ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,371 דיונים בפורום זה
-
שלום, כרגע אני בשלבי מכירה של הפוג'יטסו הנאמן שלי,יש ברשותי כרגע נייד של LENOVO שדודי השאיל לי עד שארכוש נייד חדש. ראיתי את הנייד הזה Fujitsu Lifebook UH552 והמפרט נראה נהדר. http://www.amtel.co.il/default.aspx?pageid=8&groupid=02&familyid=201&index=0&itemid=UH552&C136=021 מתחיל ב-2750 במכירה הפומבית. http://www.traklin.co.il/product.asp?pc=130110 שם רכשתי לראשונה את הנייד הקודם שלי AH530-4. למישהו יצא לראות את הנייד בעיניים ולעבוד איתו מעט?
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, קיבלתי לפני יומיים מעבד חדש i5-4670k, כרטיס מסך EVGA GTX 760 וכונן SSD EVO840 מארה"ב. אני זקוק לכל שאר ההשלמות: לוח אם, זכרונות, קירור למעבד, מארז+ספק וכונן קשיח, אין צורך בציוד הקפי. המחשב מיועד למשחקים, אני לא יודע אם אעשה OC בעתיד. אשמח לעזרתכם, תודה רבה. מה התקציב המקסימאלי? אין הגבלה, אך בגבולות סבירים למפרט מסוג זה. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אני רוכש מחשב אחת לתקופה ארוכה לכן מעוניין במפרט טוב שיחזיק זמן ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.: BATTLE FIELD 4 COD GHOSTS CRYSI…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
חברים יקרים אני צריך עזרה בבחירת מפרט מKSP לחבר שלי שיתאים לצרכים שלו... המחשב מיועד בעיקר לאינטרנט ומוסיקה (ואולי גם למשחקים קטנים). מפרט 1: מעבדי אינטל Core 2 Duo E8500, 1333Mhz, s775, 6MB לוחות אם למעבדי אינטל ASUS P5QC s775 C2Q 1600Mhz, Intel P45, 4xDDR2, 2xDDR3, PCI-E 2.0 זכרונות DDR II 800Mhz - Life Time Warranty 2GB Kingston (2x1GB) Dual Channel דיסקים קשיחים Seagate 500GB 7200RPM, 32MB, SATA II כרטיסי מסך Zotac 9500GT 512MB GDDR2 DX10 HDTV 2xDVI PCI-E 2.0 כרטיסי קול 7.1 Channel Audio צורבים Pioneer DVR-216DBK DVD±RW x20 Black Sata ציוד רשתות On Board 10/100/1000 מארזים Chieftec Chieftec Giga GH-01BW-OP Midi-Tower (No PSU) ספקי כוח Hec…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מפרט HTPC לסרטי 1080P ולמשחקים,דיסק של טרה,שקט חשוב מאוד,מארז שוכב.(כמה שיותר קטן) ללא כרטיס טלוויזיה. מה עדיף אינטל או AMD? בHTPC אני רוצה מחשב שקט חזק עם דיסק קשיח גדול ויוכל להתמודד עם משחקים כבדים,ללא ציוד הקפי. יום טוב.
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. כרטיס מסך. יש לי לפטופ עם כרטיס מסך של nvidia וכרטיס מסך מובנה של אינטל. בהגדרות בדרייבר של nvidia אני יכול לבחור תמיד להשתמש בכרטיס של nvidia, אבל כשאני משתמש במסך האלחוטי (widi) או דרך כבל hdmi אני מבין שבעצם הכרטיס המובנה עובד. יש דרך להבטיח פעולה של הכרטיס החזק בלבד? 2. מעבד. המעבד של אינטל בעל מהירות משתנה, ואני לא בוטח בהחלטות שלו, מאחר שאני לא משחק אלא מתכנת אבל רוצה שהכל ירוץ כמה שיותר מהר. יש אפשרות לקבוע לו מהירות גבוהה קבועה? כל מצבי החיסכון לא מעניינים אותי. 3. כונן קשיח. יש לי ssd, של סמסונג, גם עדכנתי לו frimware כי יצא עדכון. כשהמחשב עובד על סוללה אני רואה שמהירות העתקה יורדת, גם כאן יש החלטה של …
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
היי חברים! לקראת שנת הלימודים, התכוונתי להתחדש במחשב נייד שיהיה 13', קל, עמיד ושיעבוד טוב, בתקציב של עד 3000 ש"ח. מצאתי 3 מחשבים שעומדים פחות או יותר בתנאים האלה והייתי שמחה אם תעזרו לי לבחור: *SAMSUNG A03IL . *DELL VOSTRO 3360, * ASUS X402CA WX035H. רציתי לשים גם קישורים אבל זה לא הצליח לי (כן, אני עד כדי כך גרועה, בבקשה אל תצחקו עליי...). הדל מגיע בלי מערכת הפעלה אבל נראה לי שאוכל להשיג... בכל מקרה אני ממש אשמח אם תוכלו לייעץ לי ואפילו להציע דגמים שאתם מכירים שהם טובים. השימושים שלי הם בעיקר אינטרנט ואופיס.... תודה רבה
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
עד כמה מהירה יותר גרסת הwindows שהם מתקינים לעומת הXP הרגילה http://www.metromedia.co.il/Product.asp?Pid=64BITSYSTEM&Cat2Cat1ID=46&Cat2ID=0[ftp][/ftp]
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום רציתי לדעת אם יש אפשרות להפעיל תוכנה במקום כרטיס מסך מובנה בכרטיס מסך GTX850M ?
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני יודע שפתחתי דיון על מחשב נייד 14, אך החלטתי שאקנה קטן לעבודה (מצאתי משהו), ולבית אני אקנה אחד שכמה שיותר גדול עם מסך איכותי ללא מגע, לא מתקפל,לא למשחקים, ללא פיטצ'רים שמייקרים, וגם מוותר על איכות בניה אם צריך והכל לטובת מסך OLED איכותי עם צבעים מדוייקים ושיהיו קרובים לתקציב כמובן שאם יש משהו שנותן תמורה למחיר ונותן לי ביצועים משמעותיים אז אשמח לשמוע. אם יש צורך בחריגה אז אשמח לשמוע ובמקסימום אקנה מאילת. תודה מראש
-
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן, רגע לפני שקניתי מחשב לנובו בארה"ב, שמתי לב שההבדל במחירים כבר לא כל כך גדול. ציפיתי לקנות בפחות מ-3000, אבל בתצורה שאני מעוניין בה כולל אחריות קשה לרדת מ-900$, לפחות בלנובו. המחשב בו התעניינתי: http://shop.lenovo.com/us/en/laptops/thinkpad/s-series/s431/ בתצורה עם מעבד i7-3537, זיכרון מורחב ל-8, כרטיס מסך Radeon 8670.. * מטרות המחשב? בעיקר עבודות משרדיות, ייתכן ועריכת סרטים חובבנית gopro ולכן כרטיס המסך, צפי להיות סטודנט הנדסה שנה הבאה. כלומר: i5 ivy ומעלה... * גודל המסך? 14" או 13.3" * רזולוציית המסך? לפחות 1366. שוקל להרחיב ל-1600. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא. * משקל רצוי? פחות מ2 קילו, דק. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 5 שעות בעבודה רגילה. * האם יש צורך ביציא…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
-
אשמח לקבל הצעות. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3-4K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? HTPC עם אפשרות לשדרוג למכונת משחקים ברמה בינונית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? ללא ציוד היקפי 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 9 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? Win8 Pro 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. 9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/E…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ללא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות ל…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שהמעבד יהיה של אינטל. כרטיס מסך שיהיה ברמה גבוהה + זיכרון גבוה. הארד דיסק 160GB לפחות. שיהיה גם צורב די וי די. שהמפרט יכלול הכול כולל מארז... רק ללא מסך. בקשר לעכבר מקלדת רמקולים וכו' תבחרו את הפשוטים... סתם רק כדי שיכנס למחיר. מחיר מקסימאלי עד 5K ללא חריגות. נא לציין את האתר שממנו נלקח המפרט. תודה מראש
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אפשר לחרוג במעט אם ממש צריך. המחשב ישמש בעיקר לגלישה, HD, תוכנות בינוניות (נגיד אילוסטרייטור), אופיס, הורדות מהרשת ומדי פעם משחק פה ושם אם יוצא משחק טוב בסגנון COD, פיפא, C&C וכו'. אבל זה לא מחשב שמיועד לגיימרים אלא שתהייה אפשרות לשחק משחק מדי פעם. אין צורך בציוד היקפי או ווינדוס. אני לא מתכוון להחליף את המחשב עוד שנתיים ולכן חשוב שלצרכים שלי הוא ישמש אותי בצורה טובה להווה וגם עם הסתכלות לעתיד. מעבדים AMD AMD Phenom II X3 720 BE 2.80GHZ BOX ¤735 פתרונות קירור למעבד ARCTIC COOLING Freezer 64 LP AM2 ¤115 לוחות אם Gigabyte GA-MA770-UD3 AM2 ¤424 מארזים Cooler Master RC-690 No Power Supply ATX Mid Tower Case ¤385 ספקי כח SeaSonic 500W SS-500ET-APFC-F3 ¤348 זיכרונות G.ski…
-
- 19 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום וחג שמח אני מבקש חוות דעת על מפרט הנ"ל (למשחקים ללא OC, ללא ציוד היקפי בהיקף תקציב של 4500-5000 ש"ח). רק מסקי-פיסי http://www.skypc.co.il 793 מעבד Intel Core 2 Duo E8400 Box IE8400 539 לוח אם ASUS P5QL-E 31253 316 כונן קשיח Westren Digital WD5000AAKS 500GB SATA2 16MB 5000AAKS 456 זיכרון Mushkin DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 4-4-4-12 XP 996580 1,372 כרטיס גרפי Club3D ATI Radeon HD4870 OC Edition 512MB DDR5 PCIe CGAX-4872DD 144 צורב LG GSA-GH22L X22 SATA DVD GSA-GH22L 309 מארז ללא ספק Antec Three Hundred THREE-HUNDRED 488 ספק כח Enermax Pro82+ 525W EPR525AWT 79 הרכבת מערכת מחשב + בדיקה 39 משלוח עם שליח FEDEX / UPS עד הבית עד 4 ימי עסקים + ביטוח ואחריות. סה"כ…
-
- 16 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן לכולם, אשמח לקבל מפרט למחשב גיימינג בינוני מבחינת ציוד היקפי נראה לי שאני מסודר מסך סמסונג 24 אינץ' מערכת רמקולים 5.1 ראיתי את המפרטים הקיימים באתר אבל שמתי לב שכרטיסי המסך בהם קצת חלשים התקציב הוא 4000 עם אפשרות חריגה של 500 שקל. המחשב ישומש בעיקר לגיימינג אבל גם לעבודות משרדיות - אופיס, פוטושופ וכו'.. אין צורך בצורב או משהו כזה.. חשוב לי שהחלקים יהיו איכותיים - שאני לא אצטרך אחרי שנה כבר לתקן ולהחליף המחיר צריך לכלול הרכבה בחנות והתקנת ווינדוס 7 בעיקרון הייתי מעוניין לקנות בבאג, אבל אם יש הצאות אחרות אשמח לשמוע חשוב לי לשמור על אפשרות לשדרג את הזיכרון בהמשך.. יום נעים
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן חג שמח, 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000 ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, הזרמת סרטים ב-4K, במקרה הגרוע AUTOCAD 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציי…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מחשב לאבא שלי שעוד תקוע עם הפנטיום 3...הסלרונים של אינטל ניראים לי לא משהו ולמרות שאני פשוט אוהב את אינטל ועד היום היה לי אך ורק אינטל (6 מחשבים רק אינטל כולל הC2D החדש שלי ) אבל לאור הורדת המחירים של AMD אני מתחיל לחשוב אוליי לעבור אליהם בקנייה המתוכננת הזאת..כי הפנטיום שלו פשוט קטסטרופה... דרישות: 1) תושבת AM2-שיהיה לי תמיכה בDDR2 2) לוח אם עם כרטיס מסך מובנה -אם אפשר אז כמה שיותר טוב. 3) 512 מגה לא פחות..(בדואל) 4) 4 סלוטים של זיכרון בלוח אם.. ואם יהיה אפשר לדחוס איזה מארז נורמלי בשילוב עם ספק...המחשב מיועד בעיקר לעבודה משרדית שכוללת אופיס..קצת אינטרנט...וכ'ו...הייתי בונה לבד אבל אין לי מושג בAMD בכלל!...אם אתם חושבים שאפשר להשים אינטל טוב במחיר הזה אז מה טוב א…
-
- 18 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום. בחברה שאבא שלי עובד בה יש לעובדים IBM T41. מחליפים להם ממש בקרוב את המחשבים לT61. הציעו להם לרכוש את המחשב הנוכחי שלהם ב1200 שקל, או ב1500 כולל אחריות ל3 חודשים (לא כולל הסוללה). המחשב סה"כ במצב מצוין, החליפו את הסוללה בשבוע שעבר, הרחבנו לו את הזיכרון ל768 לפני איזה שנה וחצי. אני לא יודע, המחשב הזה הוא כבר לא בדיוק שיא הטכנולוגיה, אבל הוא כן מחשב טוב. מה אתם אומרים? שווה? תודה
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, המחשב הנייד שלי מתחמם בצורה לא הגיונית ואני מניח שיש בו הרבה אבק ובעיקר המאוורר לא ממש עושה את העבודה, איך אפשר לנקות את המאורר בצורה הכי פשוטה? או שכדאי לי לתת למישהו שיעשה את הניקוי? המחשב הוא Asus K43S. ומה אתם אומרים על משטח קירור? האם זה יכול להוות תחליף או שבכל מקרה צריך להחליף/לנקות מאוורר? תודה!
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
היי כולם. אני צריך עזרה בבניית מחשב ללא ציוד הקפי לצורך סימולטור מכוניות. הסימולטור מקצועי וכלול בקניה נפרדת של בקרי משחק מקצועיים. (מושב מכונית ספורט, הגה, גיר וכו'..) אני מעוניין במחשב עם ביצועים גרפיים חזקים מאוד ומעבד טוב ע"מ להחזיק את הסימולטור. התקציב הוא 3000 ש"ח ואני מצרף את הפורמט מהסטיקי : 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? חריגה של עד 300 שקל מעבר ל3000 במידה ולא ניתן עד 3000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סימולטור מקצועי לרכב - משחק באיכות גרפית גבוהה - שידור למסך טלויזיה - יציאת HDMI א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיו…
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום , בניתי את המפרט הזה : אני צריך קירור טוב וחזק ומארז שיתאים, ויהיה ממש טוב אני אישית חשבתי ללכת על ה Gigabyte Aluminium Poseidon Black Blue Led שעולה בערך 450 ש"ח אבל הוא רוצה לקנות את ה Antec Performance One P180 שעולה כמעט פי 2 השאלה היא אם הוא באמת יותר טוב? עד כמה ? כדאי להשקיע בו או שה GYGABYTE אמור להספיק? ואיזה קירור אתם ממליצים למפרט הזה ? לשני הרכיבים יחד התקציב הוא בערך 2000 ש"ח תודה על העזרה
-
- 17 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום רב, אני מחפש מחשב שיוכל להריץ SolidWorks, בתקציב של 5K (עם חריגה עד 5.5) עם המפרט הבא: * מטרות המחשב? סרטוט SolidWorks. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6 או 17. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) עדיפות ל- FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? אין דרישות * משקל רצוי? אין דרישות * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) אין דרישות, כמובן שעדיף שיחזיק כמה שיותר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
אחרי שנתיים שאני בשימוש עם הנייד וזה שהוא התחיל ממש להתחמם לאחרונה הגיע הזמן לנקות אותו מאבק ומכל מה שהולך בפנים. בהנחה כמובן שזה לא נכלל באחריות, יש מקום מומלץ לעשות את זה? וכמה זה אמור לעלות?
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-