ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,382 דיונים בפורום זה
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב חדש בזמן הקרוב - ככל הנראה מבוסס core i5. ברשותי מחשב ישן, בן 6~ שנים בערך ומחשב קצת חדש יותר בן 3~ שנים. רכיבים מעניינים במחשב הישן: ספק כוח Enermax Liberty 400W דיסק קשיח WD6400AAKS-22A7B2 (אם אני לא טועה הוא SATA 2 ו- 7400RPM) מארז די גדול ומרווח(לא זוכר את הפרטים המלאים) מחשב חדש יותר(מעבד AMD Phenom II X4 940 3GHz): כרטיס מסך Radeon HD4850 ספק כוח Silver Power 650W חשבתי לנתק את הכרטיס מסך והספק כוח מהמחשב החדש יותר ובמקום לשים את הספק כוח מהמחשב הישן(את ה 400W), ואת הספק 650W לקחת לטובת המחשב שאני מתכנן לקנות. בנוסף חשבתי להשתמש בהרד דיסק הישן במחשב שאני עתיד לקנות, הוא די ישן אבל עובד בסדר. שאלותי, זה בכלל אפשרי לעשות מה שאני מתכנן עם ה…
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום אנשים, אני מעוניין ברכישת לפטופ מטרות: #אידיאלי לשימושים סטודנטיאליים (אופיס, גלישה מרובת-טאבים, שקט) # יכולת הרצה וחיבור לטלויזיה של סרטי HD 1080P # יכולת להריץ חלק משחקים כמו FM,PES דרישות: # מסך 12''-14'', עדיפות למאט אבל לא קריטי (מקסימום מגן מסך מאט יפתור את הבעיה במקרה של מבריק) # דק, שקט וקל (כ1.5 ק"ג +-) # מעבד כפול-ליבה, עדיפות לאינטל # סוללה 6 תאים לפחות # לא מתחמם יחסית # יציאת HDMI חובה # 2GB זכרון # כרטיס גרפי geforce/radeon # כונן אופטי לא חובה # תקציב כ2,000 ש"ח אשמח לשמוע הצעות. יש מחשב אחד- Asus Eee PC 1201N, נראה כי עומד יופי בסטנדרטים שלי. חבל רק שמספקים איתו שנה אחריות. נראה לכם כדאי? אשמח לשמוע רשמים ממי שמחזיק בו. http://www.zol4u.co.il/Product.…
-
- 8 תגובות
- 712 צפיות
-
-
http://imageshack.us/f/685/45783547.png/
-
- 1 תגובה
- 636 צפיות
-
-
שלום, אני פרילנסר המפתח תוכנה בסביבות Windows ו-Unix בעיקר ב-C++ ו-Java. חוץ מזה אני מתחיל לפתח גם עבור אייפון. כללית, מדובר על מחשב שיריץ Windows 7 64bit במערכת הראשית ועליו יופעלו עוד 4 מכונות וירטואליות - Windows XP 32bit, Ubuntu Linux 64bit, Ubuntu Linux 32 ו-Apple snow leopard. סביבות הפיתוח - Visual studio ו-Eclipse בסביבות Windows, בסביבת ה-Linux יהיה Eclipse ובסביבת המק יהיה XCode. הדבר החשוב ביותר עבורי הוא ביצועי המחשב - קומפילציות מהירות ככל האפשר, boot מהיר (גם למחשב וגם למכונות הוירטואליות) וכו'. חשוב גם להגיד שביום-יום יהיו פתוחים הרבה tabs של chrome , ובשעות הפנאי אני משחק קצת ב-flight simulators. . מה התקציב המקסימאלי? 6000 ש"ח, ללא מסך וללא ציוד הקפי. …
-
- 15 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני סטודנט שצריך מחשב לצרכי לימודים בעיקר , קצת תכנות וגם להחלפת המחשב הביתי. תקציב 3500- 4500 הכי חשוב לי מסך מט , חיי סוללה , משקל ושלא ארגיש שהוא מיושן עוד שנה . מתלבט בין מספר אופציות אשמח לדעת על מה אתם צצליצים תודה * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), מעט תכנות , לא לגיימינג * גודל המסך? 14 נראה לי הכי עדיף אבל אולי אוכל להתפשר על 13.3 * משקל רצוי? חשוב - סטודנט לכן ניידות חשובה מקסימום 2.2 ק"ג עדיף פחות * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? נראה לי פרמטר חשוב 5-6 שעות נראה לי רצוי. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) כן * בלוטות? כן * גודל מינימלי של כונן קשיח? 320 * כונן CD/DVD? צורב? לא נראה …
-
- 0 תגובות
- 661 צפיות
-
-
מקסימום גיימינג, ב6240 אבל אפשר לחרוג ב100 שקל אני לא בטוח שהמארז מתאים למערכת, ואני דיי חייב להכניס לו 2 כרטיסי 6950 של DIRT3 (כי הם נפתחים ובאים עם 2GB זיכרון) מעבד: [..] INTEL 2500K - TRAY - לרוכשי מחשב חדש ! ₪993 * לוח אם: [..] GIGABYTE GA-P67X-UD3-B3 ₪639 * זיכרון: [..] KINGSTON 8192MB (2X4096MB) DDR3 1333 CL9 - זמין במלאי ₪252 * כרטיס מסך: [..] SAPPHIRE HD6950 2GB GDDR5 + DIRT3 חדש ! לרוכשי מערכת מחשב מעל 4000 ! ₪1267 כמות:2 * צורב DVD: [..] SAMSUNG SH-S223FBLK x22 SATA BLACK ₪112 * מארז: [..] ANTEC SIX HUNDRED w/o PSU - כל הקודם זוכה ! - זמין במלאי ₪371 * ספק כוח: [..] SEASONIC S12II 620W (80 PLUS BRONZE) - BULK ₪448 * קרור למעבד: [..] SCYTHE MUGEN III ₪230 * דיסק …
-
- 3 תגובות
- 621 צפיות
-
-
שלום לכולם. כמו שהבנתם יש לי XPS L702X. קניתי אותו לא מזמן ואני ממש מרוצה מנו. רציתי לבדוק עם יש אופציה לשפר את המחשב ע"י הוספת זכרון (RAM) וSSD? יש לי 8Gb DDR3 ו HDD של 500 Gb. לפני שקניתי אותו ראיתי שהיתה את האופציה לקנות אותו אם שתי כוננים קשיחים ואופציה לSSD. אבל בזמנו זה היה יקר(לא שעכשיו זה זול) עכשיו אחרי חפירות באתר הרשמי של DELL וקצת ברשת בכללי, אני פשוט לא מוצא עקבות בשום מקום לאפשרות לשדרג כוננים קשיחים. זה בכלל אפשרי או שבאופן מסתורי דחפו לי שם משהוא שמונע ממני לשדרג? כנ"ל לגבי הDDR אבל זה יותר לחבר שלי בעבודה (אותו דגם והכל זהה). הרי אמור להיות סלוט לעוד כונן ולDDR נוסף? (הוא אמור לתמוך עד 16GB). או שקנינו מחשבים שלא ניתנים לשידרוג למרות שיש להם חתיכת גודל, …
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית, PHOTOSHOP, ILLUSTRATOR, INDESIGN - CS5 וצפיה בתכני HD (FULL HD) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 23 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 5. עד כ…
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש המלצה למחשב לשימוש כללי מבוסס AMD, ללא מסך וללא ציוד הקפי, עד 2400 ש"ח (רצוי לא לחרוג). אין דרישות רעש, HD של חצי טרה יספיק, 4 גיגה זיכרון, לוח אם ללא כרטיס מסך מובנה. אני אישית אהבתי את הלוח הזה והייתי רוצה שהוא יכלל במפרט. אני מתכנן לקנות בנוסף לזה מסך ב900 ומשהו ש"ח ומערכת הפעלה WIN 7 home premium ב500 ש"ח, לכן אני מעדיף לא לעבור את מגבלת התקציב של ה2.4K. רק אם זה בשביל רכיב ממש משתלם. תודה לעוזרים.
-
- 22 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
התחלתי לבנות מפרט באחת מחניות האינטרנט והחלטתי על מעבד I7 3960X לוח אם של אסוס Rampage IV Extreme s2011 ו4X8 זכרונות של Corsair Vengeance Quad Channel וכרטיס GTX580 של אסוס יש לי כבר את הדיסקים הקשיחים רציתי לדעת איזה מארז וספק כדאי לי לקחת אני לא מתכוון לעשות אוברקלוק חזק מדי תודה רבה
-
- 38 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
אח של חברה טובה נמצא בארה"ב. היא ביקשה ממני להמליץ לה על מחשב טוב שיתאים לדרישות שלה. אני אפילו לא יודע אם זה ממש כדאי כלכלית, אבל לנסות לא מזיק. מאחר ואין בעיה של תקציב (הגדרת התקציב בכותרת היא שלי) היא שוקלת גם קניה של MacBook Pro 15 בעלות של 1200$. מלבד זה שהוא כבד ביחס למה שהיא רוצה, לא כל כך ידעתי מה להגיד לה, אשמח להסבר על כדאיות, השלכות, עלויות נוספות ועוד כהנה גם בזה. הסתכלתי פה ושם על סמך מה שאני יודע ועל סמך מה שלמדתי מפה, אבל היו דברים באתרים מחו"ל שאני לא מכיר כמו מודם סלולארי ומאיצים גראפיים שלא ממש הכרתי. אז אני אשמח לכל עזרה והסבר. מטרות המחשב? אינטרנט, אופיס וקצת תוכנות, צפיה בסרטים ומוזיקה. * גודל המסך? 14 , 13.3 * משקל רצוי? פחות מ- 2 ק"ג 5lbs * האם נד…
-
- 5 תגובות
- 925 צפיות
-
-
דק וקל שיזכיר את אפל מקבוק מסך בסביבות 14 אינטש תודה לעוזרים
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מחשב SAMSUNG SERIES 7[ מעבד: intel i7-2675qm 2.20GHz זכרון: 6 GB כרטיס מסך: AMD Radeon 6750 בנוסף מותקן גםmobile intel HD Graphics ברגע שמעברים להצגה על מסך מלא הוא מקרטע, קבצי HD בעיקר אבל לא רק. מה יכולה להיות הבעיה? מצורפת תמונת מסך של HWMONITOR בזמן הרצת סרט HD על מסך מלא [attachment deleted by admin]
-
- 3 תגובות
- 641 צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח לעזרה בקשר לבנית מפרט למחשב. עדיפות לקניה רק בחנות KSP !! 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 שקל. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 שקל. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידאו וגרפיקה. כמובן שאשמח שיהיה תמיכה גם במשחקים בצורה טובה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פרנסה. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24 אינצ'. -לאילו הגדרות גרפיות מיו…
-
- 13 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום. אני מחפש מחשב לצרכי עריכה גרפית (בעיקר עריכת תמונות בפוטושופ). מדובר במארז בלבד, ללא ציוד הקפי וללא מסך. הסכום שאני יכול להשקיע נע בין 2,000 ל 3,000 ש"ח, תלוי בתמורה למחיר. הדברים שחשובים לי שיהיו במחשב - מהירות עבודה גבוהה, נפח דיסק גדול. אם אפשר גם שיהיה מחשב שקט מעוצב נחמד על הדרך - למה לא. אשמח לשמוע הצעות. בתודה מראש.
-
- 38 תגובות
- 4.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4600 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 400 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. COD CRTSIS GEARS OF WARS GTA -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 18-20 אינץ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמ…
-
- 2 תגובות
- 537 צפיות
-
-
אהלן אני צריך המלצה למחשב נייד יחסית קל ודק למטרות: סרטים, אופיס, עריכה, גיימינג בסיסי (כלומר כרטיס מסך נורמלי יותר טוב מהintel graphics 3000 השכיח אצל הניידים הדקים.. עד 2 קג , עד 1 אינץ גובה, 13-14 אינץ.. מחיר פחות בעיה.. כמעט קניתי את vaio sa אבל בגלל ביקורות רעות שהמאורר ממש מרעיש. והz series טיפה יקר מדי.. תודה רבה!!
-
- 0 תגובות
- 532 צפיות
-
-
אני רוצה משהו טוב ואיכותי עם חלקים חזקים מאוד שיהיו וישמשו במיוחד בשביל גיימינג אני לא רוצה ציוד היקפי,כי יש לי עכבר מקלדת ורמקולים. תציעו בבקשה מפרטים חזקים בשביל גיימינג.
-
- 8 תגובות
- 965 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 8000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אי אפשר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. MW3 BF3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920-1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפו…
-
- 9 תגובות
- 982 צפיות
-
-
כמה אתם חושבים שאוכל לקבל עבור חלקים אלו: AMD Phenom II X4 955 Black Edition - יש קופסה ואת האביזרים שבאו איתו. 990FXA-UD5 - לוח עם מגן I/O בלבד. 2X GIGABYTE GTX 460 768MB - לאחד מהכרטיסים יש קופסה מקורית עם כל האביזרים שבאו איתו. הכרטיס השני לא מגיע עם אביזרים או קופסה. תודה.
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני מבקש המלצה למחשב נייד שישמש בעיקר עבור העסק,גם ישמש לצפיה בסרטים וקצת לפוטושופ (אולי קצת משחקים קלים). אני משתמש בהרבה תוכנות לניתוחים שונים של האינטרנט (שימוש ממושך בחיבור לאינטרנט). התקציב: 8500 ש"ח (אפשר לחרוג קצת מהתקציב). מאפיינים חשובים: יציאת HDMI כונן Bluray אין צורך ברישיון למערכת הפעלה
-
- 2 תגובות
- 810 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA IV NFS וכדומה -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוני עד גבוהה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות ל…
-
- 12 תגובות
- 909 צפיות
-
-
Intel® HD Graphics 3000 with up to 1.6GB Dynamic Video Memory vs 2nd generation Intel®Core™ i5-2450M 2.50GHz vs AMD Radeon™ HD 6490M graphics with 160 cores + ultra-fast GDDR5 memory האם יש הבדל משמעותי ביניהם?
-
- 2 תגובות
- 709 צפיות
-
-
-
אני מחפש מחשב ללימודים שיוכל להריץ VISUAL STUDIO וכו' ובנוסף לא יהיה מסורבל מדי, תקציב - 4.5k. חייב להיות בו : 13.3 i5 לפחות 4GB RAM יציאת HDMI כונן DVD! (המחשבים של דל באים בלי?) בנוסף עדיפות לדל או לנובו. יש למישהו רעיון? תודה,
-
- 0 תגובות
- 638 צפיות
-