עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by yobab,

שלום אני צריך קצת עזרה. קראתי את הדיונים הנעוצים אבל אני עדיין לא סגור על מה שאני רוצה. אני נמצא בברלין ואני מעוניין לקנות לפטופ. הדרישות הם כאלה: 1. שיהיה יחסית קל. 2. שיהיה מסוגל להריץ סרטים ב1080P ואיזה משחק או שתיים. שיהיה איזה כרטיס מסך טוב ולא זבל. 3. אפשרי, אבל לא חובה, שיהיה מסך כמה שיותר חד (LED או משהו). אני גם חושב שהכי מתאים זה יהיה לפטופ בגודל 15 פלוס מינוס. התקציב כרגע פתוח, לא יודע כמה אשקיע ברגע זה. אני אשמח לכל עצה או חוויה ! תודה רבה מראש !

• 0 תגובות
    • 645 צפיות
  2. שלום רב, אני צריך עזרה לקראת קנית מחשב חדש. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 ש"ח , ללא ציוד היקפי. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כן. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 250 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עיצוב גרפי בדו-מימד (עיקרי), תלת-מימד (משני), עריכת וידאו (משני), גלישה, צפייה בסרטים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אוטוקאד: דו-מימד(שימוש רב), פוטושופ (שימוש רב), אוטוקאד: תלת-מימד, 3d max (תדיר), אדובי אלמנטס (שימוש מזדמן) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד לגיימינג 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכב…

• 4 תגובות
    • 974 צפיות
  3. שלום רב לכולם! אני מעוניין לרכוש בימים הקרובים 4 מחשבים ניידים מאותו הדגם (קבוצת רכישה של חברים . המחשבים שהגיעו לקו הסיום הם: 1. Asus u31 עם מעבד 2230 +צורב ב-3300. 2. Dell vostro v131 http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=799775 אשמח מאוד לשמוע את דעתכם מה עדיף. אני קצת חושש מהסוללה של דל כי היא נראת לי חלשה מעט ל-i5. כמו כן, אשמח לדעת אם מישהו מכיר חנות אמינה שתוכל לעשות מחיר טוב יותר לרכישה. תודה מראש!!

• 0 תגובות
    • 716 צפיות
  4. גיימינג (BF3,skyrim, crysis 2, etc...) דגם מחשב: Intel מעבדי אינטל: Core i5 3550 3.3Ghz s1155 6MB, GPU Core, Tray http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=15489 מאווררים וגופי קירור: מאוררים למעבדים Scythe Katana 3 CPU Cooler (For Intel Only) http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=10258 לוחות אם למעבדי אינטל: GIGABYTE Z68P-DS3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel Z68, DDR3 2133, 2xPCI-E, HDMI http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=13595 זכרונות: DDR3 1333Mhz 2x4GB G.Skill NT Dual Channel CL9-9-9-24 http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=13421 דיסקים קשיחים: Seagate 1TB Barracuda 7200RPM 64MB Sata III ST1000DM003 http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=14740 כונני SSD: Corsair Corsair Force Serie…

• 5 תגובות
    • 828 צפיות
  5. Started by KaPuT,

נקנה לפני פחות משנה מסך הכול 3 שנים אחריות,יש קופסא ואת כל האביזרים כמה אוכל לקבל עבורו?

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. Started by jaco21,

שלום, ברשותי מחשב שני שכבר כמעט ואינו בשימוש, כולל את החלקים הבאים: מעבד - Intel C2Q Q9400 2.66Ghz לוח - Gigabyte Ep45-ds3r זכרונות - 3X2G ddrII 800Mhz kingston Value כולם מחוברים לספק Seasonic X-series 760W gold ומארז Fractal design R3. אשמח אם תוכלו לעזור בהערכת המחיר לשילוש הנ"ל ללא הספק.. תודה

• 2 תגובות
    • 920 צפיות
  7. חברים נכבדים שלום רב דרוש מפרט למחשב כדלקמן: עיקר הייעוד של המחשב הוא שימוש באינטרנט ובמשחקים שאינם דורשים את הרמה הגראפית הגבוהה ביותר: פיפא 2012, FM 2012 וכו'. יש לקחת בחשבון שהייתי מעוניין שהמשחקים יעבדו ללא בעיות גם בטווח סביר בעתיד. תקציב של 2.5K, אין צורך בציוד היקפי. כמו כן, רציתי לדעת היכן מומלץ לרכוש את המחשב ובכלל על אילו בעלי מקצוע אמינים ומקצועיים הייתם ממליצים באזור המרכז/שרון (במידה שלא נהוג בפורום למסור מידע כזה בפוסט, הייתי שמח אם מישהו יוכל להמליץ לי בהודעה פרטית). תודה רבה על הסיוע.

• 7 תגובות
    • 723 צפיות
  8. שלום, מחפש מפרט כללי לערכית תמונה (פוטושופ/לייטרום) ומשחקים. זה המפרט שהרכבתי לי. מתלבט בנושא לוח האם (חשוב לי USB 3 ובמידת האפשר יציאה אופטית/קואקסיאית) והמארז (חשוב לי מאוד השקט , חשבתי אולי על LIAN LI PC-B10 ) http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=14309 כמות: 1 מחיר: 890 ש"ח ( למזומן:872 ש"ח ) קירור למעבד Arctic Freezer 13 Pro CO http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=16498 כמות: 1 מחיר: 230 ש"ח ( למזומן:225 ש"ח ) לוח אם Gigabyte GA-H77-D3H http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=16890 כמות: 1 מחיר: 539 ש"ח ( למזומן:528 ש"ח ) זיכרון G.Skill DDR3 8GB (2x4GB) 1333MHz 9-9-9-24 RipjawsX h…

• 3 תגובות
    • 723 צפיות
  9. אני כרגע עם המפרט שבצד ואני רוצה מחשב חדש צריך ש BF3 יעבוד חלק על מקסימום על 1680X1050 . מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?עד 500 אם זה ממש שווה2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1680X1050 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?מקסימליות 3. האם…

• 4 תגובות
    • 890 צפיות
  10. Started by DoR TnT,

* מטרות המחשב? לדוגמה: משחקים קלים , צפיה בסרטים וחיבור HDMI לטלויזיה * גודל המסך?15 * משקל רצוי?לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)?3 שעות אפילו מספיק * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( HDMI * בלוטות? לא חייב * גודל מינימלי של כונן קשיח? 500 * כונן CD/DVD? צורב? כן * כונן Bluray? לא חייב * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? כן * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? עדיף בלי מערכת הפעלה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? HP\DELL בגלל אורך האחריות (3 שנים) אני מעדיף מחשב מהארץ אבל אם יש מפרט מחו"ל עד 850 דולר כולל משלוח עם אחריות בין לאומית מחנות אמינה אז זה גם אפשרות. תודה רבה

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. הפכתי את גוגל, והכי קרוב שהגעתי זה יניר מערכות, וכפי שנראה הם לא מתעסקים בזה. לפני שנה היית לי בעיה במחשב וזכור לי שהיה קצת קשה למצוא את המס' של השירות לקוחות שלהם, וכאשר מצאתי את האתר וזכיתי למס' הגעתי למוקדניות עם מבטא מזרח אסיאתי כבד וחמוד. בקיצור, מישהו יודע מה המס' של שהשירות לקוחות, או שמא זה עבר בעלות וכרגע היבואן הרישמי הוא "יניר מערכות"?

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. הי, אני זקוק לדסקטופ חדש ומעוניין כבר ללכת על ה IVY BRIDGE. 1. מעבד ה 3370 (3.4 הזול יותר) 2. כונן SSD של 80 ג'יגה (יש לי עוד כונן 2TB שיעבור לחדש) 3. כל השאר פתוח אבל אני מעוניין בחומרה טובה - מהספק והמארז ועד הקירור 4. יש מסך IPS של DELL - צריך כרטיס מסך אבל לא מפלצת. שימושים: פוטושופ כבד (לפרינט) המון תודה לעוזרים, עמיר

• 2 תגובות
    • 696 צפיות
  13. Started by oshriel_t,

שלום, קודם כל אני יודע וראיתי שיש שאלות כמו שלי בפורום, גם חדשות וגם ישנות. ואפילו כתבתם מדריך מפורט בנושא, אבל מה לעשות אני לא ממש מבין בזה ודי הלכתי לאיבוד, וגם השאלות הזהות מתאימות באופן פרטני לשואל, בנוסף נסיון למצוא תשובה קיימת בכל מיני פורומים לא כ"כ הצליח... לכן אם מישהו יוכל לתת לי תשובה, אשמח מאוד. אני זקוק למחשב שיהיה אפשר לעבוד עליו עם פוטו-שופ, אילוסטרטור ולפעמים Indesign. אני מעוניין במחשב עם מפרט שיעבוד בצורה יעילה ונוחה ללא צורך בתכונות מיותרות. כרגע העבודות הגרפיות הן בשימוש נמוך, פעם-פעמיים בשבוע, עם צפי לעבודה רצינית יותר, קראתי את הפוסט שהיה ב"מפרטים לגרפיקה" ואני לא כלכך מסכים להמלצות מנסיון אישי, היה לי מחשב נייד LENOVO SL500 עם מעבד ליבה כפולה שהרחב…

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by Arbel2,

יש לי מחשב די טוב, מפרט: NZXT WHISPER <- אחלה מארז seasonic SS-650HT Active PFC - לא בטוח בדיוק בדגם אבל הוא מחזיק סבבה לגמרי Gigabyte GA-EX58-Extreme Intel Core i7 920 2GB DDR3-1333 G Skill Trident 9-9-9-24 x 6 = 12GB SDRAM nVIDIA GeForce GTX 260 (896 MB - 448 bit) Emu 1212m - כרטיס קול WDC 1TB Black Caviar x4 + Seagate 1.5TB = 5.5TB Storage G Skill FM-25S2S-60GBP2 - SSD 60GB (R/W 250mb/s ~) <-Windows 7 Ultimate Logitech G15 Keyboard Microsoft SideWinder X8 Laser wireless mouse Wireless xBox 360 Gamepad Logitech Harmony One NZXT Sentey LX Fan Controller Noctua NF-S12B FLX <- IN Noctua NF-P14 FLX<- IN SilverStone AP121 <-OUT Thermalright ifx-14 w/ Noctua N…

• 17 תגובות
    • 2k צפיות
  15. Started by 10ziv,

1. מה התקציב המקסימאלי?5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.ועוד משחקים חדשים כבדים call of duty battlefield -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).אני רוצה אם מסך. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ני…

• 3 תגובות
    • 861 צפיות
  16. Started by edentt,

* מטרות המחשב? ל עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים כבדים(דיאבלו החדש cod mw3), צפיה בסרטים * גודל המסך? עדיף 15.6 * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא משנה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA , HDMI וכו) שהיה HDMI וUSB 3 * בלוטות? * גודל מינימלי של כונן קשיח ? 500GB * כונן CD/DVD? צורב? נראה * כונן Bluray? עדיף שהיה * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? שהיה אחריות ל3 שנים * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? בא עם win7 * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא ממש אני מעדיף שהמחשב היה עם המעבדים החדשים וגם מסך FHD אני רוצה איכות הכי טובה לראות איתה סרטים יש את המ…

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. * מטרות המחשב? עבודות משרדיות - אינטרנט ואופיס בעיקר. * גודל המסך? 15-14". * משקל רצוי? עדיף כמה שיותר קל, (פחות מ4 קילו) אבל בגלל שזה מסך גדול אני מניחה שזה לא בדיוק אפשרי. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? אני צריכה בערך שעתיים, לא יודעת עד כמה זה נחשב ארוך. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) ממש לא - היחיד שאני צריכה זה USB * בלוטות? לא * גודל מינימלי של כונן קשיח? 4 ג'יגה - עדיף יותר. * כונן CD/DVD? צורב? עדיף - אבל אם מכביד משמעותית אני אוותר. * כונן Bluray? אין צורך בכלל. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? אני לא יודעת. חשוב לי שיחזיק מעמד 7 שנים לפחות, אם זה סטנדרט בסיסי בשביל נייד שמחזיק מעמד כמה שנים, אז כן. …

• 1 תגובה
    • 791 צפיות
  18. שלום לכולם, אני זקוק להמלצה למחשב נייח שישמש גם לעבודות גרפיקה של זוגתי- למעשה רוב תוכנות ADOBE CS5 design primium- פוטושופ, אילוסטרייטור, אינדיזיין, דרימ-וויבר, וכו'. כמו כן אני עוסק במוסיקה וצריך שהמחשב יהיה שקט ככל הניתן. ברשותי כרטיס קול חיצוני הדורש סלוט של PCI-E לשם חיבור. ואני עובד עם תוכנות cubase 5, nuendo 4, ableton live 7. כמו כן יש לי 2 הארדיסקים- 1. hitachi 80 GB, 7200 RPM, 8MB , sata 2 - לטובת מערכת הפעלה ותוכנות 2. W.D 500 GB, 7200RPM, 16MB sata 2 - כל השאר יש צורב חדש כך שגם צורב לא צריך כמו כן יש עכבר ומקלדת כל אלה יעברו מהמחשב הישן ! אין צורך במסך (יש "LCD 22) אין צורך בציוד היקפי נוסף אין צורך בהתקנת מערכת הפעלה/אופיס לא ממש שולט בעניין …

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  19. הי מתלבט בין שני מחשבים למשחקים. 1.DELL Precision 4400 ( Core 2 dou 9400) with 4 GB RAM ,Nvidia quadro fx 770m 2.DELL Latitude E6420 (i7 2760QM) with 8 GB RAM, NVIDIA nvs 4200m ניסיתי לעשות benchmark לשניהם, Latitude עדיף בכל הפרמטרים מלבד ביצועי הD-3 בעקרון שני המחשבים מיועדים למגזר העסקי. אין לי אופציה למשהו אחר אז מתלבט בין שניהם. מה הייתם ממליצים?

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  20. שלום רב. בעוד כמה שבועות אני כנראה אקנה מחשב חדש. אני צריך מחשב לאינטרנט וכו', לא למשחקים כבדים וכל מיני. כרגע אני מתלבט בין שני מחשבים שאחד מהם אני מתכנן לקנות, על מחשב יותר משוכלל אני לא חושב כרגע, אולי בעתיד. בין שני המחשבים האלה אני מתלבט: http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=6949- מחיר 1195 ש"ח http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=4985- מחיר 1220 ש"ח כמעט אותו מחיר. שמתי לב רק שהמעבד שונה בין שני המחשבים, וגם הלוח אם (במחשב של ה-1220 יש כרטיס רשת עד 1Gbps) וגם שמתי לב שבמחשב של ה-1220 הכונן אופטי כלול, ובמחשב של ה-1195 לא כלול כונן אופטי. מה אתם מציעים לי אז לקנות מבין שני אלה? איזה מעבד יותר טוב? ה-Intel Dual Core E6600 של המחשב ב-1195, או ה-G620 של…

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) * גודל המסך? - רצוי 13.3 או 14 אינץ' כי הבנתי ש15.6 אינץ' יהיה מסורבל מדי ושהוא גם משפיע על הסוללה שאני צריך שתחזיק כמה שיותר זמן * משקל רצוי? -לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? -אני בדרך כלל לומד במקומות מחוץ לבית ככה שרצוי שיחזיק כמה שעות ארוכות של עבודה,משחקים יהיה בתוך הבית(מחובר לחשמל) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA , HDMI וכו) HDMI * בלוטות? -לא קריטי * גודל מינימלי של כונן קשיח ? 320-500 * כונן CD/DVD? צורב? -רצוי DVD צורב -רצוי שתהיה אחריות של 3 …

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  22. שלום לכולם . כמו שצינתי בכותרת אני מחפש המלצה למחשב חדש ושידרוג מחשב קיים כאשר אין קשר בין השניים . השידרוג עבורי ומהפרט לחבר. אתחיל מהמפרט המלא. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך אם אפשר ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב משחקים (לא יודע איזה בדיוק אבל הכי חדשים).. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש : אין ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: גיימינג (משחקים הכי חדשים שיצאו ויצאו) -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא יודע כרגע אבל ככל הנראה פעולה וכו' -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1200X 1…

• 3 תגובות
    • 970 צפיות
  23. Started by romansah9,

שלום רב לכולם. מאחר ואני מתכוון לנקות את המחשב הנייח שיש לי בבית ולהתקין עליו את הwindows מחדש, החלטתי שאני רוצה לשדרג אותו טיפה. המחשב הוא מ2010: לוח אם: Gigabyte GA-P55-UD3R מעבד: Intel Core i5-750 Tray קרור למעבד: CoolerMaster Hyper TX3 כרטיס גרפי: Gainward nVIDIA GeForce GTS 250 1024MB DDR3 PCIe זיכרון: OCZ DDR3 4096MB (2048MBx2) 1333Mhz CL 9-9-9-20 Gold דיסק קשיח seagate barracuda 7200 rpm 500 gb ספק כוח chieftech aps-400s מארז ללא ספק Gigabyte Setto 1000 Black רציתי להוסיף דיסק קשיח שייתן יותר חופש פעולה (באזור 1TB או 2TB), ולזרז לו את את הפעולות הפשוטות של עליית המערכת,כמה קבצים, ודפדפן (פשוט כי הוא כבר לא ממש משמש למשחקים). כמובן שאני יודע שאופציית SS…

• 4 תגובות
    • 840 צפיות
  24. Started by YTZ,

שלום, אני מחפש נייד עם מסך של 13.3 או 14 אינץ׳ במחיר של עד 4000 ללא חריגה. הנייד יריץ משחקים קלילים בינוניים כך שיש צורך בכרטיס מסך שאינו מובנה כמו כן יש צורך בזמן סוללה מינימלי של 5 שעות אמיתיות. (לא כזה שרשום 5 אבל בתכלס זה 2.5 או 3) רצוי עם אחריות כמה שיותר ארוכה כמובן. אין צורך בכונן אופטי או מע הפעלה

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. Started by hodaya48,

בס"ד היי, אני זקוקה לסיוע בבחירת מחשב נייד. אני כבר מס' שבועות מחפשת בנרות מחשב מתאים לצרכיי. * מטרות המחשב? ישמש כמחשב שני בעיקר לנסיעות ולכתיבה בלימודים במכללה. כמו כן אני גם עובדת כעיתונאית והוא ישמש אותי בזמן ראיונות וכד' יהיה שימושי גם בזמן נסיעות להקלדת עבודות וכד' * גודל המסך? רצוי 12-13.3 אינץ'. אם יש גדול יותר במשקל שלא עולה על 2 ק"ג אז אני פתוחה להצעות * משקל רצוי? פחות מק"ג-1.5 ק"ג- במקרה שלך מסך גדול (14-15 אינץ') מוכנה להתפשר על 2 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן, כ5-6 שעות עבודה על אופיס, וורד ואינטרנט- אך לא עבודה מאומצת. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) לא * בלוטות? לא * גודל מינימלי של כונן קשיח? אין העדפה. * כונן CD/DVD? צורב…

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים