ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,464 דיונים בפורום זה
-
שלום, ברצוני לקנות מחשב נייד לצורך לימודי מדעי המחשב. אין לי דרישות מיוחדות אך הייתי מעדיף ש: 1. גודל 13.3-15 (עדיפות ל13-14). 2. מעבד 12700H 3. 16 גיגה זיכרון. אין צורך במשהו מיוחד מבחינת גרפיקה (לא למשחקים). ועדיף שיהיה כמה שיותר קל וזמין לרכישה בKSP באילת (התקציב 5500 לפני הנחת מע"מ). בנוסף הייתי שמח לדעת איזה חברות מומלצות מבחינת אחריות. תודה מראש, ערן.
-
-
- 13 תגובות
- 5.2k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, לאחר כחודש של חיפושים אחר מחשב נייד, נינעלתי על שני דגמים של ASUS. שההבדל ביניהם הוא ענק, אז אני רוצה לשתף אתכם בהתלבטויות שלי ולבסוף להגיע להחלטה. אז קודם, השימושים העיקריים של המחשב יהיו אינטרנט, סרטים (FULLHD), הורדות, אופיס וכו', מה שאין למחשבים המודרניים החדשים להתמודד איתם, אך ההתלבטות העיקרית שלי היא האם להכניס אופציה למשחקים או לא (למרות שאני עוד לא סגור עד כמה אני ישחק משחקים ואם יהיה לי זמן לזה)... כרגע אני עושה מכינה ובעתיד הכוונה היא התחלה של לימודי הנדסה/מדעי המחשב, כך שארצה שהמחשב ישמש אותי בהמשך גם ללימודים. המחשבים הם: 1.Asus Zenbook EX31E http://www.fre.co.il/pl_product~135135135~39~89.htm 2. Asus N55SF-S1188V http://www.fre.co.il/pl_product~132131…
-
- 2 תגובות
- 686 צפיות
-
-
אני מחפש מפרט HTPC שישמש למדיה סנטר וגם קצת למשחקים קלים. אני אשמח להצעות/עצות. תודה לכולם! AMD Athlon 2 X3 435 2.9Ghz Triple Core AM3 Tray, יחידות 1 ₪387 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1214 Arctic Cooling Alpine 64 CPU COOLER , יחידות 1 ₪53 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1216 Gigabyte MA785GMT-UD2H AMD785G CHIPSET, יחידות 1 ₪471 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1158 Transcend 2GB DDR3 1333Mhz , יחידות 2 ₪468 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=759 Samsung 1TB=1000GB 7200RPM 32MB Sata F3 HD103SJ , יחידות 1 ₪426 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1257 PowerColor ATI Radeon 4770 512MB GDDR5 HDMI , יחידות 1 ₪476 http://ww…
-
- 9 תגובות
- 968 צפיות
-
-
שלום לכולם, כידוע אופיס דיפו יצאו במבצע לפטופים ללא מע"מ. סקרתי את האתר שלהם והגעתי לשלישיה של מחשבים בסכום 2400-2700 ש"ח. המחשב יהיה לאימי, והשימושים היחידים שלו יהיו בבית קצת גלישה, סרטים וכו'. לא יצא מהבית. כולם עם מסך 15.6, 4 ג'יגה זיכרון, ושניים מהם עם מעבד I5 ואחד מהם מעבד I3. על איזה מהשלושה אתם ממליצים? HP, G6-1120Sj(LS290EA מחשב של HP, מעבד I3 אבל עם אחריות ל-3 שנים. 2670 שקל במבצע. Acer, AS5750-2414G50 מחשב של ACER, הפעם עם מעבד I5 ואחריות לשנה. 2400 שקל במבצע. Packard Bell, TS11HR-011IL מחשב של פאקרד בל, גם מעבד I5 ואחריות לשנה. 2500 שקל במבצע. שווה להוסיף כסף בשביל השלוש שנים אחריות? אפילו שמדובר במעבד נחות יותר.. והם ידוע על חברה שבד"כ יותר מוצלחת בנייד…
-
- 14 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
שלום רב, מעוניית לרכוש מחשב נייד 15 אינץ , משהו בסיסי רגיל בעיקר לגלישה והדפסות רגילות לא רועש מידיי משהו טוב ולא יקר שיחזיק כמה שנים. עד 5000 ש"ח. אשמח אם יכלול תוכנת הקלטת זום. הבנתי שיש מחשבים שזה כבר בנוי בהם. מתלבטת בין HP לDELL. אשמח להצעות . תודה
-
- 1 תגובה
- 549 צפיות
- 1 follower
-
-
תשמעו אני מבקש שהמפרט יכלול מסך 19 אינץ...ושהחלקים יהיו של ASUS ..ודרך אגב אני קונה את המחשב ב26.12 משופרסל ביג כי יהיה 20 אחוז הנחה על המחשבים אז תוסיפו את זה לחשבון
-
- 11 תגובות
- 844 צפיות
-
-
שלום חברים, מבקש שתחוו דעה על המפרט הזה. שאלות עיקריות: 1. הזכרונות - מה טיבם? המחיר הנמוך נראה לי מחשיד. האם יש פה "קאץ'?" 2. ספק הכח - איכותי או זבל? 3. כרטיס המסך - יספיק לצרכים שציינתי - משחקים קלים וסרטים גם בHD? כל הערה ועצה לשיפור או ייעול תתקבל בברכה...
-
- 4 תגובות
- 591 צפיות
-
-
שלום אני מחפש מחשב נייד לאחותי: * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות - אינטרנט ואופיס, משחקים לילדים * גודל המסך? עדיף 14" ומעלה * רזולוציית המסך? לא חשוב * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט?לא * משקל רצוי? כמה שיותר קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 3-4 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות?לא * Bluetooth? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 320GB ומעלה * כונן אופטי? לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן. WINDOWS 7 ומעלה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? עדיף לא דל אבל אם משתלם אז בסדר * אין צורך בכונן DVD. תודה רבה למי שיכול לעזור!
-
- 12 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני צריך המלצה למחשב כזה המיועד בעיקר לעבודה (לא למשחקים) וחשובה לי יכולת עיבוד טובה. התקציב הוא 5000 לא כולל מסך. אני גם צריך כרטיס עריכת וידאו (לכניסה למצלמת וידאו אנלוגית) בתודה מראש.
-
- 8 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם רציתי להתיעעץ אם אנשים שמבינים אשמח לקבל כמה שיותר דיעות ומידע אני מעונייין לרכוש מחשב נייד וחשבתי על הדגם הזה של HP ישלי מספר שאלות 1.באתר וואלה שופס ובכל האתרים הגדולים למכירות כמו נענעשופס ואולסייל הדגם הזה מפורסם אם מעבד 2 גיגה" המעבד החדש Intel Pentium Dual Core T3400 2.0GHz" ובעוד שבזאפ בחנויות הקטנות אותו דגם אם אותו מספר מעבד לדוגמא באייבורי מופיע Intel Dual Core T3400 2.16GHz האם יש כאן טעות או הטעיה והאם ההבדל הזה מהותי ? 2.האם המחשב הזה יעלה משחקים כמו REDALERT FIFA NBA? 3.כאשר רשום יציאת HDM במפרט האם זה אומר שזו יציאה לטלויזיות HIGH DEFINISHION והאם יש לו יציאת דיגיטלית שהיה אפשר לחבר את המחשב למגבר קולנוע בייתי ולשמוע סרטים בחמישה ערוצים כמו DTS א…
-
- 3 תגובות
- 930 צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות מחשב אבל אני לא כ"כ סגור על המפרט. מעבד: AMD Athlon 64 3000+ (S-754) לוח: ?GIGABYTE K8NS (s754) Nforce3 250? זיכרון: ?512MB Twinmos? DDR400Mhz כ. מסך: ?Sapphir RADEON 9600XT TV,DVI 128MB? כ. קול: on board דיסק: Hitachi (IBM) 160G SATA צורב DVD: ?NEC 3500A DVD±RW x16 Dual x2? מסך: Samsung 955DF/Philips 109B (שניהם CRT 19") מארז: אשמח להמלצות. תקציב: עד 350-400 ש"ח התקציב שלי הוא בערך 5500(+-) ש"ח יש למישהו המלצה לכרטיס מסך קצת יותר זול(וטוב..)? (המחיר של ה-9600 הוא כ-900 ש"ח) לא כ"כ חשוב לי לראות משחקים באיכות הכי גבוהה. האם יש צורך במאורר נוסף למעבד? תודה.
-
- 22 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
היי חבר'ה, אני מחפש לקנות מחשב חדש במחיר הכי נמוך אבל ללא פשרות אני יודע שזה נשמע נוגד את ההגיון... אז תנו לי להסביר : אם יש לוח אם שיעלה עוד 50 ש"ח אבל הוא יכיל שידרוג חשוב - אז לקחת את היקר יותר או אם למשל מעבד עולה עוד 10% אבל נותן עוד 30% ביצועים - אז לקחת את היקר יותר או אם למשל הארדיסק 5400RPM? אבל 7200RPM נותן ביצועים הרבה יותר טובים ועולה אולי מעט יותר - אז לקחת את היקר יותר או אם למשל זיכרון של חברה אחת או אחרת וידוע שהחברה הזולה היא זבל לגמרי... אז לקחת את היקר יותר - אבל אם שתיהן אותה רמה בערך ואחת יותר זולה מהשניה - אז לקחת את הזול יותר או אם למשל ספק כח - שלא יהיה מחברה גנ'רית אבל שלא יהיה מהסדרה הטובה ביותר שלהם לא מתוכנן כרטיס מסך רציני. מה דעתכם לגבי ללכת …
-
- 1 תגובה
- 641 צפיות
-
-
המחשב כרגע מוגדר על עברית במקלדת והאיזור אבל אין עברית מלאה לתפריטים וכ"ו אני מבין או שאני טועה שצריך להוריד חבילת שפה,ניסיתי ולא הצליח לי. וחשוב לי שהשינוי לעברית לא ישנה מסמכים וכל מיני הגדרות במחשב כי זה מהעבודה של אשתי אלא רק שפה. אשמח לעזרה,תודה.
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
איזה שילוב הכי משתלם? עם כרטיס מסך טוב... תודה!
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מבקש הצעת מחיר למחשב פיסי ביתי שאמור להרציץ את התוכנות שרשמתי בכותרת, המחיר אמור לכלול בתוכו גם הרכבה של המחשב ובדיקות מאמץ אין צורך במסך, עכבר ומקלדת הם אופציונליים תודה
-
- 4 תגובות
- 593 צפיות
-
-
בשעה טובה הגיע הזמן להתחדש במחשב. הישן נשאר אצל המשפחה, אז אני צריך חדש מאפס, מלבד מסך שקניתי בBF וSSD שיש לי (Crucial M4 128GB). 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כ500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עבודה משרדית וקצת מאוד תכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. החדשים - לדוגמא BF3, Diablo3, Civ5 ועוד. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן…
-
- 7 תגובות
- 668 צפיות
-
-
הלכתי ישירות לכיוון של 16 גיגה ראם ו-1 טרה אחסון. גם כיוונתי למחשבים שאינם עם מערכת הפעלה כדי להוזיל עלות (אני כמובן אתקין להם). וגם הלכתי מיידית לכיוון של 16 אינץ' שיהיה להם נחמד יותר. היום המחשב הנייד שלהם הוא 15.6 אינץ' אז יהיה הבדל כלשהו לטובה, אני מניח, גם אם לא מאוד משמעותי. השימושים הם בעיקר מייל, יוטיוב, אינטרנט וכתיבת מסמכים. לעיתים רחוקות יהיו גם עריכות וידאו אני מניח ואולי מעט פוטושופ. זה מחשב נייד שהוא בעצם המחשב השולחני שלהם. הוא לא זז לשום מקום. בסופו של דבר הגעתי לשתי אופציות שניראות לי סבירות. שתיהן לנובו. האחד עולה 3400 לערך: https://www.orpc.co.il/items/6416049?num_of_cart_items=1&cart_content_wi…
-
-
- 4 תגובות
- 2.1k צפיות
- 2 followers
-
-
אז ככה אני חוסך בנתיים כסף... אני מתכוון לקנות מחשב חדש לגמרי כשיצא ה- GEFORCE FX אבל אני ממש לא יודע מה לעשות בקשר למעבד עצמו... אני בעקרון חושב על קניית מעבד AMD אבל הבנתי שיצא ה- ATLON 64 BIT עוד כמה זמן... ואני לא יודע מה יהיה יותר כדאי כשישר יצא ה- GEFORCE FX לקנות את המחשב ואת המעבד הכי טוב או לחכות עוד כמה חודשים שיצא ה- AMD 64 BIT ולשבור את הראש בנתיים... תודה לכל העוזרים...
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכל, אני מעוניין לקנות מחשב חדש לצורכי גרפיקה בעיקר. הקווים המנחים שלי זה מעבד אינטל ליבה כפול, 2ג'יגה זיכרון, כרטיס מסך נפרד מלוח האם ואפשרות חיבור לטלוויזיה בנוסף למסך רגיל. אשמח להמלצות. התקציב שלי הוא יחסית גמיש אבל אני רוצה להישאר בתוך גבול הגיוני של עד 4000. תודה מראש.
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אין לי כח לפרט יותר מדי, את השימושים והצרכים תנסו להבין לפי הכותרת והמפרט שהרכבתי (+לא מעניין אותי שקט, יופי או שבירת שיאים, חשוב שיהיה יציב ויאריך ימים. חנות מאזור המרכז). אז זה המפרט, תגידו לי את דעתכם בבקשה: סה``כ מחיר ליח` כמות מוצר מק``ט 205 205 1 מארז ללא ספק Raidmax APEX APEX 406 406 1 ספק כח Enermax Liberty 400W ELT400AWT 556 556 1 לוח אם GIGABYTE GA-P35-DS3L 39207 1,705 1,705 1 מעבד Intel Core 2 Quad Q6600 + קרור למעבד Thermaltake V1 Q660-V1 1,420 1,420 1 כרטיס גרפי ASUS nVIDIA GeForce 8800GT 512MB PCIe 32130 343 343 1 זיכרון G.Skill DDR2 2048MB (1024MBx2) 800Mhz CL5 F2-6400CL5D-2GBNQ 79 79 1 הרכבת מחשב + ובדיקת מעבדה + בדיקת מאמץ למחשב (למחשב חדש בלבד) 10…
-
- 20 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לימודים בעיקר (אופיס), סרטים מדי פעם ואינטרנט. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 14 או 13.3 (הבנתי שמאט עדיף?) * רזולוציית המסך? לא חושב שקריטי לי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? אין * משקל רצוי? בסביבות ה - 2KG מקסימום. * האם נדרש זמן סוללה ארוך?כן * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) לא נראה לי * Bluetooth? לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) לפחות 128GB SSD * כונן אופטי? לא חובה אבל עדיף * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? ווינדוס 8 …
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
מחשב כעקרון לילד לא צריך משהו כבד למשחקים רצינים אבל אני רוצה שיתמוך בויסטה וכו' בקיצור מחשב נחמד כזה הורכב בIQPC הנה המפרט: מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 1.86GHz(E6300) 1066MHz/FSB 2MB - BOX מחיר: ¤1038 לוח אם: ABIT IL9 PRO מחיר: ¤454 כרטיס מסך: LEADTEK PCI-EX WINFAST GeForce PX7300GT TDH 256MB DDR2 128 BIT TV/O HDTV DVI - RETAIL מחיר: ¤462 דיסק קשיח: HITACHI DESKSTAR 80GB SATA2 8MB 7200 RPM ATA150 מחיר: ¤277 צורב DVD: NEC DVDRW AD-5170A DOUBLE LAYERED X18 - BLACK מחיר: ¤204 זיכרון: KINGSTON 1024MB (512MB X2) DDR2 667 CL5 מחיר: ¤424 כונני דיסקטים: SONY 3.5 FLOPPY DISK DRIVE- BLACK מחיר: ¤45. מארז: JSP-TECH N-880B - MID- TOWER - BLACK + EZ…
-
- 5 תגובות
- 869 צפיות
-
-
Intel Quad Core . Ram , 2 גיגה, DDR2 . 800 MHZ. Geforce 8600.
-
- 2 תגובות
- 678 צפיות
-
-
שלום לכולם, כיום אני מחפש להחליף את הנייד שיש לי במשהו חדיש יותר, נייד יותר ושיענה לדרישות שלי (יש לי הרבה אני אפרט בהמשך ההודעה). דבר ראשון אני מעוניין לדעת האם מתוכננים לצאת גרסאות של מחשבים חדשים (מעבדים חדשים) בתקופה הקרובה ששווה לחכות להם או שאין טעם ואפשר לקנות כבר עכשיו משהו, שאני אומר לחכות זה לאו דווקא לקנות את החדש שיצא אלא להמתין שייצא חדש והמחירים של המחשבים היום ירדו במחיר בצורה משמעותית - אני יכול להמתין מקסימום עד חצי שנה מהיום. אוקי במידה ואין טעם להמתין למשהו שמתקרב בעתיד הקרוב אז ככה לדרישותי מהמחשב הנייד שלי. דבר ראשון חשוב לי מאוד אבל מאוד הנושא של ניידות המחשב, כיום יש לי מחשב של Hp-Pavilion dv5164ea והוא מחשב ממש כבד, לא הייתי מגדיר אותו כנייד, ל…
-
- 27 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום רב, בהמשך לת'רד "מפרטים לגרפיקה - גרפיקאים כנסו" אני מבקש לתת רשימת דרישות ממוקדת יותר. התקציב: מתחילים מ-3000. אםשר לעלות ב- 10-15%. התוכנות הרלוונטיות נכון להיום (לפי כמות השימוש): Autocad Revit Matlab Photoshop Sketchup מה חשוב? (פחות או יותר לפי סדר חשיבות) רכיבים אמינים ואחריות טובה. ביצועים. תמיכה בשדרוגים של המערכת (זכרון, כ. מסך, דיסק קשיח...). פעולה יחסית שקטה. על מה אפשר לוותר בקלות? אין צורך במסך או כל ציוד היקפי אחר. נפח אחסון. היום אין לי שום צורך ב hard disk בגודל 1T ואפילו 500G זה כנראה יותר ממה שאני צריך. זה כמובן לא יפריע אבל הרבה יותר חשוב שיהיה מהיר ואמין. אם יהיה צורך אקנה עוד בעתיד. הערות: * עד כמה שידוע לי Revit לא משתמשת בכ. מסך בשביל לעשות את …
-
- 2 תגובות
- 745 צפיות
-