ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,350 דיונים בפורום זה
-
אהלן לכולם, יש לי מחשב נייד של טושיבה satellite l505-141. בעיקר בזמן שאני משחק אני מרגיש שהמחשב מתחמם נורא ואז הוא פשוט נכבה. אלו הטמפרטורות שלו כשהוא עכשיו סתם פועל ומונח על שולחן (כמה דקות לפני הוא הונח על מיטה אם זה משנה לערכי המקסימום...) http://img407.imageshack.us/img407/8968/tempze.jpg יש משהו שניתן לעשות?
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
-
שלום, אני מתכוון לקנות לאחי מחשב בקרוב ומאחר שיש משפחה שבאים לבקר מארה"ב אני כמובן קופץ על המציאה. אחי מתחיל ללמוד בקרוב ולכן צריך לפטופ (וגם שיעזוב את שלי ) דרישות: ניידות גבוהה - לכן אני חושב על אולטרבוק. מקלדת מוארת. זמן סוללה סביר (3-4 שעות) משחקים ברמה של פיפ"א. גלישה ותכנות קל. אחריות בינ"ל - יתרון. ראיתי את ה-Toshiba Portege Z835 והמחיר שלו נראה כמו מציאה, אותו מחיר של V131 בארץ: http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16834214595 מה ההבדל בינו לבין ה-Z830 שנמכר בכ-300$ יותר?
-
- 19 תגובות
- 2k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? עבודות משרדיות, משחקים (בינוני), צפיה בסרטים, סימולציות כגון MATLAB, תכנות VISUAL STUDIO 2010 * גודל המסך? 15.6" רזולוציה 1920X1080 HD * משקל רצוי? לא רלוונטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך ? 95% מהזמן המחשב יעבוד מהקיר. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI,USB3.0 * בלוטות? אין צורך * גודל מינימלי של כונן קשיח ? 500GB 7200RPM * כונן CD/DVD? צורב? כונן שהמגירה שלו לא תהיה נשלפת, אלה רק פתח לכניסה של הדיסק. * כונן Bluray? אין צורך * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? אין צורך * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא חובה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? חשבתי אולי DELL\HP אשמח לעזרה. תודה.
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, קניתי עכשיו בארה"ב דיסק קשיח 7200rpm כדי להחליף את ה5400 המעפן שקיבלתי עם המחשב. כשקניתי את המחשב לא קיבלתי דיסק של מערכת ההפעלה, אבל קיבלתי עליו איזה כונן ריקוברי (אני לא חושב שזאת התקנה מלאה של ווינדוס). בכל אופן, את הדיסק קשיח עצמו (פיזית) אני יודע להחליף (נראה לי ), אבל האם יש דרך לקבל מערכת הפעלה חוקית להתקין עליו, לאחר שאני אחליף את הדיסק הקשיח? (כי הרי יש לי וינדוס חוקי על הנייד כרגע). לא נראה לי הגיוני שאני אצטרך לקנות וינדוס חדש רק כי אני מחליף דיסק קשיח. תודה רבה על העזרה!
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני זקוק לעזרה בבחירת מחשב נייד בתקציב של 3500 +\- . גודל מסך 14-16. כעיקרון השימוש הכללי אלו תוכנות אופיס, סרטים, ומשחק אחד שאני משחק בו, SHOGUN 2, ללא דרישות מיוחדות. (לא ULTRA) לכן גם חשבתי שהוא זקוק לכרטיס גרפי בינוני. המחשבים הנראים לי כמתאימים לדרישות: Lenovo ThinkPad Edge E520 1143-B3G http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?productid=10400 הוא היה נראה לי כאפשרות הכי טובה, אבל שנה אחריות בלבד וללא USB 3\בעיה? Satellite L750-17R Toshiba http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?productid=10760 Dell Vostro 3450 VM-RD33-5698 http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?productid=10491 אני לא מבין מבין גדול במחשבים, אשמח לחוות דעת ולהצעות אחרות.
-
- 1 תגובה
- 672 צפיות
-
-
שלום לכולם, גיסי מעוניין לרכוש מחשב HTPC חדש לסלון. השימושים שיהיו בו הם סרטים(HD ובלוריי) ואינטרנט. בניתי מפרט שדי יענה לו על הצרכים אני חושב: מעבד - AMD PHENOM II X4 A6-3650 ₪598 כמות:1 http://www.p-see.co.il/product.asp?pid=A63650B לוח אם - GIGABYTE GA-A75M-D2H FM1+G ₪434 כמות:1 http://www.p-see.co.il/product.asp?pid=GA75MD2H זכרונות - PATRIOT 1X4GB DDR3 1333MHZ ₪94 כמות:1 http://www.p-see.co.il/product.asp?pid=PT-D3G4-13 צורב - SAMSUNG DVDX22 SH223FBL ₪109 כמות:1 http://www.p-see.co.il/product.asp?pid=SHS-223 מארז סלוני כולל ספק EZCOOL HTPC T-110 ₪437 כמות:1 http://www.p-see.co.il/product.asp?pid=T110 הרכבת חומרה בלבד. ₪99 כמות:1 http://www.p-see.co.il/produc…
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שניהם כמו אחים תאומים, זה עתה יצאו לשוק. מחירים דומים ומתחרים ראש בראש, האם מישהו רואה עדיפות לאחד על השני? IBM Xseries X3650 M4 vs. HP DL380p Gen8
-
- 0 תגובות
- 756 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך... אבל תביאו את כמה שיותר מפרטים שתהיה בחירה ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא, אבל אם חייבים אז... 2.שימושי המחשב משחקים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -Need for speed shift, BT3, GunZ, COD -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב Acer 23 inch -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? לא יודע בדיוק למה השאלה מתכוונת.. הכי ההגדרות הטובות ביותר..? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 1 6. האם …
-
- 23 תגובות
- 2k צפיות
-
-
מעבדIntel i7-2600- Tray פתרונות קירור למארזScythe Mugen 3 לוח-אםAsrock Z68 Pro3 Gen3 זכרונותCrucial/Kingston/Transcend/Corsair/G.Skill/Micron 4X4GB 1600Mhz DDR3 כונן קשיחSamsung/WD/Hitachi/Seagate 1000GB SATA2/3 כונן קשיח Crucial M4 64GB SATA3 SSD כונן אופטיLG/Samsung DVD-RW SATA כרטיס מסךNvidia GeForce GTX570 1GB DDR5 מארזNZXT Phantom Black/White/Red/Pink ספק כחSeasonic S12II 620W המפרט הזה טוב ? עם לא תעזרו לי לשפר אותו תודה לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 675 צפיות
-
-
אני צריך לקבל מהעבודה את המעבד, אז שהמפרט לא יכלול את המעבד. יכול להיות שיש גם i5 2600k? ואם כן הוא יתאים למפרט של 2500k? תודה רבה מה התקציב המקסימאלי? 1800 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל, אבל כמובן שלא חייב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 , להשתדל מאד שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גראפית-פוטושופ ופלאש, לא תלת מימד, ומדי פעם משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פלאש פוטושופ וגם אפטר אפקט, באופן מזדמן ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. COD, Bat…
-
- 17 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
דבר ראשון עד כמה כרטיס מסך משמעותי למערכת כזו, אם בכלל.. אני יודע שהרצת סרטים ברוב התוכנות לוקחת את כח העיבוד מהמעבד אבל מערכת כזו שמחוברת לטלוויזיה 1080P באמת מסתדרת ללא כח עיבוד נוסף? וזה מוביל אותי לשאלה הבאה- האידיאל הוא לחבר את המערכת בכבל HDMI... (זה נכון בכלל?!) אם כן, עד כמה האוטפוט איכותי מהלוח אם המסכן הזה?! (או שזה בכלל לא קשור ואני יוצא דביל...) בהנחה שכרטיס מסך לא משמעותי, עד כמה המעבד משמעותי? בעוד שהמעבדים הולכים ומתפתחים סטנדרט הHD נשאר כמו שהוא. אם מעבד ישן וזול יכול לקודד סרטי HD בצורה טובה, משתלם בכלל להכניס טכנולוגיה חדשה למערכות כאלו? ושאלה אחרונה ולאו דווקא מדעית אלא יותר אישית- חוץ מהרצת סרטים כמובן איזה עוד שימושים ריאליים ניתן לעשות עם מערכת HTPC …
-
- 1 תגובה
- 718 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?5,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?150 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים, סרטי HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.MS3, COD - MW3, SKYRIM, SC Revelations, Crysis 2 מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1440X900(מחובר בנוסף לLCD 32 INCH לצפיה בסרטים) -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הק…
-
- 17 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם, מפרט מתאגר משו.. שנים אני מחכה שיצא דיאבלו 3 -הוא לא יוצא לקונסולות בזמן הקרוב. במקביל אני צרכן כבד של סרטים וסדרות בHD. החלטתי לבנות מחשב משחקים ומדיה אבל בדירה שלי היום אין מקום לשולחן מחשב והלפטופ שלי שמספק אותי נהדר בסרטים לא בכיוון של להריץ משחק כזה.החלטתי ללכת על קונספט קצת מוזר:מחשב מדיה קומפקטי שמחובר תמיד לטלויזיה ומשמש לסרטים ומשחקים. ציוד הקפי אלחוטי, טלויזיה וסטריאו משובחים כבר יש ואולי אכלול בהמשך גם גויסטיק סטייל קונסולה ושלט לסרטים מעבר לעכבר ומקלדת. המארז שאני רוצה כבר די ברור לי והוא : LIAN-LI Cube Case PC-V354Bשעולה 850 ללא ספק כח. אכן קנס אך מתאים בול לצרכים ולגודל על המזנון הקטן (דירת סטודנטים). עד 25 רוחב ועד 45 עומק. חשוב להבין את היכו…
-
- 2 תגובות
- 808 צפיות
-
-
אז ככה, יש לי מחשב בן 5 שעושה לי קולות של מת ומבקש לצאת לגימלאות, אז הגיע הזמן להחליף אותו: 1. מה התקציב המקסימאלי? 4K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל את כולו, מעדיף שלא לחרוג בכלל אם אין צורך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לכל היותר מאתיים שקלים. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים וסרטים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: הכל מהכל, מהFPSים החדשים והישנים (BF, קרייסיס, W/E) עד למשחקי קז'ואל. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב: 1920X1080 3. האם יש צורך בציוד הקפי? נואפ 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? יש לי …
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
בוקר טוב וחג שמח לכולם ברשותי מחשב Dell מדגם N5010, נקנה בינואר '11, עדיין תחת אחריות (3 שנים) מלאה. עד היום שמרתי על המחשב "בקנאות". ז"א, אני לא שם אותו בנפטלין כל ערב לפני שאני הולך לישון, אבל דואג שהוא לא יחטוף יותר מדי מכות (וכמובן שהוא חוטף מדי פעם, זה כמו לשלוח את הילד לגן משחקים ולצפות שהוא יחזור בלי שפשופים במרפקים) ושיתפקד כמו שצריך. דבר אחד שלא עשיתי במהלך השנה+ שאנחנו ביחד זה לנקות מתחת למקשים, משום מה, בניגוד ל HP, לנובו או טושיבה הקודמים, המקשים פה פשוט יותר "קשים" להוצאה, וכל פעם שהגעתי לנקודה שהרגשתי שזה ישבור את המקש שחררתי אותם חזרה למטה. לפני 3 ימים הוצאתי את המחשב מהבית, ישבתי עם כמה חברים לשיחה, כפי שהתנבאתי אחד מהם היה חייב להביא "קטנה" לכוס הקול…
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
חבר מתלבט אם לקנות או לא הוא מוכן לשים בכללי על לפטופ עד 7K. הבו עיצה
-
- 0 תגובות
- 655 צפיות
-
-
תקציב של 20 אלף ש"ח (גמיש). ייעוד: אתרי אינטרנט כולל הזרמת אודיו (רדיו) ווידיאו. נ.ב. יש לנו כיום שרת אחד (R610 דל) בחווה של נטויזיון בחיפה. תודה וחג שמח!
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) בעיקר עבודות משרדיות, אך גם שאר השימושים. * גודל המסך? בסביבות 12" * משקל רצוי? כמה שיותר קל. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)?כן, לפחות 5 שעות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) לא * בלוטות? לא יזיק * גודל מינימלי של כונן קשיח? רצוי 500 GB * כונן CD/DVD? צורב? נראה לי שבגודל הזה לא קיים. * כונן Bluray? בשמחה אך לא נראה לי שקיים. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? רצוי. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא תודה רבה.
-
- 1 תגובה
- 643 צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי?4600 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?אי אפשר. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים כבדים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.BF3,METRO 2033 משחקים כבדים בעיקר. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 900X1440,אבל עומד לשדרג בקרוב[ עוד איזה חודשיים] לFHD. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות כי אני רוצה…
-
- 5 תגובות
- 997 צפיות
-
-
מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים ותכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. battlefield 3 , call of duty modern warfare 3 , -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). גודל מסך 20' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, ע…
-
- 6 תגובות
- 745 צפיות
-
-
אהלן חבר'ה אני מתעסק בתחום הטכנולוגיות מידע, ורציתי לשדרג את המחשב השולחני שלי באופן משמעותי. מכיוון שאני די בור בתחום הזה, המליצו לי עליכם ואני אץ לפנות אליכם לעזרה בבניה של מפרט מחשב. צרכיי: מערכת הפעלה 7, ועליה להפעיל SQL 2008 עם אפשרות לשים 2 דיסקים ב: MIRORING - Raid 2 איזה מעבד מומלץ ? כמה גיגה רם ? איזה כרטיס מסך אתם ממליצים ? האם אתם יכולים להמליץ לי על מפרט מלא ? אשמח גם לחנות זולה ואמינה שיש לכם "קבלות" עליה. תודה רבה ! יהונדב (וכן, שם מוזר משהו)
-
- 1 תגובה
- 662 צפיות
-
-
אני הולך להיות בארהב חודש הבא לחודש ככה והחלטתי להזמין מnewegg לאחר ניסיון טוב איתם מה אתם אומרים על המפרט : [table][tr][td]Intel Core i5-2500K 3.3GHz LGA 1155 95W Quad-Core Desktop Processor Item #:N82E16819115072 Return Policy: Iron Egg Replacement-Only Return Policy$219.99 [/td][/tr][tr][td]1 Newegg Promotional Gift Card - $10.00 Item #:N82E168GC000001[/td][/tr][tr][td]1 GIGABYTE Radeon HD 7870 GHz Edition GV-R787OC-2GD Video Card Item #:N82E16814125418 Return Policy: VGA Standard Return Policy$359.99 [/td][/tr][tr][td]1 AMD Gift - Dirt3 Game Coupon Item #:N82E16800995114 Return Policy: Standard Return Policy$49.99 [/td][/tr][tr][td]2 CORSAIR Builder Series CX500 V2 50…
-
- 3 תגובות
- 596 צפיות
-
-
יש לי כמה שאלות לגבי מערכת הפעלה OEM המגיעה על גבי מחיצת שחזור על הכונן הקשיח (לא מדיה נפרדת) 1. האם יש מקומות שמאפשרים שדרוג חינם ל Windows 8 לכשיצא (אני זוכר שהייתה אופציה כזו לפני ש Windows 7 יצא) 2. האם ביצוע partition מחדש לצורך התקנת Linux ב dual boot יפגע במחיצת השחזור? 3. האם ניתן להעביר את מערכת ההפעלה ממחיצת השחזור למכונה וירטואלית (vmware) שתרוץ על גבי Linux? 4. מה ההבדל במחיר בין מערכת הפעלה OEM למערכת הפעלה רגילה?
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
בוקר טוב החלטתי לשדרג את המחשב בתקופה הקרובה (שבוע וחצי פלוס מינוס) השדרוג יכלול : לוח אם , מעבד , זכרונות , קירור למעבד , ספק כוח הכרטיס מסך שברשותי הוא 6850 של ג'יגבייט ו-2 דיסקים קשיחים של WD 1. מה התקציב המקסימאלי? 2200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? במידת הצורך לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר …
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-