ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,474 דיונים בפורום זה
-
שלום, רכשתי לפטופ מדגם Vostro V131 של DELL לפני כ-7 שנים, והיום הדיסק הקשיח כבר מראה סימנים שבקרוב הוא לא יהיה איתנו (הרבה failed write to disk ואיטיות במחשב וכן bad sectors וכו) לכן אני מחפש לתקן\לשדרג. האם יש דרך לשדרג איכשהו את הלפטופ שלי בצורה של החלפה עם תוספת סכום למשל? (trade-in שכזה) חשבתי גם פשוט להחליף לו את הדיסק הקשיח לSSD אבל נראה שמחיר של דיסק קשיח עצמו מתקרב לשליש ממחיר של לפטופ חדש וגם אשמח להגדיל מסך מ13" ל15". סה"כ הלפטופ שירת אותי נאמנות לצרכיי (שימוש ביתי + לימודים). אשמח לדעת אם יש אפשרות לשדרוג שכזה או שעדיף לרכוש חדש. תודה!
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם אני צריך המלצה למחשב נייד עד 2000 ש"ח השימושים יהיו בעיקר אינטרנט אופיס ומשחקים ממש קלים
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500. חריגה של עד 500 ₪ (עדיף שלא) 2. מה שימושי המחשב? עריכה גרפית, עריכת וידאו בסיסית, עבודה משרדית, בניית אתרים 3. האם יש צורך בציוד הקפי ? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? אולי כרטיס מסך (תלוי עד כמה כרטיס המסך המובנה יספק את הצרכים שלי) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? עדיף שיהיה שקט אבל לא קריטי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. לא 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? בימים הקרובים …
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
לפעמים, אחת לחודש או אחת לשבוע, הנייד שלי, hp dv3, נתקע, התצוגה משתבשת מאוד (ראו תמונה מצורפת), אחרי כמה רגעים המסך הופך שחור וחייבים לכבות את המחשב. אין שום אזכור לזה שקרתה תקלה (אין קובץ dump) והמחשב ממשיך לעבוד כרגיל. מה לדעתכם הבעיה? [attachment deleted by admin]
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, יש לי אזשהו בלבול קטן ואשמח אם מישהו יוכל להסביר לי את העניין... הכוננים הקשיחים בלפטופים הם כונני 2.5 רגילים עם חיבור SATA? ראיתי פה אנשים מתייחסים לכונני SSD עם חיבורMSATA. מה הסיבה לקנות כונן עם החיבור הזה? ברוב הלפטופים אי אפשר להכניס 2 כונני SATA? אם אני רק מעוניין להוציא את הכונן הקשיח שבא עם המחשב ולהחליף אותו למשל בsamsung 840 evo 250gb sata [בלי כונן נוסף], זה אפשרי? תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אני רוצה שמהסך יהיה 19? (אם זה אפשרי לתקציב) זיכרון חייב מינימום 1G ושיהיה מהעבדים החדשים של אינטל... מממ ואם אפשר שהכרטיס מסך יהיה סביר+ (ז"א לא פחות מ700 שקל - כמובן רק אם זה אפשרי לתקציב) תודה רבה לעוזרים...
-
- 15 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני מבקש המלצה למפרט מחשב ללא מסך עד 5000 ש"ח שהכי מתאים לפעילות חלקה עם כרטיס מסך ATI RADEON AII IN WANDER 8500 128MB אשמח לקבל גם יעוץ על ציוד מחשב נחוץ לקליטת שידורי לויין מהעולם דרך צלחת פרטית מקודדים וחופשיים בעזרת הכרטיס מסך הנ"ל בתודה וחג שמח!
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, בהתחשב בכך שיש לי צורב ושני הארד דיסקים: אחד של טרה ואחד של 250 ג'יגה, שאמורים להשתלב במפרט. אבקש את חוות דעתכם על מפרט בתקציב עד 6000 ש"ח. אודה לעזרתכם, להלן המפרט: מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il . מעבד: Intel Quad Core I5 2500K Quad Core 3.3GHZ 1155 6MB + Scythe Mugen 3- בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪1209 לוח אם: Gigabyte Z68X-UD3H-B3 כמות: 1 - מחיר: ₪767 מארז: Lancool Midi Tower PC-K57B Black - יציאה USB3 קידמית בקניית מחשב חדש כמות: 1 - מחיר: ₪335 קירור למארז: Scythe 120mm Slip Stream 1600RPM 88.11CFM / 33.0dBA כמות: 2 - מחיר: ₪42 ספק כוח: Seasonic SS-850AT 850W Active PFC 4X PCI-E 70A/12V Single Rail כמות: 1 - מחיר: ₪689 זיכרון: Corsair 8Gb Ki…
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
טוב אני קונה בקרוב מחשב חדש... הרכבתי כבר כמה הצעות ואניה רוצה לדעת כמה השצעות שתיתנו לי: אז ככה: מחשב ב 6000 שקל (אפשר לחרוג בטיפטיפה) עם מסך וציוד הקיפי שימוש: משחקים כבדים... (חייב להיות DUAL 2 CORE ו חייב כרטיס מסך חזק)
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? כמו בכותרת, באשר לחריגה אם זה שווה את זה לדעתכם אשחמ לשמוע 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידאו בעיקר בתוכנה פרמייר. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא כל כך, מאחר ומדובר בנייד 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנ…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
חברים יקרים אני צריך עזרה בבחירת מפרט מKSP לחבר שלי שיתאים לצרכים שלו... המחשב מיועד בעיקר לאינטרנט ומוסיקה (ואולי גם למשחקים קטנים). מפרט 1: מעבדי אינטל Core 2 Duo E8500, 1333Mhz, s775, 6MB לוחות אם למעבדי אינטל ASUS P5QC s775 C2Q 1600Mhz, Intel P45, 4xDDR2, 2xDDR3, PCI-E 2.0 זכרונות DDR II 800Mhz - Life Time Warranty 2GB Kingston (2x1GB) Dual Channel דיסקים קשיחים Seagate 500GB 7200RPM, 32MB, SATA II כרטיסי מסך Zotac 9500GT 512MB GDDR2 DX10 HDTV 2xDVI PCI-E 2.0 כרטיסי קול 7.1 Channel Audio צורבים Pioneer DVR-216DBK DVD±RW x20 Black Sata ציוד רשתות On Board 10/100/1000 מארזים Chieftec Chieftec Giga GH-01BW-OP Midi-Tower (No PSU) ספקי כוח Hec…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
השאלה שלי היא מתי שאני קונה מחשב נגיד את המחשב הזה שאני הולך לקנות: המעבד לא בא אם קירור כבר? שאלה דחופה מפרט: מעבד: Core 2 Duo E6750, 1333Mhz, s775, 4MB לוח אם: P35-DS3L s775 C2Q 1333Mhz, Intel P35, DDRII 1066, PCI-E זכרון פנימי: DDR II 800Mhz 1GB TwinMOS CL5 x2 כרטיס מסך:GIGABYTE NVIDIA GEFORCE 8800 GT 512MB PCIe דיסק קשיח: W.D 250GB 7200RPM 16MB, SATA II צורב: LG DVD±RW GSA-H55NK x20 Black מארז: Foxconn TLA 436 ספק: Foxconn 400W +Active PFC רמקולים: Micro Lab 2+1 מקלדת :Multimedia Logitech Keyboard + Mouse optical מסך: Proview 22'' LCD EP-2230W (5ms) 1:3000+dvi+sp
-
- 17 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?)הרצת משחקים לא כבדים במיוחד בסגנון של Diablo 3,League of legends וכ'ו. * גודל המסך?15.6 ומעלה. * משקל רצוי?לא קריטי. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)?אין זמן מוגדר אבל עדיפות לארוך. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) * בלוטות?HDMI * גודל מינימלי של כונן קשיח?500GB ומעלה. * כונן CD/DVD? צורב?כונן DVD,צורב לא חובה אבל עדיף. * כונן Bluray?לא חובה * האם נדרשת אחריות בינלאומית? לא חובה,אבל אחריות בארץ חובה. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה?לא חובה,אבל עדיף. * האם יש לכם העדפה לחברה …
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אני צריך מפרט מחשב שיהיה כמה שיותר זול אבל שיענה על הקריטריונים הבאים.. תקציב: 1500 ש"ח המחשב צריך להריץ וינאמפ,אינטרנט וסרטים באיכות hd של 720p אין צורך בציוד היקפי בכלל... לא צריך לכלול במפרט צורב dvd צריך שיהיה לוח אם ומעבד משולבים ושיהיו כמה שיותר קטנים.. שקט לא הדבר הכי חשוב בסולם מאחד עד 10 אז : 5 בערך.. לא מתוכנן אוברקלוק למחשב.. מערכת הפעלה גם לא צריך לכלול במפרט.. המחשב צריך להתחבר לטלויזיה lcd ולשמש כ htpc.. לגבי מארז htpc זול אשמח לקבל הצעות.. חשוב: לוח אם קטן עם כרטיס מסך מובנה שיוכל להריץ לי סרטים בסבבה..(לפעמים גם hd ) ושיוכל להתחבר לטלוויזיה.. dvi hdmi או כל חיבור אפשרי אחר.. המחשב יהיה בסלון אמור להתחבר לטלוויזיה.. להריץ ווינדוס 7 עם ויינדוס מדיה סנטר…
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן, לפני כמה שבועות התחלתי לחפש מחשב ובסוף לא קניתי ( מבחנים מחורבנים ) אז אני מתחיל את החיפוש מחדש. שימושים למחשב: * עבודה - תכנות, התקנה של Oracle, ריבוי משימות קיצוני (המשמעות: כמה שיותר ליבות יותר טוב ולפחות 4 ג'יגה זכרון). * משחקים - אני לא גיימר גדול אבל אני כן רוצה לנקות את הראש מדי פעם עם איזה משחק טוב. עם הגרוטאה הנוכחית שיחקתי farcry על איזה 10FPS. * המחשב ישמש כשטח איכסון של שאר המחשבים ברשת, אז רצוי הרדיסק גדול. * כרגע לא מתוכנן OC בכלל. אם בעתיד אני אחליט ללכת על זה, אני אחליף היטסינק למשהו רציני - כרגע מספיק לי קירור סטוק או משהו זול. * לא צריך ציוד הקפי. * מארז רצוי: שחור, גבוה, בלי חלונות או\ו תאורה (או עם כזו שאפשר לכבות) ושקט ככל האפשר. חשבת…
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אני צריך בבקשה נייד לסטודנט לשימושי אופיס ואינטרנט עד 4,000 ש"ח. מסך מט ולא מבריק, עמיד למכות, מעבד עד כמה שניתן מהיר וחזק וכמה שיותר זיכרון. משקל, כמה שפחות. גודל מסך מועדף - בין 13 ל-15, עדיף כמה שיותר גדול. כונן כמה שיותר גדול. זהו. תודה. אשמח להעדפות והערות.
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום חברים, אני מחפש לקנות סוללה 9 תאים של דגם מחשב :DELL LATITUDE E6400 אחרי ברור בארץ ראיתי שהמחירים כרגיל מופקעים בסביבות 500 שח לדוגמא: http://www.sollan.co.il/sale.asp?pid=7104&salenum=#topnews אני רוצה לקנות באיבי אבל יש שם הרבה זיופים לכן אני פונה כודם כל לבעלי מחשב נייד כזה שרכש סוללה כזו להמלצה וחוץ מזה עם קניתם סוללה ללפטופ אחר ממוכר אמין וקיבלתם סוללה איכותית גם ישמח להמלצה הסוללה שלי בדרכ למות אז ישמח להמלצה בהקדם האפשרי תודה בועז
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מעבד: Intel Core 2 Duo E6750 1200 לוח אם: Gigabyte GA-956P-DS3P 800 זכרונות: OCZ 2048mb DDR2 CL4 800 הארד דיסק: WD-250GB Sata 2 390 מארז: NZXT Apollo 350 ספק:BFG 650w Silent PSU 550 כרטיס מסך: BFG GeForce 8800GTS 320MB OC2 1800 ================== 5890 סה"כ עכשיו, יש לי מספר התלבטויות לגבי המפרט הזה, אולי יותר משתלם וכדאי (בטווח הרחוק) להשקיע 500 שקל יותר בשביל מעבד Quad6600 ? ואם כן, איך הלוח אם הזה למעבד מרובע-ליבות ? ואיך הוא בכלל למעבד הE6750 ? הספק לא מוגזם ? אולי יהיה עדיף ללכת על אחד HEC400W באיזה 300 שקל ? הכרטיס מסך - עדיף ביחס ישיר של כסף ותמורה להישאר עם ה320mb או להשקיע בזאת של ה640 ? בתודה. והגבול הסופי סופי הוא 6500 שקל, אבל אני מעדיף לצמצם כמה שפחות בעלויות…
-
- 16 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, אני יהיה בארצות הברית עוד מעט והחלטתי לקנות שם או להזמין מאמזון למלון מחשב נייד בעיקר לגיימינג ועבודות גרפיות תלת מימדיות. התקציה הוא עד 1500$ ללא חריגות. מחייב 32 ג'יגה זיכרון וכונן SSD לפחות למערכת ההפעלה ולתוכנות הגרפיות. מהתרשמות שלי המחשב המיועד בתקציב הזה הוא msi gt70 dominator-895. מבחינת גודל הוא "17.3. http://www.amazon.com/GT70-Dominator-895-i7-4800MQ-Gaming-Laptop/dp/B00IXQE2R0/ref=sr_1_4?ie=UTF8&qid=1420719398&sr=8-4&keywords=msi+gt70+dominator-895#productDetails דבר שני שחשוב שאני אוכל לעבוד עם המחשב גם בחוץ וגם כשיש שמש. אני יודע שיש מסכים שברגע שאתה בשמש אתה לא רואה כלום. בעיקר הדגש הוא על איזה מחשב יתמודד יותר טוב עם גרפיקה כבדה ומשחקים. …
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
לאחר חיפושים בפורום על ניידים בתקציב של 3K, הנייד שהכי משך את העין שלי הוא Acer Aspire 5738ZG. קראתי בעיקר ביקורות טובות עליו, ואשמח לדעת אם יש פה מישהו בפורום שיש לו את המחשב, או שקרא/יודע לתת קצת מידע רלוונטי עליו. לפי מה שהבנתי, הוא לא הכי טוב למשחקים, אך זה בסדר כי איני מתכוון לשחק בו משחקים כבדים אם בכלל. אך מעבר לכך, הוא מחשב מצויין. דבר שסיקרן אותי - האם ניתן לשנות את ההארד דיסק ל-7200RPM במקום 5400? http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=4831&CatCode=315 אם מישהו מכיר מקום יותר טוב/זול - אשמח למידע תודה מראש.
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מעוניין להתחדש במחשב נייד חדש וזקוק לעזרתכם בהמלצות בדגמי מחשב שיענה לדרישותי (יש לציין שאינני מבין יתר על המידה בנושא ולכן חשובה לי דעתכם הכנה). * המחשב הוא למטרות עבודה משרדית (סטודנטיאלית), משחקים קלים וצפייה בסרטים. * גודל המסך: 14-15.6. (עדיפות למסף מט). * רזולוציית מסך: 1080-1920 FHD. * אמצעי קלט: יש בי צד שמעוניין במסך מגע, אך כאן מעוניין בדעתכם ובהמלצותיכם בנושא. * משקל: כמה שיותר קל. * זמן סוללה: הכי ארוך שאפשר. חשוב לי מאוד!! * יציאות מיוחדות: HDMI ו-VGA (לא קריטי). * Bluetooth: לא יזיק. * כונן קשיח: SSD. * כונן אופטי: CD/DVD כולל צורב. * התקציב כולל רשיון למערכת הפעלה. אין העדפה לחברה מסויימת. תודה לכל העוזרים!!
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הצביעו איזו חנות מחשבים היא חנות הכי אמינה בטוחה וזולה. אם יש עוד המלצות על חנויות בחיפה (!!!) תכתבו אותם.
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום. פתחתי את המחשב והוצאתי את הפלט שמחבר בין ה trackpad לבין העכבר ובטעות הרסתי אותו. מישהו יודע איפה אפשר להשיג כזה דבר במיידי? באיביי אני יודע שאשר למצוא
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אנשים אני צריך מפרט ב-5500 שקל כולל מסך למשחקים. צריך 2 הארדיסקים (אחד של 500 ג'יגה ועוד אחד קטן יותר, ממה שראיתי ה-500 ג'יגה מסתובבים סביב ה-300 וכל השאר באזור ה-200 אם אין אחד שעולה 150 שקל או פחות אז פשוט אפשר לשים 2 דיסקים של 500). צריך רמקולים (הכי פשוטים ב-50 שקל) מקלדת ועכבר (רצוי סט אלחוטי אם זה עולה בסביבות ה-150-200 שקל אם לא אז עזבו). מארז הכי זול שיש. רצוי שהמפרט יהיה מKSP אבל אם יש איזו חנות שהרבה יותר משתלמת מבחינה כלכלית אז גם הולך... וצריך גם מסך LCD 19 אינצ'. לא יעשה על המחשב שום OC ככה שאין צורך לדאוג לקירור מיוחד. תודה!
-
- 17 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מעונין במחשב חדש וחשבתי על האופציה של אולטרא בוק אך ברצוני עדיין לשחק מדי פעם משחקים קלים כגון דיאבלו וסטארקרפט ובנוסף שיריץ משחקים עתידים, (איני מצפה כמובן על הגדרות הגבוהות ביותר , אך אשמח לסברות פלוס ) לצערי עקב מחירו הגבוה ובעיות מסוימות בדל XPS 14 החדש שנראה מדהים, אשמח להמלצות נוספות בסביבות ה6000 שקלים, עם עדיפות לארץ ואחריות של 3 שנים תודה
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-