ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,364 דיונים בפורום זה
-
שלום אני רוצה לקנות נייד חדש ללא מערכת הפעלה ולהתקין עליו לבד ווינדוס 7 , שהתקשרתי לחנות אמרו לי שאי אפשר להתקין עליו ווינדוס 7 אלה רק 8 או 8.1 אמרו לי שתהיה בעיה של דרייברים ,ושאי אפשר להתקין על שום נייד חדש מערכת ווינדוס 7 אלה רק 8 או 8.1 זה נכון , אמיתי ????
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני זקוק למפרט חזק לשימושי 2D בלבד של Autocad, במקביל המחשב ישמש לצרכים אישיים ומדיה (הרבה טאבים פתוחים וכו'). לפי מיטב הבנתי, אין צורך בכרטיס מסך יעודי שכן מדובר ב2D בלבד, האם אני צודק? בנוסף, עד כמה SSD ישפר ביצועים? האם זה יהיה מורגש? במידה וכן, איך אדע מה הנפח הדרוש לי? (חוץ ממערכת ההפעלה, האם גם התוכנות עצמן צריכות לשבת על הSSD?) 1. מה התקציב המקסימאלי? עד 4K ללא SSD, עד 5K עם SSD 2. מה שימושי המחשב Autocad ב2D בלבד, שימוש משרדי, מדיה, אינטרנט. לא למשחקים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי - לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? - לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? - 6 -המחשב יהיה דלוק כל הזמן בחדר שינה. 6. האם מתוכנן אוב…
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, עיינתי בעמוד המפרטים המומלצים, אך מפרטי ה-HTPC-ים שם עודכנו לאחרונה ב-11/2013. אשמח לקבל המלצות עדכניות למחשב מדיה סלוני זול יחסית, לא החזק או החדיש ביותר, שיתן תמורה טובה למחירו ויעשה את העבודה. תודה מראש. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2,500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא... 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב ישמש כמדיה סנטר: יחובר באופן קבוע למסך LED וישמש לצפייה בתכני HD ובודיאו STREAMING, האזנה למוזיקה, גלישה באינטרנט. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. מקלדת ועכבר אלחו…
-
- 7 תגובות
- 731 צפיות
-
-
מנסה להרכיב מפרט מחשב שפוי ( אבל לא מקרטע! ) - לבן של אחי. ההגדרה היא " לשחק BF4 ....בצורה מצויינת מראש אני יודע שאני לא מבין כאן כמו התותחים. פעם הבנתי יותר....ולמדתי להשתדל לקנות 95% ...ולא 300% שתכלס...לא ממש ניתן להבחין בהבדל שובר שווין. בננקודה מסויימת התקציב הוא לא ביחס לנייארי לחוויה....אני מנסה למצוא את הנקודה הזו הנה השאלון = אחריו המפרט שהרכבתי 1. מה התקציב המקסימאלי? 3800 - 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כן ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בעיקר (+ אינטרנט אופיס ) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ו…
-
- 7 תגובות
- 865 צפיות
-
-
שלום לכולם אני מחפש עבורי מחשב לצרכים משרדיים בלבד לאהלן הפירוט : 1. מה התקציב המקסימאלי?1000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?עבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). חשבשבת,ריווחית,תוכנות עבור שכר ודוחות. כמות השימוש בתוכנות הללו הוא כבד ועבור פרנסה. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהו…
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מטרות המחשב- סטודנט (אופיס, אינטרנט וקצת סרטים- לא משהו מטורף) * מסך- 13.3 * רזולוציית המסך -סטנדרטי, * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט- עדיף ללא מסך מגע * משקל רצוי- עד 1.8-2 ק״ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך- אני מעריך שכשלוש שעות יספיקו * האם יש צורך ביציאות מיוחדות- לא * Bluetooth- סטנדרטי כבר לא? * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח- 500 GB * כונן אופטי-לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית -לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית- לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה-לא. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי- לנובו, דל, אפשר גם משהו אחר- רק ללא קשר לסרב-פרו בבקשה. * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם- מעבד I3 מסדרה M או i5 מסדרה U, רצוי מחשב עם דרייברים ותמיכה מלאה בווינדוס 7 עדיפות לאחר…
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים כבדים, צפיה בסרטים . * גודל המסך? 15.6 * רזולוציית המסך? לא מבין בזה מה שנראה לכם לנכון ( אני מחפש משהו איכותי מאוד הבנתי ש IPS נחשב לאיכותי ) * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מקלדת מוארת שתהיה מוארת ואיכותית ונוחה יחד עם העכבר גם כן . * משקל רצוי? אין חשיבות . * האם נדרש זמן סוללה ארוך? סוללה חזקה ושקטה ואמינה לגבי טווחים של זמן כראות עינכם . * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? כמה שיותר שבמידה ואני יהיה זקוק לא יחסר . * Bluetooth? לא מתנגד . * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? העדפה לכונן 250GB SSD מהיר ! במידה ולא ניתן אז 1T 7200 RPM * כונן אופטי? צורב DVD * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת …
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש לפטופ בסביבות ה2500 שקל. שירוץ טוב. שיהיה קל כמה שאפשר . אין צורך בCD. שיהיה לעבדוה.. אינטרנט וורד וכו'. הוא ירכש באילת אז עדיף חנות משם. תודה!
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
האם זה המחשב הכדאי? אני יגדיר את השימושים ואת מה שחשוב לי במחשב: 1.מעבד אינטל I5. 2.זכרון של 4 גיגה מינמום. 3.חיי סוללה ארוכים. 4.אמינות ובקורות טובות על המחשב. 5.מסך מט. 6.גודל מסך 11.6-12 אינץ בלבד. מה ההמלצה הכי כדאית בטווח מחירים זה של עד 800 דולר? בינתיים הציעו לי ב 2 חנויות את המחשב הזה שציינתי לעיל.האם יש אלטרנטיבה יותר טובה?
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך אז עד 3400 ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים כמו Witcher 2, Witcher 3, tera online, Dark Souls 2, Devil May Cry, Crysis 3, ורוב המשחקים החדשים שיוצאים. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). גודל מסך 21 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גב…
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום אנשים, יש ברשותי מחשב גיימינג מזדקן שמבוסס על: מעבד: AMD Phenom 2 955 לוח אם: Gigabyte GA-770TA UD3 כרטיס מסך: AMD HD5850 זיכרון: 4GB ADATA 1600Mhz רציתי להחיות מעט את המחשב כדי שיריץ את בטלפילד 3 ו-4 בצורה טובה (אפילו טובה מאוד!). שקלתי לשדרג את הכרטיס מסך ואולי להוסיף עוד 4 ג'יגה זיכרון. האם ניתן לשדרג את המחשב הזה או שהוא כבר מיושן מדי?? אם אחליף כרטיס מסך, המעבד עלול להוות צוואר בקבוק? בכל מקרה, הייתי מעוניין להקצות לשדרוג משהו כמו 700 ש"ח. תודה אנשים!
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
בכמה בערך אני יכול למכור לפטופ i7 2630, עם 8g ראם ובנוסף כונן ssd של 180g? ללא אחריות בגלל השדרוג לssd אבל עם ביטוח חיצוני לעוד 10 חודש. מבחינה קוסמטית הוא ממש לא נראה חדש אבל לרוב פשוט מחברים אותו למסך ומשתמשים במקלדת ועכבר חיצוניים. שמור עם ביצועים נהדרים... סחב לי הנדסת תוכנה בי״ג-ד ושימושים אחרים בלי לעצור לחשוב מטען כחדש וסוללה שמורה טוב שהתרגלה למחזורים של פריקה וטעינה מלאים.
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום רב, אני מעוניין להרכיב מפרט לתחנת עריכת וידאו בתוכנת פרמייר CS6 (אולי CC בהמשך). הסרטים הנערכים הם FHD בפורמט AVCHD (מדובר בעריכה תדירה אבל לא לצרכי פרנסה). כמו כן, אותו מחשב אמור לשמש גם לאחסון התוצרים ותכנים אחרים (וכן כ- HTPC). כרגע יש לי 13TB על 6 דיסקים שאולי אצמצם לארבעה, ואני רוצה להוסיף גם SSD שכרגע לא קיים ועוד דיסק 4TB. אני מבין שרוב הלוחות והספקים תומכים בעד 6 דיסקים, ולמרות שזה מספיק לי כרגע הייתי שמח ללוח עם יותר מחברי SATA (לגידול עתידי) וספק שתומך בכך. כמובן שאני צריך גם מארז שיכול להכיל את כל הדיסקים ולקרר כיאות (הדיסקים ב- NAS הם ירוקים). המחשב לא ישמש למשחקים, ואין כוונה להפעיל OC. עם זאת, יתכן שארצה שחלק מהדיסקים (רק החומר הקריטי) יהיו במערך RAID …
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי, בניתי את המפרט לבד, רק רציתי לדעת האם בנוי נכון מבחינה טכנית (כל החלקים ניכנסים למארז....)? הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים מעבדים - Intel Socket LGA1150 BX80646I34160 - Intel - i3-4160 Dual core CPU - LGA1150 - 3.6 GHz - 3MB cache - 22nm - 54W TDP - Integrated HD Graphics 4400... כמות: - 1 - 564/553 ₪ לוחות אם - Mini ITX B85M-ITX - ASRock - Socket LGA1150 CPU (Haswell, Broadwell) support - Intel B85 chipset - Dual channel DDR3 up to 1600 M... כמות: - 1 - 399/391 ₪ זכרונות - DDR3 - לנייח 0514-012TB0 - Zeppelin - 8GB DDR3 PC3-12800 - CL11 - DDR3-1600 - 1.5V... כמות: - 1 - 329/322 ₪ דיסקים קשיחים ו SSD - SS…
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח לקבל חוות דעת על מפרט. יש לי כרגע שלושה כרטיסי מסך Sapphire R9 280x toxic וספק כוח של 750W. אני מעוניין לבנות מערכת בעיקר בשביל משחקים והייתי מעוניין לדעת האם כדאי להשתמש באחד, שניים או שלושה מהכרטיסים שיש לי (באופן אישי התכוונתי לשים שני כרטיסים במחשב). את שאר החלקים עליי לקנות וזה המפרט שחשבתי עליו: מעבד: חודש הבא יוצא לשוק Core i7 5930K. האם שווה לחכות (או בכלל יש טעם לקנות) לו? אופציה אחרת היא ללכת על Core i5 4790K שזמין כרגע. לוח אם: Asus Z97-A LGA1150, Intel Z97, DDR3 1600, 3xPCI-E, VGA, DVI, HDMI, DP זיכרון: G.Skill RipJaws-X 16GB Kit (8GBx2) DDR3 1600Mhz CL10 F3-12800CL10D-16GBXL זיכרון קשיח: כונן קשיח Sandisk SSD Extreme II …
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
טוב אז אני לא אחפור יותר מידי בדרישות למחשב: אני צריך מחשב 13.3" לצורכי לימודים (אינטרנט, אופיס) ושימוש ביתי קל (אינטרנט, סרטים וכו'), רוצה שיהיה קל, וחשוב לי אחריות טובה כמו של DELL/LENOVO.. אלו הדגמים שאני מתלבט ביניהם: הדגמים שאני מתלבט ביניהם: 1. Dell Latitude 3330 http://www.megabuy.co.il/product/%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91-%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%93-dell-latitude-3330-lt-rd33-7083-%D7%93%D7%9C?aff=Zap 2. Dell Vostro 3360 http://www.megabuy.co.il/product/dell-vostro-3360-vm-rd33-6938-%D7%9C%D7%9C%D7%90-%D7%9E%D7%A2%D7%A8%D7%9B%D7%AA-%D7%94%D7%A4%D7%A2%D7%9C%D7%94?aff=Zap 3. Lenovo ThinkPad Edge E330 http://www.megabuy.co.il/product/%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91-%D7%A0%D7…
-
- 7 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
לקחנו לסיבוב את אחד הניידים המפלצתיים שיש - מחשב נייד לגיימרים ממשפחת Republic of Gamers של אסוס לכתבה: http://hwzone.co.il/hardwarereviewsnotebooksasus_g750jh_rog_gaming_notebook_2014/
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
מה קורה? (: חבר עזר לי לבנות את המפרט הזה ורציתי לדעת אם הוא טוב. כל הצעה למפרט אחר יתקבלו בברכה. *יש לי מסך, מקלדת, עכבר וכונן DVD מהמחשב הקודם. 1. מה התקציב המקסימאלי? חשבתי על תקציב של עד 4000 שקל אבל אפשר לחרוג ב1000 שקל +- אם זה באמת ישפר משמעותית את המחשב. האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אני סטודנט אז לנצל את כל התקציב ולחסוך כמה שאפשר בחריגה. 2. מה שימושי המחשב? משחקים כמו דיאבלו, סטארקראפט, פיפא ומשחקי אסטרטגיה שיצאו בעתיד. עריכה גרפית קלה קצת פוטושופ פה ושם לא משהו רציני ועבודה משרדית ללימודים. שיהיה תומך בתכני HD ואם יש אפשרות אז שגם שיריץ תכנים בתלת מימד. אני חושב על אופציה לקנות מסך מחשב\טלוויזיה 3D ולראות תכנים דרך המחשב (אם זה אפשרי). …
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום יש לי מחשב מסוג asus n550jk חדש עכשיו בגלל שהוא מסך טאצ' ואני משתמש בזה לא מעט ולא רוצה לשרוט וכו אני רוצה משטח הגנה עכשיו מצאתי כמה בebay אשמח להמלצה מה הכי טוב http://www.ebay.com/itm/261377585682 http://www.ebay.com/itm/251403011906 http://www.ebay.com/itm/261353668737 http://www.ebay.com/itm/261327965208
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח. אי אפשר לחרוג מהתקציב. אשמח לחסוך כמה שאפשר 2. מה שימושי המחשב? בעיקר עבודה משרדית וסרטים, לפעמים אני משחק בleague of legend. 3. האם יש צורך בציוד הקפי? אני צריך גם מסך מחשב למרות שזה לא כלול בתקציב. אשמח להצעות 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אני חושב שכרטיס מסך לא צריך - פתוח להצעות 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 5~6. המחשב יהיה בחדר אבל הוא יהיה כבוי רוב הזמן בלילה. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? העדפה ל Windows 7. 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.…
-
- 7 תגובות
- 2k צפיות
-
-
חברים יקרים , מחפש מחשב קטן , ממש קטן , להזרמת וידאו בטלויזה . חשבתי על מחשבי ה NUC למיניהם , ראיתי את הדגם 54250WYK שכולל גם כרטיס רשת אלחוטי (חשוב לי לוודא שזה אכן כך) ובתוספת זיכרון ודיסק קשיח לא יחרוג את התקציב שעומד על 2500 שקל. http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=BOXD54250WYKH-4-500&cart=140856260527292311〈=heb מלאיתי גם את השאלון ליתר בטחון , אשמח לשמוע את חברי המלומדים האים זה הפתרון האידאלי או שיש אפשריות אחרון (זולות יותר ?). תודה מראש, דרור. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כן ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 10 % 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? הזרמ…
-
- 7 תגובות
- 992 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300-+ 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות + גראפיקה 2D/3D א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Visual studio , photoshop , Maya 3D– כבד 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. יש צורך במסך גדול יחסית ~22inch 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אין 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 5-6 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בי…
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום כולם! אני מחפש מחשב קטן וקל משקל כמחשב שני דרישות: קטן קל מטען קל / המון שעות עבודה סגנון עבודה: מסמכים , חיבור מתמיד לWIFI, מדייה (כמובן) , תכנות חישוב כמו MiniTab / Jump עד 13' עלות: עד 2000 ש'ח חשבתי על: Asus X200CA-CT120H שהוא בראש מעינותיי בגלל המעבד. בנוסף חשבתי על הטרנספורמר T100 בגלל המשקל ההזוי שלו, אבל המעבד כנראה שלא יספק אותי בכלל. לא מצאתי הרבה על ה X200 כאן בפורום לכן אני מעלה את הנושא בשביל לקבל יותר חוות דעת. תודה רבה.
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני מחפש המלצה ללפטופ לידידה שמתחילה ללמוד עיצוב. מצ"ב הדרישות כפי שהמוסד בו היא תלמד מבקש. לפי דעתי עדיף מסך IPS לא? הלפטופ היחיד שמצאתי עם מסך IPS הוא ASUS N550JV, הוא עומד בכל התנאים למעט הבטריה המאוד חלשה שלו (3 וחצי שעות לעומת דרישה של 7 שעות) התקציב הוא 5000 ש"ח (אפשר לזלוג עד 5500). יש המלצות אחרות?
-
- 7 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
סה"כ עלות המחשב ב KSP 3840 ש"ח... צורכי המחשב הוא גלישה עם הרבה טאבים, סרטים, מוזיקה ומשחקים (כמו FIFA15,GTA וכאלה).... מה דעתכם? האם יש משהו מיותר/חסר? בבקשה אשמח לטיפים לפני הרכישה
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-