ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,474 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי?3.3K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). - ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב LOL ,GTA V ASSASIANS SCREED UNITY -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך) 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהה בינוני 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים…
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, אני מחפש בימים אלה להחליף את המחשב הנייד שלי. אני משתמש היום בVOSTRO 3550 של DELL והוא מחשב ממש טוב. http://www.wallashops.co.il/a/ap.aspx?pi=1jh5ebe9f1 אני מבסוט ממנו אבל העניין שהוא גדול וכבד לי. ופה אני צריך את עצתכם: 1. שימוש- בראש ובראשונה זה מחשב שמשמש אותי ללימודים (אני סטודנט להנדסת מכונות בבן גוריון), לראות סרטים בHD, גלישה באינטרנט, משחקים ברמה פשוטה, כתיבת מסמכים וכו'... 2. גודל מסך- כמו שאתם רואים אני עובד היום עם 15.6" שהוא סבבה אבל כנראה שבהתחשב בצריכת סוללה וגודל ומשקל הוא פחות מתאים לי. אז אני מחפש משהו באיזור ה-13.3"-14" לא פחות מזה. 3. משקל- זה אחד השיקולים שהביאו אותי להחליף את המחשב. חשוב שיהיה קל יחסית לגודלו. איזור ה-1…
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
טוב אז לאחר התייעצויות רבות! (תודה דן!). אני כמעט נעול על השידרוגים הללו... תגידו לי איך המפרט הזה: (זה חצי מפרט!). מעבד: intel core 2 duo (e6750) box 4mb 2.66ghz. לוח אם: gigabyte GA-P35-DS3L זיכרון: OCZ DDR-2 2048MB (1024MbX2) 667MHz Gold GX XTC כרטיס מסך: sapphire ATI Radeon X1950XT 256mb PCle. מארז + ספק: חסר לי עדיין אשמח עם מישהו ימליץ לי על משהו. זהו זה! תגידו איך אחיים שלי! נ.ב - 1. צריך קירור?? אני לא מתכון לעשות over clock. 2. אם יש למישהו ספק + מארז טוב שימליץ לי בבקשה עד 500 שח... אפשר לחרוג טיפה. 3. אם יש למישהו חלק שהוא יותר מומלץ! עד תוסף של 150 שקלים!
-
- 17 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי חבר שמחפש מחשב נייד לדברים בסיסיים (אינטרנט ,אופיס) ומשחקים כמו FIFA . הוא חיפש פה בארץ ואז התקשר אלי עוד חבר מארה"ב שגם הוא מחפש מחשב ואמר לי שהוא קונה בחצי מחיר מחשב יותר טוב ומהמחשבים פה בארץ. עכשיו זה שחיפש פה בארץ במקרה העבודה שלו היא עם הרבה טיסות כמעט לכל מקום (גם סין,תאילנד,ארה"ב ועוד). השאלה איפה הכי כדי לקנות מחשב ולאיזה חברה תומכים ויש אחריות פה בארץ למחשבים שלהם מחו"ל(קראתי הרבה הודעות פה על זה והבנתי שיש עם זה בעיה). במחיר שהוא חשב להשקיע פה בארץ הוא באיזור 4000 ש"ח. אשמח לעזרה תודה מראש.
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
חבר שלי מתחיל ללמוד בסמסטר הקרוב והוא מחשב מחשב נייד ללימודים. המחשב יהיה נטו ללימודים, ככה שביצועים במשחקים חסרי משמעות. הוא מחפש בעיקר זמן סוללה ארוך וגישה אלחוטית (מן הסתם). משקל וגודל לא משנים לו. מה מומלץ בטווחים האלה?
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן אני לפני הזמנת מחשב ע"פ מפרט שנבנה עבורי, איך אני בוחר מארז מתאים? יש חברות מומלצות? טווחי מחירים? המליצו לי בחברה 2 מארזים אך ע"פ הסתכלות עליהם ביוטיוב, לא באו לי טוב בעין. :}
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מעבד, לוח אם וזכרונות ב 2500 ש"ח יש לי את כל השאר, אני צריך ג'יגה של זיכרון וכל הסיפור הזה למשחקים וכנראה OC תודה מראש לעוזרים
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי המחשב של סבא שלי כבר בן 6 וחצי והגיע הזמן לשדרגו הכנתי מפרט ואשמח לשמוע את דעתכם. התקציב הוא עד 3000 ש"ח ודגש על מארז שקט וטוב, חשוב לו השקט. Intel IVY Bridge Core i3 3220 Socket 1155 3MB 3.3Ghz 55W Tray, יחידות 1 ₪588 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=4028 Arctic Cooling Alpine 11 GT Rev2 CPU Cooler Socket 775/1156/1155, יחידות 1 ₪65 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1901 Gigabyte GA-B75M-D3V Socket 1155 B75 CHIPSET VGA+DVI, יחידות 1 ₪343 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=3695 Intel SSD 330 Series 120GB SSDSC2CT120A3K5 Sata3 Retail, יחידות 1 ₪554 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2670 ANTEC Mini P180, יחידות 1 ₪512 http://www…
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום רב, דרוש מפרט למחשב שעובד כשרת של תוכנת אקסס ( תוכנה לספריה). החברה אמרה במפורש i3 . איש המחשבים שלי רוצה לתת לי e5700. האם e5700 חזק יותר או חלש יותר מ i3? האם צריך להוסיף כרטיס גרפי או מה שיש על הלוח האם מספיק טוב? אלו רכיבים , למעט זיכרון יכולים לעזור למחשב בעבודתו כשרת ( הוא גם שרת וגם מחשב אישי) תודה comp13
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מתכנן למכור את כרטיס המסך הנוכחי שלי + ספק ואת המעבד הנוכחי (מלפני שנתיים) כמה שווה כרטיס מסך galaxy mdt x4 geforce gtx 570 1gb והספק ENERMAX NAXN ENP550AWT 550W ATX12V Active PFC Power Supply? כמה שווה המעבד Intel i7 2600?
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, לאחי יש מחשב נייד Lenovo ThinkPad T61 8892-79G, עם Windows XP SP2. למחשב יש כרטיס מסך nVidia quadro NVS 140M. הרזולוציה הרגילה של המסך היא 1400x1050. הבעיה היא שהכל קטן מדי, גם אם משנים את ה-DPI (למשל ל-120DPI). אם משנים רזולוציה, לרזולוציה קטנה יותר, התמונה "נמרחת" ודי מעוותת. כאשר אני נכנס אל "לוח הבקרה של nvidia" יש שם אופציה בשם "השתמש בשיטת nvidia לשינוי גודל". כאשר אני אומר לו שלא ישתמש בזה, אז הוא משאיר שוליים שחורים ברזולוציות נמוכות יותר. מישהו יודע מה אפשר לעשות כדי לשנות רזולוציה ושהתמונה לא תימרח ותתעוות, ושנראה גדול יותר? בתודה מראש, רון.
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום חברים, אני רוצה לקנות מחשב, הנה מפרט שאני רוצה: Intel Pentium D 2.8 #915 GIGABITE - 965P-S3 Kingston 1024 mb DDR2 667Mhz Western Digital 250 GB SATA 2 16 mb חוץ מזה אני רוצה צורב DVD מארז וכרטיס מסך שעדיין לא חקרתי מספיק לגביהם... אשמח לביקורת לגבי חלקים שבחרתי וגם הצעות לגבי חלקים שעדיין לא, תודה וחג שמח
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני משתמש במחשב בעיקר למוזיקה, צפייה בסרטים ב-HD (מחובר לטלויזייה), מתעסק מדי פעם בעיצוב גרפי (תוכנות אדובי). חשוב שהכרטיס הגרפי יהיה חזק כיוון שאני מתכוון בעתיד ללמוד גם Rhino למידול בתלת-מימד, שהמערכת תהיה שקטה ככל האפשר. לפחות 2TB מקום לאיחסון. האם אני יכול להמשיך עם המארז הקיים שלי - Raidmax Ninja (תמונה מצורפת) גם למחשב הבא ?
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מידע שמציגה קבוצת חקר השוק TrendForce מבהירה שהכוננים המכאניים עדיין רלוונטיים מאוד גם במחשבים ניידים, אך כונני ה-SSD מצמצמים את הפעם, ובקצב שיא לכתבה: http://hwzone.co.il/%d7%91%d7%93%d7%a8%d7%9a-%d7%9c%d7%9e%d7%a2%d7%9c%d7%94-%d7%a9%d7%9c%d7%99%d7%a9-%d7%9e%d7%94%d7%9e%d7%97%d7%a9%d7%91%d7%99%d7%9d-%d7%94%d7%a0%d7%99%d7%99%d7%93%d7%99%d7%9d-%d7%a9%d7%a0%d7%9e%d7%9b/
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 שח 2. מה שימושי המחשב? עריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש Adobe cs6 באופן קבוע ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא 3. האם יש צורך בציוד הקפי? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? הכל 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 5 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? נייח DELL 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? שבוי שבועיים הקרובים 12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות: המחשב יהיה מערכת החזקה והעיקרית במשרד. חשוב להיות מותג DELL אפילו אם זה אומר ל…
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום אני צריך מפרט למחשב במחיר שנע בין 4000-5500 שקל ללא מסך,ציוד הקפי,DVDROM וצורב המחשב צריך להחזיק בין 3ל4 שנים ושיריץ משחקים כבדים (DOOM3 ,HL2 וכו..)
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, החלטתי שאני קונה מחול את המחשב הבא Processor: Intel Core i7-3667U Processor (4M Cache, up to 3.20 GHz) Operating system: Windows 7 Professional (64 bit)Display type: 14.0" Premium HD+ (1600x900) LED Backlit Display, 720p HD Camera, Mobile Broadband Enabled Base: Intel HD 4000 Graphics in Intel Core i7-3667U Processor with 4GB 1333MHz DDR3L On BoardTotal memory: 4 GB PC3-10600 DDR3L SDRAM 1333MHz SODIMM Memory (1 DIMM) Hard drive: 128GB Solid State Drive, SATA3 שאלתי היא האם אני יוכל להחליף את הכונן SSD 128 בכונן SSD 512 ? וגם שאלה טיפה לא קשורה האם COD MD2 יעלה על המחשב הנ"ל ?
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם ברצוני לקנות מחשב קולנוע ביתי + עבודה משרדית בעיקר וורד ולחבר אותו למסך הטלויזיה בסלון. שימושי המרכזיים: 1. צופה בסרטים באיכות גבוהה. 2. משתמש בוורד. 3. שומע מוסיקה (שיהיה איכות טובה מאוד). 4. אינטרנט. 5. עובד רוב הזמן עם 15 חלונות במקביל. מה חשוב לי: 1. שלא יתקע וירוץ מהר. 2. איכות סאונד ותמונה מהגבוהים שאפשר במחיר הנקוב. 3. אפשרות להקליט מהממיר הדיגיטלי. 4. כונן קשיח אחד מהיר ולא יותר מכיוון שיש לי שני נידיים. 5. שלט רחוק למחשב. 6. מקלדת ועכבר אלחוטיים איכותיים לא כלוול במחיר (תגידו כמה עולה רק). אשמח לקבל הצעת מחיר ולהתחייב שהחנות עם ההצעה הטובה ביותר והמשתלמת ביותר תזכה בי כלקוח עוד ביום א'
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן, אני מחפש מחשב נייד במחיר עד 3000 ש"ח שיהיה לסרטים\WORD\EXCEL וכדומה.. המחשב לא יהיה למשחקים ואם כן אז קלים. זה יהיה המחשב העיקרי של הדירה, לכן אשמח אם למחשב יהיה צורב, בכל מקרה כונן דיסקים חובה. המחשב נקנה כמתנה לזוג צעיר. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), , צפיה בסרטים, * גודל המסך? 15 * רזולוציית המסך? מה שתמליצו * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא, המחשב יהיה בד"כ בבית * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? חובה שיהיה יציאת VGA או HDMI לצורך חיבור לטלווזיה * Bluetooth? אפשר, לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500 ג'יגה, מקסימום 1TB לא חושב שהם יצטרכו יותר * כונן אופטי? חובה, אם יש אפשרות שהכונ…
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני צריך עזרה בהרכבת מפרט לגיימינג בינוני למשחקים: Overwatch , CS:GO , לייב סטרימים , ותוכנות כמו פוטושופ סוני וגס וכו
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
היי אנשים. ממש לפני כמה חודשים רכשתי מחשב חדש מ- Start PC את המחשב קניתי עם ספק כוח של Corsair HX1000 1000W שזה ספק כוח פלטינום איכותי מאוד של Corsair. כרגע המחשב שלי רץ עם AMD 9800X3D וכרטיס מסך RTX4080 FE של NVIDIA. המארז שלי הוא Corsair 6500X iCUE LINK Tempered Glass White עם תפוסה מלאה של מאווררים של Corsair שאפשר לשים + AIO של Corsair שמגיע עם מסך קטן שאפשר להציג עליו GIF ושטויות כאלה. CORSAIR H150i iCUE ELITE LCD XT WHITE. על הרדיאטור של ה- AIO יש תוספת של עוד 3 מאווררים ככה שסה"כ מותקנים 6 מאווררים רק על גבי הרדיאטור (3 דוחפים , 3 מוציאים) כפי שאתם בוודאי כבר מבינים מהכותרת, זה לא הספיק לי והחלטתי שאני הולך עד הסוף ואני רוצה לשדרג את המחשב שלי ל- AMD 9950X3D ו- R…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
כרטיס מסך Point of View GeForce 6800 128MB 1771 AMD Athlon 64 3400 (754-pin) OEM 1280 מעבד לוח אם Gigabyte GA-K8NS nVIDIA nForce3 250 Socket 754 BULK 509 Thermaltake XaserIII Romeo VM1000C 545 מארז זכרון DDR 512Mb 400MHz Samsung X2 760 Thermaltake Silent PurePower 410Watt W00035 ספק כוח 350 או את הספק כוח הזה ב10 שקלים יותר Thermaltake TT420APD 2-fan ספק כוח 360 NEC ND-3520A Dual Layer DVD±R-W-DL 16X Black Bulk 385 צורב DVD WD SATA 80GB 8MB 7200 RPM 395 LG 17 FLATRON F700P 1030 כונן דיסקטים 65 Sony Floppy Drive 1.44 Black מקלדת 60 Logitech Deluxe Keyboard Black OEM רמקולים 287 Creative Inspire 2500 (2.1) black Logitech® MX510 Optical Mouse עכבר 250 אני אישית מעדיף לחכות …
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 750 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סטרימניג של משחק(OSRS-Old School RuneScape, משחק מאוד קל, גרפיקה נמוכה), ולימודי פסיכולוגה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). OBS Studio, תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. רק OSRS -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מינימום 720P, העדפה ל1080×1920, מסך מטת גודל של לפחות 14…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנות מחשב חדש, ולא מבינה הרבה בתחום, לכן אודה לעזרתכם לגבי - מהיכן לקנות את המחשב ומה לקנות. המחשב אמור להיות בשימוש ביתי, גם תוכנות office (בעיקר word), גם משחקים גם גרפיקה, כמו דיאבלו 2 ו - doom 3, וגם אינטרנט מהיר. אני מחפשת מחשב, כולל מסך, מקלדת, עכבר, צורב. חשוב לי גם שהסוג והמקום שמהם אקנה יתנו תמיכה טכנית לטיפול בתקלות ולמענה לשאלות שונות. הסכום שאני יכולה להוציא הוא סביב 4000 ש"ח, ויכול להיות גם קצת יותר, העיקר שבאמת יהיה מחשב טוב, שלא יעשה לי צרות כמו המחשב הנוכחי. בתודה רבה מראש על עזרתכם, חג שמח, ריקי.
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני עומד לקנות מחשב יד שניה (או לפחות לבוא לראות) ויש לי כמה שאלות (ותודה רבה על המדריך רכישה בחול הוא גם עזר לי): לפי מה שבהנתי מכמה תגובות פה - אם יש למחשב שלי service tag שרשום באתר של DELL שיש לו אחריות אז יתקנו את המחשב - בלי להגיב הוכחות קניה/בעלות וכו' הבנתי נכון? אם כן האם יש צמורך בהעברת בעלות בכלל? (אם כן למה?) אני יודע שאמורה להיות מדבקה בתחתית הנייד עם ה service tag אם במקרה אין אותה (אבל המחשב רשום כך שיש לו אחריות) האם האחריות לא תקפה? האם את כל המפרט ניתן לבדוק במנהל ההתקנים של WIN ? (אני מתכוון למה ששונה בין כל קונפיגורציה של אותו דגם - לא דברים כמו גודל מסך וכו') [ואיך ניתן לדעת האם ה WIN חוקי? - אם הוא "חוקי" יכול להיות שזה KEY מהרשת לא? או שיש דרך לווד…
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-