ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,474 דיונים בפורום זה
-
הגיע הזמן לשדרג ואני צריך את עזרתכם הלבטים הגדולים שלי הם בתזמון הקנייה: כבר הרבה זמן שאני רוצה לשדרג את המחשב, אבל איכשהו תמיד יוצא שכשאני רוצה לקנות מחשב יש טכנולוגיה חדשה בפתח שאמורה להיות פריצת דרך ולהוריד מחירים.... השאלה היא אם עכשיו (יציאת ה-conroe) זה הזמן לקנות את המחשב או האם אני צריך לחכות למרובעי הליבה (או לתגובה של amd)..כי אם אני משדרג אני בונה על זה שהמערכת תחזיק מספר שנים (לא מחליף כל שנה מחשב). אשמח למפרט מחשב המבוסס על התקציב-6000 ש"ח(לא נעול על conroe- רק שיתאים הכי טוב למטרות-ולפי מה שהבנתי הconroe הוא המעבד שהכי כדאיי לקנות) קווים כלליים: תקציב- 6000 שקלים (גמיש ליותר-+/- 500) מטרות המחשב- המחשב יהיה מיועד למטרות משחקים כבדים, עבודה שוטפת (אינטרנט, מ…
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום שמי ערן, סטודנט להנדסת חשמל שנה שנייה. בחיפושי אחר מחשב נייד נתקלתי במחשב הבא: http://ksp.co.il/?store=ksprishonlezion&uin=16996 Dell Inspiron 14 3420-32106G74IB על פניו נראה כעסקה משתלמת, כמו כן אנסה לקנות באילת כך שהמחיר צונח לסביבות 3300. האם זהו מחשב משתלם ביחס למחיר? או האם יש מחשב אחר יותר מומלץ? אני מצרף למטה את הדרישות לפי חוקי הפורום תודה רבה מראש ערן * מטרות המחשב? לימודים (מקלדת נוחה), משחקים מידי פעם, ניגון חלק קבצי 1080p.* גודל המסך: 13.3-14 לא קריטי, רק לא 15.6* משקל רצוי: לא קריטי, רק שהמחשב לא יהיה מגושם* האם נדרש זמן סוללה ארוך: שיהיה חסכוני במצב חסכון בסוללה, אולי 6-7 שעות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות: HDMI* בלוטות: כן* גודל מינימלי וסו…
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום! אני סטודנטית שהחליטה סוף סוף לרכוש macbook (מודעת למחיר הגבוה ביחס לתמורה, אבל נחושה בהחלטתי :-). השימושים המרכזיים שלי הם כמובן אופיס וגם עריכת תמונות + וידיאו, וכמובן מולטימדיה (סרטים, שירים וכיו'ב) אשמח לקבל המלצה על דגם macbook עדכני - אלומיניום כן/לא, air או רגיל, אילו תוכנות כדאי להוסיף אם בכלל וכיו'ב. תודה מראש! מיקי
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין במפרט למחשב לצרכים בסיסיים (אינטרנט ואופיס) אבל שיהיה רלוונטי עם השנים. זה אומר שיהיה מספיק מהיר ויהיה מספיק מתקדם ויהיה מסוגל לקרר את עצמו כמו שצריך . אמנם בסכומים האלה מומלץ לקחת מעבד AMD אבל הייתי רוצה להתעקש דווקא על אינטל למרות הכל. בקיצור, מחשב בסיסי מהיר וטוב, מעבד אינטל, קירור טוב, מסך דק 19 אינטש, צורב DVD, כולל מקלדת ועכבר. תודה מראש
-
- 17 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. המחשב לא מיועד למשחקים כפי שצויין, אך שהכרטיס מסך יהיה בעל איכות תמונה טובה, לפחות כמו הLeadtek Ti4400 שאני משתמש כרגע. 2. מיועד לעמוד באפלקציות כבדות (פוטושופ וכד') ובעבודה מרובת יישומים. 3. 120G - 160G : מה שיכנס בתקציב. 4. כולל צורב DVD 5. מארז - לא משנה הגודל או הצורה - העיקר שקט !!! 6. ללא מסך, מקלדת ועכבר. תודה רבה
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן חג שמח, 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000 ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, הזרמת סרטים ב-4K, במקרה הגרוע AUTOCAD 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציי…
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום אני חדש כאן...רציתי לדעת איך המפרט הבא: מעבד E2160 לוח אםGIGABYTE 945GCMX-S2 זכרון 1gb קינגסטון 667mhz דיסק קשיח Hitachi Deskstar 160GB SATA II צורב - LG DVD±RW GSA-H62NK x18 Black SATA כרטיס רשת 10/100/1000 מארז 8018 Alien Black / Silver חייזרים עכבר+מקלדת רמקולים מסך 19 אינץ' lg 1900j מחיר 3235 שקל 5 תשלומים בכרטיס אשראי.... אז רציתי לדעת איך הוא בכללי,מה טוב יותר ומה פחות... לא כל כך משנה לי המחיר...אגב רציתי לדעת איך הוא אם אני מוסיף לו את הדברים הבאים [בנוסף] דיסק קשיח 500gb wd aaks כרטיס מסך 2600xt קירור artict freezer 7 pro ספק hec 300 art / fsp 400w רמקולים atp3 שוב,רציתי לדעת איך החלקים האלה.... שימושים: סרטי hd ,משחקים קלים [פיפא,סיבולז…
-
- 23 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אז הגיע הזמן להחליף את מארז הHP העתתיק שלי והGT230 המזדקן במשהו שיריץ משחקים בכמה שנים הקרובות. אין לי מושג בשיט בנושא של חומרה. אפילו לא טיפה. אבל הנה הדברים שאני בטוח רוצה במפרט שלי: כרטיס מסך GTX470 4RAM (זה יספיק לכמה שנים? או כבר לקחת יותר?) מעבד 4 ליבות. כונן קשיח של טרה. וגם חשוב שלא יהיה רועש וכ'ו וכ'ו. אני רוצה שהוא יריץ משחקים (לא אכפת לי אם על הכי גבוה או לא) לכמה שיותר שנים. אם יש כרטיס/מעבד או משהו כזה יותר משתלם ממה שרשמתי אני פתוח להמלצות. ועכשיו לשאלון כי זה חובה: 1. מה התקציב המקסימאלי? 5-6K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אבל אם זה ממש משתלם זה לא קריטי. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אני חושב ש5500…
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מחפש כעת מחשב נייד. השימושים העקריים שלי במחשב הם כלליים (לימודים, גלישה), אני גם עורך וידאו חובב ולכן אני מחפש מחשב שיוכל להריץ premiere pro ולערוך סרטים. התקציב שלי הוא 3000 שח תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
תודה רבה!! עשו לי כבר כמה, אבל אני רוצה שיהיה פה את הכי טוב שיכול להיות. תודה רבה!! מה אתם אומרים על זה? מעבד: Core™2 Duo E6300, 1066Mhz, s775, 2MB - 1040 ש"ח לוח אם: 945P-S3 s775 Conroe, DDRII 667, PCI-E - 580 ש"ח זכרונות: 1GB TwinMOS DDR II 667 (X2) - 1260 ש"ח כרטיס מסך: X1950XT 256MB GDDR4, 2xDVI, VIVO PCI-E Sapphire ATi - 1690 ש"ח דיסק קשיח:250GB 16MB, SATA II Maxtor -450 ש"ח צורב: LG DVD±RW GSA-H22NB x18, DL x8 190 ש"ח מארז: GIGABYTE TRITON TOWER CASE ALUMINIUM - BLACK/SILVER - GZ-XX1CA 361 ספק: TR2 Power W0062 420W Silent (24pin 340 ש"ח סה"כ: 5911
-
- 16 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אשמח לעזרתכם בהחלטה לגבי מחשב נייד. ההתלבטות היא בין שלושה דגמים לכל אחד יתרונות וחסרונות מבחינתי. צרכים: מסך - 14 אינץ, מט, עדיף מסך עם פאנל IPS מערכת הפעלה - windows 7 מעבד - I5 זיכרון - לפחות 4 ג'יגה אמצעי קלט - touchpad רצוי ללא Pointing stick מקלדת - עם שטח עבודה כמה שיותר גדול ונוח - חשוב! משקל - באזור ה- 1.6 -1.8 זמן סוללה - לפחות 4 שעות יציאות- 3 יציאות USB 3.0 ו-HDMI כונן קשיח - 286G - SSD מחשב שקט עם מערכת קירור טובה Dell Vostro 5480 VM-RD33-8938 כ- 4,300 ש"ח יתרון - שירות של DELL, כיום משתמשת ב- vostro 3500 כך שהממשק לא יצריך הסתגלות, זול יחסית לשניים האחרים חסרון - לא מגיע עם SSD, אפשר לשדרג אבל אז האחריות on site לא תופסת (אחרי בירור מול DE…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 2000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג מהתקציב 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? תכני HD, תוכנות קלות לעריכת מוזיקה, גלישה, אופיס, אינטרנט ותכני HD באינטרנט. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). לפרנסה ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 19" * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? משחקים בסיסיים, אבקש להוסיף כרטיס מסך חיצוני שיתן מקסימום ביצועים במינימ…
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב נייד לעבודה משרדית בגודל 14 ומעלה, ראיתי את המחשב הזה http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=dizingof&uin=9809 יש לו מפרט די טוב ומחיר נמוך מאוד יחסית, האם שווה לקנות או שיש איתו בעיות ידועות? יש לכם אולי המלצה למחשב אחר עד 3000 שקל? תודה, דור.
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי אני מתלבט האם לקנות נייד בחו,ל. כמובן שרק מותג ידוע כדי לקבל את האחריות הבינלאומית... מישהו התנסה בכך? שווה את החיסכון בכסף? כמובן שזה תלוי מאיפה- אני יכול לקנות בארה"ב והונק קונג... מכירים פרטים?
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי קיבלתי הצעה לרכושה מחשב נייד של אפל מתצוגה מדגם Z0GV ב4800 ש"ח האם זה כדאי ? האם נוח לעבודה על התוכנה של אפל במקום WIN והאם ניתן להעפיל על זה משחקים כגון סימס 2 ? http://www.zap.co.il/search.aspx?keyword=Z0GV אשמח לדעה כלשהי תודה ושבת שלום
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מתלבט בין שני מפרטים של מחשב נייד. שימושי המחשב הם בעיקר מולטימדיה, לימודים וקצת עבודה עם פוטושופ. אני לא סובל שהמחשב איטי מידי או נתקע בעת הפעלת תוכנה כזו או אחרת אז מראש אני הולך על מעבד חזק וזיכרון גדול מעבר למה שאני באמת צריך, השאלה היא האם ההבדל בין ה i7-4710MQ ל i7-4510U הוא מורגש ושווה את ההפרש מבחינה כספית? המפרטים הם: 1. מחשב נייד מבית Lenovo בעל מסך 17.3 אינטש ברזולוצית Full HD מעבד Intel® Core™ i7-4710MQ 2.5GHz - 3.5GHz זיכרון פנימי בנפח 8GB כונן קשיח בנפח 1TB וכונן SSD בנפח 8GB בעל מאיץ גרפי NVIDIA® GeForce® GT 840M 2GB 2.מחשב נייד עם מסך מגעמבית Lenovo בעל מסך 15.6 אינטש ברזולוצית Full HD מעבד Intel® Core™ i7-4510U 2.0 GHz - 3.1 GHz זיכרון…
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן, מחפש כרגע לפטופ לצורכי זום, דפדפן, וקצת אופיס, ולכן מחפש משהו בתקציב זול עד 1500 ש'ח +-, בדקתי אופציות רלוונטיות בארץ ולא מצאתי משהו אטרקטיבי. חיפשתי קצת באמזון ומצאתי מחשב של אסייר(מצרף קישור) עם אחלה תגובות. העיסקה כוללת שילוח מגיעה ל1700 ש'ח. https://www.amazon.com/dp/B07RF1XD36/?tag=bestviewsre0e-20 . לא מבין גדול במחשבים ולכן אשמח לחוות דעת האם האופציה הזאת סבירה וכמובן שאשמח לאלטרנטיבות אחרות, חשוב לי בעיקר מחשב שיעבוד מהר לצרכים הבסיסיים. הגודל לא משנה- החל מ13.3 אינץ. תודה!
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
בעתיד הקרוב אני מתכנן למכור את המחשב השני שלי ולקנות אחד חדש , רציתי להתייעץ לגבי כמה אני אוכל למכור אותו P4 2.8GHZ Presscot 800MHZ Asus P4P800-SE Samsung 256*2 + 512*2 (1536) 333MHZ Innovision GeForce 6800GT 256MB GDDR3 - 256BIT Western Digital 80GB HEC 400W - 400TRT מארז ג'נרי - KSP רוב המחשב בן שנה, כ.מסך וספק די חדשים (3 חודשים בערך...) והזכרונות 256*2 בתזמונים של 400mhz רק שבכללי הם עובדים על 333mhz בגלל התוספת של ה 512*2 (שהם 333..) ואם אפשר פירוט על כל הרכיבים, תודה רבה.
-
- 16 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום אני צריך לוח אם מסוג z-370 למעבד I7 (דור 8 קופי לייק) הבעיה שללוח האם הזה צריך לחבר: כרטיס מסך - palit gtx 1050ti stormx כרטיס טלוויזיה - בחיבור של pcie 1x כרטיס רשת אלחוטי של tplink (גם הוא בחיבור pcie) ובנוסף - דיסק ssd m2 בממשק nvme (שגם הוא צריך חיבור pcie) אני לא מצליח להבין איזה לוח אם יוכל להכיל את כל החיבורים הללו
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב נייד 17 אינצ' (אני אוהב מסך גדול ולא אכפת לי מהמשקל) שיעשה שימושים רגילים: אינטרנט, סרטים, אופיס וכד', לא מעבר לזה. אכפת לי רק מהדברים החשובים - מהירות, מסך טוב, מקלדת וטאצ'פד מעולה, אמינות, שלא-יעשה-בעיות. לא אכפת לי מכל השטיקים של אם מאלומיניום או מפלסטיק, כמה בדיוק זכרון פנימי, אם איי5 או איי7 וכדומה. עד היום היה לי דל הרבה שנים שהיה מעולה ומצויין, כמעט 0 תלונות, אבל הבנתי שעכשיו הדלים פחות טובים. אז בשורה התחתונה - לשימוש רגיל, 17 אינצ', עם 0 אכפתיות לשטיקים, בסכום בין 2 ל-4 אלף שקל - מה הכי טוב שיכול לקנות? דרך אגב, אהיה עוד מספר שבועות בארצות הברית ובקנדה, ואוכל גם לקנות שם אם אקבל הצעות טובות. …
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות חלקים ולהרכיב לבד.. שכוללים לוח אם, מעבד ,זיכרונות וכרטיס מסך. יש לי ספק כוח של אנרמקס 485 וואט ומארז של Thermaltake Soprano וגם ארבעה הרדיסקים. המחשב ישמש אותי למשחקים בגרפיקה מקסימלית ולסרטים HDTV. הסכום המקסימלי הוא 4500 שקל, ללא ציוד הקפי וללא אוברקלוק. זה מה שחשבתי עליו עד עכשיו... ¤1,380 כרטיס גרפי Gigabyte ATI Radeon HD4870 512MB PCIe ¤458 זיכרון G.Skill DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 4-4-4-12 PI ¤502 לוח אם GIGABYTE GA-EP43-DS3L ¤1,512 מעבד Intel Core 2 Quad Q9550 Tray ¤116 קרור למעבד Arctic-Cooling Freezer 7 Pro 6 :פריטים ¤ 3,969 סכום כולל מע``מ המפרט מסקי-פיסי - http://skypc.co.il אם מישהו בבקשה יוכל לתת לי עצות לשיפורים אני מאוד ישמח.
-
- 19 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני צריך מפרט לעריכת מוזיקה... אני מתעסק ביצירה ועריכה של מוזיקה בתוכנות כמו קיובייס ומשתמש בפלאגינים ו-vst די כבדים שבמחשב 1700 מגה הרץ הנוכחי שלי לא נסחבים אני צריך מפרט בסביבות ה-5 אלף רק המארז וכל מה שכלול בו בלי פלופיובלי צורב ובלי סי די רום רק מארז, כרטיס קול, כרטיס מסך,הארד דיסק, לוח אם,זכרון מעבד...אמממ וזהו אני חושב... טני לאחרונה קראתי כל מיני דברים על היריבות בין אינטל ואיי אם די בשוק... ורציתי לדעת מה עדיף לי, מבחינת אמינות, יציבות, כוח והתאמה לדרישות...? אני גם גולש הרבה באינטרנט מוריד מוזיקה וסרטים... המליצו לי לקחת 2 הארדיסקים של 120 ג'יגה ולעשות raid שזה יותר מהיר מלקחת רק נניח 200 ג'יגה בכונן אחד... איזה כרטיס עדיף לי? audigy או משהו אחר?(אני רק י…
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כן ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-400 שקל. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים + תכניים HD. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Crysis 2, COD-OB, AC1-3, Fifa11.. and more.. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 22-23 אינצ' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוני. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכ…
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מעוניין בנייד שיהיה מוצלח בניגון HD ועבודה שוטפת באינטרנט ועם אפליקציות לא כבדות, אפילו משחקי מחשב ישנים מדי פעם. הוצע לי מחשב באיזשהו מבצע בחינם לגמרי. lenovo s205 מסך "12.5 מעבד AMD-c50 זיכרון 1G DDR3 1066 קשיח 250G כרטיס מסך 6310M HD radeon האם המערכת תוכל להחזיק בצורה טובה דברים כאלה? האם יש אפשרות להרחיב זיכרון במחשב?
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני משדרג את המחשב שלי אלו החלקים החדשים שאקנה: Core I5 3570K GA-Z77-D3H Fractal Design Define XL R2 Black Pearl SeaSonic 850W Bronze Series Active PFC 12cm Fan Modular PSU אלו החלקים שעוברים מהמחשב הקודם: ATI 6770HD Sapphire 1GB Samsung SSD 840 256GB WDC WD16 SAMSUNG HD103SJ Kingston 8GB (4X2GB) 1333 DDR3 DVDRW LG מספר עצות ושאלות טכניות: 1- ספק הכח יהיה אובר קיל? 2- מה עלול להיות צוואר בקבוק במחשב המוכן עם כל החלקים הנל? תודה.
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-