ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,379 דיונים בפורום זה
-
שלום ... לא הצלחתי להבין מה האדבל המהותי בין דגמי Dell: לצורך העינין בין Dell Studio לבין - DELL Inspiron לבין - Dell Vostro ? תודה אלעד
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך מעולה ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר לחרוג ב 1-1.5 K אם זה שווה את זה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. המשחקים שנחשבים הכי כבדים היום (המחשב לא בשבילי אז אני לא יודע איזה משחקים בדיוק) -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל…
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מטרות המחשב יהיו בעיקר לאיטרנט,משחקים כבדים יחסית,מוזיקה ,סרטים,אופיס 2007. חשבתי על ה HP פביליון,שדווקא יצא לי לפגוש כמה דגמים ממש נחמדים של המחשבים האלה,ויש אותם לכמה חברים שלי. אך האמת שאני לא מעודכן,ויכול להיות שאני מפספס דגמים של חברות אחרות שיכולות להאיר את עיניי. אבקש את עזרתכם,ואם אפשר הפניה לאתר ממנו לקוח הדגם. רצוי מאוד שתהיה חנות מבאר שבע. ד"א יש אפשרות לחריגה לא משמעותית-200+/-
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ע"פ הפורמט של הפורום: תקציב של 5000~6000 ש"ח(חריגה שלילית מתקציב זה, גם תתקבל בברכה). מותאם לעבודה עם סוליד ברמה של מהנדס ולא לצרכים גרפיים מסך של 15'-15.4' רצוי שיהיה זמן סוללה ארוך, אך לא מחייב דיסק קשיח של לפחות 80gb צורב DVD
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ראשית שלום לכולם ותודה על הפורום שמאפשר בכלל לשאול ולדעת... שנית החלטתי לשתף במידע לאור הבדיקות שלי על מחשב בארץ ובחו"ל בתקופה האחרונה. אני מעוניין לרכוש מחשב נייד, בהתאם לצרכים שלי ( בקרוב עו"ד ). ביום יום השימושים שלי מהמחשב הם די אנטנסיביים למרות שהתוכנות עצמן ( פי די אף, אופיס, אינטרנט) לא דורשות הרבה, בהיקף שאני משתמש אני רוצה מחשב חזק. לגבי משחקים, אני לא ממש בקטע, למעט משחקי אסטרטגיה כמו C&C וורקראפט ודומיהם וגם בתדירות די נמוכה. הדילמה העיקרית שלי היתה בין דל E6400 לבין לנובו T400, שהם די דומים אבל לדל יש אחריות באתר הלקוח, גם לגבי מוצר שנקנה בחו"ל ( לפחות הE6400- יש לי אישור במייל כתוב ואני מברר פרטים אחרונים בנושא איתם) ולכן לדעתי אין בכלל על מה להשוות. הגע…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, התיעצתי אתכם בעבר בקניית מחשב וכיום אני מעוניין להחליפו. אני מעוניין במחשב ללא מסך, שיהיה מתאים למשחקים חדשים (אני יודע שכרטיס מסך במרמה גבוהה עולה המון ולכן, אני מוריד ציפיות לרמת גרפיקה "מעולה" במשחקים חדשים). כרטיס קול, שיהיה על הלוח אם. שיהיה לו צורב DVD, ואם זה חיוני אז שיהיה לו 1 GB של זיכרון פנימי (אני אוהב מחשב מהיר). התקציב יכול לחרוג במעט. אשמח למקומות שבהם ניתן להזמין/לקנות את המפרט המוצא. המון תודה מראש.
-
- 17 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום היקרים, אודה לכם מאוד אם תוכלו להמליץ על מחשב העונה לדרישות הבאות: 1. תקציב המקסימלי = 2500. לנסות לחסוך - בכל מקרה לא לחרוג (אלא אם יש סיבה ממש ממש טובה). 2. השימושים הצפויים של המחשב = עבודה משרדית + הרצת אפליקציות כבדות (מעבד+זכרון). כרטיס גראפי לא חשוב - אין תכנון לשימוש במשחקים. אפשר בהחלט להסתפק בכרטיס on-board. 3. אין צורך בציוד היקפי 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט? לא. 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 7. 7. לא מתוכנן אוברקלוק. 8. אין צורך לכלול מערכת הפעלה. יש צורך בהרכבת מחשב בחנות. 9. חנות באזור המרכז. 10. בקשות מיחדות: חובה - מעבד אינטל בלבד. לפחות i5. 11. לא מתוכנן שדרוג משמעותי של המפרט בהמשך. 12. חשוב לשמו…
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 5K האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן לחרוג עד ל5.5K 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים, גרפיקה, עריכה, עבודה משרדית וכו- קצת מהכל ברמה בינונית א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). תדיר ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 1600 על 1200 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? FPS, ספורט. ממש לא משהו כבד מבחינה גראפית. * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/…
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
זקוק למפרט של מחשב מלא+מסך. 1. מה התקציב? 7000 ש"ח. 2. מטרות המחשב? משחקים כבדים, צפיה בסרטים, הורדות. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? מסך. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? לא. 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא. 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד? שיהיה שקט ויקרר בצורה טובה. 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? הרכבת מחשב במעבדה. 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם? מסך איכותי, רחב, גדול. 9. האם חשוב שקט? עד כמה? חשוב מאוד. 10. האם מתוכנן OC? אם כן - עד כמה (בינוני/משמעותי/אקסטרים)? לא מתוכנן. 11. במפרט למשחקים - באילו משחקים מתכ…
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? גיימינג קל יחסית, מדובר במשחק SPIDER-MAN, שבו אני אשחק לעיתים רחוקות. בנוסף, אני מתכוון לגלוש הרבה באינטרנט ולשמוע שירים. * גודל המסך? לא פחות מ-15 אינצ'ים. * משקל רצוי? אין משקל רצוי, העיקר לא כבד מדי. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? תגדירו אתם ואגיד לכם אם זה מספיק עבורי. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? DVI. לא הייתי מכנה אותה כיציאה מיוחדת. * בלוטות? בלוטות? * גודל מינימלי של כונן קשיח? אני מאמין ש-500GB יספיקו לי. * צורב DVD? אכן. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? מספיק שאוכל לממש את האחריות בארץ במידת הצורך. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? זה לא תלוי בחברה, אלא בדגם עצמו. התקציב שלי הוא 1800 שקלים בעיקרון, אך אני אח…
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום חברים, שתי בקשות לי אליכם,ואודה לכם מאוד אם תוכלו לסייע לי - 1. אני מחפש מפרט של רכיבי מחשב לצרכי עבודה בסיסית עם אופיס,הרצת וויסטה,עבודה עם תוכנות תלת מימד (rhino,maya,poser,bryce) , פוטושופ, ומדי פעם משחקים. למחשב מתוכנן ביצוע OC למעבד,ולכרטיס מסך,תוך שימוש במערכת קירור מים. תודה רבה מראש. התקציב צויין בכותרת. 2. קיבלתי לפני שבוע מארז LANBOX של TT. להלן הקישור - http://www.ttlanbox.com/. אצלי יש דגם עם מסך 7" מובנה. אני מבקש מכם עזרה ברכיבים בשביל המחשב. כיוון שלא היה בדיוק מקום לציין תקציב בכותרת,אני ארשום אותו גם פה - עד 3,000 ש"ח. תודה רבה מראש.
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
התקציב הוא 1000$, אולי קצת יותר השימושים הם בעיקר בסיסיים של אינטרנט, אקסל וכל המסביב, לא פוסל גם הפעלת משחקים כבדים. אבל צריך שיהיה חזק כדי שיחזיק כמה שנים טובות.. הסתכלתי וראיתי את זה: https://www.bhphotovideo.com/c/product/1367633-REG/dell_i7577_7722blk_i7_7700hq_16gb_1tb.html על פניו הוא נראה אחלה, אבל אני לא ממש יודע איך הכרטיס מסך הזה, באמת שאין לי מושג תחום הזה. בנוסף, ראיתי את הסרטון הזה: h-ttps://www.youtube.com/watch?v=v93BfSjL6hs (תסירו את ה - בין ה h ל t) אני מתכנן לשים את המחשב בעמדה בבית ולחבר אותו למסך גדול, בעיקרון המחשב לא הולך לזוז יותר מידי ויהיה מחובר למטען רוב הזמן. ביררתי קצת את הנושא וראיתי סרטון המראה שכדי להסיר את הסו…
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500. אם מוסיפים מסך אז זה בנוסף לסכום הזה א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך אם אפשר ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? רצוי שלא. אבל אם יהיה חריגה של 100 200 ש"ח נסתדר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודת מחשב רגילה + עריכת ווידאו. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין תוכנה ספציפית. חוץ מתוכנות לעריכת ווידאו ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא גיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב …
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם מעוניין לרכוש בימים הקרוביחם מחשב שישמש כשרת ביתי למטרות למידה. המחשב יריץ מכונות וירטואליות בעיקר וישמש גם כמחשב משרדי . להלן השאלון: א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוךנסות לחסוך לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה שרת שיריץ מכונות וירטואליות (3-4 מכונות) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). SERVER 2012 R2 שימוש תמידי ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 23 אינ…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אז זה המחשב שלי:: AMD AM2 atlon 3800X2 2.1GHZ asrock AliveXfire esata2 Nvidia 7600GS 256 3GB ram אני רוצה לשדרג אותו.. כנראה כ.מסך, ולוח.... תקציב: 1150
-
- 18 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, על המחשב שלי מותקן כרטיס מסך מסוג GTX1050 TI ואני רוצה לשדרג אותו לכרטיס GTX 1660 SUPER. האם החיבור זהה? איך אני יודע שהחיבור שיש לי במחשב יוכל לקבל את הכרטיס החדש או שאצטרך לרכוש מארז חדש. תודה לעונים!
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום לכולם!! הייתי רוצה להפוך את המחשב הישן שלי למחשב שיוכל להריץ משחקים. כרגע המפרט שלי הוא: לוח אם: M810D מעבד: AMD DURON 1300 MHZ כ. מסך: מובנה בלוח האם זכרון: 2 כרטיסי DDR 256MB דיסק קשיח: 80GB 7200 ATA 133 8M מארז: ATX P4 + 2 FANS את שאר הרכיבים לא כתבתי כי נראה לי שזה פחות רלוונטי...אבל אם צריך עוד מידע תשאלו. יש גם ספק כח. חשבתי להחליף את המעבד, לוח האם, הזכרון, וכמובן לקנות כרטיס מסך. האם כדאי להחליף רק את הרכיבים האלה? האם אפשר להחליף למערכת מבוססת INTEL והאם זה כדאי? התקציב הוא סביבות ה2500 ש"ח תודה!
-
- 26 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אשמח להערות למפרט הבא אשר מיועד לשמש כמחשב גיימינג עם שלושה מסכים 1650*1050. אני מתלבט לגבי הקירור (אולי NINJA3), כונן קשיח (משהו יותר מהיר או RAID0) והלוח אם גרסת ה-PRO תתרום לי במשהו. Intel Sandy Bridge Core i5 2500K Socket 1155 6MB 95W 3.3Ghz Tray, יחידות 1 ₪988 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2906 מאוור Cooler Master Hyper 212 Plus AMD 775 I3 I5 I7, יחידות 1 ₪166 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1418 Asus P8Z68-V Z68 CHIPSET Socket 1155, יחידות 1 ₪984 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2962 Corsair 8GB Kit (4GBx2) DDR3 CMX8GX3M2A1600C9 1600Mhz CL9 For Core I3 I5 I7, יחידות 1 ₪635 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2228 S…
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=15650 אני עומד לקנות מחשב לגיימינג כבד רציתי קצת חוות דעת ממש לפני שאני קונה
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום ! אני צריך מחשב משרדי, לאינטרנט וסרטי HD... איזה מהמפרטים האלה עדיף לקנות ? תודה. [attachment deleted by admin]
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מעוניין בהמלצה למחשב נייד שישמש בכיתה לכתיבה . דרישות בעיקר אופיס וזמן סוללה ארוך ככל שניתן עם ניידות. התקציב - עדיף נמוך ככל שניתן בלי להתפשר יותר מדי עם הדרישות * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים * גודל המסך? ממגבלת הגודל 13-14 האם חשוב מסך מבריק או מאט? לפי נסיוני עדיף מאט, פחות השתקפויות ניאונים וחלונות במסך. * רזולוציית המסך? מה שמקובל, לא על זה תיפול הקניה. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? לא יודע מה מקובל, הכי נייד שאפשר במגבלות התקציב. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן, ככל האפשר. 5-6 שעות - יום לימודים. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? , HDMI רצוי לחיבור לטלויזיה בשביל הכיף * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? HDD סביר 500G…
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי אני צריך מחשב שלם לחבר, המחשב צריך להיות בינוני למשחקים ודי מהיר בווינודס התקציב של החבר הוא 4400 הוא כבר רצה לקנות מחשב אבל אמרתי לו שיחכה שיש אנשים טובים שימליצו לי ואני אגיד לו תודה מראש
-
- 17 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
http://netex-nav.com/cssfiles/buy2/Dell%20Inspiron%2014Z-11424BK.pdf http://netex-nav.com/cssfiles/buy2/350%20Asus%20U46E.pdf אלה 2 המפרטים, שניהם מחודשים, הראשון עולה 2900 והשני 3500 ש"ח המחשב ישמש ללימודים (שימוש משרדי), סרטים (חיבור המחשב לטלוזיה HD, או הרצת סרטים בלו ריי על המחשב עצמו), וקצת משחקים הגודל והמשקל קצת קריטים לי אבל אני מתפשר מפאת תקציב... מה אתם אומרים? כדאי להשקיע עוד 600 שקל בשביל i7???
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, התקציב המקסימלי- 4.5K וכדאי שלא לחרוג מהתקציב שימוש במחשב- משחקים לרוב והמשחקים יחסית לא כבדים כמו 4 GHOTIC אולי לפעמיים אני אשחק במשחקים יחסית כבדים גם, המסך הוא 22 אינץ לא בטוח איזה רזולוציה מקסימלית אבל אני חושב ש1920x1080 אין שום צורך בציוד הקפי יש לכלול כל רכיב במפרט לא ממש חשוב לי את רמת השקט אבל כמובן כמה שיותר שקט יותר טוב בינתיים לא ידוע אם אני מתכנן OC אני חושב שלא אין צורך בלכלול מערכת הפעלה החנות שהייתי רוצה לקנות בא היא IVORY אני יכול להיות פתוח להצעות שונות אבל שיהיה באזור המרכז ואם הבדלי המחירים קטנים מאוד משל IVORY אז אין צורך בחנות אחרת לא חושב שאני אתכנן שידרוג גדול בעתיד כי בסך הכל המשחקים שאני אשחק בהם לא כל כך כבדים אבל עדיין ארצה שהמחשב…
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, אני מעוניין להחליף מחשב ולהשאיר את 2 הכוננים הקשיחים שלי, אחד מהם 80ג'יגה בממשק IDE והשני 120ג'יגה בממשק SATA. אני זקוק למחשב חזק לשימושי אינטרנט רב , אופיס בסיסי , תוכנות תחזוקה למחשב , מעט הורדות... בקיצור: אני לא גיימר אך כן רוצה מחשב חזק לשימושים שלי+++. קיבלתי כבר המלצה על: מחנות: לוח אם: GigaByte G41M-ES2H , S775 , 1333MHz , DDR II 800 מעבד: Core 2 Duo E7500 , 1066MHz , S775 , 3MB Tray המחיר לסט זה: 905ש"ח (כיום). מפרטי: מצאתי בלוח יד 3 לוח אם חדש באריזתו...אין לי מושג מה יותר טוב מבחינת "עלות=תועלת\איכות". לוח אם: MSI , עבור מעבדי Socket 775 E2xxx ומעלה , מהירות לוח 1333mhz , ציפסט G41 הלוח חדש בקופסא , והמחיר: 300ש"ח. *** זה לא כולל את המעבד *** איזה מעבד ה…
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-