עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by drbrain,

שלום לכולם יש לי כרגע מסך CRT 17 INCH אני רוצה לקנות מחשב חדש לצורך משחקים היי אנד בלי OC חשבתי לעצמי עם כול החדשנות של DX10 ביצועים וכו כאשר אף אחד לא יודע באמת מה יהיה על DX10 בעתיד חשבתי על המפרט הבא או דומה לו: Core2 Duo E6600, 1066Mhz, s775, 4MB 1 1755 945GM-S2 s775 Conroe, DDRII 667, VGA, PCI-E 1 480 1GB TwinMOS 2 810 Noisetaker EG425P-VE 420W 1 365 סה"כ 3410 ללא כרטיס מסך 8800 אני מקבל מחשב מאוד מאוד חזק E6600 2GB זיכון וכרטיס מסך O/B אשר ישמש אותי למשחקים עד שיוודע מחירי DX10 וביצועים ביתר וודעות וגם יהיה ירידת מחירים ואז כדאי מאוד לקנות כרטיס מסך יעודי 8800 או יותר טוב לאותה תקופה כרגע על פי המפרט הבא אשחק על כרטיס מסך O/B עם 256 מב מן הזכרון הרא…

• 21 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. רכשתי את הLENOVO Y710 מארה"ב במחיר מטורף של 704$ אחרי מס מקומי(8.5%). המחשב מגיע עם 2 ג"ב זיכרון 667 MHZ. רציתי לדעת האם אוכל להתקין עליו 4 ג"ב 800 MHZ במקום? האם כדאי לשדרג? אם לא. האם כדאי לרכוש עוד זכרון של 2 ג"ב על סלוט אחד או שניים? בברכה, אורי נ.ב: רכשתי אותו מפה: http://www.bhphotovideo.com/c/product/550455-REG/Lenovo_59013787_IdeaPad_Y710_5901_3787_Notebook.html הם עושים גם משלוחים ארצה.

• 1 תגובה
    • 634 צפיות
  3. שלום לכום חג שמח וכשר, ברכות זה המפרט: השאלה האם צריך ספק כח ואיזה ספק כח למפרט כזה ואיזה מארז פשוט וטוב כדי להשים לו(שאולי כולל כבר את הספק כח במידה וצריך) ואם יש משהו ששכחתי (מחשב להכל חוץ ממשחקים כבדים שצריכים כרטיס מסך לוח אם משולב כרטיס קול ומסך Gigabyte GA-G41M-ES2L Core 2 Motherboard מעבד Quad 8200 זכרון2GB kingston 800 דיסק קשיח WD 500GB צורב די וי די LG 22 בתודה בראש +שאלה נוספת איזה מערכת הפעלה מומלצת למפרט הזה. :)

• 1 תגובה
    • 509 צפיות
  4. אני רוצה להקדים ולומר שעשיתי חיפוש ועברתי בפורום על כמה דפים. יצאתי קצת מבולבל ולכן בסוף פתחתי פוסט משלי. * מטרות המחשב: בעיקר ביתית פשוטה. מסמכים, אינטרנט, מדי פעם צפיה בסרטים. * גודל המסך:15.6. אני לא כל כך מבין מה יותר טוב לשימושים שלי, מבריק או מט. נראה לי שמבריק. * משקל רצוי: לא כ"כ חשוב. * האם נדרש זמן סוללה ארוך: כדאי. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות: שיהיה HDMI. * כונן אופטי: כן. כונן קשיח - לפחות 500 GB, אם אפשר יותר, מבורך. התקציב הוא 1800 ללא מערכת הפעלה, או 2200 עם מערכת הפעלה.אשמח לקבל הצעות למחשב הכי טוב שנכנס בתקציב הזה שמתאים לשימושיי. ואשמח גם להצעות למחשבים באותו מפרט, עם מסך מגע. ז"א הצעות למחשב עם מסך רגיל, והצעות למחשב עם מסך מגע. ממש תודה.

• 14 תגובות
    • 3.5k צפיות
  5. שלום, זקוק להמלצה למחשב נייד עד 4000 ש"ח. * השימוש העיקרי יהיה הקלטה ועריכת סאונד עבור מתחילים, אל המחשב יחובר כרטיס קול חיצוני בממשק USB2. * שימוש משני : עבודה משרדית, צפיה בסרטים, משחקים קלילים ושמיעת מוזיקה. * גודל המסך - עדיף 15 אינצ' לפחות. * משקל רצוי - פחות מ-2 קילו, המחשב מיועד לבחורה. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? - 4 שעות עבודה, אבל לא קריטי אם גם פחות מ-4 שעות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) - כדאי שתהיה יציאת DVI אבל זה לא קריטי אם אין. * ממשק בלוטות? - כן. * ממשק אלחוטי? - כן. * גודל מינימלי של כונן קשיח - 750 ג"ב. עדיפות ל-1 ט"ב אבל גמיש לשינוי בגודל. * צורב DVD? - כן. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. *…

• 1 תגובה
    • 657 צפיות
  6. Started by Ori ZEE7,

רכשתי השבוע את המחשב מהסדרה הנ"ל עם המפרט הבא: i5-4210U 4GB DDR3L 1600Mhz 500GB 5400RPM + 32GB mSATA SSD אני מעוניין להחליף את הכונן בSSD. בחנות שממנה רכשתי את המחשב אמרו לי שאני יכול לשים רק msata. לאחר שיטוט קצר באינטרנט אני רואה שיש אפשרות להוסיף SSD msata או להחליף את הכונן הקיים שהבנתי שהוא בחבור SATA רגיל. שאלתי היא אם כל כונן SSD יוכל להיכנס במקום הכונן הקיים. ובמידה ואחליט לשים SSD msata, האם כאן כל SSD בחיבור msata יתאים?? תודה מראש

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. Started by BoOoM2008,

1. מה התקציב המקסימלי? 2200 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? 2200גג במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא מוכן 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? משחקים א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. תכנות, משחקים (RTS, RPG, וכד'), לא משנה ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). למשחקים כבדים (כמה שאפשר בתקציב) ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים:משחקים,אינטרנט,ועוד * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? * באיזה סוג משחקים תשחקו? CRISYS,BBC,ועוד.. * באילו הגדרות תשחקו (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי…

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  8. היי ברשותי Lenovo T420S, והסוללה שלו פשוט נגמרת תוך 3 ימים כאשר הוא כבוי לחלוטין. למישהו יכול להיות רעיון מה הבעיה ? תודה !

• 23 תגובות
    • 8.7k צפיות
  9. שלום, אני מעוניין לרכוש מחשב בקרוב עד סכום של 2000 שח בערך לאמא שלי שמתעסקת בעיקר לשימוש יומ-יומי (אינטרנט, סרטים, תוכנות עריכה למניהם) מצאתי את המחשב הבא: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=882589 כמובן ללא מערכת הפעלה, אני אתקין בעצמי. האם מחשב כזה מומלץ לרכישה או שהמחיר אומר הכל ? רציתי לרכוש את המחשב הבא: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=884642 אבל ראיתי שהוספת שקלים בודדים אפשר להנות ממעבד יותר טוב אשמח לעזרה / להמלצה של מחשב. תודה רבה חברים

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  10. אז ככה קודם כל התקציב הוא לכיוון ה6500 מקסימום. התשלום במזומן שטרות. רציתי לדעת אם לדעתכם זה יספיק לי כדאי להנות מכל העולמות במחשב אחד. הוא אמור לשמש גם כמדיה סנטר בPLASMA החדשה בסלון. (לראות דרכו סרטים להקליט מהמיר הדיגטלי בגלל זה הכרטיס PVR ) במקביל אמא שלי אמורה לעבוד איתו יישומי וורד,גלישה באינטרנט פורומים וכו'. . . לעיתים הוא יהיה פנוי אני יהיה מעוניין לשחק בו ולראות דרך הPLASMA בסלון (דרך אגב היא 42 אינץ' 428XD של פיוניר ) משחקים מסגנון הפרו אבולושין, אולי פול האוט 3 בסגנון הזה לא קריטי לי הפרטים עד כדאי כך רק שיראו סבבה וירוץ חלק ומהר!. . . השקעתי נכון את הסכום? המערכת תתן לי תמורה מלאה לכסף? שווה להשקיע גם בכרטיס קול רציני (האם כשיש כרטיס קול רציני הוא משמש כרסיב…

• 4 תגובות
    • 635 צפיות
  11. Started by M3m3,

תודה לאלה שעזרו לי לבחור חלקים למחשב, הוא כאן והוא תותח!

• 1 תגובה
    • 654 צפיות
  12. Started by ran911,

* מטרות המחשב? : עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? גודל מסך עד 15 אינץ * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר מסך טוב , לא קריטי. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? אין * משקל רצוי? כמה שיותר קל , מיועד לסטודנט בלימודים * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמ זמן סוללה ארוך ככל שניתן. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...)לא * Bluetooth? * גודל מינימלי וסוג ש…

• 0 תגובות
    • 843 צפיות
  13. Started by honore,

אהלן חבר'ה מה המצב ? אני בונה מפרט לחבר התקציב הוא מקסימום 6000 ש"ח יהיה מבוסס על AMD 64 ללא מסך , ללא רמקולים הציעו לי את המפרט הבא מ"נועה מחשבים" דגם מחיר כמות AMD ATHLON 64 3000+ BOX 950 ¤ 1 EPOX 8KDA3J REV2 AMD64 / MSI K8N Neo Platinum 1000 ¤ 550 ¤ 1 ADATA DDR 512MB 400MHZ 480 ¤ 1 WD 160/7200 JB 8MB 545 ¤ 1 POINT OF VIEW 6800 128MB DDR 1770 ¤ 1 NEC ND-3500A Dual Layer DVD±R/W/DL 16X 410 ¤ 1 כונן דיסקטים 1.44 50 ¤ 1 COMPUCASE CI-6A19 WHITE 345 ¤ 1 Logitech Deluxe Keyboard OEM 55 ¤ 1 סה"כ: ¤ / 5655 / 5155 הצעות והערות יתקבלו בברכה ! ! ! :yelclap:

• 3 תגובות
    • 616 צפיות
  14. שלום, נהניתי לקרוא מעט מהסקירות והמפרטים. כל הכבוד לעוסקים במלאכה!!! אני מעוניין לרכוש מחשב ביתי בסיסי. בהנחה שבעבודה יש לי מחשב חזק, נראה לי שבבית אוכל להסתפק במחשב פשוט יותר, בתקציב נמוך. אני מתלבט בין מחשב עם מעבד מתקדם יותר, P4 או Athlon , בתקציב של כ- 2500 ש"ח , או שאולי ניתן להסתפק במעבד סמפרון או סלרון, ולהוזיל את העלות לכ- 2000 ש"ח. כיון שאני חיפאי, שתי חנויות פופולריות ומוכרות במחירים זולים ושירות סביר הן "מרדנית" ו- KSP. יש למשל הצעות של סמפרון 2.8G ב- 1800 ש"ח . המחשב מיועד ל: - עיבוד תמלילים, גלישה באינטרנט, מצגות פאואר-פויינט משולבות קליפים של MPEG וכיו"ב. - העברת תמונות ממצלמה דיגיטלית, הורדת סרטים מהאינטרנט לצפייה ב-DVD. - משחקים: לילדיי בני 7 ו-4. לא משחק…

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. Started by tomerdx111,

1. מה התקציב המקסימאלי? 7500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?כן ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?אין 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מישחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: bttlefild 3 ultra -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. מסך FULL HD …

• 7 תגובות
    • 808 צפיות
  16. אני צריך המלצה ל: מארז - פשוט עם USB מקדימה (אם אפשר אז שיאפשר גם התקנה פשוטה של כוננים וכרטיסים). ספק כוח - ספק שיהיה כמה שיותר שקט וכמה שיותר זול (לא רוצה קירור מים ולא מחפש משהו שעולה יותר מידי (300 ש"ח לספק זה יותר מידי בשבילי). לוח אם - אני צריך לוח טוב עם USB2 וכרטיס רשת מובנה (יהיה נחמד עם גם FireWire) אך בלי כרטיס קול\מסך מובנה (יש לי כבר כרטיס מסך\קול ואני מנסה לחסוך בעלויות, אלא אם כן לא קיימים לוחות אם טובים בלי אלה ואני פשוט איאלץ לבטל את הכרטיס קול\מסך בביוס), לוח שמתאים לכרטיס מסך AGP8X ושיאפשר גם שדרוג עתידי של המעבד ושל התקנים נוספים (למשל כרטיס מסך ב-PCI-E) לפחות לשנה הקרובה. מעבד - לא צריך את המעבד הכי חזק, לא משנה לי איזה חברה אינטל או AMD. זכרונות - נר…

• 8 תגובות
    • 657 צפיות
  17. Started by yotam.m,

סוף סוף הגיע גם הזמן שלי לקנות מחשב חדש אז כמו שאתם רואים התקציב הוא 4000 ש"ח. כמובן שבניתי מפרט לעצמי אבל תמיד טוב לשמוע עוד כמה דעות של מוחות שונים אז ככה: INTEL CORE 2 DUO S775 1.86GHz(E6300) 1066MHz/FSB 2MB - BOX מחיר: ¤1036 אחריות: ללא הגבלת זמן. אסטרוניקס מקורי. לוח אם: GIGABYTE GA-965P-DS3 REV3.3 מחיר: ¤665 אחריות: שלוש שנים. כרטיס מסך: PALIT PCI-EX GeForce 7600GS SONIC 256MB DDR3 128 BIT TV/O DVI - RETAIL מחיר: ¤580 אחריות: שנה. דיסק קשיח: WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500KS מחיר: ¤396 אחריות: שלוש שנים. זיכרון: PQI TURBO 1024MB DDR2 800MHz CL 4-4-4-12 מחיר: ¤628 אחריות: ללא הגבלת זמן. מארז: COMPUCASE CI-6A21-NPS ATX SUPE…

• 17 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. שלום לכולם אני מחפש המלצות ללפטופ חזק למשחקים כבדים, בסביבות 5500 שח (אם קיים דבר כזה בכלל כי אני ממש לא מבין במחירים) אשמח אם מישהו יכתוב איזה מפרט עליי לחפש כדי שהמשחקים ירוצו בצורה חלקה טובה ואיכותית, והאם עליי לקנות גם משטח קירור בנוסף תודה *מטרות המחשב? גלישה ומשחקים כבדים בעיקר * גודל המסך? 15.4 * משקל רצוי? 2.7-3 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך? הלפטופ יהיה מחובר 99% מהזמן לחשמל אז סוללה מטורפת זה לא רלוונטי כ"כ * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI אבל לא קריטי אם לא יהיה * בלוטות? רצוי * גודל מינימלי של כונן קשיח ? 7200 RPM * כונן CD/DVD? צורב? רצוי את כולם * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאו…

• 8 תגובות
    • 810 צפיות
  19. ז"א האם הנתונים של ניידים בסדר גדול של כ-4.5K מספקים כדי להוציא HD מהמחשב לטלוויזית LCD? הנתונים (בערך): מעבד 2.0GHz זיכרון 2-3 ג'יגה @ 667 MHZ NVIDIA® GeForce 9200M GS (?) אני אשמח אם תוכלו להציע לי מחשב עד 4.5K למטרת עבודה משרדית, מולטימדיה ובעיקר שמסוגל לספק HD מבלי להתקע. אין לי מושג בנושא, אז תודה מראש לעוזרים.

• 3 תגובות
    • 584 צפיות
  20. Started by bamich25,

שלום, ברשותי מחשב נישא IBM T-41, בן כשלוש שנים. לאחרונה התחיל רעש (כנראה) מהמאורר. הרעש הוא כמו דפיקות קטנות מהירות וחלשות, הנשמעות כאילו משהו פוגע במאורר כל סיבוב וקצת כמו רעש של מיסב חלוד. בדקתי ברשת כל מיני מדריכים לניקוי מאורר, פירקתי את המחשב, הוצאתי את המאורר וניסיתי (עד כמה שיכולתי) לנקות אותו - עם נייר טואלט ומקל אוזנים תוך כדי נשיפת פוווו אינטנסיבית. הרעש לא פסק. שאלתי היא כזו: 1) האם ניתן לעשות משהו נוסף בנידון? 2) היכן ניתן לקנות מאורר כזה (וטווח מחירים), והאם אפשרי להתקין מאורר חדש בבית? 3) עד כמה זה מסוכן להמשיך להשתמש במחשב במצב זה? כל שביב מידע שיש למישהו בנושא ייתקבל בברכה, כולל הפניות למדריכים כתובים. תודה מראש

• 2 תגובות
    • 619 צפיות
  21. Started by GREATTHUNDER,

אני צריך מפרט לעבודה משרדית, בעיקר הורדות, עם ציוד היקפי: צורב DVD הכי טוב hard Disk של 320 MB של WD RAM 2 GB לפחות.. כרטיס מסך לא מובנה מסך 19" LCD לא- TFT לוח אם טוב שיאפשר שדרוגים..(תאימות וכל זה..) ספק+מארז עם יציאות USB כמה שיותר..וגם מקדימה עכבר+מקדלת אלחוטיים+רמקולים פשוטים עדיפות לחנות באיזור כפר סבא-ת"א תודה רבה..

• 5 תגובות
    • 565 צפיות
  22. מחשב ה-Blade המפורסם של חברת Razer מקבל עדכון לשנת 2015 עם מעבד משופר, כרטיס מסך חדש ועוד זיכרון RAM לחוויית גיימינג משופרת ללא תוספת מחיר לכתבה: http://hwzone.co.il/razer-%d7%9e%d7%a8%d7%a2%d7%a0%d7%a0%d7%aa-%d7%90%d7%aa-%d7%a0%d7%99%d7%99%d7%93-%d7%94%d7%92%d7%99%d7%99%d7%9e%d7%99%d7%a0%d7%92-%d7%94%d7%9e%d7%a8%d7%a9%d7%99%d7%9d-%d7%a9%d7%9c%d7%94-%d7%99%d7%95/

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  23. Started by rollita,

אני מעוניין במפרט למחשב המיועד למשחקים כולל מסך בטווח מחירים 6k-6.5k. חשוב לי מאוד שהמחשב יהיה פלטפורמה טובה לשידרוג בעתיד (כלומר יחסוך לי כסף עוד שנתיים שלוש). הארד דיסק של 120 ג'יגה, מסך, מקלדת ועכבר. ו-כולל הרכבה... תודה, זיו

• 12 תגובות
    • 896 צפיות
  24. Started by BloodyW,

מה אתם חושבים על המפרט הזה? http://www.zed.co.il/Product.asp?ProdID=153616 שווה ת'כסף? לשימושים רגילים, לא משחקים כמובן...

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  25. Started by GamePad,

שלום אנשים יקרים אני רוצה לשדרג פנטיום 3 כדי שיהיה מסוגל להריץ משחקים ברמה סבירה. חשבתי על המפרט הבא מעבד AMD 64 3200 לוח DFI INFINTY ULTRA זכרון 1G סמסונג 400 וכרטיס מסך גיגה בייט X1300X כמובן שהכוונה להיות כמה שיותר תקציבי. יצא לי בערך 2700 ש"ח . יש משהו שכדאי להחליף במסגרת אותו תקציב? והאם ספק ישן של P3 יתאים למפרט הזה?

• 9 תגובות
    • 904 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.