ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,456 דיונים בפורום זה
-
רכיבים: מעבד: Intel P4 DUAL CORE 2.8 לוח: INTEL מקורי!! 945 DDR2 זיכרון: DDR II 1GB DUAL CHANEL(2 x 512MB) דיסק קשיח: W.D. / Samsung 160GB 7200RPM 8MB SATA כ.מסך: ATI X-600 PRO PCI-E DVI 256 MB כ.קול: 8-channel Intel® High Definition Audio subsystem כ.רשת: LAN 10/100 צורב דיוידי: NEC 3550A DVD±RW x16 Black מארז: SPL 8005 Silver + PSU 480w 24pin מקלדת+עכבר: Logitech מולטימדיה סט אלחוטי אופטי רמקולים: CREATIVE SBS 390 מסך: LCD LG L1750T 17" 8MS+DVI סה"כ למחשב:5488 ש"ח (במקום 5872 ¤) מה אתם אומרים על המחשב הזה? מה כדאי לשנות אם יש צורך בכלל.. הבחור בן 25 עוד מעט, סטודנט באוניברסיטה וצריך מחשב לעבודות במחשבים (לא רק WORD, עוד תוכנות די כבדות..) וגם מעוניין קצת להשתמש בו למש…
-
- 19 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום , בניתי את המפרט הזה : אני צריך קירור טוב וחזק ומארז שיתאים, ויהיה ממש טוב אני אישית חשבתי ללכת על ה Gigabyte Aluminium Poseidon Black Blue Led שעולה בערך 450 ש"ח אבל הוא רוצה לקנות את ה Antec Performance One P180 שעולה כמעט פי 2 השאלה היא אם הוא באמת יותר טוב? עד כמה ? כדאי להשקיע בו או שה GYGABYTE אמור להספיק? ואיזה קירור אתם ממליצים למפרט הזה ? לשני הרכיבים יחד התקציב הוא בערך 2000 ש"ח תודה על העזרה
-
- 17 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
המחשב שלי נהרס בצורה דרמאטית. אני קונה מחשב חדש, אבל אני לוקח חלק מהחלקים שלא נפגעו במחשב הקודם. בסוף יש לי שתי שאלות אז אם אין לכם סבלנות [פליז פליז שיש לכם] אז תקפצו ישר לסוף. מעבד P4 3.0 GHZ (bus: 800, HT, 1mg, S775) לח אם ABIT AA8XE (925XE 1066) זכרונות 2X256 MB kingmax PCI3200=400mhz דיסק קשיח WD 200GB SATA מארז HEC Compucase CI-8a19 שזה אומר מארז רגיל אבל שקט מאוד צורב דיביד dual layer LG x16 x8 x2 מהמחשב הישן: כרטיס קול Creative 5.1 gamer סידירום LGX32 floppy 1.4 כרטיס רשת מקלדת עכבר רמקולים ולכרטיס המסך: לוח האם שלי תומך בPCI-EXPRESS, ולכן זה ממש בזבוז לא להשתמש בזה. חשבתי לקנות Radeon 9600XT ב850 אבל בגלל שהוא לא תומך PCI-E ירדתי מהרעיון... בגלל סיבת הקילקול ש…
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אתמול הזמנתי את המחשב הבא: AMD64 Winchester 3200 Tray Asus A8N-Sli deluxe ThermalTake SViking VA4000BWS (מארז) Geil Value 2x512mb ddr400 cl2.5 Floppy 1.44 DVDRW NEC 3520B x 16 DL Leadtek Geforce 6600GT Extreme 128mb Western Digital SATA 160GB ZALMAN ZM 7000A Copper ספק כח Enarmax 420W 20Pin/24Pin Noisetaker Ver 2.0 P Series Dual 12V rails, FMA EG425P-VE (כל הסיפור עלה 5999ש"ח ב-digma) רציתי לוודא שהספק אכן מסוגל להחזיק את המערכת וכי היא אכן תהיה יציבה וללא בעיות מתחים... תודה.
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
בעיקר אופיס, גלישה וקצת משחקי אינטרנט. http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=talpiot&uin=12192
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מעוניין לרכוש שני מחשבים המיועדים למשחקים ושימושים כלליים (סרטים, אינטרנט וכו') ואפשרות ל OC קל בעתיד. התקציב למחשב הראשון הוא 6000 שח והוא כולל מקלדת ועכבר ובשבילו ארכוש בנפרד Dell 2007WFP. חשבתי על המפרט הבא: מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 2.66GHz(E6750) 1333MHz/FSB 4MB - BOX ₪1111 לוח אם: GIGABYTE GA-965P-DS3 REV3.3 ₪639 כרטיס מסך: ALBATRON PCI-EX GeForce 8800GTS 320MB GDDR3 - DX10 - RETAIL ₪1674 דיסק קשיח: WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500AAKS ₪381 צורב DVD: LITEON DVDRW LH-20A1S DOUBLE LAYERED X20 - SATA - RETAIL ₪213 זיכרון: TWINMOS TWISTER 2048MB (1024X2) DDR2 800MHz CL5 ₪546 מארז: NZXT APOLLO w/o PSU ₪419 מקלדת: LOGITECH MEDIA KEYBOARD ELITE ₪186 עכבר: LOGITE…
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר תכנות עם הרבה וירטואליזציה, ועיצוב גרפי 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אין צורך לכלול כרטיס מסך - אני אשתמש ב-GTS450, והארד דיסק כבר יש - Intel SSD 730 Series 240GB. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? קל 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? בימים הקרובים 11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא 12. הערות נוספות, פירוט מו…
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הוא כותב לי את הדברים הבאים: מסך ראשון: מסך שני: מה אתם מציעים?, הבעייה היא שאני צריך את הקבצים שעל המחשב
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן אבא שלי צריך לעבודה מחשב נייד חזק..... עד 7500 שקל.... דרישות: סנטורינו 1.5GHZ הארדיסק לפחות 40 אבל גם 40 זה טוב כרטיס רשת WIFI שן כחולה צורב כרטיס מסך משו כמו 9800P כי הוא הולך להשתמש בתוכנות ענקיות כי זה אתר בנייה רצוי חריץ זכרון לSD אבל זה אפשר לוותר אם לא תמצאו אינפרא חשוב USB2.0 פיירוויר תודה.....
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
למישהו שרוצה להשתמש בלפטופ רק לעבודה משרדית, אינטרנט, ביתית בעיקר, דפדפן עם 10-12 טאבים ו2 תוכנות מסרים במקביל שירוצו מהר. http://www.p1000.co.il/Sales/SaleDetails.aspx?AuId=7732726 מדובר במחשב חדש, אחריות לשנה, חדש חדש מהחנות, קיבלתי הזדמנות לרכוש ב-800 ש"ח, אין פה עבודה בעיניים בוודאות (אני מקבל את זה במחיר כזה מסיבות שלא אפרט כאן) אם אני לא לוקח את הלפטופ אני יכול לקחת WII או את הטלוויזיה הבאה http://www.p1000.co.il/Sales/SaleDetails.aspx?AuId=7734061 באותו המחיר ככה שאני מתלבט.. מה דעתכם?
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מה התקציב המקסימאלי? 8000-9000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מקסימום 9000 מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. באטלפילד, דיאבלו, משחקי רשת דוגמת באטלפילד למינהם -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080 עם אופצייה לשדרוג בעתיד -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? הגדרות גבוהות 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? צורב, הרד דיסק רגיל 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנ…
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000, ניתן לשקול חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? SolidWorks בעיקר 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? בין 1 עד 10, הייתי אומרת 3 - לא כ"כ 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם הבנתי נכון מה זה, אז לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא קריטי …
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
טוב אז ככה, בעקרון אין לי ניסיון רב בחומרה אבל אני מבין את הבסיס. לפי מה שהבנתי, בשביל הצרכים האלה, אני לא חייב כרטיס מסך חזק אם בכלל. הבנתי שאני יכול להשתמש בכרטיס המובנה ולהתמקד בזכרונות, הארד דיסק ומעבד. במידה והייתי עורך וידאו, עורך 3D, מעצב רציני, וכו', הייתי צריך להשקיע יותר. אבל יכול להיות שאני טועה. בנוגע להארד דיסק, אני חושב לקנות 1TB 7200RPM אבל חשבתי גם על SSD. אולי SSD רק לווינדווס? או שאולי לא כי זה יקר מדי..? בנוגע לזכרונות, ראיתי שזה רכיב מאוד זול, אז נראה לי שאקח 16GB שזה סביב ה-450 ש"ח. בנוגע למעבד, הייתי מעדיף ללכת על הI7 כדי לקבל ביצועים כמה שיותר טובים, למרות שלפי מה שהבנתי, התמורה הכי טובה היא בI5, שמספק ביצועים טובים אבל לא עולה כל כך הרבה. אם הדברי…
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מעוניין בנייד שיהיה מוצלח בניגון HD ועבודה שוטפת באינטרנט ועם אפליקציות לא כבדות, אפילו משחקי מחשב ישנים מדי פעם. הוצע לי מחשב באיזשהו מבצע בחינם לגמרי. lenovo s205 מסך "12.5 מעבד AMD-c50 זיכרון 1G DDR3 1066 קשיח 250G כרטיס מסך 6310M HD radeon האם המערכת תוכל להחזיק בצורה טובה דברים כאלה? האם יש אפשרות להרחיב זיכרון במחשב?
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, לאחר בדיקות של מספר אופציות לקניית מחשב נייד אהבתי מאוד את הSAMSUNG NP300V5A. מעבד I7 צירפתי קישור למפרט. http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=12195 אשמח אם תוכלו לתת חוות דעת על המחשב וחווית הקנייה דרך באג. תודה אמיר.
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי אני מעוניין לקנות את מחשב הלוח החדש של מיקרוסופט (Surface Go), בעיקר לצורכי עבודה משרדית קלה - סיכום ישיבות וכו'. לא ראיתי בעבר התייחסות לעניין המתח של מחשבים ניידים? האם זה לא בעיה בחיבור לזרם החשמל בארץ?
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
אז מסתבר שהמחשב שלי כבר בן 7 (רציתי לשדרג את הזיכרון שלו ורק אז גיליתי שהוא אפילו לא תומך ב-DDR3). הגיע הזמן למחשב חדש אני משחק מדי פעם במחשב, אבל אני לא גיימר. חשוב לי יותר שאני אוכל לעבוד על המחשב גם בעתיד. 1. התקציב הוא 3600 ש"ח. אם יש משהו שממש מצדיק חריגה, אפשר לחרוג עד 4,000 ש"ח (אבל רק אם באמת יש סיבה טובה) 2. בטווח הקצר (עד שנתיים) אני אשתמש במחשב בשביל עבודה משרדית ומשחקים. בטווח הארוך יותר אני עדיין ארצה להשתמש במחשב לעבודה משרדית (אופיס, גלישה, פיתוח). המחשב לא ישמש לעריכה גרפית. אני לא גיימר מושבע. אין צורך שהמשחקים הכי חדישים ירוצו בהגדרות גבוהות על המחשב - ואני אסתדר עם Watchdog בהגדרות נמוכות. רזולוציית המסך היא 1920x1200. 3. אין צורך בציוד היקפי. 4…
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ללא חריגות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: משחקים בעלי גרפיקה גבוהה (FC4 ASSASINS CREED ועוד) -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. עכבר ומקלדת. לא צריך אביזרים 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? יש , מפורט למטה 5. עד כמה חשוב השקט בסול…
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום חברים, יש לי חבר שמחפש Docking Station למחשב הנייד שלו. הבעיה שבמחשב הנייד שלו אין הכנה לDocking Station אבל יש לו USB 3 והוא שמע שיש כאלה שאפשר לחבר אותם ל-USB. יש למישהו פה נסיון עם זה? והאם מישהו יכול להמליץ לי על משהו? תודה, צחי.
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?)סרטים\משחקים * גודל המסך?רצוי כמה שיותר גדול * משקל רצוי?לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא נדרש זמן סוללה ארוך במיוחד,המחשב יחובר לחשמל ברוב הזמן. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו)? HDMI,VGA * בלוטות?כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? HDD 500gb+ * כונן CD/DVD? צורב? כונן DVD וצורב. * כונן Bluray?לא חייב * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? רצוי * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא,אבל ראיתי שלדל יש מה להציע
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי בקשה למפרט שלדעתי יעניין אתכם: קיבלתי כבר כמה תגובות אבל אני חושב שאפשר עוד לשפר - במיוחד בנושא הדיסקים והמארז. יש לי גם כמה הערות לגבי הזכרונות (מודגש). התקציב גמיש - בין 5000 ל-7000 - דבר ראשון, חשוב שיהיה שקט, שקט, שקט. אפשר אפילו קירור פסיבי, רק לא קירור מים. - כרטיס מסך - שיחזיק משחקים חדשים ברמה גבוהה לפחות שנה שנתיים. אני מניח ש-8800 כלשהו יספיק.. - זיכרון - לפחות 2 ג'יגה. האם שווה להשקיע ב-CL נמוך או ביותר Banks? או אולי ב-ECC או Registered? - דיסקים קשיחים - למה דיסקים ולא דיסק? כי עברתי מספיק קריסות כדי להעדיף 2 דיסקים במקום אחד. מ-2 סיבות: א. שאוכל לעשות גיבוי על דיסק פיזי שונה. ב. אני רוצה להפעיל אותם ב-intel matrix raid כדי ליהנות מ-raid 0 ו-r…
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, אני הולך לקנות את המחשב הבא: מעבד: Intel Core 2 Quad Q9550 2.83Ghz 12MB Penryn קירור למעבד: Thermaltake Big Typhoon VX לוח אם: Gigabyte GA-EP45-DS3R זכרון: G.Skill\Crosair\ADATA DualKit (2x2GB) CL4-4-4-12 כ.מסך: Gigabyte Radeon 4870 512MB מארז: Coolermaster CM 690 Black קירור למארז: Arctic Cooling AF12025L 120mm ולהוסיף מאווררים לפי הכמות שאפשר, העיקר שיהיה שקט! ספק כוח: Corsair 650TX 52A @ 12V קשיח: seagate / WD 500 GB 32mbit cache 7200 rpm כונן אופטי: LG GH20NS DVD-RW x20 Dual Layer Sata Black זה המפרט שאני שולח לחנויות. הספק החזק יחסית זה בשביל שדרוגים\OCים עתידיים. אשמח להמלצות לחנויות לקנות מהן או לחנויות שעלי להמנע מהן, תודה. יום טוב לכ…
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש הצעות לשיפורים? 1 AMD ATHLON XP (BARTON) 2500 - 512K Cache, 333FSB (RETAIL - 3 Yea 618.55 ש"ח 2 512MB Samsung DDR PC3200/400 - Samsung Original 1,157.00 ש"ח 1 WD 80GB-8MB JB -7200RPM ATA100 511.75 ש"ח 1 MITSUMI 3.5 FLOPPY DISK DRIVE - 1.44 - BLACK 75.65 ש"ח 1 COMPUCASE CI-6919 ATX SUPER MIDI TOWER CASE - black 396.05 ש"ח 1 ABIT NF7-SL ver 2.0 (nforce2) - ATX 631.90 ש"ח
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
לפני כמה שבועות קניתי מחשב של דל inspiron 7570 עם מעבד i7 דור 8 ולצערי הבנתי שהוא לא בשבילי אז החזרתי אותו...(הייתה בעיה במסך אז דל החזירו לי את הכסף, מזל של מתחילים...) בכל אופן...הבנתי שמה שחשוב לי זה מחשב עם מעבד שלא יתאמץ כל כך בזמן שאני עורך עליו תמונות וסרטונים...גם המעבד גרפי 940mx שהיה לי, היה פשוט מיותר, אז גרסת מעבדי ה-U לא באה בחשבון. מצד שני לא הצלחתי למצוא מחשב עם i7 7700HQ בלי מעבד גרפי יעודי שטוחן סוללה, אז אשמח להצעות ועדיף שיהיה למחשב thunderbolt 3 בתצורה המלאה שלו כדיי שאם בעתיד ארצה לשדרג את המחשב, לא אצטרך לקנות מחשב שמן וגדול או לחלופין לקנות נייח ולהתעסק עם שני מערכות מחשב, ולהוסיף לו מעבד גרפי חיצוני(אולי razer core m). המטרה זה ניידות לאו…
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
היי =] יש לי מפרט שמישהו סוס הכין לי SoulMaster כל הקרדיט לו.. הוא עזר לי כל כך, לא היה לי מושג בגרוש.. התקציב הוא 6K ואני מנסה כמה שיותר להפחית. תראו: אשמח לעצות.. אני רוצה לדעת אם זה שווה, או שכדאי להוסיף, להוריד, לשנות וכו' תודה D:
-
- 19 תגובות
- 1.2k צפיות
-