ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,350 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל אם צריך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מיועד לפיתוח תוכנה ולעבודה משרדית. יריץ אובונטו וwin 7 כמכונה וירטואלית. צריך 16GB זכרון ומעבד ארבע ליבות חזק. דיסק SSD בגודל 120-128 גיגה. לא יריץ משחקים כבדים, אבל ישמש לצפייה בסרטים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אין צורך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אין צורך באחסון נוסף. רק דיסק SSD להתקנת מערכות ההפעלה. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 7 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)…
-
- 7 תגובות
- 740 צפיות
-
-
היי אני עומד להתחיל ללמוד בקרוב, לכן אני רוצה לרכוש מחשב נייד. דיברתי עם חבר'ה שכבר לומדים שם שמסרו לי כי במהלך הלימודים אצטרך להשתמש בתוכנות כבדות (ויזואל סטודיו, סוליד-ורקס, מאטלב וכו...) לכן כדאי לרכוש מחשב נייד בסדר גודל כזה. הם המליצו לי לרכוש מחשב בעל זכרון של 8 גיגה וכרטיס מסך-מאיץ גרפי טוב. לרובם יש i5 עם זכרון של 8 גיגה. הם גם המליצו לי על ניידים של thinkpad בטע נה שהם אמינים מצאתי מחשב של ThinkPad T420 שערכו כ 6000 ש"ח עם הדרישות שהציעו לי. מנגד מתאי גם מחשב עם אותן ביצועים Dell Inspiron N5110 בשווי 3700. אני יכול להבין הבדל של 100 ש"ח אולי עד 500 ש"ח. אבל למה יש הבדל עצום כל כך במחשבים הנ"ל הרי הם עם אותם ביצועים? אשמח לקבל המלצות נוספות על מחשבים.
-
- 4 תגובות
- 756 צפיות
-
-
שלום , אשמח לעזרה בנוגע למפרט של לוח אם + מעבד + זכרון + כ.מסך בלבד ! התקציב הוא 2000+ המפרט הוא בעקרון מוכוון גיימינג. תודה!
-
- 7 תגובות
- 837 צפיות
-
-
יש לי מחשב כבר דיי קשיש מפרט: מעבד Intel Core 2 Quad Q6600 2.40Ghz 8MB Conroe -=Stepping G0=- OEM לוח אם Gigabyte GA-P35-DS3 Conroe Support GP35DS3 ספק כוח Enermax Liberty 400W 30A @ 12V זיכרונות Corsair 2GB Kit (1GBX2) XMS2 DDR2-675 CL4-4-4-12 2 כרטיסי מסך Gigabyte NVIDIA Geforce 8800GTS 320MB DDR3 DualDVI Retail 1 אני מעוניין לשרג את הכרטיס מסך (חשבתי על GTX560) ותוהה אם אני צריך גם ספק חדש למחשב עבורו ולוח אם חדש. (אני אשמח להוציא פחות מהתקציב מן הסתם) מצד שני המחשב מאוד ישן, ואולי כבר כדאי להוסיף קצת כסף ולרכוש חדש. דעות/הצעות וכו' (המחשב כרגע מספיק לכל השימושים פרט למשחקים - לכן מטרת השידרוג לאפשר למשחקים חדשים לרוץ בצורה סבירה.) תודה מראש
-
- 7 תגובות
- 629 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לרכוש מחשב נייד שיהיה חזק מספיק בשביל להריץ משחקים כבדים ברמה גבוה כמו דיאבלו שיוצא בקרוב ממש בעתיד אני מתכנן ללמוד עיצוב תעשייתי כך שהמחשב צריך להיות מסוגל להריץ את התוכנות הכבדות שנדרשות... התקציב עומד על 4-4.5 אם למישהו יש המלצות אני אשמח תודה רבה מראש
-
- 0 תגובות
- 713 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? .3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך . ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכני HD משחקים , עריכת ודיאו מינימלית. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). SONY VEAGAS 12 ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA V MW3 , BF3, וכדומה... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1280 על 1024, 20 אינטש. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? כמה שיותר גבוהות... 3. האם…
-
- 109 תגובות
- 8.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם יש אפשרות לחסוך אז עדיף ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ותכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. COD,BF,Lineage ll וכדו' + משחקים שעתידיים לצאת. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 22' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמ…
-
- 16 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5-6K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. דיאבלו 3 סטארקראפט 2 גילד וורס 2 כשיצא (בתקווה שעוד משחקים רבים וטובים שיצאו בעתיד הקרוב/רחוק). -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אם אפשר גם המלצה למסך -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בתקווה שכמה שיותר …
-
- 4 תגובות
- 758 צפיות
-
-
המפרטים בתמונות תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 537 צפיות
-
-
שלום, אנחנו רוצים לקנות מחשב . המפרט שהרכבתי לפניכם. אשמח לעזרתכם- אני חובבנית. התקציב של המחשב הוא עד 3000 ש"ח ולשימוש ביתי, סרטים ואופיס. מעבד[/r] Intel® Core® i5 3450 3.1GHz Ivy Bridge כוללמאווררArctic Cooling Alpine 11 Rev2 לוח אם Gigabyte דגם GA-H77-DS3H צ'יפסט H61 זיכרון Kingston / Ceon 4GB DDR3 1333MHz דיסק קשיח Western Digital 500GB SATA3 7200RPM 16MB Buffer מאיץ גרפי מאיץ גרפי מובנהבמעבד Intel® HD Graphics 2500 כולל יציאת HDMI עם סאונד כונן אופטי צורב LG SATA DVD מהירות צריבה מקסימלית X24 ספק כח SeaSonic 520W 80i מארז מארז Thermaltake דגם VM20001W2Z כולל מאוורר 20 ס"מ ושני מאווררי 12 ס"מ כרטיס מסך כרטיס מסך Gigabyte דגם NVIDIA GeForce GT52…
-
- 12 תגובות
- 827 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4300 אפשר עוד טיפה לחרוג אבל רק אם זה ממש משתלם א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? תמיד עדיף לחסוך חח ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? רוצה לשחק על הגדרות גבוהות מן הסתם. יש לי מסך DELL2312 . משחק ב BF3 ובעתיד ב…
-
- 15 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
זה המצב כרגע www.tms.co.il [table][tr] [td]מק"ט[/td][td]מוצרים[/td][td] כמות [/td][td] מחיר [/td][/tr][tr][td]C3570KT[/td][td]Intel Ivy Bridge Core i5 3570K Socket 1155 6MB 3.4Ghz Tray[/td][td] 1 [/td][td] ₪1044 [/td][/tr][tr][td]MZ77AG43[/td][td]MSI Z77A-G43 Sata3 Usb3 VGA/DVI/HDMI[/td][td] 1 [/td][td] ₪565 [/td][/tr][tr][td]K4G1600HXB[/td][td]4Gb 1600 KINGSTON HYPER X BLUE - בקניית מחשב חדש בלבד[/td][td] 2 [/td][td] ₪230 [/td][/tr][tr][td]M785TF2GHDNW[/td][td]MSI 7850 2GB GDDR5 TwinFrozer 2 Retail - בקניית מחשב חדש בלבד[/td][td] 1 [/td][td] ₪1289 [/td][/tr][tr][td]DEF-R3-USB3-BL[/td][td]Fractal Desing Define R3[/td][td] 1 [/td][td] ₪503 [/td][/tr][tr][td…
-
- 4 תגובות
- 769 צפיות
-
-
שלום,ברצוני לשדרג את המחשב המפרט העכשווי הוא: amd phenom ii 955 gigabyte GA-790XT-usb3 HD5850 4GB RAM SS 520W CM590 1TB SAMSUNG F3 מה השידרוג הכי יעיל וחזק שאני יכול לעשות ב2000 שקל?
-
- 10 תגובות
- 935 צפיות
-
-
הי מתלבט בין שני מחשבים למשחקים. 1.DELL Precision 4400 ( Core 2 dou 9400) with 4 GB RAM ,Nvidia quadro fx 770m 2.DELL Latitude E6420 (i7 2760QM) with 8 GB RAM, Nvidia nvs 4200m ניסיתי לעשות benchmark לשניהם, Latitude עדיף בכל הפרמטרים מלבד ביצועי הD-3 מה הייתם ממליצים?
-
- 2 תגובות
- 658 צפיות
-
-
מדובר במחשב בעיקר בשביל אינטרנט וסרטים (HD) אבל דרושה אפשרות לשדרוג למשחקים כמו BF3 בעתיד (יש לי כבר כ. מסך HD4850 אבל יש לו מאוורר שאולי אפשר לוותר עליו...). ללא ציוד היקפי וללא כונן קשיח (אלא אם כן כונן איטי יותר שקט יותר...) וללא מארז (יש לי כבר מארז antec solo). מע' הפעלה מיועדת winfows 7 ו-ubuntu. רצוי מספיק זיכרון בשביל וירטואליזציה. תודה
-
- 2 תגובות
- 641 צפיות
-
-
שלום לכל חברי הפורום גיסי צריך לקנות נייד חדש. אמור להיות המחשב העיקרי שלו שבו הוא עובד עליו. הוא מסתובב בכל הארץ ומעביר הרצאות. מטרות המחשב: כתיבת עבודות בסביבת OFFICE. מצגות. גלישה באינטרנט. צפייה בסרטים. גודל המסך: רצוי גדול, כיוון שזה יהיה המחשב העיקרי שיעבוד עליו (לא יודע כמה גמישות יש כאן עקב מגבלות התקציב....) משקל רצוי: עקב מגבלות התקציב לא יודע כמה משחק יש בסעיף הזה - רצוי קל. האם נדרש זמן סוללה ארוך: שימוש של שלוש שעות לפחות. האם יש צורך ביציאות מיוחדות: לא בלוטות: רצוי, אך לא הכרחי. WIFI: חובה גודל מינימלי של כונן קשיח: גודל סטנדרטי יספיק. כונן CD/DVD? צורב: לא הכרחי. כונן Bluray: לא האם נדרשת אחריות בינלאומית: לא האם בתקציב צריך להיכנ…
-
- 4 תגובות
- 5.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לנסות ולחסוך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא, 3.5K מקסימום 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, משחקים קצת וסרטים אולי. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם …
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, מחפש מחשב לעבודה עם סוני ווגאס (תכני HD) שיעבוד טוב. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? העיקר שיעבוד טוב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה עם עריכת ווידאו א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). sony vegas באופן תדיר עד כבד. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080P -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/ג…
-
- 2 תגובות
- 942 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות לפטופ בשביל ליצור מוזיקה ולתקלט.. העדפות שלי זה מקבוק פרו אבל אשמח לקבל את דעכתם איזה דגם כדי ואם יש משהו שמתחרה בזה.. בנוסף אשמח לקבל המלצה על כרטיס סאונד טוב שילך עם זה.. מבחינת תקציב זה לא בעיה.. תודה מראש למי שימליץ..!
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היה לי מחשב ישן שהיה (מחובר לרשת אלחוטית) רק לצורכי גלישה שמת לאחרונה. נשארתי עם מקלדת, עכבר, כרטיס רשת אלחוטי ומסך. איך אפשר לחפש אותם למשהו שיאפשר לי גלישה ברשת אלחוטית במחיר הזול ביותר? שפעתי פעם על מחשבים קטנים רק לרשת אבל לא בטוח אם זה פיתרון.
-
- 4 תגובות
- 822 צפיות
-
-
שלום. התקציב המקסימילי הוא 3000, יש אפשרות לחריגה עד 200 שקל בערך. הדרישות שלי מהמחשב הן בראש ובראשונה כללי, אינטרנט ושטויות, אולי מעט גיימינג קל (שהמחשב יהיה מספיק חזק לדרישות מערכת מינימליות לעוד כמה שנים טובות). ברמת העיקרון יש לי עכבר ומקלדת, לא הכרחי לשים אבל אם יש חור בתקציב אשמח לאלחוטי. מסך דרוש אשמח ל23" אם יכנס. חשוב המחשב יהיה שקט, המראה של המארז עצמו לא מעניין אותי בכלל. אין תכנון לOC כלל. מודה מראש לכל מי שמייעץ פה, תודה!
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי קרובת משפחה שרוצה לרכוש מחשב חדש ואני רוצה לבדוק האם המפרט שהוצע מתאים לצרכיה. היא בסה"כ גולשת באינטנרט וכותבת מסמכים ב WORD ובונה טבלאות ב EXCEL. היא לא מריצה משחקים ולכן הביצועים של הגרפיקה פחות קריטיים. רציתי לשמוע חוות דעתכם על המפרט המוצע להלן המפרט: מעבד intel core i5-2400 3.1Ghz 6M cache chipset q67 זיכרון 4GB RAM DDR3 1333MHz דיסק קשיח 250GB SATA2 כרטיס גרפי intel hd graphics כרטיס קול מובנה כרטיס רשת מובנה כונן DVD-ROM מארז tower מערכת הפעלה windows 7 המחשב של חברת thinkcenter IBM M91P לא מצוין איזה לוח אם יש לו
-
- 1 תגובה
- 749 צפיות
-
-
שלום, יש לי זיכוי של כ1000 ש"ח בחנות שקם אלקטריק ואני רוצה לנצל אותם לקניית מחשב נייד עם הוספה של כמה מאות שקלים. לפי מה שראיתי באתר שלהם, אין להם מבחר גדול בכלל ולכן אני רוצה להתעייץ אתכם לגבי מחשב שיתאים לצרכים שלי. ב"ה בקרוב אהיה סטודנט למקוע הנדסה כלשהיא ולדעתי אצטרך מחשב חזק שיסחוב תוכנות כבדות ושיפעל במהירות טובה עם נפח איחסון גדול. אשמח אם תוכלו לעזור לי ולייעץ על איזה מחשב מבין הרשימה אתם ממליצים ולמה וכמו שרשמתי בהתחלה אני רוצה לנצל את ה-1000 ש"ח בחנות הזו כי אין לי ברירה אחרת. תודה לעוזרים!!! הנה הרשימה המצומצמת: http://www.shekem-electric.co.il/?CategoryID=454
-
- 3 תגובות
- 655 צפיות
-
-
המחשב נועד להרצת תוכנות אופיס ודפדפן בלבד. צריך אותו לטיסות ארוכות לחו"ל בערך פעם בחודש, אז חובה שיהיה משהו במשקל נמוך ככל האפשר וסוללה טובה. כמו שכתבתי מסך מאט בלבד. אם יש משהו שמאוד שווה את זה אפשר לחרוג קצת בתקציב.
-
- 7 תגובות
- 982 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם יש מאיפה לחסוך(מה שאיני מאמין) אז לחסוך... ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משרדי א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). וורד אקסל, אינטרנט אימייל ותוכנות של סוכנויות ביטוח(אין להן דרישות כבדות) - פרנסה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). יחובר לו מסך לד 19 ACER -לאילו…
-
- 7 תגובות
- 753 צפיות
-