ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,350 דיונים בפורום זה
-
מפרט מערכת: מעבד: Intel Ivy Bridge Core i7 3770K Socket 1155 8MB 3.5Ghz Tray. גוף קירור: Scythe Mugen 3 For Intel AMD SCMG3000 לוח אם: ASROCK Z77 EXTREME4 Z77 CHIPSET. זיכרון פנימי: G.Skill RipJaws-X 2ס2x4GB Kit DDR3 1600Mhz CL9. מארז: Cooler Master Haf x full tower. ספק: SeaSonic X-660 660Watt 80 Plus Gold. איחסון: Intel SSD 320 160GB (שלושה כוננים ברייד Stripe) וכ-3 עד חמישה HDD רגילים של 500 ג'יגה. אין להתיחס להארדיסקים כי אלו חלקים שכבר בירשותי ואני מציין אותם פה רק בכדיי שתוכלו להיתיחס ללמה בחרתי מארז זה ואולי תיעצו לי לשנות קצת את המערכת ביחסלכמות כוננים וסוגם שיהיו בה. אולי בעתיד הקרוב אני גם אכניס בה כרטיס מסך חזק או שניים ב-SLI אבל על זה אני ע…
-
- 8 תגובות
- 786 צפיות
-
-
אתם בטח כבר רגילים לתקציב הזה, אבל יש לי כמה בקשות ספציפיות: תקציב - עד 3,800 כולל מערכת הפעלה * מטרות המחשב? לדוגמה: ישמש כמחשב בבית ובצבא - אינטרנט, סרטים (גם בHD), משחקים (בינוניים) * גודל המסך? 13" * משקל רצוי? לא משנה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * גודל מינימלי של כונן קשיח 500GB * כונן CD/DVD? צורב? כן * כונן Bluray? אם אפשר אז למה לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא לנובו אז ככה, בהתחלה המליצו לי על Dell 3350 i5-2430m , שעולה 3,200 בלי מערכת הפעלה. אבל עובד בחנות אמר לי שהוא חלש ואפור ומתאים לעבודה משרדית אני אישית הלהבתי מהמקלדת המוארת אבל לא נו…
-
- 18 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
כמו שהכותרת אומרת, אשמח לדעת מה ההבדל בין שני הטכנולוגיות והאם הוא משמעותי בהשוואה מivy לsandy אני רוצה לרכוש מחשב אבל יש לו את המעבד sandy core i5 2320 האם המעבד הזה יחזיק לי בחמש שנים הרחוקות?
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
יש מחשבים שבאמת מחזיקים 10 שעות עבודה רצוף? ולא בשעות המתנה צריך המלצות
-
- 1 תגובה
- 827 צפיות
-
-
שלום, שמתי לב שכשאני בודק מהן הטמפרטורות של המעבד שלי בכמה תוכנות שונות, הטמפרטורות שונות ב10 מעלות בין אחת לשניה. למה להאמין? אחת מראה 35 והשני 46
-
- 0 תגובות
- 795 צפיות
-
-
כמה המחשב הזה שווה?? לוח אם: ABIT IP35E (Intel P35+ICH9R) (Socket 775) מעבד: Intel Core 2 Quad Q6600 2.4GHz קירור למעבד: Arctic Cooling Freezer Pro 7 זכרון: OCZ Gold XTC CL5 2Gb DDR2 800MHz כרטיס מסך: Gigabyte NVIDIA GeForce 8800GT כונן קשיח: WD 320Gb SATA II 16Mb כונן אופטי: צורב DVD של Samsung ספק כח: Enermax Liberty 400W מארז: Raidmax Sagitta שחור אני מתכנן למכור את המחשב בקרוב ואין לי קצה חוט אפילו בכמה להתחיל
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
Gigabyte GA-H77-DS3H LGA 1155 לבין ASUSP8H77-V LE s1155 Core P8H77-M s1155 ASUS P8H77-M LE מה ההבדלים בין כולם?? (המעבד שאני רוכש הוא I5 3450)
-
- 1 תגובה
- 781 צפיות
-
-
הי, למחשב סלוני חדש – מדיה סנטר משודרג וחזק בתקציב של ~7000 -+, למטרות Blu-ray ומשחקים 3D חשבתי לקנות את הדברים הבאים: 1.MotherBoard: Asus P8Z77-V– בגלל התמיכה בivy bridge, יש לו חריץ PCI שאני צריך והוא יחסית לא במחיר גבוהה מחיר: 860 2.CPU: Intel Ivy Bridge 3770K – השקעה לתווך רחוק מחיר: 1,600 3.מאוורר + גוף קירור למעבד – עדיין לא ידוע איזה צריך רק משהו טוב איכותי שקט ולא גבוה בגלל סוג המארז מחיר: 300 + - 4.Case: Silverstone LC10 / Antec Fusion Remote Max - כאן אשמח להמלצה על משהו אחר שיכול להכיל לוח ATX וכרטיס מסך של ~11 אינץ. מחיר: 1000 / 700 5.Power Supply: Seasonic X-760 Gold – צריך ספק איכותי טוב וחזק למחשב הזה, שלא יבזבז חשמל כי המחשב ד…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם הרבה זמן לא הסתובבתי פה. אני מחפש מחשב נייד לתוכנות כבדות, משחקים קלים-בינוניים וסרטים (הגיוני - HD). גודל המסך - לפחות 17 אינץ', משקל רצוי - לא רלוונטי, אשמח שתהיה פשוט סוללה טובה ויציבה שתוכל פעם ב.. להחזיק כמה שעות (3-4) בלי תלונות. רוב הזמן המחשב יהיה מחובר לשקע ואני לא רוצה שתהיה סוללה שדבר כזה פוגע בה. יציאות מיוחדות - לרמקולים של מחשב, וחיבור למסך טלוויזיה (HDMI / DVI / RGB). בלוטות' לא חובה, גודל מינימלי לכונן קשיח - 750GB-1TB, דרוש צורב DVD, עדיף אחריות גם פה בארץ וצריך רישיון לווינדווס בפנים. התקציב הוא עד 4K, ואם זה משהו ממש טוב - אפשר גם 5K. ראיתי את זה באייבורי: http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=5673 מה דעתכם? תודה רבה!!
-
- 2 תגובות
- 886 צפיות
-
-
שלום! לי כרגע יש מחשב שנקנה אי שם בדצמבר 2007 והיה חזק יחסית לזמנו: Intel Core 2 Quad Q6600 @ 2.40GHz 2GB RAM DDR2 340MHz 512MBGeForce 8800 GT (Gigabyte) על לוח אם ABIT IP35-E (Intel P35+ICH9R) (Socket 775) אני מתלבט כרגע בין קניה של מחשב חדש לבין שדרוג המחשב הנוכחי, כרגע אני רץ על מסך 19" עם רזולוציית 1024X1280 צנועה מאוד. במידה ואשדרג - אני מתכוון לקנות מסך חדש, במידה ואקנה מחשב חדש - לא בטוח שאוכל להרשות לעצמי גם מסך. האם כדאי לשדרג את המחשב הנוכחי? מה אפשר להוציא ממנו שיחזיק לתקופה? התקציב שלי לשדרוג הוא 1.5K-2K. התקציב שאוכל לפנות למחשב חדש עומד בערך על 4K, במידה ואכן אקנה מחשב חדש חשבתי על מפרט דומה לזה (שיצטרך להדלל מעט במחיר): מעבד Intel Core i5-2500 Tray לוח אם G…
-
- 12 תגובות
- 2k צפיות
-
-
השימושים העיקריים: פוטושופ, אילוסטרייטור, אינדיזיין ופלאש. פרמייר, או קיובייס.
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? משחקים כבדים (GTA, Crysis 2, AC וכו') שיופעלו על רזולוציה גבוהה והגדרות גבוהות, סרטים 1080P בפורמט MKV, והרבה אופיס ומייל. * גודל המסך? 14"-17" * משקל רצוי? לא משנה לי. * האם נדרש זמן סוללה ארוך ? לא משנה לי, אך חשוב שתהיה לי את האופציה להחליף לסוללה חזקה יותר. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * בלוטות? לא משנה לי * גודל מינימלי של כונן קשיח? 500GB * כונן CD/DVD? צורב? צורב DVD * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? כן! * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? רצוי שכן, אך לא חובה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא - רק רוצה מחשב גיימינג טוב תודה מראש, עמרי.
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
האם הכרטיס הזה NVDIA 610M 2 GB הוא יותר טוב מה 525M 1GB ? והאם כאדי להשקיע יותר כסף על הכרטיס הזה?
-
- 2 תגובות
- 894 צפיות
-
-
שלום יש לי לנובו U350 במחשב יש חריץ SIM (אבל אין מודם) הכנסתי להרחבה כרטיס מודם PCI של חברת HUAWEI Mobile Connect - 3G Modem דגם (אני חושב) E730 חיברתי את המודם ללוח התקנתי דבריברים, המחשב מזהה את המודם עכשיו אני לא מוצא תוכנה שבעזרת אני יוכל לחייג דרך הסים. מישהו אולי מכיר תוכנה כזאת..? תודה
-
- 0 תגובות
- 822 צפיות
-
-
בס"ד * מטרות המחשב- גלישה מרובת טאבים ווירטואליזציה * גודל המסך? 15+ (אוהב מסכים גדולים..) * משקל רצוי- לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך - 3+ שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות- (ESATA,HDMI,וכו) - עדיף עם יציאת USB 3 (לפחות אחת) * בלוטות - לא קריטי * גודל מינימלי של כונן קשיח- 500 * כונן CD/DVD- חובה צורב DVD * כונן Bluray - לא נחוץ * האם נדרשת אחריות בינלאומית - אחריות בארץ ל-3 שנים+ שירות עד הבית * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? שמעתי המלצות על DELL תקציב - עד 3200 (כמובן - עדיף לחסוך עד כמה שאפשר..), כולל מחירים באילת / עד 800$ בארה"ב (במידה וכולל אחריות מלאה ל3 שנים שתופסת בארץ) בעיקרון אני סטודנט MCITP ויש לנו הרבה תרג…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם אני צריך לבנות רשת ביתית קטנה של 2 מחשבי קליינט ועוד מחשב שיתפקד כשרת (מערכת הפעלה חלונות 7, אין צורך בסרבר) השרת אמור להריץ אפליקציה יעודית לרו"ח (זום) והוא ישמור עליו את הDB, ויחלק מידע לשני המחשבים האחרים. הדרישות הרשמיות של התוכנה על השרת הן: על איזה RAID אתם ממליצים? מדובר ביכולת לקריאה\כתיבה מאסיבית, וכמובן בלי לשכוח גיבוי. אז חשבתי על RAID 10 או RAID0+1.. מה אתם אומרים? לסיכום, צריך מפרט מומלץ לדעתכם למחשב-שרת הנ"ל תודה מראש!
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני זקוק למחשב חדש בסביבות ה 6.5 -7 אלף אשמח לחוות דעת מדובר על מחשב לגיימינג ( וכו) כמו כן במקצועי אני גרפיקאי בתלת מימד עובד עם תוכנות (זי בראש ,מקס,מאיה,ואפטר) חשוב לי שיהיה שקט מהיר ושיחזיק זמן עד שאני יאלץ להחליף אותו עריכה : להלן השאלון :-[ 1. מה התקציב המקסימאלי? עד 7000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים וגרפיקה בתלת מימד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). כבד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוג…
-
- 14 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?4100 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.ועוד משחקים חדשים כבדים call of duty battlefield -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).23 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם הע…
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מעוניין להחליף, מפני שהכרטיס הזה לא יכול לעבוד ביותר מ- 72mbps. שמו המלא של הכרטיס הוא: Dell Wireless 1701 WLAN BT Mini-Card ואפשר לראות פרטים עליו, כאן. הראוטר שלי תומך בעד 300(3 אנטנות של tplink). אני חושב על הכרטיס של אינטל advanced n 6230 שתומך עד 300mbps. יש אותו למשל כאן בכרטיס של dell(שבתוך המחשב) אני לא בטוח שיש שתי אנטנות, אלא רק אחת, כי זה תומך רק עד 72 mbps ולא יותר מזה. לעומת זאת, בכרטיס שאני מעוניין בו, יש תמיכה עד 300 mbps, כך שבוודאות אמורות להיות שתי אנטנות(בתקווה שאני מבין נכון). אין לי מושג אם בתוך המחשב שלי, יש מקום לעוד אנטנה. האם שני הכרטיסים לפחות מתאימים בגדלים שלהם ואוכל להכניס את השני? אם אוכל להכניס, מה יקרה אם יש לי רק אנטנה אחת? האם לפחות ה…
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
חשבתי על זה, למה צריך סטרימר אם יש מחשב נייד שיכול להתחבר בHDMI לטלויזיה, להוציא את השימוש באפליקציות המיותרות שיש בסטרימר ואת יתרון הניידות שלו? למטרת צפייה בסרטים באיכות HD בטלויזיה, האם יש הבדל בין שתי האפשרויות האלה?
-
- 7 תגובות
- 4.3k צפיות
-
-
-
שלום אשמח לשמוע את חוות דעתכם על הנייד הבא http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?productid=10741 התקציב הוא עד ה 8K הנייד מיועד לגיימיניג הרצת סרטי 1080P אשמח לדעתכם בעיניין
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד של LG עם ווינדוס 7 יש לי תקלה מוזרה במקלדת - מקשי האותיות לא עובדים ושאני מקיש על אות מסויימת לדוגמא S ואני נמצא במשך של NOTEPAD אז נפתח חלון השמירה כאילו ה CTRL לחוץ בהתחלה חשבתי שזה בעיה במקלדת אז חיברתי מקבלת USB חיצונית ויש את אותה תופעה. מצאתי איזה פתרון זמני אבל ממש מעצבן - אם אני פותח מקלדת על המסך ולחוץ על אחת האותיות הכל משתחרר וחוזר להיות רגיל, אבל כשמפעילים את המחשב מחדש כמובן בהמצב חוזר להיות כשהיה. אם מישהו יודע מה התופעה הזאת ואיך אפשר לפתור אותה אודה לו מאד. תודה לעוזרים
-
- 6 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני פותח נושא שוב אבל בצורה מסודרת יותר... מחפש מחשב נייד לסרטים 1080P משחקים COF המשחקים האחרונים לעבודה VISUAL STODIO ופגישות עבודה אז המחשב חייב להראות טוב לא מפריע לי שהיה ענק אבל רשמי * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים כבדים, צפיה בסרטים 1080P * גודל המסך? 15 או 17 לא משנה * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך ? סוללה תמיד רצוי ארוך אבל ממש לא קריטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות?HDMI * גודל מינימלי של כונן קשיח ? 750 ומעלה * כונן Bluray? לא מעניין * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא משנה * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא צריך מערכת הפעלה בכלל * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? DELL L…
-
- 0 תגובות
- 858 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? למצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כן, באופן סביר - בערך -/+ 15% 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? פיתוח תוכנה, עריכה 3D א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פרנסה, פיתוח, כבד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כרטיס מסך- אני רוכש עצמאית, בחודשיים הקרובים אני אשתמש בכרטיס המסך המובנה. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שק…
-
- 4 תגובות
- 919 צפיות
-