ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,463 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2500 (אם אפשר בפחות אז מעדיף) 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדית. חשוב לי בעיקר האמינות 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב בכלל 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? מעדיף שיהיה לפחות 14 אינטש 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת …
-
- 7 תגובות
- 1.8k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, אשמח אם תוכלו לעזור לי בהערכת מחיר למפרט - מעבד: Intel i5 2500K קירור מעבד: Noctua NH-U9B לוח אם: Gigabyte Z68X-UD4-B3 זיכרון: 1666MHz 2x4GB G.Skill כרטיס מסך: Sapphire Radeon 6950 2GB SSD דיסק: Samsung SSD 840 120GB דיסק קשיח: WD Caviar Blue 512GB ספק: Seasonic 600W מארז: Thermaltake Mid Tower~ מסך: Samsung SyncMaster SA300 23 inch (אין לי טעם לשדרג את המחשב כי אני מתחיל ללמוד בקרוב ומתכנן להחליף אותו בלפטופ.) תודה מראש!
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, אשמח לשדרג את המחשב שלי, הוא נקנה בעבר למטרות גיימינג וכיום הוא לא מספיק חזק. המפרט הוא: *intel core i5 760 socket 1156 8mb 95w 2.8ghz tray *gigabyte ga-p55a-ud3 p55 chipset *transcend 4gb kit ddr3 1333mhz *sapphire ati radeon 5850 toxic 2gb gddr5 *קירור: scythe mugen 2 rev b האם ישנה אפשרות לשדרג מעבד ללא לוח אם? במידה ולא הזיכרונות האלו יתאימו ללוח אם החדש בתוספת זכרונות חדשים? התקציב כרגע לא מוגדר, אני רוצה לשדרג את מה שצריך במינימום כסף (חייל), אשמח אם תעזרו לי להגיע לתוצאה איכותית וכמה שיותר זולה.. תודה רבה
-
- 7 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? תקציב של כ 5000 שקל, לא בטוח אם הוא יקנה במזומן או לא. 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) משחקים כבדים. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. לא. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי הוא לא צריך כונני CD למיניהם, לא דיסק קשיח והוא יסתפק בכרטיס קול מובנה. 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא. 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה …
-
- 7 תגובות
- 697 צפיות
-
-
שלום! רציתי לדעת אם מישהו התנסה פעם בהזמנת מחשב נייד מחו"ל קרי Ebay או משווק מורשה כמו Bnh. 1. מכס - מה אחוז ה"קנס"? 2. אם משלמים את מסים בחו"ל האם אפשר להזדכות עליהם איכשהו? 3. אם אני קונה נייד משומש מאותו איביי. אותה שאלה לגבי מכס... האם יש הבדלים לגבי אחוזי המיסוי? תודה מראש!!!
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני מאוד מתלבט האם לרכוש את ה ASUS UL30VT-A1 ואני חושש שמא המעבד שלו הוא מהסדרה הלפני אחרונה של אינטל. האם זה נכון ? תודה, יניב.
-
- 7 תגובות
- 878 צפיות
-
-
שלום, אני צריך מחשב נייד חדש ויש באפשרותי לקנות בארה"ב - משפחה משם שמגיעה לבקר בארץ. מטרת המחשב - תכנות (סטונדט להנדסת תוכנה), סרטים. גודל המסך - 13.3" - 14" או 15.6" רזולוציית המסך - FHD (אין לי כל כך צורך בUHD). זמן סוללה - זמן סוללה ארוך, מאוד חשוב בשבילי. כונן קשיח - SSD 256GB לפחות. (או 1TB עם 16-32GB SSD). זיכרון - 8GB. העדפה לחברה: Dell, Asus, Lenovo תקציב - 5000 ש"ח / 1200 דולר. 1. ההתלבטות העיקרית שלי כרגע זה אם אני רוצה מחשב שהוא 13-14 אינץ' או 15.6 אינץ'. כי מצד אחד יש לי בבית מסך 24 שאני מתחבר אליו, אבל מצד שני יש לי עוד שנה באוניברסיטה שאני אקח אותו איתי. (והיום אני עם 15.6 ולפעמים הוא גם מעצבן אותי שהוא קטן). בכל מקרה אשמח לקבל הצעות גם וגם. 2. אשמח לשמוע המ…
-
- 7 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
ז"א המחשבים בין ה2200 (N500 של לנובו הוא דוגמא טובה, למרות שיש לו כבר מחליפים במחיר) לבין ה3000. 15.6" מן הסתם, לא סוללה מדהימה, לא קלים במיוחד. משהו פשוט. עכשיו יש ענייני העדפה של תצורה כזו על אחרת, ובמחירים האלה אני משאר שכל ההבדלים בחומרה הם די זניחים. השאלה הגדולה כאן בעצם האם שווה ללכת על מחשב כמו זה (יותר נכון בדיוק זה): http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=4881&CatCode=315 המפרט שלו נראה לי מעולה. למען האמת, המפרט הזה הוא כרגע יותר טוב מהנייח שלי. השאלה שלי לגבי הכרטיס מסך, האם יש כאן קצ', או שמדובר בגרסא ממוזערת בכרטיס מסך בינוני לא רע? המטרה של הכרטיס מסך, והתוספת במחיר בהתאם, הוא לאפשר לשחק במשחקי מחשב. לא קרייסיס על היי, אבל כל משחק חדש שיתאפשר לי ל…
-
- 7 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי, לפני כמה חודשים גם חשבתי לקנות מחשב הרכבתי מפרט עם העזרה שלכם ובסוף זה לא יצא לפועל, כנראה שאני יקנה בקרוב ואני שוב צריך המלצה למפרט.. אז השימושים הם משחקים בעיקר אינטרנט אופיס מוזיקה בתקציב 2800 שקל. אז חשבתי על זה: [עריכה] מעבד: Athlon 64Bit AM2 4800 DualCore OEM כמות: 1 מחיר: ₪371 קירור למעבד: Arctic Cooling Alpine 64 כמות: 1 מחיר: ₪52 מארז: Compucase HEC 6A19 Black NO PSU כמות: 1 מחיר: ₪213 קירור למארז: Zalman F3 120MM Case Fan כמות: 1 מחיר: ₪42 ספק כוח: FSP Basic SI 400W ATX400-PNR 120mm + Satax2 P.PFC כמות: 1 מחיר: ₪173 זיכרון: Geil 1GB DDR2-800Mhz DualKit ULTRA CL4 כמות: 2 מחיר: ₪110 קשיח למחשב שולחני: WD 250GB SATA II 16MB AAKS כמות: 1 מחיר: ₪303 כרטי…
-
- 7 תגובות
- 785 צפיות
-
-
Intel P4 1.8 Ghz VIA P4PBE ASUS G-Force 2 MX 400 64MB DDR 256MB 277MHZ WD 40GB IDE 2MB Buffer 5400 RPM WD 80GB IDE 8MB 7200 RPM WD 250GB SATA 16MB 7200 RPM WD 250GB SATA 16MB 7200 RPM LG CD-ROM White ספק+מארז גנריים אוקי אז הרד דיסקים אני לא צריך צריך מעבד,לוח,זכרון,כרטיס מסך,ספק שיחזיק השדוג אמור להיות כמה שפחות בנתיים יש לנו 500 שקל בשביל השדרוג ואני מתכנן לחסוך עוד 500 ולשדרג ל amd sempron +2800 s754 לוח של גיגה בייט k8ns nforce3 איזה ati 9600pro 128mb 512 ראם או גיגה נראה מה התקציב מאפשר ואיזה ספק שיחזיק הכול או שהגנרי מסוגל ? המערכת אמורה להריץ ET AA פוטושופ הורודות איסי אינטנרט וכ'ו לא משהו שאמור להריץ fear 1200x1800 על high וכול הפילטרים מה אתם אומרים האם השדר…
-
- 7 תגובות
- 630 צפיות
-
-
בהמשך לחיפושים אני מחפש קירור שקט במיוחד עבור המעבדים הנ"ל.לא יודע עדיין איזה מעבד אני אקנה כנראה אחד מהבאים q9400/e8400/e8500. מחפש גם לוח אם. כרגע יש כרטיס מסך של palit 4870. מארז של TT SOPARNO. ספק של ENERMAX 625. החשיבות של הקירור חשובה מאוד. הת'רד שפתחתי פעם קודמת:http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=389985.0 תודה
-
- 7 תגובות
- 728 צפיות
-
-
שלום לכולם, עברו כ-7 שנים מאז רכשתי בהמלצת החברים פה מחשב שהיה אגדי בזמנו ועכשיו הגיע הזמן להתחדש: . מה התקציב המקסימאלי? 10000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?+-500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש - לא רלוונטי ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA 5, Battlefield 4 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 24" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות…
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
כללי DELL יצרן XPS 1330 דגם Crimson Red אדום צבע מעבד Intel® CoreTM 2 Duo Processor T8300 מעבד 2.4Hz, 3MB L2 Cache,800MHz FSB מהירות 3MB L2 Cache זיכרון מטמון זיכרון 2048MB (2x1024MB) נפח 667Mhz מהירות זיכרון 0 חריצי זיכרון פנויים 2 חריצי זיכרון נגישים 4GB קיבולת זכרון מקסימלית איחסון 160GB גודל דיסק 7200 RPM מהירות דיסק כוננים Yes DVD Multi Burner חריצי הרחבה 8-in-1 Memory Card Reader Secure Digital 54mm ExpressCard PCMCIA מסך WXGA, White-LED Display (300 nits) סוג 13.3" UltraSharpTM WXGA display with TrueLifeTM גודל (1280 X 800) רזולוציה מצלמה מובנית 0.3MP מצלמה תקשורת NO מודם 56K Yes כרטיס רשת Dell TrueMobile 355 internal Bluetooth Bluetoo…
-
- 7 תגובות
- 801 צפיות
-
-
המפרט הורכב בKSP Athlon 64 5200+ (Socket AM2) X2 DualCore GIGABYTE - 3 Years Warranty MA78GM-S2H AM2+, 780G, DDR2 1066 HDMI DDR II 1066Mhz - Life Time Warranty 2x1GB OCZ Reaper HPC Edition Dual Channel Seagate 320GB 7200RPM, 16MB, SATA II Pioneer DVR-215DBK DVD±RW x20 Black SATA Hec Compucase 6C60 Midi Tower No PSU Thermaltake TR2 Power W0070 430W Silent (24pin) Logitech Value Keyboard Black Logitech SBF90 Optical Wheel Black CREATIVE CREATIVE SBS 370 FLOPPY - 1 Year Warranty Teac/SONY 1.44 (Black מחיר: 2165 ש"ח שימושי המחשב הם כללים, ללא משחקים (חוץ מסימס 2-המחשב לא בשבילי) בעיקר מוזיקה, סרטים וקבצי טקסט. על המחשב תותקן מ"ע XP
-
- 7 תגובות
- 771 צפיות
-
-
אשמח לעזרה בחיפושי אחר מחשב נייח המיועד בעיקר להקלטות שירה ומוזיקה, אין לי ניסיון אבל הבנתי שצריך מאז וספק כוח שקט שלא יפריע להקלטה. אשמח להמלצות. התקציב אם אפשרי סביב ה2300-2600 ש"ח אם ראלי? תודה מראש לעוזרים
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
היי, לא התעסקתי עם חומרה ומפרטים שלא לצרכי עבודה קרוב לעשור. איבדתי את עצמי בין כל הסדרות החדשות. יש ברשותי מחשב נייח (ATX) עם המפרט הבא: מעבד Intel Core i5-2310 @2.9Ghz לוח אם GA-H67M-D2-B3 זכרון 4GB בסטיק יחיד במהירות 1333Mhz (לא בטוח של מי) דיסק קשיח מגנטי 5400rpm של WD (לא זוכר את הנפח, אבל מספיק בשבילי). ספק כוח Powerman S450BQ3 -450W המסך יהיה טלוויזיה 55" של סמסונג UE55MU8000 מחוברת בHDMI (אין לה DP או usb-c) מטרה ראשית: שדרוג למפרט המומלץ לdiablo3 Intel® Core™ 2 Duo 2.4 GHz or AMD Athlon™ 64 X2 5600+ 2.8GHz NVIDIA® GeForce® GTX™ 260 or ATI Radeon™ HD 4870 or better …
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
אני רוצה לקנות מחשב חדש, בעיקר לגיימינג. מכיוון שהתקציב שלי דל יחסית, חשבתי ללכת על 8800GT ומעבד אינטל זול לאוברקלוקינג (E2180 לדוג') אני לא צריך ציוד היקפי, צורב והרדיסק. ממפרטים שניסיתי להרכיב כבר, עושה רושם שזה התקציב שאני צריך, אבל אם אין ברירה אני אוכל להתגמש ב100-200 ש"ח. תודה
-
- 7 תגובות
- 721 צפיות
-
-
מטרות המחשב: משחקים + עבודה משרדית גודל המסך : לא קריטי רזולוציית המסך: כמה שיותר גבוהה דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט: לא קריטי משקל רצוי: לא קריאי האם נדרש זמן סוללה ארוך: 6+ האם יש צורך ביציאות מיוחדות : HDMI BT גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח : * כונן אופטי? לא קריטי * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי: הכל רק לא asus * כל דרישה מיוחדת : אין
-
- 7 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב חדש אלו הדרישות: * מטרות המחשב: גלישה באינטרנט, סרטים, מוזיקה, משחקים בסגנון SIMS 3 * גודל המסך: 15" לפחות אני לא רוצה תמחשבי מיני * משקל רצוי: לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך: לא ממש מבין בזמני סוללה שיהיה סביר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות: רצוי שתהיה יציאת HDMI * בלוטות: כן צריך *WIFI: צריך * גודל מינימלי של כונן קשיח:160GB * צורב DVD: כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית: לא אבל כן שתיהיה אחריות כל שהיא שאם ידפק משו אני יוכל לקבל תיקון. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי: לא העדפה לחברה מסוימת שתהיה אחת מהחברות המובילות כיום כמו ASUS, HP, DELL וכו' תודה לעוזרים עריכה: שעחתי להוסיף תתקציב עכשיו הוספתי
-
- 7 תגובות
- 996 צפיות
-
-
שלום לכם ! שבוע טוב ! אני מחפש לקנות (דרך איביי או בארץ אם יש זול) מסך ל- fujitsu lifebook ah530 (כל הסימנים מראים שהמסך שבק חיים - דרך חיבור למסך חיצוני הנייד עובד מצויין). קצת הסתבכתי בחיפוש שלו באיביי. אשמח ללינק לרכישה משם או אפילו ממקום זול בארץ. תודה לכל העוזרים !
-
- 7 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אפשר לחרוג עד 100 ש"ח.. לא יותר.. אני רוצה בעיקר למשחקים וסרטים.. לגבי OC, אני חושב שיהיה (אני ימצא כבר מישהו שיעשה לי) רק בקשה שהחנות תהייה בצפון.. תודה רבה לעוזרים. (*קיבלתי פשוט חרא של הצעת מחיר)
-
- 7 תגובות
- 627 צפיות
-
-
יש לי לנובו e330. בערך שנתיים בזמן האחרון הסוללה לא מחזיקה מעמד יותר משעה וחצי. רציתי לקנות סוללה חדשה. יש מקומות מומלצים להזמין סוללה כזאת במחיר נורמלי? ראיתי ב amazon סוללות במחיר סביר. בנוסף לכך הסוללה שעכשיו במחשב היא 6 cell השאלה היא האם אני קונה 9 cell המחשב יחזיק יותר זמן? תודה רבה.
-
- 7 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
שכן שלי החליט שהוא קונה מחשב חדש, התקציב רשום למעלה, והשימושים- משחקים בעיקר, קצת עריכת וידאו, קצת קידוד מוזיקה, ובקיצור- קצת מהכל, אבל בעיקר משחקים. בשיטוטיי בחנויות שמתי לב לזה- http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?productid=2585 זו פעם ראשונה שאני רואה מפרט של חנות שגם נראה משתלם, וזה באמת חדש לי (חוץ מהצורב הזה שהייתי מחליף לאסוס או LG....) בבקשה תנו את דעתכם, ומפרט מפנדה/נעה/TMS (אנחנו מהצפון, 20 דקות נסיעה מכל אחת מהחנויות הנ"ל בערך, ככה שזה מאוד נוח) תודה מראש
-
- 7 תגובות
- 700 צפיות
-
-
לגברת עם ילד בן 12, עיקר השימושים: אופיס בסיסי, אינטרנט, קצת משחקי רשת לא חזקים, קצת משחק מקומי ברמה בסיסית, צפיה בסרטים. כמובן שאין OC או תעלולים דומים וזו לא אמורה להיות מכונת ביצועים. שמירה על המחיר הנמוך חשוב ביותר . שיקול חשוב: מקום רכישה אחד מרוכז בלא להתרוצץ בחנויות שונות, חובת חנות פיזית גם אם יש מכירה מקוונת, בטחון סביר באחריות לאחר מכירה. למיטב ידיעתי החנות RSM www.rsm.co.il בכפר סבא גם בעלת שם של אמינות וגם אין תלונות על בעיות שירות . הקירבה למקום המגורים חשובה למקרה של צורך בשירות בעתיד. מערכת הפעלה צפויה: XP (העברה של הקיים במחשב מיושן מאד). אבקש דעתכם על המפרט עצמו, הכל מהאתר של RSM, ובמיוחד התאמת ספק הכוח לאפשרות הוספת כרטיס מסך בינוני בעתיד. לוח Asus…
-
- 7 תגובות
- 992 צפיות
-
-
מיועד לצרכים משרדיים, הורדות, ועריכת סרטים ביתיים מדי פעם. מעבד Intel Core 2 Duo E8200 Box ¤880 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=IE8200 לוח אם GIGABYTE GA-P31-DS3L ¤362 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=39274 כונן קשיח Western Digital WD2500AAKS 250GB ¤290 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=2500AAKS זיכרון SuperTalent DDR2 2048MB (1024MBx2) 800Mhz CL 5-5-5-15 ¤220 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=T8UX2GAC5 כרטיס מסך GIGABYTE ATI Radeon HD2400PRO 256MB PCIe ¤223 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=37481 צורב Pioneer DVR-215 X20 Silver DVD ¤164 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=PDVR-215SV קורא כרטיסים Sony ¤50 כמות:1 htt…
-
- 7 תגובות
- 701 צפיות
-