ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,464 דיונים בפורום זה
-
??? ??? הי לכולם אני מתענינת בקניה של מחשב נייד . הצרכים שלי הם מחשב איכותי ,קל משקל !!!! שאפשר לצאת איתו ליסוע לחול וכו לבית קפה לחברים סתם על הספה בסלון מיועד לגלישה באינטרנט ואופיס גם חשוב לי גם אורך חיי סוללה תקציב עד 5000 עם שאיפה לפחות !! כי סהכ הצרכים שלי בסיסייים מחשב טוב בשורה תחתונה.לשימוש ביתי אישי לא להרצת תוכנות כבדות גרפיקה משחקים וכד ממה שקראתי בכל מיני מקומות וסקרתי קצת את ההיצע העצום בתחום גם בסוג וגם במחיר אני מתלבטת בין כמה מחשבים אשמח לקבל המלצות ועצות האפשרויות 1. קנית מחשבת יד שניה של IBM דגם T43 2. http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=715012 3 .מחשב נייד צבע שחור תוצרת MSI דגם PR600R3 מסך "15.4 מעבד אינטל ליבה כפולה שנתיים א…
-
- 5 תגובות
- 712 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5k א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. מחשקים חדשים, BF3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). קונה FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפ…
-
- 1 תגובה
- 556 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר, אך ישנה עדיפות לתקציב שהקצבתי. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בעיקר. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל המשחקים הכבדים שיוצאים/יצאו, כגון BF4. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר…
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום חברים, אני רגיל להשתמש במסך 15.6 אינץ , חשבתי לרכוש מחשב נייד עם מסך קטן יותר בגודל 14 אינץ, חשוב לי לדעת האם מסך 14 אינץ מיעד לקריאת טקסטים ועובדה מרובה בWORD,האם הוא יהיה נוח באותה ידה שסך ה-15.6 נוח, ואם לא האם נין לשנות רזולוציה והתאים אותו לעבודה מסוג ז ה תודה רבה לעונים!
-
- 1 תגובה
- 922 צפיות
-
-
שלום לכולם, תקציב - 3300, עדיף לכיוון ה3000, יכול לפזול לכיוון ה3500. * מטרות המחשב? עבודה משרדית, סרטים, לפעמים פוטושופ ברמה חובבנית, הירוז 3 * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 13.3 או 14 אינץ', מט. * רזולוציית המסך? רגיל * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מקלדת נוחה * משקל רצוי? לא כבד מדי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא משהו מיוחד * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) יציאה למסך HDMI * Bluetooth? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 750GB לפחות * כונן אופטי? עדיף משקל נמוך מאשר כונן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפ…
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
אהלן, אשמח לעזרתכם בבחירת מחשב חדש. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3.8K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך זה טוב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? נא לא לחרוג - אלא אם כן מדובר בחריגה קטנה עבור תוספת מאוד משמעותית בביצועים. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש יום יומי, אינטרנט, אופיס, בנוסף גם תוכנות תלת מימד (AutoCAD, SketchUp, VRay) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אין צורך. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? צריך הכל, חוץ ממסך. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 7 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא מתוכנן 7. האם האם …
-
- 2 תגובות
- 2k צפיות
-
-
היי, 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000, כן אם מדובר בשיפור משמעותי מבחינה כלשהי. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים פופולארים ופיתוח תוכנה. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? ייתכן שמסך, זה תלוי באיך שאר הדברים מסתדרים מבחינת התקציב, אם מדובר בפגיעה משמעותית בביצועים אז אני כנראה אוותר. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) מעוניין בכונן SSD גדול 1TB 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? מאוד חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
שימוש עיקרי באופיס/אינטרנט ואולי תוכנות סטטיסטיות כמו SPSS 1. מעבדי AMD Athlon 64 4200+ (Socket AM2) X2 DualCore לוחות אם למעבדי AMD ABIT NF-M2SV AM2, GF6100, DDRII800, VGA, PCI-E זכרונות DDR II 667Mhz 1GB דיסקים קשיחים Hitachi Deskstar 160GB SATA II כרטיסי מסך OnBoard GeForce 6100 כרטיסי קול 7.1 Channel Audio צורבים Optiarc AD-7170S DVD±RW x18, DL x8 Beige Sata ציוד רשתות On Board 10/100 מארזים HJA-70 MIDI Beige מקלדות 2 Lang. עכברים MOUSE PS2 + roll רמקולים, אוזניות ומיקרופונים רמקולים 400W מחיר 1230 ¤ 2. מעבדי AMD Athlon 64 4600+ (Socket AM2) X2 DualCore לוחות אם למעבדי AMD ASUS M2V-MX AM2, VIA K8M890, DDRII800, VGA…
-
- 0 תגובות
- 500 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב מורכב ומוכן לקנייה ולא לבחור חלקים ולהרכיב לבד. מה הם מטרות/שימושי המחשב? עבודה משרדית כבדה (מספר תוכנות משרדיות שירוצו בנוסף למספר חלונות אקספלורר יחד), תכני HD - סרטים שיורדו מהרשת משחקי רשת המשחק הכי כבד-סימולטור טיסה של מיקרוסופט. האם יש צורך בציוד היקפי? - הציוד לא יהיה חלק עלות המחשב. כן - מקלדת ועכבר אלחוטיים כן- מסך שייתלה על הקיר - הוא יהיה 24 או 26 FHD. לגבי זה אני אבדוק בפורום מסכים. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב? לא ממש, אני אוהב שיש הכל מהכל. עד כמה השקט חשוב - המחשב יעמוד במרכז הבית-חדר עבודה פתוח ולכן חשוב שיהיה שקט. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה? יכול שחלונות 7 מאיזו חנות אתם מעדיפים לרכוש את המחשב? אין העדפה לחנות, העיקר שת…
-
- 3 תגובות
- 556 צפיות
-
-
שלום לכולם, יצרתי אחרי קצת מחקר ועצות את המפרט הבא: http://oi52.tinypic.com/14w83ti.jpg המפרט אמור להיות לגיימינג (לא יותר מדי), עריכת תמונות (2D) וצפייה בסרטים בעיקרון אני רוצה שיהיה איכותי, שיהיה כיף לעבוד (או.. לשחק ) במפרט חסרים כמה דברים קטנים כמו ציוד היקפי ומארז שאותם אני אקנה בחנות ולכן הוא מעוגל ל5.5K השאלה היא אם המפרט עצמו עובד טוב, אם כל הרכיבים מתאימים אחד לשני וכו' ואם יש משהו שהייתם משפרים\משנים מע' הפעלה תהיה windows7 (כבר יש), לא מתכונן OC. המחשב אמור להיות לטווח הרחוק, אז לא אכפת לי להוסיף כמה שקלים עכשיו כדי שהוא יתאים גם לתוכנות\משחקים של עוד 5 שנים ו..זהו. תודה מראש (:
-
- 6 תגובות
- 863 צפיות
-
-
ראיתי הצעות מחשבים שיש בהן מעבדים שבאים עם קירור (box) ומארזי מחשב שבאים עם ספק כוח. מה יותר מומלץ, לקחת כזה או להוסיף קירור בנפרד וספק כוח בנפרד? מבחינת מחיר זה יהיה יקר יותר להוסיף, אבל יש לזה יתרון מבחינת איכות או רעש?
-
- 5 תגובות
- 798 צפיות
-
-
אני רוצה שתתאימו לי את המחשב הכי טוב בתקציב הזה 10 אלף שלא יהיה מאיוורי ודגש למהירות גבוה של שימוש ויכולת העמסה שיהיו על המחשב כמה משחקים ביחד לא בהכרח פועלים באותו הזמן. תודה מראש דרך אגב מהר המחשב שלי נהרס וההורים לא מרשים הרבה במחשב שלהם. תודה מראש.
-
- 26 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
הי חברים, מחפשים לרכוש מחשב חזק ומהיר לעריכת וידאו (עסק של צילום ועד כה נעזרים בעורך חיצוני). כרגע תוכנת העריכה שיש לנו הינה פילמורה, בהמשך בטח נשדרג לפרימייר. צריכים המון המון זכרון מן הסתם, שיהיה גם לאחסון עבודות. המלצות? כיוון? סדר גודל של מחיר? צריכה כולל כל האביזרים הנלווים (מסך או שניים, מקלדת טובה, עכבר טוב).. תודה!!
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2500. ללא חריגה. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גלישה, אופיס, ריבוי חלונות, זום המשלב מצלמה חיצונית בנוסף למצלמת הנייד. ספוטיפיי. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. שהכרטיס מסך לא יהיה העקב אכילס של הנייד. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? מסך 14 אינץ' 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה…
-
- 22 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:משחקים מודרניים -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.BATTLEFIELD 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).כרגע 1024X1080 ובקרוב 1080X1920 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ו…
-
- 12 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מחפש מחשב משרדי אין צורך בHD יש לי כבר. מעבד עדיף אינטל. לגבי כרטיס מסך לא אכפת לי שיהיה און בורד רק חשבו שיהיה DVI יומטוב דור
-
- 1 תגובה
- 643 צפיות
-
-
ההתלבטות שלי בין המחשבים הבאים acer aspire http://www.21.tv/p-204435/d79ed797d7a9d791+d7a0d799d799d793+Acer+Aspire+AS5742G374G50MNKK/cf-6/?a=a hp probook 4530s http://www.night-net.net/index.php?main_page=product_info&products_id=1346 אם אפשר בבקשה לדעת אחת ולתמיד לפני שאני קונה איזה מהם יותר חזק? אפשר לקבל בקצרה מה ההתרונות מול החסרונות של כל אחד מהם (עד כמה משמעותי הכרטיס מסך המובנה לאומת הלא מובנה). לדעתכם יש מחשב יותר חזק מהhp במחיר הזה ? בגלל הכרטיס מסך יש עדיפות לacer העניין הוא שאני פוחד מהאיכות שלו hp ידועה כחברה יותר טובה =X
-
- 1 תגובה
- 704 צפיות
-
-
הי שימוש העיקרי לאינטרנט וסרטים 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? -- ניצן לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? -- עבודה משרדית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. -- אין צורך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 7-8 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפ…
-
- 1 תגובה
- 736 צפיות
-
-
מפרט מחשב עבור ילדים בכתה ב - ג מתאפיין בעיקר ללימודים וקצת משחקים באינטרנט . ( לא להריץ משחקים כבדים וכזה כלל - יש PSP ) תודה רבה
-
- 18 תגובות
- 6.2k צפיות
- 3 followers
-
-
שלום, מחפש מפרש לשרת איכסון קבצים לל צורך ב- RAID. התקציב 1000-1200 ש"ח. שימוש עיקרי סרטים וסדרות והזרמה לסטרימר. עבודה 24\7. כונן פנימי 1 גדול (בהמשך יתווספו). מערכת ההפעלה תהיה על כונן אחר קטן יותר שכרגע כבר יש ברשותי. תודה נ.ב. חנויות מאזור פ"ת או כאלו הניתנים לרכישה דרך האינטרנט עם משוח לבית גם מתקבלים בשמחה.
-
- 5 תגובות
- 747 צפיות
-
-
אז ככה... ברשותי מחשב AMD 2500+ Abit nf7-sl וזיכרונות של kingston 256MB 400Mhz samsung 256MB 400Mhz twinmoss 512MB 400MHZ וכ.מסך 6600GT AGP 128MB אני רוצה לשדרג את המחשב שיש לי. והמחשב שאותו אני יקנה אני ירצה לתת לו OC חזק!!!! אז אני נורא מתלבט אם לקנות E2180 ביחד עם 4CoreDual-VSTA s775 Conroe, VIA PT880 Ultra, PCI-E, AGP. או שגם להוסיף זיכרונות של 667MHZ. וזה בכדי להשאיר את הכ.מסך. או שבכלל לקנות E2180 עם לוח חזק יותר שתומך אך ורק בPCI ולוח שיהיה טוב לOC ביחד עם כ.מסך מובנה. וגם זיכרונות יותר חזקים נגיד של 800MHZ. או אולי בכלל ללכת על מחשב מבוסס AMD. אני רוצה מחשב שהוא בעל ליבה כפולה ושהוא יהיה חזק לOC.שהוא יהיה במטרה של משחקים קלים אבל סוס עבודה. ובעתיד…
-
- 9 תגובות
- 647 צפיות
-
-
שלום, אבקש עזרה במציאת מפרט למחשב נייד בשביל חבר תודה מראש * מטרות המחשב? בגדול רוב העבודה תהיה סביב האופיס * גודל המסך? ''15מינימום לא קריטי מאט/מבריק * רזולוציית המסך? לא קריטי , 1366x768 אני מאמין שיספיק. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? לא קריטי , הכי קל שאפשר להשיג בתקציב הכולל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא במיוחד * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, USB3 , VGA * Bluetooth? רצוי אך לא הכרחי. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח?HDD 500 גיגה אני מאמין שיספיק , אם אפשר יותר מה טוב. * זכרון פנימי: 4-8 גיגה , מה שאפשרי במחיר * כונן אופטי? עדיף שכן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למע…
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכל הגולשים אני מעוניין להזמין מאתרים בחו"ל כל מיני מוצרים כגון חלקי מחשב, נגנים וכו'. אני מחפש אתר שהוא מספיק אמין, מחירים נוחים, מספק משלוח עד הבית בלי סיבוכים למיניהם בקיצור, PLAY-ASIA של חלקי מחשב ;D אשמח אם תמליצו לי על אתרים מהסוג הזה וקצת עזרה באיך להזמין כי אני יחסית חדש בכל הדבר הזה בתודה מראש
-
- 0 תגובות
- 491 צפיות
-
-
לגביי הלוח אם... ההתלבטיות הן:? ASUS A8N-E GIGABYTE K8NF-9 DFI NF4 ULTRA iNFINITY לגביי זיכרון: GEIL DUAL 512MB X 2 TWINMOS DUAL 512 X 2 לגביי הכרטיס מסך: (הכי חשוב) ? Sapphire Radeon X800 GTO 256MB DDR III, PCI-E ? ?Sapphire Radeon X1600 XT 256MB, TV, DVI, PCI-E ? Sapphire Radeon X800 GTO Ultimate 256MB DDR3. Pci-E איזה מבין שלושתם יותר טוב?? כמובן שזה מסדור לפי מחיר מהזול ליקר לכן חשוב לי לדעת אם יש הפרש ביצועים יחסית למחיר לגביי כל השאר אני סגור מארז של COMPUCASE הדגם הרגיל השחור כונן קשיח W.D SATA2 200GB צורב די וי די מעבד AMD ATHLON 64BIT 3200MHZ אז מה דעתכם??
-
- 4 תגובות
- 630 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש המלצות למחשב שיעבוד היטב עם עריכת וידאו, קידוד, קיבוץ. שיהיה למחשב הרבה מקום פנוי. כל הצעה תתקבל בברכה (אני מעדיף דברים שזמינים ב KSP)... :] בנוסף: צורב DVD מסך LCD 17 כרטיס מסך מתאים לעריכת וידאו ושימוש ביתי כגון משחקים קלים המחשב הוא בעקרון לשימוש ביתי ובנוסף לעבודת עריכת וידאו באוניברסיטה.. תודה!!! -------- שכחתי לציין גם : מקלדת עכבר רמקולים פשוטים
-
- 3 תגובות
- 557 צפיות
-