ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,456 דיונים בפורום זה
-
מיועד ל-OC, טיפה משחקים, סרטים, ובעיקר שימוש בסיסי של אינטרנט, מוזיקה, וקצת פוטושופ. התקציב שלי היה עד 1500 שקל, אך כשהבנתי שעם מעבד AMD לא אוכל להוציא הרבה ב-OC החלטתי בסופו של דבר להשקיע עוד 1000 שקל ולבנות מערכת שתהיה טובה ל-OC. עכשיו הבנתי שפנטיום E זה סדרה שהיא דיי כשלון, אבל פה באתר באיזה מאמר המליצו על הדגם הזה ל-OC. האם הוא מעבד סביר? מעבד: Intel Pentium E (C2D Technology) E2180 2.0Ghz OEM כמות: 1 - מחיר: ¤311 קירור למעבד: Scythe Kama Cross כמות: 1 - מחיר: ¤190 לוח אם: Gigabyte GA-EP35-DS3 כמות: 1 - מחיר: ¤537 מארז: NZXT Apollo Black No PSU כמות: 1 - מחיר: ¤355 ספק כוח: Corsair 450VX 33A @ 12V כמות: 1 - מחיר: ¤411 זיכרון: A-Data 4GB (2x2GB) DDR…
-
- 15 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, רכשתי את ה Asus Eee Pc שמגיע עם נפח של 3.72g אחרי התקנת מערכת ההפעלה(xp) ואחרי שהמערכת לקחה לי 1.5g בתור זיכרון וירטואלי לא נשאר הרבה מקום(קצת פחות מגיגה). אני בכול מקרה ידעתי מראש שאני הולך לקנות כרטיס Sd על מנת להרחיב את הנפח שאיתו מגיע הנייד. לאחר שצפיתי קצת במחירים החלטתי ללכת על ה8g מכיוון שה16 קצת יקר לי וגם כי אני לא צריך כול כך הרבה מקום. מה שאני שואל זה בעצם איזה כרטיס Sd יתאים לשמש להרחבה זו. יותר מכך ראיתי ש ב Zap יש מהירויות שונות מ45 ועד ל300. אני מתאר לעצמי שככול שזה מהיר יותר ככה טוב יותר. אבל מכיוון שזו הפעם הראשונה שאני קונה Sd ולא הארד דיסק אני אשמח לעזרה בנושא . תודה מראש לעונים
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מבוסס C2D 2GB זיכרונות (אם אפשרי אז DDR2-800) כרטיס מסך סביר - למשחקים, אבל ממש אין צורך ב-high-end ולא ברזולוציות מטורפות מסך LCD טוב ספק יציב וכל שאר הדברים אחת המטרות המרכזיות שהוא לא יצלע בהרצת ויסטה באופן מלא, עם כמה יישומים במקביל/משחקים.
-
- 22 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
התקציב הראשוני שלי היה 4000 כולל הכל... אבל זה נסחף טיפה כדי שיצא לי בדיוק מה שרציתי... המחשב לא מיועד למשחקים, הוא מיועד לעבודה יומיומית וריבוי משימות.. ואמור להחזיק 5 שנים לפחות.. אני עומד לעשות OC בינוני-משמעותי למעבד, רק כדי לקבל עוד תמורה למחיר... [glow=red,2,300]מעבד: Intel Core 2 Quad Q6600 G0 95W 2.40Ghz 8MB OEM כמות: 1 - מחיר: ₪918[/glow] [glow=red,2,300]לוח אם: Gigabyte GA-P35-DS3L כמות: 1 - מחיר: ₪459[/glow] מארז: THERMALTAKE WING RS 100 Piono Black Mirror Coating 120mm כמות: 1 - מחיר: ₪197 [glow=red,2,300]זיכרון: A-Data 4GB (2x2GB) DDR2-800 Vitesta CL5 כמות: 1 - מחיר: ₪422[/glow] [glow=red,2,300]קשיח למחשב שולחני: Seagate 500GB Sata II 32MB כמות: 1 - מחיר: …
-
- 15 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מחפש נייד לחבר, הצרכים שלו די בסיסיים (כן אני יודע ש 10000 זה אוברקיל מטורף אבל יש לו את הכסף ספציפית לזה), הדברים החשובים היותר הם משקל וגודל (לא מעל 2 קילו) ועדיף זמן סוללה סביר לפחות. תודה.
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
* מטרות המחשב? לימודים - אינטרנט ואופיס בלבד * גודל המסך? 13 - 14 * רזולוציית המסך? לא משנה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? לא כבד מידי, משהו שאין בעיה לסחוב יום יום. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? רצוי שיחזיק לפחות יום (יום לימודים) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא קריטי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500 GB * כונן אופטי? לא קריטי * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם: לא. תקציב : 2000 - 2500 שקל
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום האם נייד שמחובר כמעט באופן קבוע לחשמל, עשוי לפגוע בבטריה או בלוח אם? ראיתי כבר שני ניידים שהתקלקלו בצורה הזו אבל אני לא בטוח שזה קשור ושזו הסיבה
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ערב טוב לכולם אני מחפש מחשב נייד חדש ואשמח להמלצתכם! 1. מטרות המחשב? עבודות משרדיות, משחקים בינוניים, צפייה בסרטים ואולי קצת תכנות (לא משהו קיצוני). 2. גודל המסך? 15 יהיה טוב, לא משנה מבריק\מאט 3. רזולוציית המסך? 1366X768 אמור להספיק 4. משקל רצוי? שלא ישקול טון 5. האם נדרש זמן סוללה ארוך? רוב הזמן מחובר לחשמל, 4-5 שעות יהיה אדיר 6. האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI ו-VGA 7. Bluetooth? צריך 8. גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לא יודע כל כך מה ההבדל בין הסוגים, אבל 500GB ומעלה זה טוב 9. כונן אופטי? צריך 10. האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן, ואני מעדיף Windows 7 בגדול ובנימה אישית יותר - מחפש מחשב שאוכל לצפות בו בסדרות וסרטים בHD, לשחק במש…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מתלבט.. 1. האם הביצועים של מחשב גיימינג עוברים את ה 4 פרו? (מחשב שמפעיל את כל המשחקים על המקסימום רזולוציה וכו ושהכל רץ חלק) 2. כמה יעלה מחשב שנותן ביצועים כמו של ה 4 פרו? תודה
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הציעו לי אותו דרך העבודה של אבא ב 2496 שווה? הבנתי שהמערכת הפעלה היא לא ווינדוס האם אפשרי להתקין עליו xp? והאם זה מסובך להרחיב את הזיכרון ל 2 GB? תודה
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, מבקש את עזרתכם בהמלצה על מחשב נייד לסטודנט בעקרון עכשיו אני מאוד מבולבל האם כדי לקנות מחשב נייד או לקנות טאבלט מסיבה שנראה שכל העתיד הוא בדרך לשם, ואני לא רוצה לקנות מחשב שכביכול " טרם עבר זמנו " מצד שני, הטאבלטים הם לא דבר שמעיר לי בעין, הם קטנים ולא מספיק מפותחים לטעמי אשמח את חוות דעתכם לגבי האם כדי לחכות לטאבלטים או לא סוג המחשב שאני רוצה : - נייד בעל סוללה ברמה סבירה ( 8 שעות פלוס ללא חיבור חשמל ) - מהיר פעולה - ווינדוס 8 - מסך 15.6 - בעל יכולת להריץ משחקים כבדים ( XCOM, דיאבלו 3, WOW, סקיירים ) - לא כבד במיוחד - כרטיס WIFI במהירות גובהה מאוד כמובן שאני לא מעלה את הדברים הבסיסים שהם יציאות HDMI, USB, כו מסגרת התקציב היא 5000 שקל אם ישנם עוד שאלות אתם מוזמנים ל…
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
עד כמה משמעותי ההבדלים באיכות הבנייה בין R61 ל-T61 שגורם לזה שבד"כ מוכרים את R61 עם אחריות לשנה בלבד? סך הכל גם הוא מגיע עם roll cage, והגנה ל-HD ודבר נוסף, הבנתי שתם עידן וב T400 יש flex במקלדת. למישהו יצא להתנסות עם זה? עד כמה הוא משמעותי? האם הייתרונות של הנייד (על פני T61), מכסות על המקלדת הפחות טובה? (ד"א, קראתי גם שהיא יותר עמידה מבעבר .. זה נכון?)
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן, הבעיה בכותרת, בן דוד שלי מוריד את הדרייבר הנ"ל והוא אינו מגיב למחשב שלו, טושיבה בעל הכרטיס המסך הנ"ל. הדרייברים הם מהאתר הרשמי ל NOTEBOOKS של ATI. מחיקת הדרייבר, בעזרת DRIVER SWEEPER והתקנתו מחדש עדיין גורמת לבעיות. מהאתר הרשמי יש כמה לינקים להורדה, הלינק הראשון שהוא SUIT ושוקל רק 1.1 מגה (?!) הורדנו את הלינק השני שמכיל את הדרייבר ששוקל 69 מגה. (ללא הורדה של הראשון). האם פה הבעיה? תודה רבה!
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000 ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? בעיקר עבודה משרדית, אופיס, שיטוט באינטרנט ועוד 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב אבל עדיף שקט 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? מסך 15 או 17 אינץ' 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או …
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
1. המחשב לא מיועד למשחקים כפי שצויין, אך שהכרטיס מסך יהיה בעל איכות תמונה טובה, לפחות כמו הLeadtek Ti4400 שאני משתמש כרגע. 2. מיועד לעמוד באפלקציות כבדות (פוטושופ וכד') ובעבודה מרובת יישומים. 3. 120G - 160G : מה שיכנס בתקציב. 4. כולל צורב DVD 5. מארז - לא משנה הגודל או הצורה - העיקר שקט !!! 6. ללא מסך, מקלדת ועכבר. תודה רבה
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
http://www.tabletpcreview.com/default.asp?newsID=1307 פשוט אין דברים כאלה. וב1150$ אין מצב שזה לא הופך לטאבלט הפופולרי ביותר בשוק. ואלוהים ישמור... כמה שהוא יפה... אני שמח בשביל AMD. הם הולכים לעשות קופה לא קטנה רק על הצעצוע הזה.
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
בוקר טוב, יש לי מחשב נייד HP G7000. אני רוצה להגדיל את המקום בדיסק הקשיח מ-120 ג"ב למשהו כמו 300 ג"ב בערך. כמה העסק אמור לעלות? תודה.
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, במידה ואני רוצה לקנות כרטיס מסך : http://www.tms.co.il/product/12806 וספק כוח : http://www.tms.co.il/product/12467 וזיכרון: http://www.tms.co.il/product/12438 אז זה משנה איזה מסך יש לי ומה הרזולוצייה שלו? תודה רבה.
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
חברים אנ ממש צריך עזרה,איך אני מתקין ווינדוס XP במחשב אולטרה נייד עם דיסק און קי ..מחשב חדש חדש ותוכת ווינדוס גם חדשה .הבעיה היא שניתן לבצע התקנה רק דרך דיסק און קי.איך עושים את זה . קובי
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
תודה רבה!! עשו לי כבר כמה, אבל אני רוצה שיהיה פה את הכי טוב שיכול להיות. תודה רבה!! מה אתם אומרים על זה? מעבד: Core™2 Duo E6300, 1066Mhz, s775, 2MB - 1040 ש"ח לוח אם: 945P-S3 s775 Conroe, DDRII 667, PCI-E - 580 ש"ח זכרונות: 1GB TwinMOS DDR II 667 (X2) - 1260 ש"ח כרטיס מסך: X1950XT 256MB GDDR4, 2xDVI, VIVO PCI-E Sapphire ATi - 1690 ש"ח דיסק קשיח:250GB 16MB, SATA II Maxtor -450 ש"ח צורב: LG DVD±RW GSA-H22NB x18, DL x8 190 ש"ח מארז: GIGABYTE TRITON TOWER CASE ALUMINIUM - BLACK/SILVER - GZ-XX1CA 361 ספק: TR2 Power W0062 420W Silent (24pin 340 ש"ח סה"כ: 5911
-
- 16 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, עברתי על כל הפוסטים האחרונים בפורום המפרטים לקבל מושג ואני צריך המלצות להשלמה/שינוי של המפרט המפורט בהמשך. ראשית הצרכים: 1. אני מעדיף שלא לעבור את ה4.5K 2. המחשב ישמש בעיקר להתעסקות עם תוכנות גרפיות. לרוב של ADOBE כדוגמת פוטושופ ואילוסטרייטור, הכי קרוב ל3D יהיה שימוש לא כבד ב-AFTER EFFECT כמו כן, הוא יחובר בעתיד לLCD42 FULL HD על מנת שאוכל לצפות בסרטים וסדרות על הטלויזיה, אבל זהו שימוש משני. 3. אני משתמש בסמסונג T220. הוא מספק אותי כרגע אבל אני יכול לשדרג למסך יותר איכותי (22-24 עם פאנל יותר איכותי) מחוץ לתקציב במידה ותהיה סיבה מספקת. שאר הציוד ההיקפי קיים ואין צורך בחדשים. 4. רכיב נוסף - צורב DVD סטנדרטי 5. אני זקוק למפרט מלא - קופסה מלאה 6. השקט…
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
צהריים טובים, אני צריך המלצמה למחשב נייד + תחנת עגינה, התקציב בערך 6000 ש"ח. המחשב מיועד בעיקר לפיתוח תוכנה, ועבודה משרדית. לא מיועד בכלל למשחקים. רוב הזמן הוא ישמש כמחשב שולחני, ולכן תחנת עגינה. מה אפשרויות המומלצות?
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אז ככה אני יודע שנפתח פה למטה תרד דיי דומה אבל השאלה היא קצת שונה. עכשייו אתם יכולים להסתכל במפרט שלי ולראות שהמחשב שלי הוא דיי על הפנים. ובכן אני רוצה לשדרג אותו ובעוד כחצי שנה (פלוס מינוס) אני אקנה חדש עד אז חשבתי לקנות זכרונות לוח וכרטיס מסך התקציב עד 1500 ש"ח. אם אתם תוהים למה בחרתי דווקא בלוח הזה אז התשובה לזה היא ביגלל שהבנתי שיש לו יכולות OC גבוהות והוא יכול לשמש אותי ליותר זמן. ASUS TUSL2-C 815EP (+Audio) 554 ש"ח TRANSCEND 512MB SDRAM 133 521 ש"ח Gigabye ATi Radeon 9000 PRO 64MB 521 ש"ח סה"כ 1,597 ש"ח הערות?...
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הדרישות מהמחשב : - יחסית קל (עד 3 ק״ג9 - גודל מסך 13-14 - בטרייה שמספיקה לפחות ל 3-4 שעות - אחריות לשלוש שנים המחשב מיועד בעיקר ללימודים לתואר במדעי המחשב - כלומר גם אופיס, אינטרנט וכו וגם תוכנות פיתוח הכוונה היא לקנות את המחשב בארה״ב ולכן המחיר הוא בדולרים (1500$)
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-