ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,363 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4,500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל את כולו ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ללא חריגה אם אפשרי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מיועד לעריכה גרפית ועיצוב א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תוכנות בשימוש - אוטוקאד, סקאטצאפ, מקסוול, פוטושופ, אילוסטרייטור שימוש כבד לצורכי פרנסה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. כן- רמקולים, עכבר, מקלדת ומסך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? …
-
- 2 תגובות
- 718 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, תכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Skyrim, SC2, MW, Arkham City -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 26' 1920x1200 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? Ultra 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ני…
-
- 14 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב? בין 4K ל5K האם במידת הצורך יש מקום לחריגה? ואם כן עד כמה? טווח רחב מספיק המיוחד לדרישות מעדיף כמה שיותר למטההאם יש לכלול הרכבה בתקציב? כן2. מהו היעוד של המחשב? סרטים, מוזיקה בעיקר ומעט משחקים3. האם יש לכלול גם ציוד היקפי בתקציב? רק מקלדת ועכבר חדשים, יש מסך ויש רמקולים. עכבר ומקלדת חוטיים! וצריך צורב DVD כמובן 4. האם יש צורך בחומרה לא סטנדרטית במחשב או יציאה מיוחדת? אם כן, מה?לא, רק שיהיה מקום לכניסה של רשת כמובן 5. האם יבוצע OC (המהרה) למעבד? לא.6. האם יש צורך לכלול תוכנה בתקציב כגון מערכת הפעלה, חבילת אופיס, אנטי וירוס? אני כן רוצה מערכת הפעלה win7 למרות שיש לי דיסק של XP בבית אני פתוח לרעיונות7. האם יש העדפה לחנותרשת מסויימת? האם יש העדפה לחנות מאיזור כלש…
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? רב תכליתי א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Office, תכנות ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. HEROES 6, FLIGHT SIMULATOR X -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1280 * 1024 (''19, 3:4) -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות - גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכב…
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מחפש מפרט למחשב גרפיקה שיכול לבצע רינדורים בצורה מהירה אני מכין הרבה סירטונים וחשוב לי מהירות הרינדור מחיר נע בסביבות ה5K המחשב הזה מחליף לי מחשב ישן (q6600 8 gb 9600gt ) ואני מחפש קפיצה בביצועים תודה לעוזרים
-
- 8 תגובות
- 889 צפיות
-
-
היי לכולם מה אתם חושבים על המבצע הזה? http://www.wallashops.co.il/ws/a/dap.aspx?ai=2596022&cfm=BFF3FD7267D9 מפלצת של מחשב! מחשב נייד "14 עם מעבד עוצמתי Core i5, חבילת זיכרון 6GB, דיסק 500GB ומערכת הפעלה Win 7 חיפשתי בגוגל לא מצאתי את הדגם הזה בשום מקום, אין לי למה להשוות. מישהו שמע על הדגם הזה? האם המבצע משתלם?
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מחפשת המלצה למחשב לשימוש יומיומי אז חשוב לי שיהיה נייד (דק, קל וכו'), התקציב הוא 3000 ש"ח עם אפשרות לסטייה של עד 15%. אשמח אם תוכלו לעזור לי * מטרות המחשב: גלישה מרובת טאבים (כ-50), אופיס ופוטושופ (בצורה מקצועית) * גודל המסך: 13" * משקל רצוי: כמה שיותר קל יותר טוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם): כן, כ-5 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו): לא * בלוטות: כן * גודל מינימלי של כונן קשיח? 320 ג'יגה * כונן CD/DVD? צורב: אפשרי * כונן Bluray: לא צריך * האם נדרשת אחריות בינלאומית: לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה: לא חובה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי: לא עד עכשיו ראיתי את המחשבים הבאים: dell …
-
- 0 תגובות
- 885 צפיות
-
-
שלום רב, יש לי Dell XPS 17 (נייד) שמכיל כרטיס מסך חיצוני Nvidia GeForce 555M. המחשב עובד כמו שצריך והכל רק שהוא לא מזהה את הכרטיס מסך הפנימי של המעבד. כלומר, לפי מה שאני מבין, במעבדי i7 Second Generation (לפחות בזה) יש בתוך הCPU גם GPU של אינטל בשם Intel HD Graphics. אחרי מחקר קצר שעשיתי, להבנתי הבעיה היא שבBIOS, בתוך תפריט נסתר, הוגדר שהכרטיס המסך היחיד שיש (תוכנתית) זה הכרטיס החיצוני של Nvidia - או במילים אחרות הכרטיס הפימי של Intel נעול ברמת הBIOS. הBIOS שלי מעודכן לגרסה A17. אני צריך את הכרטיס מסך של אינטל בשביל טכנולוגיית הIntel My-WiDi אשר יכולה לעבוד אך ורק עם הכרטיס הפנימי. הפתרון כפי שאני מבין הוא פריצה של הBIOS כדי להציג את התפריט הנוסף ושם פשוט להגדיר שיש שני כ…
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אהלן, חבר שלי מעוניין לקנות מחשב חדש למשחקים בתקציב של עד 3200 ש"ח. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3200 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, תכני HD ושימוש יומיומי. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). כלום ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA IV Modern Warfare 3 Skyrim -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24 אינץ FULL HD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכו…
-
- 5 תגובות
- 635 צפיות
-
-
שלום, יש לי מחשב נייד- Dell XPS M1330, ובזמן האחרון החלו לצוץ אצלו הרבה בעיות עם הטענת הסוללה. קודם כל, המחשב אינו קולט כמעט תמיד את המטען, ולוקח זמן עד שאני מצליח למצוא את המגע הנכון בו הוא מתחבר למטען. בנוסף, המחשב אינו מזהה יותר את המטען, ואינו מסכים עקב זאת להטעין את הסוללה, אלא עובד על המתח הישיר של המטען בלבד. בעקבות זאת המחשב גם עובד לאט יותר. טכנאי שבמקרה ראה את המחשב הציע להחליף את המחבר של המטען בחדש, רק אין לי מושג היכן אפשר למצוא אחד כזה. (שחכתי להזכיר כי המחשב כבר אינו מצוי בתחום האחריות, לכן אין ממש טעם ללכת למעבדת היבואן). מה אתם מציעים לעשות? והאם אתם מכירים איזו חנות שמוכרת חלפים כאלה למטען באזור תל-אביב/ השרון?
-
- 0 תגובות
- 897 צפיות
-
-
שלום לכולם, ניגש ישר לעניינים: נתחיל בשאלון שביקשו למלא בחוקי הפורום. אני מעוניין במחשב למטרת משחקים עד תקציב של 6000 ש"ח ללא אפשרות חריגה, אך עם אפשרות לחיסכון. המחשב מתוכנן להרצת משחקים עתידיים (רוב הג'אנרים אך בעיקר FPSים) באיכות גבוהה מאוד ועריכת תלת מימד וקבצי פוטושופ גדולים. אין צורך בציוד היקפי וגם לא במערכת הפעלה. המחשב צפוי לשדרוג בעתיד כדי לשמר יכולות. הסתכלתי במפרטים המומלצים ובניתי בן כילאיים, לאחר בקשת הצעת מחיר מחנות מחשבים קיבלתי את ההצעה הבאה (סה"כ 4800 ש"ח כולל הרכבה), אבקש את חוות דעתכם: מארז: PHANTOM 410 NZTX ספק כוח: 12CM FAN A.PFCWIN+700 700W HEC לוח אם: GA-Z68P-DS3 GIGABYTE מעבד: Intel 3.3GHz 6MB CORE i5 1155 QUAD 2500K זיכרון: CEON 4GB DDR3 1333MHz…
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לרכוש מחשב נייד לצורך לימודים, אין שום צורך במשחקים וכו' עם זאת התוכנות איתם אני עובד הן תוכנות שדורשות גרפיקה אחרי הכל, וממש נתפסתי על המחשבים הניידים של DELL, עכשיו מצאתי מחשב שממה שאני מבין במחשבים הנתונים שלו יתאימו לי ללימודים, הבעיה היחידה זה הכ.מסך שלו, שאותו אני לא מכיר, ולא יודע אם הוא יספיק לי, אשמח לתגובה בנושא. http://cutimg.net/img/viewimg.php?fileid=0d5ec5.jpg
-
- 1 תגובה
- 627 צפיות
-
-
שלום פורום, ביקשתי עזרה לפני כשבוע בלמצוא מחשב נייד בסביבות ה4K~, המליצו לי על הASUS N55SF: http://www.fre.co.il/Product.asp?Pid=1221321&Cat2Cat1ID=39&Cat2ID=89&aff=Zap〈=he ועד עכשיו זה המחשב הכי טוב שראיתי במחירים האלו. שמתי כבר מקדמה על המחשב ואני אקנה אותו שבוע הבא, אך בכל זאת הצעתם לפרסם עוד פעם נושא לפני הקנייה לראות אולי השתנה משהו, אולי יש איזו הצעה אחרת וטובה יותר, אז הנה אני אם יש משהו אחר מומלץ אשמח לעזרה - המחשב שאני צריך 15" מיועד בעיקר למשחקים ועבודה גרפית, משקל המחשב לא פקטור מי יודע מה, צריך מחשב חזק עם דגש על מאיץ גרפי ובאופן כללי מחשב טוב, מהיר ואמין. הN55SF זה הכי טוב שמצאתי במחירים האלה, המפרט שלו ממש מציאה ביחס למחיר! תודה, לב
-
- 1 תגובה
- 990 צפיות
-
-
שלום, בן דודי המתגורר בקנדה הגיע לביקור ודיברתי איתו על המחשב שלו שהוא קצת ישן וכדאי לו להחליפו. הוא חזר לביתו ויום לאחר מכן התקשר אלי בבקשה שאעזור לו בבחירת חלקים. לאחר שיחה של שעתיים בסקייפ התגבש מפרט סופי שנרכש עוד באותו היום: מעבד: i7 2600K הוא התעקש, ניסיתי לשכנע אותו על ה-i5 אבל היה באנדל מבצע עם לוח לוח: Asus P8Z68 Deluxe GEN 3 גם מבוזבז אבל היה באנדל עם המעבד, 500$ קנדי זיכרון: Kingstone HyperX 8GB 1600MHz CL9 מבצע ב-50$ קנדי כ.מסך: Zotac GTX 560 Ti לוח רפרנס עם קירור בלוור (blower) של זוטק, 180$ קנדי מארז: Antec 1100, למיד טאוור היה לו קצת גדול אבל הוא התרגל, 130$ קנדי ספק: פה הייתה התלבטות ולפי המלצות מהפורום פעם הוא לקח את Antec TruePower New TP-650W שהתברר עם …
-
- 3 תגובות
- 690 צפיות
-
-
אני רוצה להרכיב מחשב עם המפרט הבא: אין צורך ב SLI או באוברקלוק אני לא מתכוון לשדרג את המחשב בעתיד. מה שחשוב לי רק שתהיה יציאת USB 3 לגבי הספק אני לא בטוח אם הוא יותר מדי חזק ולגבי המארז גם אין לי שום ידע. הקניה תתבצע מ KSP סניף אילת אשמח לעזרה מהמבינים בפורום. תודה.
-
- 5 תגובות
- 712 צפיות
-
-
אני רוצה מפרט של המחשב 5000+ כולל מסך אני לא יודע להרכיב אני רוצה משהו חיה שהיה לי שיריץ לי משחקים כמו GTA IV COD BATTLEFID ומשחקים שהיו בעתיד בנו לי כמה מפרטים עם זה לא היה טוב אני מבקש שתיבנו לי אתם זה http://www.tms.co.il/preview/spec/2vswx1k9/1 או זה http://www.tms.co.il/preview/spec/6shtakd3 או מה שאתם תחליטו
-
- 3 תגובות
- 862 צפיות
-
-
אבקש חוות דעתכם על מפרט והצעת מחיר (ללא ציוד היקפי) שקיבלתי לשני המחשבים שלהלן: (בשני המחשבים חשובה האפשרות לשידרוגים עתידיים) מחשב 1: מיועד לעיצוב גרפי בדו-מימד כשימוש עיקרי (אוטוקאד, פוטושופ) ו-3D + עריכת וידאו כשימוש משני. מעבד: intel core i5-2320 3.0Ghz 64bit 6M לוח אם: Gigabyte GA-Z68AP-D3 כרטיס מסך: Sapphire/Ati Radeon HD6570 2GB 128bit DDR3 זיכרון: Kingston (8G) 4G DDR3 1600Mhz Hyper-x blu X2 דיסק קשיח: Toshiba 1TB sata3 7200rpm 64M מארז כולל ספק: Cooler Master elite430 silent fan 12 מאוורר למעבד: Zalman - cpu cooler fm2 socket 1155/775 צורב: Samsung DVD RW sata ----------------- סה"כ: 3.5K ========= מחשב 2: מיועד לעריכת תמונות (פוטושופ) ושימוש ביתי סטנדרטי (כגון…
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
האמור נכון לשני המחשבים. במקרה של הבדלים, אציין על המקום. 1. מה התקציב המקסימאלי? לראשון 1800 ש"ח והשני 2500 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך, זה תמיד טוב.. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? במחשב הראשון (1800) אם נחוץ, אפשר לחרוג עד 200 ש"ח. בשני, לא לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים לילדים קטנים, סרטים, והטענה של האייפון . א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). NONE ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישחקו על המחשב. משחקים לילדים קטנים שלא דורשים כלום. IC…
-
- 2 תגובות
- 722 צפיות
-
-
שלום, דרוש לי מפרט בתקציב סביר של עד 2K ללא מסך וציוד הקפי, המחשב מיועד לעבודת אוטוקאד בעיקר וקצת אופיס, העדפה ללוח אסוס עם מעבד מרובע AMD כלשהו ושני סטיקים של זכרון, האוטוקאד בגרסה 2012 32bit אבל אני מעדיף מערכת 64bit, השאלות: 1. יש תמיכה במערכת של 64 בתוכנות של 32? 2. מה מתאים למה מבחינת לוח, מעבד וזיכרון? 3. להשקיע במארז וקירור? לדעתי השימוש לא כל כך מצדיק ויהיה חיבור ל ups בתודה מראש
-
- 1 תגובה
- 705 צפיות
-
-
היי לכולם, עשיתי חיפוש בפורום אבל לא מצאתי המלצות או מידע על הלפטופ הזה: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=809705 מבחינת המפרט, יש בו את כל מה שאני צריך: מחשב טוב לאוניברסיטה (כלומר מסך קטן בין 11 ל-13 אינץ'), שיאפשר ריבוי חלונות ומשימות (אבל בעיקר אינטרנט ואופיס), ושהסוללה שלו תחזיק המון זמן. מישהו בתכל'ס התנסה עם המחשב הזה? מישהו יכול להמליץ לי לכאן או לכאן? תודה!
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יש לי מחשב של טושיבה וכנראה שמחקתי את מחיצת השיחזור מבלי למחוק את הקבצים עצמם מישהו יודע האם ניתן לצור דיסק שיחזור עם הקבצים שיש בתוך התיקיית שיחזור???? סוג הקבצים זה swm
-
- 0 תגובות
- 791 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניינת במפרט למחשב שישמש את הוריי לצרכים בסיסיים כגון: אופיס, אינטרנט, צפייה בסרטים ומשחקים קלים. חשוב לי שהמחשב יהיה איכותי ו"ישרוד" כמה שנים טובות.... בעיקרון הם צריכים גם ציוד הקפי אבל אם המחיר זול מידי אז אין בעיה להגיע עד ל 3K... תודה מראש לעוזרים! 1. מה התקציב המקסימאלי? 2.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, סרטים ומשחקים קלים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -א…
-
- 6 תגובות
- 909 צפיות
-
-
טוב אז ככה בשעה טובה התחדשתי במחשב חדש , מאוד מרוצה ממנו אם כי הוא קצת כבד. ממה שהתרשמתי ממנו ב3 ימים שהוא אצלי , הוא שהמאוורר שלו , גם שאין כל מאמץ על המחשב (בין אם המחשב דלוק במצב סטטי או גלישה באינטרנט) הוא שהמאוורר שלו בהתחלה כמעט לא עושה רעש , ואז אחרי כמה דקות הוא עובד 100% ל30 שניות , ואז נהיה חרישי שוב . ממש שבדקתי באינטרנט מדובר בתופעה ידועה של הסדרה הזו , והבעיה היא שאין ממש דרך לטפל בה. פתרון מעשי שראיתי היה עדכון הביוס לA10 מA9 , אך נראה שעדיין הבעיה לא נפתרה . SPEED FAN לא משפיע על המאוורר והוא לא יכול לנטר אותו מישהו גם מכיר את התופעה ואולי מכיר את הפתרון לה ? תודה
-
- 13 תגובות
- 3.6k צפיות
-
-
תקציב מקסימלי בסביבות 3000 שקל אבל אפשר לחרוג או לחסוך בהתאם למה שאני צריכה את המחשב אליו השימושים הם אינטרנט אופיס וקצת משחקים לילדים קטנים באופן מזדמן המחשב לא מיועד בעיקר למשחקים יש צורך בציוד היקפי כמו הציוד ההיקפי שמצויין במפרטים אין רכיב בו אין צורך השקט חשוב ברמה 7 בערך לא צריך אובר קלוק אין צורך במערכת הפעלה העדפה לרכוש מחשב באיזור רמת גן בקשות מיוחדות: המחשב רחוק מהנתב ולא בטוח שאפשר לחבר בצורה אלחוטית צבע, לא בצבע שחור, אלא לבן אולי עוד כמה שנים יהיה צורך בשדרוג המפרט אולי עוד כמה שנים יהיה צורך באופק שדרוג ראיתי את המפרטים הקיימים והאם הם רלוונטיים מספיק תודה ליאת
-
- 1 תגובה
- 553 צפיות
-
-
תקציב 2000 חריגה עד 1000 לחסוך כמה שניתן שימושים גלישה וקצת CIV V (כיום אני מריץ CIV על Geforce 6100) BOINC 24/7 שקט 7 OC אם ניתן לבצעה ללא מאמץ או תוספת מחיר בקשות מיוחדות: חיבור (LPT(parallel ,לפחות 5 חיבורים ל Storage Interface שידרוג עתידי לא מיקום עפולה מידע נוסף המחשב נימצא בחדר לא אופטימלי מבחינת החום בקיץ למחשב יוספו HD- תצורה סופית DVD HD קטן 40-80GB ל חלונות 500GB 2* 1TB בRAID 1 מחשב AMD AMD Phenom 2 X4 965 3.4Ghz 125Watt Quad Core AM3 Black Edition BOX , יחידות 1 ₪462 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1118 Gigabyte GA-MA78LMT-US2H 760G+SB710 CHIPSET, יחידות 1 ₪387 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1588 Arctic Cooling Freezer 13 775/15…
-
- 2 תגובות
- 894 צפיות
-