ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,372 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 9000 ש"ח, עדיף פחות. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, תיכנות, Docker vm, עיצוב בתוכנות adobe 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך, אבל זה בתקציב נפרד 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? שקט זה חשוב אבל לא הכרח 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? כן, של המעבד 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב …
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד של חברת DELL מסדרת XPS 1530 וכפי שבטח שמעתם הוא, כמו גם מחשבים נוספים של DELL, מרבים להתחמם יתר על המידה. ברצוני לדעת האם זה אפשרי לשלוט במאוורר של הנייד, כלומר, לקבוע מתי יחל לפעול? אם כן, כיצד עושים זאת? תודה מראש,
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
חשבתי על הדגם הזה של דל http://ksp.co.il/index.php?select=.268..271..132..211..466.&list=1&sort=2&glist=0&uin=36666&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0&intersect=&rintersect=&store_real= האם הוא מומלץ או שיש המלצות טובות יותר? חשוב לי שהמחשב יהיה נוח ושקט ללימודים. חובה ssd 8 ג'יגה זיכרון i5 שימושים רגילים, אופיס סרטים וכולי.
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי בעיה עם סוללה למחשב נייד דל במחשב הנייד שלי היא לא מחזיקה יותר מחצי שעה ללא חיבור לחשמל. איך אני יודעת אם הבעיה בסוללה או במטען?
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום! קניתי את המחשב שלי מ-ksp לפני כשנתיים וכמעט שלא נעשה בו שימוש (כ 5-8 שעות שבועיות בממוצע). המחשב עלה לי כ-12,000 ומבדיקה שעשיתי לאחרונה עולה היום כחדש כ-10,000-10,500. כמה אני יכול לקבל עליו היום כיד שניה? המפרט: 1) מעבד: intel i7 4770k http://www.newpc.co.il/items/654484 2) לוח אם: asus z87 maximus vi gene http://www.pccenter.co.il/product/asus-maximus-vi-gene?aff=Zap&aff_a=1 3) זכרונות: corsair vengeance 2x4gb ddr3 2133 cl11 http://www.corsair.com/en/vengeancer-8gb-1-5v-dual-channel-ddr3-memory-kit-cmz8gx3m2a2133c11r 4) כ.מסך: asus gtx780 directcu ii 3gb ddr5 oc https://www.asus.com/Graphics-C…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני צריך לרכוש מחשב לסטודנטית שמתחילה ללמוד בקרוב. * מטרות המחשב? עבודות משרדיות לחלוטין.. אינטרנט וWORD. * גודל המסך? עדיף 13.3-14.. מתוך הבנה שגדול יותר זה כנראה גם כבד יותר * משקל רצוי? אני יודע שבמחיר הזה אני לא צריך לצפות לאולטראבוק, אז כמה שיותר נמוך * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? אם הוא יחזיק 4 שעות בלי טעינה זה יהיה מדהים * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) לא * בלוטות? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) מניח שכונן סטנדרטי יהיה בסדר (500GB, אם אפשר אז 7200RPM או SSD) * כונן CD/DVD? צורב? אם אפשר צורב-מה טוב. לא deal breaker אם זה לא נכנס בתקציב * כונן Bluray? לא * האם…
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום מבקש עזרה למפרט מחשב תקציב 6K לא כולל מסך שיהיה סופר מהיר (אין לי סבלנות לחכות יותר מידי לכן חשבתי להוסיף HD SSD ממה שקראתי פה 40GB זה לא מספיק ) שיהיה הרבה FPS במשחקים . אשמח לקבל עצות . 1. האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?- לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?-500ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)?משחקים החדשים ,תכני HD. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה).-c# לומד כרגע . ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? המחשב יהיה מחובר לשני…
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סרטים, אינטרנט, גיימינג קל (כגון סימסיטי 5) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. סימסיטי 5 לדוגמא -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום …
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? (אינטרנט ואופיס),צפיה בסרטים,לימודים * גודל המסך? 14 האם חשוב מסך מבריק או מאט?לא יודע מה מומלץ * רזולוציית המסך? לא משנה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא משנה * משקל רצוי?2 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)5 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) * Bluetooth? * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500 אפשר גם יותר * כונן אופטי?כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית?לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא משנה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?לא חשוב מעבד i5...
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, את שלושת המחשבים נרכוש ביחד, הייתי שמח לקבל המלצה לחנות במרכז. ללא קשר לתקציב הייתי שמח לקבל המלצה למיקלדת, עכבר ורמקולים עד 400 ש"ח ואם ניתן הייתי רוצה מארזים שנחשבים עמידים יותר כנגד אבק. מפרט ראשון, מחשב בו ירוצו לא מעט יישומים במקביל, OC קל, עיבוד של קבצי וידאו,שימושים כללים, בתקציב של 2.5K - 3K מפרט שני, מחשב למשחקים, שימושים כללים, יעבוד עם מסך סמסונג "22, בתקציב של 3.5K - 4K מפרט שלישי, בעיקר עבור עיבוד תמונות, מס' תכונות עיבוד שרצות במקביל, קצת משחקים, שימושים כללים, ישודך בקרוב למסך "20, בתקציב של 3.5K - 4K תודה גל
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מחפש מחשב נייד עד תקציב של 5000 שקלים ( חריגה נוספת של 500 שקלים ) כשהשימושים העיקריים בו זה גלישה באינטרנט ואופיס. התכונות היחידות שחשובות לי זה המשקל, ורצוי כמה שפחות ( בין 1-1.5 ק"ג ) ומסך שלא יעבור את ה14 אינטש. אין עדיפות לחנות ספציפית, אם חסרים פרטים תציינו. תודה רבה !
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום רב , ברשותי מחשב נייד מדגם ASUS X301A אשר מגיע עם 4GB זכרון . ניסתי לבדוק אפשרות לשדרגו ל 8 GB אבל הבנתי שזה כרוך בהוצאת הלוח ממקומו , האם זה באמת נכון ? לפי אתר היצרן של ASUS אין איזכור ל אפשרות כזאת בכלל , ו בחנות שמתמחה בזכרונות לניידים הם טוענים שניתן ואף שלחו לי את מספר הדגם - KVR1333D3S9/8G - זכרון למחשב נייד DDR3 8192MB 1333MHZ Kingstonאודה לקבלת תשובה לפתרון התעלומה.... תודה. :s05: עדכון === נעזרתי דרך התוכנה של חברת CRUCIAL 1 SLOT UP TO 8GB RAM
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
טוב אז בגלל שיש החזר אלפיה מהביטוח על מחשב שנגנב, וגם יש החזר מע"מ כי זה לעסק אפשר למצוא מחשב עד איזה 5500 ש"ח. משחקים לא מעניין. שימוש משרדי בעיקר וכולל עריכה בפוטושופ ותוכנות CAD. ניגון סרטי HD דרך HDMI למסך חיצוני ממקור מרוחק (לכן יש צורך ברשת אלחוטית N). חשוב לי שיהיה קטן מ-14" בשביל ניידות וקל משקל. רצוי שלוש שנים אחריות (אם צריך להרחיב וזה נכנס בתקציב - מה טוב), מערכת הפעלה לא חובה. המתחרים העיקריים שאני מכיר בשוק: LG E310 - מעבד מיושן וכרטיס 8200M שלא מעוניין להתקרב אליו, לא מבין למה היבואן לא מביא דגמים חדשים בגודל הזה. HP DV3660 - הפייבוריט בעיקרון, אבל המרקם של הצבע ששמו לו על המקלדת קצת מוזר לי. Lenovo SL300 - אולי הפיתרון הטוב? דיווחים על מחשב קריר ושקט, יש רש…
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני מנסה להחליט האם להזמין רכיבים מסוימים מחו"ל, למשל מאמאזון ארה"ב: 1) לוח אם - כדאי להזמין מחו"ל או שעדיף לדעת שיש חנות בארץ שאפשר ללכת אליה ולטפל בבעיות? 2) כרטיס מסך - ראיתי שיש חברות כמו EVGA שנותנות אחריות בינ"ל. מניח שזה עדיף על חברות שלא נותנות? מישהו נאלץ לממש אחריות כזאת והצליח? 3) אני מסוגל להרכיב מחשב אבל מעדיף לתת מפרט לחנות ולקבל את המחשב מורכב ובדוק. אפשר (כלומר יתקבל בעין יפה) לבוא לחנות עם כרטיס מסך וזכרונות שייבאתי עצמאית ולבקש שירכיבו את הכל אצלם? תודה.
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני צריך מחשב נייד ללימודים וחשבתי שאולי שווה לי ללכת על יד שניה, לקנות מחשב מתאגיד\חברה שהרי מחליפים את המחשבים שלהם די הרבה ומצבם טוב והם שמורים יחסית (במידה ויש תקלה אז בניגוד למשתמש ביתי מחליפים וגם יש שירותי מעבדה בד"כ). רציתי לשאול אם יש למישהו מושג למי לפנות. בברכה רמי
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
האחד מבוסס על כרטיס המסך המובנה של המעבד ולשני יש כרטיס מסך של Nvidia -> https://is.gd/xHTbww תודה לעונים.
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
- 2 followers
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500ש"ח מקסימום 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. gta v,cod,battlefield 4,fifa 15 כעיקרון כל המשחקים החדשים בעלי גראפיקה דיי כבדה. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
כשאני מדליק את המחשב נייד הוא עולה, וגם מערכת ההפעלה עולה (כן, בטוח ב100%), אבל המסך לא מראה תמונה, רק צבע שחור שונה מזה כשהוא כבוי. ניסיתי לחבר את המחשב למסך אחר אבל גם במסך האחר (שהוא תקין ב100%) לא רואים כלום. יש רעיונות למישהו?
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מחפש המלצה למחשב נייד עד 3000 שקל לעבודה גרפית מסך:15.6 עם מערכת הפעלה לא חשוב משקל לא חשוב עם יש DVD עדיפות עם SSD שימושים :אופיס,פוטושופ,כל מיני תוכנות עיצוב של ADOBE. אין עדיפות לחברה. תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, קיבלתי dell n3010 חדש והתקנתי עליו windows 7. התקנתי את כל הדרייברים הדרושים אבל ה Function keys לא עובדים. מישהו יודע איזה דרייבר/ תוכנה אני צריכה להתקין כדי שיעבדו? תודה מראש!
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מחפש מפרט לHTPC, תקציב 5-6K, שימוש - HD גם ready וגם full. בעצם שלא תהיה לו שום בעיה להריץ בצורה החלקה ביותר שום סרט משום פורמט שאשים לו. משחקים גם אשמח אם אוכל לשחק ברזולוציות גבוהות מאוד בביצועים מיטביים, לכמה שנים הבאות, כאשר סוג המשחקים הוא ספורט ומשחקי תפקידים למיניהם, אבל גם פעולה- מבט ראשון ושלישי... יתחבר למערכת קולנוע ביתית גם כן כך שצריך גם כ.קול עם יציאות מתאימות. אשמח לקבל מפרט מיטבי. גודל הטלויזיה המיועדת למחשב זה הוא 50 אינץ'. מארז שיהיה יפה ושקט. תודה
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, עד כמה מסובך להרכיב מחשב לבד למי שלא עשה זאת עד היום? יש לי נסיון בסיסי עם החלפת זכרונות, דיסק וכרטיס מסך במחשב מורכב, אבל לא מעבר לכך. האם כדאי לי לנסות לעשות את ההרכבה לבד או שיש בזה סיכון?
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום רב. קיבלתי מפרט לחבר, מחשב שמשום מה לא קרץ לי,אז חשבתי להתייעץ כאן עם המומחים. המפרט הוא: מארז- מפואר הכולל 2 יציאות קידמיות500W+מייצב מתח-ליציבות מקסימלית לוח אם-אינטל מקורי-G41TY-Trinity valley-1600MHZ-שיא הטכנולוגיה של אינטל מעבד-Intel® Core2 QUAD Q8200/1333Mhz/45Nm-ליבה מרובעת לביצועים מעולם אחר זיכרון-4096MB PC6400-HYPER-800MHZ-kingston -למהירות מסחררת כרטיס מסך-FX 9400GT-1024MB/DVI/HDMI-לגרפיקה עוצרת נשימה(כולל יציאת MEDIA CENTER) דיסק קשיח-SEGATE/HITACHI-500GB(0.5TB) SATA II 32MB נפח איחסון אין סופי.. כונן -DVDRW X22 S.ATA-המהיר בעולם בטכנולוגית S.ATA כ.רשת-10/100/1000LAN-Intel® 82566DC Gigabit Ethernet Controller כ.קול-Intel® High Definition AudioRealTek* ALC…
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
המפרט: DELL LATITUDE D830 מעבד: T7300 זיכרון: 3G סוללה: 9 תאים דיסק: 7200 rpm שימושים: פיתוח תוכנה, הרצת VM , לא לסרטים\משחקים. בנוסף - אילו בדיקות אני יכול להריץ על הנייד על מנת לבדוק אותו לפני הקנייה? תודה..
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
המלצה למחשב עבודה ב סכום 3000 +- עם מסך רחב ללא מקלדת ועכבר פעילות :ביצוע תיכנותים למחשבי רכב און ליין ,תוכנות סריקה ודיאגנוזה של הרכב משופרת מהקודמת(שאתם אולי לא מכירים) ודורשת יותר משאבים ,בו זמנית אפשרות לפתוח אתרים אחרים שקשורים לתחום הבדיקה ובו שירטוטים חשמליים ותמונות צילום ממשי של חלקים ,בנוסף עבודה עם תוכנות אחרות במקביל הייצרן המליץ על מערכת מבוססת מעבד אינטל,זיכרון מנימום 2 GB ,יציאות אחוריות בלוח רגילות חייב COM 1 ,מערכת הפעלה WIN 7 32 BIT PRO- ULTIMATE מה ההבדל בלוחות בין תושבת 1155 ל > 1156 של מעבדי אינטל ?
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-