עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by avivkah,

שלום, המחשב שלי מת, ואני זקוק למחשב חדש, ויצא לי לראות מפרטים באינטרנט, והבנתי שאין לי הרבה מושג. ככה, התקציב שלי הוא סביב 1800 ש"ח אני יכול להתפשר קצת אבל לא יותר מידיי. אני רוצה מסך של 15.6'', דיסק של 500GB, רצוי כמה שיותר קל אני לא זקוק למערכת הפעלה. השימושים שלי הם בעיקר משרדיים, אינטרנט, לפעמים אני מעבד קצת תמונות בפוטושופ, ומפתח סימולציות במטלב, אבל את ההרצות אני אערוך על מחשב חזק. עד כמה שאני זוכר, המחשב הישן שלי עליו השלום, היה עם מעבד של I3, הזכרונות שלו טובים, ואני מתכוון להכניס את הזכרונות האלו למחשב החדש, (מדובר על כרטיס זיכרון של 4GB, DDR3) ראיתי מספר מחשבים, ויש לי כמה שאלות, 1. מה ההבדלים בין המעבדים מבחינת חוזק ומהירות עבודה, ראיתי שיש מעבדים שעובדים…

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. Started by alon shilo,

1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? kbmk ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה באינטרנט, אופיס, תיכנות בויז'ואל סטודיו,מעט משחקים,עריכת תמונות בלייטרום ובפוטושופ,האזנה למוסיקה וצפייה בסרטים (כולל 4k) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לייטרום , פוטושופ, ויז'ואל סטודיו, וכלים תכנותיים נוספים (wireshark, python) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. …

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. אני צריך המלצות לניידים עד 3000 שקל הכי חזקים שאני יכול לקנות במחיר הזה ! שיהיה מעבד הכי חזק שיכול להיות במחיר הזה זיכרון עד 4 גיגה מינימום וכרטיס מסך מהחזקים במחיר הזה איזה נייד יש לו קומבינה טובה מהכל במחיר כזה?

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by davidpo,

מעבד: Intel Core i7-920 גוף קירור למעבד: Thermalright IFX-14 775 + Silent 120mm fan לוח אם: Gigabyte GA-EX58-Extreme זיכרון פנימי: CORSAIR TRIPLE CHANNEL 6144MB (2048MBX3) DDR3 1600 XMS3 CL 8-8-8-24 : TR3X6G1600C8 דיסק קשיח: Seagate ST31500341AS 3.5" 1500GB SATA2 32MB 7200 צורב: LG GSA-GH22L X22 IDE DVD כרטיס מסך: TwinTech nVIDIA GeForce GTX 260 896MB (216) DDR3 PCIe כרטיס רשת: Onboard - מובנה על הלוח אם מארז: Antec Twelve Hundred Black Steel ATX Full Tower ספק כח: Corsair HX750W אל פסק: ADVICE PRPC1050 מקלדת+עכבר: GIGABYTE GK-KM6000 רמקולים: Logitech S220 המחשב עולה כ8500 ש"ח! אתם חושבים שיש משהו שעדיף לשפר?, אני מוכן להשקיע עליו עד עוד כ1500 ש"ח!

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by baruchnoler,

שלום לכולם!! הייתי רוצה להפוך את המחשב הישן שלי למחשב שיוכל להריץ משחקים. כרגע המפרט שלי הוא: לוח אם: M810D מעבד: AMD DURON 1300 MHZ כ. מסך: מובנה בלוח האם זכרון: 2 כרטיסי DDR 256MB דיסק קשיח: 80GB 7200 ATA 133 8M מארז: ATX P4 + 2 FANS את שאר הרכיבים לא כתבתי כי נראה לי שזה פחות רלוונטי...אבל אם צריך עוד מידע תשאלו. יש גם ספק כח. חשבתי להחליף את המעבד, לוח האם, הזכרון, וכמובן לקנות כרטיס מסך. האם כדאי להחליף רק את הרכיבים האלה? האם אפשר להחליף למערכת מבוססת INTEL והאם זה כדאי? התקציב הוא סביבות ה2500 ש"ח תודה!

• 26 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. הרכבתי מפרט למחשב שמיועד לאינטרנט, אופיס וקימפול של C++ ו- JAVA. אולי משחקים, אבל לא 3D. שינויים ושיפורים יתקבלו בברכה. אגב, לקחתי Segate בגלל ה- NCQ. זה רלוונטי רק לחיבור SATA II (שאין לי בלוח) או שזה טוב גם ככה? [attachment deleted by admin]

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by nadabometal,

שלום חברים, אני לא יודע אם זה המקום לשאול את השאלה (במידה וכן תגידו לי ואני אעביר למקום המתאים). אני מעוניין לקנות מחשב גם למטרות משחקים ב4000 שח. האם במחיר הזה מחשב יכול להריץ משחקים באיכות של PS4 וגם מבחינת מבחן הזמן (בעוד 3 שנים משחקים שיצאו ל PS4 ויעבדו איתו, האם גם יעבדו באותו המחשב המדובר אחרי 3 שנים?) בנוסף האם כל המשחקים שקונים לPS4 משחקים באיכות אולטרא או שהPS4 מתאים את עצמו לכל משחק? תודה

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. היי, אשמח לעזרה. אני גר בחו"ל (אירופה) ומצאתי מחשב באמזון עם מפרט שנשמע לי טוב מדי ביחס למחיר (1700 יורו, או כ6.8K שקלים). יש לי ידע די בסיסי במחשבים (אני מבין מה כל רכיב עושה, אבל לא יודע נניח איזה לוח אם מתאים לשאר הרכיבים), ואשמח להבין האם זאת עסקה טובה ואם לא למה. הייעוד של המחשב הוא נטו גיימינג, כאשר אני רוצה להריץ גם משחקים שמקשים על המעבד (HOI4 EU4) וגם משחקים שדורשים כרטיס גרפי טוב. המפרט הוא בגדול פרה-בילט - אפשר לשנות מעבד, כרטיס גרפי, זיכרון ראם, וזיכרון רגיל, אבל לא את שאר הרכיבים. החבילה מגיעה גם עם ציוד היקפי שאני צריך, אז זה יתרון. מעבר לזה לא מתוכנן אובר-קלוקינג ולא צריך לשמור על אופק שדרוג. אשמח לכל חוות דעת, במיוחד אם אתם רואים נורות אזהרה במפרט ה…

9. מסך- 15.6 אפשר לרדת עד 15.4 המחשב ישמש לאינטרנט אופיס קצת ומידי פעם סרטים אז צריך שיהיה לפחות חיבור vga אם אפשר עם hdmi עוד יותר טוב וזהו אין ביקוש מיוחד תודה רבה עמית

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. הי, בבקשה המלצתכם. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש' א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?750 ש' 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה ועבודה משרדית, עבור סטודנטית. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 12''-13'' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?נמוכות 3. האם יש צורך בציו…

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. שלום, אני מעוניין לקבל המלצות ועצות לקניית מחשב חדש. מחפש מחשב שולחני חזק לשימוש ביתי. שימושים: צפייה בקבצי מדיה וב – BD / DVD. רוצה מחשב שיכול לנגן וידאו 4K בלי להתאמץ. גלישה באינטרנט. תוכנות משרדיות. גיימיניג זה לא השימוש העיקרי במחשב. יחד עם זאת, כשכבר כן יוצא לשחק, רוצה שהמחשב יהיה מסוגל לתת חוויית משחקיות חלקה במשחקים כמו Portal2, Starcraft2, Fallout4 על הגדרות גבוהות. אני מחפש מחשב חזק עם רכיבים איכותיים שיוכל לתפקד בצורה טובה למשך שנים קדימה. המחשב הנוכחי שלי נרכש ב- 2010, תיפקד יפה במשך 6 שנים אבל עכשיו מגיע לסוף דרכו. אני לא מעוניין לשדרג רכיבים בודדים כל שנה. רוצה סוס עבודה שיחזיק תקופה מכוב…

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by revisam_d,

שלום, מחפשת מפרט למחשב לעבודה בעיצוב גרפי בשימוש ביתי, תוכנות פוטושופ ואילוסטרטור. מרכיבים בסיסיים שאני כבר די סגורה עליהם הם: כמות זכרון - 4GB. מסך - 23-24 אינץ' עם פאנל מתאים לגרפיקה, ראיתי המלצות על Dell U2311, מה דעתכם? HDD - שניים, כל אחד לא יותר מ-500GB. כמו שניתן לראות, הכוונה לבנות מערכת "רגועה" למדי בתקציב נמוך יחסית, אבל שהעבודה איתה חלקה ולא נתקעת עם התוכנות שציינתי. ברור לי שהמערכת צריכה לכלול גם כרטיס מסך ברמה בינונית ומעלה. חשוב לי גם שרמת הקרינה הנפלטת מהמערכת תהיה נמוכה ככל שניתן. בתודה מראש, מאיה.

13. שלום לכולם, יש ברשותי מחשב גיימינג בן 3 שנים שלרוב שימש לצפייה בסרטים וגלישה באינטרנט עם מעט מאוד שעות משחק, אני חושב למכור אותו כקומפלט ואין לי מושג מה השווי שלו נכון להיום. אם יש אפשרות שמישהו יעריך את השווי אודה לו מאוד!! להלן המפרט: QuadCore Intel Core i7-6700K, 4033 MHz מעבד arctic freezer xtreme rev. 2 קירור למעבד Asus Z170 Pro Gaming (3 PCI-E x1, 3 PCI-E x16, 1 M.2, 4 DDR4 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN לוח אם Kingston HyperX 8GB RAM 2400mhz DDR4 x2 זיכרון Gigabyte 1070 GTX G1 gaming 8GB כרטיס מסך Samsung SSD 850 EVO 250GB (250 GB, SATA-III דיסק קשיח WESTERN DIGITAL WD10EZEX-00WN4A0 (1 TB, 7200 RPM, SATA-III דיסק קשיח Optiarc DVD RW AD-7200S כונן …

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. שלום רב, סבא שלי מעוניין להיפטר מהמחשב השולחני הישן שלו ולהחליפו במחשב נייד (ותוך כדי גם לחסוך מקום). * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס) * גודל המסך? רצוי 15 או 16 אינץ' * משקל רצוי? לא יותר מ-3 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא עקרוני, יהיה מחובר לספק ברוב המוחלט של הזמן * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? יש יתרון ל-HDMI (שאפשר יהיה לחבר את המחשב לטלוויזיה או מקרן HD), אבל אפשר להתפשר על VGA פשוט אם המחשב יענה על שאר הדרישות. * בלוטות? לא עקרוני * גודל מינימלי של כונן קשיח? 250 ג'יגה * צורב DVD? כן, חובה * האם נדרשת אחריות בינלאומית? עדיף מחשב מהארץ, אבל לא נראה לי שזה ישנה לו להזמין מחו"ל כל עוד השירות (אם יצטרך כזה) כן …

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. Started by nitro_6,

ראיתי שעוד כמה אנשים ביקשו את זה, אבל לא מצאתי שם את מקומי בעיקר למשחק BF3 ועוד אחרים מפרט נוכחי: לוח אם: intel dp55wg מעבד:intel core i5 750 @ 2.67GHz זיכרון:kingston 4GB 2x2GB DDR3 1333 מסך: dell 2209wa רזולוציה:1680x1050 ספק כוח:550watt לא יודע איזה חברה כרטיס מסך: ati redeon 5770 1024MB חשבתי להחליף כרטיס מסך, או להוסיף עוד אחד, דעתכם? לקחת כונן SSD, זה כדאי, ועל מה אתם ממליצים? אולי להוסיף זיכרון ואיזשהו קירור למעבד תקציב: 3000 אפשר לחרוג, למטה או למעלה כל עוד זה ייתן תמורה לביצועים. תודה מראש

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. אהלן לכולם! הגיע הזמן לשתדרג, אני חושב. אפרט ע"פ הסעיפים: 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כולו ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-300, במידה והשיפור בביצועים מצדיק זאת. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3, Deus Ex 3, Mx Payne.Would prefer to future-proof the rig in terms of games, if at all possible. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחוב…

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. אשמח לקבל את חוות דעתכם על שני המחשבים הנ"ל, בתקווה להבין את ההבדלים העיקריים ביניהם... ומבחינת רכישה לצורך עבודות ולימודים לסטודנט מה יהיה השיקול הנכון, בתחום השקעה של2450 ש"ח מקסימום... אם יש לכם הצעות אחרות זה יהיה גם מעולה... בעיקרון הצורך העיקרי הוא לימודים, אבל יהיה שימוש גם במשחקים קלים אולי, ובצפייה בסרטים...

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. שלום חברי הפורום אני מחפש מחשב לחבר סטודנט גודל מסך 15/14 השימושים שלו הם ללימודים (עבודה משרדית), מעט פוטושופ/פריהנד. הוא מעוניין שלמחשב תהיה יציאת HDMI אם אפשר שיהיה כמה שיותר קל (אני מודע שהתקציב נמוך יחסית) אם אפשר ונכנס בתקציב אז גם מערכת הפעלה ניתן לחרוג עד 500 ש"ח בערך תודה חברים

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. Started by shovel_xxx,

חבר שלי קונה מחשב חדש אז אתם יכולים להמליץ לי על מפרט! אני עכשיו רק מנסה לבנות לו משהו כשאני יבנה משהו אני יעלה לפה .. תקציב סביבות ה 4.5 אלף בלי ציוד הקיפי ( מסך רמקולים עכבר... ) גם בלי כוננים / צורבים DVD CD וכו רק כ.מסך משהו ככה ב 1000 ש"ח וכשיצא ה DX10 הוא יקנה משהו טוב יותר.. ( משהו כמו ה 7600 GT )

• 15 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. המחשב יהיה ללא oc ובמטרה לעשות cf בעתיד ולשדרגו בהתאם.. אין צורך בציוד הקפי: יש לי led 23 של LG והרזולוציה ככל הנראה תהיה 1920X1080 (ויש לי גם מסך 42 Lcd מחובר) חשוב לי שתהיה יציאה של סיב אופטי או דיגיטלי כיוון שמחובר רסיבר עם סראונד למחשב חשוב לי שהמחשב יהיה שקט כיוון שהוא יהיה בסלון אך זה לא קריטי. אין צורך לכלול מערכת הפעלה ואני מעוניין לרכוש מחשב בכל הסכום אומנם בניתי מפרט דרך חברת wellcom אך אשמח לשמוע הצעות נוספות והסתייגויות ובמידה ויש לכם כאלה אשמח לדעת למה :-) המפרט: מעבד Intel Core i7 2600 LGA1155 Tray מאוורר CPU Scythe MUGEN 2 לוח אם Asus Sabertooth P67 דיסק קשיח Western Digital Caviar Green 2TB 64MB Cache SATA2, SATA Power Only WD20EARS זיכרון Corsair Ve…

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. אז ככה אני בתהליך של קניית מחשב חדש קניתי כבר מארז (ANTEC 200), ספק כוח (S12 520W), דיסק קשיח ויש לי צורב. בניתי לי את המפרט הבא: דגם מחשב: computer מעבדי ‏AMD: Athlon II x3 Triple Core 440 3.0Ghz Socket AM3 Box http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=10560 לוחות אם למעבדי ‏AMD: GIGABYTE MA770-UD3 AM2+, AM3 770 Chipset, DDR2 1066, PCI-E, HDAudio, 1394a http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=7525 זכרונות: DDR II 800Mhz 2x2GB Mushkin Silverline Edition Dual Channel http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=10430 כרטיסי מסך: Sapphire HD 5670 512MB GDDR5 DX11 DVI HDMI PCI-E http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=9600 מחירון עבודות במעבדה: w/o Assembly Computer http://www.ksp.co.il…

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. היי אשמח לשמוע דעה מהמבינים לפני שאני סוגר עסקה : מחשב עבור גיימינג כבד במינימום כסף .מעבד:Intel i7-6700 3.4Ghz(4.0Ghz Turbo) Skylake LGA1151 Tray - בקניית מחשב שלם בלבדכמות: 1 - מחיר: ₪1487קירור למעבד:בקניית מחשב חדש בלבד - Arctic Cooling Alpine 11 Rev. 2כמות: 1 - מחיר: ₪44לוח אם:Gigabyte GA-H110M-S2H for 1151כמות: 1 - מחיר: ₪304מארז:בקניית מחשב חדש בלבד NZXT H230 Glossy White + FSP HYPER 700Wכמות: 1 - מחיר: ₪619זיכרון:DDR4 8GB 2133Mhz CL14 1.2V Kingston HyperX Fury Blackכמות: 2 - מחיר: ₪198כרטיס מסך:בקניית מחשב חדש בלדב - Gigabyte GTX980Ti 6GB OC GV-N98TWF3OC-6GD WF3כמות: 1 - מחיר: ₪3199קשיח למחשב שולחני:WD 1TB Sata3 Caviar Blue 1TB Platterכמות: 1 - מחי…

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by Armageddon1,

מה אתם מציעים? אני צריך מעבד +לוח אם+זכרון(512)מארז-אוורור טוב...

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. כמה הערות - 1. השימושים העיקריים יהיו משחקים חדשים, photoshop ו premiere בתור תחביב וגם mathlab (אבל לא דברים קיצוניים) וסרטי HD , אין צורך בכונן blu ray 2. בתור חיפאי אני מעדיף לקנות בחניות באזור כגון noa או ב pandas ולכן אם למישהו יש הצעות אחרות אני מעדיף מהחניות האלה, ובבקשה לא ksp או ivory 3. המסך הנוכחי הוא "hp 19 עם פנל TN ורזלוציה טבעית של 1280x1024, ולכן 4850 זה מספיק, יכול להיות שאני אחליף אותו בקרוב ואז אני אשקול קנית 4850 נוסף ל XF (וזאת אחת הסיבות לקנית הלוח אם הנ"ל). 4. אני מתכנן OC , האם הספק/ מארז/ מאוורר למעבד/ לוח אם מתאימים ? האם אפשר לקצץ במחיר של המארז אבל שישאר מארז גדול ? אני שוקל לקנות את Sonata III אבל הוא נראה לי קצת קטן ולחוץ בפנים. שקט של מארז ו…

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים