ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,456 דיונים בפורום זה
-
ערב טוב, ברשותי מחשב נייח ברמה מספקת ומעלה בן כשנה, ניתן לצפות במפרט באשכול זה. אני מתעתד להתחיל לימודי תואר ראשון במדעי המחשב בבן גוריון ועובר לדירת שותפים ואני מתחבט בתוכי מה כדאי מבחינתי לעשות באשר להתנהלות עם המחשב עבור לימודי: א. האם כדאי למכור את המחשב הנייח ולעבור למחשב נייד ולספוג הפסד ניכר מערך המחשב+הוצאות למחשב נייד? אליו אצטרף להוסיף מסך גדול יותר לצפיה נוחה. ב. להישאר עם המחשב הנייח ולרכוש מחשב נייד מינימליסטי עבור הרצאות (עיבוד תמלילים קל, מצגות וכו')? ג. להשתמש ב-iPad 3, להוסיף לו מקלדת אל-חוטית מ-eBay ולהשתמש בחיבור האל-חוטי של האוניברסיטה לטובת חיבור RDP/VNC/Splashtop אל המחשב הנייח לעבודה בסביבת אופיס/אינטרנט? ד. אחר? אשמח לשמוע גם מסטודנטים בעבר/הווה מה…
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מחפש לקנות מחשב נייח , עיקר השימוש בו הוא אופיס מייל דרייב וכדומה, מסך סטנדרטי + מקלדת עכבר תקציב בערך 2500 ש"ח אשמח להמלצות
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אז ככה אני עובד עם תוכנת מאסטרקאם ארט (למי שמכיר) הבוס נתן תקציב של עד 5 K השימוש יהיה בעיקר תיכנות גרפי מן המעלה הראשונה תודה
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
זה המפרט: ¤1085.42 כרטיס מסך Leadtek Geforce PX6600GT TD Extreme 128Mb DDR3 128bit PCI EXPRESS RETAIL + HDTV Cable ¤652.32 זיכרון Geil DDR 512Mb 3200 PC400 with COOLING CL2.5 שתי יחידות ¤355.59 מארז ATX Full HEC 6A19-2F CPU Air Guide PSU 300ART 2 Fan 12cm Front USB,AUDIO White ¤908.97 מעבד AMD Athlon 64 3000+ 1.8GHz 512KB Cache 939 PIN BOX WINCHESTER ¤588.16 לוח אם Gigabyte GA-K8NF-9 nForce4 4x, Socket 939, Dual DDR400, PCIX 16, SATA, 1394, Sound ¤347.55 צורב DVD NEC-3520A x 16 DUAL LAYER WHITE מה דעתכם? האם הוא יסחוב משחקים בנה וחצי הקרובות? המחשב מיועד בעיקר למשחקים (לא גיימר כבד) קצת גרפיקה וכמובן כול השאר. לא מתוכנן OC בשנה הראשונה אולי לכרטיס מסך שהוא יתישן יות…
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי חבר'ה רציתי להתייעץ בקניית מחשב נייד. אני כעת בניו יורק נכנסתי לאתר של B&H וראיתי שם כמה מחשבים מעניינים. רציתי לדעת מה הטוב מביניהם, המחיר שלהם זה בערך התקציב שלי והצורך הוא משרדי ומדי פעם גרפי אשמח אם תוכלו בבקשה לייעץ לי בנושא. http://www.bhphotovideo.com/c/product/1113254-REG/dell_i3543_000blk_inspiron_3000_i3_5005u_4_500gb_windows_8_1_15_6.html http://www.bhphotovideo.com/c/product/1062493-REG/acer_nx_mpsaa_001_e557134ak_i34030u_8gb_1tb_windows8_1_64_15_6.html http://www.bhphotovideo.com/c/product/1111402-REG/toshiba_pscn4u_01f002_c55d_b5241_a4_6210_4_500gb_windows8_1_15_6.html
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5600 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל לנצל לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - משחקי מחשב בינוניים ( CS לגרסאותיו ודברים כאלו, רצוי על הגדרות גבוהות ) - תכנות Visual studio וEclipse - צפייה בסרטי בלוריי מלא - שני מסכים שמחוברים כל הזמן 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? מסך 24" IPS או PLS 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? דיסק קשיח 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? לא קריטי. שלא יהיה טרקטור 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צ…
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. בהנחה שהמחשב מיועד לאינטרנט בלבד. האם יש דרך להוריד את העלות ל-1000? 2. בהנחה שכיום המחשב מיועד לאינטרנט בלבד ובעתיד ישמש לקולנוע ביתי, האם ללוח אם חריצי PCI רגיל (לכרטיס קול audigy שיש לי) וחריץ AGP (לכרטיס nvidia 5800 שיש לי). 3. מאיפה נלקחו המחירים של המפרט? המון תודה !
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
טופס - * מטרות המחשב? עבודות משרדיות , גלישה באינטרנט , מסחר בבורסה . * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא מבין בזה ניתן לכם המומחים להחליט . 14 , 13.3 , 15.6 מתלבט * רזולוציית המסך? חשוב שאיכות התמונה והמסך תהיינה ללא פשרות עקב שהות מרובה מול המסך ... עדיפות לפאנל IPS * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? מאוד חשוב לי נוחות ואיכות החומר מימנו עשוי המחשב . מקלדת נוחה בהקלדה כפתורים לא מגומי או סילקון . * משקל רצוי? כמה שיותר קל, אני נע עם המחשב כל יום וכל היום. הוא צריך להיות מסוגל לנוע איתי. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן, כל המרבה הרי זה משובח. המינימום של המינימום, יותר משעתיים בעבודה. המומלץ - 5 ש…
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום. בחברה שאבא שלי עובד בה יש לעובדים IBM T41. מחליפים להם ממש בקרוב את המחשבים לT61. הציעו להם לרכוש את המחשב הנוכחי שלהם ב1200 שקל, או ב1500 כולל אחריות ל3 חודשים (לא כולל הסוללה). המחשב סה"כ במצב מצוין, החליפו את הסוללה בשבוע שעבר, הרחבנו לו את הזיכרון ל768 לפני איזה שנה וחצי. אני לא יודע, המחשב הזה הוא כבר לא בדיוק שיא הטכנולוגיה, אבל הוא כן מחשב טוב. מה אתם אומרים? שווה? תודה
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
המטרה: עבודה בתוכנה להלחנה (קיובייס SX3) תוך הרצת כמות גדולה מאוד של פלאגינים, שאגב, דורשים הרבה מאוד כוח עיבוד. הערות: המחשב יוצב בסלון, מחוץ לחדר שבו שאני מלחין. לכן השקט חשוב, אבל לא הכי חשוב (המקרר עושה יותר רעש מהמחשב בלאו הכי). יש כאן דגש רב על קירור, ולכן גם נבחר המארז הזה. כל הציוד ההיקפי יחובר ב-USB/Firewire אל תוך החדר, כולל כרטיס הקול. המחשב מחובר ל-2 צגי LCD באמצעות חיבור DVI. ---------------------------------- לוח אם Asus P5B Deluxe עם צ'יפסט Intel 965 Express מחיר: 1304 ש"ח. מעבד Conroe 6400 מחיר: 1465 ש"ח. זיכרון Corsair 2GB DDR2-800 4-4-4-12 TWIN2x2048-6400 - מחיר: 1950 ש"ח מארז Gigabyte Aurora 3D ATX Tower שחור - מחיר: 685 ש"ח ספק כוח Enermax Liber…
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
כמו בכותרת אני מתלבט בין 2 מחשבים ניידים מצורף הקישור של שתיהם מKSP אם אני צריך את המחשב ללימודים אבל שיהיה אפשר לשחק גם משחקים כגון: wow lol diablo. התקציב כמו שראיתם הוא עד 5200 שאת הלנובו אני ירחיב את האחריות ל 3 שנים אז זה הבדל זניח ביניהם. אם יש מחשב אחר שהוא יותר מתאים אני גם ישמח לשמוע עליו, אני גם יכול לקנות מחנות אחרת במרכז אם זה יותר זול תודה מראש לכל העוזרים. http://ksp.co.il/?store=dizingof&list_compare=.23098..21689.
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
אז שלום לכולם..! אני צריך שתעזרו לי בבחירת מחשב נייד.. עיקר השימושים שלי בו זה יהיה לי גלישה.. עבודות(הכוונה ללימודים).. סרטים.. מוזיקה.. ומידי פעם משחקים.. יש לי התלבטות בין שני המחשבים הבאים: עם זיכרון של 4G ולא של 2 כמו שהם נותנים במפרט Dell studio 1535 2.1 ATI http://www.notebookclub.co.il/prod-studio-1535-t8100-ati.htm לבין "15.4 MSI GX600 Extreme 2.1GHz http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=1263 קראתי כל מיני ביקורת באינטרנט שגרמו לי לרדת מהMSI.. כמו שזו חברה שטובה בלחות אם אבל לא בניידים.. ושלפעמים החלקים שלהם מזויפים.. ושהמחשבים שבאים לארץ הם מחשבים של חברה לא ידועה עם מדבקה של MSI.. ועוד כל מיני ביקורות רעות על איבורי.. היבואן והמפיץ שלהם בארץ…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי אני זקוק בבקשה לעזרה בבניית מפרט מחשב חזק לעבודה ובמחיר הגיוני המחשב מיועד לעריכה כבדה מאוד של תוכנות סאונד, וידאו, תמונות ובין היתר גם לשימוש ביתי (אופיס, צפייה בסרטים וסתם גלישה באינטרנט) תודה רבה כל הפרטים הנוספים מצורפים בשאלון: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? תקציב - 6000 ש"ח, אפשר לחרוג עד 7000 במידת הצורך. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידאו, סאונד ותמונות + עבודה משרדית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? ללא ציוד היקפי. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD …
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מדובר על מפרט למשחקים כבדים ברזולוציה של 1280X1024 (מסך 19" לא רחב) יש ברשותי librety 400w והרד דיסק כמו במפרט שאני מתכנן לעשות RAID עם שניהם. כמו כן יש לי כרגע צורב IDE של NEC (נראה לי 3550 אבל אני לא סגור על זה) , השאלה אם שווה להחליף לצורב שחור ושיהיה SATA או חבל על הכסף? הכוונה היא לקחת מעבד כזה לעשות לו OC וכישצא הפנרין ועד אז אחסוך מספיק להחליף את המעבד. השאלה שלי אם הזכרונות מספיק טובים לOC? יש כמה גרסאות של G SKEIL במחירים שונים ואני לא מבין מה ההבדלים בינהם... ועוד התלבטות שלי אם כדאי לקחת עכשיו רק את ה3850 ולחכות לשנה הבאה לסדרה 9XXX של NVIDIA, השאלה אם ה 3850 יסחוב חלק את CRYSIS לדוגמא על הרזולוציה הנוכחית שלי... ואחרי כל החפירות המפרט: Intel Pentium Dual-Core …
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? - 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - כללי - אינטרנט, סרטים, תכנות, לעיתים משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - בעיקר השלמת חוסרים מהשנים האחרונות, לא חייב ביצועים גבוהים. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). - ככל הנראה 23" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? - בינוניות 3. …
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
בניתי לדוד שלי מפרט מאוד כבד וחזק לגיימינג ואוברקלוק כבדים מאוד.. אשמח לשמוע את דעתכם, מה שבעצם הכי חשוב במפרט זה הקירור השקט והביצועים בלי לחסוף בכסף יותר מדי.. אלה רק איפה שבאמת ניתן. השאיפה להגיע ל5.0GHZומעלה במעבד. _________________________ מעבד Intel Sandy Bridge Core i7 2600K Socket 1155 8MB 95W 3.4Ghz Tray - ₪1292 לוח אם MSI Big Bang-Marshal B3 P67 CHIPSET - ₪2215 זכרונות G.skill RipJaws-X 8GB Kit DDR3 1600Mhz CL7 F3-12800CL7D-8GBXH - ₪787 כונן קשיח Westren Digital 2TB 64MB Sata3 7200rpm Black WD2002FAEX - ₪771 כרטיס גרפי Gigabyte GTX470 1280MB GDDR5 DUAL DVI - ₪1127 מארז ללא ספק CoolerMaster ATCS 840 Black - ₪1323 ספק כח Antec TruePower Quattro TPQ 1200W 80Pl…
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
בדקתי גם באתרים שונים, והמפרט זהה גם בהם. יש הפרש של 470 ש"ח ביניהם. מישהו יכול להסביר? http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?ProductID=16864 http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?ProductID=16810
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
המחשב אני מאמין הכי מבוקש היום בארץ! המפרט שלו מעולה, החסרון היחיד הוא שיש להשקיע עוד 600 שקלים להרחבת האחריות ל- 3 שנים.. האם כדאי(מבחינת מחיר) ללכת על מחשב אחר של DELL ? למשל ה 1558 INSPIRION ? המפרט שלו קצת שונה, המעבד I5 שם קצת יותר חלש והכרטיס מסך.. האמת שלא שמעתי חוות דעת עליו.. מישהו ממליץ ללכת על הDELL (עם אחריות של 3 שנים) ? ה HP עולה 4750-+ ועוד 600 שקל על האחריות.. והDELL אני מאמין שעולה אותו דבר פחות או יותר(100 שקל לפה או לשם) בקיצור - DELL או HP ??
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מחשב נייד מותקן עליו מערכת הפעלה WINDOWS 8 64BIT. Intel Core i3-2330M 2.20GHz 8GB DDR3 בשוטף המחשב עובד די מהר, לפעמים הכרום נתקע כאשר פתוחים10-20 TABS. מה שיותר מציק זה העבודה באופיס, פותח מסמך WORD או WORD חדש לוקח לו בין 30-90 שניות פתיחה. העתקה מ-EXCEL ל-WORD הוא נתקע ולוקח לו בין 1-4 דקות להשתחרר ולפעמים גם לא מצליח להעתיק. האם לדעתכם ישנה בעיה כלשהי? או שהמעבד פשוט חלש מידי לעבודה עם כרום פתוח וכמה חלונות OFFICE? אשמח לעזרה בבקשה.
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
לא צריך ציוד היקפי, ללא צורב (אני לוקח מהמחשב הישן) תודה מראש
-
- 16 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם,חג שמח! ברצוני להרכיב מחשב שישמש בעיקר למשחקים בתקציב של עד 4K. (מפנדה מחשבים/TMS) החלקים שיכללו הם מעבד,כ.מסך,לוח אם,זכרונות (4GB) והארד דיסק (80-120GB). אין צורך במסך ובכל ציוד היקפי נוסף. המערכת תעבוד בתוך המארז GIGABYTE 3D AURORA עם הספק enermax 420w מה שחשוב לי במחשב זה שיהיה כרטיס מסך טוב (עד היום עבדתי עם x1950 pro 512mb AGP וכנראה שהוא לא הספיק). בנוסף אם תהיה אפשרות להכניס בתקציב הזה מערכת לOC זה יהיה מצויין. אשמח לקבל הצעות,תודה מראש.
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
לא מזמן ביקשתי המלצה לכרטיס מסך, אבל החלטתי בסוף במקום לשדרג את הנוכחי שנמצא בחדר,לקנות מחשב חדש שיעמוד בסלון. הדרישות - 500 ג'יגה של כונן קשיח כרטיס רשת אלחוטי כרטיס pvr כרטיס מסך שלא ישב על הלוח אם מארז אסטטי, אך אין צורך בכזה עם צג lcd שיהיה שקט, יש לי צורב של lg חדש, אבל כששמים בו סרט dvd הוא עושה המון רעש,אז אני צריך צורב שקט לגמרי כי המחשב ישמש גם כנגן dvd יש ברשותי כבר 2 ג'יגה זיכרון של קינגסטון 667, אז אם לא ממש חייבים 800 אני מעדיף להעביר אותם למחשב החדש יש ברשותי כרטיס קול של קריאטיב שיעבור למחשב, אז אין צורך ביציאות דיגטליות של סאונד בלוח אם צריך גם עכבר ומקלדת אלחוטיים ( 4מטר) אני חושב שאני מעדיף מארז ולוח אם בתצורת atx ולא מיקרו, כדי שאוכל להוסיף בעתיד כוננ…
-
- 18 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מחפש מחשב בתור סטודנט למדעי המחשב מהיר חזק לאורך זמן ועם הרבה זכרוןhttp://www.ebay.com/itm/Apple-MacBook-Pro-A1398-15-4-2-8Ghz-Core-i7-16GB-500GB-INTEL-IRIS-PRO-WARRANTRY-/182354017832?hash=item2a75257e28:g:TrUAAOSwal5YKfaqhttp://www.ebay.com/itm/Brand-New-Apple-MacBook-Air-A1466-13in-1-7GHz-Intel-Core-i7-8GB-50GB-SSDF-/282230082226?hash=item41b6394ab2:g:MmoAAOSwImRYDNjEתודה רבה
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הוצע לי המחשב הנייד הבא: Dell Latitude Dell Latitude CPx J750GT Pentium 3 E 600Mhz 256MB כרטיס מסך 64 MB HD 18mb DVD-Rom הוא מיועד לעבודה משרדית בלבד רציתי לדעת אם המחיר (1600) הוא סביר ? תודה
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם ! היום קיבלתי הפתעה מאוד מאוד נעימה . הפיקדון האישי של הצבא נכנס לי אחרי שעברו 5 שנים שלא נגעתי בכסף. אז עלו לי הרבה רעיונות וכמובן איך לא , מחשב חדש ...משהו רציני ! התקציב נע באיזור ה- 9000 שקל ! אני עובד בתלת מימד ותוכנות גרפיות נוספות כמו פוטושופ וכדומה . אני מחפש משהו רציני שיצליח לסחוב רינדורים עצבניים אם טונות של פוליגונים , טקסטורות וכדומה . האמת , שאני אישית לא מבין כל כך גדול בחומרה ובטח אנשים עשו מחקרים או קנו מחשבים לאחרונה והייתי מאוד שמח לשמוע דעות או רעיונות למפרט מלא או חלקים . קיבלתי מפורום אחר רעיון למפרט הזה : מעבד - Intel Q6600, מעבד מרובע-ליבה (2.4Ghz, ניתן לבצע OC ל2.66 שייתן לך למעשה QX6700). לוח אם - nForce 650i SLI (טוב ל-…
-
- 16 תגובות
- 1.1k צפיות
-