ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,371 דיונים בפורום זה
-
היי חברים ברצוני לרכוש מחשב נייד שישמש אותי ללימודים ולעבודת צילום ויחצנות מחשב שיהיה טוב במחיר שפוי אין תקציב מסוים כרגע אבל משהו לא יקר מידי אני לא מעודכן כלכך כרגע בעולם הזה לגבי מחירים מה עדיף ומה לא אשמח מאוד שתעזרו לי למצוא את המחשב האידיאלי בשבילי
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה למכור ביד שניה את המחשב שלי. המפרט שלו: מעבד E5300 עם קירור פאסיבי 4 GB של RAM כ.גרפי Gainward GTX 550Ti כונן קשיח 250GB צורב DVD של LG כ.רשת PCI של TP Link מארז Coolermaster (לא זוכר דגם, עלה בערך 350 ש"ח) ספק כוח של Antec (לא זוכר דגם, עלה בערך 300 ש"ח) מסך Dell U2412M כמה סביר לבקש? תודה
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי אפשרות להביא מעבד ממש בזול, ואני מרכיב לבד אז יש לי אפשרות לקנות ממספר חנויות... מעבד - חו"ל: Intel Pentium D 950 Dual Core 3.4Ghz 2x2Mb L2 LGA 775 Box - 880NIS לוח - סקיי פי.סי : GIGABYTE GA-8I945PG-RH - 565 NIS זיכרונות - נועה מחשבים : MUSHKIN XP2-5300 DDR2 2048MB DUAL CHANNEL 3-3-3-10 - 1500 NIS כרטיס מסך - סקיי פי.סי : Leadtek WinFast PX7600GS TD256M - 580 NIS כונן קשיח - פלונטר : 7V250F0 - 250 GB 7200 RPM SATA2 16mb - RoHS - MaxLine 3 family - NCQ - 540 NIS צורב - קיי.אס.פי : Pioneer DVR-111 Black - 250 NIS כרטיס TV - פנדה : Leadtek WinFast TV2000 XP - 190 NIS ספק כוח - די.איי טק : Enermax Liberty 400W ELT400 - 450 NIS מארז - גולדטופ : Gigabyte 3D Aurora (GZ-FS…
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מעבד PENTIUM D 3.4 800MHZ DUAL CORE 2X2MB לוח GIGABYTE שמתאים למעבד הנ"ל (לא זוכר דגם) זיכרון KINGSTONE 1 GIGA 667 כרטיס מסך ATI9200 256MB דיסק WD160 GIGA צורב NEC-DVD מסך NU19 אינצ' 8 MS מארז 500W תודה
-
- 18 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ברשותי 5000 שקל ואני צריך מפרט למשחקים. אני צריך מעבד,לוח אם,1024 זכרון,מארז +קירור. אני לא יודע מה עדיף AMD או INTEL ?? בכל מקרה הבנתי שעוד מעט יוצאים מעבדים חדשים לשניהם,השאלה שלי היא אם שווה לחכות למעבדים החדשים או שהמחיר יהיה בשמים,מתי וכמה יעלו המעבדים החדשים בארץ?? בתודה מראש...:-)
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
לחברי הפורום שלום, מבקש דעתכם ועצתכם לגבי שני מפרטי מחשב המפורטים כאן, בעיקר בזיקה להתאמת רכיבי החומרה ומניעת צווארי בקבוק: מחשב אחד סטנדרטי יותר והשני חזק יותר, הדגש כאן הוא על מחשבים אמינים עם מינימום תקלות ועמידות לטווח זמן של 5 שנים לפחות. מחשב 1 - מעבד: intel - i5 10500 מאוורר למעבד: Arctic Freezer 7X CO לוח אם: MSI B560M PRO VDH כרטיס מסך: ASUS GT 1030 Low Profile 2GB GDDR5 SSD: סמסונג 970 EVO PLUS 250GB NVMe M.2 אחסון: WD Blue 2TB 256 MB 7200RPM SATA III זיכרון: Kingstone Fury Beast DDR4 2666Mhz 2x4GB ספק כח: Antec NEO ECO GOLD ZEN 500W מארז: Corsair SPEC-05 Window Mid Tower …
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
קודם כל ההתלבטות היא האם כדאי לקנות עכשיו מחשב ב4K בערך, להשתמש בו שנתיים ואז לקנות חדש, או לחכות לGT300 ולהביא מחשב ב6.5K, ולתת לו להחזיק עד שיתיישן, לכן אני צריך שני מפרטים בכדי לבחור מה יותר משתלם לקנות כרגע מבין שניהם. יש לציין שאני מעוניין במעבד I5 וכרטיס מסך של NVIDIA, חשבתי על ה260GTX, השאלה היא האם הוא יספק אותי למשחקים בצורה טובה (30 FPS מינימום) 1. מה התקציב המקסימלי? התקציב למפרט הראשון הוא 4K במידה ויש צורך חיוני (חלקים עם ביצועים יותר גבוהים בצורה משמעותית) התקציב השני הוא 6.5K 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? משחקים ובנוסף: סרטים, גלישה באינטרנט, אבל הדגש העיקרי הוא למשחקים, יש לי מסך 21 של סמסונג, ואני מתכוון לשחק על ההגדרות הכי גבוהות שאפשר (כולל פילטרים וכו')…
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני רוצה להודות לכולם על העזרה בבחירת המפרט הלכתי היום להזמין את המחשב בלוג'יק פיסי והם הכינו לי אותו תוך שעה וחצי לא יאומן. המארז ממש מרשים ושקט אני ממש מרוצה. אחרי התקנה של חלונות המחשב פועל פצצה ועכשיו נשאר רק להתחיל לשחק. תודה רבה. המחשב עם מעבד AMD 3200 ,לוח של ABIT ULTAR ,זכרונות של TWINMOS,דיסק קשיח W.D וצורב NEC . [attachment deleted by admin]
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? תשובה: 7,000 בלי חריגה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? תשובה: משחקים, עריכות ותכני HD 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? תשובה: לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) תשובה: לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? תשובה: צריך מחשב שקט מאוד בלי המון רעש 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? תשובה: משהו סטנדרטי 7. האם האם יש צורך לכלול …
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
המחשב אמור לעבוד עם VISUAL STUDIO 2010 כול תוכנות ADOBE CS5 למינהן והרבה אינטרנט ואופיס בקיצור הרבה מולטי טסקינג המחשב לא נועד למשחקים/OC וכול מה שמסביב. יש עדיפות לשקט אבל יש לי כזה מארז בבית והוא מאוד שקט יחסית אז אין עם זה בעיה... אשמח לשמוע עצות לשיפור / האם זה מספיק טוב * לקחתי בכוונה את ה I5 עם כרטיס גרפי יש גם את ה I3 אבל נראה לי שווה להשקיע עוד קצת כסף בשביל מעבד יותר חזק :-) מה דעתכם [attachment deleted by admin]
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5800 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים העתידיים לצאת call of duty, saints row וכו' -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת,…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300-400 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכני HD וסרטי תלת מימד משחקים בנוניים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: אני לא גיימר כבד קונטר סטרייק -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. קונטר סטרייק -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 42 אינץ 3D -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, …
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מה אתם אומרים על המפרט הבא למחשקים ושימושים כללים (OFFICE, עריכת תמונות וכו') מחפש שקט ואמינות: מעבדי AMD 730 = Phenom II x4 Quad Core 955 Socket AM3 3.2Ghz Box לוחות אם למעבדי AMD GIGABYTE GA-880GM-UD2H AM2+, AM3, 880G, DDR3 1666, VGA ATI HD4250, HDMI, 1394a = 435 זכרונות DDR III 1600Mhz 450 = 2x2GB Mushkin Stiletto Edition Dual Channel 996947 כרטיסי מסך GIGABYTE HD 6850 1GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI DP PCI-E = 1040 דיסקים קשיחים Samsung 1TB 7200RPM 32MB, Sata II HD103SJ = 295 מאווררים וגופי קירור Scythe Grand Kama Cross CPU Cooler = 150 ספקי כוח SeaSonic 400W 80+ Bronze Active PFC 12cm Fan PSU SS-400ET (Oem) = 265 סה"כ 3365 המחשב מKSP (אני ירושלמי וקניתי מה…
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנסות, בכל אופן זה התקציב המירבי ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ~400 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Autodesk 3DS Max, Adobe Premiere, Adobe After Effects אולי גם Autodesk Maya העריכה המאסיבית עצמה תתקיים על המק שלי על הPC יהיה בעיקר מידול בתלת מימד ומשחקים. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: Crysis, COD, Battlefield -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (…
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? - אני מעדיף שהמחיר יהיה כמה שיותר קרוב ל5K אבל אם יש שיפורים משמעותיים בתוספת אני מעוניין לשמוע במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?- 6K אין לי אפשרות לחרוג מזה בכלל 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב -גיימיניג בFHD, בהגדרות משחק גבוהות, קרייסיס, מאס אפקט.. וצפייה בסרטי FHD מסך Samsung P2350 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? - לא 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (כונן דיסקטים, צורב למשל)? - לא 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? - 7 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם אתם מתמצאים ויודעים לבצע אוברקלוק בעצמכם? - אני לא יודע לבצע אוברקלוק בנתיים, אבל חשבתי לעש…
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
תודה מראש לעוזרים. התקציב באיזור ה5000, יכול להיות יותר בשביל מחשב טוב מטרות המחשב: בעיקר עבודה משרדית וצפייה בסרטים, אך שתהיה גם אפשרות לגיימינג (מעבר למשחקי פלאש כמובן...) * גודל המסך: 15, מבריק או מאט לא משנה * רזולוציית המסך: full HD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad): אין * משקל רצוי: עדיפות לפחות מ2.5, אבל אסתדר גם עם יותר מזה * האם נדרש זמן סוללה ארוך: ברור שעדיף כמה שיותר אבל זה שיקול פחות חשוב. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...): HDMI * Bluetooth: לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata): לפחות 256 ג'יגה, עדיפות ל512 * כונן אופטי: אין צור…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום מקצוענים ! אני מעוניין במפרט בסביבות 9000 ש"ח ללא מסך וללא OC לפוטושופ. אני לא מתכוון לשחק במחשב, יתכן והוא ישמש בעתיד גם לעריכת וידאו אבל זה רק בעתיד ואם כן אז אני יוסיף את הכרטיס המתאים. בקשות מיוחדות למפרט : * 3 דיסקים קשיחים פנימיים + אחד חיצוני כגיבוי : דיסק ראשון - בערך 160 למערכת ההפעלה ולהתקנות השונות. דיסק שני - בערך 320 לתמונות מהמצלמה הדיגיטלית (אני צלם חובב ורק את הכונן הזה אני יגבה באופן סדיר). דיסק שלישי - 36 10000 rpm , דיסק קטנטן ומהיר בשביל העבודה הסדירה של פוטושופ. (קבצים זמניים וכו' , אומרים שפוטושופ עובד הרבה יותר טוב ומהר עם דיסק פיזי משלו). דיסק רביעי - חיצוני, בגודל של הדיסק השני (320 ?) לגיבוי בלבד כל שבועיים בערך. * כרטיס מסך זול. אני…
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ראיתי את הנייד הזה Lenovo G580 MBBEBIV ורציתי לדעת מה דעתכם? * תקציב? עד 2000 ש"ח * מטרות המחשב? רוב העבודה היא משרדית. בחופשות סרטים. לא משחקים ולא עיצוב גרפי. * גודל המסך? מעל 15 אינטש והבנתי שעדיף מאט בגלל השתקפות * רזולוציית המסך? בהתאם למטרות העבודה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? רצוי מספרים נפרדים. * משקל רצוי? לרוב אני עם רכב כך שמשקל פחות קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? שעתיים זה די והותר כי אני במשרדים * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא מזהה צורך מיוחד, אולי מקרנים יציאת וידאו פשוטה תספיק * Bluetooth? לא קריטי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? אין צורך קריטי * כונן אופטי? רצוי אבל לא הכרחי * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? רצוי אבל לא ה…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, אני מעוניין לבנות מיני מחשב (מבחינת מימדים), כלומר מארז קטן אני רוצה שהוא יהיה מספיק חזק ושבעקרון יריץ משחקים, לא מדבר על משחקים מטורפים.. דברים פשוטים (DOTA 2 למי שמכיר). ראיתי את זה ב KSP http://ksp.co.il/?uin=21071 יש לו כמה חסרונות, השאלה אם זה הכיוון, או שאולי מישהו מכיר משהו יותר טוב.. תודה (:
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שואל בשביל חבר 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000 ש"ח +/- 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות, משחקים ועריכת וידאו חובבנית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך בציוד היקפי 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין צורך בSSD אין צורך בכרטיס מסך, קיים SAPPHIRE NITRO+ RX 580 Special Edition 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? מאוד 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחש…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
טוב אחי הרכיב לי מפרט נתתי לו את המפרט שהרכיבו לי פה אבל הוא אמר שזה לא משהו טוב זה המפרט: intel pentium 4- 2.8 ghz cash 512 kb, soket 478, fsb 533 mhz {192 asus p4p800-se p4 800fsb, intel 865, dual chanal ddr, 8x agf,6pci, s-ata' c-media {115 512mb ddr hynix 266/333/400 mhz ---call!!!---{112 western digital 120 gb 7200 rpm ,ata100, 8 mb jb {116 geforce fx5200 128mb tv-out {63 creative live 5.1 {44 lg cd-rw 52x24x52 white or black, nero express and cable {36 realtek 10/100 {12 atx 400w usb, audio prescott ready!!!{33 המחירים פה הם בדולרים שזה יוצא : 723 דולר וכל דולר שווה 4.5 שקל אז המחשב יוצא : 3253 שקל אני חושב שניתן לשיפור בטיפה כי יש לי עוד קצת כסף בערך 450 שקל לשי…
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מחפשת כבר המון זמן מחשב נייד איכותי לשימוש ביישומי אופיס, אינטרנט וקצת פוטושופ. אני רוצה מסך מט, 5.6, מעבד I5 או I3 - מה שעדיף מבחינת מהירות ומחיר. אחריות יצרן ל3 שנים מאתר בית הלקוח. המחשב ממש דחוף לי. איזה מפרט מומלץ לי? איזה דגמי מחשב מומלצים? אני לא מבינה בזה בגרוש ואפשר למכור לי זבל ביוקר.. למשל רציתי לקנות מחשב שהמפרט שלו נשמע מעולה ואז אמרו לי שהוא זבל, חלקים חלשים, וזו סדרה בכלל לנוער. אשמח לקבל תשובה בהקדם! גמר חתימה טוב לשנה טובה ומתוקה!
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי אני מתכנן לקנות מחשב חדש (להרכיב לבד) עד 4K.. חשבתי על זה: http://startpc.co.il/build/media/build/viewBuild.php?uid=58d642fb20010 מה דעתכם? 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). - תכנות+פיתוח אפליקציות ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA V, SNIPER ELITE, BATTLEFIELD 1, TITANFALL 2 -מהי הרזולוציה הט…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אני צריך מפרט מחשב שיהיה כמה שיותר זול אבל שיענה על הקריטריונים הבאים.. תקציב: 1500 ש"ח המחשב צריך להריץ וינאמפ,אינטרנט וסרטים באיכות hd של 720p אין צורך בציוד היקפי בכלל... לא צריך לכלול במפרט צורב dvd צריך שיהיה לוח אם ומעבד משולבים ושיהיו כמה שיותר קטנים.. שקט לא הדבר הכי חשוב בסולם מאחד עד 10 אז : 5 בערך.. לא מתוכנן אוברקלוק למחשב.. מערכת הפעלה גם לא צריך לכלול במפרט.. המחשב צריך להתחבר לטלויזיה lcd ולשמש כ htpc.. לגבי מארז htpc זול אשמח לקבל הצעות.. חשוב: לוח אם קטן עם כרטיס מסך מובנה שיוכל להריץ לי סרטים בסבבה..(לפעמים גם hd ) ושיוכל להתחבר לטלוויזיה.. dvi hdmi או כל חיבור אפשרי אחר.. המחשב יהיה בסלון אמור להתחבר לטלוויזיה.. להריץ ווינדוס 7 עם ויינדוס מדיה סנטר…
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
התמונות להמחשה בלבד מעבדי ?AMD? כמות מחיר סה"כ Athlon64 3800+ (S-939) X2 DUAL CORE 1 1900 לוחות אם למעבדי ?AMD? ABIT כמות מחיר סה"כ KN8 Ultra s939, nForce4U, GBL, SATA II 1 590 זכרונות? DDR 400 כמות מחיר סה"כ 512Mb 400MHz Samsung 2 550 כרטיסי מסך? GIGABYTE כמות מחיר סה"כ 7600GT 256MB TV, DVI, PCI-E 1 1390 דיסקים קשיחים? WESTERN DIGITAL כמות מחיר סה"כ 160GB SATA II 7200RPM 8MB 1 480 מארזים? כמות מחיר סה"כ HEC Compucase CI-69U6 400W 1 460 סה"כ 5370 הוא רצה מחשב למשחקים כבדים ב5300 ש''ח מבלי לחרוג כלל איך המפרט ??? אפשר ליותר טוב מזה?
-
- 21 תגובות
- 1.1k צפיות
-