עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by בר שושני,

שלום לכולם, אני מקווה שזה הפורום המתאים. אני מתלבט אם שווה לי להחליף את המעבד ולוח האם שלי ולהשקיע בקניית לוח אם חדש למעבד שונה שנפל לי לידיים. אני עובד היום עם PHENOM IIX4 955 (לא בלאק אדישן, הרגיל), יחד עם כרטיס מסך 7950 של AMD. נפל לי לידיים I5 4440 3.1GHZ, אבל עם לוח אם מעפן (MICRO ATX, חיבור PCI אחד, בלי יציאת DVI או HDMI...). אני תוהה אם כדאי לי, מבחינת עלות-תועלת, להשקיע בלוח אם חדש שיתאים למעבד של אינטל - או שהעלות של לוח אם (ראיתי יד שנייה דרך פלונטר בבערך 400 שקל..) לא שווה את ההפרש בביצועים. יש למישהו המלצה?

• 7 תגובות
    • 772 צפיות
  2. Started by xXx Lid,

אני צריך מפרט לאח שלי דרישות- המטרה העיקרית היא משחקים ואינטרנט הוא משחק בעיקר CS וכאלה משחקי רשת . לא צריך ציוד היקפי ביכלל רק מחשב , צריך כונן DVD , הארד דיסק לא חייב להיות גדול במיוחד כיום הוא מסתדר עם 40 גיגה (כן המחשב שלו מאוד ישן ). תקציב בערך 2500-3000 אפשר אולי טיפה לחרוג (בתנאי שזה מצדיק) אבל רצוי כמה שפחות. תודה רבה

• 7 תגובות
    • 827 צפיות
  3. Started by Inzagi,

הרכבתי את המפרט הבא: מעבד: INTEL CORE 2 QUAD S775 2.5GHz Q9300 : "SLAWE" - BOX ¤1350 כרטיס מסך: TWINTECH PCI-EX 2.0 GeForce 9600GT XT OC EDITION 512MB DDR3 - RETAIL ¤783 דיסק קשיח: WD 320GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD3200AAKS ¤328 צורב DVD: ASUS DVDRW DRW-2014L1T LIGHT SCRIBE - SATA - RETAIL ¤172 זיכרון: G.SKILL 2048MB (1024MBX2) DDR2 800 CL4-4-4-12 - F2-6400CL4D-2GBPK ¤261 כונני דיסקטים: SONY 3.5 FLOPPY DISK DRIVE- BLACK ¤39 מארז: NZXT ALPHA + PP500 PSU ¤463 קרור למעבד: ARCTIC-COOLING FREEZER 7 PRO CPU COOLER FOR INTEL S775 ¤110 הרכבת מחשב: הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות ¤0 מחיר סופי: 3506ש"ח המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il כן אני יודע שעדיף E8400 למשחקים א…

• 7 תגובות
    • 632 צפיות
  4. Started by RF SOS,

מעבד - 1236 AMDPhenomIIX4940BlackEdition לוח - 943 GA-MA790FXT-UD5P זיכרון - 2GB 1333MHZ 144*2 כונן קשיח 541 WD 1TB צורב 158 ASUS DVDRW כרטיס מסך - PALIT HD4870 512MB 256BIT GDDR5 , 968 מארז - TT VX BACH 496 ( המארז הכי יפה שראיתי בחיים !!! ) ספק - TT-W0178 800W 1092 הרכבה מחשב חדש - 74 סה"כ : 5796 ש"ח ! אל תתנו לי מפרטים של אינטל שונא את החברה הזאת אם יש המלצה אחרת רק AMD תודה .

• 7 תגובות
    • 759 צפיות
  5. Started by manuella,

שלום לכם, מישהו יודע מה אורך זמן הסוללה הממוצע של המחשב- HP ProBook 4330s B0W72ES?? אני שוקלת לקנות אותו כי הוא די עונה על הקריטוריונים הדרושים לי, מבחינת משקל וגודל מסך אך אינני יודעת מה אורך חיי הסוללה של מחשב זה. וזה די חשוב לי.. כמו כן, אם יש המלצות למחשבים נוספים עם מפרט דומה לזה בתחום התקציב של 2500-3000 ש"ח, אשמח לשמוע המלצות. (אישית חשבתי גם ה-DELL VOSTRO אבל זה כבר קצת יותר השקעה) תודה מראש!

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. Started by DavidBD,

שלום ברצוני לשדרג את המחשב הקיים שלי, המפרט הוא: מעבד: E6300 זיכרון: 2GB RAM כרטיס מסך: 7600GS דיסק קשיח: WD250GB SATA (אני חושב SATA2) לוח אם: אני לא זוכר את הדגם, אבל משהו מעפן של MSI. ספק כח: גם, משהו ג'נרי מאייבורי. מארז: עם הידית של אייבורי. מה שאני רוצה לשדרג זה: לוח אם, כרטיס מסך, מעבד, ספק כח ולהוסיף עוד 1GB זיכרון. המחשב נועד בעיקר להרצת סימולטורי מטוסים, ככה שאני צריך מעבד חזק (אני חושב שצריך מרובע ליבות), וכרטיס מסך חזק לא פחות, ע"מ לראות את הסימולטור באיכות הגבוהה ביותר שאפשר. חשבתי על זה: מעבד Intel Core 2 Quad Q6700 Box ¤1330 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=IQ6700 לוח אם ASUS P5K PRO ¤676 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=31111 זיכרון C…

• 7 תגובות
    • 651 צפיות
  7. Started by 6600GT,

לפורום שלום, אני מתעניין ברכישת מחשב גיימינג חדש וחזק במיוחד על מנת להריץ את כל המשחקים הקרבים (Call of Duty, Need for speed ועוד). לאחר שפניתי לכמה חברות בשוק על מנת לבצע קניה של מחשב, נתקלתי בחברה בשם Vicktoria pc ( חבר שלי קנה שם מחשב חזק גם למטרת משחקים והוא המליץ לי). באתר החברה יש כמה מערכות מחשב מוכנות לגיימינג ואחרי שעברתי על כולם בחרתי בזו: http://www.vicpc.co.il/ProductDetails.aspx?id=1057 מה דעתכם על המפרט הטכני? דיברתי עם המוכר בחברה וניתן לשנות חלקים מסויימים, האם לדעתכם יש מה לשנות? תודה.

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  8. Started by Salwaby,

לעבודה משרדית בעיקר, משחקים אולי שש-בש לא משו רציני ... תקציב כפי שרשום 2000 ש"ח , קיבלתי הצעת מחיר , איך היא : Processors AMD ATHLON 64BIT 3500 BOX 939PIN VENICE HDD 80GB 8M SATA II 7200 SAMSUNG Memory DDR 512MB 400Mhz CL2.5 TwinMOS Mother Board GIGABYTE AMD 939 GA-K8N51 VGA X300 128M+LAN+RAID CD & DVD DVRW NEC 3550 X 16 +/- DUAL LAYER SILVER Cases & Power Supply CASE SPIDER COLOR 400W+AIR DOOR 20/24 PIN + HANDLE 2076 ש"ח אם אתם חושבים שאני יכול להשיג מפרט יותר טוב במחיר , אז אנא פרטו עליו והוסיפו את שם החנות. תודה.

• 7 תגובות
    • 715 צפיות
  9. 1. מה התקציב? 6K פחות או יותר (לא חייב להשתמש בהכל) פלוס 2K למסך הכל כנראה במזומן 2. מטרות המחשב? משחקים כבדים, קצת סרטים והורדות, מטלב, אינטרנט ואופיס 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? מסך כמו שאמרתי בערך ב2K שהם לא חלק מה6K של המחשב עצמו 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? לא 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד? לא במיוחד 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? לא 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם? לא 9. האם חשוב שקט? עד כמה? לא יותר מידי, פשוט שלא ירעיש מעבר לגבול הסביר 10. האם מתוכנן OC? אם כן - עד כ…

• 7 תגובות
    • 820 צפיות
  10. Started by dosi,

מדובר על מוסיקאי שעובד אינטנסיבית עם התוכנה קיובייס עם המון VSTים . מחובר למחשב כרטיס קול מקצועי FIREFACE 800 RME שמחובר בFIREWIRE. המחשב שלו כרגע , דואל-קור 2.8 + 2 ג'יגה זיכרון , לא עומד בלחץ. כמו כן נחוץ להוריד את גובה הרעש של המארז למינימום האפשרי , מכיוון שהמחשב יושב בחדר ההקלטה עצמו. ובכן , כנראה שזה מה שצריך : מעבד חזק. לוח תואם. 3 ג'יגה זיכרון איכותי (לא רשמתי 4 , כי הבנתי שהXP ממילא לא תומך). מארז+פתרון קירור (אולי מים ?) שיוריד את הרעש כמה שקרוב יותר לאפס. ספק כח איכותי , שיחזיק את המערכת המדוברת.

• 7 תגובות
    • 587 צפיות
  11. Started by Mojo101,

אהלן, אני אשמח לקבל מכם עצות לרכישת מחשב ע"פ הדרישות הבאות בסכום שלא יעלה על 3000 ש"ח (כולל הרכבה והובלה וכל אלה..) אז ככה - מה שחשוב לי זה מכשיר שירוץ טוב ומהר, לא אמור לשמש למשחקים אבל שיהיה כרטיס שיכול להריץ דברים פשוטים (משהו שלא ירד ברמה מה-GFORCE 4). ישמש לאינטרנט, סרטים והמון עבודות בוורד, פוטו שופ ודומיהן. HD 80 ג'יגה, 512 MB זכרון לפחות, אה וצורב DVD (בתקווה שלא יקפיץ את המחיר). מסך 17'' שטוח, לא דק. בכל הסיפור מדפסת מהירה וטובה לא משולבת. אם מישהו יכול לדחוף את כל העסק הזה ב-3000 ש"ח אני אשמח להצעות ואודה מאוד..

• 7 תגובות
    • 910 צפיות
  12. היי, אני מעוניין לקנות מחשב חדש בשבוע/שבועיים הקרובים. המטרה העיקרית של המחשב היא ללימודים, אז רצוי שהוא יהיה יחסית קל ושזמן הסוללה לא יעשה בעיות. בנוסף, אני מעוניין גם לראות מידי פעם סרטים על המחשב ואולי לשחק קצת במשחקים (ברמה בינונית – יכול להריץ ברמה נורמאלית משחקים יחסית חדשים). * מטרות המחשב - לימודים בעיקר, אך גם צפייה בסרטים באיכות טובה ומשחקים ברמה בינונית. * גודל המסך - משהו כמו 15". בנוסף, אני חושב שלשם נוחות של עבודה אז עדיף לי ציפוי מט, תקנו אותי אם אני טועה. * רזולוציית המסך - משהו שיהיה נוח ללימודים ולצפייה בסרטים באיכות HD. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט - לא משהו מיוחד. * משקל רצוי - שיהיה נוח, הייתי אומר משהו כמו 2.5KG. * זמן סוללה - משהו שיספיק ליום לימודי…

• 7 תגובות
    • 2.1k צפיות
  13. למי שלא הבין לא צריך כוננן ולא צריך מסך וגם לא ציוד הקפי המפרט בשביל משחקים רשת אני לא מתכוון לעשות oc

• 7 תגובות
    • 816 צפיות
  14. שלום לכולם אני רוצה לקנות מחשב חדש לשימוש משחקי מחשב בעיקר ומדיה סנטר של ויסטה, ואני לא ממש מעודכן בחידושים שיש היום. זה המפרט שקיבלתי באחת החנויות היום , בבקשה תגידו לי הצעות או רעיונות שלכם: 1) intel core2 quad 2.66 ghz 6mb q9400 box cpu 2)asus p5q p45 ddr2 atx motherboard for intel 3) gigabyte readeon 4870 512 mb/256bit DDR5 retail pc 4) (ocz ocz2rpr8004gk 4-4-4-15 (2*2048 5) seagate 500 gb st3500320as 32mb s-ata 2 hdd 6) asus drw 2014blt*20 black/white lightscribe s-a 7) arctic cooling freezer xtreme (775/939/am2/754 8)ocz ocz500sxs 500 ww power supply 9) 22 samsung syncmaster 2253bw (2ms) wide DVI LCD 10) computer lntegration +win for testing only 11) COOLERMASTER C…

• 7 תגובות
    • 763 צפיות
  15. Started by greencorn,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000 ש"ח - ומעדיפה לחסוך אם יש אפשרות. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? Autocad 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? מעדיפה שקט אם יש לזה משמעות במחשב ניידו 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? סביב 2 ק"ג 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה …

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. Started by most,

יש לי אופציה למכור למכר כמה יהיה מחיר הוגן ?? להלן המפרט: מעבד Athlon II X4 635 לוח אם GA-MA790X-UD3P 6GB זכרון דיסק קשיח 1TB של סמסונגג ספק של Chieftec 550W מארז Chieftec Mesh צורב כ. מסך ati 6580

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. היי 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 10,000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים, כללי 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך 2K 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב אבל לא בעדיפות עליונה 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אין העדפות 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך…

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. Started by JinKazama,

יש לי מעבד של אינטל CORE 2 אם 1.86 GHZ דיסק קשיח של 160GB כונן פשוט כזה DVD 1 GB של RAM כרטיס GEFORCE 7300 GT 256MB ואני לא יודע איזה עוד פרטים יש לציין , אבל אני רוצה למכור את המחשב , ולקנות אחד חדש ויותר טוב רציתי שתגידו לי מה עוד יש לציין , ואיך לבדוק מה יש לי , וכמה אני יוכל למכור את זה . תודה רבה וגם רציתי שתרכיבו לי מעבד שהוא +- 2000-3000 שקל ממה שאני יקבל על מה שאני ימכור

• 7 תגובות
    • 636 צפיות
  19. (רק 2GB או 4GB). לפי כל מה שמצאתי באינטרנט, זה לא נכון. האם זו רמת הידע הטכני במור לוי?

• 7 תגובות
    • 718 צפיות
  20. Started by guuner,

היי הדגם הוא Lenovo IdeaPad G510 אני מעוניין לקנות אותו ממישהו,לדעתי הוא דורש מחיר גבוה. I5 4200M 500GB 4GB RAM Intel HD Graphics 4600 יש אחריות לעוד שנה. דעתכם?

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. אהלן, אני סטודנט להנדסה בשנה הראשונה בשנקר. חוזר הביתה כל יום. אני צריך מחשב חדש ללימודים ומתלבט בין נייד לנייח, בתכלס ממה שאני מבין עד עכשיו מהלך הרוח כמעט ואין שימוש בנייד בלימודים. ישנה אופציה לקנות נייד ולחבר למסך חיצוני אבל אני לא יודע עד כמה זה פרקטי, כי כנראה 90 אחוז מהזמן אני משתמש במחשב בבית. רציתי לשמוע דעות נוספות, אולי מסטודנטים שעשו תואר בהנדסה האם יש שימוש למחשב נייד שמצדיק רכישה ומה כדאי לרכוש. תודה רבה לעוזרים.

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. Started by orel.z,

שלום לכולם. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3,600 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל את כל התקציב. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אין אפשרות. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, משחקים, עריכת סרטים (משהו די נדיר לא עיסוק יום יומי, מתעסק גם בתוכנות די קלות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל משחק מהקל לכבד אין משהו ספציפי. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). קונה מסך ח…

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 4400 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 שקל גג 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים כבדים סרטים ושירים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). לא הבנתי את זה אבל מחשב למשחקים ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 1920X1080 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? black ops ,crysis,gta iv bad company 2 כל המשחקים שיצאו * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכו…

• 7 תגובות
    • 859 צפיות
  24. Started by Mr. Durden,

שלום, יש לי נייד asus 1215b e350 עם מעבד שתי ליבות 1.6GHz ו-2 גיגה זכרון DDR3. לאחרונה המחשב התחיל לעבוד ממש לאט, אם זה העתקת קבצים שנמשכת זמן רב לעומת הזמן שהיה לוקח / עליית המערכת ארוכה / צפיה בסרטים - הסרטים עובדים אבל יש delay מעצבן לאורך כל הסרט. חשבתי לשדרג את הזכרון ל-4 גיגה. האם לדעתכם השדרוג ישפר את מהירות העבודה בצורה משמעותית או שישנן דרכים נוספות לשפר את המהירות? תודה

• 7 תגובות
    • 8k צפיות
  25. שלום כולם, אני מעוניין לשדרג את המחשב שלי. עיקר השימוש לי הוא עריכת וידאו בAVID, אפטר אפקטס ואני מעוניין להתחיל ללמוד אנימציה 3D. אני לא עורך וידאו ועיקר השימוש לי בAVID הוא רינדור לכן, אני לא מתכוון להשקיע בכרטיס גרפי ייעודי לעריכה. אני לא יודע אם זה רלוונטי, אבל חלק מהעבודה שלי הוא עם דיסקים חיצונים המחוברים בESATA או בUSB3. חשבתי לשדרג את המעבד ואת הדיסק עליו יושבת מערכת ההפעלה לדיסק SSD. התקציב שלי הוא עד 2000 ש"ח. המפרט הנוכחי שלי הוא: מעבד [table][tr][td]AMD Athlon 2 X4 630 2.8Ghz Quad Core AM3 Tray לוח אם [table][tr][td]Gigabyte MA-770TA-UD3 AMD770 CHIPSET זכרון [table][tr][td]Transcend 2GB DDR3 1333Mhz Core I3 I5 I7 (שניים) כרטיס מסך [table][tr][td]Sapphire ATI Ra…

• 7 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים