עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום, מעוניין לקבל המלצות לרכישת מחשב נייד בסכום של עד 4500 או מקבילו בדולרים (1200$ בערך). יש אפשרות כרגע לרכוש את המחשב בארה"ב אם הדבר כדאי. כמו כן, עדיפות למשהו שנראה טוב המחשב אמור לשמש כתחליף לנייח לכל דבר. * מטרות המחשב? עבודה משרדית, תוכנות שרטוט ועריכה (Solidworks, Photoshop) ומשחקים במידת האפשר. * גודל המסך? 15.6" * משקל רצוי? לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? עדיף, אך לא קריטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) HDMI * בלוטות? לא קריטי * גודל מינימלי של כונן קשיח? 750GB * כונן CD/DVD? צורב? לא קריטי * כונן Bluray? רצוי * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? כן * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפע…

• 0 תגובות
    • 620 צפיות
  2. שלום לכולם יש לי שני מפרטים שנתנו לי שניהם באותו טווח מחירים השני ב 130 שקל יותר השאלה מה משתלם יותר? המחשב htpc שמיועד לסרטים ומשחקים..חשוב שיהיה שקט.. מפרט ראשון: [table][tr][td]AMD Phenom 2 X6 1090T 3.2Ghz 125W6Core AM3 Box Black Edition[/t]606.00 ₪1606.00 ₪[table][tr][td][/t][table][tr][td][/t]Gigabyte GA-870A-USB3L AMD870 CHIPSET427.00 ₪1427.00 ₪[table][tr][td][/t][table][tr][td][/t]Kingston Hyper X Blu 8GB Kit (4GBx2) DDR3 1600Mhz245.00 ₪1245.00 ₪[table][tr][td][/t][table][tr][td][/t]SeaSonic S12II-520 520Watt 80Plus Bronze400.00 ₪1400.00 ₪[table][tr][td][/t][table][tr][td][/t]ANTEC Fusion Remote Black HTPC780.00 ₪1780.00 ₪[table][tr][td][/t][table][tr][td][/t]HIS R…

• 5 תגובות
    • 691 צפיות
  3. שלום אני מחפש מפרט מחשב לבת דודה שלי, השימושים הם דברים רגילים כגון גלישה באינטרנט, תוכנות אופיס, צפיה בסרטים וכדומה. משחקים לא ישוחקו שם. יש להתחשב בעובדה שהיא לא כל כך מבינה במחשבים ויהיו הרבה מצבים שתוכנות ודברים שמעמיסים על הזיכרון סתם ישבו שם במהלך חיי המחשב אז בגלל זה אני חושב שצריך לקחת מחשב קצת overkill במחיר צריך להיות כלול גם מסך 22 אינטש תודה רבה

• 1 תגובה
    • 689 צפיות
  4. שלום לכולם, אפשר המלצה למחשב נייד עם שלוש שנים אחריות שמותאם לגיימינג (לא HIGHEND) . וכמובן מותג מבית טוב. מה שחשוב בעיקר זה גיימינג . תודה וחג שמח.

• 0 תגובות
    • 621 צפיות
  5. Started by israel_0,

הזמנתי מערכת מעבד INTEL 2500K לוח אם ga-z68p-ds3 זכרון 4GIGA דיסק WD 1T 32MB האם יש למישהו נסיון עם Z68 יש לבורד אפשרות לשים שני כרטיסי מסך ביחד ,האם למישהו יש המלצה כלומר שני כרטיסי מסך פשוטים או אחד חזק? מה עדיף?

• 3 תגובות
    • 664 צפיות
  6. Started by Justniv1,

יש לי כבר את המעבד - i5 2500k מה התקציב המקסימאלי? 1800 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל, אבל כמובן שלא חייב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 , להשתדל מאד שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גראפית-פוטושופ ופלאש, לא תלת מימד, ומדי פעם משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פלאש פוטושופ וגם אפטר אפקט, באופן מזדמן ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. COD, BattleField אבל לא באופן קבוע..פעם בשעמום.. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ני…

7. Started by Barnaff,

היי, אני מחפש לקנות מחשב חדש ואשמח לקבל את עזרתכם בבנית המפרט שלו. 1. מה התקציב המקסימאלי? 6500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל את כולו ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500-700 בשביל ההרכבה והמערכת הפעלה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עבודה (פיתוח , גרפיקה, 3D) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). photoshaop, 3dmax, flash, פיתוח ב directX ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. diablo3, sc2, guildwars 2 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למח…

8. Started by lessismore,

טוב, שלום לכולם (: אני חדש בפורום, קוראים לי דניאל ואני בן 19 (עוד מעט 20). אני מתכנן לקנות מחשב חדש בקרוב וחשבתי שאולי תוכלו לעזור לי, [הורדתי את הסעיפים שהיו לא רלוונטיים עבורי] 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך איפה שאפשר [עלות אל מול תועלת ] 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר משחקים ושימוש בתכנות כמו פוטושופ ו-וגאס (עריכת סרטונים). א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). משחקים מודרניים, פוטושופ ו-וגאס (עריכת סרטונים) : שימוש תדיר-כבד. ב) במידה והמחש…

• 12 תגובות
    • 1k צפיות
  9. שלום לכולם, אני מחפש המלצות למחשב נייד חזק לצורכי עבודה בתקציב של עד 5K עם המאפיינים הבאים: * מטרות המחשב? - עבודה יומיומית עם תוכנות גרפיות כדוגמת פוטושופ ואילוסטרייטור (דו מימד), צפייה בסרטים FHD, אופיס ואינטרנט. * גודל המסך? - 15.6 * משקל רצוי? - אין חשיבות מיוחדת, משקל סביר. * האם נדרש זמן סוללה ארוך - אין חשיבות מיוחדת * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? - HDMI * בלוטות? - לא חייב * גודל מינימלי של כונן קשיח? - לפחות 500GB * כונן CD/DVD? צורב? - כן * כונן Bluray? - לא חייב * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? - לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? - עדיף, לא חייב * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? - לא תודה!! רן

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  10. Started by alon23,

הי הרכבתי מפרט ורציתי לשמוע מה דעתם והצעות לשיפור : זה מחשב לגיימינג, אולי בעתיד OVERCLOCK, התקציב הוא 6000 בלי חריגות. הדבר היחיד שישתנה פה זה המעבד שיהיה I7-3770K Intel Sandy Bridge Core i7 2600K Socket 1155 8MB 95W 3.4Ghz Tray, יחידות 1 ₪1449 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2465 ‏Noctua ‎Noctua NH-U12P SE2, יחידות 1 ₪236 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=3461 ASROCK Z77 EXTREME4 Z77 CHIPSET, יחידות 1 ₪914 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=3724 Kingston Hyper X Genesis 8GB Kit (4GBx2) DDR3 1600Mhz, יחידות 1 ₪356 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2746 SAPPHIRE HD 7850 2GB GDDR5 256Bit Dual Fan, יחידות 1 ₪1354 http://www.rsm.co.…

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by ano,

בוקר טוב. זה המחשב שיש לי עכשיו : מארז ANTEC 300 ספק FSP 500 ( משהו כזה ) לוח אם msi g41tm-e43 מעבד q8200 זיכרון GEIL 2GB X2 כ.מסך GTX275 896MB דיסק קשיח WESTERN DIGITAL SATA2 1T + עוד אחד של 250GB רק למוזיקה צורב של LG וזהו... והשאלון : 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? המ.. 400\500שח לא יותר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. all…

• 8 תגובות
    • 903 צפיות
  12. Started by kolola,

שלום, אני מחפש המלצה לספק כח בין 300 ל400 ש"ח, אם צריך להוסיף עוד קצת כסף אני יקח בחשבון. הספק ישמש לצורך עריכת וודאו. החומרה יהיה מבוסס על לוח ציפסט Z68 זכרונות 8 גיגה - שניים של 4G כרטיס מסך נכון לכרגע 450GS אולי ישודרג לאחד מעל. מעבד מסדרת I5 עם אופציה לשנות ל I7. היום יש כל כך הרבה חברות בשוק זה תמיד מקשה על החלטה. אני מתלבט גם מבחינת חברה וגם מבחינת הספק. מה אתם אומרים? EZCOOL 500W SEASONIC SS-500ET ANTEC 520W NEO ECO HEC COUGER 550W CM FSP 500W הספקים האלה עם 3 שנים אחריות 500W יספיק? אני מבקש רק המלצות בענייני ספק כח.

• 1 תגובה
    • 664 צפיות
  13. כפי שמתבקש מהכותרת. מעוניין לרכוש נייד חזק למשחקים - תקציב עד 3000 (עד 25% סטיה מהתקציב). תודה למסייעים

• 5 תגובות
    • 836 צפיות
  14. <blockquote> 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אממ יש 4000 לא פחות ולא יותר ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כלום! אפילו לא 10 אגורות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג כבד + טיפה עבודה משרדית ועיצוב גראפי א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. MW3, BF3 , DEAD ISLAND, DIABLO 3, ASSASSINS CREED REVELATIONS .... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 22" 1680X1050 נראה לי.. …

• 9 תגובות
    • 880 צפיות
  15. Started by MotherShip,

ההשערה שלי היא משהו כמו 400~450, אני קרוב? :

• 4 תגובות
    • 867 צפיות
  16. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית בעיקרון, שירים וסרטים (לא בהכרח HD), אינטרנט, משחקים קלים ומשחקים באתרים שונים (וואלה וכל אלה...). העיקר שלא יתקע הרבה פעמים, שיהיה מהיר בפתיחת תיקיות, שירים, סרטים וכל זה... 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 8-9. שיהיה שקט, מקורר ומאוורר. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, ב…

• 24 תגובות
    • 1.7k צפיות
  17. שלום לכל העוזרים, אני מחפש מפרט שלא כולל כונן קשיח (יש SSD ועוד כוננים מכניים שאעביר מהמחשב הישן) צורב לא נחוץ גם (במקרה הגרוע זה עוד 100 ש"ח) ושאלה נוספת לפני שממשיכים, שווה לחכות לivy bridge? 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב ? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר משרדי, אבל גם גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מציין -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA4, Assassins Creed etc.) -מהי הרזול…

• 4 תגובות
    • 850 צפיות
  18. שלום לכולם. אחותי מעוניינת לרכוש מחשב נייד שיספק את צרכיה הן מבחינ ת סוללה והן מבחינת גודל מסך וביצועים. כמו כן אשמח להמלצה על איזון מומלץ בין זמן סוללה מ'סימלי לבין גודל מסך סביר כי אינני בטוח בכלל כי 14' הוא נקודת המוצא הטובה ביותר בין השניים. עריכה : 1. מטרת המחשב היא לעבודה משרדית (אופיס, אינטרנט וכו'..) 2. אחותי רצתה בהתחלה 15.6 אינץ' אך תוכל להתפשר על פחות בתמורה לזמן סוללה עדיף (גם 14' יהיה בסדר) 3. לא צויין בפניי משקל ספציפי רצוי, התיחסו לכך כאילו אין מגבלה. 4. המחשב ייועד בעתי ככל הנראה ללימודים וגם יחליף מחשב נייח ולכן לצורכי הלימודים מומלץ זמן סוללה ארוך ככל הניתן (במסגרת התקציב וגודל המסך כמובן. קשה לי לציין זמן ספציפי ולכן אומר כמה שיותר) 5. מומלצת הנוכחות ש…

• 5 תגובות
    • 861 צפיות
  19. Started by zzz727,

שלום לכולם, אני מנסה להריץ את המשחק red aletrt 2 במחשב הנייד אבל יש לי בעיה שאני רואה רק בחלק מהמסך (אפילו שאני מתאים את הרזולוציה של המשחק לרזולוציה של המסך) . רק שאני מחבר את הלפטופ ל lcd אני רואה טוב. בלי קשר לבעיה הזאת יש לי בעיה נוספת שכאשר אני משחק לדוגמא ב pes2012 אז רק שהמחשב מחובר למטען המשחק עובד טוב.. בלי המטען המשחק מקרטע בצורה נוראית. הציעו לי לכבות את צריכת החשמל מהלוח בקרה של nvidia אבל לא מצאתי את האפשרות הזאת. תודה מראש

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by L.L,

1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל, אם אפשר לחסוך - תמיד זה טוב, אבל אפשר לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. SC2 וכדומה -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ני…

• 4 תגובות
    • 723 צפיות
  21. שלום לכולם. לפני מספר חודשים נעזרתי בפורום זה לבניית מפרט למחשב חדש ממנו אני מרוצה. התרשמתי לטובה מהמקצועיות והנכונות לעזור ולכן אני כאן שוב.. בקרוב אני מתכוון להחליף את הTV שלי בLED, והתחלתי להשתעשע ברעיון גם להוסיף למערכת שלי (רסיבר 5.1) HTPC. התקציב, במידה ואני אחליט לשדרג\לקנות HTPC, הוא גמיש כל עוד יחס העלות/תועלת משתלם (אני מוכן להשקיע בעבור ביצועים טובים, אבל לא רואה טעם בהפרש גדול במחיר עבור הפרש קטן בביצועים..). המחשב ישמש בעיקר עבור מוזיקה וסרטים (HD), אינטרנט ומעט יישומי אופיס. המחשב הישן שלי (בן כ-6 שנים) עדיין עובד, ושאלתי היא האם יש טעם להתבסס עליו או שמא עדיף להשקיע ברכיבים חדשים? החלקים הרלבנטיים במחשב הישן: מעבד - E6750 2.66 GHz לוח אם - Intel DP35DP זי…

• 19 תגובות
    • 2.6k צפיות
  22. Started by Murmur,

שלום, אני מעוניין לשדרג מחשב לצרכי צפייה בסרטי HD ולייב סטרימינג מהרשת בעיקר. המחשב מבוסס לוח P35 שהגיע הזמן להחליף, אבל יש כמה חלקים שלא צריך - הנה מה שאני מעוניין לשמור: מארז Antec P150 (הוא כולל ספק אבל בן 5 - הגיע הזמן להחליף) ציוד הקפי מסך מערכת הפעלה WIN7 בנוסף - ברצוני להתקין עליו כרטיס לכידה Avermedia AverTV Captue HD PCIE שכבר קיים ברשותי: http://www.wallashops.co.il/ws/a/ah.aspx?ai=2577037 מעונין לקבל המלצה לרכיבים להשלמת המפרט: לוח אם, ספק כוח, מעבד+קירור, כרטיס מסך (אם צריך), דיסק קשיח, כרטיס רשת אלחוטי וצורב DVD (בלו ריי?). הערות: * רצוי שלוח האם יכלול כניסת FireWire להורדת חומרים ממצלמת וידאו * חשיבות לרמת שקט (שזה בעצם רמת רעש בעברית תקינה): 9 מתוך 10. * נפ…

• 2 תגובות
    • 579 צפיות
  23. Started by Rd,

צהריים טובים, אני מעוניין להחליף מחשב והייעוד העיקרי של המחשב הוא עעריכה בצורה מאסיבית, יחד עם זאת יש צורך שהמחשב יריץ משחקים ברמה גבוהה. 1. מה התקציב המקסימאלי? - כ - 3000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מאות שקלים בודדים. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? 1. עריכה (בעיקר תוכנות כגון: Premiere, After Effects, Pinnacle). 2. תכני HD. 3. משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). כבד/פרנסה. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: אכן חשוב שתהיה למחשב יכולת טובה בנושא. -איל…

• 0 תגובות
    • 518 צפיות
  24. Started by Darking99,

רציתי לשדרג את המפרט שלי כיוון שהוא כבר די ישן (אמנם לא חלש אבל ישן). התקציב אינו גדול אך קודם אני רוצה לדעת אילו חלקים כדאי לשדרג, איזה חלק להסויף/להכניס במקום והאם הוא יפעל עם המערכת שלי טוב ולא יווצר צוואר בקבוק או משהו בסגנון. המפרט שלי הוא כזה: מעבד - Intel Core Quad Q9550 2.83GHz לוח אם - Asus P5QC (תמצית: 2 סלוטים לDDR3 עד 8GB ועד 1333 MHz, יציאות - יציאה אחת של PCIe 2.0 x16, 3 יציאות של PCIe x1 , ו2 יציאות PCI) זכרון - 2 זכרונות OCZ 2GB DDR2 800 MHz שתופסים 2 מתוך 4 סלוטים כרטיס מסך - Sapphire Radeon HD 4870 (ידוע שעושה בעיות עם משחקים מסויממים בעקבות התחממות רבה) עכשיו כמה שאלות למחשבה בדרך להמלצה על מה לקחת... *האם אפשר לבצע מערך Crossfire ואם כן אז בהתק…

• 9 תגובות
    • 918 צפיות
  25. Started by maya2012,

מחפשת נייד לאמא שיהיה רוב הזמן בבית מתלבטת בין Asus k53e, Asus x54c, dell n5110 ,HP G6 1230sj מפרטים דומים ,פלסטיקה הכי טובה נראית ב k53e Asus. אבל המחשב יהיה בבית אז לא יודעת כמה זה משנה. צרכים: בעיקר אינטרנט מיילים גם קצת אופיס וסרטים. חשוב לי מחשב אמין, כמה שפחות תקלות וצרות, שרות טוב. איזה חברה/מחשב עדיף? תודה מראש!

דיונים חדשים בפורומים