 3770 קירור: Arctic Freezer Pro 7 R2 לוח אם: Gygabyte GA-H77-D3H זיכרון: G.Skill 2X4GB DDR3 1600 Ripjaws כרטיס מסך: EVGA GTX570 SC ספק: Thermaltake TR2 700W מארז: Thermaltake Level 10 GTS דיסק קשיח : WD160 (ישן) על רוב החלקים יש אחריות של שנתיים + במחשב בן פחות משנה.

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by netaliv,

שלום, האם למישהו יש היכרות עם אחד מהדגמים: dell latitude 3550 hp probook450 בהצעה שקיבלתי לשניהם יש מפרט טכני די דומה ( Intel Core i5-5200U Processor (2.2 GHz, 3M Cache, זכרון סביב 4GB 1600MHz DDR3L) אבל אני תוהה אם למישהו יש היכרות איתם מעבר לכך. תודה! נטע

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by po,

מה דעתכם על המפרט מחשב הזה(שמיר מחשבים), המחשב מיועד למשחקים עבודה וסרטים לכאלה שקנו משמיר, אם יש לכם משהו להגיד אני אשמח(שירות תמיכה וכ'ו..) שאלה נוספת, איך הצורב הבא: האם ניתן לצרוב דיסקים לא DVD עליו?

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. שמעתי פעם על מיתוס שאם תשאיר את הכאבל של המטען מחובר לסוללה (כשהיא מלאה ב 100%) , אתה בעצם גומר אותה ומתישהו הסוללה תיהרס. האם זה נכוון?

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by liav25,

שלום לכולם, מחפש המלצה ללפטופ 14 אינץ למטרות לימודים תקציב: עד 1500 ש"ח, אלא אם משהו ששווה חריגה של כמה מאות. שימושים עיקריים, אופיס, כתיבת קוד והרצה שלו. דרישות מיוחדות: רישיון ווינדוס מסך איכותי שמכל זוויות ייראה אחיד חיי סוללה ארוכים עדיפות למחשב מהשנה האחרונה. תודה!

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  7. Started by iDolL,

היי, נכנסתי לאתר למצוא מפרט מחשב לגיימינג, ומצאתי ברשימת המחשבים המומלצים משהו (New Horizon) שמתאים לטווח ההוצאה שלי (6-7K) = קישור חבר שלי המליץ לי להכניס את המפרט באתר פלונטר ולראות אם אני יכול למצוא שמה הכל בהצעת מחיר קרובה למה שרשום באתר. ואכן, מצאתי את רוב המרכיבים, אך אני לא מבין בהרכבת מחשבים כל כך, ולא יודע עם פספסתי משהו או בחרתי משהו לא טוב = קישור למפרט בפלונטר בנוסף יש לי כמה שאלות על המפרט והמחשב עצמו. דבר ראשון, הייתי רוצה לדעת עם המחשב יהיה רועש? המחשב שיש לי עכשיו שקט מאוד וטוב לי עם זה. דבר שני, אני משתמש בשני מסכים, ורוצה לדעת שיהיה לי חיבור לשניהם במחשב שבמפרט, אחד המסכים שלי הוא עם חיבור HDMI והשני הוא חיבור כזה - לא יודע איך …

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. מארז - HEC CI-6K31 300ART silver/black USB+Audio. לוח אם - Intel® Desktop Board PearlCreek DG31PR מעבד - Intel Core 2 Duo E4600 2.4G 2M 775 800FSB זיכרון - 2 כפול - Transcend DDR2 1GB 800Mhz צורב - LG SATA DVD± R/RW x18 GSA-H62N Black - OEM כ.מסך - Palit PCX GeForce 7300GT Super 512MB/128Bit TV/DVI מסך - LG W2042T 20'' LCD BLACK. איך המפרט? היו לי התלבטויות בין מסך זה ל Sasmsung 206BW. מה לגבי הכ.מסך? תודה.

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by udi2181,

* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס) , צפיה בסרטים , ריבוי חלונות , עבודה עם מספר תוכנות במקביל . * גודל המסך? 15.6 * רזולוציית המסך? לא מבין בזה מה שנראה לכם לנכון ( אני מחפש משהו איכותי מאוד הבנתי ש IPS נחשב לאיכותי ) מסך מט . * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מקלדת מוארת שתהיה מוארת ואיכותית ונוחה יחד עם העכבר גם כן . * משקל רצוי? אין חשיבות . * האם נדרש זמן סוללה ארוך? סוללה חזקה ושקטה ואמינה , סוללה המחזיקה לזמן רב ולא נגמרת מהר . * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? כמה שיותר שבמידה ואני יהיה זקוק לא יחסר . * Bluetooth? לא מתנגד . * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? העדפה לכונן 250GB SSD מהיר ! * כונן אופטי? צורב DVD * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעוד…

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  10. Started by דני אופיר,

1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר פיתוח משחקים\תוכנות VR בסביבת Unity/Unreal, ושיהיה חזק לפיתוח כללי (Android Studio\Eclipse). יהיה מחובר Oculus Rift למערכת. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. בעיקר פיתוח לא משחקים יותר מידי -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080, Oculus Rift -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך …

11. המחשב ירכש באמזון ארה"ב ויורכב בארץ. אז כל העלוית הרכבה וכו' לא רלוונטיות למפרט כאן מעוניין במחשב שיהיה בסלון, סרטים, גלישה כבדה, קצת משחקים, יעבוד 24\7. אשתמש במארז קיים אבל מחליף את כל החלקים כולל מאווררים. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? למפרט כאן, 2200ש"ח. (2500 עם הרכבה) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר סרטים HD וגלישה מאומצת, לא ממש משחק אבל יהיה נחמד אם יהיה אפשרי 3. האם יש צורך בציוד הקפי? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? יש לי מארז ישן שאשתמש בו שוב יש גם 2TB HD רגיל 8. האם ישנ…

12. שלום יש לי dell inspiron 1250 ואני רוצה לקנות מסך רגיל ולחבר לו.. עכשיו המסך שיש לי במחשב נייד הוא מסך רחב וחיברתי לו סתם מסך 17 אינץ' רגיל שיש לי בבית ולא ראו טוב... בגלל שהתצוגה מתאימה למסך רחב והמסך שחיברתי לא היה רחב ואני רוצה לקנות מסך לא רחב.. אני רוצה לקנות מסך רגיל 4:3 השאלה שלי האם יש אפשרות להתאים את התצוגה למסך רגיל? ולא למסך רחב? ואני אשמח לקבל המלצות למסכי 19 אינץ' שטוחים 4:3 שיהיה אפשר לראות בהם HD.

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by udiudi,

היי. אני תוכניתן, אני זקוק למחשב חדש, ללא מסך וציוד היקפי. אני צריך מחשב חזק כיוון שאני מריץ לינוקס ובתוכו VM של וינדוס, פוטושופ, ותוכנת IDE די כבדה. כל זה ביחד - כרגע - לא זז על המחשב הנוכחי ואני צריך משהו חזק יותר. התקציב הוא 3,000 ש"ח. חבר המליץ לי על המפרט הבא: http://www.bit-tech.net/hardware/buyers-guide/2009/07/08/what-hardware-should-i-buy-july-2009/2 רק שציין שיש כמה דברים שאפשר להחליף באחרים. מה דעתכם? הדגשים הם כאלה: כרטיס מסך חזק - אני רוצה להריץ סרטי HD בלי תקיעות מעצבנות. אני לא ממש מרבה בלשחק משחקים, במיוחד המשחקים החדשים והכבדים, כך שאין צורך בכרטיס מסך מטורף. קירור טוב [איזון טוב בין רעש לתועלת, הרעש לא ממש מפריע לי] יותר מדיסק קשיח אחד, והייתי רוצה שיהיה…

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. שלום לחברי הפורום! מעוניין בהמלצתכם למחשב נייד לצורכי פנאי - בעיקר אינטרנט וסרטים. (לא משחקים!) אלה המאפיינים העיקריים, לפי סדר החשיבות היורדת: משקל: נמוך ככל הניתן, לא יותר מ-1.8 ק"ג (ועדיף מתחת ל-1.5 ק"ג) גודל מסך - גדול ככל הניתן, ולא פחות מ-11.6" מעבד - רצוי אינטל. גבולות גזרה: לא Atom; ולא Core ix. רצוי פנטיום או סלרון (Sandy Bridge או קודם). ממשקים - נדרש HDMI, Bluetooth אחריות בינלאומית - לא נדרשת. אולם רצויה אחריות ממושכת (3 שנים) ע"י היבואן הרשמי. חברה - עדיפות לחברה גדולה המתמחה במחשבים ניידים. זמן סוללה - אין דרישה מיוחדת לזמן סוללה ארוך (שקע חשמל קרוב בד"כ), אך שלא יפחת מ-3-4 שעות (במצב גלישה). כונן קשיח - אין דרישות מיוחדות לגודל או למהירות (מספיק 5400) כונן…

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. שלום, אני מחפש לפטופ בסביבות ה2500 שקל. שירוץ טוב. שיהיה קל כמה שאפשר . אין צורך בCD. שיהיה לעבדוה.. אינטרנט וורד וכו'. הוא ירכש באילת אז עדיף חנות משם. תודה!

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. מעבד: Intel Core 2 Extreme Quad Q6600 Box ש''ח1558 לוח אם: Gigabyte GA-P35-DS4 Core 2 Quad 1333Mhz ש''ח958 כרטיס מסך: Bfg Novidia Gf 8800GTS OC2 320MB PCIe ש''ח1783.50 זיכרון: Coz DDR2 2048MB (1028X2) 1066Mhz CL5 ש''ח996 דיסק קשיח: WD5000KS Western Digital 500GB SATA 2 ש''ח560 ספק כוח: Atx MI-ATX700 20/24PIN 700W SLI READY ש''ח347 מארז: Thermaltake Soprano + 2X120MM Fans Silver ש''ח398 קירור למעבד: Zalman Cnps9500 LED ש''ח330 צורב דיוידי: DVDRW LG H55NK X20 Dual Layer Black ש''ח235 סה''כ: 7165.5ש''ח מה אתם חושבים אל המפרט..? צריך להחליף משהו..? או להוסיף..? בקשר לספק אני לא בטוח..

• 17 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. מבקש המלצה על מסך גדול שמתאים לאדם מבוגר קשה ראיה 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 1000 ש"ח 2. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אני מתכוון לקנות מחשב מ קי אס פי אז עדיף שיהיה ניתן לרכוש מהם.

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by Darkemor,

שלום רב, אני מחפש מפרט עד 6000 ש"ח העונה על הדרישות הבאות: * מעבד אינטל 4 3Ghz. * כרטיס קול איכותי להמרת קלטות אודיו אנלוגיות לשמע דיגיטלי. * מסך 19 אינץ'. * רמקולים איכותיים. * צורב DVD. * כרטיס מסך המתאים למשחקים (אני לא גיימר כבד). * הארד דיסק- 160 ג'יגה. * זיכרון- 1 ג'יגה. תודה מראש: Darkemor

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. Hi can u tell me PLZ what pc is better for gaming only! no oc AMD Athlon 64 X2 Dual-Core processor 3800+(2.0GHz) BOX DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-D 939 PQI 2048MB DDR 400MHz Dual Channel (2x1024MB) 3-4-4-8 דגם PQI3200-2048DB סט PC3200 2048MB DDR 400MHz Dual Channel תזמונים 3-4-4-8 ENERMAX LIBERTY 400 WD 80GB 7200RPM sata 2 X1900 XT 256MB GDDR3 with DVI-I + DVI-I + VIVO COMPUCASE CI-6A19 BLACK NO PSU or the same pc but with AMD 3800x2 AM2 ASUSm2-E and G.SKILL 1GB RAM?? thx

• 17 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) אינטרנט, אופיס, משחקים כבדים (Skyrim וכו'), צפייה בסרטי 1080P. * גודל המסך? עד 16" - בנוסף המחשב יחובר למסכי 22"\40" (כל פעם יחובר למסך אחר), רזולוציה מקסימלית 1920*1080 * משקל רצוי?לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כמה שיותר ארוך * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) HDMI * בלוטות? עדיף שיהיה * גודל מינימלי של כונן קשיח? 500GB * כונן CD/DVD? צורב? רצוי שיהיה צורב * כונן Bluray? לא משנה * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? אין לי בעיה לייבא מחו"ל כל עוד יש אחריות בינלאומית, אם מדובר בקני…

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. זה המפרט העדכני אחרי העצות שלקחתי: מעבד: INTEL CORE 2 QUAD S775 2.4GHz Q66000 STEPING G0 - BOX ₪1461 לוח אם: GIGABYTE GA-P35-DS3 ₪659 כרטיס מסך: GIGABYTE PCI-EX GeForce 8800GTX 768MB DDR3 384BIT DUAL DVI HDTV TV/O- GV-NX88X768H-RH - RETAIL ₪3083 דיסק קשיח: WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500AAKS ₪373 צורב DVD: LG DVDRW GSA-H62N DOUBLE LAYERED X18 - BLACK - SATA ₪189 זיכרון: CORSAIR 2048MB (1024MB X2) DDR2 800MHz DUAL CHANNEL KIT ₪459 מארז: RAIDMAX SAGITA w/o PSU ₪335 ספק כוח: CORSAIR 520W HX SERIES : CMPSU-520HXEU ₪625 הרכבת מחשב: ללא הרכבה ₪0 מחיר סופי: ₪7184 המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il רב הסיכויים שאני לא יקנה מהחנות הזאת, לקחתי משם רק כי …

• 16 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. היי אני מחפש לפטופ 13.3 לחבר שהתחיל ללמוד הנדסה בטכניון, חברה שלו טסה לקנדה והיא תביא לו משם את המחשב. המחשב צריך להיות חזק מספיק להריץ תוכנות מכמו מט-לאב ותוכנות הנדסיות למיניהן אני חשבתי על זה: http://www.bestbuy.ca/en-CA/product/asus-asus-13-3-intel-i3-370m-laptop-u35jc-a1-silver-u35jc-a1/10157084.aspx?path=e5ea29f81fa80d25d0b2611f35a3b45den02 אני יודע גם שלאסוס יש אחריות בינלאומית שתופסת בארץ מהנסיון שלי בקניה בארה"ב, השאלה אם גם בקנדה זה אותו נוהל? תודה מראש

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  23. תקציב: 2,000 שח מטרות המחשב: משחקים קלים (אם אפשר אז גם כבדים אבל לא ניראה לי אפשר בתקציב הזה) משקל רצוי: אמור להיסחב לבצפר אז שיהיה משקל סביר. תודה רבה לעוזרים

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. Started by liran877,

1. תקציב המקסימאלי 7000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב עד 500 שקל אם עושה את ההבדל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה) משחקים ועבודה עם comsol, matlab, mumax א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: משחקים fps football manager סרטים -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כרגע מסך 1080P בהמשך אני יקנה חדש -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוה…

25. Started by yechielmer,

היי שלום! קניתי מחשב LENOVO THINKPAD T420 Q5U ויש בו כניסת 34 EXPRESS CARD 2.0 רציתי לשאול מה זה אומר, מה אפשר להכניס שם וכו'. תודה! עריכה: אפשר להכניס שם כרטיסי מסך?

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים