עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום, בן דודי המתגורר בקנדה הגיע לביקור ודיברתי איתו על המחשב שלו שהוא קצת ישן וכדאי לו להחליפו. הוא חזר לביתו ויום לאחר מכן התקשר אלי בבקשה שאעזור לו בבחירת חלקים. לאחר שיחה של שעתיים בסקייפ התגבש מפרט סופי שנרכש עוד באותו היום: מעבד: i7 2600K הוא התעקש, ניסיתי לשכנע אותו על ה-i5 אבל היה באנדל מבצע עם לוח לוח: Asus P8Z68 Deluxe GEN 3 גם מבוזבז אבל היה באנדל עם המעבד, 500$ קנדי זיכרון: Kingstone HyperX 8GB 1600MHz CL9 מבצע ב-50$ קנדי כ.מסך: Zotac GTX 560 Ti לוח רפרנס עם קירור בלוור (blower) של זוטק, 180$ קנדי מארז: Antec 1100, למיד טאוור היה לו קצת גדול אבל הוא התרגל, 130$ קנדי ספק: פה הייתה התלבטות ולפי המלצות מהפורום פעם הוא לקח את Antec TruePower New TP-650W שהתברר עם …

• 3 תגובות
    • 683 צפיות
  2. Started by kovar,

אני רוצה להרכיב מחשב עם המפרט הבא: אין צורך ב SLI או באוברקלוק אני לא מתכוון לשדרג את המחשב בעתיד. מה שחשוב לי רק שתהיה יציאת USB 3 לגבי הספק אני לא בטוח אם הוא יותר מדי חזק ולגבי המארז גם אין לי שום ידע. הקניה תתבצע מ KSP סניף אילת אשמח לעזרה מהמבינים בפורום. תודה.

• 5 תגובות
    • 708 צפיות
  3. Started by dvirman12345,

אני רוצה מפרט של המחשב 5000+ כולל מסך אני לא יודע להרכיב אני רוצה משהו חיה שהיה לי שיריץ לי משחקים כמו GTA IV COD BATTLEFID ומשחקים שהיו בעתיד בנו לי כמה מפרטים עם זה לא היה טוב אני מבקש שתיבנו לי אתם זה http://www.tms.co.il/preview/spec/2vswx1k9/1 או זה http://www.tms.co.il/preview/spec/6shtakd3 או מה שאתם תחליטו

• 3 תגובות
    • 861 צפיות
  4. אבקש חוות דעתכם על מפרט והצעת מחיר (ללא ציוד היקפי) שקיבלתי לשני המחשבים שלהלן: (בשני המחשבים חשובה האפשרות לשידרוגים עתידיים) מחשב 1: מיועד לעיצוב גרפי בדו-מימד כשימוש עיקרי (אוטוקאד, פוטושופ) ו-3D + עריכת וידאו כשימוש משני. מעבד: intel core i5-2320 3.0Ghz 64bit 6M לוח אם: Gigabyte GA-Z68AP-D3 כרטיס מסך: Sapphire/Ati Radeon HD6570 2GB 128bit DDR3 זיכרון: Kingston (8G) 4G DDR3 1600Mhz Hyper-x blu X2 דיסק קשיח: Toshiba 1TB sata3 7200rpm 64M מארז כולל ספק: Cooler Master elite430 silent fan 12 מאוורר למעבד: Zalman - cpu cooler fm2 socket 1155/775 צורב: Samsung DVD RW sata ----------------- סה"כ: 3.5K ========= מחשב 2: מיועד לעריכת תמונות (פוטושופ) ושימוש ביתי סטנדרטי (כגון…

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  5. האמור נכון לשני המחשבים. במקרה של הבדלים, אציין על המקום. 1. מה התקציב המקסימאלי? לראשון 1800 ש"ח והשני 2500 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך, זה תמיד טוב.. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? במחשב הראשון (1800) אם נחוץ, אפשר לחרוג עד 200 ש"ח. בשני, לא לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים לילדים קטנים, סרטים, והטענה של האייפון . א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). NONE ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישחקו על המחשב. משחקים לילדים קטנים שלא דורשים כלום. IC…

• 2 תגובות
    • 721 צפיות
  6. שלום, דרוש לי מפרט בתקציב סביר של עד 2K ללא מסך וציוד הקפי, המחשב מיועד לעבודת אוטוקאד בעיקר וקצת אופיס, העדפה ללוח אסוס עם מעבד מרובע AMD כלשהו ושני סטיקים של זכרון, האוטוקאד בגרסה 2012 32bit אבל אני מעדיף מערכת 64bit, השאלות: 1. יש תמיכה במערכת של 64 בתוכנות של 32? 2. מה מתאים למה מבחינת לוח, מעבד וזיכרון? 3. להשקיע במארז וקירור? לדעתי השימוש לא כל כך מצדיק ויהיה חיבור ל ups בתודה מראש

• 1 תגובה
    • 691 צפיות
  7. Started by David-Z,

היי לכולם, עשיתי חיפוש בפורום אבל לא מצאתי המלצות או מידע על הלפטופ הזה: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=809705 מבחינת המפרט, יש בו את כל מה שאני צריך: מחשב טוב לאוניברסיטה (כלומר מסך קטן בין 11 ל-13 אינץ'), שיאפשר ריבוי חלונות ומשימות (אבל בעיקר אינטרנט ואופיס), ושהסוללה שלו תחזיק המון זמן. מישהו בתכל'ס התנסה עם המחשב הזה? מישהו יכול להמליץ לי לכאן או לכאן? תודה!

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  8. Started by asi148,

יש לי מחשב של טושיבה וכנראה שמחקתי את מחיצת השיחזור מבלי למחוק את הקבצים עצמם מישהו יודע האם ניתן לצור דיסק שיחזור עם הקבצים שיש בתוך התיקיית שיחזור???? סוג הקבצים זה swm

• 0 תגובות
    • 787 צפיות
  9. שלום לכולם, אני מעוניינת במפרט למחשב שישמש את הוריי לצרכים בסיסיים כגון: אופיס, אינטרנט, צפייה בסרטים ומשחקים קלים. חשוב לי שהמחשב יהיה איכותי ו"ישרוד" כמה שנים טובות.... בעיקרון הם צריכים גם ציוד הקפי אבל אם המחיר זול מידי אז אין בעיה להגיע עד ל 3K... תודה מראש לעוזרים! 1. מה התקציב המקסימאלי? 2.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, סרטים ומשחקים קלים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -א…

• 6 תגובות
    • 906 צפיות
  10. טוב אז ככה בשעה טובה התחדשתי במחשב חדש , מאוד מרוצה ממנו אם כי הוא קצת כבד. ממה שהתרשמתי ממנו ב3 ימים שהוא אצלי , הוא שהמאוורר שלו , גם שאין כל מאמץ על המחשב (בין אם המחשב דלוק במצב סטטי או גלישה באינטרנט) הוא שהמאוורר שלו בהתחלה כמעט לא עושה רעש , ואז אחרי כמה דקות הוא עובד 100% ל30 שניות , ואז נהיה חרישי שוב . ממש שבדקתי באינטרנט מדובר בתופעה ידועה של הסדרה הזו , והבעיה היא שאין ממש דרך לטפל בה. פתרון מעשי שראיתי היה עדכון הביוס לA10 מA9 , אך נראה שעדיין הבעיה לא נפתרה . SPEED FAN לא משפיע על המאוורר והוא לא יכול לנטר אותו מישהו גם מכיר את התופעה ואולי מכיר את הפתרון לה ? תודה

• 13 תגובות
    • 3.6k צפיות
  11. תקציב מקסימלי בסביבות 3000 שקל אבל אפשר לחרוג או לחסוך בהתאם למה שאני צריכה את המחשב אליו השימושים הם אינטרנט אופיס וקצת משחקים לילדים קטנים באופן מזדמן המחשב לא מיועד בעיקר למשחקים יש צורך בציוד היקפי כמו הציוד ההיקפי שמצויין במפרטים אין רכיב בו אין צורך השקט חשוב ברמה 7 בערך לא צריך אובר קלוק אין צורך במערכת הפעלה העדפה לרכוש מחשב באיזור רמת גן בקשות מיוחדות: המחשב רחוק מהנתב ולא בטוח שאפשר לחבר בצורה אלחוטית צבע, לא בצבע שחור, אלא לבן אולי עוד כמה שנים יהיה צורך בשדרוג המפרט אולי עוד כמה שנים יהיה צורך באופק שדרוג ראיתי את המפרטים הקיימים והאם הם רלוונטיים מספיק תודה ליאת

• 1 תגובה
    • 549 צפיות
  12. תקציב 2000 חריגה עד 1000 לחסוך כמה שניתן שימושים גלישה וקצת CIV V (כיום אני מריץ CIV על Geforce 6100) BOINC 24/7 שקט 7 OC אם ניתן לבצעה ללא מאמץ או תוספת מחיר בקשות מיוחדות: חיבור (LPT(parallel ,לפחות 5 חיבורים ל Storage Interface שידרוג עתידי לא מיקום עפולה מידע נוסף המחשב נימצא בחדר לא אופטימלי מבחינת החום בקיץ למחשב יוספו HD- תצורה סופית DVD HD קטן 40-80GB ל חלונות 500GB 2* 1TB בRAID 1 מחשב AMD AMD Phenom 2 X4 965 3.4Ghz 125Watt Quad Core AM3 Black Edition BOX , יחידות 1 ₪462 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1118 Gigabyte GA-MA78LMT-US2H 760G+SB710 CHIPSET, יחידות 1 ₪387 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1588 Arctic Cooling Freezer 13 775/15…

• 2 תגובות
    • 892 צפיות
  13. היי, אני גרפיקאית עצמאית שעובדת עם התוכנות: אינדיזיין אילוסטרייטור ופוטושופ CS5. ראיתי את המחשב הזה (מצ"ב לינק) במחיר טוב. הוא יאפשר לי עבודה גם מחוץ לבית. http://dealhayom.buy2.co.il/m-Main/DailyDeal/Index/20be0fa1-9170-4b0c-ae6c-2c862aaaa5a0?referrer=mailchimp&details=show&utm_source=BUY2+-+DH&utm_campaign=d66d8c6826-DH_-_Buy2_DCP-all-gam%26gam_07_05_2012&utm_medium=email האם הוא חזק מספיק? האם אני צריכה לדאוג מזה שהוא מחודש? תודה רבה.

• 17 תגובות
    • 2.9k צפיות
  14. שלום לפני שאני ניגש לבניית מפרט יש משהו בסיסי שאני לא מבין בחיבור מספר כרטיסים גרפיים. התכנון שלי היה לקנות שני כרטיסי HD6870 וכך לקבל במחיר סביר עוצמה שמתחרה ברוב הכרטיסים החזקים שעולים יותר. אבל בדקתי ברשימת המפרטים המומלצים כאן ומצויין לקחת לוח אם Gigabyte GA-Z77X-D3H , בדקתי באתר והוא תומך ב CF\SLI רק x8 בכרטיס השני, ואם אתה רוצה לא לאבד מהירות אתה חייב לקנות לוח אם שיתמוך ב x16 שעולה לפחות 500 שקל יותר ואז עם תוספת הכסף על הספק והמארז (אני מודה שמדובר במקסימום מאות שקלים בודדים) פתאום הרעיון של CF כבר לא כל כך נוצץ. האם אני מפספס משהו? האם מבחני המהירות של ה CF נמדדים תוך שימוש בלוחות האם המיוחדים והיקרים יותר? איך PCI Express 3 נכנס לתמונה? הוא אמור לפתור את הבעיה ה…

• 15 תגובות
    • 2k צפיות
  15. התקציב הוא 2500 אבל אפשר עם חריגה קטנה. <- המפרט הנוכחי שלי בצד. השיקול העיקרי שלי לשדרוג הוא העובדה שנפלה עלי הזדמנות פז לקחת SSD במחיר רצפה, והיות ואני הולך להתקין מחדש ווינדוס, אז אנצל את ההזדמנות לעשות זאת על מערכת חדשה לגמרי. גורם נוסף הוא העובדה שכרטיס הקול שלי (Asus Xonar DX) לא עובד טוב עם לוח האם הנוכחי שלי. יש המון רעשי רקע ותקתוקים שמפריעים לי מאוד. בגדול הכיוון שלי הוא: I5 3450 (לא מתוכנן אוברקלוק) ב910 שקל Gigabyte GA-Z77X-D3H ב710 שקל. כאן אני צריך עזרה Corsair XMS3 2x4GB 1600 9-9-9-24 ב270 שקל. וגם מאוורר Freezer 7 pro v.2 ב120 שקל. ביחד זה יוצא 2000 שקל. בנוסף יש לי אפשרות להשיג Sandisk SSD Extreme 120GB ב620 שקל. זה מחיר רצפה אני יודע ולכן אני חם על זה…

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by xena,

כיום יש ברשותי את המחשב הנ"ל: Intel Core i7 860 GIGABYTE P55-UD3R Kingston DDR III 1333Mhz 2x2GB GIGABYTE 4670 512MB GDDR3 Corsair VX 550W SSD Intel X25-M 80GB Western Digital 1TB 7200RPM WD1001FALS‎ Monitor: Dell 24" 2407WFP-HC אני מעוניין להחליפו. תקציב עד 5K. שימושים בעיקר מולטיטסקינג כבד, המרות וידיאו וצפייה בסרטים. חשוב לי שהמחשב יהיה חרישי עד כמה שאפשר. הנה מפרט שהרכבתי בקפידה. מחיר: 3700 ש"ח (המעבד I7 נרכש במחיר מוזל של 600 ש"ח). קירור למעבד אבחר בקרוב (הצעות?). אשמח לחוות דעתכם. האם המפרט מאוזן כראוי?

• 3 תגובות
    • 704 צפיות
  17. שלום. לפני כמה שבועות קניתי מחשב חדש בזכות העזרה שלכם (המפרט בצד ימין), ובאתי כדי להתייעץ בעוד אחד אבל למשחקים לדוד שלי. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4900 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100, רק אם באמת יהיה צורך. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, סרטים (Full HD) אינטרנט וכל זה.. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. COD, Need for speed, GTA, Battlefield 3 ועוד כל מיני... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלי…

• 21 תגובות
    • 1.8k צפיות
  18. Started by asi148,

שלום יש לי מחשב של טושיבה ,למי שמכיר המחשבים של טושיבה מגיעים עם מחיצת גיבוי בכונן D היית לי בעיה עם המחשב והתקנתי ווינדוס חדש, אחרי שתקנתי את הווינדוס אני ניסיתי להפעיל את השחזור של המחיצה בכונן d (היא לא נמחקה) אני רואה שזה לא ניתן בלי התוכנה toshiba ricovey wizard חיפשתי בכל מקום ואין את התוכנה דיברתי עם טושיבה ישראל וגם להם אין את התוכנה מישהו מכיר תוכנה אחרת או דרך אחרת להפעיל את הגיבוי אשמח לכל עזרה תודה ויום מצויין

• 7 תגובות
    • 935 צפיות
  19. שלום לכולם אשמח לעזרתכם בהמלצה ללוח מעבד וזכרונות: 1. מה התקציב המקסימאלי? 2200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים וסרטי HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3 SAINT ROW CODMW3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך.5760X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?עדיפות לגבוהות 3. האם יש צורך …

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  20. Started by efee123,

שלום, אני זקוק לשני מחשבים נייחים ללא מסך. מעוניין לקנות רק מKSP. 1. התקציב הוא 4000 לשני המחשבים 1500 למחשב אחד 2500 למחשב שני. חריגה בתקציב עד 300 שקל. 2. מחשב 1: 1500 ש"ח: מחשב לילדה בת 17, שימושים בסיסים, חשבתי על i3- אינטרנט, פייסבוק, סרטים וכו. מחשב 2: 2500 ש"ח : מחשב למשחקים בסיסים, אינטרנט וכו'- אין צורך בכרטיס מסך כרגע, יש כרטיס קיים GTX220 בעתיד יקנה כרטיס חדש. 3. אין צורך בציוד היקיפי. 4. 5. שקט. 6. לא מתוכנן OC. 7. אין צורך ב OS. 8. KSP בלבד. 9. עדיפות לUSB 3 ולמחשב של ה 1500 ש"ח שיהיה חיבור DVI/HDMI. 10. חשבתי על סדרת המעבדים *** i3 2 למחשב הבסיסי ו ***2 i5 למחשב השני. אשמח לעזרה! תודה!

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. שלום אני חייב לציין כי האתר מעולה ועזר לי מאוד . אבל הייתי שמח לקבל הצעה טיפה יותר ספציפית עקב חוסר בקיאותי בנושא. לפני מספר ימים בעת הרצת משחק רשת guildwars 2 בגרסת BETA הפעיל המחשב צפצוף ומייד כבה (לאחר כ 6 שעות רצוף). המתנתי כמה דקות והדקלתי שוב והייתה הודעה כי ה CPU התחמם ולכן הנחתי שהגיע הזמן לשדרג (לפני כשנה לאחר מקרה דומה נאמר לי כי ספק הכוח עשה קצר והחליפו לי אותו) לאחר הסתכלות בפורומים והתייעצות עם חברות קצת התבלבלתי. (גם בקיאותי בנושא מאוד חסרה). אשמח לקבל המלצה למפרט גיימינג שיחזיק מעמד ל3 שנים לפחות ולא ידרוש שדרוג כל שנה שנתיים בנוסף באם מומלץ לשדרג מפרט קיים אשמח לדעת. תיאור מפרט קיים windows vista 32 מעבד אינטל duo e8400 3ghz זכרון 4g ram כרטיס …

• 2 תגובות
    • 781 צפיות
  22. שלום לכולם מעוניין להתחיל לשחק מעט במשחקי מחשב. יש לציין כי הרבה זמן לא התעסקתי בנושא. בעברו בניתי מחשב בעלות כוללת של 12K שעובד כבר מעל 8 שנים וסוחב יפה מאוד. כרגע עם מחשב בן 5-6 שנים בלי משהו מיוחד עליו. לא אכפת לי אינטל או AMD (הרכבתי עד היום רק מחשבים של אינטל אבל לא נראה לי שיש משהו שונה בהרכבות). לא צריך היקפי, כונן קשיחאני אעביר את שלי. התקציב נטו ללוח אם, מעבד וזכרונות הוא 1.2K אשמח אם יהיה פחות מנוצל. דרושה גם המלצה לכרטיס מסך וקירור למעבד מחוץ לתקציב כנ"ל ספק. המחשב יקנה בחלקים בהתאם למשכורות שלי. משחקים רצויים אני משאר שאלדר, דיאבלו 3 וכנראה WOW יהיו העיקריים שאני מתעניין בהם.

• 3 תגובות
    • 716 צפיות
  23. אהלן, הרצוני לפתח אפליקציה לאייפון. יש לי PC. ראיתי שאפשר להריץ את כלי הפיתוח רק על iOS. ראיתי שאפשר להתקין מכונה וירטואלית על PC שתריץ iOS. עם זאת, המחשב הנייד שלי אינו תומך בגרסא של vmware שמאפשרת את זה. לכן אני מתכוון לקנות תחנת עבודה לצרכי פיתוח. אני צריך שהמעבד יתמוך בסוג הזה של וירטואליזציה, ושיהיה חזק כדי להריץ כלי פיתוח+תחנה וירטואלית+אמולטור של אייפון וכאלה במקביל ועדיין יהיה מהיר. יש לי עד 2000 שקל אבל הייתי שמח אם היה ניתן להרים משהו ראוי בפחות. אין לי צורך בציוד היקפי בכלל. תודה לכולם.

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. Started by exxxtazi,

1. מה התקציב המקסימאלי? א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). וורד ותוכנת ניהול כספים, פרנסה. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. ה…

• 1 תגובה
    • 549 צפיות
  25. הי חברים, יש לי כרגע מחשב שכבר די ישן (מפרט מופיע בצד), אני שוקל לקנות מחשב חדש, השאלה היא האם יש איזו טכנולוגיה חדשה שאמורה לצאת בקרוב שבעקבותיה ירדו המחירים לחלקים ה"עממיים"? תודה!

• 8 תגובות
    • 843 צפיות

דיונים חדשים בפורומים