עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. הגיע הזמן להתפנק במערכת חדשה, והייתי שמח לקצת ייעוץ מכם, שכן, ישנם מספר דברים שאני מתלבט ביניהם. אקדים ואומר, שהכל יקורר (מעבד, כ.מסך, לוח, זיכרון, וקשיחים), בעזרת מים (3 לופים) בזבוז או לא, זה לא משנה, רוב החלקים כבר אצלי: רדיאטורים, משאבות וכמה בלוקים. (מלבד הבלוקים למעבד, ללוח וכ.מסך) ציוד שכבר קיים הוא הספק : HX1000. מארז: הייתה התלבטות בין הV1010 ששוכב אצלי כבר חצי שנה, לבין איזה קוביה ששוכבת לי במרפסת לא מעט זמן. בסופו של דבר הקוביה נבחרה, עקב עומס הרכיבים שעתיד להיות בהרכבה וכיוון שהליאן לי פשוט קטן מידי להכיל את כל מה שאני רוצה. לענייננו: מעבד 930 לוח UD7 זיכרון: אני מתלבט בין כמה דגמים - הדומינייטור 1866 TR3X6G1866C9DF שאני לא בטוח אם הם גם מבוססים על האלפידיה א…

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. אהלן, המטרה של המפרט הזה היא מחשב שישרת: בצורה מעולה צרכים כמו אופיס, גלישה ופיתוח (Visual Studio לדוגמא), בצורה מעולה להצגת סרטים, מוזיקה וכדומה, ובצורה טובה למשחקים ברמה של היום. המחיר תוכנן להיות באיזור ה- 3,000. ביחס של עלות מול תועלת, המליצו לי ללכת על שילוב AMD-ATI, וזו ההצעה שקיבלתי: לא מוזכרים כאן כוננים או ציוד היקפי, מכיוון שאותם אני לוקח ממחשב קיים. סה"כ המחיר על החבילה (כולל מאוורר נוסף, מארז וספק כח) הוא כ- 3,300 ש"ח. אשמח לשמוע דעות על הרכיבים השונים, כיצד יעבדו יחד, או האם כדאי ללכת על דגם או יצרן אחר, שאולי יעלה טיפה יותר אך יהיה יותר אמין או יתן ביצועים טובים יותר. תודה מראש!

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by Moshik144,

שלום לכולם אני צריך המלצה על מחשב נייד בתקציב של עד 1200 ש''ח לשימושים הכי בסיסיים שיש: גלישה באינטרנט ופתיחת כמה כרטיסיות במקביל, קריאה ושליחת מיילים, שמיעת מוזיקה וכו'. חשבתי על המחשב הזה מה אתם אומרים ? האם יש אופציות יותר טובות באותו המחיר? https://ksp.co.il/?uin=45580&select=.268..271..1358..211. תודה לעוזרים

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by ProVoker,

קניתם מחשב חדש? -אם כך מזל טוב. המחשב שלכם ישן מדי ואתם לא חושבים שיהיו קונים ואתם רוצים לזרוק אותו לפח, בבקשה אל תעשו זאת. מגיע למחשב שלכם יותר מזה. אם אתם גרים באזור חיפה והקריות אני מוכן לאסוף כל רכיב מחשוב ישן שעדיין פועל למען פרוייקט אישי והרכבת מעבדה. אני אשמח לקבל כל ציוד שאינכם חפצים בו יותר, איני יכול להציע תמורה כספית, אך אני מבטיח לכם שהמחשב שלכם יקבל יחס הגון וחיים חדשים אצלי בבית. אנא צרו איתי קשר

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. היי חבר'ס להלן הדרישות: מעבד לא משנה לי AMD או INTEL אבל יש עדיפות ל- INTEL כרטיס מסך 8800 GTS תנסו לדחוס לי בבקשה זכרון 2 גיגה הארד דיסק לפחות 250 גיגה מארז שיראה טוב ולא סתם ג'אנק כונן די וי די לוח אם רצוי של ASUS ושאר הירקות חוץ ממסך, מקלדת, עכבר מצלמת אינטרנט חח

• 17 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by stingeR-,

CPU : AMD Athlon XP 2100+ Tray CPU [ ¤ 452.74 ] 1 Motherboards for AMD : MSI KT4V VIA KT400 Motherboard (AGPx8, 5.1 Sound, ATA133, USB 2.0) [ ¤ 428.34 ] 1 Memory : CORSAIR DDR-RAM 256MB 2700 CAS2 Memory w/Silver Heatsink [ ¤ 381.35 ] 1 CPU Cooling : Thermaltake Volcano 7 CPU Cooler for AMD [ ¤ 74.25 ] 1 Hard Discs : Western Digital 40GB 7200 rpm ATA100 HDD [ ¤ 390.49 ] 1 Video Cards : Innovision Geforce 4 TI4200 128MB DDR TV-Out Retail VideoCard [ ¤ 787.16 ] 1 Floppy : Teac / Alps / Mitsumi 1.44MB 3,5" Floppy Drive [ ¤ 51.4 ] 1 CD-ROM / DVD-ROM : CD-ROM MSI x 52 [ ¤ 129.59 ] 1 Networking : Genius 10/100 LAN Card [ ¤ 51.5 ] 2 Keyboards : Micros…

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. הי אחרי שהמליצו לי פה על מפרט ובעקבות זה שהיו חסרים דברים שונו כמה דברים, הגעתי למפרט הבא שאני אשמח לדעות ו/או לתיקונים: http://tms.co.il/preview/spec/ys4b2xjq רציתי גם לשאול, כיוון שאני לא יודע לעשות OC לא תכננתי לעשות אחד, אבל לפי מה שאני מבין "המהרת מערכת מחשב" זה OC? אם כן אפשר בבקשה עצה אם לעשות או לא? תודה ושבת שלום

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by noodle,

שלום רב, 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, צפייה בסרטי FHD, משחק football manager, גלישה ברשת, וקריאת מסמכים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FHD כנראה -צריך לרכוש גם מסך. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם…

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by mastercod,

שלום לכולם, יש לי עוד מאט יום הולדת וההורים שלי רוצים לרנות לי מחשב המחשב שאני רוצה צריך להיות למשחקים כבדים בגרפיקה גבוהה מחשב חזק שיהיה איתי הרבה זמן המחיר עד 4000 שקל בלי מסך תודה רבה לעוזרים

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. שלום לכולם, יש ברשותי מחשב גיימינג בן 3 שנים שלרוב שימש לצפייה בסרטים וגלישה באינטרנט עם מעט מאוד שעות משחק, אני חושב למכור אותו כקומפלט ואין לי מושג מה השווי שלו נכון להיום. אם יש אפשרות שמישהו יעריך את השווי אודה לו מאוד!! להלן המפרט: QuadCore Intel Core i7-6700K, 4033 MHz מעבד arctic freezer xtreme rev. 2 קירור למעבד Asus Z170 Pro Gaming (3 PCI-E x1, 3 PCI-E x16, 1 M.2, 4 DDR4 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN לוח אם Kingston HyperX 8GB RAM 2400mhz DDR4 x2 זיכרון Gigabyte 1070 GTX G1 gaming 8GB כרטיס מסך Samsung SSD 850 EVO 250GB (250 GB, SATA-III דיסק קשיח WESTERN DIGITAL WD10EZEX-00WN4A0 (1 TB, 7200 RPM, SATA-III דיסק קשיח Optiarc DVD RW AD-7200S כונן …

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by obali,

אהלן, אני זקוקה למחשב נייד לצרכי CAD וגרפיקה (לא באופן יומיומי, בערך אחת לשבוע), לפעמים גם קצת תלת מימד ורינדורים. טווח המחירים שהייתי שמחה להגיע אליו הוא 3000 - 3500 ש"ח, אבל אני יכולה גם לחרוג מזה אפילו עד 4.5K אם ההבדל משמעותי וזה מה שיאפשר לי להשתמש בו ביעילות לאורך שנים רבות יותר. * מטרות המחשב? כאמור, CAD, גרפיקה, קצת 3D, ואני גולשת באופן קצת כבד (נניח 5 חלונות של כרום עם 15 טאבים בכל אחד....) * גודל המסך? גמיש (רצוי מספיק גדול כדי לשרטט בנוחות, אבל לא ענק כדי שיכנס לתיק נשים גדול בנוחות) * משקל רצוי? גמיש, נראה לי ש-2.5 זה כבר יחסית כבד * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? גמיש * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) USB 3.0 …

12. Started by F!N4L,

היי שלום לכולם 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000 גג 3300 אבל עדיף פחות מ3000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? מערכת הפעלה לא אבל עדיפות להרכבת מחשב בחנות 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב …

13. שלום ! אשמח לחוות דעת על המפרט הבא - (התקציב 4500 בערך ) לוח אם - ASUS - P5Q Deluxe מעבד - E8500 קירור מעבד - Thermaltake BigTyp 120 VX זכרון - Geil DDR2 4096MB 800MHZ CL4 Ultra Dual Channel Kit כרטיס מסך - Gigabyte ATI Radeon HD4870 512MB PCIe מארז - Thermaltake M9D VI4000BWS ספק - Enermax EPR625AWT PRO82+ 625W SLI Active PFC דיסק קשיח - WD 500 גיגה

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. אני נוסע בקרוב ואני מחפש מחשב נייד קטן בשביל אבי ללימודים. דרך האתר של הדיוטי פרי ראיתי במסגרת התקציב את חמשת המיני ניידים האלה, לצערי לא נכנס בתקציב אף נייד 13". מחשב מיני נייד Toshiba NB520-106 מחשב מיני נייד HP Mini 110-3601EJ מחשב מיני נייד Packard Bell DOTSE2003IL מחשב מיני נייד Asus eee1015PEM מחשב מיני נייד ASUS eee 1001PXD מה מומלץ בניהם? חשוב שיהיה מספיק חזק כדי שלא יתקע ויריץ טוב קבצי PDF בכמויות. תודה.

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. Started by moshikoh,

שלום כנראה השבוע אני קונה את הנייד Acer Aspire 5684WLMi http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?psn=177&scat=332&tcat= לשימוש לימודי גרפיקה (פוטושופ,פלאש וכדומה) וגם משחקים אחרי התלבטויות וסקרים החלטתי כנראה ללכת על הדגם הזה. אם יש מתנגדים או המלצות אחרות לפני קנייה אשמח לשמוע. תודה

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by omrit,

שלום, אני מחפש לפטופ בתקציב של עד 7500-8000 ש"ח, אם אפשר שיהיה בו כ.נחמד סביר כדי שיהיה אפשר להפעיל עליו משחקים קלים, יהיה נחמד... תודה למגיבים.

• 17 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. זה מה שיש לי amd athlon xp-m 1900+ mmx 3now 1 6ghz 512 mb ram geforce fx 5200 אני רוצה שמשחקים חדשים יפעלו בצורה חלקה מה צריך להחליף (אני לא מבין גדול אבל מעבד 3 גיגה הרץ גיפורס 6 ועוד 500מב זיכרון זה טוב) כמה זה צריך לעלות ??? זה החנות/מעבדה שמשם אני בדך כלל מסדר ת'מחשב http://www.pcdoctor.co.il/index.php

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by tom28,

שלום אני מעוניין בקניית מחשב לשימוש ביתי לצורך אינטרנט ,משחקים קלים , וצפייה בסרטים באיכות full hd . התקציב הוא 2000 שקל . אני מתלבט בין המעבדים של אינטל e7500 לבין core i3 530 .. אני יודע שכל בחירת מעבד תגרום לשינוי שאר רכיבי המערכת ( בעיקר לוח אם ). אודה לכם אם תוכלו לעזור לי מה להחליט...

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  19. אני מתכנן לקנות מחשב ואני אשמח אם תעזרו לי 1.התקציב הוא 2800 בלי חריגות, עדיפות לנצל את כולו. 2. השימוש של המחשב הוא גיימינג, עבודות לבית ספר, סרטים ואינטרנט. ב. למשחקים כמו GTA IV עם עדיפות שירוצו על HIGH. עכשיו יש לי מסך חרא שאני עוד לא יודע את הרזולוציה כי הוא לא מחובר, אבל אני מתכנן בעתיד לקנות FULL HD אבל יש עוד זמן. 3. אין צורך בציוד היקפי. 6. רמת השקט שאני רוצה שיהיה 5/10 לא רועש מדי. 7. לא מתוכנן אובר קלוק. 8. אין צורך לכלול מערכת הפעלה אני יתקין לבד WINDOWS 7 אבל אני צריך שהם ירכיבו לי בחנות את המחשב, למה אני לא מסוגל להרכיב לבד. 9. העדפות שלי מחנויות KSP או IVORY הן הכי קרובות לבית שלי. 11. בנתיים לא מתוכנן שידרוג, בזמן הקרוב. 10. בקשות מיוחדות *…

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. מה דעתכם ? אשמח להצעות לשיפור..תקציב 4000+- לא מתכנן OC

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. יש לי צורך בנייד למטלות כבדות - Visual studio, Matlab, ועוד דברים כבדים שרצים ברקע. אני צריך לפחות 32 גיגה ראם, מעבד לפחות I7, ויש לי צורך הכרחי בכרטיס של NVIDIA כי אני צריך תהליכי CUDA. תקציב - עד 7000 ש"ח, גודל רצוי 13 או 14 אבל אם אין ברירה 15.6, וחשוב לי שתהיה ניראות טובה כי אני במגע מתמיד עם לקוחות. תודה רבה לעוזרים היקרים!

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  22. שלום חברים, לפני שאני בוחר מחשב נייד למשרד יש לי 2 שאלות: 1. האם חיבור sub c מהווה תחליף מלא ל-hdmi? הנייד מחובר כיום למסך גדול באמצעות hdmi ומעביר וידאו וגם אודיו. האם החיבור הנ"ל עושה זאת גם? (דוגמת מחשבי ה-yoga). 2. מתאם כרטיס רשת: בהנחה שלנייד החדש אין כרטיס רשת מובנה, האם ניתן לחבר מתאם דרך ה-usb או ה-usb c ? הנייד מחובר כיום לרשת קווית במשרד כדי לאפשר עבודה רציפה ומהירה. תודה!

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by 1nstall,

היי אני מחפש מחשב נייד בסכום של עד 5000 ש"ח שיהיה מתאים בעיקר למישחקים ולאינטרנט צריך שיספיק לאיזה שלוש שנים תודה מראש INSTALL

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? הקלטה ועריכה של אודיו א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כלל לא מיועד לגיימינג. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1050*1680 , אולי ישודרג בעתיד. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בעתיד יתחבר לשני מסכים , כרגע עם מס…

25. שלום לחברי הפורום! מעוניין בהמלצתכם למחשב נייד לצורכי פנאי - בעיקר אינטרנט וסרטים. (לא משחקים!) אלה המאפיינים העיקריים, לפי סדר החשיבות היורדת: משקל: נמוך ככל הניתן, לא יותר מ-1.8 ק"ג (ועדיף מתחת ל-1.5 ק"ג) גודל מסך - גדול ככל הניתן, ולא פחות מ-11.6" מעבד - רצוי אינטל. גבולות גזרה: לא Atom; ולא Core ix. רצוי פנטיום או סלרון (Sandy Bridge או קודם). ממשקים - נדרש HDMI, Bluetooth אחריות בינלאומית - לא נדרשת. אולם רצויה אחריות ממושכת (3 שנים) ע"י היבואן הרשמי. חברה - עדיפות לחברה גדולה המתמחה במחשבים ניידים. זמן סוללה - אין דרישה מיוחדת לזמן סוללה ארוך (שקע חשמל קרוב בד"כ), אך שלא יפחת מ-3-4 שעות (במצב גלישה). כונן קשיח - אין דרישות מיוחדות לגודל או למהירות (מספיק 5400) כונן…

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים