ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,351 דיונים בפורום זה
-
שלום לכם, ב23 ליולי 2009 באו מחברת DHL לקחת את המחשב הנייד שלי לתיקון, בשנה האחרונה שלי באוניברסיטה הוא החל לעשות בעיות, להתקע, להתחמם, לעשות ריסט וכו'... חיכיתי לסוף הלימודים (או לפחות לתקופה שבה אני לא צריך לקחת את המחשב לאוניברסיטה כל יום, מסתבר שטוב שחיכיתי) אחרי חודש, הרבה טלפונים וכאבי ראש חזר אליי המחשב, לוח אם חדש כביכול.. הוצאתי אותו מהקופסה של DHL והוא לא נדלק לי... אם מקודם הבעיה הייתה שהוא נכבה מדי פעם ונתקע, הפעם הוא בכלל לא נדלק. (הוא היה במעבדה של HP בראשון לפי מה שהבנתי) יום אחרי זה שלחתי אותו שוב (הפעם HP החליטו לנסות את המעבדה השניה, בת"א), מאז ועד היום אני רודף אחרי HP וCPM ומחכה לתשובה, לפי האתר עדיין מחכים לחלק (מאז ה-26 לאוגוסט)... כתבתי תיעוד די מדו…
-
- 15 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, שמי ליאור ואני זקוק נואשות לעזרתכם. אני מנסה לבנות מחשב חדש, ובמילים פשוטות, אין לי מושג מה אני עושה. אני כנראה סובל מפוסט טראומה על המחשב הישן שלי שהיה בן 90 ומת בשיבה טובה (שנות מחשב כשנות כלב, חבר שלי פעם אמר), וזאת לאחר שלא היה מסוגל אפילו לפתוך מסמך וורד באופן נורמלי, שלא לומר לעשות משהו. אני שואף למחשב שעובד מהר וחלק ומריץ משחקים כמו מאסטר, שלא לדבר על פוטושופ ותוכנות אנימציה (אני סטודנט לאנימציה וזה עניין חשוב מבחינתי). ביררתי על רכיבים שונים, אבל פשוט אין לי מושג אם הם מסוגלים לעבוד ביחד, איפה הגזמתי ואיפה צריך להוסיף. בהנחה ובכלל בחרתי בחלקים מתאימים, אני צריך לבחור בין גרסה יקרה יותר ליקרה פחות, והנושא הכספי חשוב למדי אז אני אשמח אם תודיעו לי כשתו…
-
- 11 תגובות
- 829 צפיות
-
-
מפרט טכני: יצרן: PROVIEW מסך: 19" אינטש סוג: מסך רחב 16:9 רזולוציה מקסימלית: 1440X900 צבעים: 16.2 מיליון זמן תגובה: 5ms בהירות: 300cd/m² ניגודיות: 800:1 גודל נקודה: 0.285mm מה דעתכם בעלות של 200 דולר לשימוש של צפייה בסרטים וגלישה באינטרנט
-
- 4 תגובות
- 676 צפיות
-
-
ראיתי את המחשב של דל שיכול להתהפך לטאבלט. איך הוא? בעקרון מחפשת משהו כמו אייפד אבל במחשב נייד חשוב זכרון גדול להורדות וכו מהיר שאפשר להריץ תוכנות קטן תודה
-
- 0 תגובות
- 523 צפיות
-
-
מה התקציב המקסימאלי? 6000 ₪ האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם ניתן לחסוך אז למה לא במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 ₪ מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים,עבודה משרדית והמון צפייה בסרטים במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות נראה לי עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 3 האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן חשוב לכלול מערכת הפעלה מתי מתוכננת קני…
-
- 1 תגובה
- 892 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6-7K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לאדריכלות נוף - תוכנות אוטוקאד , סקצאפ , פוטושופ , ויריי 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) SSD חייב להיות 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב אבל לא במחיר איכות ועבודה 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן 8. ה…
-
- 0 תגובות
- 751 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6-7K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לאדריכלות נוף - תוכנות אוטוקאד , סקצאפ , פוטושופ , ויריי 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) SSD חייב להיות 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב אבל לא במחיר איכות ועבודה 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית…
-
- 10 תגובות
- 2k צפיות
-
-
היי לכולם, אני סטודנטית לאנימציה ומחפשת המלצות למחשב שאוכל להשתמש בו לשאר שנות הלימוד שלי. מצטערת מראש אם ההסברים שלי יוצאים קצת מבולבלים\לא סגורים על עצמם, אני לא הכי מבינה במחשבים. המחשב הוא לשימוש בתוכנות אנימציה ועריכה כבדות יחסית כגון מאיה, Z-Brush, TV Paint, After Effects ודומיהן. גודל המסך של המחשב הנוכחי שלי הוא 16 אינץ', מה שנהדר לעבודה אך גם מאוד כבד לסחיבה. מצד שני, אני לא מעוניינת במחשב מיניאטורי, מאחר ומדובר בעבודות גרפיקה. זמן סוללה ארוך יהיה נחמד, אך לא דחוף. לא נדרשות יציאות מיוחדות מלבד קורא כרטיסים [מה שכבר נמצא built in במחשב הנוכחי שלי]. גודל מינימלי של קונן קשיח 200 ג'יגה, למרות ששוב, לא חובה. כונן CD\DVD רצוי, צורב ו\או בלוריי לא. אחריות בינלאומית - …
-
- 0 תגובות
- 689 צפיות
-
-
היי אנא עצתכם למפרט למחשב רינדור שיעבוד עם 3DSMAX, MENTALRAY, VRAY, PHOTOSHOP תודה רבה מיכל
-
- 1 תגובה
- 592 צפיות
-
-
אהלן! התייעצתי פה לפני חצי שנה בערך לגבי רכישת נייד. מסיבות אישיות הקנייה נדחתה - ולכן מבקשת את המלצתכם בשנית (בהנחה שיצאו דגמים חדשים ושדגמים ישנים יותר - הוזלו ואולי אף נכנסו לתקציב). שימושים כגון: אופיס, פוטושופ (כרגע אין שימוש, שתהיה אופציה לעריכת תמונות בסיסית), תוכנות אינטרנט (IRC, מסנג'ר וכו'), קצת סרטים, המון מוזיקה ותמונות (דיסק קשיח של 160 לפחות), שיעמוד ב20 טאבים פתוחים בו זמנית + תוכנה כגון אימיול ברקע (מבלי להאט עבודתו). מעוניינת שיכלול: צורב דיוידי, מסך לא מבריק (מט), מקלדת ופד עכבר (עדיפות לטראקפוינט) נוחים ולא "מקפצים" (שימוש רב במחשב), מאחר והמשקל לא קריטי - עדיף מסך לא קטן (בעיקר שימוש ביתי ובקרבת הבית). לא פוסלת קניית יד שנייה- אך גם לא יודעת מה צריך…
-
- 15 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום שלום זקוקה למחשב נייד לשימושים כגון: אופיס, פוטושופ (כרגע אין שימוש, שתהיה אופציה לעריכת תמונות בסיסית), תוכנות אינטרנט (IRC, מסנג'ר וכו'), קצת סרטים, המון מוזיקה, שיעמוד ב20 טאבים פתוחים בו זמנית + תוכנה כגון אימיול ברקע (מבלי להאט עבודתו). מעוניינת שיכלול: צורב דיוידי, מסך לא מבריק (מט), מקלדת ופד עכבר נוחים (שימוש רב במחשב), חיבור לטלויזיה, מאחר והמשקל לא קריטי - עדיף מסך לא קטן.. *שמתי לב שבהמון ניידים יש מאין "קפיצות" של המקלדת או העכבר ללא סיבה נראית לעין - אם זה "באג" שניתן להימנע ממנו בבחירת המחשב, אז גם את זה לקחת בחשבון בבקשה כמו כן, תהיתי אם אכן יש הצדקה בכך שרוב הניידים מגיעים ויסטה ולא עם XP. יש אולי גם המלצות למקומות קניה? (דרך האינטרנט\באיזור קרי…
-
- 18 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני זקוקה להצעת מפרט של מחשב שישמש אותי לגלישה,משחקים ומולטימדיה. אני ממש זקוקה להמלצות מכיוון שאינני ממש מגיעה מהתחום. אשמח גם להמלצות לגבי חנויות שבהן אוכל לממש את המפרט המוצע. כולל ציוד היקפי :-* ומסך LCD אני מודה מודה מודה........ אשמח לעוד תגובות!!!!!!
-
- 1 תגובה
- 499 צפיות
-
-
שלום, לאחר מס' שנים שהנייד שלי שירת אותי נאמנות, הוא הלך לעולמו.. ואני עומדת בפני רכישת מחשב חדש, אני לא מבינה במפרט כל כך, אז אשמח לעזרתכם אני עובדת המון במחשב, רוב העבודה שלי היא במחשב, אבל מסתכמת באופיס ומיילים בעבודה שלי אני מאוד ניידת (אין לי משרד קבוע) ויש לי בעיות גב, לכן צריכה מחשב קל משקל עד כמה שאפשר, ודק שנכנס לתיק בקלות גודל המסך שמתאים לי הוא 11.6 אינץ אני צריכה מחשב יציב, אני נכנסת עוד שנה ללימודים באוניברסיטה וצריכה מחשב שיוכל להחזיק עכשיו כמה שנים אבל, וכאן המלכוד, התקציב שלי הוא דל, אני מוכנה להשקיע עד 3000 שח, במקרה חריג אוכל להוסיף עוד כמה מאות אבל מעדיפה שלא. אשמח מאוד לעזרה! מודה לכם מראש
-
- 6 תגובות
- 937 צפיות
-
-
הי ותודה מראש: * מטרות המחשב? צפייה בחומרי גלם לעריכה, עריכות קלות (פרמייר או משהו בסגנון), וורד, אינטרנט, מייל וכיו"ב * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? סביב ה 15 אינצ'. מעדיפה מט אלא אם יוסבר לי שלא עדיף * רזולוציית המסך? כזו שהכי תתאים לצרכים שלי. האם ips קריטי? אם כן, אז ips :-) * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מקלדת מוארת * משקל רצוי? הכי קל שיש, הבנתי שסביב 2.6 * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 3 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? hdmi * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) רוצה ssd (גם אם זה אומר להוסיף בתשלום ולא שהמחשב בא איתו) * כונן אופטי? הכוונה לצורב? עדיף ,לא ממש קריטי. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * הא…
-
- 10 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום לכם, אני מעוניינת לרכוש מחשב נייד עד לסכום של 4000 ש"ח. הניידות שלו היא לא הדבר החשוב, אבל ברור שעדיף שיהיה קל. ''14.1 ומעלה... אני בעקרון צריכה את המחשב להפעלה של אינטרנט, אופיס ברמה גבוהה, פוטושופ ופלאש (לא ברמות מאוד גבוהות). מעדיפה מסך מאט ו- Trackpoint (אם התקציב מסתדר). כמובן שעדיף מחשב כמה שיותר חזק במסגרת התקציב מבחינת מעבד וזיכרון... אם יש לכם הצעות... תודה תודה תודה, ליאת
-
- 1 תגובה
- 481 צפיות
-
-
ערב נעים, אני אשמח להמלצה על נייד עד 5500. הוא מיועד לשמש אותי בעיקר לאינטרנט ואופיס, אבל גם לעיבוד תמונה בפוטושופ. (זה המקצוע שלי, אם כי אני לרוב לא עוסקת בו בבית). כמובן עדיף שהוא לא יהיה כבד מדי, אבל גם אין צורך שהוא יהיה קל או קטן במיוחד.המטרה היא להשתמש בו בסביבות הבית או בבית קפה סמוך. חשובה לי בעיקר יציבות ואמינות. נייד שישרוד יותר זמן מהנייד הממוצע, ושלא יריץ אותי לטכנאי או למעבדה. תודה מראש :)
-
- 4 תגובות
- 512 צפיות
-
-
מחפשת מחשב שיעבוד טוב עם עריכות ווידאו (יתמוך בAVID )פוטושופ לייטרום אפטר אפקט אשמח לעזרה מה התקציב המקסימאלי?3000- א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לנצל את כולו ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? יאי אפשר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?עריכת ווידאו ,ועריכה גרפית ,תכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). מיועד ל AVID LIGHTROOM PHOTOSHOP. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: ,לא 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך בציוד הקפי 4. האם יש רכיב שאין צורך…
-
- 0 תגובות
- 553 צפיות
-
-
הי, אשמח להמלצות על דגמים או מפרט: אני מחפשת מחשב, עדיף לפטופ אבל לא חובה. המחשב הוא לצורך עריכת וידאו של סרטונים קצרים באיכות טובה, ולצורך עריכת סאונד. צריך שיהיה עם זכרון טוב. תודה לעוזרים
-
- 0 תגובות
- 662 צפיות
-
-
הי, אשמח להמלצות על דגמים או מפרט: אני מחפשת מחשב, עדיף לפטופ אבל לא חובה. המחשב הוא לצורך עריכת וידאו של סרטונים קצרים באיכות טובה, ולצורך עריכת סאונד. צריך שיהיה עם זכרון טוב. תודה לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 892 צפיות
-
-
שלום אני צריכה לרכוש מחשב חדש וראיתי מפרט מוכן שאני רוצה לוודא ששווה ללכת עליו. 1. מה התקציב המקסימאלי? בין 3K-3.5K מקסימום 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה די מסיבית (המחשב הקודם שלי נשחק עקב כך (אבל הוא בן 5.5 שנים אז עוד אפשר להבין). עבודה בעריכה גרפית, מולטי טאבים וסטרימים. ללא משחקים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 7 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא ממש מבינה בזה 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גר…
-
- 8 תגובות
- 913 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 פלוס מינוס אפשר לחרוג במקרה הצורך. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדית, שילוב עם לוח גרפי שמחייב יציאת DP עם העברת נתונים, יחוברו גם שני מסכים 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא, למחשב יחוברו לוח גרפי וכן שני מסכים ולכן צריך יציאות מתאימות כולל DP 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות…
-
-
- 45 תגובות
- 4.6k צפיות
- 6 followers
-
-
שלום אני ממש רגע לפני קניית מחשב נייד ואשמח אם תוכלו לעזור לי בהתלבטויות הרבות.. חשוב לי שהמחשב לא יהיה כבד מידי, שאני יוכל להריץ סרטים בלי בעיות ושהרמקולים יהיו איכותיים וכמו כן עיניין האחריות.. אחרי חיפושים וסקירות רבות הגעתי לכמה מחשבים שנראים לי כאופציה מתאימה: DELL Studio XPS 13 Asus A8E LG T380-RB1 HP Pavilion dv3 - 2090ej DELL VOSTRO 1320 DELL XPS M1330 אם יש למישהו אופציות אחרות מתאימות אשמח נורא אם יעלה לי אותם! תודה רבה ושבוע טוב!!!!!
-
- 0 תגובות
- 628 צפיות
-
-
המחשב נועד להורדות אימיול , אינטרנט , אופיס , צפיה סרטים , שמיעה שירים , אימיילים ... לא למשחקים !!! , מחשב עם מעבד טוב וזיכרון לפחות 2GB שיחזיק מעמד לטווח ארוך . אני גרה בת"א אני צריכה מפרט מ KSP זה קרוב לי לבית , תודה
-
- 1 תגובה
- 609 צפיות
-
-
היי, זקוקה למחשב לעבודה גרפית בעיקר, התקנת CS4 של אדובי ועבודה במקביל על מספר תוכנות כך שהעניין מצריך זכרון גדול..(או לפחות זה מה שהבנתי) + מערכת הפעלה באנגלית xp pro+הרכבה של הכל במעבדה. העניין הוא שכבר התחלתי לגשש אבל יש כל כך הרבה יצרנים וכל אות יכולה לשנות מרכיב שכבר הלכתי לאיבוד, מה כדאי ומה צריך. אז בנוסף להנחיות שלכם הוספתי גם מספר שאלות כלליות - מתנצלת מראש על הבורות... :-\ רמת שקט - טובה. מעדיפה להשקיע ברכיב אחר אבל עדיין רוצה לשמר שקט. oc - אין לי מושג מה זה.. יש לי צורב dvd חדש שהייתי מעוניינת להעביר אבל הבנתי שהוא ב-ide האם אפשרי להתקינו גם ב-sata? (אני אמנם רושמת מונחים אבל אין לי מושג מה הם אומרים...חחח) למסך שלי יש אפשרות לחיבור של dvi אבל כרגע זה בחיבור ר…
-
- 4 תגובות
- 661 צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לשדרג את המחשב הנייד שלי שכבר לא מריץ את המשחקים שאני רוצה וריינו עובד בו לאט מידי. המשחקים שאני מעוניינת בהם הם לא החדשים ביותר בשוק ונוטים יותר לRPG וRTS, פחות FPS עם דרישות גבוהות (בעיקר דיאבלו 3, דוטא וכו'). בנוסף אני עובדת עם ריינו ופוטושופ לעיצוב תכשיטים כפרנסה וצריכה שהם ירוצו ומהר ככל האפשר. דרישות נוספות - כמה שיותר קל (מבחינת משקל). יתרון גדול לשקט ולא מתחמם מידי. גרה באיזור רמת גן, מגיעה הרבה לכפר סבא, אין העדפה מיוחדת לחנות. תודה מראש.
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-